Γιατί θα ψηφίσω Γιόγιακα στις εκλογές #1 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Γιατί θα ψηφίσω Γιόγιακα στις εκλογές #1 (+ΒΙΝΤΕΟ)


Για να μη με νοιάζουν οι τιμές στο Super Market...Read More »
Γιατί θα ψηφίσω Γιόγιακα στις εκλογές #1 (+ΒΙΝΤΕΟ) Γιατί θα ψηφίσω Γιόγιακα στις εκλογές #1 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Γαλάζια περιδίνηση στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Γαλάζια περιδίνηση στη ΘεσπρωτίαΣε περιδίνηση βρίσκεται η τοπική Νέα Δημοκρατία στη Θεσπρωτία λίγες μόνο ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο. Ο πρόσφατα φανατικός οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη οδοντίατρος Σωτήρης Γιάκης, (πριν από μήνες κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και οργάνωνε εταιρεία λαϊκής βάσης για να μείνει ο ΟΛΗΓ στα χέρια του λαού της Ηγουμενίτσας…), προχώρησε σε μια δήλωση έκπληξη, προφανώς επειδή πληροφορήθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο βέβαια επίσημα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

“Το γνωστό λόμπι του «κράτους των Ιωαννίνων» και ο επίσης γνωστός γιαννιώτης εκπρόσωπός του, Ηπειρωτάρχης – Μονάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αποφάσισαν και «διέταξαν» πως η Θεσπρωτία μας, πρέπει να εκπροσωπηθεί από έναν ακόμα … γιαννιώτη, (εννοεί τον Θεσπρωτό δικηγόρο Γιάννη Παπαγιάννη). Μεγαλύτερη προσβολή και απαξίωση του νομού και των συμπολιτών μας Θεσπρωτών δεν γίνεται να υπάρξει, καθώς πέφτουν και τα τελευταία προσχήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, κάποιος πρέπει να πει στον κ. Γιάκη ότι στη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το καταστατικό, ανεξάρτητα του ποιός θα εισηγηθεί, την τελική απόφαση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων την έχει ο Πρόεδρός της και επομένως η “προσβολή και απαξίωση των Θεσπρωτών”, κατά τον κ. Γιάκη, γίνεται, αν ο Γιάννης Παπαγιάννης είναι τελικά ο τρίτος υποψήφιος, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τα άλλα, ο φέρελπις οδοντίατρος δηλώνει ότι πλέον θα κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Λώλο που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία στηρίζει επίσης για Περιφερειάρχη τον Αλέκο Καχριμάνη, τον οποίο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Λώλου αποκαλεί “Ηπειρωτάρχη- Μονάρχη”!

Μύλος, δηλαδή….
Read More »
Γαλάζια περιδίνηση στη Θεσπρωτία Γαλάζια περιδίνηση στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Διακοπή νερού στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Διακοπή νερού στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη


Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 5 Απριλίου, λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, θα διακοπεί η υδροδότηση από τις 8:30 π.μ. έως και τις 13:00 στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, στις παρόδους Ολύμπου και Ζαλόγγου καθώς και στις οδούς Ελευθέριου Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ζητάει την κατανόηση των δημοτών και ευχαριστεί εκ των προτέρων.
Read More »
Διακοπή νερού στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Διακοπή νερού στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Νέο απορριμματοφόρο αξίας 171.000€ στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Νέο απορριμματοφόρο αξίας 171.000€ στο Δήμο Σουλίου


Παρελήφθη από το Δήμο Σουλίου ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας δεκαέξι κυβικών (16m3) με σύστημα ανύψωσης κάδων, αξίας 171.120,00€ (συμπ. Φ.Π.Α. 24%).

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την προμήθεια ενός ακόμη απορριμματοφόρου οχήματος τύπου περιστρεφόμενου τύμπανου χωρητικότητας δώδεκα κυβικών (12m3) με σύστημα ανύψωσης κάδων, προϋπολογισμού 170.500,00 € (συμπ. Φ.Π.Α. 24%), για το οποίο αναμένεται οι διαδικασίες παραλαβής να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023.

Τα εν λόγω οχήματα προστίθενται στον ανανεωμένο στόλο οχημάτων του Δήμου και πρόκειται να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Σουλίου, στις οποίες και ανταποκρίνονται πλήρως, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες.
Read More »
Νέο απορριμματοφόρο αξίας 171.000€ στο Δήμο Σουλίου Νέο απορριμματοφόρο αξίας 171.000€ στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

1.500 εκδόσεις της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ | 30 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
1.500 εκδόσεις της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ
30 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας


Η εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας γιορτάζει την εβδομάδα αυτή, τη συμπλήρωση 1500 εκδόσεων και 30 ετών συνεχούς κυκλοφορίας.
Μια επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες και συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Μαρτίου 1993, από τον αείμνηστο Αλέξη Αναστασίου και συνεχίζεται από τον γιό του Βαγγέλη.
Η ΤΙΤΑΝΗ είναι η εφημερίδα που όλα αυτά τα χρόνια, διακρίνεται για τον ποιοτικό και αμερόληπτο δημοσιογραφικό της έργο.
Εδώ και 30 χρόνια, έχει αναλάβει τον ρόλο να ενημερώνει και να επικοινωνεί τα νέα και τις εξελίξεις της περιοχής της Θεσπρωτίας στους αναγνώστες της, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Μέσα από τα άρθρα της, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τοπικές ειδήσεις, τα γεγονότα και την πολιτική επικαιρότητα, καθώς επίσης και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής.
Η ΤΙΤΑΝΗ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και καλά ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης της περιοχής και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος, παραμένει η αρχαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού.

Οι δύσκολοι καιροί δεν εμπόδισαν την εφημερίδα μας να συνεχίσει την πορεία της.
Αντιθέτως έκαναν τη φωνή μας ακόμα πιο ισχυρή και αναγκαία για την ενημέρωση και τη διατήρηση της ελευθερίας του τύπου, και με την ανεξάντλητη προσπάθεια του εκδοτικού μας συνεργείου και των συνεργατών μας, συνεχίζουμε να παρέχουμε στους αναγνώστες μας αντικειμενικές και έγκυρες ειδήσεις.
Η ΤΙΤΑΝΗ είναι η εφημερίδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τοπικού κοινού της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας.
Συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις αλλαγές της εποχής, αλλά πάντα με σταθερό βήμα προς την ποιότητα και την αλήθεια.
Η αναγκαιότητα για προσαρμογή στις αλλαγές και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ενημέρωση, μας οδήγησαν το 2010 να δημιουργήσουμε και τη ψηφιακή της έκδοση, την ενημερωτική ιστοσελίδα thespro.gr, γεγονός που της επέτρεψε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
Η εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ ξεκίνησε την έκδοσή της το 1993, και από τότε έχει περάσει μια μακρά διαδρομή με πολλές προκλήσεις και επιτυχίες.
Σήμερα, κλείνοντας τις 1500 εκδόσεις, συνεχίζει να προσφέρει ένα αξιόλογο και αναγνωρίσιμο προϊόν στους αναγνώστες της.
Η συμπλήρωση των 1500 εκδόσεων είναι μια σημαντική επέτειος για την ΤΙΤΑΝΗ και αποτελεί μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες της για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο στους αναγνώστες μας παραμένοντας ένας σημαντικός φορέας ενημέρωσης στο νομό Θεσπρωτίας.
Για μας προτεραιότητες είναι δύο: Η αλήθεια και η Θεσπρωτία!
Και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε...

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Read More »
1.500 εκδόσεις της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ | 30 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας 1.500 εκδόσεις της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ | 30 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

· Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού
· Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)».
Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα νερά αποδεικνύει τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης αφού έρχεται «να ρυθμίσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, να ρυθμίσει για να τηρούνται δήθεν οι κανόνες ανταγωνισμού».
Προκαλεί εντύπωση το θράσος της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της απελευθέρωσης των τρένων. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.
Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο που από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, συνεχίζει αυτό τον αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που δεν σταματάει με τις υπογραφές «τέλους» που έπεσαν.
Συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα γιατί εμπνεόμαστε από τα συνθήματα των κινητοποιήσεων που πυροδότησε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Από τον όρκο που έχει δοθεί στους δολοφονημένους των Τεμπών, των θυμάτων από τα εγκλήματα της εργοδοσίας και τους κράτους στους χώρους δουλειάς... "κανένα έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή".
Τα ξέρουμε καλά τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης στην ενέργεια, στους σιδηρόδρομους, στην υγεία, στην παιδεία, στους δρόμους, στα λιμάνια και αλλού.
Καλούμε όλα τα σωματεία – δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, το λαό της Ηγουμενίτσας να δυναμώσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με τη μαζική του συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς.

Για να διεκδικήσουμε:
· Σύγχρονες φθηνές ασφαλείς μεταφορές
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
· Αναβάθμιση του δικαιώματος της αναψυχής
· Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τους ελεύθερους χώρους
· Καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους
· Ακύρωση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)
· Λιμάνι Ειρήνης και Φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
· Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης για την ΡΑΑΕΥ.
· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
· Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Read More »
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Η αγωνία του Φθινοπώρου | Το νέο βιβλίο του Βασίλη Κόρπα

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Η αγωνία του Φθινοπώρου | Το νέο βιβλίο του Βασίλη Κόρπα


Λίγο πριν τον θάνατο ο κύριος Β. ένας κοινός άνθρωπος, όπως όλοι μας, που και που χάνει και το μοναδικό γράμμα που θυμίζει την ύπαρξη του, βεβαιώνοντας την γενικότητα της ύπαρξης του.
Μας βάζει μέσα στο ραφείο, στο αμάξι που συγκρούεται, στην οδοντιατρική καρέκλα, συνοδοιπόροι στην βάρκα του Αχέροντα.
Μια μορφή που αναζητά το όνειρο ως την ύστατη στιγμή της ύπαρξής της. Που ζει τις τελευταίες στιγμές παθιασμένα και τελετουργικά. Ζωντανός μέχρι το τέλος.

Ο Βασίλης Κόρπας γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1968.
Κατάγεται από την Πάτρα και τα Λεχαινά της Ηλείας.
Φοίτησε στο 6ο Δημοτικό σχολείο στο Μετς και έπειτα στο 17ο Γυμνάσιο Παγκρατίου.
Κατόπιν συνέχισε στο εκκλησιαστικό λύκειο Αθηνών.
Παντρεύτηκε και χώρισε τρείς φορές και απέκτησε δύο γιούς και μια κόρη.
Στα τριάντα του, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα, μετακόμισε στην Θεσπρωτία και λίγο αργότερα στο χωριό Δράμεση, όπου και μένει μέχρι τώρα, σ’ ένα αγρόκτημα με συντροφιά πολλά ζώα που διέσωσε.
Είναι ενεργός φιλόζωος πάρα πολλά χρόνια και ολιστικός χορτοφάγος πάνω από τριάντα έτη.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: admarathiabooks.gr
Στην Ηγουμενίτσα, μπορείτε να το προμηθευτείτε, στα βιβλιοπωλεία "Μητσέλος "και " Θέτις".

Διαβάστε επίσης: 
Read More »
Η αγωνία του Φθινοπώρου | Το νέο βιβλίο του Βασίλη Κόρπα Η αγωνία του Φθινοπώρου | Το νέο βιβλίο του Βασίλη Κόρπα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη 63χρονος στην Ηγουμενίτσα με 530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023
Συνελήφθη 63χρονος στην Ηγουμενίτσα με 530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Στη σύλληψη ενός 63χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του ανωτέρω Φ/Γ οχήματος, πεντακόσια τριάντα (530) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, το σύνολο των οποίων στερούνταν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, καθώς και το Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
Read More »
Συνελήφθη 63χρονος στην Ηγουμενίτσα με 530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Συνελήφθη 63χρονος στην Ηγουμενίτσα με 530 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες