Σχεδόν 20.000 για την υποδοχή του Μητροπολίτη!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Σχεδόν 20.000 για την υποδοχή του Μητροπολίτη!


Σχεδόν είκοσι χιλιάδες θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή για την τελετή υποδοχής και ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς.

Η Θεσπρωτία ετοιμάζεται για την υποδοχή του νέου ποιμενάρχη και οι τοπικές αρχές μετέχουν στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται.

Η Περιφέρεια Ηπείρου όπως προκύπτει από την απόφαση θα διαθέσει το ποσό των 19.480 ευρώ για το γεύμα που θα παρατεθεί καθώς και για το εκκλησιαστικό υφαντό που θα προσφέρει ως δώρο στον νέο Μητροπολίτη.


Read More »
Σχεδόν 20.000 για την υποδοχή του Μητροπολίτη! Σχεδόν 20.000 για την υποδοχή του Μητροπολίτη! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση της Αθήνας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση της Αθήνας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας.


Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Είμαστε στον δρόμο γιατί έχουμε προβλήματα που μας τα φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Μας τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία μας.

Διαφημίζουν τις “αυξήσεις” που δήθεν μας δίνουν, αλλά η ζωή μας κάθε μέρα χειροτερεύει. Δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις, την ώρα που μάς φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες μας, με την ακρίβεια να μας γονατίζει

Γι’ αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε σταθερά στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας όσα μας έχουν άδικα αφαιρέσει και οι συνταξιούχοι τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Για αυτό η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων μας κάλεσε σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με κορύφωση την οργάνωση Πανελλαδικής Συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 24/11/2023 ημέρα Παρασκευή στη Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12μ.μ

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσπρωτίας οργανώσαμε συγκεντρώσεις σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά όπου συζητήσαμε τα οξυμμένα προβλήματα μας και αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και τώρα και όχι ψίχουλα!

Στην Αθήνα θα μεταβούμε με λεωφορεία μισθωμένα από τις Ομοσπονδίες μας.

Αναχώρηση την Παρασκευή 24/11/2023 στις 4:30 το πρωί από το ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα και 5:00 από την Παραμυθιά.


Για λεπτομέρειες επικοινωήστε με τα Σωματεία σας πρωινές ώρες.

Σωματείο συν/χων ΙΚΑ Θεσπρωτίας τηλ. 2665022136

Σύνδεσμός συν/χων Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας τηλ. 2665027279

Ένωση συν/χων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας τηλ. 2665027210Read More »
Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση της Αθήνας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας. Στην Πανελλαδική Συγκέντρωση της Αθήνας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Σημαντικές και ανθεκτικές οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών – Καλύτερος «πελάτης» η Γερμανία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Σημαντικές και ανθεκτικές οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών – Καλύτερος «πελάτης» η Γερμανία


Ένας από τους πιο εξωστρεφείς είναι ο κλάδος της ποτοποιίας και της αποσταγματοποιίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί κινητήριο δύναμη για την εγχώρια οικονομία με ανοδική πορεία στις εξαγωγές.

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών σημείωσαν συνολική (εντός ΕΕ 27 & σε τρίτες χώρες) αύξηση σε αξία ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, η οποία ποσοστιαία μεταφράζεται σε +10,53% ( +4,7 εκατ. ευρώ σε απόλυτες τιμές). Σε αντίθεση με τη συνολική αξία, οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών σε ποσότητα kg συνεχίζουν την πτώση, καταγράφοντας συνολική μείωση -3,05% (-0,6 εκατ. κιλά σε απόλυτες τιμές).

Η σύγκριση με την τελευταία πενταετία καταδεικνύει φέτος διαχρονική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αλκοολούχων ποτών σε αξία κατά +35%, αλλά και σε ποσότητα κατά +10,5%.

Σημειώνεται ότι παρά τη μείωση σε ποσότητα kg το πρώτο εξάμηνο 2023, συνεχίζεται η ανοδική πορεία της μέσης τιμής ευρώ/Kg. Η μέση τιμή το 2023 αυξήθηκε +14% (19,6% σε τρίτες χώρες & 13,2% εντός ΕΕ 27), σε σύγκριση με το 2022.

Ως προς τους εξαγωγικούς προορισμούς τα κράτη μέλη της ΕΕ-27, αποτελούν σταθερά τους σημαντικότερους προορισμούς των ελληνικών αποσταγμάτων, με ποσοστό περίπου 80% σε αξία και σε ποσότητα.

Οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών εντός ΕΕ 27, σε αντίθεση με τις εξαγωγές προς τρίτες χώρες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τόσο σε αξία +18,83% όσο και σε ποσότητα +5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο 2022.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα κράτη-μέλη της ΕΕ (27) απορρόφησαν το 80% της ποσότητας δηλαδή 14,5 εκατ. κιλά και το 78% της αξίας δηλαδή 39,1 εκατ. ευρώ.

Η Γερμανία εξακολουθεί να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, κατέχοντας το 44,4% της ποσότητας (8 εκατ. κιλά) & το 39% της αξίας (19,4 εκατ. ευρώ), του συνόλου των εξαγωγών. Στη 2η θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, προς την οποία οι αποστολές συνεχώς αυξάνονται, συγκεκριμένα, κατά 39% σε αξία και 33% σε ποσότητα σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στην 3η θέση βρίσκεται το Ιράκ, που σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, από τον Μάιο του 2023 δείχνουν να μειώνονται.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΑΟΠ, η μείωση των εξαγωγών προς το Ιράκ, προκάλεσε κατά μεγάλο μέρος την μεγάλη πτώση του συνόλου των εξαγωγών ελληνικών αλκοολούχων ποτών προς τρίτες χώρες το πρώτο εξάμηνο 2023. Ο νόμος περί απαγόρευσης εισαγωγής και πώλησης αλκοολούχων ποτών στο Ιράκ, έπληξε ιδιαίτερα τις ελληνικές εξαγωγές αλκοολούχων, καθώς το Ιράκ αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη χώρα προορισμού των ελληνικών αλκοολούχων ποτών και οι επιπτώσεις αυτές μεταφράζονται σε -32% (-11,4 εκατ. κιλά) σε ποσότητα και -20% (-1,6 εκατ. ευρώ) σε αξία σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το ούζο, έχει καθιερωθεί διεθνώς λόγω της υψηλής ποιότητάς του, παρ’ όλο που έχει να ανταγωνιστεί αντίστοιχα ποτά από χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, κλπ. Την τελευταία πενταετία εμφανίζει αύξηση +50% της αξίας και +12,24% της ποσότητας.

Το ούζο συνεχίζει να διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών, καταλαμβάνοντας το πρώτο εξάμηνο του 2023, το 62% της αξίας και το 69% της ποσότητας του συνόλου των εξαγωγών των ελληνικών αποσταγμάτων.

Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2023 εμφανίζεται ποσοστιαία αύξηση σε αξία κατά +6,02% (+1,7 εκατ. ευρώ), ενώ σε ποσότητα εμφανίζουν ποσοστιαία μείωση κατά -8,3% (-1,1 εκατ. κιλά) σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι η πτώση εξαγωγών του ούζου σε ποσότητα, οφείλεται κυρίως στην απαγόρευσης εισαγωγής και πώλησης αλκοολούχων ποτών στο Ιράκ (η δεύτερη σημαντικότερη χώρα προορισμού ούζου), η οποία μείωσε την εξαγωγή ούζου ποσοστιαία (προς το Ιράκ) κατά -18% σε αξία και κατά -30% σε ποσότητα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να κατέχουν την πρωτιά σε αξία ευρώ και σε ποσότητα kg, στο σύνολο των χωρών προορισμού ούζου.

Ειδικότερα την πρώτη θέση κατέχει η Γερμανία με 44% του συνόλου σε αξία ευρώ και 49,5% σε ποσότητα kg, ακολουθεί το Ιράκ με 20,2% σε αξία ευρώ και 18,7% σε ποσότητα kg και στη τρίτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία με 17,8% σε αξία ευρώ και 14,6% σε ποσότητα kg.

Οι εξαγωγές του τσίπουρου/τσικουδιάς αν και κατέχουν μικρό μερίδιο (2,54% της αξίας και 1,1% της ποσότητας) των συνολικών εξαγωγών των αλκοολούχων ποτών ελληνικής παραγωγής, αποτελούν μια συνεχώς ανερχόμενη κατηγορία. Μάλιστα την τελευταία τετραετία καταγράφουν αύξηση 86% της αξίας.

Η ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022 είναι +12% (+140 χιλ. ευρώ) σε αξία και +4,2% (+7 χιλ. κιλά) σε ποσότητα.

Αναφορικά με τις εξαγωγές του τσίπουρου/τσικουδιάς εντός ΕΕ 27 το πρώτο εξάμηνο, εμφάνισαν σημαντική αύξηση 30% σε αξία και 16% σε ποσότητα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2022, ενώ μεγάλη πτώση παρουσιάστηκε στις εξαγωγές τσίπουρου/τσικουδιάς προς Τρίτες χώρες το πρώτο εξάμηνο 2023 , -27,2% σε αξία και -30,2% σε ποσότητα σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο 2022.

Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση προορισμού του τσίπουρου με μερίδιο 4,2%, του συνόλου σε αξία ευρώ, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κύπρος με 13,6% και στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ με 11,3%.


Read More »
Σημαντικές και ανθεκτικές οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών – Καλύτερος «πελάτης» η Γερμανία Σημαντικές και ανθεκτικές οι εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών – Καλύτερος «πελάτης» η Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

ΚΕΘΕΑ:Ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη η συγχώνευση των φορέων για τις εξαρτήσεις

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
ΚΕΘΕΑ:Ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη η συγχώνευση των φορέων για τις εξαρτήσεις


Την πλήρη αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις σε έναν υπερφορέα εκφράζει το Συμβούλιο Υπευθύνων Προγραμμάτων & Τομέων ΚΕΘΕΑ, με υπόμνημα που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το υπόμνημα επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου δεν συνοδεύεται από κλινικά, οικονομικά και διοικητικά στοιχεία και γίνεται ερήμην των εμπλεκόμενων φορέων. Μια παραποιημένη εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, με αποσιώπηση πολλών δεδομένων, προβάλλεται για την αιτιολόγησή του:

• Χωρίς να έχει αξιολογήσει τον υφιστάμενο εθνικό συντονιστικό μηχανισμό (νόμος 4139/2013) και αγνοώντας το εθνικό σχέδιο δράσης που έχουν από το 2021 καταρτίσει και καταθέσει οι φορείς, το Υπουργείο κάνει λόγο για έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού και προχωράει στην κατάργησή των φορέων και στη διοικητική τους συνένωση.

• Γίνεται λόγος για «απομόνωση» των φορέων, και αποσιωπώνται οι συνέργειές τους στο πεδίο, οι οποίες δείχνουν ότι η διασύνδεσή τους μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς να θιγεί η διοικητική και επιστημονική τους αυτοτέλεια.

• Το εθνικό δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών ποικίλων προσεγγίσεων για τα ναρκωτικά και τις αναδυόμενες εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοόλ, οθόνες), που αναπτύχθηκε για να καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια, παρουσιάζεται ως «κατακερματισμός των υπηρεσιών».

• Γίνεται επίκληση της ανάγκης για αύξηση των θέσεων σωματικής αποτοξίνωσης στα νοσοκομεία, χωρίς να εξηγείται πώς η συγχώνευση των φορέων σχετίζεται με αυτό.

• Προβάλλονται ως πρόβλημα οι λίστες αναμονής, ενώ στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι εξαιρετικά περιορισμένο, και γίνεται λόγος για μόνο 145 (!) θέσεις θεραπείας την ώρα που το ΚΕΘΕΑ, για παράδειγμα, διατηρεί σήμερα ενεργή θεραπευτική σχέση με σχεδόν 6.000 άτομα.

• Ο όρος «θέσεις θεραπείας» αντικαθίσταται με τον όρο «κλίνες», ο οποίος παθολογικοποιεί τους ανθρώπους με πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης και προωθεί μια στενά βιοϊατρική προσέγγιση ενός σύνθετου πολυπαραγοντικού φαινομένου. Αγνοείται, έτσι, η διεθνής επιστημονική συζήτηση και η πολιτική του ΠΟΥ, που εστιάζουν στους κοινωνικούς προσδιοριστές της υγείας και στην ολιστική αντιμετώπιση προβλημάτων και ανισοτήτων μέσα στην κοινωνία.

Αυτό που επιχειρείται είναι η αλλαγή παραδείγματος στην πολιτική για τα ναρκωτικά στη χώρα μας και η προώθηση σκοπιμοτήτων που δεν εκφράζονται ανοιχτά: περικοπή πόρων, συρρίκνωση και ομογενοποίηση υπηρεσιών, μετακίνηση του προσωπικού προς άλλους τομείς του συστήματος.

Το Υπουργείο προωθεί τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού και αθηνοκεντρικού οργανισμού, αποκομμένου από τις τοπικές κοινωνίες. Το σημερινό συνεχές της φροντίδας θα δώσει τη θέση του σε άκαμπτα νοσοκομειακού τύπου πρωτόκολλα, και οι πολίτες θα στερηθούν την ελεύθερη επιλογή θεραπευτικής προσέγγισης.

Το ζήτημα του εθνικού συντονισμού δεν επιλύεται με διοικητικά μέτρα. Καμία τέτοιου εύρους αλλαγή στον χώρο θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν μπορεί να γίνει ερήμην όσων τον υπηρετούν.


Τα μέλη του Συμβουλίου Υπευθύνων
Θεραπευτικών Προγραμμάτων & Τομέων ΚΕΘΕΑ*

Το Συμβούλιο αποτελείται από:
· τον Διευθυντή ΚΕΘΕΑ,
· τους/τις επικεφαλής των 15 θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα
· τον Διευθυντή της παραγωγικής μονάδας ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ,
· τους επικεφαλής των Τομέων Έρευνας, Εκπαίδευσης και Διοίκησης Οικονομικών και των Τμημάτων Ενημέρωσης και Σχεδιασμού & Μελετών.

Πληροφορίες: sypKETHEA@gmail.com, 210 9241993-6

Read More »
ΚΕΘΕΑ:Ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη η συγχώνευση των φορέων για τις εξαρτήσεις ΚΕΘΕΑ:Ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη η συγχώνευση των φορέων για τις εξαρτήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Η ΕΛΟΠΥ παρουσιάζει το έργο:«Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Η ΕΛΟΠΥ παρουσιάζει το έργο:«Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων»

Η ζήτηση για φρέσκα νωπά ψάρια που προορίζονται για ωμή κατανάλωση όπως το sushi και το sashimi, αυξάνεται σταθερά τα τελευταία έτη στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες των ευρωπαίων καταναλωτών επηρεάζονται σημαντικά από τη γαστρονομική κουλτούρα των ανατολικών χωρών με παράδοση στην ωμή κατανάλωση ψαρικών. Για την παραγωγή παρασκευασμάτων που προορίζονται για ωμή κατανάλωση είναι νομοθετημένη η χρήση ψαριών τα οποία έχουν προηγουμένως καταψυχθεί για 24 ώρες. Σε πολλές περιπτώσεις η προϋπόθεση της κατάψυξης δεν είναι επιθυμητή από τους chefs για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Στο εξής όμως, τα αλιεύματα θαλασσινής εκτροφής μπορούν να εξαιρεθούν από την υποχρέωση της πρότερης κατάψυξης τους πριν τη χρήση, διότι η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών , ανέπτυξαν το επιστημονικό έργο «Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων». Στα πλαίσια του έργου αναπτύχθηκαν πρωτόκολλα ελέγχων για τον αποκλεισμό πιθανών διατροφικών κινδύνων που σχετίζονται με την παρουσία παρασίτων μια παθογόνων οργανισμών. Παράλληλα αναπτύχθηκαν προδιαγραφές των ψαριών που προορίζονται για ωμή κατανάλωση και τέλος εφαρμόστηκαν τα προτεινόμενα πρωτόκολλα σε ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας προερχόμενα από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι προδιαγραφές των ψαριών και τα πρωτόκολλα ελέγχου υποβλήθηκαν παράλληλα για έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής αρμόδια αρχή για την ασφάλεια των νωπών αλιευμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επικεφαλής των επιστημονικών μονάδων που συνεργάστηκαν στο έργο, την Δρ. Θεοφανία Τσιρώνη (επιστημονική Υπεύθυνη έργου), τον Δρ. Κων/νο Τσιγγενόπουλο (Δ/ντη Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ) και τον Δρ. Γεώργιο Ρήγο (Δ/ντη Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ) με τις ομάδες τους για επικύρωση των πρωτοκόλλων και την επιστημονική τεκμηρίωση του έργου. Επίσης τις κκ Διονυσία Μίντζα και Εύη Χατζηγιαννακού από το Τμήμα Αλιευμάτων στελέχη της Δ/νσης Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης της Γεν. Δ/νσης Κτηνιατρικής για την καθοδήγηση που παρείχαν.

Για την αποτελεσματική διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, η ΕΛΟΠΥ υλοποίησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δύο εσπερίδες ενημέρωσης για τα στελέχη του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας και τους επαγγελματίες στην εστίαση, τα ΜΜΕ όπου παρουσιάστηκαν:

· οι προδιαγραφές ιχθυηρών που προορίζονται για ωμή κατανάλωση

· τα μέτρα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και τα παρασκευαστήρια ψαριών για να διασφαλίσουν τις προδιαγραφές

· συνθήκες χρόνου και θερμοκρασίας για την διακίνηση – χρήση αλιευμάτων ωμής κατανάλωσης

· οι απαιτήσεις της νομοθεσίας για αλιεύματα που προορίζονται για ωμή κατανάλωση.

Στη γευστική δοκιμή που ακολούθησε οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν παρασκευές νωπών ψαριών.
Η θεσμοθέτηση στενών σχέσεων με τον Επιστημονικό και Ακαδημαϊκό κλάδο αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της δραστηριότητας της ΕΛΟΠΥ. Με γνώμονα την γαλάζια και αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη δημιουργία οδηγών για τις σωστές πρακτικές σε κάθε τομέα λειτουργίας του κλάδου, η ΕΛΟΠΥ επενδύει συστηματικά στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και επιστημονικών μελετών.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 21 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.
 
Παράλληλα, ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.Read More »
Η ΕΛΟΠΥ παρουσιάζει το έργο:«Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων» Η ΕΛΟΠΥ παρουσιάζει το έργο:«Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για το Σαββατοκύριακο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για το Σαββατοκύριακο


Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:
Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.
Read More »
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για το Σαββατοκύριακο ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για το Σαββατοκύριακο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Περισσότερες από 38.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Περισσότερες από 38.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στα προγράμματα «Εξοικονομώ»


Τις 38.228 έφτασαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους». Ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων διαμορφώθηκε σε 510.135.056 ευρώ.

Η διαδικασία της υποβολής ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης (15/11) και προσεχώς θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ανά πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Στο «Εξοικονομώ 2023» υποβλήθηκαν 31.549 αιτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 422.105.074 ευρώ, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατατέθηκαν 2.701 αιτήσεις, από την Αττική 5.822, από το Βόρειο Αιγαίο 482, από τη Δυτική Ελλάδα 2.922. Τις 1.854 έφτασαν οι αιτήσεις από τη Δυτική Μακεδονία, τις 2.190 από την Ήπειρο, τις 3.670 από τη Θεσσαλία, τις 277 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τις 6.362 από την Κεντρική Μακεδονία, τις 1.538 από την Κρήτη, τις 563 από το Νότιο Αιγαίο, τις 1.557 από την Πελοπόννησο και τις 1.611 από την Στερεά Ελλάδα.

-Στο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους» υποβλήθηκαν 6.679 αιτήσεις, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 88.029.982 ευρώ. Σημειώνεται πως από τις 6.679 αιτήσεις οι 3.836 αφορούν και στο σκέλος των ανακαινίσεων, καθώς μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένης αναβάθμισης κατοικιών (ενεργειακή – λειτουργική – αισθητική).

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο σύνολο των 6.679 αιτήσεων που κατατέθηκαν οι 496 προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι 1.752 από την Αττική, οι 124 από το Βόρειο Αιγαίο, οι 530 από τη Δυτική Ελλάδα, οι 270 από τη Δυτική Μακεδονία, οι 288 από την Ήπειρο, οι 577 από τη Θεσσαλία, οι 62 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι 1.631 από την Κεντρική Μακεδονία, οι 341 από την Κρήτη, οι 127 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι 237 από την Πελοπόννησο και οι 244 από την Στερεά Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές, μέσω των προγραμμάτων ενισχύονται οι εξής κατηγορίες παρεμβάσεων: 1. αντικατάσταση κουφωμάτων, 2. τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης, 3. αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, 4. σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ZNX) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και 5. λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (σύστημα διαχείρισης smart home).

Τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους» υποστηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχουν ως στόχο την προώθηση της εθνικής και ενωσιακής ενεργειακής πολιτικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της αναβάθμισης της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας). Το σκέλος «Ανακαινίζω» του προγράμματος ενισχύεται και από πόρους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α).

Υπολογίζεται πως η συνολική επένδυση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται στο πλαίσιο των «Εξοικονομώ» για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού.
Read More »
Περισσότερες από 38.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στα προγράμματα «Εξοικονομώ» Περισσότερες από 38.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στα προγράμματα «Εξοικονομώ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Στις 13 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε η κτηματογράφηση των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, οι οποίες ακόμα δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς κτηματογράφησης. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει στις 13 Φεβρουαρίου 2024. Εντός της προθεσμίας αυτής οι δικαιούχοι εμπραγμάτων δικαιωμάτων οφείλουν να καταθέσουν σχετική δήλωση των δικαιωμάτων τους.

Κατά την διαδικασία της κτηματογράφησης τα δικαιώματα των ακινήτων περνά από το ανθρωποκεντρικό σύστημα των τέως υποθηκοφυλακείων στο γεωκεντρικό του κτηματολογίου, κατά το οποίο ο εντοπισμός των δικαιωμάτων επί των ακινήτων γίνεται με βάσει το ίδιο το ακίνητο, το οποίο πλέον λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό – ταυτότητα (ΚΑΕΚ).

Με την κατάθεση δηλώσεων ο δικαιούχος εμπράγματου δικαιώματος οφείλει να συμπληρώσει σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας) που αποδεικνύουν το δικαίωμά του και την θέση του ακινήτου του.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η σύνταξη των σχετικών δηλώσεων αυτοπροσώπως από τον δικαιούχο είναι δυνατή, εφ’ όσον οι τίτλοι του είναι σε νομική τάξη, ενώ ο εντοπισμός τους μπορεί να γίνει εύκολα μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του γραφείου κτηματογράφησης. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τόσο ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας, όσο και η ορθή δήλωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων είναι δυνατόν να εμφανίζει δυσχέρειες, ειδικά όταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας παρουσιάζουν προβλήματα, δεν υπάρχουν, το δικαίωμα στηρίζεται σε έκτακτη χρησικτησία κλπ.

Κατά το παρελθόν έχει διαπιστωθεί πλήθος επαγγελματιών χωρίς καμία νομική κατάρτιση να προσκαλούν με αναρτήσεις δικαιούχους εγγραπτέων δικαιωμάτων να αναλάβουν της ανωτέρω δηλώσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δηλώσεις ενδιαφερομένων έχουν απορριφθεί με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε χρόνιες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες εξαιτίας λανθασμένης δήλωσης των δικαιωμάτων τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ενδιαφερομένων καλεί τους συμπολίτες να απευθύνονται στους δικηγόρους της επιλογής τους, ως τους μόνους αρμόδιους για να παράσχουν την υποστήριξη και τις υπεύθυνες συμβουλές τους αναφορικά με τα προκύπτοντα νομικά ζητήματα ως προς την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων του Κτηματολογίου.


Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένηςΣυνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έγινε προχθές (14-11-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, με το πρόσχημα πώλησης υποδημάτων, εισήλθε στο σπίτι της ηλικιωμένης και κατά την παραμονή της, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή κοσμήματα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, η ημεδαπή εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (15-11-2023) το μεσημέρι και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Διακριβώθηκε η δράση σπείρας διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας


Ταυτοποιήθηκαν 5 μέλη, ενώ εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις

Η λεία από την εγκληματική της δραστηριότητα υπολογίζεται στις 64.000 ευρώ

Διακριβώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας η εγκληματική δράση σπείρας, η οποία διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Άρτας.

Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν 5 μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, πρόκειται για 5 ημεδαπούς, οι οποίοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας σημεία εισόδου (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες), έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως ότι απουσιάζουν οι ένοικοι, από όπου στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, διέπραξαν συνολικά 7 κλοπές από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό 16.500 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 47.500 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Διακριβώθηκε η δράση σπείρας διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας Διακριβώθηκε η δράση σπείρας διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνο

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου η υποδοχή, στις 11:20 η τελετή ενθρόνισης


Read More »
Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνο Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου απαντά στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Ο Δήμος Σουλίου απαντά στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Στα πλαίσια της αποκατάστασης της αλήθειας και ως απάντηση στη λασπολογία περί ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών εργαζομένων του Δήμου Σουλίου με την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ενημερώνουμε για τα εξής:

• Η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την καταβολή των επιπλέον ποσών στους εργαζόμενους, που έγινε από λανθασμένο υπολογισμό και απόδοση της προσωπικής διαφοράς στη μισθοδοσία.
• Ο Δήμος Σουλίου υποχρεούται εκ νόμου να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία (άρθρο 24 παρ. 3 του Νόμου 4354/2015, άρθρο 204 παρ. 5, 210 παρ. 2 και 283 του Νόμου 4555/2018) ώστε οι αποδοχές που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως να επιστραφούν, άλλως καταλογίζονται με πράξη του Δημάρχου σε βάρος των λαβόντων υπαλλήλων.
• Ο Δήμος Σουλίου οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα και λογοδοτεί στην Κεντρική Διοίκηση μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών αυτής.
• Ο Δήμος Σουλίου σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει το ύψος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του καθώς και των αυξήσεων ή περικοπών αυτών, που καθορίζονται από την Κεντρική Διοίκηση και μόνο!

Η προσπάθεια για αμαύρωση της εικόνας της Δημοτικής Αρχής, για επίρριψη ευθυνών και για διάδοση ψευδών ειδήσεων με «συνδικαλιστική» σκοπιμότητα δεν είναι αποδεκτή και καταδικάζεται περίτρανα.

Τα όσα ανακοινώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας σε σχετικό δημοσίευμά του, είναι για λαϊκή κατανάλωση και στην πραγματικότητα στρέφονται εναντίον των ίδιων των Υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου και των συναδέλφων τους.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου απαντά στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών Ο Δήμος Σουλίου απαντά στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Συνελήφθη χθες (15-11-2023) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε (αλκοτέστ), οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στερείται άδειας ικανότητας οδηγήσεως.
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη χθες (15-11-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.


Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων  Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023

 Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, η κατηγορούμενη την (31-08-2023) αφαίρεσε, μέσα σε σούπερ μάρκετ, το πορτοφόλι ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό των -20- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή  Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Απομεινάρια μιας άλλης εποχής!!!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Απομεινάρια μιας άλλης εποχής!!!

Είναι γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τα συνεχή λουκέτα που βάζουν τα ΕΛΤΑ σε διάφορες περιοχές. Από την πολιτική αυτή δεν γλύτωσε η Ήπειρος.

Το τελευταίο κατάστημα που κατέβασε ρολά προκαλώντας πολλές αντιδράσεις ήταν αυτό στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας!

Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο καλοκαίρι έως και πριν λίγες ημέρες, μπήκε λουκέτο συνολικά σε 143 εκ των 1.150 ταχυδρομικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας είπε ότι αυτά τα καταστήματα ήταν «απομεινάρια μιας άλλης εποχής, της δεκαετίας του ΄90» και ενός σχεδίου λειτουργίας που έκτοτε δεν είχε επικαιροποιηθεί. Δικαιολόγησε την απόφαση του κλεισίματος αναφέροντας ότι σε αρκετά εξ αυτών οι υπάλληλοι είχαν να πατήσουν …ακόμα και δέκα χρόνια καθώς «ήταν στα χωράφια τους», όπως είπε, ενώ «πολλοί είχαν ζητήσει και είχαν καταφέρει κάποια καταστήματα να λειτουργούν με εργολαβικούς εργαζομένους».

Απομεινάρια μιας άλλης εποχής…

Κάτι τέτοιο θα είναι σε λίγο και τα χωριά της ορεινής και απομακρυσμένης Ελλάδας.. Λεπτομέρειες για τους αποφασίζοντες στην Αθήνα!
Read More »
Απομεινάρια μιας άλλης εποχής!!! Απομεινάρια μιας άλλης εποχής!!! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Έκτακτες ενισχύσεις 352 εκατ. ευρώ για οικονομικά ευάλωτους τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Έκτακτες ενισχύσεις 352 εκατ. ευρώ για οικονομικά ευάλωτους τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες


Εκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ καταβάλλονται τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα με απόφαση της κυβέρνησης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των στοιχείων για υπεραπόδοση του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο του 2023.

Οι έκτακτες ενισχύσεις θα καταβληθούν στις εξής ομάδες πολιτών:

800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού. Ενδεικτικά το συνολικό ποσό (αρχικό ποσό συν επιπλέον μιάμιση δόση) που θα λάβει το Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.Read More »
Έκτακτες ενισχύσεις 352 εκατ. ευρώ για οικονομικά ευάλωτους τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες Έκτακτες ενισχύσεις 352 εκατ. ευρώ για οικονομικά ευάλωτους τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό)


Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου Φιλιατών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθιου, καθώς και επιτελικών στελεχών του ΕΚΑΒ, την επίβλεψη στελεχών της 6ης ΥΠΕ και με τη βοήθεια από την Αστυνομία και την επιχειρησιακή συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση έκτακτης ανάγκης από σεισμική δόνηση με μερική κατάρευση του κτιρίου και ακόλουθη εκδήλωση πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας έπρεπε να γίνει μερική εκκένωση του Νοσοκομείου μέσω εξόδων διαφυγής γρήγορα και με ασφάλεια -χωρίς τη χρήση ανελκυστήρων.


Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε σκηνικό καταυλισμό που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Επίσης έγινε απεγκλωβισμός, ασθενών ακόμα και από τη ΜΑΦ, όπως και εργαζόμενων και επισκεπτών.

Η άσκηση έδωσε την ευκαιρία στο προσωπικό να δοκιμαστεί σε συνθήκες έκτακτων αναγκών και να δοκιμαστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Read More »
Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό) Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του Νοσοκομείου Φιλιατών (φωτό) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Πραγματοποίηση ημερίδας για την παρουσίαση της δράσης: «Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους «Chorthippus lacustris»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Πραγματοποίηση ημερίδας για την παρουσίαση της δράσης: «Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους «Chorthippus lacustris»Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου – Παράρτημα Ηγουμενίτσας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της δράσης: «Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους «Chorthippus lacustris» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Διαχειριστικές Δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020 (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου “Angelika Pallas”.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες έθεσε το πλαίσιο και το στόχο της ημερίδας. Τον συντονισμό είχε η κα Αλεξάνδρα Ράπτη, υπεύθυνη έργου του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Στόχο της ημερίδας αποτέλεσε η προβολή και ανάδειξη της δράσης, για την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση του κοινού, των εμπλεκόμενων φορέων και χρηστών των περιοχών (stakeholders), των κοινωνικών φορέων και συναρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000, τη δράση που υλοποιήθηκε προς όφελος του συγκεκριμένου είδους / στόχου, για τη σημασία και την ανάγκη προστασίας και διατήρησής του καθώς και σχετικά με τις προτάσεις διαχείρισης (μέτρα) για την βελτίωση της κατάστασης διατήρησης και του ενδιαιτήματος του είδους.

Για το σκοπό αυτό, παρουσιάστηκαν σχετικές εισηγήσεις. Η κ. Ευαγγελία Συντιχάκη, Βιολόγος ΜSc, από την ΜΔΠΠ Ηπείρου – Παράρτημα Ηγουμενίτσας, παρουσίασε το θέμα: «Οι Προστατευόμενες περιοχές Θεσπρωτίας & Πρέβεζας υπό τη χωρική αρμοδιότητα της ΜΔΠΠ Ηπείρου». Η κα Κωνσταντίνα Νάσιου Βιολόγος ΜSc, του Εργαστηρίου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσίασε το θέμα: « Έντομα: η βάση της ζωής στον πλανήτη μας. Η Δρ. Βασιλική Κατή, Καθηγήτρια Διατήρησης & Διαχείρισης Βιοποικιλότητας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: « Χορεύτρια ακρίδα της Ηπείρου: έρευνα, δράσεις, προστασία» και ο Δρ. Ιωάννης Καζόγλου Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε το θέμα: «Διαχείριση υγρών λιβαδιών: γεωργο - κτηνοτροφικές πρακτικές και βιοποικιλότητα». Η τελευταία εισήγηση έγινε από τον κ. Παύλο Αλεξίου, Πολιτικό Μηχανικό, Αναπληρωτή Δ/ντή της Δ/νσης Τεχν. Έργων της Π.Ε Θεσπρωτίας με θέμα: «Έργο Χότχοβας ( Λίμνη Λιμνοπούλα) – Αρδευτικό, περιβαλλοντικό, αντιπλημμυρικό: Η σωστή λειτουργία του».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση όλων των συμμετεχόντων και αναδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων τον εμπλεκόμενων φορέων για την ορθολογική διαχείριση και την ισόρροπη ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών που απαντάτε το είδος, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, του συγκεκριμένου είδους και της βιοποικιλότητας εν γένει.


Read More »
Πραγματοποίηση ημερίδας για την παρουσίαση της δράσης: «Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους «Chorthippus lacustris» Πραγματοποίηση ημερίδας για την παρουσίαση της δράσης: «Παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης διατήρησης του είδους «Chorthippus lacustris» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023

Δήμος Ηγουμενίτσας: Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις


Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ» η σύμβαση για το έργο με τίτλο 
«Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας ΔΕ Ηγουμενίτσας, ΤΚ Καταβόθρας» προϋπολογισμού 200.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), ενταγμένο στο 
Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

️Πρόκειται για εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στους υφιστάμενους διανοιγμένους αγροτικούς δρόμους, για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που θα έχει με τη σειρά της θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό και γεωργικό εισόδημα.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Δήμος Ηγουμενίτσας: Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, το πρωί του Σαββάτου στις 11.

Στην Παραμυθιά επίσης θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Συνοδικοί Αρχιερείς, οι Μητροπολίτες της Ηπείρου, καθώς και άλλοι Μητροπολίτες και Βοηθοί Επίσκοποι.

Οπως ορίζεται από τον Κώδικα Εθιμοτυπίας, τον νέο Μητροπολίτη, θα υποδεχτούν στην διασταύρωση της Κ. Καραμανλή με τον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου, ο Μακαριώτατος, ο Τοποτηρητής, Αρχιερείς, Ιερείς, Διάκονοι, Μοναχοί και Μοναχές, ο δήμαρχος, οι υπόλοιπες τοπικές αρχές και ο λαός.

Ο νέος Ποιμενάρχης στον προαυλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου θα περιβληθεί τον μανδύα και ο Τοποτηρητής θα του εγχειρίσει την ποιμαντορική ράβδο. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νέο Μητροπολίτη θα αποδοθούν οι καθιερωμένες τιμές (ισοδυναμούν με αυτές εν ενεργεία υπουργού).

Στον προκαθορισμένο τόπο θα προσφωνηθεί ο νέος Μητροπολίτης από τον Δήμαρχο και ακολούθως θα υπάρξει αντιφώνησή του.

Κατόπιν θα κατευθυνθεί εν πομπή εντός του Μητροπολιτικό Ναό και θα εισέλθει στο Ιερό Βήμα, όπου θα ασπαστεί την Αγία τράπεζα και και θα ενδυθεί Επιτραχήλιο και Ωμοφόριο.

Στη συνέχεια θα ευλογήσει το λαό από τη μέση του ναού, θα ανέλθει στον αρχιερατικό θρόνο, θα διαβαστούν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου τα σχετικά έγγραφα(συνοδική εγκύκλιο, προεδρικό διάταγμα) και θα αρχίσει η ειδική ακολουθία.

Την Κυριακή θα τελέσει την πρώτη του λειτουργία και θα δεχτεί τις ευχές των πιστών κατά την προσφορά του αντιδώρου.

Σύμφωνα με τα διαδικαστικά, την ίδια ημέρα ή την επόμενη ο νέος Μητροπολίτης επισκέπτεται τον προκάτοχό του, εφόσον είναι εν ζωή (όπως συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας).

Την ίδια ημέρα ή την επόμενη τελεί τρισάγιο και καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Πόλης, που ενθρονίστηκε.

Τις επόμενες ημέρες επισκέπτεται ιεραρχικά τις αρχές του τόπου, ανταποδίδοντας την τιμή για τη συμμετοχή τους στην τελετή της ενθρόνισης.
Read More »
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από το λιμάνι της Κέρκυρας προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 36χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Λήγει αύριο η έκπτωση 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,347€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Λήγει αύριο η έκπτωση 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,347€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου


Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι, τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν και φέτος, πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών, έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα όλα τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης EKO Smile κερδίζουν πόντους, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο διαγωνισμό για 100 δώρα υψηλής αξίας, με κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Κάντε τώρα την παραγγελία σας με τελική τιμή εώς 1,347€ Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 2665098010 & 6974747918
Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου
7ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς

Read More »
Λήγει αύριο η έκπτωση 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,347€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Λήγει αύριο η έκπτωση 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εώς 1,347€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Μοναδικές προσφορές για φοιτητικό σπίτι από την Elektrostore24.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023
Μοναδικές προσφορές για φοιτητικό σπίτι από την Elektrostore24.gr
Read More »
Μοναδικές προσφορές για φοιτητικό σπίτι από την Elektrostore24.gr Μοναδικές προσφορές για φοιτητικό σπίτι από την Elektrostore24.gr Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Σελίδες