Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση στο μπλόκο των αγροτών, στην είσοδο του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών,εκπροσώπων φορέων και αγροτών απ όλη την Ήπειρο,στο κάλεσμα που απηύθυναν οι αγανακτισμένοι αγρότες της Θεσπρωτίας, η οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,σήμερα το βράδυ,στην είσοδο του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας,στο τέρμα της Εγνατίας Οδού.
Στις 7 ακριβώς έκλεισαν την είσοδο του λιμανιού και μέχρι τις 10 το βράδυ δεν θα αφήσουν κανένα φορτηγό να μπει σε αυτό.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας,ο δήμαρχος Ηγουμενίτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος, οι δήμαρχοι Σουλίου και Φιλιατών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.α.
 
Read More »
Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση στο μπλόκο των αγροτών, στην είσοδο του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση στο μπλόκο των αγροτών, στην είσοδο του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016 Rating: 5

Τραγωδία: Νεκρός σε αύλακα 47χρονος Έρευνα από αστυνομία και πυροσβεστική

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016
Τραγωδία: Νεκρός σε αύλακα 47χρονος
Έρευνα από αστυνομία και πυροσβεστική


Νεκρός μέσα σε αρδευτικό αυλάκι βρέθηκε ένας 47χρονος.

Στο χαντάκι εντοπίστηκε και το αυτοκίνητό του, το οποίο είναι αναποδογυρισμένο. Αξιοσημείωτο είναι πως οι πόρτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ο 47χρονος βρίσκεται νεκρός στον αύλακα για αρκετές ώρες, ενώ φέρεται να έχει τραύμα στο κεφάλι.

Ο εντοπισμός έγινε εντελώς τυχαία, από κτηνοτρόφο της Καστρίτσας, ο οποίος περνούσε από τον δρόμο με το ποδήλατό του.

Η έντονη μυρωδιά από βενζίνη στο συγκεκριμένο σημείο, τον έκανε να σταματήσει.

Κοιτάζοντας προς τον αύλακα είδε αρχικά το όχημα και σε μικρή απόσταση –έξω από το αυτοκίνητο- το πτώμα του συγχωριανού του.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο το ύψος του νερού δεν ξεπερνά τα πενήντα εκατοστά. 


Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική προκειμένου να ανασύρει το όχημα αλλά και η σήμανση για να διερευνήσει πλήρως τα αίτια και τις συνθήκες.


Read More »
Τραγωδία: Νεκρός σε αύλακα 47χρονος Έρευνα από αστυνομία και πυροσβεστική Τραγωδία: Νεκρός σε αύλακα 47χρονος Έρευνα από αστυνομία και πυροσβεστική Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016 Rating: 5

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών, που αγωνίζονται ενάντια στα μονοπώλια, την ΚΑΠ της ΕΕ, και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στήνουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Είναι όλες αυτές οι πολιτικές που βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους με αιχμή το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εξαπολύει νέα μεγάλη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύοντας το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Επιβάλλει νέα βαριά φορολογία, ακριβαίνει το πετρέλαιο για τα γεωργικά μηχανήματα, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, μεγαλώνει το κόστος της παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Με τις πολιτικές της οδηγεί σε συρρίκνωση της παραγωγής, στην συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγάλων επιχειρηματιών γης, ξεκληρίζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Την ώρα που η αγροτιά ξεκληρίζεται οι εργαζόμενοι αγοράζουν όλο και πιο ακριβά τα αγροτικά προϊόντα για να ενισχυθεί η κερδοφορία του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου, των μεταποιητών, των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγαλεμπόρων, ενώ αυξάνεται ο εφεδρικός στρατός των εξαθλιωμένων ανέργων. Για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες η ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, αλλά αντίθετα σημαίνει χαμηλής ποιότητας προϊόντα, ακρίβεια και εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι γυναίκες ενισχύουμε την κοινωνική μας συμμαχία για να αντισταθούμε και να εμποδίσουμε την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ και να προτάξουμε τα πραγματικά εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, με έναν άλλο δρόμο σχεδιασμένης ανάπτυξης της παραγωγής, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, έξω από την ΕΕ. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στην δικιά μας ευημερία, σε αυτόν το δρόμο στρέφουμε τον κοινό μας αγώνα.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016 Rating: 5

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μπλόκο στην αφετηρία της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα, διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, τις οργανώσεις και τους φορείς της Θεσπρωτίας, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται για 8η ημέρα έξω από το λιμάνι στην αφετηρία της Εγνατίας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμα, θέλουν να ενημερώσουν για το πλήγμα στο πρωτογενή τομέα, το οποίο θα επιφέρουν, τα σχεδιαζόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Επίσης, με την λήξη της απεργίας των ναυτεργατών θα επαναλάβουν τον τρίωρο αποκλεισμό της εξόδου και εισόδου του λιμανιού, στον κόμβο που βρίσκεται στην αφετηρία της Εγνατίας.
Read More »
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016 Rating: 5

Σελίδες