Γιόγιακας και Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννινων - Ηχητικό

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Γιόγιακας και Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννινων - Ηχητικό


Στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Χωρίς Τίτλο» της Βάσως Γκόρου, βρέθηκαν oι βουλευτες της Νέας Δημοκρατιας και του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Γιογιακας και Μάριος Κάτσης αντίστοιχα

Ακούστε στα ηχητικά που ακολουθούν, τι ειπαν μεταξύ άλλων για το αποτελέσμα των εκλογών και την επομενη ημέρα
 
 
Read More »
Γιόγιακας και Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννινων - Ηχητικό Γιόγιακας και Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννινων - Ηχητικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Που απαγορεύεται το κολύμπι στη ΘεσπρωτίαΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έχοντας υπ΄οψη:
1.Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τ.Α « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2.Τις Διατάξεις του Π.Δ 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου»
3.Την αριθ πρωτ 101094/8806/25-09-2014(ΦΕΚ 2711/Τβ/10-10-2014) Απόφαση Περιφερειάρχη Ηπείρου «Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Ηπείρου»
4.Τον Ν. 2520/40 και το Π.Δ 106/2014 περί οργανισμού του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας
5. Την 46339/1352/86(ΦΕΚ 438/Β/86)ΚΥΑ (απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών) σε εναρμόνιση 0δηγιών του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
6. Την Ε1β/221/65/ Υ. Δ « Περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει.
7. Την με αριθ Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΑ’Περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ»του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2006.
8. Το αριθ πρωτ Δ1δ/ΓΠ.οικ/26009/04-04-2019 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με Θέμα«Έλεγχος ποιότητας υδάτων κολύμβησης και έκδοση αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας ακτών κολύμβησης θερινής περιόδου 2019 ».
9.Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
10.Τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων των καθορισμένων σημείων ακτών Κολύμβησης που έγιναν στην διάρκεια της θερινής περιόδου 2018 και αρχές θερινής περιόδου 2019 από την Δ/νσηΥγείας -Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Χαρακτηρίζουμε:

1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση

2. Τα θαλασσινά νερά
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν
- Της θαλάσσιας περιοχής ,βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Read More »
Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία Που απαγορεύεται το κολύμπι στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Αναμνήσεις από τα δημοτικά σχολεία της δεκαετίας του 1950 στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019

Αναμνήσεις από τα δημοτικά σχολεία της δεκαετίας του 1950 στη Θεσπρωτία 


 

Οι μαθητές των τελευταίων δύο – τριών δεκαετιών στη Θεσπρωτία δεν έχουν ιδέα για το πώς ήταν τα σχολεία στις δεκαετίες του 1950 και 1960. 
Οι αναμνήσεις από σχολεία στο παρελθόν προκαλούν συγκίνηση σε όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια. 
Και θα μπορούσαν να είναι κι ένα μάθημα για τους σημερινούς μαθητές που τα έχουν όλα. 
Τότε που τα παιδιά είχαν ελάχιστα βιβλία, τότε που ήταν κοντοκουρεμένα, φορούσαν ποδιές, κάποια δεν είχαν παπούτσια, αλλά είχαν πολύ θέληση για γνώση. 
Ειδικότερα στα παλαιά δημοτικά σχολεία της δεκαετίας του 1950 στη Θεσπρωτία πολλοί μαθητές ήταν ξυπόλυτοι και μάλιστα με μπαλωμένα ρούχα. 
Τα αγόρια ήταν κουρεμένα, σχεδόν γουλί, με το ψαλίδι. Κουρείς δεν υπήρχαν, και οι γονείς ήταν υποχρεωμένοι να κουρεύουν τα παιδιά τους. 
Τα κούρευε η μητέρα με το ψαλίδι της, ή ο πατέρας τα αγόρια του με το «κουροψάλιδο» που έκανε τις κουρές των προβάτων ή το «γαϊδουροψάλιδο», που κούρευε τα γαϊδούρια. 
Φυσικά όλα τα κεφάλια ήταν «μια κοψιά» και τουλάχιστο για πέντε δέκα μέρες γεμάτα ψαλιδιές, μετά βέβαια έστρωναν! 
Έπρεπε όμως υποχρεωτικά τα παιδιά να είναι καθαρά και χωρίς νύχια, γιατί κάθε πρωί μετά τη προσευχή γινόταν λεπτομερής ατομικός έλεγχος καθαριότητας σε πόδια γόνατα λαιμό νύχια κ.λπ.. 
Ο δάσκαλος εκτός από ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, κοίταζε αν ήταν στρογγυλά γραμμένα τα γράμματα και καλλιγραφικά τα πρώτα των λέξεων. 
Τα ορθογραφικά λάθη δεν τα διόρθωνε ποτέ με τα σωστά, απλά τα υπογράμμιζε απο κάτω με μολύβι, έκανε δηλαδή ένα μικρό γραμμηδάκι, και ο μαθητής ήταν υποχρεωμένος μόνος του να ψάξει μετά στο σπίτι του και να βρει τη σωστή γραφή, ή αν ήταν αριθμητική τη σωστή λύση. 
Έκρινε το κείμενο ο δάσκαλος και έβαζε τον ανάλογο βαθμό, που ήταν συνήθως από 4 έως 10, και δίπλα έβαζε την μονογραφή του. 
Αν ήταν πολλά τα λάθη, υποχρέωνε τον μαθητή να τα ξαναγράψει όλα από την αρχή! 
Παιχνίδια τα παιδιά παίζανε είτε στην αυλή του σχολείου, εν ώρα διαλείμματος, είτε στην ώρα της γυμναστικής με εποπτεία του δασκάλου.
Το πιο συνηθισμένο παιχνίδι των αγοριών για τα διαλείμματα ήταν το κλοτσοσκούφι (ποδόσφαιρο) με πάνινη μπάλα, που το παίζανε ξυπόλυτα, με αποτέλεσμα να χτυπάνε συνέχεια τα δάχτυλα τους στο χώμα και να τρέχει αίμα. 
Τη μπάλα την έφτιαχναν μόνα τους με πανιά που έφερναν από τα από το σπίτι, και τα έραβαν με κλωστή για να μη διαλύει η μπάλα. 
Μπορούσε βέβαια μια δύο μπάλες να διαθέτει και το σχολείο , αλλά σύντομα σκιζόταν ή χανόταν. 
Άλλα παιγνίδια εποχής ήταν η σκλαβιά (αμπάριζα), το κρυφτό, οι ψείρες, η ξυλογαϊδάρα (μακριά γαϊδάρα, το μπίζ, η γουρούνα, η τυφλόμυγα, ο σβούρος , οι μπίλιες. 
Για τα κορίτσια ήταν το «δε περνάς κυρά Μαρία», «περνά- περνά η μέλισσα», το «Λύκε λύκε είσαι εδώ;», «η μικρή Ελένη», η κολοκυθιά, το κουτσό ή καλόγερος, το σκοινάκι και άλλα. 
Ο δάσκαλος του δημοτικού της εποχής εκείνης, με τα πενιχρά χρήματα που του έδινε η πολιτεία, έκανε ότι μπορούσε για να εκπληρώσει το καθήκον του, που ήταν ασφαλώς καθαρό λειτούργημα. 
Κάποιες φορές τα προβλήματα ήταν τόσο τεράστια και δύσλυτα, που πολλοί δάσκαλου καλούντο να υπηρετήσουν σε χωριά τα οποία δεν υπήρχε καν σχολείο, και έπρεπε εκείνοι να μεριμνήσουν ώστε να φτιαχτεί το σχολείο του χωριού!
Πολλοί δάσκαλοι ήταν αναγκασμένοι να κάνουν και έξω στην ύπαιθρο μάθημα ή να έχουν πρόχειρα αυτοσχέδια θρανία με σανίδια, αλλά η λαχτάρα για μάθηση ήταν τόσο μεγάλη που τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει, ούτε τους δασκάλους ούτε τα παιδιά! 
Οι δάσκαλοι φυτοζωούσαν εκείνο τον καιρό, ειδικά εκείνοι που δεν είχαν άλλους πόρους, ώστε να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα. 
Τα χρήματα ίσα που έφταναν για ένα πιάτο φαί! Έπρεπε κι από πάνω να αντιμετωπίσουν και μια πιθανή αντιπάθεια του Επιθεωρητή, η οποία μπορεί να τους κόστιζε ποικιλοτρόπως. 
Read More »
Αναμνήσεις από τα δημοτικά σχολεία της δεκαετίας του 1950 στη Θεσπρωτία  Αναμνήσεις από τα δημοτικά σχολεία της δεκαετίας του 1950 στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα


 

- Μιας και πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση της επέκτασης του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο, οφείλω να παρέμβω για να ενημερώσω χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών.
- Σε κάθε όμως περίπτωση οι υπεύθυνοι θα πρέπει από τώρα να αναλάβουν και να διαχωρίσουν τις ευθύνες τους για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.
-Το έργο αυτό, από το τέλος του υπάρχοντος ποδηλατόδρομου έως το κάμπινγκ, είναι συνολικού μήκους 1340 μέτρων και αξίας 1.130.000 ευρώ. Δημοπρατήθηκε την 16/1/2019 και ο κατασκευαστής το πήρε με έκπτωση 48,46%. Η δε σύμβαση για την κατασκευή του υπογράφηκε την 05/07/2019.
-Το έργο έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πιθανόν με την σύμπραξη των εμπλεκόμενων φορέων (ΟΛΗΓ, κλπ), αφού ο χώρος ανήκει στην Χερσαία Ζώνη, η οποία δεν έχει μεταβιβασθεί μέχρι σήμερα στον Δήμο.
- Σύμφωνα με την με αριθμό 51/2018 μελέτη (ΜΕΛΕΤΗ) πρόκειται για ένα έργο που θα συνδυάσει πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης 2+2 μέτρων, και ήτοι 4 μέτρα συνολικά. Θα κατασκευαστεί δε με περιορισμένες διαστάσεις και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην μελέτη που έχει συντάξει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, αντί να είναι τουλάχιστον 4,50 μέτρα το συνολικό του πλάτος θα είναι 4 μέτρα.
- Το μισό έργο, και ήτοι τα 650 μέτρα από το πλάτωμα έως το κάμπινγκ, θα γίνει παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων και, επειδή ο χώρος δεν επαρκεί, το τμήμα του πεζόδρομου θα γίνει με προέκταση προς την θάλασσα με σιδηροκατασκευή..
- Τέτοιας όμως μορφής έργο δεν προβλέπεται από την νομοθεσία να γίνεται δίπλα σε δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων.
- Οι προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες κατασκευάζεται ένα τέτοιο έργο έχουν δημοσιευτεί με την υπουργική απόφαση ΔΥΟ/ΟΙΚ. 1920/2016 (ΦΕΚ 1053Β/2016). (ΦΕΚ 1053Β/2016)
- Με το ΦΕΚ αυτό ορίζεται ότι πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός υποδομών ποδηλάτων και μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Η όλη δε μελέτη του δήμου αποτελεί συρραφή διάφορων επιμέρους διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
- Ορίζεται επίσης ότι όταν υπάρχει μόνο ποδηλατόδρομος, με αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτων δίπλα σε κινούμενα οχήματα, το συνολικό πλάτος μόνο του πρέπει να είναι 2,5 έως 3 μέτρα με επιπλέον ζώνη - διάδρομο ασφαλείας.
- Στο συγκεκριμένο έργο, λόγω των περιορισμένων διαστάσεων του χώρου, δεν προβλέφθηκε καν διάδρομος – ζώνη ασφαλείας η οποία θα έπρεπε είναι 70 εκατοστά και να διαχωρίζει επαρκώς την κίνηση των ποδηλάτων στον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο από τον υπάρχοντα δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων. Εάν δε η ταχύτητα των οχημάτων είναι ίση ή μεγαλύτερη από 60χλμ/ώρα τότε η λωρίδα ασφαλείας θα έπρεπε να είναι πλάτους 1 μέτρου.
- Όλα τα παραπάνω, όπως προανέφερα, γίνονται χωρίς να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία. Ακόμη βέβαια και αν τηρούνταν πρόκειται εν τέλει για μια δύσκολη κατασκευή, στην οποία, ο μεν πεζόδρομος θα κατασκευαστεί πάνω από την θάλασσα, ο δε ποδηλατόδρομος θα είναι άμεσα εφαπτόμενος με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας οχημάτων. Πόσο μάλλον που αυτό θα γίνει χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
Σταύρος Κωστάρας
Read More »
Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 


Read More »
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Γαμπρός στη Θεσπρωτία ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019

Γαμπρός στη Θεσπρωτία ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης
Ο Γιάννης Τσακίρης, ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος του νευραλγικού τομέα για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, είναι γαμπρός στη Θεσπρωτία. Η εξαιρετική ως προσωπικότητα σύζυγός του είναι κόρη του συνταξιούχου διακεκριμένου φιλόλογου Γεωργίου Σουλούτα από το Πολύδροσο Σουλίου. 

Ο κ. Τσακίρης, που δίδασκε μέχρι πρότινος στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα, είναι ένας τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου, αλλά και μεγάλου ήθους. Θεωρείται από τυος ειδικότερους στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), διαθέτει πλούσια πείρα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2006 είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. 

Read More »
Γαμπρός στη Θεσπρωτία ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης  Γαμπρός στη Θεσπρωτία ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου 

Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, ανέλαβε να διοργανώσει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των Οργανωτικών Ομάδων Ursa Trail και Epirus Trail.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, με δεδομένο πως το μονοπάτι Ursa Trail Του Μετσόβου είναι το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα, μετά του Μαινάλου και της Άνδρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δύο Πανελλήνιες Συναντήσεις.

Η Συνάντηση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φορείς και πρόσωπα που έχουν αρμοδιότητα ή σχετίζονται με την ανάδειξη και αξιοποίηση των Μονοπατιών της Ελλάδας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής λόγω του σχετικώς περιορισμένου αριθμού, ενώ για την πληρέστερη εκπροσώπηση προτείνεται ο αριθμός έως 2 ατόμων από κάθε φορέα.

Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών θα διοργανωθεί Φεστιβάλ Πεζοπορίας με διαδρομές για το κοινό στην Ήπειρο, σε συνεργασία με Ορειβατικούς Συλλόγους, από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σχεδιασμού προβλέπεται προαιρετική επέκταση της Πανελλήνιας Συνάντησης από 1 έως 4 Νοεμβρίου.

Στόχος της Πανελλήνιας Συνάντησης

Στόχος της Πανελλήνιας Συνάντησης είναι η ανάδειξη των Μονοπατιών της Ελλάδος

ως ένα αναπτυξιακό μέσο στο τουριστικό πεδίο μέσα από ενέργειες που θα αποσκοπούν πρώτιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Αφορμή για τη διοργάνωση είναι το γεγονός ότι η ταχύτατη ανάπτυξη του Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα η γενικευμένη χρήση των μονοπατιών στις στεριανές και νησιώτικες περιοχές της, με την ένταξή τους στο προσφερόμενο τουριστικό «προϊόν» της χώρας, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας φορέων και προσώπων που θεωρούν ότι η ήπια και η υπό το πρίσμα κανόνων αξιοποίησή τους, μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτό το εξελισσόμενο πεδίο.

Παράλληλα, το πλήθος των υπαιθρίων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται κοντά ή παράλληλα με τα μονοπάτια (πχ πεζοπορία, ορεινό τρέξιμο, ποδηλασία, rafting, kayak, canyoning, birdwatching, αναρρίχηση, campervan κ.α) αλλά και η σύνδεσή τους με άλλες μορφές τουρισμού (πχ θρησκευτικός, γαστρονομικός, αγροτουρισμός) και η κατ’ επέκταση συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων, εργαζομένων καθώς και ολόκληρων πόλεων ή χωριών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συντονισμού δράσεων και συνεχούς ενημέρωσης για τις εξελίξεις. Κάτι που επετεύχθη στις προηγούμενες Συναντήσεις της Βυτίνας και της Άνδρου.

Με βάση τα παραπάνω, καλούνται οι εκπρόσωποι των Μονοπατιών, φορέων ή άτομα που σχετίζονται με την χρήση και αξιοποίησή τους και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες και τις παράλληλες δραστηριότητες της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης στην Ήπειρο, να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση που υπάρχει στο www.epirustrail.gr/ (3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών) στο email: epirusmonopatia@php.gov.gr, το αργότερο ως την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Πληροφορίες γενικές: www.epirustrail.gr/ (3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών):

Β. Διαδικαστικά θέματα: Tηλ.: 26510 83338 (καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 9πμ ως 6μμ).

Γ. Για τη διοργάνωση:

1. Ηλίας Γκαρτζονίκας, Δ/νση Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου - Epirus Trail - Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ο.Δ.), Tηλ.: 26510 87243, 694 5991763, email: epirusmonopatia@php.gov.gr, i.gkartzonikas@php.gov.gr

2. Νίκος Καλοφύρης, Διοργανωτής Ursa Trail, Tηλ.: 694 4472263, Email: kalofiris.nikos@gmail.com

Read More »
Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ «ταξιδεύει» στην Ελλάδα με τα ακούσματα του Γιάννη Πάριου

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Η ΔΩΔΩΝΗ «ταξιδεύει» στην Ελλάδα με τα ακούσματα του Γιάννη Πάριου 


Με κύριο όχημα την Γεύση του Καλού, η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ αυτό το καλοκαίρι θα συνοδεύσει τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, Γιάννη Πάριο, σε μια σειρά από μοναδικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας περήφανο χορηγό του μουσικού του ταξιδιού.

Με σημείο εκκίνησης τα Ιωάννινα στις 15 Ιουλίου και με ενδιάμεσους σταθμούς τα Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Αθήνα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Γιάννης Πάριος, παρέα με την ΔΩΔΩΝΗ θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα μαγικό θέαμα, με γνωστές μελωδίες και θα μας υπενθυμίσουν για ακόμα μια φορά την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού.

Όπως η καλή ελληνική μουσική, έτσι και τα αγνά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και την αυθεντική τους καταγωγή. Με σημείο εκκίνησης την Ήπειρο, η ΔΩΔΩΝΗ εδώ και 56 χρόνια μεταφέρει καθημερινά τη Γεύση του Καλού, παράγοντας παραπάνω από 100 διαφορετικά προϊόντα και διατηρώντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 5.500 παραγωγούς.

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποστηρίζουμε συναυλίες κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως αυτές του Γιάννη Πάριου. Είμαστε σίγουροι πως το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια στο μοναδικό σκηνικό που συνθέτει το ελληνικό καλοκαίρι.»

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ «ταξιδεύει» στην Ελλάδα με τα ακούσματα του Γιάννη Πάριου Η ΔΩΔΩΝΗ «ταξιδεύει» στην Ελλάδα με τα ακούσματα του Γιάννη Πάριου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα ξημερώματα την Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα ξημερώματα την Θεσπρωτία

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 11 λεπτά μετά τις 4, με επίκεντρο την Θεσπρωτία.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, εστιακό βάθος 7.1 χιλιόμετρα και το επίκεντρο σημειώνεται 16 χιλιόμετρα Βόρεια - Βορειοδυτικά της Πάργας, κοντά στο χωριό Παλαιόκαστρο Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.
Read More »
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα ξημερώματα την Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα ξημερώματα την Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Σελίδες