Δώδεκα θετικά κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά τις τελευταίες ημέρες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Δώδεκα θετικά κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά τις τελευταίες ημέρες


Δώδεκα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μία βδομάδα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου όπου διεξάγονται έλεγχοι και τεστ και συγκεκριμένα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο Τελωνείο της Κακαβιάς.

Τα στοιχεία ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τα σημερινά, από την 1η Ιουλίου και μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα θετικά κρούσματα.
Την προηγούμενη Τρίτη τα θετικά κρούσματα ανερχόταν στα 38 που σημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός.

Μάλιστα τα 14 παραμένουν ενεργά που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών.

Στις ανακοινώσεις δεν διευκρινίζεται πόσο βρέθηκαν στην Κακαβιά και πόσα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν «χρεώνεται» στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά στις πύλες εισόδου της χώρας.

Read More »
Δώδεκα θετικά κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά τις τελευταίες ημέρες Δώδεκα θετικά κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά τις τελευταίες ημέρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Με ειδικές συνθήκες άλλα και με δυνατές συγκινήσεις η εκδήλωση για τους 49 Πρόκριτους

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Με ειδικές συνθήκες άλλα και με δυνατές συγκινήσεις η εκδήλωση για τους 49 Πρόκριτους


Με τις ειδικές συνθήκες των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19 και με δυνατές συγκινήσεις πραγματοποιηθηκε το πρωί της Τρίτης η ετήσια εκδήλωση τιμής στους 49 Προκριτους της Παραμυθιάς, που εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1943.

Στην λιτή εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Οι βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, η αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραίμη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Κώστας Παπάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και συγγενείς των 49 εκτελεσθέντων.


Το κύριο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου της εκτέλεσης

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Σουλίου ανέφερε:

“Με δέος και συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να αποδώσουμε όπως κάθε χρόνο, τον οφειλόμενο φόρο τιμής και τον δέοντα σεβασμό στους 49 εκτελεσθέντες, τους ήρωές μας, που χάθηκαν τόσο άδικα από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους Τσάμηδες, την μαύρη, εικοστή ενάτη Σεπτεμβρίου του 1943.
Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιτάσσει η πανδημία φέτος, ανατρέχουμε στο ένδοξο παρελθόν μας που αποτελεί το πολύτιμο κληροδότημά μας και την έμπνευσή μας για τη διαφύλαξη της τιμής και της μνήμης των προγόνων μας.
77 χρόνια πριν, 49 συμπατριώτες μας, 49 ήρωες, οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, σε αυτόν εδώ τον τόπο όπου έμελλε να γίνει και ο τάφος τους.
Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην τοποθεσία Σκάλα Παραμυθιάς, σκοτώθηκαν έξι Γερμανοί σε μάχη με αντάρτες. Αυτό ήταν η αφορμή για ένα προαποφασισμένο έγκλημα. Στα γραφεία της Κομμαντατούρας, οι λογαριασμοί είχαν γίνει. Ένας προς δέκα. Οι ανακοινώσεις του γερμανού φρούραρχου της Παραμυθιάς το έλεγαν καθαρά: «…δια κάθε δολοφονία ή τραυματισμόν Γερμανού στρατιώτου, θα εκτελούνται 10 χριστιανοί Έλληνες πολίτες εκ Παραμυθίας και των πέριξ χωριών». …
Όλα ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου. Ο Γερμανός Φρούραρχος της Παραμυθιάς, εξέδωσε γραπτές ανακοινώσεις για τις συλλήψεις. Το σύνθημα έδωσε μία φωτοβολίδα. Μια γερμανική φάλαγγα έζωσε από παντού την περιοχή και απέκλεισε όλες τις διόδους από και προς την Παραμυθιά. Χαλασμός ακολούθησε. Ομάδες συλλήψεως, αποτελούμενες από 2 μουσουλμάνους και έναν Γερμανό, βγήκαν στις γειτονιές.
Τα σπίτια που εισέβαλαν ήταν προκαθορισμένα και αφορούσαν την αφρόκρεμα της Παραμυθιάς. Μια ομάδα συμπολιτών μας, που αποτελούνταν από επιφανείς άνδρες της Παραμυθιάς κάθε ηλικίας, ακόμη και ανήλικοι. Ήταν όλοι τους διαλεγμένοι ένας προς έναν…ήταν οι Πρόκριτοι. Ο ιερέας, ο γυμνασιάρχης, 3 δάσκαλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ο διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας, ο γιατρός, ο συμβολαιογράφος και πολλοί άλλοι, 52 άνθρωποι συνολικά. Την κατάσταση είχαν συντάξει οι «Τουρκοτσάμηδες» με πρωτεργάτες τους αδερφούς Ντίνο.
Με τη βία τους μετέφεραν στις υπόγειες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη μέχρι να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, εδώ ακριβώς όπου σήμερα προσκυνούμε εμπρός στο Ηρώο τους, εφαρμόζοντας το δίκαιο του ισχυρότερου, οι Γερμανοί, με τη βοήθεια των μουσουλμάνων Τσάμηδων γέμισαν την όμορφη Παραμυθιά μας με πληγές και τη βύθισαν στο σκοτάδι.
Την απόφαση για την εκτέλεση, ανακοίνωσε στους συλληφθέντες ο Γερμανός Διοικητής την νύχτα της 28ης Σεπτεμβρίου όπου και τους επισκέφθηκε στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου. Οι ήρωές μας διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Ο Νίκος Γιαννάκης, ένας 25χρονος γυμναστής έδινε κουράγιο στους συγκρατούμενούς του, τραγουδώντας τον «Γεροδήμο». Ο παπά-Βαγγέλης Τσαμάτος, κοντά στο ξημέρωμα, έψαλλε τη νεκρώσιμη ακολουθία. Το τέλος ερχόταν.
Την επομένη, στις 5 το ξημέρωμα, τους έβγαλαν στο προαύλιο. Με τη συνοδεία μουσουλμάνων και Γερμανών οδηγήθηκαν στον τόπο της εκτέλεσης. Προπορευόταν όχημα ερπυστριοφόρο, για να καλύπτει τις φωνές τους. Όλοι τους, κατά την πορεία προς τον θάνατο, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δε λύγισαν.
Στον τόπο της εκτέλεσης έφτασαν και οι 52. Εκεί ο φρούραρχος απελευθέρωσε 3 άτομα καθώς με όσους είχαν εκτελεστεί 10 ημέρες πριν στο σχολείο Βούλγαρη, είχε συμπληρωθεί ο αριθμός της φρίκης.
Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούσαν οκτώ Γερμανοί εθελοντές και έξι Τσάμηδες. Τον μαζικό τάφο, τον είχαν ανοίξει αγρότες που είχαν υποχρεωθεί σε καταναγκαστική εργασία. Η εκτέλεση έγινε από απόσταση 5-6 μέτρων.
Ο ήχος των όπλων, λες και σκότωσε όλη την πόλη μας. Σοκ. Θρήνος και οδυρμός, απλώθηκαν παντού…ουρλιαχτά και κλάματα διαπέρασαν τις σχισμές κάθε πόρτας και αντήχησαν μέχρι επάνω στον αγέρωχο Γκορίλα που καταπλάκωνε με θλίψη τα σοκάκια και τα σπίτια εκείνη την αποφράδα μέρα.
Το ιστορικό αυτό γεγονός, δεν είναι δυνατόν να διαγραφεί από τη μνήμη μας και να αλλοιωθεί , είναι η απόδειξη της θυσίας των συμπατριωτών μας, είναι η μεγαλύτερη αντίσταση στον εκάστοτε Ηρώδη του κόσμου και στην υπερφίαλη εξουσία του ναζιστικού μένους. Ένα ολοκληρωτικό και απάνθρωπο καθεστώς που τιμώρησε και δολοφόνησε 49 αθώες ψυχές που τόλμησαν να υπερασπιστούν την εθνική τους υπόσταση με αξιοπρέπεια και πίστη στα ιδεώδη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης απέναντι στο φασισμό, τη βία και την τρομοκρατία, κατηγορώντας τους ως αντιστασιακούς και ως δολοφόνους. Ένα Ολοκαύτωμα το οποίο διαδραματίστηκε στην Παραμυθιά τις μελανές ημέρες της Κατοχής, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας την περίοδο εκείνη, στα Καλάβρυτα, στο Κομμένο, στους Λιγκιάδες, στο Δίστομο, εντάσσοντάς τες όλες στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της περιόδου 1940-1945 που γνώρισαν τη γερμανική θηριωδία. Καθ’όλη τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί και μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας προέβησαν σε εγκλήματα και εκτελέσεις αθώων συμπεριλαμβάνοντάς τα στα εγκλήματα του ναζιστικού επεκτατικού πολέμου.
Αυτό το Ολοκαύτωμα δεν είναι απλώς ένα περιστατικό της Ιστορίας .Είναι η ίδια η Ιστορία, που γράφτηκε εδώ, στα αιματοβαμμένα χώματα που έγιναν η πύλη για το διάβα των Προκρίτων στην Αθανασία. Εδώ μπροστά μας στέκουν οι φωτογραφίες τους στο μνημείο, ακτινοβολούν ως σύμβολο αυτοθυσίας και αυταπάρνησης για την ελευθερία και τους εντάσσουν στη παγκόσμια σφαίρα των Ηρώων. Εδώ, που γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας και μετατράπηκε σε φως, ελπίδα, δικαιοσύνη και ελευθερία.
Στο όνομα της ναζιστικής, χιτλερικής, φασιστικής αρχής δολοφόνησαν τους συγγενείς, τους φίλους, τους συντοπίτες, με αστείρευτη αγριότητα και ωμή φρικαλεότητα που δεν χωράει ο νους.
Οι Πρόκριτοί μας, εκπληρώνοντας το υπέρτατο χρέος τους, κατάφεραν να κερδίσουν την εσωτερική μάχη με τον εαυτό τους και οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα φρουρούμενοι, οπλισμένοι όμως με αυταπάρνηση και υψηλό σθένος. Επιφορτίστηκαν με το μεγάλο χρέος της ιστορικής τους μοίρας να αποδεχθούν και να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον. Ένα μέλλον που με γενναιότητα ανατράπηκε τον επόμενο χρόνο της εκτέλεσης και στέφθηκε από τις δάφνες της ελευθερίας και της απελευθέρωσης από τις κατοχικές δυνάμεις.
Ένας διαρκής αγώνας αυτή η πράξη αυτοθυσίας που αναγνωρίστηκε από όλους τους Έλληνες από άκρη σ’άκρη και αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο και λαό που μάχεται ενάντια σε κάθε μορφής βίας και υποδούλωσης. Μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της θυσίας και της παρακαταθήκης για τους νέους αγώνες που όλη η ανθρωπότητα σήμερα δίνει, διατηρώντας τις μνήμες ζωντανές.
Μια αξιοπρεπής πορεία, με συνοδοιπόρο την υπερηφάνεια της καταγωγής μας που μας οδηγεί στην πρόοδο και στην ευημερία ανακαλώντας στη μνήμη μας την ιστορία με αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Μιας ζωής απαλλαγμένης από τα ραπίσματα του φασισμού, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βαρβαρότητας που επιτάσσει ο κάθε είδους πόλεμος.
Μιας αιώνιας υπόσχεσης ότι δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα σβήσουμε ποτέ από τη μνήμη μας τους νεκρούς μας και τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το ολοκαύτωμα. Ότι θα επαγρυπνήσουμε εμπρός στη λήθη και στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας, για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας και της αντιμετώπισης του σύγχρονου πολέμου για ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον.
Χρέος μας για τους προγόνους μας ηρώους που εκτελέστηκαν την ημέρα εκείνη, είναι η διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.
Ήρθε η ώρα να ενταθούν οι προσπάθειες αυτές από όλους. Από την πολιτεία, από τους φορείς, από όλους μας. Για το έγκλημα αυτό δεν έχει τιμωρηθεί κανείς. Το τέλος της ιστορίας αυτής δεν έχει γραφτεί ακόμα. Ήρθε η ώρα.
Αιωνία τους η μνήμη.”

Read More »
Με ειδικές συνθήκες άλλα και με δυνατές συγκινήσεις η εκδήλωση για τους 49 Πρόκριτους Με ειδικές συνθήκες άλλα και με δυνατές συγκινήσεις η εκδήλωση για τους 49 Πρόκριτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
9 νέα κρούσματα στην ΉπειροΟ γεωγραφικός «χάρτης» των κρουσμάτων: 
• 61 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 59 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 240 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε.
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε.
• 12 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

42 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 5 στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
42 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 5 στη ΘεσπρωτίαΤο κύμα των καταλήψεων συνεχίζεται στα σχολεία της Ηπείρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σήμερα τελούν υπό κατάληψη 42 σχολικές μονάδες στην Ήπειρο.

Τα περισσότερα υπό κατάληψη σχολεία είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τα λιγότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα στα Γιάννινα υπό κατάληψη είναι 16 σχολεία, στην Άρτα 14 Γυμνάσια και Λύκεια, στην Θεσπρωτία πέντε και στην Πρέβεζα 7.
Read More »
42 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 5 στη Θεσπρωτία 42 σχολεία υπό κατάληψη στην Ήπειρο - 5 στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές - Στην κατοχή τους και πιστόλι

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές - Στην κατοχή τους και πιστόλιΣυνελήφθησαν χθες (28-09-2020) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ανήλικοι ημεδαποί, που κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. 

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού, για παράνομη οπλοκατοχή. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους, τα παρακάτω αντικείμενα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν: 
· κατσαβίδι, 
· διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, 
· -3- κινητά τηλέφωνα, 
· χρηματικό ποσό -12,15- ευρώ και 
· -2- χαρτονομίσματα των -5.000- δραχμών. 

Στη συνέχεια προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθησαν, διότι από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη προέκυψε ότι είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι ενέχονται στις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων: 
· Διάρρηξη μονοκατοικίας που έγινε χθες και λίγο πριν τον εντοπισμό τους, από όπου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο, χρυσαφικά και κοσμήματα, το ποσό των -12,15- ευρώ και δύο (2) χαρτονομίσματα των -5.000- δραχμών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στο ιδιοκτήτη τους. 
· Διάρρηξη οικίας που έγινε χθες το πρωί, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια. 
· (2) απόπειρες διάρρηξης οικιών που έγιναν χθες το πρωί. 
· Διάρρηξη οικίας που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 23-25/09/2020, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. 

Επιπρόσθετα, στο σπίτι ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και (13) φυσίγγια, τα οποία ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές - Στην κατοχή τους και πιστόλι Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές - Στην κατοχή τους και πιστόλι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Καραγιάννης για του 49 προκρίτους

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Ο Γιάννης Καραγιάννης για του 49 προκρίτους77 χρόνια πριν, 49 συμπατριώτες μας, 49 ήρωες, οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, σε αυτόν εδώ τον τόπο όπου έμελλε να γίνει και ο τάφος τους.
Το ιστορικό αυτό γεγονός, δεν είναι δυνατόν να διαγραφεί από τη μνήμη μας και να αλλοιωθεί , είναι η απόδειξη της θυσίας των συμπατριωτών μας, είναι η μεγαλύτερη αντίσταση στον εκάστοτε Ηρώδη του κόσμου και στην υπερφίαλη εξουσία του ναζιστικού μένους. Ένα ολοκληρωτικό και απάνθρωπο καθεστώς που τιμώρησε και δολοφόνησε 49 αθώες ψυχές που τόλμησαν να υπερασπιστούν την εθνική τους υπόσταση με αξιοπρέπεια και πίστη στα ιδεώδη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης απέναντι στο φασισμό, τη βία και την τρομοκρατία.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ !
Read More »
Ο Γιάννης Καραγιάννης για του 49 προκρίτους Ο Γιάννης Καραγιάννης για του 49 προκρίτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Δήλωση Γιόγιακα στην εκδήλωση τιμής για τους 49 Προκρίτους

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Δήλωση Γιόγιακα στην εκδήλωση τιμής για τους 49 Προκρίτους49 από τα πιο επίλεκτα μέλη της Παραμυθιώτικης κοινωνίας εκτελέστηκαν σαν σήμερα από τους Γερμανούς κατακτητές και τους συνεργούς τους.

Είμαστε περήφανοι για την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό τους. Δεν τους ξεχνάμε!
Read More »
Δήλωση Γιόγιακα στην εκδήλωση τιμής για τους 49 Προκρίτους Δήλωση Γιόγιακα στην εκδήλωση τιμής για τους 49 Προκρίτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Δήλωση Μ. Κάτση στην εκδήλωση μνήμης των 49 προκρίτων της μαρτυρικής πόλης της Παραμυθιάς

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Δήλωση Μ. Κάτση στην εκδήλωση μνήμης των 49 προκρίτων της μαρτυρικής πόλης της Παραμυθιάς Στις εκδηλώσεις μνήμης της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους, παραβρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο οποίος προέβη στην παρακάτω δήλωση: 

“Ημέρα μνήμης σήμερα για την μαρτυρική Παραμυθιά, η οποία στις 29-9-1943 βίωσε με τραγικό τρόπο τις θηριωδίες των ναζί και των συνεργατών τους. 49 πολίτες οδηγήθηκαν στο απόσπασμα και εκτελέστηκαν. 

Τιμούμε τη θυσία των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς, όπως και όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη πατρίδα. 

77 χρόνια μετά, η Θεσπρωτία και όλη η Ελλάδα επιμένει να μην ξεχνά τι σημαίνει ναζισμός και φασισμός, να μην ξεχνά τα φρικαλέα εγκλήματα που προκάλεσαν στην πατρίδα μας. Είναι χρέος όλων μας, η καταδίκη και η μηδενική ανοχή στο ναζισμό και τον φασισμό, που πάνε να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Η πλήρης πολιτική απομόνωση των αρνητών της Δημοκρατίας, είναι επιβεβλημένη. Αναμένοντας την καταδίκη των ναζί της «Χρυσής Αυγής» στις 7 Οκτώβριου, για τα εγκλήματα που διέπραξαν, φωνάζουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις: «Ποτέ ξανά ναζισμός, ποτέ ξανά φασισμός».”
Read More »
Δήλωση Μ. Κάτση στην εκδήλωση μνήμης των 49 προκρίτων της μαρτυρικής πόλης της Παραμυθιάς Δήλωση Μ. Κάτση στην εκδήλωση μνήμης των 49 προκρίτων της μαρτυρικής πόλης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Διεξαγωγή εκλογών στο Πολιτιστικό σύλλογο Λαδοχωρίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Διεξαγωγή εκλογών στο Πολιτιστικό σύλλογο ΛαδοχωρίουΟ Πολιτιστικός σύλλογος Λαδοχωρίου θα διεξάγει εκλογές την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020. Χώρος διεξαγωγής παλαιό Κοινοτικό γραφείο Λαδοχωρίου. Ώρα 10:30-13:00.
Read More »
Διεξαγωγή εκλογών στο Πολιτιστικό σύλλογο Λαδοχωρίου Διεξαγωγή εκλογών στο Πολιτιστικό σύλλογο Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 416 κρούσματα σε 24ωρες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 416 κρούσματα σε 24ωρεςΣυνολικά 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 79 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 416 κρούσματα σε 24ωρες Νέο αρνητικό ρεκόρ με 416 κρούσματα σε 24ωρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 31χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Πρόσληψη ενός μουσικού στο δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Πρόσληψη ενός μουσικού στο δήμο ΦιλιατώνΟ Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών – Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.» ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου καλλιτεχνικού προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας μέχρι ενός (1) έτους από την υπογραφή της για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Ωδείου Φιλιατών.

Ειδικότερα:
1) Μια(1) θέση ΤΕ – Μουσικού Καθηγητή Βιολιού

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση τους με τα συνημμένα σε αυτήν απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως είτε µε άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά µε συστημένη επιστολή, στο γραφείο του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών - Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ.» που εδρεύει στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατών, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 8, Τ.Κ. 46300 Φιλιάτες – Θεσπρωτίας, τηλέφωνα επικοινωνίας: 26643 60116-122, καθημερινά από 9:00 έως 14:00. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται µε βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της παρούσας σε µία ημερήσια εφημερίδα της πρωτεύουσας του Νομού Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα από 23-09-2020 έως και 02-10-2020.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τριμελή επιτροπή επιλογής καλλιτεχνικού προσωπικού η οποία θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατών, στην έδρα του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών» που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 8, Φιλιάτες Τ.Κ. 46300, στις 12-10-2020 (την 6η εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).

Για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων και εφόσον κριθεί αναγκαίο από την επιτροπή ενεργείται πρακτική δοκιμασία ενώπιον αυτής κατά τον προσφορότερο τρόπο.

Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατών, όπου εδρεύει του Νομικό Πρόσωπο Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου, η δε ισχύς του είναι για ένα (1) έτος.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης υπάρχει αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Φιλιατών (Δημαρχείο Φιλιατών) καθώς και ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Φιλιατών- wwwfiliates.gr και στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σχετικά αρχεία:
Read More »
Πρόσληψη ενός μουσικού στο δήμο Φιλιατών Πρόσληψη ενός μουσικού στο δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Το Περιφερειακό συζητά την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Το Περιφερειακό συζητά την πώληση του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςΗ πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης.

Η συνεδρίαση κι αυτή την φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας έχει δρομολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και ως τις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις ενδιαφέροντος.

Τουλάχιστον δύο αναμένεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι για το 67% του λιμένα Ηγουμενίτσας. Έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την εγγύτητα του με την Ιταλία και τις χώρες Αδριατικής, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει μπει όπως φαίνεται στο “στόχαστρο” του ομίλου Grimaldi. Παράλληλα, την συμμετοχή του στον συγκεκριμένο διαγωνισμό εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και γερμανικός ναυτιλιακός όμιλος.

Την πιθανότητα επιτυχούς έκβασης στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ δείχνει και ο αριθμός των διευκρινιστικών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Ταμείο. Βέβαια, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν η απόσταση μεταξύ διερεύνησης, εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφοράς μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.
Read More »
Το Περιφερειακό συζητά την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Το Περιφερειακό συζητά την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Φιλόδημος: 42 εκ. για αθλητισμό κι αδέσποτα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Φιλόδημος: 42 εκ. για αθλητισμό κι αδέσποταΣαράντα δύο εκατομμύρια ευρώ επιπλέον είναι η συνολική αύξηση και στις τρεις προσκλήσεις για αθλητισμό, λιμενικά έργα και αδέσποτα ζώα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση «Φιλόδημος ΙΙ» ενώ παράλληλα τροποποιείται η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος, καθώς υλοποιείται, πλέον, έως τις 31.12.2022.

Αναλυτικότερα, για τις αλλαγές στον προϋπολογισμό καθεμιά από τις τρεις προσκλήσεις περιλαμβάνει:

– Στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 25.000.000 ευρώ σε 43.000.000 ευρώ.

– Στον άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» με τίτλο «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων». Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 22.891.850 ευρώ σε 34.300.000 ευρώ.

– Στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 150.000.000 ευρώ σε 162.500.000 ευρώ.
Read More »
Φιλόδημος: 42 εκ. για αθλητισμό κι αδέσποτα Φιλόδημος: 42 εκ. για αθλητισμό κι αδέσποτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσειςΝέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα νέα προγράμματα στοχεύουν να δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο της τάξης των 50.000- 60.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθούν δάνεια χωρίς προσημείωση στο τέλος του χρόνου. «Χτες ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του εγγυοδοτικού, έγινε η προκήρυξη. Αρα σε 15 ημέρες από χτες θα μπουν πάλι οι επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν χρήματα εγγυοδοτικού», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: Εχουν δοθεί χρήματα σε 180 χιλιάδες επιχειρήσεις

Παράλληλα, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το «λεγόμενο ΤΕΠΙΧ», σημειώνοντας ότι στοχεύει, κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε επιχειρήσεις που έχουν τζίρο από 200.000 εώς και 400.000, δηλαδή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν δοθεί χρήματα σε 180.000 επιχειρήσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία.
Read More »
Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του σχολείου, συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό 2020 με θέμα «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» με την ομάδα «ΟΔΟΠΟΙΟΙ». Στην ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Λώλας Παναγιώτης (Αρχηγός ομάδας), Μιττάκος Λευτέρης (Προγραμματιστής), Σατρατζέμη Μαρίλια (Υπεύθυνη Σκηνικού), Σατρατζέμη Μυρσίνη (Προγραμματιστής), Σκορδά Μελίνα (Κατασκευαστής - Μηχανικός).

Η καθοδήγηση της ομάδας έγινε από τον εκπαιδευτικό Ρομποτικής - STEM κ. Άγγελο Παντελή.

Μετά τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μας λόγω της πανδημίας, οι διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξάγονταν τον Μάρτιο σε περιφερειακό και τον Μάιο σε πανελλήνιο επίπεδο αναβλήθηκαν. Έτσι, ο πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για πρώτη φορά θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως. Οι ομάδες αποστέλλουν φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας και ανάπτυξης του έργου τους καθώς και ένα βίντεο παρουσίασης της κατασκευής τους, μέχρι 25/09. Έπειτα. οι 20 συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά, θα συμμετάσχουν στον τελικό, όπου και θα υπάρξει μία νέα, σύγχρονη εξ αποστάσεως εξέταση. 


Ευχαριστίες
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κ. Βέρμπη Κωνσταντίνο και τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας, όπου και διεξήχθησαν τα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πέτση – PETSIS Exclusive Home Ideas, για τη δωρεά ξύλινης επιφάνειας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μασούρα Χρήστο - MASOURAS CHRISTOS PHOTOGRAPHER, για την βοήθειά του.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών για την στήριξη και την συμπαράστασή τους σε αυτή την προσπάθεια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δάσκαλό μας κ. Άγγελο Παντελή για τις γνώσεις και τα εφόδια που προσφέρει στα παιδιά μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων
4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 


Read More »
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Σελίδες