Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017


Ανακοινώθηκαν πριν λίγο οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Από τους πέντε μέχρι σήμερα Αντιδημάρχους, δύο διατηρούν τη θέση τους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αντικαταστάθηκαν με νέα πρόσωπα, ενώ προστέθηκαν και τρεις εντεταλμένοι σύμβουλοι.
 
Αναλυτικά με απόφαση του ο Δήμαρχος ορίζει Αντιδήμαρχους τους εξής:
 1. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γκίκα Μιχαήλ στον οποίο δεν θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών .Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Μιχάλης ορίζεται και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
 2. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνο στον οποίο θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο που θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας (Δόμησης)
 3. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μήτση Σωτήριο στον οποίο και θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο που θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Διοικητικού, εξαιρουμένων των θεμάτων προσωπικού 
 4. Την Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Σούρλα Παναγιώτα στην οποία θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο η οποία θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
 5. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Τζώρτζη Απόστολο στον οποίο θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.    Εντεταλμένος Σύμβουλος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη θεμάτων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, ως και τα κατά τόπον αρμοδιότητες της Δ.Κ. Πέρδικας, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Πάκο Δημήτριο, στον οποίο παρέχεται και το δικαίωμα υπογραφής εγγράφων η πράξεων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
2.    Εντεταλμένος Σύμβουλος διαχείρισης μηχανολογικού εξοπλισμού και πολιτικής προστασίας. Ορίζουμε εντεταλμένο σύμβουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Πλειοψηφίας Λώλη Ηλία, υπεύθυνο για την διαχείριση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των γραφείων συντήρησης οχημάτων και πολιτικής προστασίας, της Δ/νσης Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής.
3.    Εντεταλμένος Σύμβουλος λαϊκών αγορών και νεκροταφείων. Ορίζουμε εντεταλμένο σύμβουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Πλειοψηφίας Ντάνη Βασίλειο, υπεύθυνο για την λειτουργία των θεμάτων που άπτονται των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων ( λαϊκές αγορές και εμποροπανηγύρεις ), της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών και του γραφείου διαχείρισης κοιμητηρίων, της Δ/νσης Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής .


Read More »
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Το Σούλι στο χάρτη του ιστορικού τουρισμού

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017


O τόπος που τους περασμένους αιώνες, μάγεψε ευρωπαίους περιηγητές, που ενέπνευσε καλλιτέχνες και δημιουργούς, όπως τον διάσημο Άγγλο ζωγράφο Έντουαρντ Λίαρ, το ηρωικό Σούλι, που σήμερα τα χωριά του έχουν εγκαταλειφθεί, προσπαθεί να «σταθεί στα πόδια του» και να γίνει σημείο αναφοράς, στο χάρτη του ιστορικού τουρισμού.


Η πραγματικότητα της εγκατάλειψης, δεν είναι απλά μια διαπίστωση με την πρώτη ματιά, αλλά και αγωνία των λιγοστών κατοίκων που είναι κτηνοτρόφοι, συνειδητά έχουν επιλέξει να μείνουν στα πατρικά τους σπίτια. 

Η συζήτηση με τον παπα Ηλία Μάκο, που ασχοληθείτε με την ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας του Σουλίου, στέκεται και αφορμή, για την αποτύπωση μιας πιεστικής ανάγκης, να αλλάξει η αμείλικτη καθημερινότητα. 

Ο ιερέας, μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον προβληματισμό του και λέει: «Όλοι συμφωνούν πως ο τόπος πρέπει να κρατηθεί ζωντανός. Απογοητευτική εικόνα. Ιστορικά μνημεία αναξιοποίητα. Ούτε σχολικές εκδρομές δεν οργανώνονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει ουσιαστική προώθηση ούτε στρατηγικός σχεδιασμός, από τους τοπικούς φορείς».Ο Δημήτρης Λόλος υπεύθυνος για την προβολή στο Δήμο Σουλίου, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το να προσπαθείς να οργανώσεις, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις δράσεις και υποδομές πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι και το πλέον εύκολο, ειδικά σε μία περιοχή όπου η τουριστική ανάπτυξη μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κάτι άγνωστο.


Ωστόσο ο κ. Λόλος, λέει, ότι άρχισαν να γίνονται τα πρώτα σημαντικά βήματα με αποτελέσματα που αρχίζουν να φαίνονται. 
Όπως αναφέρει, υπάρχουν έτοιμες μελέτες προς ένταξη, που αφορούν τα «ιστορικά, μονοπάτια» και τα «πηγάδια», την ανάδειξη της οικίας Μπούση που ανήκε σε φάρα Σουλιωτών, ενώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, γίνεται μια προσπάθεια για την ανάδειξη των Μύλων του Σουλίου που έχει την κυριότητα τους. 
Παράλληλα, επισημαίνει πως γίνεται προσπάθεια για την διόρθωση του χωροταξικού του Σουλίου, καθώς ήταν σχεδιασμένο πάνω σε μια περιοχή που το υπουργείο την θεωρούσε σχεδόν ακατοίκητη.


Ο Δήμος Σουλίου έχει προχωρήσει και σε κάποιες πιο άμεσες ενέργειες τις οποίες αναφέρει ο κ. Λόλος. 

Ειδικότερα, επισημαίνει: 
«Εμείς όμως δεν περιμένουμε μόνο τις εντάξεις προγραμμάτων για να αναδείξουμε το Σούλι, αντιθέτως έχουμε προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση όπως: -Στην επίπλωση και δημοπράτηση του ξενώνα του Σουλίου, που παρά τις δυσκολίες, υπάρχει ανάδοχος και θα υπάρχει επιτέλους χώρος διαμονής και εστίασης που τόσο έλειπε από αυτήν την περιοχή. -Σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία έγινε καθαρισμός και σήμανση του Κάστρου της Κιάφας, ώστε να γίνει επισκέψιμο. -Αναβαθμίσαμε τις εορτές Σουλίου με τη διοργάνωση του ορεινού αγώνα θυσίας Σουλιωτών, που λαμβάνει χώρα την ημέρα της εορτής μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή, Αχέροντας - Σκάλα Τζαβέλαινας - Βουλευτήριο Σουλίου, ένας αγώνας που όλες οι παροχές για τους αθλητές, προσφέρονται δωρεάν με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να έχουμε και νέο ρεκόρ συμμετοχών.
Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του Δήμου, δημιουργήσαμε ψηφιακό και τηλεοπτικό υλικό, στο οποίο ο ιστορικός και φυσιολατρικός χώρος του Σουλίου αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο.

Read More »
Το Σούλι στο χάρτη του ιστορικού τουρισμού Το Σούλι στο χάρτη του ιστορικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Με επιτυχία το σεμινάριο για τον αυτισμό στα Ιωάννινα

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα "Το παιδί με Αυτισμό στο σχολείο", που διεξήχθη από το κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Κιβωτός Εξέλιξης" στα Ιωάννινα το Σάββατο 11-03-2017. 

Άλλη μια ιδιαίτερη εκπαίδευση από το κέντρο που σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού και το συγκεκριμένο σεμινάριο ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με την παράλληλη στήριξη και την ένταξη των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. 

Συγχαρητήρια στον Τάσο Μώκα ιδιοκτήτη της Κιβωτού Εξέλιξης και στους συνεργάτες του, για άλλη μια εκπαίδευση που έδωσαν στο κοινό της Ηπείρου.

Το thespro.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.  Read More »
Με επιτυχία το σεμινάριο για τον αυτισμό στα Ιωάννινα Με επιτυχία το σεμινάριο για τον αυτισμό στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Ιστορίες και μυστικά της τέχνης κατασκευής καμπανών από το χυτήριο της Παραμυθιάς

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
«Για να ασχοληθείς με αυτή τη δουλειά θα πρέπει να την αγαπάς και να τη σέβεσαι ειδάλλως δύσκολα θα τα καταφέρεις…». Πιστός στην παράδοση ο κ. Χρήστος Γαλανόπουλος ακόμη και σήμερα διατηρεί ζωντανή την τέχνη κατασκευής καμπανών. Μια τέχνη που αργοσβήνει στον χρόνο και όμως υπηρετεί με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ζήλο τα τελευταία 45 χρόνια.

Σαν να αντιστέκεται στα καλέσματα της σύγχρονης εποχής, ο κ. Γαλανόπουλος, ο ένας από τους μόλις δύο τεχνίτες στο είδος, περνά ώρες στο χυτήριό του, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, φτιάχνοντας με ιδιαίτερη προσήλωση καλούπια και σχέδια καμπανών για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. «Πρόκειται για μια οικογενειακή υπόθεση καθώς η επιχείρηση (σ.σ. ασχολείται και την κατασκευή κυπριών – κουδούνια για τα πρόβατα) είναι “πάππου προς πάππου”. Πηγαίνει από τα χέρια του πατέρα στα χέρια του γιου.

Ημουν 8,5 χρόνων και ο αδελφός μου 12 όταν χάσαμε τον πατέρα μας. Παιδιά τότε, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συνεχίσουμε τη δουλειά. Θυμάμαι πως όταν γυρνούσα από το σχολείο, αντί να πάω στο σπίτι πήγαινα κατευθείαν στο χυτήριο. Μου άρεσε πάρα πολύ. Το έκανα με πάθος και, βέβαια, το πάθος αυτό παραμένει ακόμη και σήμερα». Και είναι το πάθος αυτό που τον κάνει να μη σκέφτεται τις δυσκολίες που συναντά καθημερινά («τα πράγματα έχουν αλλάξει, τίποτε δεν είναι όπως παλιά»). Οπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τη δουλειά του «όπως άλλωστε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Είμαστε 70% κάτω στις παραγγελίες. Παλιά κατασκεύαζα συνολικά πάνω από 70 τόνους, σήμερα αυτό σπάνια συμβαίνει.

Ο κόσμος σταμάτησε τις δωρεές στις εκκλησίες με αποτέλεσμα να σταματήσουν (οι εκκλησίες) τα έργα». Οι καμπάνες -αναπόσπαστο τμήμα της θρησκευτικής λατρείας- που δημιουργεί ζυγίζουν από 5 κιλά και μπορεί να φτάσουν και τόνους, είναι επεξεργασμένες με διαφορετικό ήχο, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να φτιαχτούν εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος.

Το κόστος κυμαίνεται στα 18 ευρώ το κιλό. Η τιμή για μια καμπάνα 55 κιλών υπολογίζεται στα 990 ευρώ ενώ για μια 3 τόνων φτάνει τις 54.000 ευρώ. Η δουλειά όμως έχει και μεγάλες απαιτήσεις. Η χύτευση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο σωστό μέταλλο και στο σωστό καλούπι. «Η τέχνη αυτή δεν είναι εύκολη. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις, να έχεις μεράκι και να κοπιάσεις αρκετά. Σήμερα οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από το επάγγελμα». Η μεγαλύτερη, όπως λέει, καμπάνα που έχει κατασκευάσει ζυγίζει 3,5 τόνους και βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στον ναό Αγίου Ιωσήφ και Μαγδαληνής.

Εκτός από την Ελλάδα, τα έργα του «ταξιδεύουν» και στο εξωτερικό: «Συνεργαζόμαστε με χώρες, όπως είναι η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Σερβία, η Ρουμανία και η Ρωσία. Εχουμε παραγγελίες και από την Αφρική, από την ελληνορθόδοξη ιεραποστολή που δραστηριοποιείται εκεί». Ο Χρήστος Γαλανόπουλος ο οποίος το διάστημα αυτό προσπαθεί να «μυήσει» στην τέχνη τον 20χρονο γιο του ανακατασκευάζει και καμπάνες – αντίκες. Ιδιαίτερα χαρούμενος μιλά για την καμπάνα του Πρωτάτου του Αγίου Ορους η οποία «είχε σπάσει και τη μετέφερα στο χυτήριο όπου έκανα πλήρη αντιγραφή, με τον ίδιο ήχο, ίσως και πολύ πιο καθαρό».

Με την ίδια χαρά αναφέρεται και σε κάποιες καμπάνες που «κουβαλούν» την ιστορία της οικογένειάς του. «Ο αδελφός μου ανακάλυψε μια βγαλμένη από τα βάθη του χρόνου. Πρόκειται για μια καμπάνα που βρίσκεται σε μια παλιά εκκλησία, χρονολογείται από το 1803 και την είχε κατασκευάσει πρόγονός μας». Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ Οι καμπάνες πήραν την ονομασία τους από την περιοχή της Καμπανίας, της Ιταλίας, καθώς εκεί βρίσκονταν τα κατάλληλα μέταλλα για την παρασκευή καμπανών. Εμφανίσθηκαν στη Δύση τον 6ο αιώνα και στην Ορθόδοξη Εκκλησία εισήχθησαν κατά τον 9ο αιώνα. Η κατασκευή τους ήταν τέχνη που αναπτύχθηκε στα μοναστήρια.

Στη Δύση έκαναν ειδικές τελετές για να τις εγκαινιάσουν, να τις βαπτίσουν με αγιασμένο ύδωρ και έλαιο και να τις στολίσουν με επιγραφές και άλλες διακοσμήσεις. Στην Ελλάδα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας απαγορεύθηκε η χρήση της για να μην ταράσσεται ο ύπνος των νεκρών μουσουλμάνων, σύμφωνα με τη δική τους θρησκευτική αντίληψη. Εξαίρεση αποτελούσαν το Αγιον Ορος, τα Ιωάννινα και μερικά νησιά, όπου επιτρεπόταν η χρήση της καμπάνας ως ειδικό προνόμιο. Οι σπουδαιότεροι κατασκευαστές καμπανών υπήρξαν τεχνίτες από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Μάλιστα, η μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου βρίσκεται στη Μόσχα. Κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1733 – 1735 και ζυγίζει 180.000 περίπου κιλά. Το 1737, στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, έσπασε και έτσι δεν ήχησε ποτέ.

Επίσης, στη Ρωσία υπάρχει σχολή κωδωνοκρουσίας. Ο κωδωνοκρούστης, ο οποίος πρέπει να είναι Ορθόδοξος, έχει εξελιχθεί σε πραγματική τέχνη. Οι μαθητευόμενοι πρέπει να έχουν σχετικές μουσικές γνώσεις καθώς και αίσθηση του ρυθμού. Στην αίθουσα των μαθημάτων υπάρχει ένα σετ από τις 7 βασικές καμπάνες, τον χειρισμό των οποίων πρέπει να γνωρίζει ο κωδωνοκρούστης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρακτική ξέφυγε από τα όρια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα ακόμα και λάτρεις του ήχου της καμπάνας από χώρες της Βαλτικής να απευθυνθούν σε αυτή τη σχολή. 
Βάλια Νικολάου
Εφημερίδα Ελεύθερος τύπος


 
Read More »
Ιστορίες και μυστικά της τέχνης κατασκευής καμπανών από το χυτήριο της Παραμυθιάς Ιστορίες και μυστικά της τέχνης κατασκευής καμπανών από το χυτήριο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα,38χρονος, με μη νόμιμους αλλοδαπούς και με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) το βράδυ έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Επίσης, συνελήφθη και μία 39χρονη υπήκοος Κοσσόβου, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της, κατηγορούμενη για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός συνόδευε την 39χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά της, έναντι χρηματικής αμοιβής (800) ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Επίσης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο η 39χρονη κατείχε και επέδειξε τόσο για την ίδια όσο και για τα δύο παιδιά της, διαβατήρια Κοσσόβου με πλαστές σφραγίδες εισόδου και πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών.

Επιπρόσθετα, από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 1ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
 • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
 • τρία πλαστά διαβατήρια Κοσσόβου
 • τρεις πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών
 • τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα,38χρονος, με μη νόμιμους αλλοδαπούς και με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα,38χρονος, με μη νόμιμους αλλοδαπούς και με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017Συνελήφθη, χθες (12-03- 2017) το μεσημέρι στο 2 ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας. 

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 36χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (984) γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η 1η διακρατική συνάντηση εταίρων του προγράμματος Erasmus+.

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Μαρτίου 2017, η 1η διακρατική συνάντηση μεταξύ εταίρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Παραδοσιακοί οικισμοί, πολιτιστική κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη» και υλοποιείται με τη συνεργασία εταίρων από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αλβανία, Πολωνία, Σλοβενία. Σκοπός του έργου είναι η προβολή του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου, σε παραδοσιακά κτίσματα της Παραμυθιάς και των Ιωαννίνων καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Η σύσκεψη μεταξύ των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:
 • Στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά
 • Στον Αντιδήμαρχο Σουλίου κ. Καλόγηρο
 • Στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου-Παράρτημα Ηγ/τσας και επιστημονικό μας συνεργάτη, αν. καθ. κ. Γκόγκα Θεμιστοκλή για τη συνεργασία του και την ξενάγησή μας στα παραδοσιακά κτίσματα των Ιωαννίνων
 • Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων
 • Στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φοινικίου κ. Καραμπίνα Βασίλειο
 • Στην εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών
 • Στον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου κ. Μάνο Μιχαήλ


Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η 1η διακρατική συνάντηση εταίρων του προγράμματος Erasmus+. ΚΠΕ Φιλιατών: Με επιτυχία η 1η διακρατική συνάντηση εταίρων του προγράμματος Erasmus+. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Συντονιζόμαστε στο Let's do it Greece την Κυριακή 2 Απριλίου

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Δήμος Σουλίου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων θα συμμετάσχει και φέτος στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού Let’s do it Greece 2017. Ημερομηνία υλοποίησης της περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά η Κυριακή 02 Απριλίου 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή προσκαλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Σουλίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη φετινή εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it Greece» να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: letsdoit@dimossouliou.gov.gr γνωστοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: - επωνυμία φορέα/συλλόγου/επιχείρησης που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση και νόμιμο εκπρόσωπο αυτού.
- ονοματεπώνυμο πολίτη/εθελοντή που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση.
- τηλέφωνο επικοινωνίας [κινητό / σταθερό] .

Για τον καλύτερο συντονισμό όλων των ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων και για τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία υλοποίησης της εθελοντικής δράσης καθαρισμού καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνάντηση την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχιακού μεγάρου Παραμυθιάς. 
Επικοινωνία: Τηλ. 2666360100 - Fax. 2666029122


Read More »
Δήμος Σουλίου: Συντονιζόμαστε στο Let's do it Greece την Κυριακή 2 Απριλίου Δήμος Σουλίου: Συντονιζόμαστε στο Let's do it Greece την Κυριακή 2 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται από Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου, έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών/ μαθητών του Δήμου μας.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ' αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 85.000 παιδιά.

Στα παιδιά/μαθητές Α'θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.

Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 - 45 παιδιών.

Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι από 08:30 έως 16:00, ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Παπαγιαννέλη Στυλιανή στο τηλ. 2665361152 (εργάσιμες ημέρες και ώρες). 


 
Read More »
Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ηγουμενίτσα Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Ο θρυλικός Τζων Κώστας - Από τη Μουργκάνα στη Νότιο Αφρική

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Ο Γεώργιος Μπίζος με το Νέλσον ΜαντέλαΣτην «Καθημερινή» της 11.2.2017 αναγνώστης σας αναφέρθηκε στον διακεκριμένο Ελληνα δικηγόρο της Ν. Αφρικής Γεώργιο Μπίζο, από το Βασιλίτσι της Μεσσηνίας, ο οποίος υπήρξε δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα αλλά και φίλος του.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι σύζυγος του Γ. Μπίζου είναι η Ελληνίδα Αρετή Ντάφλου, ο πατέρας της οποίας, Βασίλειος Ντάφλος ή Τριανταφύλλου, γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της απέραντης τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το χωριό Λεια, σκαρφαλωμένο ψηλά στο «διχασμένο» βουνό της Μουργκάνας, στη Θεσπρωτία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1910 ο νεαρός Βασίλης Ντάφλος βρέθηκε στη Νότιο Αφρική και να με ποιο τρόπο: Είχε προηγηθεί στις εσχατιές της Αφρικής ένας άλλος Λειώτης, ο θρυλικός Τζων Κώστας. Τότε, 1899-1902, εμαίνετο ο πόλεμος μεταξύ της κραταιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των πρώτων λευκών αποίκων, των λεγομένων Μπόερς. Ο Τζων Κώστας ετάχθη εθελονιτκά με την πλευρά των Μπόερς.

Στη μεγάλη μάχη του ποταμού Μόντερ (28.2.1900) συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τους Αγγλους ο Τζων Κώστας και μεταφέρεται στην Κεϋλάνη (Σρι Λάνκα). Μετά τη λήξη του πολέμου το 1902, επιστρέφει στη Ν. Αφρική και το 1911 στην τουρκοκρατούμενη τότε Ηπειρο, όπου εσχημάτισε αντάρτικες ομάδες και πολεμούσε τους Τούρκους. Τότε, με προτροπή του Τζων Κώστα μετανάστευσε στη Ν. Αφρική μια ομάδα νεαρών Λειωτών, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Ντάφλος και ο αδελφός του πατέρα μου Φώτης Βενέτης, ο οποίος μετά περίπου ένα χρόνο επέστρεψε για να πεθάνει στους Φιλιάτες το 1914. Ο Γ. Μπίζος και η Αρετή Ντάφλου παντρεύτηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής στις 22.8.1954. Απέκτησαν τρία αγόρια, τον Δάμωνα, τον Κίμωνα και τον Αλέξη, όλα επιστήμονες.

Ο Τζων Κώστας μετά τις εκλογές του 1920 επέστρεψε στην πόλη Στέλεμπος του Κέιπ Τάουν όπου απεβίωσε το 1932.

Αντωνης Ν. Βενετης, 


Μοναστηράκι Δωρίδος
Read More »
Ο θρυλικός Τζων Κώστας - Από τη Μουργκάνα στη Νότιο Αφρική Ο θρυλικός Τζων Κώστας - Από τη Μουργκάνα στη Νότιο Αφρική Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη και την Τετάρτη

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017


 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη και την Τετάρτη ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη και την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Το Δημαρχείο Σουλίου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος ‘Βασιλείου Γ. Μελά"

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017Το Δημαρχείο Παραμυθιάς επισκέφτηκε χθες Κυριακή 12/3 ο πρόεδρος του ιδρύματος ‘Βασιλείου Γ. Μελά για την προσχολική αγωγή’, κ. Γιώργος Μελάς. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση δια ζώσης για την εξέλιξη της δημοπρασίας του έργου «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στο πρώην Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς» που ως γνωστό χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Τον πρόεδρο υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Δημήτριος και η προϊσταμένη του τμήματος των τεχνικών υπηρεσιών κα. Μπουσταντζή Αντιγόνη.

Μετά από την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, καθορίστηκε ότι κοινός στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Η αγαστή συνεργασία για μία ακόμη φορά με το συγκεκριμένο ίδρυμα συνεχίζεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 


 
Read More »
Το Δημαρχείο Σουλίου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος ‘Βασιλείου Γ. Μελά" Το Δημαρχείο Σουλίου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος ‘Βασιλείου Γ. Μελά" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Οι νικητές του διαγωνισμού για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…»

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017


 
Οι νικητές του διαγωνισμού για τη σημερινή παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» με τον Παναγιώτη Κούδα στο Θέατρο Εστία στην Ηγουμενίτσα:

 1. Αλεξάνδρα Λώλη
 2. Σπυριδούλα Γόγολου
 3. Δήμητρα Ιωάννου
 4. Καλλιόπη Νάσιου
 5. Χαρίκλεια Μάστορα
 6. Γιώργος Χρήστου
 7. Ζωή Κακατόλη
 8. Σόφια Πλιακοπάνου
 9. Αγαθή Μάρκου 
 10. Μηνάς Σιόζος

Read More »
Οι νικητές του διαγωνισμού για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» Οι νικητές του διαγωνισμού για την παράσταση «Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Συλλυπητήρια για τον θάνατο συναδέλφου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζουμε την θλίψη μας για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του συναδέλφου Γιώργου Δημητρίου εργαζόμενο στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας . 
Ο συνάδελφος, άφησε την τελευταία του πνοή , την στιγμή που πάλευε όπως όλοι εμείς για το μεροκάματο. 
Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παλεύουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, αλλά τούτη την ώρα το μόνο που θέλουμε είναι να πούμε κουράγιο στα αγαπημένα του πρόσωπα. 
Καλό σου ταξίδι συνάδελφε και φίλε Γιώργο. 
Θα σε θυμόμαστε πάντα.


 
Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Συλλυπητήρια για τον θάνατο συναδέλφου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Συλλυπητήρια για τον θάνατο συναδέλφου στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Συνελήφθησαν προχθές (11-03-2017) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 29χρονου αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • οκτώ νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (50,4) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για διακίνηση
 • τρία μαχαίρια, ένα ρόπαλο και ένα πτυσσόμενο γκλοπ,
 • ένα καπνογόνο και δύο κροτίδες,
 • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 23χρονος με πάνω από 50 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017
Εχτές (12-03-2017) νωρίς το πρωί στο Ελεύθερο Κόνιτσας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας συνέλαβαν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, εχτές νωρίς το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν στο Ελεύθερο Κόνιτσας και επιχείρησαν να σταθμεύσουν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, απορρίπτοντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο σάκους με συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 23χρονος ενώ περισυλλέγησαν οι δύο σάκοι που περιείχαν (50.550) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν εντός (33) δεμάτων.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθη 23χρονος με πάνω από 50 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 23χρονος με πάνω από 50 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Πρωτιά για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στο Μαυροχώρι

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

Άκρως επιτυχημένοι ήταν οι πρώτοι διασυλλογικοί κωπηλατικοί αγώνες της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα με την ευθύνη της διοργάνωσης να έχει ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου εις τιμήν των απόδημων Μαυροβινών.

Στους διασυλλογικούς αγώνες συμμετείχαν 11 σωματεία από όλη την Ελλάδα με 362 αθλητές με 180 συμμετοχές σε 15 αγωνίσματα όλων των κατηγοριών του προγράμματος.


Η κατάταξη έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Α/Α ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΡΥΣΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΝΟΛΟ
1 Δ.Ν.Ο.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 8 3 8 19
2 Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7 5 5 17
3 Ν.Ο.ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 5 5 5 15
4 Ν.Α.Ο.Κ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 4 2 10
5 Ν.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 3 4 5 12
6 Ν.Ο.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 3 2 2 7
7 ΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3 2 5
8 Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2 6 2 10
Ν.Ο.ΚΟΖΑΝΗΣ 1 2 6 9
9 Ο.Φ.Θ. 3 3
10 Ν.Π.Σ.ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ 1 1
ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 36 36 36 108
Read More »
Πρωτιά για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στο Μαυροχώρι Πρωτιά για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στο Μαυροχώρι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες στίβου «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 2017»

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 π.μ οι αγώνες στίβου με την ονομασία «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 2017» που διοργάνωσε ο ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κατηγορίας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ για μαθητές Γυμνασίου και ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚΒ΄ για μαθητές Δ και Ε Δημοτικού, καθώς και αγώνες 30 μ για την Ακαδημία του συλλόγου μας .

Επίσης διεξήχθησαν και η πρώτη φάση από το δίαθλο για αθλητές και αθλήτριες ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου .
 
Ευχαριστούμε το Super Market ΞΕΝΟΣ και το νερό Πηγές ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ για την χορηγία ειδών για την διοργάνωση των αγώνων .


Read More »
Με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες στίβου «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 2017» Με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες στίβου «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 2017» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017Άνοιξη 5 Μαρτίου διάλεξε να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο η αξιαγάπητη από την οικογένειά της, συγγενείς και φίλους και όσους γνώρισαν την γεμάτη από καλοσύνη, ευγένεια, αξιοπρέπεια και αρχοντική συμπεριφορά, γελαστή Ιωάννα σύζυγο Αριστοτέλη Παππά.

Αληθινή άνοιξη!

Απαρηγόρητοι οι: Ο πιστός και αφοσιωμένος σύζυγός της Αριστοτέλης με τις θυγατέρες τους Εύη, Άννα και Μαρία, αλλά και οι πολυπληθείς συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν την Ιωάννα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Εγώ δεν θα ακούσω πλέον τη φωνή σου, αγαπητή Ιωάννα, όταν στις καθημερινές περίπου τηλεφωνικές επικοινωνίες νε τον κοντοχωριανό μου και αδελφικό μου φίλο, λατρευτό σύζυγό σου Τέλη, άκουγα ευγενικά την καλημέρα σου και τις φιλοφρονήσεις σου, πριν αρχίσω με τον φίλο μου την συνομιλία μας, που δεν έλεγε να τελειώσει, για τις κοινές πνευματικές μας ανησυχίες και των χωριών μας ενδιαφέροντα.

Ήσουν, αγαπητή Ιωάννα, μια όαση, μια καθώς πρέπει κυρία, τιμώντας την καταγωγή σου, οικογενειακή και Μακεδονική, αλλά και την αρχοντική καταγωγή του Καστριώτη Τέλη Παππά. Ήσουν και συ πραγματική Νύφη του Θερμαϊκού! Ρωμιά και Θεσσαλονικιά, θυγατέρα του Τραπεζικού Ιωάννη Καζάκου και της Άννας σύζ. Ιωάννη Καζάκου.

Τόσα χρόνια κοντά στον Τέλη είχες γίνει και συ Καστριώτισσα της Θεσπρωτίας και αγάπησες και το χωριό του, τους συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους, αλλά και μας τους απόδημους πατριώτες της Αθήνας, που συναντιόμασταν στις εκδηλώσεις της αδελφότητας Αγίου Βλασίου – Καστρίου, της οποίας ο Τέλης διατέλεσε και πρόεδρός της. Ήσουν και συ Ιωάννα η δική μας Καστριώτισσα συνηθισμένη με τα ήθη και έθιμά μας και τις παραδόσεις μας. Πώς ήταν δυνατόν να μην είχες γαλουχηθεί με αυτά, αφού ο Τέλης και με την πηγαία ευγένεια και αρχοντιά του, αλλά και με το συγγραφικό του έργο και τα δημοσιεύματά του μας κρατούσε όλους μας δεμένους με τις παραδόσεις μας και την τοπική μας ιστορία.

Πιστοί και αφοσιωμένοι σύζυγοι, δημιουργήσατε μια άριστη οικογένεια με τις τρεις σεμνές και ενάρετες θυγατέρες σας Εύη, Άννα και Μαρία, τις οποίες μορφώσατε και οι οποίες τιμούν και κοσμούν το όνομά σας!

Κοιμήσου, αγαπητή Ιωάννα, στη φιλόξενη Αττική γη ήσυχη και ήρεμη ότι επιτέλεσες το καθήκον σου και σαν σύζυγος και σαν μητέρα!

Να είσαι βέβαιη ότι ο Τέλης και οι προσφιλέστατες κοπέλες σου θα σου ανάβουν κάθε μέρα το καντήλι σου και δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!

Αιώνια, άσβεστη και αξέχαστη η μνήμη σου!

Τα θερμά μας οικογενειακά συλλυπητήρια αδελφικέ μου φίλε Τέλη Παππά!

Μύτικας Αιτ/νίας 10/3/2017
Νίκος Θωμά Νταής 


 
Read More »
ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες