Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και ΔήμουςΔέκα περίπου μέρες απομένουν ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους 18 Δήμους της περιοχής εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Δέκα μέρες για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και να κατατεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Είναι αυτές που θα κρίνουν πόσες τελικά και ποιες παρατάξεις θα είναι παρούσες στην κάλπη.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρείται βέβαιο ότι το σύνολο όσων είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

Έτσι το πιθανότερο είναι πως στις εκλογές θα αναμετρηθούν ο σημερινός Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που κατέρχεται για τέταρτη φορά υποψήφιος, ο Σπύρος Ριζόπουλος που μετέχει για δεύτερη φορά όπως για δεύτερη φορά μετέχει και ο Γιώργος Πρέντζας ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και ο Ζώης Γαλατάς με την Αριστερή Παρέμβαση.

Ο Γιάννης Στέφος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Ζούμπας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είναι τα δύο νέα πρόσωπα της εκλογικής αναμέτρησης.

Το παζλ συμπληρώνει ο Λάμπρος Γεωργόπουλος με την παράταξη «ΦΩΣ» η οποία επίσης θα είναι παρούσα στις εκλογές, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στους Δήμους τόσο τους αστικούς όσο και τους υπόλοιπους γίνεται μία πραγματική μάχη με το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο στη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων.

Κάθε παράταξη θα πρέπει να έχει συμπληρωμένα τοπικά ψηφοδέλτια σε συγκεκριμένο αριθμό κοινοτήτων για να μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές.

Πρόκειται για το δυσκολότερο σημείο του νέου νόμου κι αυτό εν τέλει που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την διαμόρφωση του οριστικού τοπίου.

Δέκα μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας το ενδιαφέρον όλων των υποψηφίων είναι στραμμένο στις Κοινότητες.

Η 31η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα για την κατάθεση των ψηφοδελτίων η οποία αυτή την φορά γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο της υποβολής τους στο Πρωτοδικείο.
Read More »
Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

1ο Φεστιβάλ Παμβώτιδας, το πρώτο τριήμερο Σεπτεμβρίου

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
1ο Φεστιβάλ Παμβώτιδας, το πρώτο τριήμερο ΣεπτεμβρίουΤο 1o Φεστιβάλ Παμβώτιδας θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, πολυαισθητηριακό, πολυθεματικό και πολυεπίπεδο φεστιβάλ της Καλλίεργον που αποτελεί μέρος του Pamvotis Lake Project με δράσεις που θα εκτυλίσσονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Φέτος, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στη Μεταβυζαντινή περίοδο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της εποχής του Αλή Πασά. Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ περιστρέφονται γύρω από τη λογοτεχνία και την προφορική παράδοση που έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά, ακολουθώντας τη ροή του χρόνου, με σεβασμό πάντα στις αναφορές του παρελθόντος. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη συναρπαστική εμπειρία. Κάποιες από τις δράσεις του φεστιβάλ είναι συμπεριληπτικές, θέτοντας σε λειτουργία και την παραμικρή αίσθηση, ώστε να μπορούν όλο και περισσότεροι να νιώσουν αυτές τις μοναδικές στιγμές.

​Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ αποσκοπεί στο να παρουσιάσει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης. Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ταυτοτικά στοιχεία των Ιωαννίνων. Με τον τρόπο αυτό το φεστιβάλ λειτουργεί ως ένα σημαντικό εργαλείο εναλλακτικού τουρισμού για την τοπική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας ένα νέο και ανταγωνιστικό πολιτιστικό προϊόν.

Αυτό που χωρίζει το σήμερα από το χθες είναι μόνο η επιφάνεια του γλυκού νερού της λίμνης. Το νερό της αποτελεί συνδετικό κρίκο αιώνων. Οι βάρκες, χαράζοντας μια πορεία στα νερά της, στη νοητή γραμμή των βημάτων τους, γράφουν ταυτόχρονα τόσες ιστορίες αιώνων! Ιστορίες, που οι άγραφοι κανόνες του νερού και η προφορική παράδοση τους έδωσαν διαστάσεις «ιστορικών μύθων». Φέτος το φεστιβάλ, τιμά τη «μήτρα» των Ιωαννίνων, τη Λίμνη Παμβώτιδα -μία από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως και δεύτερη αρχαιότερη ευρωπαϊκή λίμνη- καθώς και την προσφορά της θηλυκής διάστασής της ως ζωοδόχου πηγής. Έτσι, συνειρμικά, αφιερώνεται στη γυναίκα.

​Ένα επιμέρους αφιέρωμα στην ταινία «Αστέρω» του 1959 δίνει αφορμή για δράσεις και παρουσιάσεις με βλέμμα στο μέλλον και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Τα φωτογραφικά πορτρέτα -σε ελεύθερη απόδοση- που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ, με προβολή πάνω στα νερά της λίμνης, φέρουν την υπογραφή του Μάκη Αναστασίου, όπως επίσης, το πορτρέτο της κυρά Φροσύνης ως «Καλλιμάρτυρα» που συνοδεύει (στο κανάλι μας στο YouTube) το απόσπασμα από το συγγραφικό έργο «ούι» με τίτλο «Της Χρυσής της παραμάνας», καθώς και το πορτρέτο «ΜΗΤΕΡΑ» που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η εικόνα του φόντου της αφίσας, σε έμπνευση, σκηνοθεσία και εκτέλεση του Στέφανου Παπαζαπραΐδη, προορίζεται για το οπισθόφυλλο του έργου «Ούι». Το εξώφυλλο χρησιμοποιήθηκε, ήδη, ως αφίσα στην πρώτη δράση του Pamvotis Lake Project, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους.

​Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Read More »
1ο Φεστιβάλ Παμβώτιδας, το πρώτο τριήμερο Σεπτεμβρίου 1ο Φεστιβάλ Παμβώτιδας, το πρώτο τριήμερο Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: 12 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές - Δεν κόπηκαν αποδείξεις για 673.000 ευρώ

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
ΑΑΔΕ: 12 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές - Δεν κόπηκαν αποδείξεις για 673.000 ευρώ


Συνολικά 12 νέα 48ωρα λουκέτα σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για μη διαβίβαση αποδείξεων στο e-send της ΑΑΔΕ.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν διασυνδέσει την ταμειακή τους με την ΑΑΔΕ, όπως προβλέπει ο νόμος, εμποδίζοντας έτσι τον έλεγχο της ορθής έκδοσης των αποδείξεων και τη διαπίστωση τυχόν απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ είναι υποχρεωτική και η μη διασύνδεση εξομοιώνεται από το νόμο με μη έκδοση αποδείξεων, οδηγώντας σε πρόστιμα και 48ωρα λουκέτα.

Η λίστα με τα νέα λουκέταΕστιατόριο στα Κύθηρα για μη διαβίβαση 557 αποδείξεων, αξίας 23.029 ευρώ, από 01-30/06
Εστιατόριο στα Κύθηρα για μη διαβίβαση 177 αποδείξεων, αξίας 5.781 ευρώ, από 01-30/06
Εστιατόριο στα Κύθηρα για μη διαβίβαση 140 αποδείξεων, αξίας 7.327 ευρώ, από 01-30/06
Εστιατόριο στην Μυτιλήνη για μη διαβίβαση 335 αποδείξεων, αξίας 14.188 ευρώ, από 01-30/06
Καφέ μπαρ στην Μυτιλήνη για μη διαβίβαση 499 αποδείξεων, αξίας 2.931 ευρώ, από 01-30/06
Καφέ μπαρ στην Χαλκιδική για μη διαβίβαση 10690 αποδείξεων, αξίας 146.067 ευρώ, από 20/06 έως 12/08
Ταβέρνα στην Χαλκιδική για μη διαβίβαση 403 αποδείξεων, αξίας 21.710 ευρώ, από 09/08 έως 13/08
Εμπόριο ενδυμάτων στην Μύκονο για μη διαβίβαση 9 αποδείξεων, 1.145 ευρώ, από 02/08 έως 10/08
Καφετέρια στην Πάρο για μη διαβίβαση 4.182 αποδείξεων, αξίας 48.570 ευρώ, από 04/07 έως 16/08
Ζαχαροπλαστείο στην Πάρο για μη διαβίβαση 7.029 αποδείξεων, αξίας 36.580 ευρώ, από 01/05 έως 09/07
Ψαροταβέρνα στην Πάρο για μη διαβίβαση 181 αποδείξεων, αξίας 100.882 ευρώ, από 01/01 έως 30/06
Υπηρεσίες εστίασης εκδηλώσεων στην Σαλαμίνα για μη διαβίβαση 7.823 αποδείξεων, αξίας 264.907 ευρώ, από 31/10 έως 16/08

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, όπου, εκτός από τη μη διαβίβαση αποδείξεων, αντιπαραβάλλονται οι πληρωμές που έχουν καταγραφεί στα POS με τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί.


Read More »
ΑΑΔΕ: 12 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές - Δεν κόπηκαν αποδείξεις για 673.000 ευρώ ΑΑΔΕ: 12 νέα λουκέτα για φοροδιαφυγή σε τουριστικές περιοχές - Δεν κόπηκαν αποδείξεις για 673.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

21 – 25 Αυγούστου.. Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
21 – 25 Αυγούστου.. Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ


Κατά την περίοδο 21 έως 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 55.605.744 εκατ. ευρώ σε 59.983 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 21 έως 25 Αυγούστου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

· Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 17,2 εκατ. ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

· Στις 22 Αυγούστου θα καταβληθούν 13.205.744,00 ευρώ σε 27.183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

· 12 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

· 12 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

· 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

· 500.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
Read More »
21 – 25 Αυγούστου.. Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 21 – 25 Αυγούστου.. Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Κατεπείγουσα ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τις παράνομες καταλήψεις αιγιαλού και παραλιών

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Κατεπείγουσα ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τις παράνομες καταλήψεις αιγιαλού και παραλιώνΚατεπείγουσα ανακοίνωση για το θέμα των παράνομων καταλήψεων του αιγιαλού και των παραλιών σε παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και παραποτάμιες εκτάσεις, εξέδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννα Κλάπα

Η ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, έχει ως αποδέκτες τους διευθυντές στα πρωτοδικεία όλης της χώρας
Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Κλάπα έχει ως εξής :

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αιγιαλοί και και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα. Κύριος προορισμός τους, ως κοινόχρηστα, είναι «η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε αυτά, καθώς και επικοινωνία της ξηράς με τη θάλασσα, λίμνη ή ποταμό».

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του θέρους του τρέχοντος έτους, οι κατά νόμο αρμόδιες αρχές διενεργούν, επί καθημερινής βάσεως, εντατικούς και ενδελεχείς έλεγχους σε όλη τη χώρα, για την διαπίστωση των παράνομων καταλήψεων αιγιαλού και παραλίας, συμπεριλαμβανομένων και των παραλιμνίων ή παραποτάμιων εκτάσεων, από επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης και ιδιώτες, συνέπεια των οποίων έχει προκληθεί έντονη κοινωνική αναστάτωση από τους πολίτες, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την ανεμπόδιστη, κατά το Σύνταγμα, χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν και έχουν ως συνέπεια, σε περίπτωση διαπίστωσης της σχετικής παράβασης, εκτός των λοιπών κυρώσεων, την έκδοση σε βάρος των παραβατών πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής, απομάκρυνσης κινητού εξοπλισμού και προσωρινών εγκαταστάσεων ως και την επιβολή προστίμων.

Σας εφιστάται η προσοχή, όπως, κατά την ενώπιον σας συζήτηση ένδικων βοηθημάτων εκ μέρους των θιγέντων εκ των ως άνω μέτρων προσώπων και δη κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών, Επιδεικνύετε, Όπως οφείλετε, μετ´ ακρόαση αμφοτέρων των αντίδικων μερών, τη μέγιστη δυνατή προσοχή και επιμέλεια, με γνώμονα, προεχόντως, την τήρηση της αρχής της νομιμότητας, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των αγαθών του κοινωνικού συνόλου.

Παρακαλούμε, λόγω του κατεπείγοντος ζητήματος, όπως ενημερωθούν άμεσα όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί των υπηρεσιών, των οποίων προίσταστε».Read More »
Κατεπείγουσα ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τις παράνομες καταλήψεις αιγιαλού και παραλιών Κατεπείγουσα ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου για τις παράνομες καταλήψεις αιγιαλού και παραλιών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ήπειρο

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ΉπειροΠέντε οχήματα με το ανάλογο προσωπικό μετακινούνται από υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο για να συνδράμουν τις δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Τις επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να μετακινηθούν κι άλλες δυνάμεις από την περιοχή προς την Θράκη.

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι σε εξέλιξη, οικισμοί έχουν εκκενωθεί και φαίνεται ότι ήδη έχουν καεί σπίτια.

Λόγω της φωτιάς που κατακαίει στην περιοχή κατά διαστήματα κλείνει η Εγνατία Οδός και τίθενται σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Read More »
Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ήπειρο Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Συλλήψεις για παραβίαση του ωραρίου μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Συλλήψεις για παραβίαση του ωραρίου μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθησαν σήμερα πρώτες πρωινές ώρες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας δύο ημεδαποί, διότι διαπιστώθηκε, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να κάνουν χρήση μουσικής, παραβιάζοντας το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της.Read More »
Συλλήψεις για παραβίαση του ωραρίου μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Συλλήψεις για παραβίαση του ωραρίου μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023

 Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπή, διότι ύστερα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε με αλκοολόμετρο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος  Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για κατοχή ναρκωτικών, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για κατοχή ναρκωτικών, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα

Συνελήφθη χθες (19-08-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων κατά την προσέλευση των θεατών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» ενόψει ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, εντοπίστηκε ο συλληφθείς να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για κατοχή ναρκωτικών, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για κατοχή ναρκωτικών, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων


Από αρχές Ιουλίου έως σήμερα σχηματίσθηκαν 245 δικογραφίες, συνελήφθησαν 53 άτομα και επιβλήθηκαν 282 πρόστιμα ύψους 964.400 ευρώ

Η Ελληνική Αστυνομία, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων, εφαρμόζονται αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, αποσκοπώντας στην πλήρη αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων.

Ενδεικτικά, από αρχές Ιουλίου 2023 έως και σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, οι αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια, έχουν ανταποκριθεί σε -1.241- καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ενώ έχουν σχηματισθεί -245- ποινικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί -53- άτομα.


Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με δήμους, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε -282- περιπτώσεις, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στο ποσό των -964.400- ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias .


Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς συνεχίζει καθημερινά την εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.Read More »
Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιάς

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιάςΣας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn) για αύριο Δευτέρα 21/08/2023, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Γι’ αυτό το λόγο σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

Μην ανάβετε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.
Απαγορεύεται η καύση απορριμμάτων, κλαδιών και χόρτων.
Απαγορεύεται το άναμμα υπαίθριων ψησταριών.
Μην εκτελείτε θερμές εργασίες σε υπαίθριο χώρο (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, τροχός κοπής μετάλλων κ.α.)
Απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών με χρήση φλόγας.
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Μόλις αντιληφθείτε καπνό τηλεφωνήστε στο 199 ή στο 112 και δώστε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν.

Read More »
Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιάς Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Ενώσεις Αστυνομικών Ηπείρου: “Η Αστυνομία πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι υπάλληλος Ανωνύμων Εταιρειών”

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Ενώσεις Αστυνομικών Ηπείρου: “Η Αστυνομία πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι υπάλληλος Ανωνύμων Εταιρειών”Οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, με ανακοίνωση τους, δηλώνουν την ξεκάθαρη απορία τους για την αξιοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο ” Οι Ζωσιμάδες”, χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Δεν πρόλαβαν να περάσουν 5 μέρες απ´την ανακοίνωση των μέτρων για την πάταξη της βίας και του χουλιγκανισμού και τα αποτελέσματα πλέον είναι εμφανή στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς φιλοξενούμενους με 2500 φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδος απασχολούνται πολλές δεκάδες Αστυνομικών από όλη την Ήπειρο για την αποφυγή επεισοδίων.

Και προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις:

1. Υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια και χρησιμοποιήθηκαν τόσοι Αστυνομικοί;
2.Οι ιδιωτικών συμφερόντων ΠΑΕ πληρώνουν την Αστυνομική δύναμη;
3.Άραγε οι πολίτες της Ηπείρου και οι τουρίστες που επισκέπτονται μαζικά τις περιοχές μας αισθάνονται ασφαλείς όταν γίνεται τέτοια μετακίνηση δύναμης για έναν απλό αγώνα ποδοσφαίρου;
4.Πόσοι Αστυνομικοί θα απασχοληθούν όταν γίνει αγώνας μεταξύ της τοπικής ομάδας και μίας από τις μεγάλες ομάδες ή αν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή μετακίνηση οπαδών;
5.Συμφωνούν οι τοπικοί φορείς της Ηπείρου ένας τόσο τεράστιος αριθμός Αστυνομικών να χρησιμοποιείται ως Security των ΠΑΕ αντί να είναι στο δρόμο για την πρόληψη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών;
Καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου να πάρουν ξεκάθαρη θέση και την ΠΟΑΣΥ να εντείνει τις διαμαρτυρίες για άλλο ένα πάρεργο που φορτώνεται στις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού ο οποίος στην ουσία μετατρέπεται σε Υπάλληλο Ανώνυμων Εταιρειών εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών!!!”, ολοκληρώνει η ανακοίνωση των ενώσεων αστυνομικών Ηπείρου.Read More »
Ενώσεις Αστυνομικών Ηπείρου: “Η Αστυνομία πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι υπάλληλος Ανωνύμων Εταιρειών” Ενώσεις Αστυνομικών Ηπείρου: “Η Αστυνομία πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι υπάλληλος Ανωνύμων Εταιρειών” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος με τον Αντώνη Μπέζα ο Κώστας Τζοβάρας

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023

 Υποψήφιος με τον Αντώνη Μπέζα ο Κώστας Τζοβάρας #Μαζί_γιατην_Ηγουμενίτσα

#Μαζί_γιατο_μέλλον

#Αλλαγή_στην_Ηγουμενίτσα

#εμείςΗγουμενίτσα

Κώστας Τζοβάρας

Επαγγελματίας τουρισμού

πρ. Πρόεδρος Κοινότητας Συβότων

Ηγουμενίτσα (Σύβοτα)


🔸️Η  εμπειρία, η γνώση και  το  έργο που πραγματοποίησες στα Σύβοτα, αποτελούν εχέγγυα για μια νέα επιτυχημένη και δημιουργική πορεία στην Αυτοδιοίκηση. 

🔸️Κώστα, σε ευχαριστώ γιατί ως άνθρωπος της πράξης θα συμβάλεις αποφασιστικά στη λειτουργία ενός σύγχρονου ευρωπαικού Δήμου, με  ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον!

🔸"Αφήνουμε στην άκρη το παρελθόν γιατί οι νέοι μας χρειάζονται για το μέλλον" Γιαμάγκα Σοκό

️️

Read More »
Υποψήφιος με τον Αντώνη Μπέζα ο Κώστας Τζοβάρας Υποψήφιος με τον Αντώνη Μπέζα ο Κώστας Τζοβάρας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Υποψήφιος στην Κορύτιανη με το Λώλο, ο Πάνος Γεωργίου

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Υποψήφιος στην Κορύτιανη με το Λώλο, ο Πάνος ΓεωργίουΣυνεχίζουμε δυνατά, με συνέπεια και στο αύριο!
Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «Δύναμη Προοπτικής» τον Γεωργίου Παναγιώτη, υποψήφιο στην Κοινότητα Κορύτιανης.
Άτομο εργατικό και έμπειρο, ο κ. Γεωργίου ενδυναμώνει την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της Κοινότητας Κορύτιανης και κάθε Κοινότητας στον Δήμο μας.
Καλή επιτυχία Παναγιώτη!
Ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με σταθερότητα και γνώση για την πρόοδο του Δήμου που αγαπάμε!
Read More »
Υποψήφιος στην Κορύτιανη με το Λώλο, ο Πάνος Γεωργίου Υποψήφιος στην Κορύτιανη με το Λώλο, ο Πάνος Γεωργίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Στο συνδυασμό Μπέζα ο Βαγγέλης Παππάς

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023
Στο συνδυασμό Μπέζα ο Βαγγέλης Παππάς


Ευάγγελος Παππάς
Ισότιμη συμμετοχή , σεβασμός και αγώνας για μια ποιοτική καθημερινότητα. Μαζί μας, για να κάνουμε πράξη τη συνύπαρξη χωρίς αποκλεισμούς...
Read More »
Στο συνδυασμό Μπέζα ο Βαγγέλης Παππάς Στο συνδυασμό Μπέζα ο Βαγγέλης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Σελίδες