ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε οβίδα στην Παραμυθιά. Σε εξέλιξη επιχείρηση πυροτεχνουργών του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του EΚΑΒ

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Μία οβίδα όλμου του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, βάρους άνω των 10 κιλών, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην διασταύρωση του περιφερειακού Αγίου Δονάτου με την οδό Αγίου Νικολάου, στα όρια του άλσους Γαλατά στην Παραμυθιά.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την στιγμή και επιχειρούν, πυροτεχνουργοί του στρατού καθώς και άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.

Την οβίδα που εντόπισε κάτοικος της περιοχής, την μετέφεραν πριν από 5 λεπτά στο ειδικό όχημα του στρατού, με σκοπό την μεταφορά της και την ελεγχόμενη έκρηξη σε ερημική περιοχή της άνω Σέλιανης.

Read More »
ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε οβίδα στην Παραμυθιά. Σε εξέλιξη επιχείρηση πυροτεχνουργών του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του EΚΑΒ ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε οβίδα στην Παραμυθιά. Σε εξέλιξη επιχείρηση πυροτεχνουργών του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του EΚΑΒ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Read More »
Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ) Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 29χρονος και 31χρονος με καταδικαστικές αποφάσεις

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017
Συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Επίσης, συνελήφθη, στην Καλλιθέα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς  και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 29χρονος και 31χρονος με καταδικαστικές αποφάσεις Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 29χρονος και 31χρονος με καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα από Περιφερειάρχη Ηπείρου

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017
Read More »
Ευχές για το Πάσχα από Περιφερειάρχη Ηπείρου Ευχές για το Πάσχα από Περιφερειάρχη Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο), επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η ιδιωτική εταιρεία (με την επωνυμία JCB security and facility Α.Ε.(My Services) με έδρα την Αθήνα) που έχει αναλάβει με εργολαβία το έργο της καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο) αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους, εξαθλιώνοντας τους στο βωμό της κερδοσκοπίας.

Άτομα που εργάζονται καθημερινά σε ιδιαίτερα κακές και επικίνδυνες συνθήκες δεν πληρώνονται ούτε καν τον μισθό πείνας (με 3,00 ευρώ την ώρα) για να καλύψουν στοιχειωδώς τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης δεν διεκδικούσαν μέχρι τώρα τα αναφαίρετα δικαιώματα τους, όπως είναι αυτό της πληρωμής της εργασίας τους με αποτέλεσμα η στυγνή εκμετάλλευση να παρατείνεται.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι παρασιτικός.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας συμπαραστέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των καθαριστριών και απαιτεί την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών.

Να καταργηθεί στην πράξη το σύγχρονο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργαζόμενων θέτοντας ξανά ως βάση την σταθερή και αξιοπρεπή εργασία ως πρωταρχικό σκοπό.

Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων.

Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. 


 
Read More »
Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα  Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017
Read More »
Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ Ευχές από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στην Μητροπολιτική κατοικία την Κυριακή του Πάσχα για την αναβίωση του μοναδικού εθίμου του ντυσίματος & της συνοδείας του Μητροπολίτη

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017Ένα ξεχωριστό έθιμο, διατηρείται και αναβιώνει στην Παραμυθιά την Κυριακή του Πάσχα, από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Οι αρχές της πόλης καθώς και πιστοί, βρίσκονται στην Μητροπολιτική Κατοικία και όπως προτάσσει το έθιμο, συμμετέχουν στον ντύσιμο του Μητροπολίτη και στην συνέχεια τον συνοδεύουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου για την «Λειτουργία της Αγάπης», ενώ μετά το τέλος αυτής, τον συνοδεύουν πίσω στην Μητροπολιτική κατοικία.

Το εκκλησιαστικό αυτό έθιμο, υπάρχει στα λειτουργικά των Ελληνικής εκκλησιάς, ωστόσο πλέον τηρείται σε ελάχιστες Μητροπόλεις της χώρας, ενώ στην περίπτωση της Παραμυθιάς, διατηρήθηκε και εδραιώθηκε καθώς είχε την ιδιαιτερότητα της μετατροπής της συνοδείας του Μητροπολίτη, ως άτυπο τάγμα ασφαλείας, από τον φόβο επεισοδίων κατά του ποιμενάρχη, αρχικά από τους Τούρκους και στην συνέχεια από τους Τσάμηδες.

Από τότε οι κάτοικοι και οι πρόκριτοι της Παραμυθιάς συγκεντρωνόταν στην Μητροπολιτική Κατοικία, αφού οι προκλήσεις Τούρκων και Τσάμηδων, ήταν στην καθημερινή διάταξη. Μετά το τέλος την πομπής της επιστροφής, ο εκάστοτε Μητροπολίτης Παραμυθιάς, δέχεται τις ευχές από το ποίμνιο και τις αρχές της πόλης με το παραδοσιακό τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών.

Την Κυριακή το πρωί λοιπόν, συγκεντρωνόμαστε κατά τις 09:00 στην Μητροπολιτική κατοικία, για την αναβίωση αυτού του μοναδικού εθίμου.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Στην Μητροπολιτική κατοικία την Κυριακή του Πάσχα για την αναβίωση του μοναδικού εθίμου του ντυσίματος & της συνοδείας του Μητροπολίτη Θεσπρωτία: Στην Μητροπολιτική κατοικία την Κυριακή του Πάσχα για την αναβίωση του μοναδικού εθίμου του ντυσίματος & της συνοδείας του Μητροπολίτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Ε.Φ.Ε.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακαλείται σουβλάκι κοτόπουλου από τα LIDL λόγω σαλμονέλας

Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων" έτους 2017, προέβη σε δειγματοληψία κοτόπουλου σουβλάκι, με την εμπορική ονομασία "TOY ΧΑΣΑΠΗ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με πιπεριά", με ημερομηνία παραγωγής 01/04/17 και ανάλωση έως 11/04/17, που διακινείται από την εταιρεία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από τα υποκαταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


 
Read More »
Ε.Φ.Ε.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακαλείται σουβλάκι κοτόπουλου από τα LIDL λόγω σαλμονέλας Ε.Φ.Ε.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακαλείται σουβλάκι κοτόπουλου από τα LIDL λόγω σαλμονέλας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Σελίδες