Καμία σύλληψη για το έγκλημα, συνεχίζεται η έρευνα

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή ενός υπόπτου για την άγρια δολοφονία της αστυνομίας στην οποία προχώρησε τη Δευτέρα η Αστυνομία.

Η προσαγωγή έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από μαρτυρία ενός 28χρονου Αλβανού, ο οποίος κρατείται από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

Ο 28χρονος φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο άγριο έγκλημα, καθώς υποχρεώθηκε να οδηγήσει εκεί τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι πυροβόλησαν και αποκεφάλισαν τον 25χρονο που εργάζονταν ως βοσκός.

Έχει παρουσιάσει μία σειρά γεγονότων στην Αστυνομία, που ταυτίζονται με τα πραγματικά, όμως από κει και πέρα δεν διευκολύνει την έρευνα, καθώς υποδεικνύει διαφορετικά πρόσωπα ως δράστες.

Έτσι και η σημερινή προσαγωγή ήταν άνευ αποτελέσματος..

Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η αστυνομία έχει στα χέρια της ορισμένα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Read More »
Καμία σύλληψη για το έγκλημα, συνεχίζεται η έρευνα Καμία σύλληψη για το έγκλημα, συνεχίζεται η έρευνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Ο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στην 1η απογραφή Πελεκάνων ΝΑ Ευρώπης και Τουρκίας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Το Σάββατο 07/05/2015 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε με επιτυχία σε συνεργασία διεθνούς επιπέδου, στην 1η απογραφή πελεκάνων ΝΑ Ευρώπης και Τουρκίας. Σε συνέχεια των επιτυχημένων πανελλαδικών απογραφών πελεκάνων που υλοποιήθηκαν τις 3 προηγούμενες χρονιές, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Πρεσπών (ΕΕΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ), με την συμμετοχή του προσωπικού από δώδεκα (12) Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) της χώρας και πλήθος εθελοντών, φέτος για πρώτη φορά διοργάνωσε μια ακόμα φιλόδοξη δράση: την ταυτόχρονη απογραφή ατόμων πελεκάνων σε Υγρότοπους της ΝΑ Ευρώπης και της Τουρκίας.


Οι χώρες που συμμετείχαν είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία και η Τουρκία, δηλαδή όλες οι χώρες που φιλοξενούν πληθυσμούς των δύο ειδών πελεκάνων [Αργυροπελεκάνος (Pelecanus crispus) και Ροδοπελεκάνος (Pelecanus onocrotalus)] στη Γηραιά Ήπειρο συν την Τουρκία καθώς, καθώς οι επιμέρους πληθυσμοί όλων αυτών των χωρών αποτελούν έναν ενιαίο μεταπληθυσμό που χρησιμοποιεί το δίκτυο περισσότερων από 80 υγροτόπους αυτής της περιοχής του κόσμου για την κάλυψη των αναγκών του.  Στόχος της ταυτόχρονης απογραφής ήταν να καταμετρηθεί ο συνολικός αριθμός των ατόμων πελεκάνων που είναι παρόντα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου στους Υγρότοπους αυτών των χωρών. 


Απώτερος στόχος της ταυτόχρονης απογραφής είναι να εκτιμηθεί ο συνολικός αριθμός ατόμων κάθε είδους (ανεξάρτητα αν πρόκειται για μη αναπαραγόμενα ή αναπαραγόμενα είδη) ώστε να αποκτηθεί η εικόνα του μεγέθους του πληθυσμού των πελεκάνων που χρησιμοποιούν τα ενδιαιτήματα της χώρας μας και των άλλων χωρών της ΝΑ Ευρώπης συν την Τουρκία. Η συλλογή αυτών των στοιχείων θα δώσει μια τεράστια ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται για τη κατανόηση της οικολογίας και των πληθυσμιακών τάσεων των πουλιών αυτών στα Βαλκάνια. Η έλλειψη γνώσης για τον αριθμό των μη-αναπαραγόμενων ατόμων αποτελεί ως σήμερα τροχοπέδη στη κατανόηση της δυναμικής των πληθυσμών αυτών και ιδιαίτερα του Αργυροπελεκάνου, ενός είδους παγκόσμιου ενδιαφέροντος.


Το εγχείρημα εκτός από φιλόδοξο είναι και αξιόλογο όχι μόνο για τη σημαντική γνώση που θα δώσει για πρώτη φορά αλλά και γιατί θα αναδείξει τη σημασία των συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.
Την απογραφή στην Ελλάδα έφεραν σε πέρας το προσωπικό δώδεκα ΦΔΠΠ (Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, Φ.Δ. Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, Φ.Δ. Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης, Φ.Δ. Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, Φ.Δ. Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, Φ.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας, Φ.Δ. Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, Φ.Δ. Υγροτόπων Αμβρακικού, Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Φ.Δ. Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς) σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών ορνιθοπαρατηρητών της ΕΟΕ και της ΕΠΠ. Στις υπόλοιπες χώρες συμμετείχαν διάφοροι φορείς όπως οι Φορείς Διαχείρισης των Πάρκων, δίκτυα εθελοντών από τους αντίστοιχους Birdlife partners άλλων χωρών καθώς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Συνολικά καταμετρήθηκαν 12 ανώριμα P.crispus και 3 ενήλικα που τρέφονταν στις περιοχές του Δέλτα Καλαμά.
 

Read More »
Ο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στην 1η απογραφή Πελεκάνων ΝΑ Ευρώπης και Τουρκίας (+ΦΩΤΟ) Ο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στην 1η απογραφή Πελεκάνων ΝΑ Ευρώπης και Τουρκίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

28χρονος Αλβανός ομολόγησε για την αποτρόπαια δολοφονία με τον αποκεφαλισμό 25χρονου στη Γλυκή Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Νέα εξέλιξη στο άγριο έγκλημα της Θεσπρωτίας, καθώς η ασφάλεια Ηγουμενίτσας σχημάτισε δικογραφία εις βάρος ενός 28χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ήταν παρών στον αποκεφαλισμό του 25χρονου συμπατριώτη του στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Αλβανός στις ελληνικές αρχές, τρεις συμπατριώτες του τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην καλύβα όπου βρισκόταν ο 25χρονος. Ο ίδιος έδωσε στην Αστυνομία λεπτομέρειες για το άγριο έγκλημα, οι οποίες συμπίπτουν χρονικά με την ώρα της δολοφονίας και τη χαρτογράφηση της περιοχής που έγινε το φονικό.

Ο 28χρονος Αλβανός υποστήριξε ότι στη δολοφονία συμμετείχαν τρεις ομοεθνείς του, και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε σε χωριό των Ιωαννίνων και ίσως τις επόμενες ώρες προσαχθεί ως ύποπτος.
 
Read More »
28χρονος Αλβανός ομολόγησε για την αποτρόπαια δολοφονία με τον αποκεφαλισμό 25χρονου στη Γλυκή Θεσπρωτίας 28χρονος Αλβανός ομολόγησε για την αποτρόπαια δολοφονία με τον αποκεφαλισμό 25χρονου στη Γλυκή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Στο Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας, στο Μαρτυρικό Λέχοβο βρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Στο Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 23 Μαΐου στο Μαρτυρικό Λέχοβο βρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς κ. Καλόγηρος Γιώργος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λώλος Δημήτριος και Φράγκος Θωμάς έπειτα από πρόκληση του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Προφήτης Ηλίας».

Η Δήμαρχος Σουλίου χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέφερε μεταξύ άλλων το ιερό χρέος να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να τη μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές έτσι ώστε πέρα από το φόρο τιμής να απαλειφθεί από την ανθρώπινη ιστορία η βία, ο φασισμός και να υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς ανέφερε ότι η νεολαία θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και την νοοτροπία τους ώστε να γίνουμε 'καλύτεροι άνθρωποι' τόσο για τους ίδιους όσο και για το μέλλον του κάθε τόπου, κλείνοντας με την φράση «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».
Read More »
Στο Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας, στο Μαρτυρικό Λέχοβο βρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου Στο Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας, στο Μαρτυρικό Λέχοβο βρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 39χρονος Αλβανός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες, κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Συνελήφθη, προχθές (21-05-2016) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς, κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνεργό του δράστη, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της κλοπής μεταφορικού μέσου και φθορών ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και Περί Βεγγαλικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς προχθές (21-05-2016) το απόγευμα οι δύο δράστες σε αγροτική περιοχή της Μελισσόπετρας Ιωαννίνων και μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 39χρονο δράστη και τον συνέλαβαν ενώ ο 31χρονος συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2015 – Μαΐου 2016 σε χωριά της Κόνιτσας και συγκεκριμένα:
 • κατά το χρονικό διάστημα από 02-12-2015 έως 02-03-2016, διέρρηξαν το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν έξι εικόνες - αγιογραφίες.
 • κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2016 έως 26-02-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν δώδεκα εικόνες - αγιογραφίες, μία υφασμάτινη εικόνα, μία λειψανοθήκη και ένα Ιερό Ευαγγέλιο.
 • κατά το χρονικό διάστημα από 15-05-2016 έως 22-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αετόπετρα Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
 • κατά το χρονικό διάστημα από 19-05-2016 έως 20-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιόρραχη Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
 • κατά το χρονικό διάστημα από 20-05-2016 έως 21-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάζι Κόνιτσας και αφαίρεσαν δέκα εικόνες, ένα ασημένιο αρτοφόριο και έναν παλαιό επιτάφιο.
 • Κατά το μήνα Μάιο, διέρρηξαν πέντε σπίτια στα χωριά Αετόπετρα, Καλλιθέα και Αμάραντο Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
 • Κατά το χρονικό διάστημα από 08-05-2016 έως 19-05-2016, διέρρηξαν το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου στον Αμάραντο Κόνιτσας και αφαίρεσαν ένα πολιτιστικό έκθεμα (μεταλλική παλάσκα).
 • Κατά το χρονικό διάστημα από 15-05-2016 έως 21-05-2016, διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα καφενείο, στην Καλλιθέα, στην Ηλιόρραχη και στο Μάζι Κόνιτσας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και χρηματικό ποσό.
 • Τα ξημερώματα της 21-05-2016 αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από το Μάζι Κόνιτσας, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο χωριό

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης (modus operandi) που αφορούσε στην κινητικότητα των δραστών, την επιλογή των στόχων τους, όσον αφορά κυρίως στην κλοπή αντικειμένων θρησκευτικής λατρείας και εκκλησιαστικών κειμηλίων, με σκοπό την πώληση αυτών και την αποκόμιση οικονομικού οφέλους και σκιαγραφήθηκε το προφίλ (profiling) της εγκληματικής ομάδας που αφορούσε στα περιγραφικά χαρακτηριστικά της.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν, μέσα σε σάκο, κλεμμένα θρησκευτικά αντικείμενα (έξι εικόνες, ένας παλαιός Επιτάφιος και ένα μεταλλικό δισκοπότηρο), τα οποία αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» καθώς και άλλα κλοπιμαία, κινητά τηλέφωνα και οκτώ κροτίδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων, την ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών και την πλήρη διερεύνηση της δράσης της ομάδας.

Read More »
Συνελήφθη 39χρονος Αλβανός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες, κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα Συνελήφθη 39χρονος Αλβανός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες, κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

"Γέρασαν" τα χωριά της Θεσπρωτίας!

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


 
 
Η σταδιακή ερήμωση των ορεινών, κυρίως, αλλά και κάποιων παραθαλάσσιων περιοχών της Θεσπρωτίας, καθώς οι δεδομένες κοινωνικές συνθήκες από τη δεκαετία του '60 έως σήμερα ώθησαν τους κατοίκους να αναζητήσουν εργασία σε μικρές ή μεγαλύτερες πόλεις, οδήγησε στη γήρανση του πληθυσμού των χωριών. 
 
Σ' αυτά έμειναν οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δύσκολα εγκαταλείπουν τον τρόπο ζωής τους και τον τόπο τους. 
 
Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, στην πλειοψηφία τους τα ορεινά χωριά να είναι σχεδόν έρημα – λιγότερο η περισσότερο- με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. 
 
Η εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών σημαίνει την εγκατάλειψη του ορεινού πολιτισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
 
Εγκατάλειψη των παραδοσιακών τρόπων καλλιέργειας της γης, του παραδοσιακού τρόπου ζωής (έθιμα, ασχολίες, τέχνες, κ.λ.π.) και κατ’ επέκταση των όσων έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στη μακρόχρονη διαβίωσή του στην ορεινή φύση. 
 
Ο σύγχρονος άνθρωπος επιστρέφει στον ορεινό χώρο, κυρίως ως τουρίστας (εποχιακή κατοίκηση). 
 
 Η επιστροφή μόνιμου πληθυσμού στα ορεινά χωριά και κυρίως νέων ανθρώπων, ικανών να εξασφαλίσουν ένα ζωντανό μέλλον, είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθεια ανάπτυξης του Θεσπρωτικού χώρου. 
 
Μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ικανοποιητικής υγειονομικής περίθαλψης στα ορεινά χωριά.
 
Read More »
"Γέρασαν" τα χωριά της Θεσπρωτίας! "Γέρασαν" τα χωριά της Θεσπρωτίας! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 5 Ιουνίου τα «5α Γιτάνεια»

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016Ο Γ.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ,η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ συνδιοργανώνουν αγώνες στίβου, με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κατηγορίας
• ΕΦΗΒΩΝ- ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ
• ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
• ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’
• ΠΑΜΠΑΙΔΩΝΒ΄ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ και
• ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚΒ΄
με την ονομασία ¨5α ΓΙΤΑΝΕΙΑ¨ την ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6/2016 στο Δημοτικό Στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ώρα 15:30 με τους παρακάτω όρους:

Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Α Τ Α:

ΠΠΒ΄ ΜΙΝΙ 50Μ-ΜΗΚΟΣ – 600Μ-ΜΠΑΛΑ 1 Κgr
ΠΚ Β΄ ΜΙΝΙ 50Μ-ΜΗΚΟΣ -600Μ- ΜΠΑΛΑ 1 Κgr
ΠΠ Β΄ 60Μ-ΜΗΚΟΣ-1000Μ-ΣΦΑΙΡΑ
ΠΚ Β΄ 60Μ-ΜΗΚΟΣ-1000Μ-ΣΦΑΙΡΑ:
ΠΠ Α΄ 80Μ-150Μ-300Μ – 600Μ-ΜΗΚΟΣ-ΣΦΑΙΡΑ-ΤΡΙΠΛΟΥΝ
ΠΚ Α΄ 80Μ-150Μ-300Μ – 600Μ-ΜΗΚΟΣ-ΣΦΑΙΡΑ
ΠΑΙΔΩΝ ΣΦΑΙΡΑ
ΕΦΗΒΩΝ ΣΦΑΙΡΑ
ΑΝΔΡΩΝ 100Μ-200Μ-400M-800Μ-ΜΗΚΟΣ-ΤΡΙΠΛΟΥΝ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ 100Μ – 200Μ – 400Μ –ΜΗΚΟΣ -ΣΦΑΙΡΑ -ΤΡΙΠΛΟΥΝ
Η Λ Ι Κ Ι Ε Σ:
ΜΙΝΙ ΠΠΒ ΜΙΝΙ ΠΚΒ: έτη 2005 – 2006
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β: έτη 2003 – 2004
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄: έτη 2001 – 2002
ΠΑΙΔΕΣ- ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: έτη 1999 – 2000
ΕΦΗΒΟΙ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ: έτη 1997- 1998
ΝΕΟΙ-ΝΕΕΣ – ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έτη 1996 και μεγαλύτεροι

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές/τριες, που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων-Μελών του ΣΕΓΑΣ.
Τα Σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό Αθλητών –Αθλήτριών σε κάθε αγώνισμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα αγωνιστεί κανένας αθλητής- τρια, αν δεν έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι:
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α) Οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με τις συνημμένες καταστάσεις πρέπει ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στα γραφεία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, το αργότερο μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 01-06-2016 στο e- mail του τεχνικού συμβούλου bplatonas@yahoo.gr
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα επιτρέπεται καμία προσθήκη ή αλλαγή.
β) Στις δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων πρέπει να αναγράφονται, το ονοματεπώνυμο των αθλητών – τριών ολογράφως και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται στο δελτίο τους, το έτος γέννησης και ο αριθμός δελτίου εγγραφής στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, τον γεν. γραμματέα και να έχουν τη σφραγίδα του σωματείου.
Σε αντίθετη περίπτωση, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των αθλητών – τριών του σωματείου.
Επίσης ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αθλητών – τριών να αγωνιστούν εκτός συναγωνισμού σε κανένα αγώνισμα πέραν αυτών που προβλέπουν οι τεχνικές διατάξεις 2016 του ΣΕΓΑΣ ότι έχουν δικαίωμα.
δ) Ο έλεγχος των αθλητών στην αίθουσα κλήσεως, θα πρέπει να έχει τελειώσει, 30΄, πριν την έναρξη εκάστου αγωνίσματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε δηλώνεται κανένας αθλητής – τρια εάν το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και βρίσκεται στην κατοχή του σωματείου.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ.
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί από γιατρό πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του Δελτίου του αθλητή-τριας και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα [1] έτος από τη θεώρησή του.
 
Το πρωτότυπο δελτίο του αθλητή με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ πρέπει, να το έχει μαζί του ο εκπρόσωπος του σωματείου στο χώρο των αγώνων και να το δείχνει όταν του ζητηθεί.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :
Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει όταν αγωνίζονται, να φορούν τη στολή των συλλόγων τους.
ΕΠΑΘΛΑ :
Στους τρεις (3) πρώτους-ες νικητές – τριες, των όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
Στα αγωνίσματα της κατηγορίας ΠΠ-ΠΚΑ΄, Α-Γ θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Τεχνικός Υπεύθυνος των Αγώνων ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κ . Πλάτωνας Βασίλειος .
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη των αγώνων θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη των Αγώνων και τον Τεχνικό Υπεύθυνο .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
15:15 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΠ Β΄ ΠΚ Β΄ ΜΙΝΙ — ΠΠ Β΄ ΠΚ Β΄ &
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
15:30 50Μ. ΠΚΒ΄ΜΙΝΙ ΜΗΚΟΣ ΠΚΒ΄(Βόρειο σκάμμα)-
ΜΙΝΙ ΠΚΒ΄ ( Νότιο σκάμμα ) ΜΠΑΛΑ 1 Kgr ΠΠ Β΄ ΜΙΝΙ & ΠΚ Β΄ ΜΙΝΙ
15:45 50μ. ΠΠΒ΄ΜΙΝΙ
16:00 60μ. ΠΚΒ΄
16:15 60μ. ΠΠΒ΄
16:30 600Μ ΠΚ Β΄ΜΙΝΙ ΜΗΚΟΣ ΠΠΒ΄ΜΙΝΙ
( Βόρειο σκάμμα )-
ΠΠΒ΄ ( Νότιο σκάμμα ) ΣΦΑΙΡΑ ΠΠΒ΄ &
ΣΦΑΙΡΑ ΠΚΒ΄
16:35 600Μ ΠΠ Β΄ΜΙΝΙ
16:40 1000Μ ΠΚ Β΄
16:45 1000Μ ΠΠ Β΄
16:50 30μ.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ
Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΠ Α΄ ΠΚ Α΄ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
17:30 400Μ Γ ΜΗΚΟΣ ΠΠ Α΄- ΑΝΔΡΩΝ ΣΦΑΙΡΑ ΠΠ Α΄ -ΠΑΙΔΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ
17:40 400Μ Α
17:50 100Μ Γ
18:00 100Μ Α
18:10 80Μ ΠΚ Α΄
18:20 80Μ ΠΠ Α΄ ΜΗΚΟΣ ΠΚ Α΄- ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18:30 150Μ ΠΚ Α΄
18:40 150Μ ΠΠ Α΄ ΣΦΑΙΡΑ ΠΚ Α΄ -ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18:50 300Μ ΠΚ Α΄
18:55 300Μ ΠΠ Α΄
19:05 200Μ Γ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΠΠΑ΄ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΑΝΔΡΩΝ
19:15 200Μ Α
19:25 600Μ ΠΚ Α΄
19:35 600Μ ΠΠ Α΄
19:45 800 Α
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 5 Ιουνίου τα «5α Γιτάνεια» Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 5 Ιουνίου τα «5α Γιτάνεια» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Στις 26 Μαΐου και την 1 Ιουνίου οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων για ενήλικες και παιδιά, το διάστημα από 21 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2016.

Αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ Δήμου Ηγουμενίτσας / 26 Μαΐου, 10:30
-Ενημερωτική παρουσίαση για το ευρύ κοινό με τίτλο «Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών, Βενετών και Οθωμανών»
 
Κάστρο Ηγουμενίτσας / 1 Ιουνίου, 9:00 – 10:30
-Εκπαιδευτική δράση – ξενάγηση στο Κάστρο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας με τίτλο «Μικροί εξερευνητές στο Κάστρο της Ηγουμενίτσας»
 
Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους:
-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αριάδνη»
-Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά
-Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Ηγουμενίτσας
-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας
Read More »
Στις 26 Μαΐου και την 1 Ιουνίου οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Στις 26 Μαΐου και την 1 Ιουνίου οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

 
 
Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τετάρτη 25 Μαϊου και ώρα 8.30΄ η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Κατάρτιση όρων διαγωνισμού του έργου : «Αντιπλημμυρική προστασία Κυρά –Παναγιάς Τ.Κ Καρβουναρίου Δήμου Σουλίου».

2.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου.

3.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου (οικία) στην Τ.Κ Πλακωτής.

4.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης έκτασης για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις στη θέση: «ΣΙΑΔΑΚΙΑ».

5.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης έκτασης για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις στη θέση: «ΜΠΑΜΠΑ».

6.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης έκτασης για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις στη θέση: «ΛΕΒΟΥΖΙ».

7.Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροστασίας(Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε Παραμυθιάς )».

8.Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροστασίας(Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε Παραμυθιάς )».

9.Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροστασίας(Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε Παραμυθιάς )».

10.Διάθεση πίστωσης για: «Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε Αχέροντα».

11.Διάθεση πίστωσης για: «Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε Σουλίου».

12.Διάθεση πίστωσης για: «Βελτίωση ενίσχυση ύδρευσης Τ.Κ Χρυσαυγής».

13.Διάθεση πίστωσης για: «Συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων - σκούπα –πλυντήριο( ΚΗΥ 9914)».

14.Διάθεση πίστωσης για: «Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων (ΚΗΥ9914)».

15. Διάθεση πίστωσης για: «Υλικά συντήρησης και επισκευής κτιρίων».

16.Διάθεση πίστωσης για: «Προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπά υλικά γραφείων (προμήθεια φακέλων)».

17.Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών ηλεκτροφωτισμού.

18.Aνάθεση υπηρεσίας σε δικαστική επιμελήτρια.

19.Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων (αναίρεση) κατά της με αριθ. 20/2016 αποφάσεως του Μον. Πρωτοδικείου Θεσ/τίας.

20. Διάθεση πιστώσεων.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

9 προσλήψεις στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016Με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μπαλάφα εγκρίνονεται η σύναψη διακοσίων ενενήντα εννέα (299) συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει με εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Από τις προσλήψεις προκύπτει δαπάνη ποσού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων τεσσάρων χιλιάδων είκοσι δύο ευρώ (2.804.022€) περίπου σε βάρος των προϋπολογισμών των ΟΤΑ η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι ανωτέρω φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσίας για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στον Δήμο Σουλίου αντιστοιχουν 8 προσλήψεις και 1στον Δήμο Φιλιατών, ενώ η σχετική προκύριξη αναμένεται σύντομα.
 
 
Read More »
9 προσλήψεις στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών 9 προσλήψεις στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας Σχολικού έτους 2016-2017

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Το ΝΠΔΔ- Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό της Προσχολικής Αγωγής. Βασική μας αρχή είναι ν' αντιμετωπίζουμε κάθε παιδί σαν μοναδική προσωπικότητα, γι' αυτό παρέχουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι, η αγάπη, η γνώση και η εμπειρία.

Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης ενόψει των εγγραφών/επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

Οι εγγραφές/επανεγγραφές του σχολικού έτους 2016-2017 αρχίζουν από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 μέχρι και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016.

Επανεγγραφές- Δικαιολογητικά

Τα νήπια που πρόκειται να παραμείνουν στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2016-2017, οφείλουν οι γονείς τους για την επανεγγραφή τους να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση (ειδικό έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/ekpaideusi/vrefoniakoi-paidikoi και στους Παιδικούς σταθμούς και υποβάλλεται αποκλειστικά στον Παιδικό Σταθμό)
Πιστοποιητικό Υγείας από Παιδίατρο.
Εκκαθαριστικό τρέχοντος οικονομικού έτους

Εγγραφές- Δικαιολογητικά

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ, Ελευθερίας 7, Παλαιό Δημαρχείο, 1ος όροφος, καθημερινά από τις 8:00-14:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
 • Αίτηση (διατίθεται στη ιστοσελίδα του Δήμου http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/ekpaideusi/vrefoniakoi-paidikoi , στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ και στους Παιδικούς Σταθμούς)
 • Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.
 • Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού από Παιδίατρο.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος ή ύδρευσης ή τηλεφώνων κινητών - σταθερών που να προκύπτει η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2016. Σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα υποβληθεί φορολογική δήλωση, κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση εισοδημάτων με ταυτόχρονη υποχρέωση προσκόμισης αντιγράφου φορολογικής δήλωσης.
 • Βεβαίωση εργοδότη ή υπηρεσίας της μητέρας και του πατέρα και φωτοαντίγραφο ενσήμων των γονέων προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ο πατέρας ή η μητέρα εργάζεται.
Γονέας που δηλώνει κατά κύριο επάγγελμα ΑΓΡΟΤΗΣ θα πρέπει:

· (α) Να έχει ασφάλεια ΟΓΑ και αγροτικά εισοδήματα ,

· (β) Όσοι εργάζονται ως εργάτες ή εργάτριες σε αγροτικές εργασίες και αγροτικές επιχειρήσεις να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από τον εργοδότη και σφραγίδα της επιχείρησης αντίστοιχα όταν πρόκειται για αγροτικές επιχειρήσεις.
Εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση χωρίς ατομική ασφάλεια γίνονται δεκτοί με τους παρακάτω όρους: Υπεύθυνη δήλωση με το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης υπογεγραμμένη και με σφραγίδα της επιχείρησης.
Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ μονογονεϊκές οικογένειες , πολύτεκνοι, οικογένειες με ΑΜΕΑ , οικογένειες με φυλακισμένο ή στρατευμένο μέλος.)
Άδεια νόμιμης παραμονής σε περίπτωση αλλοδαπών γονέων

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

· Οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφών/επανεγγραφών για το έτος 2016– 2017 θα ανακοινωθούν μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ. Τα παιδιά που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προηγούνται στον τελικό πίνακα εγγραφών. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή των νηπίων ανά Παιδικό Σταθμό μέσω μοριοδότησης και συμπληρώνεται ο αριθμός των νηπίων της 1ης επιλογής, ανάλογα με τη δυναμικότητα του κάθε Παιδικού Σταθμού.

· Η ενημέρωση των γονέων για τα τελικά αποτελέσματα (ΕΣΠΑ – Παιδικών Σταθμών) θα γίνει από τις υπηρεσίες μας (μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ.)

· Τηλεφωνικώς

· Μέσω ανάρτησης σχετικού πίνακα στην ιστοσελίδα του ∆ήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Οι μητέρες που είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ καθώς και οι Άνεργες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (όταν ανακοινωθεί) και απαλλάσσονται από την οικονομική συμμέτοχη στις υποχρεώσεις των Παιδικών Σταθμών. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ παρακαλούνται οι μητέρες να μεριμνήσουν για την έκδοση δελτίου ανεργίας τους. Όσες μητέρες έχουν ήδη δελτίο ανεργίας να μεριμνήσουν για την ανανέωση αυτού.
Read More »
Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας Σχολικού έτους 2016-2017 Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας Σχολικού έτους 2016-2017 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στη δρακόλιμνη Τύμφης

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 29/5 θα εξορμήσει στη Δρακόλιμνη της Τύμφης με 2 πορείες:

Α: Μικρό Πάπιγκο - Ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Ώρες πορείας: 5
Συνολική απόσταση: 12 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 970μ.
Β.Δ.: 1

Β: Μικρό Πάπιγκο - Ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας - Δρακόλιμνη
Ώρες πορείας: 8
Συνολική απόσταση: 17.5 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 1450μ.
Β.Δ.: 2


Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 23/5 εώς Πέμπτη 26/5 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6955386467 (ΔΕΥ-ΤΡΙ-TET-ΠΕΜ 19.00-21.00)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στη δρακόλιμνη Τύμφης Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στη δρακόλιμνη Τύμφης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016Read More »
Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016Υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλιατών και την συνεργασία των Αθλητικών Σωματείων ΆΡΗΣ & ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών, της ομάδας Μπάσκετ ΗΡΑΚΛΗΣ 2006 και του Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Ασπροκκλησίου διοργανώνεται, η διεξαγωγή Μικρού Μαραθωνίου, διαδρομής 9,55 χιλιομέτρων, που  θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πλαισίου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατών, στις 19/06/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π. μ.

Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω Μαραθώνιο να δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια υπάλληλο κ. Σταματία Σιούτη   στο τηλέφωνο (2664360108) από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.  ή στο email: katsarisPetros@gmail.com

Στο Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους. 

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στο Πλαίσιο το αργότερο στις 9:45 π.μ. στην προαναφερόμενη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στην προαναφερόμενη υπάλληλο.
Read More »
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Αύριο, στην Ηγουμενίτσα, η παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Αύριο (24-05-2016) και ώρα 10:00΄, στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία ΝΤΟΝΤΗ.
Read More »
Αύριο, στην Ηγουμενίτσα, η παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Αύριο, στην Ηγουμενίτσα, η παρουσίαση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Παράνομο ΣΙΝΕΜΑ με τις ευλογίες του Δήμου Ηγουμενίτσας;

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016
Στον χώρο της παλιά μαθητικής εστίας (ΕΙΝ) στην Ηγουμενίτσα, μετά από τη παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο Ηγουμενίτσας για 20 χρόνια, δημιουργήθηκε μετά από πολύ προσπάθεια ένας πολυχώρος πολιτισμού, κάτι που έλειπε από τη πόλη μας.

Για αυτό και συστήθηκε επιτροπή από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του, κάτω από συγκεκριμένους κανόνες.

Δεν θα σταθούμε σήμερα στα προβλήματα στατικότητας του κτηρίου, αν και η πτυχή αυτή είναι η σημαντικότερη, κατά εμάς, αλλά σε επόμενο φύλλο μας.

Υπενθυμίζουμε απλά, πως με έκθεση αυτοψίας επικίνδυνης οικοδομής που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 1-12-2014, το κτήριο είχε κριθεί επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας, και είχε δοθεί προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και είχε δοθεί εντολή για εκκένωση τμήματος του κτιρίου.
Από τότε δεν έχει γίνει κάποια νέα αυτοψία, ούτε έχουμε μάθει εάν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επισκευές. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη λειτουργία ΣΙΝΕΜΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΙΝ.

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή πως δεν είμαστε αντίθετοι σε δράσεις όπως τη παραπάνω, αφού για να παρακολουθήσει κάποιος πολίτης κινηματογράφο, θα πρέπει να μεταβεί σε γειτονική πόλη.

Δεν μπορεί όμως ο καθ' ένας, ακόμα και εάν αυτός λέγεται Δημοτική Αρχή, να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια του νόμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο του παραρτήματος το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. 
β) Το παράβολο που προβλέπεται από την υπ' αριθ. 61167/17.12.2007 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών. 
γ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου για τον ορισμό υπευθύνου του θεάτρου ή του κινηματογράφου και αναπληρωτή του και υπεύθυνη δήλωση των τελευταίων ότι αποδέχονται τον ορισμό τους. 
δ) Οικοδομική άδεια με τις μελέτες και τα δικαιολογητικά που τη στηρίζουν, υπογεγραμμένα από μηχανικό, στα οποία θα βεβαιώνεται ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για την αιτούμενη χρήση θεάτρου - κινηματογράφου.

Η προέγκριση χορηγείται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα σε προθεσμία δέκα - πέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης στον δήμο. 

Για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο δήμο, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης - γνωστοποίησης στο δήμο, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. 
Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως. 

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα ενός χώρου, που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τα δημόσια θεάματα ή όχι.

Για αυτό και απευθύναμε το ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 18 Μαΐου, χωρίς όμως να βοηθηθούμε από την απάντηση η οποία ήρθε από το στόμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτου Μαρτίνη.

Ο κ. Μαρτίνης διέψευσε το ότι στην αίθουσα λειτουργεί ΣΙΝΕΜΑ και πως απλά γίνονται κάποιες δοκιμαστικές προβολές. Ανέφερε δε, πως δεν έχει την άδεια να λειτουργεί ως ΣΙΝΕΜΑ.

Η αλήθεια όμως και η πραγματικότητα, έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Μαρτίνη, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στην συγκεκριμένη αίθουσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 6 κινηματογραφικές προβολές, ολοκαίνουργιων ταινιών και μάλιστα σε 3D προβολή.


Οι πρώτες 4 πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 7 & 8 Απριλίου και οι δύο τελευταίες την Παρασκευή 13 Μαΐου.


Όλες οι προβολές είχαν είσοδο που κόστιζε 6€, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως τα εισιτήρια που εκδίδονται είναι θεωρημένα από τη Β' ΔΟΥ Λάρισας, όπως μπορείτε να δείτε και στο εισιτήριο που δημοσιεύουμε.

Μάλιστα, διαφημιστικά φυλλάδια για τις προβολές, όπως αυτό που δημοσιεύουμε , μοιράστηκαν και σε όλα τα δημοτικά σχολεία. (Αλήθεια από πότε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργεί ως διαφημιστικό γραφείο;)

Τελικά κ. Μαρτίνη, γνώριζε η δημοτική αρχή τη λειτουργία του ΣΙΝΕΜΑ;
Εάν ναι γιατί αναφέρατε το αντίθετο στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Έχει τις απαραίτητες άδειες για αυτό;
Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τις 6 προβολές;

Εάν δεν γνώριζε ο Δήμος τη λειτουργία του ΣΙΝΕΜΑ, τώρα που ενημερώθηκε από την εφημερίδα μας, τι προτίθεται να πράξει για τον καταλογισμό ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Επόμενες προγραμματισμένες προβολές είναι για τη Πέμπτη 26 Μαΐου με τις ταινίες Captain America (Εμφύλιος Πόλεμος) και και τη παιδική ταινία ANGRY BIRDS.

Υ.Γ. Τον Ιανουάριο του 2015, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Γόγολου, δήλωσε πως θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες στους διοργανωτές ΡΕΙΒ πάρτι που είχε γίνει τη πρωτοχρονιά του 2014 στην ίδια αίθουσα. Δεν μάθαμε όμως εάν βρέθηκαν οι υπαίτιοι και τι επιπτώσεις είχαν. Και το σημειώνουμε αυτό, διότι στις 2 Απριλίου, διοργανώθηκε και νέο πάρτι, ξανά από τους ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ, αυτή τη φορά στο υπόγειο του κτηρίου. 
Ούτε για αυτό γνώριζε η Δημοτική Αρχή;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
Παράνομο ΣΙΝΕΜΑ με τις ευλογίες του Δήμου Ηγουμενίτσας; Παράνομο ΣΙΝΕΜΑ με τις ευλογίες του Δήμου Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016


Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Ο Πασοκισμός ως τελευταίο στάδιο του Αλέξη Τσίπρα ή μήπως το αντίστροφο; -Του Σπύρου Μητσέλου

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Ο όρος γεννήθηκε ως πολτική πρακτική το καλοκαίρι του 1983, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέμιζε τη συμφωνία για την παραμονή των Αμερικανικών βάσεων, βαφτίζοντας την ως «Συμφωνία απομάκρυνσης» με την κατηγορηματική βεβαίωση ότι «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται». Έκτοτε επαναλήφθηκε κατά κόρον ως επιτυχημένη συνταγή και συνοψίστηκε στο γνωστό στίχο «άλλα λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ», - όπου εννοείται ότι όσο περισσότερο ασύμβατα είναι αυτά τα «άλλα» τόσο πιο αδίστακτα προβάλλονται ως παρόμοια - συνοδευόμενη από τον απαραίτητο πολιτικό αμοραλισμό και την αλαζονεία αυτού που αισθάνεται ότι μπορεί και εξαπατά. Σε επικοινωνιακό - γλωσσικό επίπεδο ο πασοκισμός επιστράτευσε την εκλεπτυσμένη διαχείριση των λέξεων και την παραποίηση των σημασιών. Κάπως έτσι η πραγματικότητα συντριβόταν από το βάρος των λέξεων, οι έννοιες κατέληξαν περιτύλιγμα και ο πασοκισμός υιοθετούνταν από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα. Γιατί, ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, αλλά «Ιδέα».

Ένας αιώνας Μνημόνιο

Ένας πασοκισμός δρόμος αποδεικνύεται και η πορεία του Αλέξη Τσίπρα από το «σκίσιμο του Μνημονίου» στο «Αιώνιο Μνημόνιο» που ψήφισε χτες. Γιατί πράγματι διαρκεί περίπου έναν αιώνα (99 χρόνια). Μπορεί ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου να το ανεμίζει υποστηρίζοντας ότι είναι το τελευταίο. Και θα έχει δίκιο, αφού με την εφαρμογή του δε θα χρειαστεί να ψηφιστεί άλλο. Είναι αυτόματο. Ψηφίστηκε για εμάς, για τα παιδιά μας, τα εγγόνια και τα εγγόνια των εγγονιών μας. Εκατό χρόνια Μνημόνιο ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας το Σαμαρά και τον ΓΑΠ να απορούν γιατί, τελικά, αυτούς τους έδιωξαν.

Παρέδωσαν τα έσοδα και την Κυβέρνηση στους θεσμούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στους μεταπράτες, τα κόκκινα δάνεια στα funds, την περιουσία του δημοσίου στους κερδοσκόπους, την υγεία, την παιδεία και τις συντάξεις στον «κόφτη», την Εθνική Άμυνα στην …Παναγία του Καμένου και τους καπνιστές στη… Θεοπεφτάτου.

Κροκό-δειλοι

Και «θρηνούν» χωρίς αξιοπρέπεια στη Βουλή - ως γνωστόν δακρύζουν οι κροκόδειλοι, όταν τρώνε τα θύματά τους - και ασελγούν πάνω στο όνομα και τις αξίες της αριστεράς: αναρτούν πορτραίτα του Βελουχιώτη στα Υπουργεία και μεταφέρουν στη Βουλή - σε επιμελώς εμφανή θέση για τους φωτογράφους - αριστερά εγχειρίδια, καταθέτουν στεφάνι στην Καισαριανή, επικαλούνται τσιτάτα του Λένιν, ονομάζουν το γιο τους Ερνέστο και διατηρούν ακόμη εκείνο το τελευταίο ακρωνύμιο «Α» στο τέλος της ονομασίας του κόμματός τους. Γιατί, ως γνωστόν, όσο μεγαλύτερη είναι η απάτη, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να την κρύψεις. Και φιλοδοξούν να μοιάσουν στο ΠΑΣΟΚ, να συνεχίσουν να κυβερνούν ξανά και ξανά - αν και έκαναν όλα όσα έβριζαν - όσο μπορούν μόνοι τους ή και με άλλους πρόθυμους ή στο τέλος-τέλος και με όλους. Μέχρι να τους χαρίσουν μια ανάσα οι δανειστές, ποντάροντας στο μόνο εν ισχύ ακόμη επιχείρημα: « Μόνο εμείς μπορούμε να περάσουμε στην κοινωνία αυτά τα σκληρά μέτρα που δεν μπορούσαν οι άλλοι».

Μπαίνουν και οι αριστεροί στα ελικόπτερα

Όλες οι τεχνικές του πασοκισμού επί σκηνής. Και ακόμη ακόμη και εκείνη η γνωστή, η τελευταία: « Και αν έρθει η Δεξιά; » Αλλά εδώ υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το Το ΠΑΣΟΚ είχε τη δυνατότητα να υπερβαίνει τις αθετήσεις του, έχοντας εδραιώσει ισχυρούς δεσμούς εκπροσώπησης με πλατιά κοινωνικά στρώματα μέσα από πολιτική κοινωνικών παροχών και εκδημοκρατισμού στην πρώτη του περίοδο. Δεν χρειάστηκε -και δεν είμαι σίγουρος ότι θα το έκανε στην πρώτη του τετραετία- να ψηφίσει Μνημόνια. Και, όταν το έκανε το 2010, καταβαραθρώθηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να ελπίζει ότι θα έχει την πορεία του Αντρέα Παπανδρέου. Για αυτό, όταν επικαλείται το μπαμπούλα του Κούλη, ας ετοιμάζει καλού κακού και κανένα ελικόπτερο.

Μητσέλος Σπύρος
Γραμ. ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ο Πασοκισμός ως τελευταίο στάδιο του Αλέξη Τσίπρα ή μήπως το αντίστροφο; -Του Σπύρου Μητσέλου Ο Πασοκισμός ως τελευταίο στάδιο του Αλέξη Τσίπρα ή μήπως το αντίστροφο; -Του Σπύρου Μητσέλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες