https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Eκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον»

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου εμβαδού ογδόντα (80) τ. μ. που βρίσκεται μεταξύ του παραλιακού παρκινγκ (έναντι της εκκλησίας) και του Ηρώου στο «Πάνθεον», στη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως αυτός αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ψησταριές κλπ.).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 09-05-2016, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 10:30΄ μέχρι 11:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.
Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσεως ορίζεται από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και λήγει την 30/04/2017, οπότε και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον παραχωρηθέντα χώρο. 
 
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:
 • Άδεια λειτουργίας καταστήματος, με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, αν είναι φυσικό πρόσωπο.
 • Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης συμμετέχοντος.
 • Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης, αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία και έγγραφο νομιμοποίησης του συμμετέχοντα.
 • Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της πρώτης προσφοράς, ήτοι, πρώτη προσφορά ( διακόσια ευρώ).
 • Δημοτική ενημερότητα. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , περί μη οφειλής του συμμετέχοντος, (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
 • Φορολογική ενημερότητα. Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) για χρέη προς το δημόσιο του συμμετέχοντος, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία.
 • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του συμμετέχοντος, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2000,00 €). Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος της έδρας του Δήμου. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί μια φορά σε ημερήσια εφημερίδα . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100).

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Eκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον» Ηγουμενίτσα: Eκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο «Πάνθεον» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Με τα άλογα στα Σύβοτα για τον Άγιο Γεώργιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος στα Σύβοτα ο Άγιος Γεώργιος.


Τα άλογα κατέβηκαν στο κέντρο του χωριού και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το εκκλησάκι του Αη Γιώργη όπου έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου.


Δείτε το βίντεο:
 
Read More »
Με τα άλογα στα Σύβοτα για τον Άγιο Γεώργιο (ΒΙΝΤΕΟ) Με τα άλογα στα Σύβοτα για τον Άγιο Γεώργιο (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Σπηλιά του Αγ. Αρσενίου

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016
 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 8/5 θα εξορμήσει (εκτός προγράμματος) στο όρος Γκορίλας στη σπηλιά του αγ. Αρσενίου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του.

Πορεία:
Αρχαία Ελαία - παλιό μονοπάτι για σπηλιά - Καρυώτι - Αρχαία Ελαία.
Β.Δ. : 2
Συνολική απόσταση: 8.8 Km
Υψομετρική διαφορά: 1000μ.

Η πορεία είναι κυκλική. Η επιστροφή θα γίνει από το νέο μονοπάτι (επίσημο).

 
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο/αντιανεμικό, ατομικό φαρμακείο, κολατσιό, 2 λίτρα νερό, σφιρίχτρα, καπέλο, αντιηλιακό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.
Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 4/5 εώς Παρασκευή 6/5 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6984133900

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
 
Read More »
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Σπηλιά του Αγ. Αρσενίου Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Σπηλιά του Αγ. Αρσενίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Ελλάδα και Ιταλία διεκδικούν τη δίκη του Norman Atlantic

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι ελληνικές και οι ιταλικές Αρχές για να προλάβουν τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της μεγάλης ναυτικής τραγωδίας στο πλοίο Norman Atlantic, που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αδριατική τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2014 με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 13 άνθρωποι -επιβάτες και πλήρωμα- και να αγνοούνται περισσότεροι από 60, μεταξύ των οποίων και ανεξακρίβωτος αριθμός παράνομων μεταναστών.

Δύο παράλληλες έρευνες γίνονται από τις εισαγγελίες του Πειραιά και του Μπάρι για την υπόθεση του ναυτικού δυστυχήματος, με ζητούμενο ποια δικαστική αρχή από τις δύο θα κόψει πρώτη το νήμα διεκδικώντας την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό προβλέπει ο νόμος, που ορίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν δύο παράλληλες δίκες για την ίδια υπόθεση, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να δικαστούν τελικά στη χώρα όπου θα καταστεί συντομότερα αμετάκλητο το βούλευμα παραπομπής τους.

Δικαστικοί κύκλοι είπαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι το πιθανότερο είναι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να δικαστούν από ελληνικά δικαστήρια, καθώς τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος στη χώρα μας έχουν πενταετή παραγραφή ενώ στην Ιταλία παραγράφονται στα δώδεκα χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δικαστικές αρχές Ελλάδας και Ιταλίας διερευνούν το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς για το αστικό σκέλος της υπόθεσης οι οικογένειες των θυμάτων έχουν σχεδόν αποζημιωθεί.

Πρόσφατα Ελληνες και Ιταλοί εισαγγελείς συναντήθηκαν στο Μπάρι όπου αντάλλαξαν αποδεικτικό υλικό για την υπόθεση, ενώ διατηρούν στενή συνεργασία στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής. Στο πλοίο, που έφερε ιταλική σημαία και ήταν ελληνικών συμφερόντων, επέβαιναν 499 άτομα, εκ των οποίων οι 478 ήταν επιβάτες και πλήρωμα, και 18 ήταν παράνομοι μετανάστες για τους οποίους κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό. Μάλιστα ο Ιταλός εισαγγελέας υποστήριζε ότι αναμφίβολα υπήρχαν κι άλλοι παράνομοι μετανάστες, κρυμμένοι στις νταλίκες που μετέφερε το Norman Atlantic, για τους οποίους παραμένει άγνωστο τι απέγιναν, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ όπου βρίσκονταν τα μεγάλα φορτηγά.
Read More »
Ελλάδα και Ιταλία διεκδικούν τη δίκη του Norman Atlantic Ελλάδα και Ιταλία διεκδικούν τη δίκη του Norman Atlantic Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι στις 8 Μαΐου

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ενάντια στο «κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».
 
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
 
Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες «να διατρανώσουν μαζικά και δυναμικά τη θέλησή τους για αντίσταση κι αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις» που δέχεται ο κλάδος τους.
 
Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η 24ωρη αυτή απεργία είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.
 
Η ΠΝΟ καλεί τους ναυτεργάτες να είναι έτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και αγώνες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι στις 8 Μαΐου Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι στις 8 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Νεκρός μέσα σε σκάφος 50χρονος Σουηδός τουρίστας

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό θανάτου του 49χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη του Θ/Γ ''MAIS'' σημαίας Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω βρέθηκε από την 50χρονη αλλοδαπή σύζυγό του χωρίς τις αισθήσεις του εντός του ανωτέρω σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον τουριστικό λιμένα Πρέβεζας, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Read More »
Νεκρός μέσα σε σκάφος 50χρονος Σουηδός τουρίστας Νεκρός μέσα σε σκάφος 50χρονος Σουηδός τουρίστας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού διακινητή και μίας 36χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω 31χρονος ήταν οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος στο οποίο επέβαιναν η ανωτέρω 36χρονη και τα δύο ανήλικα τέκνα της, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. Σε περαιτέρω έλεγχο, η εν λόγω 36χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ίδιας και των τέκνων της ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Εκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση τεσσάρων (4) θέσεων κοινόχρηστων χώρων Αιγιαλού και παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα :

1. Δίπλα από το δεύτερο αναψυκτήριο της παραλίας ΔΡΕΠΑΝΟΥ 20,00 τ. μ.
2. Στο τέλος της παραλίας ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ 20,00 τ. μ.
3. Μία θέση μεταξύ κάμπινγκ ΔΡΕΠΑΝΟΥ και κεντρικού Εστιατορίου 20,00 τ.μ.
4. Μία θέση στην βραχονησίδα ξερονήσι και συγκεκριμένα στην θέση Γαλήνη . 20,00 τ.μ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 09-05-2016, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:00΄ μέχρι 11:30΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσεως ορίζεται από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και λήγει την 30/04/2017, οπότε και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον παραχωρηθέντα χώρο. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, αν είναι φυσικό πρόσωπο.
 • Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης συμμετέχοντος.
 • Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης, αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία και έγγραφο νομιμοποίησης του συμμετέχοντα.
 • Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της πρώτης προσφοράς, ήτοι χίλια ευρώ (1.000,00 € Χ 10% = 100,00 € ),για τα τρία πόστα (1,3,και 4 ) και 50,00 € για το πόστο 2 (500,00 € αρχική τιμή πόστου επί 10%)
 • Δημοτική ενημερότητα. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , περί μη οφειλής του συμμετέχοντος, (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
 • Φορολογική ενημερότητα. Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) για χρέη προς το δημόσιο του συμμετέχοντος, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία.
 • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του συμμετέχοντος, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
 • Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το ετήσιο αντίτιμο χρήσεως του χώρου ορίζεται ξεχωριστά για τα πόστα (1,3 και 4 ) το ποσό των χιλίων (1.000,00 € )και πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για το πόστο δύο (2) .

Read More »
Εκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Ηγουμενίτσα Εκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με καραμπόλα αυτοκινήτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016
 
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 13:45 μεσημέρι Τρίτης στο 35 χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο ύψος της Λούτσας.
 
Το τροχαίο συνέβη μετά το τούνελ του Βράχου, όταν ΙΧ στην προσπάθεια του να στρίψει αριστερά στην κατηφόρα για Λούτσα, δύο οχήματα τα οποία ακολουθούσαν έπεσε το ένα πίσω από το άλλο με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα. 
 
Ευτυχώς, από το τροχαίο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. 
 
Στο σημείο έσπευσε όχημα με άντρες της τροχαίας Πρέβεζας, οι οποίοι και διενεργούν τα αίτια του ατυχήματος.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με καραμπόλα αυτοκινήτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας Τροχαίο ατύχημα με καραμπόλα αυτοκινήτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Eκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Τοπική Κοινότητα Συβότων

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση τεσσάρων (4) θέσεων κοινόχρηστων χώρων Αιγιαλού και παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Τοπική Κοινότητα Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα :
1.- Στην παραλία ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΣ στο κέντρο αυτής, εμβαδού 20.τ.μ
2.- Στην παραλία ΖΑΒΙΑ στο δυτικό άκρο αυτής, εμβαδού 20.τ.μ
3.- Στην παραλία ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΩΛΟΣ στο δυτικό άκρο της παραλίας 20 τ.μ
4.- Στην παραλία ΖΕΡΙ στο δυτικό άκρο της παραλίας εμβαδού 20 τ.μ

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 09-05-2016, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 12:30΄ μέχρι 13:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσεως ορίζεται από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και λήγει την 30/04/2017, οπότε και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον παραχωρηθέντα χώρο. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, αν είναι φυσικό πρόσωπο.
 • Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης συμμετέχοντος.
 • Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης, αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία και έγγραφο νομιμοποίησης του συμμετέχοντα.
 • Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της πρώτης προσφοράς, ήτοι χίλια ευρώ (1.000,00 € Χ 10% = 100,00 € ),για τα δύο πόστα (ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΣ & ΖΑΒΙΑ ) και 50,00 € για τα πόστα ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΩΛΟΣ & ΖΕΡΙ (500,00 € αρχική τιμή πόστου επί 10%).
 • Δημοτική ενημερότητα. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , περί μη οφειλής του συμμετέχοντος, (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
 • Φορολογική ενημερότητα. Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) για χρέη προς το δημόσιο του συμμετέχοντος, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία.
 • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του συμμετέχοντος, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
 
Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το ετήσιο αντίτιμο χρήσεως του χώρου ορίζεται ξεχωριστά για τα πόστα (ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΣ & ΖΑΒΙΑ ) το ποσό των χιλίων (1.000,00 € )και πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για τα πόστα ΓΑΛΛΙΚΟΣ & ΖΕΡΙ.Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος της έδρας του Δήμου. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί μια φορά σε τοπική ημερήσια εφημερίδα . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100).
 
Read More »
Eκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Τοπική Κοινότητα Συβότων Eκμίσθωση 4 θέσεων παραλίας για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην Τοπική Κοινότητα Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

ΟΛΗΓ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό, για τη Δημοπράτηση της Ενέργειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΕΑ SEA-WAY” στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος IPA ADRIATIC» και με κριτήριο υλοποίησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Προϋπολογισμός – Χρηματοδότηση: 78.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α) ήτοι 95.940,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η ενέργεια χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Πρόγραμμα IPAADRIATIC.

Αναθέτουσα Αρχή για την ανωτέρω προμήθεια που αφορά την Ελλάδα είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Αναδόχου και του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε..

Δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης αυτής θα γίνει και στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και στον Ελληνικό Τύπο.

Χρόνος Υλοποίησης: Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ της «Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.» και του υποψήφιου Αναδόχου θα άρχεται από την ημερομηνία αποδοχής της αναγγελίας κατακύρωσης και θα λήγει την 23/06/2016 και σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου στο σχετικό άρθρο του παρόντος τεύχους.

Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω www.eprocurement.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη (ήτοι 30/05/2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00) στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν.4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-102013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)» και συμπληρωματικά στο ΠΔ 118/2007.

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για χρονικό διάστημα ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, προσμετρούμενες από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Γλώσσα προσφορών η Ελληνική
Εναλλακτικές προσφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

(α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα

(β) Ενώσεις προμηθευτών

(γ) Συνεταιρισμοί

(δ) Κοινοπραξίες προμηθευτών

που πληρούν σε κάθε περίπτωση τους όρους και τις απαιτήσεις της διακήρυξης.

Οι Ενώσεις και οι Κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λάβουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλλουν προσφορά. H επιλεγείσα Ένωση ή Κοινοπραξία, υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση και της ζητηθεί από την Υπηρεσία εάν αυτή κρίνει ότι, η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ικανοποιητική εκτέλεση της σύμβασης.

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής: Κάθε προσφορά στο διαγωνισμό συνοδεύεται υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού από αυτόν από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., συνεπώς συνολικού ποσού Χιλίων Πεντακοσίων Εξήντα ευρώ και Μηδέν λεπτών (1.560,00€) και απευθύνεται στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών μελών αυτό το δικαίωμα.

Τα αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.eprocurement.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών - διευκρινίσεων υποβάλλονται μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ύστερα από αίτησή τους, μέχρι και 10 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Τα έξοδα δημοσίευσης στον Ελληνικό Τύπο βαρύνουν τον ανάδοχο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8:30 – 14:00), στα τηλέφωνα: 26650 99300 ή 99343

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής
Read More »
ΟΛΗΓ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΛΗΓ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκμίσθωση δύο κοινοχρήστων χώρων έναντι του παρκινγκ της εκκλησίας

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση δύο κοινοχρήστων χώρων, α) έναντι του παρκινγκ της εκκλησίας εμβαδού ογδόντα (80) μ2 και β) έναντι του πάρκινγκ της εκκλησίας ογδόντα (80) τ. μ , στη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως αυτοί αποτυπώνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ψησταριές κλπ.).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 09-05-2016, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:30΄ μέχρι 12:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.
Η διάρκεια της παραχώρησης χρήσεως ορίζεται από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και λήγει την 30/04/2017, οπότε και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τον παραχωρηθέντα χώρο. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Άδεια λειτουργίας καταστήματος, με τη ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, αν είναι φυσικό πρόσωπο.
Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης συμμετέχοντος.
Σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης, αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία και έγγραφο νομιμοποίησης του συμμετέχοντα.

Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της πρώτης προσφοράς, ήτοι, πρώτη προσφορά για πρώτο πόστο, 80μ2Χ 25€ ανά μ2 δύο χιλιάδες € (2.000,00 € Χ10%= (200 €) διακόσια ευρώ.

Για δεύτερο πόστο 80μ2Χ 25€ ανά μ2 δύο χιλιάδες € (2.000,00 € Χ10%= (200 €) διακόσια ευρώ.
Δημοτική ενημερότητα. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας , περί μη οφειλής του συμμετέχοντος, (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).
Φορολογική ενημερότητα. Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) για χρέη προς το δημόσιο του συμμετέχοντος, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία.
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του συμμετέχοντος, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 € ) για κάθε πόστο. Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος της έδρας του Δήμου. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3, Τηλ.: 26653-61265, Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου: 26653-61100).

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκμίσθωση δύο κοινοχρήστων χώρων έναντι του παρκινγκ της εκκλησίας Ηγουμενίτσα: Εκμίσθωση δύο κοινοχρήστων χώρων έναντι του παρκινγκ της εκκλησίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5

Τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νεκρές και έξι τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Τραγωδία στην Άρτα, Βαρύς ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε μιάμισι ώρα μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο Κομπότι.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 35χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο όχημα το οποίο οδηγούσε μία 65χρονη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Από το δεύτερο όχημα ανασύρθηκε νεκρή η 65χρονη οδηγός και μία ακόμη γυναίκα 63 ετών ενώ βαριά τραυματισμένοι είναι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο 68 και 69 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για συγγενείς ορισμένοι εκ των οποίων είχαν έρθει από την Αθήνα στο Πέτα της Άρτας, όπου είναι ο τόπος καταγωγής τους, για τις ημέρες του Πάσχα.

Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος, επέβαινε η οικογένειά του. Η 25χρονη σύζυγός του και δύο κοριτσάκια, έξι και τριών ετών. Βαριά τραυματίστηκε η εξάχρονη ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελαφρά τραυματίες. Ο 35χρονος κατάγεται από το Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας.
Read More »
Τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νεκρές και έξι τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα Τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νεκρές και έξι τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 03, 2016 Rating: 5