Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019


Αγωνία, τέλος για εκατοντάδες εν δυνάμει υποψηφίους ανά την Ελλάδα, αφού η ΝΔ, ανακοίνωσε ποιοι συμπεριλαμβάνονται τελικά στα ψηφοδέλτιά της για τις εθνικές Εκλογές 2019.

Τα συστατικά στοιχεία της ανανέωσης και της εμπειρίας δομούν τη λογική της οδού Πειραιώς και να αποτυπώνουν τις εδώ και καιρό εκπεφρασμένες θέσεις του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάπως έτσι μπαίνει τέλος και στην αγωνία πολλών υποψηφίων που περίμεναν το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς προκειμένου να τρέξουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες, αν και αρκετοί είχαν ήδη ξεκινήσει, αφού ο προεκλογικός χρόνος τους πίεζε.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια.

Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη Δυτική Αθήνα, τη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επικεφαλής αναμένεται να είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά ακούγεται δυνατά και το όνομα της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου. Επίσης, σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης και ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος.

Read More »
Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Θεσπρωτία - Εκτός ο Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019

Τα όσα συνεχίζουν καθημερινά να συμβαίνουν στην Ηγουμενίτσα, δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. 
Όπως τα όσα απίθανα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στην παραλία της Ηγουμενίτσας, απέναντι από την κεντρική παιδική χαρά της πόλης.
Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, έχοντας γραπτή εντολή από τον προϊστάμενό τους κ. Γεωργόπουλο, μετέβησαν στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκεται στο σημείο, ώστε να το καθαρίσουν και να το αποφράξουν.

Η γραπτή εντολή του προϊσταμένου τους, ανέφερε ρητά, πως τα υπολείμματα θα πρέπει να τα μαζέψουν με τα χέρια οι εργάτες, να τα τοποθετήσουν σε πλαστικές σακούλες και να τα εναποθέσουν εντός κάδου σκουπιδιών που βρίσκεται στο σημείο.
Άξιο απορίας είναι το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ένα από τα δύο αποφρακτικά μηχανήματα που διαθέτει η ΔΕΥΑΗ και τα οποία κόστισαν στο δημότες περίπου 1.000.0000€, αλλά ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να το κάνουν με τα χέρια.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας οι οποίοι αντελήφθησαν τυχαία το γεγονός και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο αναζητώντας τους υπεύθυνους και αναγκάζοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΗ να αφαιρέσουν τα όσα είχε ήδη πετάξει στους κάδους.


Τελικά οδηγήθηκαν όλοι, οι υπάλληλοι, στο αστυνομικό τμήμα για καταθέσεις.
Εάν δεν έχει συμβεί ήδη, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για μόλυνση περιβάλλοντος αλλά και για έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Είναι πάντως απαράδεκτη η στάση της ΔΕΥΑΗ, ειδικά τώρα, καταμεσής του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και μάλιστα σε ένα σημείο, δίπλα από το λούνα παρκ που στήνεται σήμερα, και απέναντι από την παιδική χαρά, όπου εκατοντάδες παιδιά παίζουν καθημερινά.

Ελπίζουμε οι "υπεύθυνοι" να λογοδοτήσουν, έστω και μία φορά.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Κοινωνικό κράτος = αλληλεγγύη + ευκαιρίες | Του Β. Γιόγιακα

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019
Καθώς «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την «καραμέλα» της δήθεν κοινωνικής Αριστεράς απέναντι σε μια δήθεν νεοφιλελεύθερη, «ανάλγητη» Δεξιά: «κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης;», «κοινωνικό κράτος ή ελεύθερη αγορά;». Λογικό, τι άλλο να κάνουν; Αφού είδαν ότι οι παροχές - δωράκια της τελευταίας στιγμής δεν έπιασαν, ξανάρχισαν τις «ταμπέλες» και τα ψεύτικα διλήμματα…

Ο δρόμος προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου μάς δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε μερικά από αυτά λέμε τα τελευταία 3 χρόνια, αφήνοντας στην άκρη τον παραμορφωτικό καθρέφτη της συριζαϊκής προπαγάνδας.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι χωρίς ανάπτυξη δε μπορεί να υπάρξει σοβαρό, αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Όσο οι δουλειές είναι λίγες, αβέβαιες και με μισθούς-χαρτζιλίκια, όσο δε μεγαλώνει η πίτα της οικονομίας, πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η φτώχεια και να στηριχθούν οι αδύναμοι;

Εμείς δε θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από την κρατική ελεημοσύνη, ούτε παγιδευμένους στη φτώχεια. Πιστεύουμε ότι τα επιδόματα σε ορισμένες καταστάσεις είναι απαραίτητα αλλά και ότι είναι πιο σημαντικό να προσφέρουμε ευκαιρίες για όλους, ώστε να πάψουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

Για εμάς πολιτική αλληλεγγύης σημαίνει, από τη μια, δημιουργία περισσότερων και καλύτερων δουλειών και, από την άλλη, στήριξη αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το σχέδιό μας μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% για την επόμενη τριετία, που μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων προβλέπουμε φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 εργαζομένους όταν αυξάνουν τις θέσεις εργασίας τουλάχιστον κατά 10%.

Θέλουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας ώστε να το παίρνουν πολύ περισσότεροι από το 12% (με στοιχεία2017) και γι’ αυτό έχουμε προβλέψει πρόσθετη δαπάνη 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Βάζουμε μπρος ένα εντατικό πρόγραμμα πιστοποίησης 50.000 ανέργων κάτω των 35 ετών σε γνώσεις προγραμματισμού για να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες για καλές δουλειές.

Ανακουφίζουμε από την «ακραία φτώχεια» καθιερώνοντας το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας, δίνοντας 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο αντί των σημερινών 760 εκατομμυρίων. Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες που κατάργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πάμε ακόμη πιο πέρα, συνδυάζοντας το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με θετικά οικονομικά μέτρα όπως η χορήγηση μικρών δανείων, που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Χτυπάμε τον κοινωνικό αποκλεισμό για ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, ανθρώπων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων, Ρομά, απεξαρτημένων. Μεταξύ αυτών, σκοπεύουμε να δούμε συνολικά το πρόβλημα του αποκλεισμού των ΑμεΑ από τις προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Για εμάς ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας σημαίνει ανθρώπινες συνθήκες για όλους, χωρίς άγχος, αναμονή και δυσανάλογα έξοδα. Το αποτυχημένο μοντέλο των ΤΟΜΥ θα αντικατασταθεί από την ελευθερία του πολίτη να επιλέγει τον οικογενειακό γιατρό που επιθυμεί. Εισάγουμε τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών και το κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσα σε 24 ώρες για ευαίσθητες ομάδες συνανθρώπων μας. Μειώνουμε την ταλαιπωρία των χρονίως πασχόντων αυξάνοντας τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών. Παράλληλα, σχεδιάζουμε προληπτικές εξετάσεις για όλους οι οποίες θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη σημαίνει ότι οι πιο αδύναμοι είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από την αύξηση του εθνικού πλούτου, σημαίνει ότι πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Για να μη μείνει κανείς πίσω! Το ζητούμενο είναι ευημερία για όλους, όχι μόνο για κάποιους, όχι μόνο για λίγους!

Και, για να μην ξεχάσω, δε χαρίζουμε τα πρωτεία της «κοινωνικής ευαισθησίας» σε καμία Κυβέρνηση που πήρε από τους Έλληνες το καρβέλι ψωμί, για να τους γυρίσει πίσω μερικά ψίχουλα!

* Ο Β. Γιόγιακας είναι ιατρός καρδιολόγος, υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας

Read More »
Κοινωνικό κράτος = αλληλεγγύη + ευκαιρίες | Του Β. Γιόγιακα Κοινωνικό κράτος = αλληλεγγύη + ευκαιρίες | Του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε πλήρη εγκατάλειψη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019


Ένα υπέροχο έργο που στοίχισε στους φορολογουμένους 60.480.000 δρχ.

Ένα έργο με σκοπό να δώσει στα παιδιά και όχι μόνο, τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή που πρέπει να έχουν στο δρόμο.

Πιθανόν κάποιοι "υπεύθυνοι-ανεύθυνοι" που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μας και βλέποντας το ποσό ανεβασμένο είναι το επίπεδο της "κυκλοφοριακή αγωγής" των οδηγών, θεώρησαν πως το πάρκο αυτό δεν έχει λόγο ύπαρξής.

Βλέπεις τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα το έχουν έμφυτο ρε παιδί μου, ξέρουν από σήματα κυκλοφορίας!!!

Εξου και η σημερινή του κατάσταση!!!


Στις φωτογραφίες βλέπουμε τη σημερινή του μορφή. Κάτι περισσότερο από απλή εγκατάλειψη, κατεστραμμένο εντελώς!!!

Ένα πάρκο που θα μπορούσαν να πάνε σχολεία σε συνεργασία με την Τροχαία για σωστή διδασκαλία, ο γονιός να φέρει σε μια πρώτη επαφή το παιδι του.
Κανένας υπεύθυνος ακούει, βλέπει, για να μας απαντήσει το λόγο της κατάστασης αυτής?
Υπάρχουν ευθύνες και ΑΝ ναι, θα αποδοθούν?
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε πλήρη εγκατάλειψη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Σε πλήρη εγκατάλειψη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Τετάρτη η ετήσια παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Τετάρτη η ετήσια παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Ηγουμενίτσα: Την Τετάρτη η ετήσια παράσταση Ρυθμικής Γυμναστικής από το Vivi's Personal Training Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συναυλία Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συναυλία Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη Ηγουμενίτσα: Συναυλία Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019
Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής διοργανώνει από κοινού το Αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας και η φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας συναυλία στον εξώστη του Αρχαιολογικού μουσείου την παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 21:00.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής Ηγουμενίτσα: Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Leader & Αξιοποίηση προγράμματος QNEST

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης και προβολής τους, προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με την ΗΠΕΡΟΣ ΑΕ, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10:30, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου), για την παρουσίαση της 1ης προκήρυξης ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2019.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις που προκηρύχθηκαν και θα αναλυθούν τα περιεχόμενα του φακέλου υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν κατά την υποβολή των φακέλων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος υποβολής της πρότασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΠΣΚΕ.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12:00, η παρουσίαση των δυνατοτήτων του προγράμματος QNEST, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις μας (εμπορικές-παραγωγικές-τουριστικές) για την διαδικτυακή προβολή των ιδίων και των προϊόντων τους.

Read More »
Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Leader & Αξιοποίηση προγράμματος QNEST Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Leader & Αξιοποίηση προγράμματος QNEST Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Σελίδες