Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO)

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016Γιατί τα όνειρα των παιδιών μας για σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θέλουν την κατάλληλη και προσιτή οικονομικά υποστήριξη!!

Γιατί με πολύ κόπο, συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια οικοδόμησαν τη φήμη του «Σχολείου των επιτυχιών», φήμη η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού, μιας και συχνά κατατάχθηκαν ανάμεσα στα πρώτα σχολεία σε επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις πανελλαδικά ( σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ).

​Σήμερα, το 2016, το Γυμνάσιο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προσφέρει:
☞ την ασφάλεια που κάθε γονέας επιθυμεί να αισθάνεται για το παιδί του
☞ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για το μέλλον ( ιδιαίτερα στα βασικά μαθήματα )
☞ απόκτηση βασικών εφοδίων ( πτυχίων στις ξένες γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες )
☞ ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων ( αθλητικών, οικολογικού περιεχομένου, φιλανθρωπικής δράσης, κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης και άλλων )
☞ ουσιαστική επαφή με το χώρο των «γραμμάτων και τεχνών» και γενικά του πολιτισμού.


​Από την άλλη, το Λύκειο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προετοιμάζει συστηματικά, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αξιοποιώντας το έμπειρο, δοκιμασμένο ( επί πολλά χρόνια ), πλήρως καταρτισμένο και απόλυτα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα άρτια συγγράμματα και γενικά το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους μαθητές, τα 3-ωρα διαγωνίσματα ( που εξοικειώνουν το μαθητή με την πραγματικότητα των εξετάσεων ), την κάθε είδους συμπαράσταση στα παιδιά.

​Κι όμως, η προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης κι επαύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών δε σταματά εδώ. Ήδη εδώ και λίγα χρόνια αναπτύσσεται συνεργασία με ειδικούς φορείς, προκειμένου όσοι μαθητές το επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. 
 
Read More »
Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Εξασφαλίστηκε και επίσημα η χρηματοδότηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016


Ήταν έργο και αίτημα δύο και πλέον δεκαετιών, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά! 
 
Ο λόγος για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας – Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας, όπως θα ονομάζεται από δω και στο εξής, έργο που μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε κέντρο ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε και επίσημα πλέον, από το πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη και ανέρχεται στα 7,1 εκατομμύρια ευρώ.

H πρόταση ADRI-UP - Adriatic MoS Upgraded Services, που υπεβλήθη με επικεφαλής εταίρο τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχει συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 22.725.000€ και το ποσοστό χρηματοδότησης από την ΕΕ, ανέρχεται σε 31,38%, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του εταιρικού σχήματος και δημόσια δαπάνη.

Πρόκειται για κοινή πρόταση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΒΙΟΠΑΘΕ και των Ιταλικών λιμένων της Ανκόνα και Τεργέστης για την χρηματοδότηση κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου / Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας.

Το Εμπορευματικό Κέντρο, έχει χωροθετηθεί στη θέση Γκρίκα του Δήμου Σουλίου, θέση στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι τοπικοί φορείς, πλην του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος είχε αποφασίσει να εκπονήσει δική του μελέτη για το έργο!

Το έργο θα κατασκευαστεί με το διχωρικό σύστημα και θα διαθέτει τμήμα εντός του Λιμένα εμβαδού 32787,11 τ.μ. και τμήμα εκτός λιμένα, στο ΒΙΟΠΑΘΕ Θεσπρωτίας με συνολική έκταση 550 στρέμματα, εκ των οποίων σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν πλήρως τα 350, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας τόσο στη φάση της κατασκευής, όσο και – κυρίως – στη φάση της λειτουργίας του.

Μέσω του έργου προτείνεται να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες logistics υποδομές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Αδριατικής - Ιονίου μεταξύ των βασικών λιμανιών της Τεργέστης, Ανκόνα και της Ηγουμενίτσας.
Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέπει την σύνδεση και ενσωμάτωση των τεσσάρων διαδρόμων των Διευρωπαϊκών δικτύων Μεταφορών.
Η δράση συνίσταται στις ακόλουθες δραστηριότητες:
Κατασκευή επιχειρηματικού/ εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας και κατασκευή της οδικής σύνδεσης του κέντρου με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Μελέτες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάπτυξη νέου τερματικού σταθμού για πλοία Ro-Ro/ Ro-Pax στο λιμάνι της Ανκόνα
Αναδιάρθρωση της αποβάθρας VI στο λιμάνι της Τεργέστης
Βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής στο εμπορευματικό κέντρο “Interporto di Trieste”
Ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ICT tool) για τη διασφάλιση της ασφάλειας στις λιμενικές περιοχές και εφαρμογή στους τρεις λιμένες σε διαφορετικά επίπεδα

Η δράση βελτιώνει τη σύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα τους, και συμβάλλει στην αύξηση της στροφής των μεταφορών και της χρήσης βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Read More »
Εξασφαλίστηκε και επίσημα η χρηματοδότηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Εξασφαλίστηκε και επίσημα η χρηματοδότηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με μοτοσικλέτα 19 κιλά κάνναβης - Αναζητείται συνεργός του

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016Συνελήφθη, χθες (08-07-2016) το απόγευμα στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για απείθεια, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Άρτας και ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε παρακείμενο αγρόκτημα, δύο σάκοι που περιείχαν -21- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -19.213- γραμμαρίων, τα οποία οι δράστες εγκατέλειψαν πριν την ακινητοποίηση της μοτοσικλέτας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 32χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με μοτοσικλέτα 19 κιλά κάνναβης - Αναζητείται συνεργός του Συνελήφθη 32χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με μοτοσικλέτα 19 κιλά κάνναβης - Αναζητείται συνεργός του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας σε τρία Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016


Περιοδεία στα τρία Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλατιά αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από εκλεγμένους συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και στον κλαδικό σύλλογο εργαζομένων στα Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και οι πρόεδροι: του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και των τοπικών συλλόγων Δασκάλων και ΟΤΑ. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φιλιατών, το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών (που λειτουργεί ως γηροκομείο) και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα αυξημένα προβλήματα των Προνοιακών Μονάδων, να βρούμε τους τρόπους, μέσα από τη συζήτηση με τους συναδέλφους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Πρόνοιας και την αποκατάσταση και αναβάθμιση του έργου της (σε συνθήκες, μάλιστα, οικονομικής ανέχειας του λαού μας) στο εγκαταλελειμμένο, ορφανό ή άπορο παιδί, στον ηλικιωμένο, με ειδικές ανάγκες ή ανάπηρο άνθρωπο.

Από την εμπειρία μας αυτή έχουμε συνοπτικά να καταγράψουμε τα εξής:

Η έλλειψη προσωπικού, νούμερο ένα πρόβλημα, συνολικά και για χρόνια τώρα, στις Προνοιακές δομές, στις Μονάδες της Θεσπρωτίας παρουσιάζει τις εξής μορφές:

1. Στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φιλιατών 8 μόλις συνάδελφοι (3 επιμελητές παιδιών, 2 Γενικών Καθηκόντων, 1 νοσοκόμα, 2 καθαρίστριες) κλήθηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε να επιμεληθούν την 24ωρη φροντίδα διαβίωσης, την εκπαίδευση και την περίθαλψη 48 παιδιών που μάλιστα έχρηζαν ειδικής μέριμνας και προστασίας. Για τους 7 εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε ούτε μία πρόσληψη.

Ανύπαρκτες και εδώ οι ειδικότητες ψυχολόγων και παιδαγωγών ενώ το έργο της περίθαλψης των παιδιών πέφτει στους ώμους της μίας και μοναδικής νοσοκόμας. Για να αντεπεξέλθουν στις πολύπλευρες ανάγκες οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από ειδικότητα αναγκάζονται να κάνουν τα πάντα, ασκώντας δηλαδή άτυπα αλλότρια καθήκοντα.

2. Στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών ο αριθμός των εργαζομένων είναι υψηλότερος: 25 εργαζόμενοι για 34 ηλικιωμένους ανθρώπους. Και εδώ όμως παρουσιάζεται το πρόβλημα της έλλειψης και επάρκειας επιστημονικού - εξειδικευμένου προσωπικού: εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι - ψυχοθεραπευτές. Οι 3 γιατροί που επιβλέπουν τις θεραπείες των ηλικιωμένων ανθρώπων είναι εξωτερικοί συνεργάτες και όχι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα. Και εδώ οι εργαζόμενοι κάνουν αλλότρια καθήκοντα για να καλύψουν τις ανάγκες.

3. Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση συγκριτικά με τα 3 Προνοιακά Κέντρα της Θεσπρωτίας, καθώς εδώ υπηρετούν 30 εργαζόμενοι. Δεν παρουσιάζεται μέχρι στιγμής έλλειψη στο βοηθητικό προσωπικό (πλυντήρια, μαγειρείο, τραπεζοκόμοι) και αυτό είναι ευχάριστο, ωστόσο καταγράφουμε 15 εργαζόμενους στο τμήμα νοσηλευτικής φροντίδας (7 νοσηλευτές, 5 βοηθοί θαλάμων και 3 για φροντίδα ασθενών) για 35 ασθενείς. Με αυτό το προσωπικό νοσηλείας οι καθημερινές βάρδιες βγαίνουν αν και όχι με άνεση. Το πρόβλημα δημιουργείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε το προσωπικό δεν μπορεί παρά να πάρει μόνο μέρος της άδειάς του καθώς διαφορετικά δημιουργείται πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε σχέση με τις ανάγκες του Θεραπευτηρίου.

Ο τομέας καθαριότητας των δομών, ελλείψει προσωπικού, έχει ήδη δοθεί σε ιδιωτικά συνεργεία για τις 2 Μονάδες (Κ.Π.Π. και Θ.Χ.Π), ενώ και η τρίτη (Ι.Κ.Π.) έχει καταθέσει σχετική αίτηση.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το μέγεθος της εγκατάλειψης από το κράτος των Δημόσιων δομών Πρόνοιας, αφήνοντας έτσι έδαφος για την εξάπλωση των ελαστικών μορφών εργασίας για την διείσδυση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε έναν καθαρά κοινωνικό τομέα. Οι Μονάδες Πρόνοιας όπως και εκείνες της Υγείας και της Παιδείας αποτελούν περιουσία του λαού της χώρας μας, στήριγμα στη ζωή του και η εγκατάλειψη και υποβάθμισή τους αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της ζωής του. Γι' αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα καθώς και αναβάθμισης του επιπέδου (με βάση τις σύγχρονες ανάγκες) της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας είναι χρέος όλων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση, να μην αποδεχτούν σαν μονόδρομο τις λύσεις της 5μηνης και 8μηνης απασχόλησης χωρίς δικαιώματα, της εναλλακτικής στρατιωτικής θητείας και του εθελοντισμού που πρότεινε η αναπληρώτρια υπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή της στα Γιάννενα ως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Να μην αποδεχτούν προσλήψεις εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις και μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Γιατί ό,τι επιτρέψουμε να συμβεί, αυτό θα αποτελέσει και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι Προνοιακές Μονάδες, δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα του έργου τους, έχουν ανάγκη από πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Πρόνοια μπορεί να γίνει μόνο με επιστημονικό τρόπο και προσωπικό, χωρίς αυτά μιλάμε για αποθήκες ψυχών.

Μπροστά στις εξελίξεις των βάρβαρα αντιλαϊκών νόμων που ήδη ψηφίστηκαν ή που έρχονται, χειροτερεύοντας όλο και περισσότερο το επίπεδο της ζωής μας αποτελεί αναγκαιότητα όλοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας να οργανώσουμε τη δράση και να συντονιστούμε για να μπορέσουμε να απαντήσουμε αντάξια στην επίθεση που δεχόμαστε με ταξικό προσανατολισμό προς όφελος των εργαζομένων και του λαού μας.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Read More »
Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας σε τρία Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας σε τρία Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

The Rebellions LIVE στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στην παραλία Δρεπάνου

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

Read More »
The Rebellions LIVE στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στην παραλία Δρεπάνου The Rebellions LIVE στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ στην παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

 
 
Ο μ...... του χωριού υπάρχει πάντα. Πως θα μπορούσε να λείψει από ένα κεφαλοχώρι όπως το Προδρόμι.

6 σκύλοι και μάλιστα οικόσιτοι βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλες που ρίχνει ασυνείδητος κάτοικος του χωριού μέσα στις αυλές των σπιτιών. Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της επαφής του δηλητηρίου με μικρό παιδί και στην περίπτωση αυτή δεν θα μιλάμε για παραβίαση του νόμου 4039/2012, άλλα για ανθρωποκτονία.

Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται τους τελευταίους μήνες και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ζωόφιλους και όχι μόνο. Μάλιστα την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί αναφορά στην αστυνομία με σκοπό την μήνυση κατ' αγνώστων. 
 
Τι προβλέπει η νομοθεσία: Σύμφωνα με το νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.
 
Σύμφωνα με την δικηγόρο Βασιλική Τάκη (παρατηρητήριο κακοποίησης ζώων), σε περίπτωση φόλας, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
 
- Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου (Παραμυθιά 2666022222), στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων.
- Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία.
- Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Περιφεριακής Ενότητας (Θεσπρωτία 2665024443) να έλθει γιά να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου.
- Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση.
- Kαταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση (δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας 2665023553).
 
 
Read More »
Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο dj ghost σήμερα το μεσημέρι στο BALUX

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016


Ο dj ghost επιστρέφει στα παλιά λιμερια.

Γιατι εμείς ΘΈΛΟΥΜΕ dj τα μεσημέρια.

Pool Party, free shots, fotoshooting and more...

Balux 
2o χιλ.Ηγουμενιτσας - Δρεπανου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο dj ghost σήμερα το μεσημέρι στο BALUX Ηγουμενίτσα: Ο dj ghost σήμερα το μεσημέρι στο BALUX Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Ο CJ JEFF την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Καλίδης LIVE στο BALUX

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

Καλως ήρθατε στον ανακαινισμένο χωρο μας, σε ένα ηρεμο περιβάλλον με χαλαρή ξένη αλλα και ελληνική μουσική καθαρά ποτά και άφθονους μεζέδες.

Χαλαρωστε δίπλα από την πισίνα αποφεύγοντας το καθημερινό ανχος της πόλης.

Μπορειτε να δοκιμάσετε τα πιάτα της κουζίνας μας και στη συνέχεια να διασκεδάσεται πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ στο μπαρ.

Να επισημάνουμε ότι ο χώρος μας έχει απεντομοωθει από εξειδικευμένο συνεργείο.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Καλίδης LIVE στο BALUX Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Καλίδης LIVE στο BALUX Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016


Η πιο καλοκαιρινή παιδική παράσταση έρχεται στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 12 Ιουλίου

Το Καλοκαίρι έφτασε και το Θέατρο του Βορρά, με περηφάνια παρουσιάζει φέτος τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη! Ο ήρωας μας παίρνει τα μπρατσάκια του και με τους αγαπημένους φίλους του ετοιμάζεται για τρελές βουτιές στις θάλασσες της Ελλάδας!

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη ζωνταντεύει σε μια μαγική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά! Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τον Καρχαρία, τον Αστερία, την Κυρία Σουπιά, τη Γλώσσα, τον Αχινό και φυσικά τον Τριγωνοψαρούλη, που χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη!

Μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία!

Ένας τελικός ψαρόσφαιρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό!

Λίγα λόγια για το έργο

Τρείς φορές εμπιστεύτηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών.

Θα καταφέρει με τη βοήθεια των παιδιών, το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ ... στο μίσος και τις διακρίσεις;

Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Mια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση με τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη, που προωθεί την αγάπη για τον διπλανό και μας μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός!

Συντελεστές

Κείμενο | Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία | Διασκευή | Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνικά: Θέατρο του Βορρά

Κατασκευή Σκηνικών: Anna Wassiac

Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας

Φωτογράφιση: Κατερίνα Κούτρου

Editing: Γιώργος Ηλιόπουλος
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά «Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό»


Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Δαλλές, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου


Διάρκεια: 65 λεπτά

Η παιδική παράσταση « Τριγωνοψαρούλη... μην εμπιστεύεσαι ποτέ Αχινό!» θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Άλσος Ηγουμενίτσας στις 21:00 μ.μ.

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός, Καταστήματα Public , καταστήματα Παπασωτηρίου, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Προπώληση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΗΤΣΕΛΟΥ

Τιμή εισητήριου: 8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

Πληροφορίες: 6986 523898
Read More »
Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Από 10 μέχρι 17 Ιουλίου η έκθεση φωτογραφίας "Το παλιό και το νέο" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016Read More »
Από 10 μέχρι 17 Ιουλίου η έκθεση φωτογραφίας "Το παλιό και το νέο" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Από 10 μέχρι 17 Ιουλίου η έκθεση φωτογραφίας "Το παλιό και το νέο" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως"

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως" Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016

Read More »
1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα 1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, σήμερα στο Donatello

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, σήμερα στο Donatello Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, σήμερα στο Donatello Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες