Γιατί δεν τους "εκμεταλλευόμαστε";

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018

Όλοι μας ζούμε στην εποχή του διαδικτύου όπου ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη καθενός.
Από τις πιο μικρές και απλές εκδηλώσεις μέχρι τις πιο σύνθετες. 
Σαν κάτοικος της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας θαυμάζω τις ομορφιές του τόπου μας και αισθάνομαι υπερηφάνεια για αυτές. 
Παρατηρώντας τα social media, προτείνω στους αιρετούς μας, σε όλους τους Δήμους του νόμου μας, περιφέρεια και επιμελητήριο, ότι μπορούν με έναν απλό τρόπο να διαφημίσουν τον τόπο μας. 
Υπάρχουν τρεις συμπολίτες μας και εξαιρετικοί φωτογράφοι, ο Γιώργος Μαλαμίδης, ο Λεωνίδας Τζάνης και ο Θωμας Αναστασιαδης, που δεν έχουν αφήσει γωνία του άγιου αυτού τόπου που να μην φωτογραφίσουν. 
Φυσικά υπάρχουν και δεκάδες άλλα άτομα, που με μιά ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή, αλωνίζουν από άκρη σε άκρη το νομό Θεσπρωτίας.
Οι αιρετοί μας δεν το βλέπουν, εν αντιθέσει με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ΜΜΕ της Αθήνας, τουριστικές εκπομπές κτλ. 
Πόσο δύσκολο είναι να τα κοινοποιήσουν στα προφίλ τους και στα site των δήμων, της περιφέρειας, του επιμελητηρίου κτλ.;
Να τα κάνουν και με την βοήθειά τους λίγο πιο γνωστά!
 
Αν τους φαντάζει δύσκολο να το κάνουν, τους ενημερώνουμε πως γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κοινοποιούνται οι selfies, από διάφορα πανηγύρια και εκδηλώσεις...


 
Read More »
Γιατί δεν τους "εκμεταλλευόμαστε"; Γιατί δεν τους "εκμεταλλευόμαστε"; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία - 58% στους νέους

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018Η Ήπειρος αποτελεί μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαικής Ένωσης.. 
Το χαρακτηριστικό αυτό την ακολουθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και μία μικρή ανάκαμψη που είχε καταγραφεί διακόπηκε βίαια στα χρόνια των μνημονιακών μέτρων. Τώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Κατέχει μία από τις θέσεις μεταξύ των Περιφερειών της Ευρωπαικής Ένωσης με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Ο συνδυασμός φτώχειας κι ανεργίας αποτυπωνει μία ζοφερή πραγματικότητα και προσγειώνει όσους νομίζουν ότι η ανάπτυξη κάνει... παρέλαση.

Τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία δεν μπορεί παρά να προκαλούν έντονο προβληματισμό. Η Ήπειρος παίρνει... χάλκινο μετάλλιο μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Σε χειρότερη θέση βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία η οποία έχει την πρωτιά με ανεργία που φτάνει στο 29,1% βάση των στοιχείων του 2017. Ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα με 26,3 και η Ήπειρος με 24,8%.

Μεταξύ των 275 περιφερειών της ΕΕ, οι 56 είχαν ποσοστό ανεργίας 3,8% ή λιγότερο, που είναι το μισό του μέσου ποσοστού της ΕΕ (7,6%). Σε αυτές περιλαμβάνονται 21 γερμανικές περιφέρειες, 13 βρετανικές, επτά τσέχικες, τρεις ουγγρικές και τρεις αυστριακές.

Από την άλλη πλευρά, 31 περιφέρειες είχαν ποσοστό ανεργίας τουλάχιστον 15,2%, διπλάσιο από αυτό της ΕΕ. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι 13 ελληνικές περιφέρειες, εννιά ισπανικές, πέντε γαλλικές και τέσσερις ιταλικές.

Όσον αφορά στο ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών, τρεις ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της ΕΕ: Το Βόρειο Αιγαίο (58,2%), η Ήπειρος (58%) και η Δυτική Μακεδονία (55%).

«Πρωταθλήτριες» είναι οι ελληνικές περιφέρειες και στη μακροχρόνια ανεργία – στο ποσοστό δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργασθεί για 12 ή περισσότερους μήνες - καθώς έξι φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα της ΕΕ: Η Αττική (77,3%), η Θεσσαλία (77,2%), η Δυτική Ελλάδα (74,7%), η Ήπειρος (74,6%), η Στερεά Ελλάδα (74,2%) και η Πελοπόννησος (73,1%).


 
Read More »
Ήπειρος: Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία - 58% στους νέους Ήπειρος: Θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία - 58% στους νέους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 


 
Read More »
Σύλληψη 30χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 30χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018


Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Έστησαν σταυρό 7 μέτρων στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου - Ορατός από δεκάδες χιλιόμετρα μακρια

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018


Μια ομάδα εθελοντών της Παραμυθιάς, με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, αντικατέστησαν τον παλιό σταυρό στο σπηλαίο του Αγίου Αρσενίου.

Ο νέος σταυρός είναι εντυπωσιακός και έχει μέγεθος 7x3 μέτρα, ενώ προκαλεί τον θαυμασμό όλων καθώς είναι ορατός από δεκάδες χιλιόμετρα.

Επόμενη κίνηση του Γιώργου, του Γιάννη, του Χρήστου και των άλλων εθελοντών, είναι η ηλεκτροδότηση και η φώτιση του σταυρού με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το σπηλαίο του Αγίου Αρσενίου, είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου με τουριστικές προεκτάσεις, καθώς δέχεται εκατοντάδες επισκέψεις καθ' ολη την διάρκεια του χρόνου


 
Read More »
Παραμυθιά: Έστησαν σταυρό 7 μέτρων στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου - Ορατός από δεκάδες χιλιόμετρα μακρια Παραμυθιά: Έστησαν σταυρό 7 μέτρων στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου - Ορατός από δεκάδες χιλιόμετρα μακρια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 112 κιλών και 900 γραμμαρίων

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018


Συνελήφθησαν, εχτές (27-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 54 έως 36 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (112) κιλών και εκατό (900) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού, που ήταν στο στάδιο της αποξήρανσης, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 112 κιλών και 900 γραμμαρίων Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με  ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους 112 κιλών και 900 γραμμαρίων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 41 κιλά κάνναβης

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018


Συνελήφθη, προχθές (26-04-2018) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές και κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας τον 44χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω:

· -30- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -41- κιλών και -572- γραμμαρίων,

· ένα πιστόλι αερίου και

· ένα κινητό τηλέφωνο,

Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 41 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 41 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες