Αύριο ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού | Καμία κουβέντα για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Αύριο ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού | Καμία κουβέντα για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα εξετάσει τις βελτιωμένες προσφορές, για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και εκτός απροόπτου θα αναδείξει το νέο ιδιοκτήτη του λιμανιού.
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν και το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Φιλιατών, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις, δεν φαίνεται πως έχει ξεμπλοκάρει.
Δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση εάν οι εκτάσεις που διεκδικούν οι παραλιακοί Δήμοι της Θεσπρωτίας θα "περάσουν" στη δικαιοδοσία τους, εάν θα "περάσουν" στη Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου (με όσα στρεβλά είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν) ή ακόμα και εάν θα έχει το δικαίωμα να τις ...διεκδικήσει άμεσα ή στο μέλλον ο ιδιώτης επενδυτής.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στη βουλή η τροποποίηση της σύμβασης για τον ΟΛΘ.
Και ενώ θα έπρεπε όλοι οι φορείς να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, παρατηρούμε έντονα έναν ωχαδερφισμό και μια πλήρη αδιαφορία.
Σήμερα δημοσιεύουμε ένα βίντεο με τα κομμάτια της χερσαίας ζώνης και των επίμαχων εκτάσεων, από τη Σαγιάδα μέχρι και τα Σύβοτα, για να καταλάβατε όλοι οι πολίτες το τί διακυβεύεται.
Οι υπεύθυνοι το γνωρίζουν καλά και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό.

Read More »
Αύριο ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού | Καμία κουβέντα για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Αύριο ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού | Καμία κουβέντα για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σημαντικά έργα σε όλη την Ήπειρο από την Οικονομική Επιτροπή

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Σημαντικά έργα σε όλη την Ήπειρο από την Οικονομική Επιτροπή


Η δημοπράτηση του έργου κατασκευής διπλού κυκλικού κόμβου επί της παραλιακής οδού (Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα) προς Μεσοπόταμο και Βελανιδοράχη είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο για το οποίο έλαβε σήμερα απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.480.000 ευρώ και προστίθεται σε μια σειρά άλλων κόμβων που έχουν προγραμματιστεί για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο παραλιακό μέτωπο των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.
Εκτός αυτού η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίασε έλαβε αποφάσεις και για πολλά άλλα έργα που αφορούν τις αποκαταστάσεις ζημιών, την οδική ασφάλεια, τον αγροτικό τομέα, τον πολιτισμό, αλλά και άλλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και παραγωγικών μονάδων.

Τα σημαντικότερα ως προς το ύψος του προϋπολογισμού τους είναι τα εξής:

Α’ Οδικές υποδομές
Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γ. Οικονόμου.
· «Άμεση αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού προς Αετόπετρα Δωδώνης», προϋπολογισμού 285.000 €. Ανάδοχος: "Σ & Γ ΑΛΕΞΙΟΥ ΟΕ"
· «Κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στο Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου», προϋπολογισμού 140.000 €. Ανάδοχος: ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:
· «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 90.000. Ανάδοχος: Α.ΤΣΩΡΟΣ - Λ.ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε.
· «Άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος», προϋπολογισμού 124.000 €. Ανάδοχος: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
· «Εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας στη διερχόμενη επαρχιακή οδό επί του οικισμού της Πλατανούσας Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 153.000. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

Επίσης δημοπρατείται το έργο της «αποκατάστασης βατότητας στην περιοχή Κονακίων Αγνάντων», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.

Β. Αγροτικά- αντιπλημμυρικά έργα:
Δημοπρατούνται τα έργα:
· Άμεση διευθέτηση ρέματος Ασπροποτάμου και εναρμόνισή του με το έργο πρόσβασης στη Λωρίδα Σαγιάδας, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ
· «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408 € , της Πράξης «Έργα εξοικονόμησης ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς»
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (Σπ. Ζιώβας) του έργου: Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού- αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγίου Δημητρίου Πέτα, προϋπολογισμού 75.000 ευρώ.

Γ. Έργα Πολιτισμού
· Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την «Αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λευκοθέας Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000.
· Εγκρίθηκε η επαναδημοπράτηση (με διαδικασία διαπραγμάτευσης) του έργου της «Αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Μαλούνι Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 66.000, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.
Read More »
Σημαντικά έργα σε όλη την Ήπειρο από την Οικονομική Επιτροπή Σημαντικά έργα σε όλη την Ήπειρο από την Οικονομική Επιτροπή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Το Σάββατο ο αγώνας Κυπέλλου του Θεσπρωτού με τη Βέροια

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Το Σάββατο ο αγώνας Κυπέλλου του Θεσπρωτού με τη Βέροια


Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα αγωνιστική χρονιά θα δώσει ο Θεσπρωτός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου θα υποδεχτεί στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας τη Βέροια.

Το κόστος των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ, (γενική είσοδο), ενώ δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας insports με κόστος 8 ευρώ.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων αλλά και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ, καλεί τους φίλους της ομάδας να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Θεσπρωτού για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Read More »
Το Σάββατο ο αγώνας Κυπέλλου του Θεσπρωτού με τη Βέροια Το Σάββατο ο αγώνας Κυπέλλου του Θεσπρωτού με τη Βέροια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Οι τυχεροί της κλήρωσης ποδηλάτων

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Οι τυχεροί της κλήρωσης ποδηλάτων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τη συμμετοχή πολιτών, συλλόγων και φορέων. Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις, που στόχο είχαν την προαγωγή εναλλακτικών και συνεργατικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη και την περιβαλλοντική αφύπνιση των δημοτών.


 Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην κλήρωση δύο ποδηλάτων, η οποία ανέδειξε τυχερούς τους λαχνούς με τα νούμερα 631 και 790. Σε περίπτωση που εντός των επόμενων δέκα ημερών δεν εμφανιστεί κάποιος από αυτούς, έχει κληρωθεί ως επιλαχών λαχνός το 226.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και το τμήμα Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την πολύτιμη αρωγή τους στη διεξαγωγή των δράσεων της Ε.Ε.Κ.


Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους χορηγούς μας, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ΚΤΕΛ Νομού Θεσπρωτίας καθώς και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας για την άψογη συνεργασία και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «ΑΠΕΙΡΟΣ», για την ουσιαστική συνεισφορά του στην καθιέρωση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης στην πόλη.

Επίσης ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στις δράσεις τους κάτωθι:
· Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. – ΕΛΚ, κα Μαρία Σπυράκη,
· Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας
· Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας
· Κ.Δ.Α.Π. “Δίαυλος”, Κ.Δ.Α.Π. “Αρίων” & Κ.Δ.Α.Π.μεΑ “Το Εργαστήρι” Δήμου Ηγουμενίτσας
· Κ.Η.Φ.Η. Πλαταριάς
· Κ.Ε.Π. Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας
· Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
· Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας
· Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας
· 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
· 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
· 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
· 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
· Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου
· Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας
· Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης
· Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας & Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας
· Δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ΙCSD
· Εύα Σεγγούνη και Γιάννης Σεγγούνης από την birdogshala
· Α.Σ.ΠΕ «ΕΡΜΗΣ»
· Γ.Σ. «ΠΡΩΤΕΑΣ»
· Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας
· ΚΑ.Ε. «ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας»
· Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας
· Όμιλος Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας «ΤΙΤΑΝΗ»

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2023!
Read More »
Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Οι τυχεροί της κλήρωσης ποδηλάτων Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Οι τυχεροί της κλήρωσης ποδηλάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Ο Ερτουρούλ Αλή νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Ο Ερτουρούλ Αλή νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την απόκτηση του 19χρονου μεσοεπιθετικού Ερτουρούλ Αλή. 
Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου 2003 ο Αλή από την ηλικία των 5 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Ξάνθης. 
Το 2020 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για να αγωνιστεί στο μπαράζ ανόδου στη Super League της θρακικής ομάδας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
Τον περασμένο Ιανουάριο μετακινήθηκε για ένα εξάμηνο στο Νέστο Χρυσούπολης. 
Ο Αλή αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ αλλά και ως ακραίος επιθετικός. 
Διακρίνεται για την ταχύτητα και το δυναμισμό του.
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες!
Read More »
Ο Ερτουρούλ Αλή νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού Ο Ερτουρούλ Αλή νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

7.269 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
7.269 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν -9- τροχαία ατυχήματα (έναντι -12- το 2021). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι -2- το 2021)
κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα όπως και το 2021
-9- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -10- το 2021)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -12- παθόντες (έναντι -16- το 2021). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (έναντι -2- το 2021)
κανένας σοβαρά τραυματίας όπως και το 2021
-12- ελαφρά τραυματίες (έναντι -14- το 2021)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP
υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (7.269) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν :
2.019 για υπερβολική ταχύτητα
368 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
176 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
152 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό
114 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
60 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
16 για φθαρμένα ελαστικά

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (147) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (63) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (968) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
7.269 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο 7.269 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σήμερα η ημερίδα για γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Σήμερα η ημερίδα για γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Η ανάπτυξη του παιδιού της σχολικής ηλικίας είναι άρρηκτα δεμένη με την μελέτη και το διάβασμα, στο οποίο οι γονείς μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της δικής τους μόρφωσης. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο διάβασμα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην σχολική απόδοση και την πορεία των παιδιών, μιας και έχει φανεί ότι η χαμηλή επίδοση στα μαθήματα πολλές φορές δεν έχει σχέση με μειονεκτήματα στη νοημοσύνη ή με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά με προβλήματα στην οργάνωση της μελέτης. Πολλά από τα ζητήματα τα οποία αφορούν την επιτυχία στο σχολείο περιστρέφονται γύρω από την ανάπτυξη ενός καλού προγράμματος μελέτης μαθημάτων και τις προσδοκίες των γονιών αναφορικά με τις εργασίες των παιδιών για το σπίτι.

Οι γονείς μπορούν σίγουρα να διαδραματίσουν ένα κύριο ρόλο στο να παρέχουν την ενθάρρυνση, το περιβάλλον και τα υλικά που είναι απαραίτητα ώστε τα παιδιά να μελετούν τα μαθήματά τους με επιτυχία. Πέρα από αυτό, όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι αρχικά και στο παιδί στη συνέχεια ότι το καθήκον του παιδιού είναι να διαβάζει και καθήκον του γονιού είναι να επιβλέπει και όχι να κάνει εκείνος τις εργασίες του σχολείου.Δεν πρέπει να συνδέεται η σχολική επίδοση με την ικανοποίηση προσωπικών αναγκών των γονέων, για αυτό και οι απαιτήσεις προς τα παιδιά πρέπει να είναι σε λογικό πλαίσιο. Η ενθάρρυνση παίζει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα του διαβάσματος. Πρέπει να τονίζονται τα θετικά στοιχεία του παιδιού και να επιβραβεύονται οι προσπάθειές του. Το μπράβο δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με καλούς βαθμούς, ενώ η σύγκριση των επιδόσεων κάθε παιδιού με εκείνες των αδελφών ή των φίλων του μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Τις μεθόδους οργάνωσης της μελέτης, διαχείρισης του χρόνου και στον τρόπο που θα προκαλέσουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε η λογοθεραπεύτρια Σπυριδούλα Κυπριτζόγλου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σήμερα η ημερίδα για γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Σήμερα η ημερίδα για γονείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας από σωματεία και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα μετά από κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΘ για συντονισμό και οργάνωση της πάλης μπροστά στην πανελλαδική πανεργατικη απεργία της 9ης Νοέμβρη και για όλα τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας σε σχέση με την ακρίβεια, τους λογαριασμούς φωτιά του ρεύματος κ.τ.λ

Ανάμεσα σε άλλα που συζητήθηκαν η συζήτηση κατέληξε στην αναγκαιότητα να σημάνει ξεσηκωμός μπροστά στην οργάνωση της απεργίας και το κάλεσμά της να φτάσει σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο αλλά και στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί το ΕΚΘ την Τρίτη 18/10 και ώρα 7 μ.μ στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Αθλητικές δραστηριότητες του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Αθλητικές δραστηριότητες του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Τρίτη 4-10-2022 τις παρακάτω δράσεις, με σκοπό την εμπέδωση από τους μαθητές/τριες της σημασίας της άθλησης στην σωματική και ψυχική υγεία, στην ευγενή άμιλλα, στην αλληλεγγύη και στην συνεργατικότητα.
-Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το Ολυμπιακό ιδεώδες από τους μαθητές/τριές μας, όπου βραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα από κάθε τμήμα.
- Διάλεξη από την προσκεκλημένη του σχολείου μας, υποψήφια διδάκτωρ Διαιτολόγιας κα. Αλεξάνδρα Βιρβίλη , την οποία ευχαριστούμε, με θέμα τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής στους εφήβους.
-Ακολούθησε σόλο εκτέλεση του Ολυμπιακού ύμνου από τη σοπράνο και εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα. Ζώη Αναστασία συνοδεία πιάνου από την εκπαιδευτικό κα. Ζαρκάδα Μαρία και σαξοφώνου από τον εκπαιδευτικό κ. Καραγιάννη Ελευθέριο.
-Με την παρουσία τους τίμησαν το σχολείο μας οι προπονήτριες στίβου του Γ.Σ. Πρωτέα Ηγουμενίτσας, του οποίου τη διοίκηση ευχαριστούμε θερμά, Μπέζα Σαββίνα και Χασκή Ερμιόνη. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν από τις προπονήτριες για τα αθλήματα του στίβου, έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα.
-Στη συνέχεια ακολούθησε πρωτάθλημα μπάσκετ μεταξύ των τμημάτων του σχολείου και η αθλητική ημέρα έκλεισε υπό τους ήχους του κλαρίνου με έναν μεγάλο κυκλικό χορό καθηγητών μαθητών.

Ο Διευθυντής
Γεωργίου Ιωάννης MSc ΠΕ03
Read More »
Αθλητικές δραστηριότητες του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Αθλητικές δραστηριότητες του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας


Με κεντρικό μήνυμα «Στηρίζουμε την πρόληψη», η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποιεί από την αρχή τους έτους δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες – Μέλη της.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μαστογραφίες σε Φθιώτιδα (Άγιο Σεραφείμ), Σαλαμίνα, Αργολίδα (Επίδαυρο) και Εύβοια (Κάρυστο), σε πάνω από 100 κυρίες. Στη δράση αυτή συμμετέχουν επίσης οι αρχές της τοπικής κοινωνίας έτσι ώστε από τη δράση να επωφελούνται οι δημότες των εκάστοτε Δήμων.

Η επόμενη εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, μεταξύ 10.00 – 18.00, με την υποστήριξη του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.
Read More »
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ήπειρο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ήπειρο


Μικτή είναι η επιδημιολογική εικόνα της Ηπείρου στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου.
Ο Νομός Άρτας είναι αυτός που καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και ακολουθεί ο Νομός Ιωαννίνων ο οποίος επέστρεψε σε τετραψήφιο αριθμό.
Αντίθετα οι Νομοί Θεσπρωτίας και Πρέβεζας καταγράφουν μικρή υποχώρηση.
Συνολικά στην Ήπειρο από επιβεβαιώθηκαν 1.864 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά
-Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 487 κρούσματα με την αύξηση να φτάνει στο 48,02%.
-Στο Νομό Θεσπρωτία επιβεβαιώθηκαν 191 κρούσματα και σημειώνεται μείωση κατά 9%.
-Στο Νομό Ιωαννίνων καταγράφηκαν 1.017 κρούσματα και η εβδομαδιαία μεταβολή μεταφράζεται σε αύξηση κατά 18,5%.
-Στο Νομό Πρέβεζας επιβεβαιώθηκαν 169 κρούσματα με μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη βδομάδα κατά 7,1%.

Η εικόνα στη χώρα
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 54.649 κρούσματα COVID-19 (5.238 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 22% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 25% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.975.067 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.
To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.99 (95% ΔΕ: 0.83 – 1.09).
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.073 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 153, 31% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 858 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 123, 20% εβδομαδιαία μεταβολή).
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 66 (62.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 72 έτη και το 95.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 85 θάνατοι ασθενών COVID-19 (8 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -15% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 24 (28%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.200 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ήπειρο Τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας


Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες – Μέλη του Συλλόγου.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο στο «Ίδρυμα Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας.
Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. (ή μέχρι εξαντλήσεως των αγαθών)
Για την διανομή είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου μας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Την ημέρα της διανομής θα πραγματοποιούνται ανανεώσεις συνδρομών καθώς και νέες εγγραφές
Κατά τη διάρκεια της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19.
Read More »
Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας: Η αντιπυρική περίοδος δεν τελείωσε ακόμα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας: Η αντιπυρική περίοδος δεν τελείωσε ακόμα


Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί 320 πυρκαγιές κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους.

Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων:
  • Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά
  • Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
  • Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (έως και 31 Οκτωβρίου) πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:
  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
  • το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται

Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!
Read More »
Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας: Η αντιπυρική περίοδος δεν τελείωσε ακόμα Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας: Η αντιπυρική περίοδος δεν τελείωσε ακόμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022
Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα


Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα. Άνθρωποι που διέμεναν χρόνια στη χώρα, με πολλούς να έχουν δημιουργήσει εδώ τις οικογένειές τους, αναζητούν καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους διαπιστώθηκε ότι 291.868 Αλβανοί μετανάστες είχαν έγκυρη άδεια παραμονής στην Ελλάδα, αποτελώντας το 61,4% των τακτικών αλλοδαπών.

Την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο, ο αριθμός των Αλβανών με έγκυρη άδεια παραμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος. Τον Αύγουστο του 2021, 422.954 μετανάστες από την Αλβανία είχαν έγκυρη άδεια παραμονής στη χώρα και στήριζαν ενεργά τομείς της οικονομίας, ειδικά του πρωτογενούς τομέα.

Η μείωση του αριθμού των τακτικών Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο σχετίζεται όχι μόνο με τις διαδικασίες χορήγησης αδειών παραμονής, αλλά και με μια δυναμική μετακίνησή τους προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πολλοί Αλβανοί που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα έχουν πρόσφατα μεταναστεύσει σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και στη Βρετανία μετά από δυσκολίες στην απασχόληση και τις αυξήσεις των τιμών στην Ελλάδα.
Read More »
Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες