Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.grΔουλειά έπιασαν 60.000 απογραφείς, που προσελήφθησαν για την απογραφή του πληθυσμού για το 2021. Ήδη, ξεκίνησαν να αφήνουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Στη συνέχεια, κάποιο μέλος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Πρώτη φορά ηλεκτρονική απογραφή
Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές (συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη) με επαναπροσδιορισμό της απογραφικής διαδικασίας συνυπολογιζόμενης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.


Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr, όπου ο εκπρόσωπος του κάθε νοικοκυριού θα πρέπει να μπει έως τις 26 Νοεμβρίου και με τον κωδικό που θα του παραδώσει ο απογραφέας και να απαντήσει στα ερωτηματολόγια, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου 2021. Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.

Απογραφή «πόρτα – πόρτα»
Πάντως, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.
Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έχει σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ).
Read More »
Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη


Το κλείσιμο των χώρων της εστίασης σε όλη τη χώρα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης: «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:
  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021».


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργος Καββαθάς ανέφερε σε συνέντευξη λίγο νωρίτερα στο ΣΚΑΙ ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away δεν απαιτείται κάποιος έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30 - 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ σημείωσε πως τις δύο προηγούμενες μέρες η πτώση του τζίρου άγγιξε το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Οι ιδιοκτήτες του κλάδου ανησυχούν ότι προοπτικά τα μέτρα της κυβέρνησης, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία του, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο πολλών καταστημάτων.
Read More »
Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

136.737€ στους δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου για τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
136.737€ στους δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου για τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)


Επιχορήγηση Δήμων της Χώρας από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αρμοδιότητάς τους, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στο δήμο Ηγουμενίτσας είναι 105.876€ και στο δήμο Σουλίου 30.861€.

Read More »
136.737€ στους δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου για τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) 136.737€ στους δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου για τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς και στο 2ο Νηπιαγωγείο αστυνομικοί της τροχαίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς και στο 2ο Νηπιαγωγείο αστυνομικοί της τροχαίας 


Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας είχαν την ευκαιρία,την προηγούμενη εβδομάδα, να βρεθούν κοντά στους μικρούς μας φίλους του 2ου Νηπιαγωγείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παραμυθιάς και να τους μιλήσουν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής!


Οι αστυνομικοί της τροχαίας ενημέρωσαν τους μαθητές για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για θέματα ασφάλειας όταν κυκλοφορούν στο δρόμο και όταν βρίσκονται επιβάτες σε αυτοκίνητο.    

Επίσης έγινε επίδειξη υπηρεσιακής μηχανής της τροχαίας και περιπολικού οχήματος.
Read More »
Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς και στο 2ο Νηπιαγωγείο αστυνομικοί της τροχαίας Στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς και στο 2ο Νηπιαγωγείο αστυνομικοί της τροχαίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Πέμπτη στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Πέμπτη στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εκτάκτως, αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και από 10:00-14:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Μαργαριτίου.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό θα βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες, που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.


Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι μπορούν όλοι να προσέρχονται στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Αρνητική βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου, όμως μπορούν να εκτυπώσουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, καθώς και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Το αποτέλεσμα αναρτάται στην πλατφόρμα λίγες ώρες, μετά τη διενέργεια του τεστ.

Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το πλησιέστερο ΚΕΠ, έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ και να εκδώσει εκεί τη βεβαίωση.
Read More »
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Πέμπτη στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Πέμπτη στο Μαργαρίτι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

70 νεκροί σε ένα 24ωρο - Πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
70 νεκροί σε ένα 24ωρο - Πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.105, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.493 θάνατοι. 

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (61.6% άνδρες). 
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 405 (82.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (17.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.374 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +4.38%).
Read More »
70 νεκροί σε ένα 24ωρο - Πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματα 70 νεκροί σε ένα 24ωρο - Πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 258 στην Ήπειρο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 258 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 51
ΠΕ Θεσπρωτίας 30
ΠΕ Ιωαννίνων 161
ΠΕ Πρέβεζας 16


Read More »
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 258 στην Ήπειρο Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 258 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Καλλωπισμός του Παιδικού Σταθμού Νέας Σελεύκειας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Καλλωπισμός του Παιδικού Σταθμού Νέας Σελεύκειας


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καλλωπισμού στον Παιδικό Σταθμό της Νέας Σελεύκειας από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας. Η πρωτοβουλία αφορά στον καλλωπισμό της πρόσοψης του σχολείου με χαρούμενες ζωγραφιές, που καθιστούν ευχάριστο τον χώρο του, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των μαθητών. Εντός του προσεχούς διαστήματος το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. θα προβεί σε εργασίες ανακαίνισης και καλλωπισμού και στους υπόλοιπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Καλλωπισμός του Παιδικού Σταθμού Νέας Σελεύκειας Καλλωπισμός του Παιδικού Σταθμού Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Στο πορτοκαλί επίπεδο ανέβηκε η Θεσπρωτία στον επιδημιολογικό χάρτη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Στο πορτοκαλί επίπεδο ανέβηκε η Θεσπρωτία στον επιδημιολογικό χάρτη


Σε βαθύ «κόκκινο» περνούν 22 περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα.

Από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Αρτα, σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Αναλυτικά οι περιοχές που περνούν στο κόκκινο είναι:


Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Αρκαδία
Αγιον Ορος
Αχαΐα
Λάρισα
Μαγνησία
Κιλκίς
Ημαθία
Πιερία
Εβρος
Πέλλα
Ξάνθη
Δράμα
Μεσσηνία
Σέρρες
Τρίκαλα
Καβάλα
Κοζάνη
Καρδίτσα
Χαλκιδική
Φθιώτιδα
Read More »
Στο πορτοκαλί επίπεδο ανέβηκε η Θεσπρωτία στον επιδημιολογικό χάρτη Στο πορτοκαλί επίπεδο ανέβηκε η Θεσπρωτία στον επιδημιολογικό χάρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από την 1η έως και τις 7 Νοεμβρίου 2021 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.460.417 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κέρδισε 100.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ». Επίσης, ένας τυχερός στην Ίο κέρδισε 5.000 ευρώ στο παιχνίδι «SUPER ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», ενώ συνολικά 36 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT
Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει
τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.
Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

34χρονη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
34χρονη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της


Μία 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, σε σοβαρή κατάσταση καθώς νωρίτερα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 34χρονη χρησιμοποίησε ένα μαντήλι ενώ τις ακριβείς συνθήκες διερευνά η αστυνομία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Χατζηκώστα όπου νοσηλεύεται ενώ στο χώρο του νοσοκομείου βρίσκεται και η αστυνομία.Read More »
34χρονη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της 34χρονη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Αυξάνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Αυξάνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος


Υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ τον μήνα η επιδότηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ για τη βιομηχανία, που τροφοδοτείται από τη μέση τάση, καθώς και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου ενεργοποιείται αναστολή της πληρωμής ρυθμιζόμενων χρεώσεων.
Τις επίσημες ανακοινώσεις για το νέο πακέτο μέτρων αντιστάθμισης των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας πως «το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία, ώστε να μη μείνει κανένα νοικοκυριό απροστάτευτο από την ενεργειακή κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη».

Αναλυτικά τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:


- Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες τον μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.
- Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ. ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες τον μήνα, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η μείωση θα είναι 20-40 ευρώ τον μήνα. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.
- Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και έπειτα από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ (οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών).
Read More »
Αυξάνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος Αυξάνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά onlineΣύμφωνα με το άρθρο 66 του Νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169 – 18/09/2021) δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1-1-2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.


Έως και τις 31/12/2021 θα είναι διαθέσιμη ξανά η ηλεκτρονική «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει στους Δήμους τα στοιχεία των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), προκειμένου να διενεργηθούν διασταυρώσεις, έλεγχοι και διορθώσεις. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν διορθώσει τα στοιχεία του ακινήτου του, αξιοποιώντας την προαναφερθείσα ευεργετική διάταξη του ν. 4830/2021 μέχρι την 31η.12.2021, και από τον έλεγχο προκύψει απόκλιση μεταξύ των στοιχείων, και, συγκεκριμένα, σε περίπτωση που έχει δηλωθεί στον Δήμο για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών & φόρου μικρότερο εμβαδόν από αυτό που είναι δηλωμένο στο έντυπο Ε9, η αυτεπάγγελτη διόρθωση που θα διενεργήσει η Υπηρεσία θα συνοδεύεται από αναδρομικές χρεώσεις και συμπληρωματικά μεγαλύτερα πρόστιμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκ νέου δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για αδήλωτα τετραγωνικά online Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

21 θετικά rapid tests σε παιδιά στην Ηγουμενίτσα - 2 στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
21 θετικά rapid tests σε παιδιά στην Ηγουμενίτσα - 2 στην Παραμυθιά


Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 182 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 30122 rapid test και ανευρέθηκαν 1012 θετικά (3.36%).
Από τις 1012 περιπτώσεις, οι 500 αφορούν άνδρες και οι 512 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.79 έτη.


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
417 rapid test με 21 θετικά (5.04%) αφορούν σε 11 αγόρια και 10 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 10 έτη

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
103 rapid test με 2 θετικά (1.94%) αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη


Read More »
21 θετικά rapid tests σε παιδιά στην Ηγουμενίτσα - 2 στην Παραμυθιά 21 θετικά rapid tests σε παιδιά στην Ηγουμενίτσα - 2 στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά


Η χορηγική συνεργασία ΟΠΑΠ και ΕΠΟ συνεχίζεται και για την περίοδο 2021-2022
Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοινώνουν τη συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας τους για την περίοδο 2021-2022. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ παραμένει στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας, ως Χρυσός Χορηγός της, στηρίζοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων διεθνών να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, δήλωσε: «Η μακροχρόνια χορηγική συνεργασία του ΟΠΑΠ με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποτελεί απτή απόδειξη της διαχρονικής δέσμευσης της εταιρείας μας στη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς των σπορ», ένα άθλημα γεμάτο μοναδικές στιγμές, που αποτελεί την κορυφαία επιλογή διασκέδασης για τους φιλάθλους. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και ζουν έντονα το παιχνίδι. Για αυτό το λόγο, στον ΟΠΑΠ, είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε την Εθνική Ομάδα, ως Χρυσός Χορηγός της. Ανυπομονούμε να βρεθούμε δίπλα στους φιλάθλους, στις κερκίδες, στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας και να κάνουμε τους αγώνες μια μοναδική εμπειρία».
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει δυναμικά στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας, της ομάδας που έχει προσφέρει χαρές και μεγάλες συγκινήσεις σε όλους τους Έλληνες. Εδώ και δεκαετίες, Ο ΟΠΑΠ έχει αφήσει το δικό του μοναδικό στίγμα στον ελληνικό αθλητισμό. Ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, η εταιρεία μας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του, τόσο στο κορυφαίο επίπεδο, όσο και στις υποδομές, μέσω δράσεων, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξη της Εθνικής Ομάδας αποτελεί βασικό πυλώνα του χορηγικού προγράμματος μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Εθνική Ομάδα στηρίζει ενεργά το κοινωνικό έργο της εταιρείας μας».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτης Δημητρίου, υπογράμμισε: «Ο ΟΠΑΠ και η ΕΠΟ έχουν μια μακρά και επιτυχημένη χορηγική συνεργασία. Εδώ και χρόνια, ο ΟΠΑΠ είναι πιστός υποστηρικτής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Ως Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας, ο ΟΠΑΠ έχει προσφέρει σημαντική στήριξη στις προσπάθειες των διεθνών μας να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να δώσουν χαρές στους Έλληνες φιλάθλους. Σημασία, όμως, έχει ότι είναι μαζί μας και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, γεγονός που δείχνει πολλά για την ποιότητα της συνεργασίας μας».

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, κ. Τζον Φαν΄τ Σχιπ, σημείωσε: «Η Εθνική Ομάδα είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε στο πλευρό μας τον ΟΠΑΠ, έναν οργανισμό που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας είναι βασική προτεραιότητα του. Είναι προνόμιο να έχεις «συμπαίκτες» όπως ο ΟΠΑΠ».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, κ. Πέτρος Μάνταλος, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον ΟΠΑΠ δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η Εθνική Ομάδα συμμετέχει ενεργά στις σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ, όπως η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας και η στήριξη δεκάδων αθλητικών ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα. Ως Εθνική Ομάδα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τις δράσεις του Χρυσού Χορηγού μας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα μας, αλλά κυρίως δίπλα στην κοινωνία».

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στη λειτουργία και διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία των Ιωαννίνων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία των ΙωαννίνωνΔεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δηλώσει την στήριξη και την συμμετοχή τους στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις έξι το απόγευμα στα Γιάννινα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο Νόμο Χατζηδάκη και βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι να «μείνει στα χαρτιά» ενώ διεκδικούν βελτίωση των όρων εργασίας με αυξήσεις και μόνιμες σχέσεις εργασίας, καθώς και των όρων ζωής, που υποβαθμίζονται από τα χαμηλά εισοδήματα και την έκρηξη ακρίβειας.

Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο απευθύνει και η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Στις αποφάσεις 62 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανάμεσά τους και των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας, έχουν ήδη προστεθεί νέες.

Μεταξύ αυτών και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Αρτας – Πρέβεζας αποφασίστηκε η συμμετοχή στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, ενώ είχαν προηγηθεί αποφάσεις των ΕΛΜΕ Λευκάδας και Πρέβεζας και του Σωματείου Μισθωτών Οδηγών Λευκάδας.


Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν λάβει και μαζικοί φορείς αγροτοκτηνοτρόφων και νεολαίας από όλη την Ηπειρο, ενώ προστέθηκαν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας, που σε κοινή τους ανακοίνωση καλούν τα μέλη τους σε κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης στο λιανεμπόριο.

Για τις ανάγκες μεταφοράς των διαδηλωτών στα Γιάννενα έχουν ανακοινωθεί από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις πούλμαν σε: Λευκάδα, 3.30 μ.μ. από το πάρκο παραλίας. Πρέβεζα, 4 μ.μ. από τα παλιά ΚΤΕΛ. Αρτα, 4.30 μ.μ. από το «Voi Noi» (πρώην ράδιο Κορασίδη). Ηγουμενίτσα, 4.15 μ.μ. από το «Πάνθεον».
Read More »
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία των Ιωαννίνων Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο του προέδρου της Γλυκής προς τον Περιφερειάρχη για την κατασκευή γεφυριού

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Ευχαριστήριο του προέδρου της Γλυκής προς τον Περιφερειάρχη για την κατασκευή γεφυριού


Ο πρόεδρος της κοινότητας Γλυκής ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Αλέξανδρο Καχριμανη όπως και τις τεχνικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της γέφυρας στην κοινότητα

Μετά από αίτημα του προέδρου στην περιφέρεια η ανταπόκριση ήταν άμεση. Επειτα από αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών κρίθηκε αναγκαίο να υλοποιηθεί το έργο γιατί κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

Το έργο ήταν απωθημένο των κατοίκων για πολλά χρόνια και είναι τιμή μας που ο περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα μας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γλυκής.
Read More »
Ευχαριστήριο του προέδρου της Γλυκής προς τον Περιφερειάρχη για την κατασκευή γεφυριού Ευχαριστήριο του προέδρου της Γλυκής προς τον Περιφερειάρχη για την κατασκευή γεφυριού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 48ωρης απεργίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 48ωρης απεργίας


Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι από σήμερα στις 6 το πρωί και για 48ωρες τα επιβατηγά πλοία, λόγω πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίασή της στις 27-10-2021, κήρυξε 48ωρη Πανελλαδική απεργία στα επιβατηγά πλοία (Ακτοπλοϊκά-Μεσογειακά/Τουριστικά-Πορθμεία) με έναρξη από σήμερα στις 06.01 το πρωί 10-11-2021 ημέρα Τετάρτη μέχρι και στις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 12-11-2021, με προοπτική κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι το Δ.Σ. του Τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών & Διαπόντιων Νήσων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” αποφάσισε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από ώρα 06:01΄της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021 έως και ώρα 06:00 της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021 με προοπτική κλιμάκωσης, των πληρωμάτων όλων των πλοίων που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας-Παξών, Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας-Παξών και Κέρκυρας-Διαποντίων Νήσων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ενημερώνεται αναφορικά με την πορεία της απεργιακής κινητοποίησης και την εκτέλεση ή μη των εγκεκριμένων δρομολογίων.
Read More »
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 48ωρης απεργίας Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 48ωρης απεργίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Σελίδες