Γκάλοπ του thespro-news.com για τον Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Γκάλοπ του thespro-news.com για τον Δήμο Σουλίου
Read More »
Γκάλοπ του thespro-news.com για τον Δήμο Σουλίου Γκάλοπ του thespro-news.com για τον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε η πρώτη συνάντηση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηγουμενίτσα.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος που η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει την εκλογική μάχη.

Τονίσθηκε ότι ενιαίο είναι το μέτωπο ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, H Ε.Ε. σχεδιάζει, η Κυβέρνηση θεσμοθετεί και υλοποιεί.

Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση συγκεκριμενοποιούν τα μέτρα που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ενισχύουν την ανταποδοτικότητα προσθέτοντας νέους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, πρωτοστατούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, και υποδομών πχ Λιμάνι .

Άρα ενιαία θα δοθεί και η μάχη στις προσεχείς αναμετρήσεις. Στην συνάντηση αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκε να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αποτελείται από γνωστούς αγωνιστές της περιοχής μας , συνδικαλιστές που ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στον τόπου μας.

Αποφασίστηκε για το επόμενο διάστημα το ψηφοδέλτιο να μείνει ανοικτό σε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που θέλει να κάνει το βήμα και να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας.

Στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ.

Σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε., Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Επισυνάπτουμε κατάλογο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και πυρήνα υποψήφιων περιφερειακών Συμβούλων από τον Δήμο της Ηγουμενίτσας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 • ΔΗΜΑΣ ΔΩΡΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος , Δ. Σ Ένωσης Συν/χων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Κτηνοτρόφος
 2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ γ.γ. Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας,Δ.Σ. οικοδόμων
 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ
 4. ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ηλεκτρονικός
 5. ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ εργαζόμενος στην καθαριότητα
 6. ΚΟΡΜΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ πρόεδρος Σωματείου Ι/Υ Θεσπρωτίας
 7. ΛΑΓΓΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ εκπ/κος,Γυμναστής
 8. ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ηλεκτρολόγος,πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
 9. ΝΤΑΣΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Δ.Σ. Σωματείου Ι/Υ Θεσπρωτίας
 10. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ οικοδόμος,Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
 11. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΣΑ Μαθηματικός
 12. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Συ/χος εφοριακός υπ/λος
 13. ΡΕΠΑΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Δασκάλα
 14. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρονικός,Δ.Σ.Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας
 15. ΤΣΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ Μηχανικός Ηλ/κων Υπολογιστών
 16. ΦΥΣΣΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ επαγγελματίας
 17. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ πρόεδρος Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 1. ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας, Δ.Σ. ΕΚΘ
 2. ΔΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Φυσικός, Σ.Π. Ηπείρου Κ/Λ της ΚΝΕ
 3. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ γρ/τεας Κ.Ο. Ηγουμενίτσας
 4. ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ
Read More »
Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηγουμενίτσα Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Αραχωβίτης προς Γιόγιακα: Αρνητική η Κομισιόν στη χρήση εθνικών πόρων για τους νέους αγρότες του 2009 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019Αρνητική είναι μέχρι στιγμής η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της κυβέρνησης να δοθούν εθνικοί πόροι με σκοπό την αντιστάθμιση των μειωμένης αξίας ενισχύσεων νέων αγροτών του 2009. Αυτό απάντησε μεταξύ άλλων στον Βασίλη Γιόγιακα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο διπλό πλήγμα που έχουν δεχθεί όσοι κρίθηκαν δικαιούχοι της πρώτης φάσης του Προγράμματος Ενίσχυσης Νέων Αγροτών του Π.Α.Α. 2007-2013 λόγω, αφ’ ενός της περικοπής στο μισό του πλαφόν πριμοδότησης της πρώτης εγκατάστασης, αφ’ ετέρου των μειωμένης αξίας δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης που λαμβάνουν με την τρέχουσα ΚΑΠ. Ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε στην ΚΥΑ που είχε συνταχθεί επί υπουργίας Καρασμάνη με την οποία έδινε προτεραιότητα στους νέους αγρότες του 2009 στην κατανομή δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες που θα είχαν λόγω των προβλέψεων του κανονισμού 1307/2013. Έκανε δε λόγο για πολιτική ευθύνη της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία δεν έδωσε προτεραιότητα στην κατανομή δικαιωμάτων στους νέους αγρότες του 2009 από το Εθνικό Απόθεμα.

Ο κ. Αραχωβίτης αναγνώρισε την «αδικία» που υπέστησαν δικαιούχοι - νέοι αγρότες του 2009 για την αποκατάσταση της οποίας δόθηκε προτεραιότητα στη συμμετοχή τους σε Σχέδια Βελτίωσης και άλλα προγράμματα. Ανέφερε ως πρόβλημα ότι δεν προβλέφθηκε κάποιο πρόγραμμα - «γέφυρα» γι’ αυτούς στο Π.Α.Α. 2014-2020 ενώ σε ό,τι αφορά την αναζήτηση μιας λύσης με την αξιοποίηση εθνικών πόρων σημείωσε ότι η απάντηση που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στο Υπουργείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είναι θετική», τονίζοντας ότι αναζητούνται τρόποι για να αντισταθμιστούν οι απώλειες των αγροτών αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
 
Read More »
Αραχωβίτης προς Γιόγιακα: Αρνητική η Κομισιόν στη χρήση εθνικών πόρων για τους νέους αγρότες του 2009 (+ΒΙΝΤΕΟ) Αραχωβίτης προς Γιόγιακα: Αρνητική η Κομισιόν στη χρήση εθνικών πόρων για τους νέους αγρότες του 2009 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 25η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2019 του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης και προσδιορισμός ενεργειών μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. υπουργικής απόφ. αριθμ. οικ. 2/6748/ΔΛΚ/24-01-2019,του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη λόγω μείζονος σημασίας του θέματος.
- Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

3. Έγκριση πρωτόκολλου παραγραφής αξιώσεων προμηθευτών λόγω παρέλευσης πενταετίας.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

4. Απόφαση ένταξης Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Φιλιατών στο Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς Ψεκασμούς.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

5. Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Προσδιορισμός ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής για το έτος 2019.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

6. Έκφραση γνώμης για παραχώρηση ακινήτου κατά χρήση.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

7. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας και έγκρισης του πρώτου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου ¨ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ και ΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΟΥ¨.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

8. Διαγραφές οφειλών ύδρευσης.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

9. Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών / Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ. 11β και παρ. 11δ).
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

10. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών – υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

11. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ραγίου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

12. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 85,00στρ. στη θέση << Παπαδιά>> της Τοπικής Κοινότητας Κεστρίνης.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

13. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησίου
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

14. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής κοινότητας Κυπαρίσσου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

15 Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Τοπικής κοινότητας Σμέρτου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Έξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Σλοβακικών Αρχών, τα οποία επιπρόσθετα έφεραν πλαστές ελληνικές σφραγίδες εισόδου.
Στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας μία 32χρονη αλλοδαπή, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επίσης, σε βάρος της 31χρονης εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Πάτρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης και αιγιαλών.
Στο 77ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Καλόβρυσης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (7) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Τέλος στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νωρίτερα στην περιοχή της Φιλιππιάδας, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, ένα πρόβατο.
Read More »
Έξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα Έξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή ενορίας Λαδοχωρίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019
 
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Λαδοχωρίου, θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επικεφαλή της Δασικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας κ. Γιαννακοπούλου Σουλτάνα και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, για την παραχώρηση του χώρου στη θέση Γωνιά, όπου αυτό το διάστημα εκτελούνται έργα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου. 
 
Ένα χρόνιο αίτημα μας που με αγάπη αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή. 
 
Σας ευχαριστούμε και πάλι!!! 
 
Με εκτίμηση 
Η εκκλησιαστική επιτροπή
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή ενορίας Λαδοχωρίου Ευχαριστήρια επιστολή ενορίας Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Φιλιατών, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. 
 
Ξεναγήθηκαν στους χώρους του ναού του αγίου Μηνά και του πνευματικού κέντρου, ενώ τους προσφέρθηκαν κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. 
 
Ευλαβικά άναψαν κεριά και στάθηκαν με πίστη μπροστά στην εικόνα του αγίου Μηνά. 
Δεν χόρταιναν να τη βλέπουν και να την προσκυνούν. 
Τι γλυκά, τι στοργικά φαινόταν ότι ένιωθαν. 
Το βλέμμα τους εκείνη τη στιγμή σε μαγνήτιζε. 
Σε απορροφούσε. 
Δεν σε άφηνε απαρηγόρητο. 
Σε γέμιζε με ελπίδα και χάρη. 
 
 
Μιλώντας τους ο π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού τους ανέφερε συνοπτικά την ιστορία των δύο ναών, τόνισε ότι "απαραίτητα είναι τα κτίσματα και η γενικότερη οικοδομή, εκείνο, όμως, που περισσότερο χρειάζεται, και οι ηλικωμένοι/ες έχουν την εμπειρία να το αναγνωρίσουν, είναι να μην επηρεαστούμε από τις δυσκολίες της ταραγμένης εποχής μας, να μην παρασυρθούμε από τη νοοτροπία του κόσμου, αλλά να μείνουμε σταθερά αφοσιωμένοι στη στενή σχέση και κοινωνία με το Χριστό". Και πρόσθεσε: 
"Εσείς οι ηλικιωμένοι/ες έχετε τέλεια και ολοκληρωμένη αγάπη, που καρποφορεί ως ώριμο πνευματικό καρπό την υπομονή σας, ακόμη και όταν σας κακομεταχειριζόμαστε".

Εκ του Ιερού Ναού 
Αγίου Μηνά κεστρίνης

Read More »
Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος MEGA- ΕΕΜΜ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Χαιρετισμός του πρώην υπουργού και βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος MEGA- ΕΕΜΜ (Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον), στο Καραχάτζι του Δήμου Φοινικαίων, (Αλβανία 16/2/2019).

Ας αναληφθούν πρωτοβουλίες ενότητας

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Είμαστε γνωστοί εδώ και χρόνια γιατί μας ενώνουν ο πατριωτισμός και τα «μεγάλα», και όχι τα «μικρά» της πολιτικής…. Μαζί δώσαμε αγώνες για να ανοίξει το Τελωνείο Μαυροματίου, για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται και να ολοκληρωθεί ο δρόμος από το Τελωνείο στους Αγίους Σαράντα. Όταν η Ελλάδα είχε προβλήματα και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές, αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς. Μαζί αγωνιστήκαμε όταν η Αλβανία επιχειρούσε στοχευμένες παρεμβάσεις στη διοικητική διαίρεση της χώρας σε βάρος των ελληνικών περιοχών και του πληθυσμού τους. Τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι πίσω από κάθε επίτευγμα υπάρχει ο αγώνας και η συνεργασία. Και επειδή έχουμε παρελθόν συνεργασίας, θα έχουμε και μέλλον!

 
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική μειονότητα. Κάθε χρόνο και χειρότερα… Η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο δεν είναι μόνο θρησκευτική, είναι εθνική μειονότητα αναγνωρισμένη από το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα και σαν τέτοια η Αλβανία οφείλει, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, να τη σέβεται και να την προστατεύει. Το αντίθετο όμως συμβαίνει. Η δημογραφική αλλοίωση, τα ανθελληνικά σχολικά βιβλία, οι απολύσεις Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η προσπάθεια σφετερισμού και καταπάτησης των ελληνικών περιουσιών, όχι μόνο στη Χιμάρα αλλά και στο Δήμο σας και σε άλλες μειονοτικές περιοχές, η εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και άλλα πολλά, όλα αυτά αποτελούν πρακτικές ενταγμένες σε μια συγκεκριμένη στρατηγική: τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός που ακολουθούσε πάντα ο ελληνισμός σε δύσκολες περιόδους, ο δρόμος της ενότητας! Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία μας, ότι μπορούμε δηλαδή να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες όταν μας ενώνει η εθνική συνείδηση. Ξέρω ότι η ενότητα θέλει ανταπόκριση και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί εσύ να επιδιώκεις την ενότητα και ο άλλος να την απορρίπτει. Είναι θα έλεγα σαν το ταγκό που χρειάζεται δύο για να το χορέψεις. Εσείς όμως, ας κάνετε το πρώτο βήμα… Ας αναλάβετε πρωτοβουλίες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο πολιτικό πλαίσιο. Ας μην αφήσουμε αυτούς που επιδιώκουν το διχασμό να «κερδίσουν το παιχνίδι». Ας το κερδίσουμε όσοι επιδιώκουμε την ενότητα».

Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος MEGA- ΕΕΜΜ Ο Αντώνης Μπέζας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος MEGA- ΕΕΜΜ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

"Φεύγεις" από την Penny Black, σε στίχους του Θεσπρωτού Σωτήρη Δημητρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Music by Dimitris Tsiardakas
Στίχοι: Σωτήρης Δημητρίου
Οutro Solo: Giannis Katsanoulis
Ερμηνεία Δέσποινα Μαύρου

Στίχοι του τραγουδιού από Σωτήρης Δημητρίου από Ηγουμενίτσα (Copyrights 2019)

Read More »
"Φεύγεις" από την Penny Black, σε στίχους του Θεσπρωτού Σωτήρη Δημητρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) "Φεύγεις" από την Penny Black, σε στίχους του Θεσπρωτού Σωτήρη Δημητρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο το οποίο, το οποίο μεταξύ άλλων, έρχεται να αναμορφώσει πλήρως, το πλαίσιο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών. Ένα πλαίσιο που μέχρι σήμερα ήταν μια ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία, τόσο για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, όσο και για τα ζητήματα της αδιαφάνειας και της συναλλαγής που γεννούσε.

Όταν ένα δίπλωμα καταλήγει σε κάποιον που δεν το αξίζει, αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο αίμα στην άσφαλτο. Γι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εξετάσεις.

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Ποια είναι η πρώτη επαφή που έχει συνήθως ένας νέος άνθρωπος με το ελληνικό δημόσιο; Η διαδικασία για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Μια διαδικασία στην οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, εμπεριέχεται σε πολλές περιπτώσεις λάδωμα, τηλεφωνήματα σε γνωστούς, και εξετάσεις με κολλητούς εξεταστές. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική δεκαετιών. Και σε κάποιες πιο ακραίες περιπτώσεις που ερευνώνται, υπάρχουν διπλώματα χωρίς καν εξετάσεις. Με λίγα λόγια μια διαδικασία για την οποία θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.

Δυστυχώς οι Νομαρχίες τότε, και οι Περιφέρειες σήμερα, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αυτό το άθλιο σύστημα, που μας προσβάλει σαν κοινωνία. Και λέω οι Περιφέρειες γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές είναι οι υπεύθυνες για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οπότε καλό είναι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, και να κάνουν και την αυτοκριτική τους για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, όσοι με ευκολία αποδίδουν ευθύνες στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Γιατί αυτό το σύστημα κάποιοι, που κάνουν ότι γεννήθηκαν χθες, το έχτιζαν λιθαράκι λιθαράκι για πάρα πολλά χρόνια.

Είτε με την ανικανότητα τους να το τιθασεύσουν, είτε με τη σκοπιμότητα τους, η οποία στόχευε στην εδραίωση και αναπαραγωγή ενός παλαιοκομματικού μοντέλου με μεγαλύτερες ή μικρότερες εξυπηρετήσεις, σε «δικά μας παιδιά» πολίτες ή υπαλλήλους.

Στη συζήτηση που έγινε στις επιτροπές βρεθήκαμε να εγκαλούμαστε για την αποχή που έκαναν οι εξεταστές και η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις. Η αφορμή γι αυτή την αποχή ήταν οι αμοιβές για τις εξετάσεις.

Τόσο οι εξεταστές όσο και οι Περιφερειάρχες στους οποίους ανήκουν οι υπάλληλοι αυτοί διοικητικά, γνώριζαν ότι υπήρχε η πρόβλεψη της αμοιβής τους. Αυτό το γνώριζαν απ’ όταν το νομοσχέδιο ήταν ακόμα στη Διαβούλευση. Από την περασμένη άνοιξη το ήξεραν. Επίσης όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, είδαν τις προβλέψεις για την αμοιβή τους και, μάλιστα, και με μεταβατικό διάστημα γι’ αυτή την αμοιβή μέχρι ο νόμος που θα ψηφιστεί να εφαρμοστεί.

Από αυτά αποδεικνύεται ότι υποκρύπτεται κάτι άλλο μέσα στις γενικότερες αντιδράσεις. Για να το πω ξεκάθαρα, υπάρχουν πολλές φωνές και στους εξεταστές και στις σχολές οδηγών, που δεν θέλουν καμία αλλαγή. Επιδιώκουν τη διατήρηση των κυκλωμάτων, του λαδώματος, και όλων εκείνων των μαύρων σημείων των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Αν λοιπόν ελπίζουν σε κάτι τέτοιο, ας το ξεχάσουν μια και καλή.

Φυσικά δεν γενικεύω. Δε σημαίνει ότι επειδή το θέλουν κάποιοι, το θέλουν κι όλοι.

Μέχρι σήμερα, οι εξεταστές ήταν υπάλληλοι των Περιφερειών και όχι υπάλληλοι των Περιφερειών στις συγκεκριμένες διευθύνσεις συγκοινωνιών ή μεταφορών που προβλέπεται να υπάρχουν στις Περιφέρειες. Γι αυτούς λοιπόν τους εργαζομένους οι εξετάσεις οδήγησης ήταν ένα πάρεργο.

Πρακτικά 1350 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο, έφευγαν από τις θέσεις τους στις Περιφέρειες το μεσημέρι για να διεξάγουν τις εξετάσεις. Αυτό είχε σα συνέπεια φυσικά, να μπλοκάρουν εντελώς οι υπηρεσίες τους αυτό το διάστημα, εξαιτίας της απουσίας τους.

Πλέον με το νομοσχέδιο αυτό, οι υπάλληλοι θα έχουν αποκλειστική απασχόληση με το τη συγκεκριμένη διαδικασία. Άρα θα είναι προς όφελος των Περιφερειών γιατί θα χρειάζονται μόλις 350 άτομα σε όλες τις Περιφέρειες για να κάνουν αυτό το έργο.

Ως προς το κομμάτι της ίδιας της εξέτασης και των αλλαγών που φέρνει το νομοσχέδιο.

Πράγματι η διαδικασία εξέτασης αλλάζει άρδην. Και αλλάζει για τρεις βασικούς λόγους:

Πρώτον, για να διασφαλίζεται η διαφάνεια, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Δεύτερον, για να υπάρχει ένα συγκεκριμένο τυποποιημένο πρότυπο δοκιμασιών

Τρίτον, και πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου, να κατοχυρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι ο νέος οδηγός που θα βγει στο δρόμο είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του.

Στον νέο τρόπο εξέτασης των υποψηφίων προβλέπεται επίσης και ο καθορισμός ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τη διενέργεια των ειδικών δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης υποψήφιων οδηγών, καθώς και η διαμόρφωση συστήματος εποπτείας και ελέγχου των εξεταστών και εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών, με οπτικοακουστικά μέσα που θα μεταδίδει εικόνα της εξέτασης online στο ενιαίο κέντρο ελέγχου που θα βρίσκεται στο Υπουργείο Μεταφορών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι χρέος μας απέναντι στους υποψήφιους οδηγούς να σταματήσουμε τον εκφυλισμό της διαδικασίας της εξέτασης, με τα λαδώματα και τα τηλεφωνήματα. Είναι χρέος μας απέναντι στους επαγγελματίες των σχολών οδηγών, που εργάζονται με εντιμότητα και προσήλωση, να καθαρίσουμε το χώρο από κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο για δεκαετίες. Είναι χρέος μας προς τους εξεταστές, τους υπαλλήλους δηλαδή των Περιφερειών, να τους δώσουμε έναν περιβάλλον εργασίας σταθερό, και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο οποίο θα μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα και με διαφάνεια τις υπηρεσίες τους. Τέλος, είναι χρέος μας προς την κοινωνία να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια, βγάζοντας στους δρόμους οδηγούς επαρκώς εκπαιδευμένους, ώστε να μειώσουμε δραστικά το φόρο αίματος που πληρώνουμε κάθε χρόνο στην άσφαλτο.

Η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που απαιτεί συναίνεση και σοβαρότητα. Γι αυτό σας καλό να στηρίξετε το παρόν νομοσχέδιο. 
Σας ευχαριστώ
Read More »
Μάριος Κάτσης: Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης Μάριος Κάτσης: Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Η απελευθέρωση της Θεσπρωτίας από τον τουρκικό ζυγό το Φεβρουάριο του 1913

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Στο πανελλήνιο σίγουρα κάνει περισσότερη εντύπωση η απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 2013 και πιθανόν να πιστεύεται ότι την ίδια μέρα απελευθερώθηκε αυτόματα και η υπόλοιπη Ήπειρος, μαζί και η Θεσπρωτία. Αυτό όμως δεν ισχύει. Στις 23 Φεβρουαρίου απελευθερώνεται η Παραμυθιά. Και στις 26 Φεβρουαρίου 1913, ο ελληνικός στρατός έφτασε και στους Φιλιάτες. Όσο για την Ηγουμενίτσα, που σήμερα είναι η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, τότε ήταν ένα μικρό χωριό, και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ποια ακριβώς μέρα του Φεβρουαρίου του 1913 ελευθερώθηκε. Ούτε και στο Ηρώο της πόλης αναφέρεται κάτι σχετικό. Αναφέρεται στην ιστοριογραφία: “Μέχρι την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας (1913), η Ηγουμενίτσα ήταν ένα μικρό χωριό, που στην απογραφή, η οποία έγινε εκείνη τη χρονιά, αριθμούσε 292 κατοίκους και έφερε το όνομα Γράβα. Υπήχθη στην Υποδιοίκηση “Φιλιατών και Γουμενίτσης” του νομού Ιωαννίνων”.
 
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου ο τουρκικός στρατός υποχωρεί από τη Σκάλα, την Παραμυθιά και τα σημεία του κάμπου, που κατείχε και διαφεύγει προς την Αλβανία. Την επομένη 22‐2‐13, σύμφωνα με την ιστορική έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτου, αντιπροσωπεία Παραμυθιωτών, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς, τον Δήμαρχο, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και άλλους Μουσουλμάνους Προκρίτους, πηγαίνει στο Φανάρι να δηλώσει υποταγή στον συνταγματάρχη Ηπίτη, διοικητή ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού. Ο Ηπίτης, με τηλεγράφημά του, την ίδια μέρα, στον διάδοχο Κωνσταντίνο, σημειώνει: «Αξιωματικοί υπαξιωματικοί και στρατιώται συγχαίρουν δαφνοστεφή διάδοχον δι άλωσιν Ιωαννίνων, την Σήμερον 10 π.μ. αφίχθη ενταύθα Μητροπολίτης Παραμυθιάς μετά Δημάρχου δημοτικών συμβούλων και προκρίτων Οθωμανών δηλώσαντες υποταγήν. Αύριον πρωΐαν θα βαδίσω ίνα εισέλθω εις Παραμυθίαν. Διέταξα τα τα τμήματα Τρυπογιώργου, Τζούρα και Ταβουλαρίδου μετά υπολοχαγού Πάναρου ίνα βαδίσουν εις Σκάλαν Παραμυθίας οπόθεν θα αναμείνωσιν την άφιξίν μου εις Παραμυθιάν ίνα εισέλθωσιν εις την πόλιν.». Στις 23‐2‐13 η Παραμυθιά υποδέχτηκε με κωδωνοκρουσίες, επευφημίες και ζητωγραυγές τον Ηπίτη, που μπαίνει από τη νότια είσοδο ελευθερωτής στη μικρή πολιτεία. Ταυτόχρονα, εισέρχονται από τη βόρεια είσοδο, από την πολύπαθη Σκάλα, τα τμήματα των αξιωματικών Τρυπογιώργου, Τζούρα και Ταβουλαρίδου και Πάναρου. Μαζί και τα ανταρτικά τμήματα.
 
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τα γεγονότα εκείνων των ημερών διέσωσε με ιστορικό σημείωμα, γραμμένο το 1915, ο Ξεχωρίτης Μηνάς Μπάλλος. Το σημείωμα αυτό το φύλαξε σαν κόρη οφθαλμού ο γιος του Χρήστος και το δημοσίευσε στην εφημερίδα “τα ΝΕΑ των Φιλιατών”. Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: “Μαζεύτηκαν στου Τζούμα 50 άντρες ένοπλοι και ανέβηκαν στο βουνό της Σίδερης να προϋπαντήσουν τον Ελληνικό στρατό. Την επόμενη μέρα ξεκάμπισε κάτω από το Παλιωχώρι που πέρασε από ένα ξυλογέφυρο στον Καλαμά, το τάγμα με διοικητή το Γεώργιο Μαυρογιώργο. Αφού έγινε η εδαφική αναγνώριση γύρω από το Φιλιάτι αλλά και το ποτάμι γεμάτο και ερμηνεύοντας το χάρτη εντοπίσθηκε στο Καλπάκι η πέτρινη γέφυρα (η υπάρχων και σήμερα). Επίσης και η άλλη γέφυρα στο Φιλιατιώτικο κάμπο (που ανατινάχθηκε το 1944). Η καμπάνα της Αγίας Τριάδας χτυπούσε χαρμόσυνα ενώ μια άλλη σάλπιγγα ηχούσε στο δεσπόζων ύψωμα της Γκόντριζας, συνθηματικά ότι ο στόχος κατελήφθη. Πέντε στρατιώτες ήρθαν στο διοικητή και ανέφεραν ότι ένας λόχος παρελαύνει μέσα στο Φιλιάτι. Ο δρόμος γεμάτος χριστιανούς κι τούρκοι γονατιστοί. Και ένας προηγείται με ένα ντεσκερέ στο χέρι”. 
Read More »
Η απελευθέρωση της Θεσπρωτίας από τον τουρκικό ζυγό το Φεβρουάριο του 1913 Η απελευθέρωση της Θεσπρωτίας από τον τουρκικό ζυγό το Φεβρουάριο του 1913 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Την Δευτέρα παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υπ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Δημητρίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Σας καλώ στην παρουσίαση του τίτλου, του εμβλήματος και των προγραμματικών θέσεων της Δημοτικής μας Παράταξης, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων

Με Τιμή 
ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ηγουμενίτσας

Read More »
Την Δευτέρα παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υπ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Δημητρίου Την Δευτέρα παρουσιάζει τον συνδυασμό του ο υπ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Έργα και ημέρες της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Πραγματικά χάρηκα όταν διάβασα την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ και του δημάρχου για δημοπράτηση έργων ύψους 3.633.200 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της επιχείρησης προς τους δημότες.
Το ένα έργο αφορά την «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου», και είναι προϋπολογισμού 1.835.200 ευρώ ενώ το άλλο την «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.798.000 ευρώ.
Χάρηκα μέχρι που διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση που αναφέρει ότι τα έργα αυτά θα γίνουν «χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες»!
Φυσικά αυτό είναι ανακριβές και αναφέρεται παραπλανητικά αφού η ΔΕΥΑΗ, και μέσω αυτής οι δημότες, θα κληθούν να καταβάλουν τον Φ.Π.Α των έργων αυτών ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην χρηματοδότηση και ανέρχεται στο ποσό των 638.200 ευρώ!
Και πάλι όμως είπα χαλάλι! Αφού θα γίνουν τόσο σημαντικά έργα δεν πειράζει! Ας συνεισφέρουμε και εμείς οι δημότες.
Αλλά και αυτή η χαρά μου κράτησε λίγο όταν ανέτρεξα στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΗ που ψηφίστηκε την 07/12/2018 (ΑΔΑ: 633ΦΟΡ8Μ-ΜΡ6), και διαπίστωσα ότι τα ίδια αυτά έργα τα είχε ήδη συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της η ΔΕΥΑΗ με κόστος μόνο 500.000 ευρώ το καθένα (χωρίς ΦΠΑ)! Τώρα πως γίνεται δύο έργα τα οποία είχαν συνολικό κόστος 1.240.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ) να φτάσουν τα 3.633.200 ευρώ, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Πιθανώς κάποιοι «μαγείρεψαν» τις μελέτες και εξασφάλισαν περισσότερα χρήματα από όσα απαιτούνται! Τώρα τι αλλαγές έγιναν για να προκύψει ποσό σχεδόν τριπλάσιο από το αρχικό δεν μπορώ να γνωρίζω.
Και αυτό όμως ας πούμε ότι είναι θεμιτό! Αυτό που δεν γνωρίζω, και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ, είναι το που θα πάνε τα υπόλοιπα χρήματα? Διότι, αν από τα 3.633.200 ευρώ αφαιρεθούν τα 1.240.000 ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί για τα έργα, περισσεύει ένα ποσό ύψους 2.393.200 ευρώ το οποίο είναι άγνωστο που θα διατεθεί.
Θεωρώ αδιανόητο να έγιναν τέτοιες μεγάλες αλλαγές στις μελέτες οι οποίες να προξένησαν τον τριπλασιασμό της αξίας των έργων που θα γίνουν. Ευελπιστώ δε ότι τα παραπάνω χρήματα, τα οποία διεκδίκησε και πήρε η ΔΕΥΑΗ, θα αξιοποιηθούν για τα έργα και όχι για άλλους σκοπούς.
Υφίσταται βέβαια και η περίπτωση η ΔΕΥΑΗ να μας εξαπάτησε όλους. Και εμάς, τους καταναλωτές, θέτοντας στον προϋπολογισμό έργα ύψους 1.240.000 ευρώ, για τα οποία τελικά εξασφάλισε πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση, αλλά και το υπουργείο που ενέκρινε τα χρηματικά αυτά ποσά.
Η ΔΕΥΑΗ οφείλει να ενημερώσει τους δημότες – πελάτες της αν υφίσταται διάθεση επιπλέον χρημάτων καθώς και που θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, και, ακόμη, να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της αφαιρώντας το 1.240.000 ευρώ που είχε προϋπολογίσει για τα έργα αυτά.
Οφείλει να ενημερώσει γιατί οι δημότες, που καλούνται συνεχώς να βάζουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, θα πρέπει να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα των έργων αυτών τα οποία «θα συμβάλουν καθοριστικά στην μείωση της τιμής του νερού» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος.

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
Έργα και ημέρες της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Έργα και ημέρες της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Εντάξεις έργων ύψους 7,843 εκ. ευρώ στο Ε.Π. «’Ηπειρος 2014-2020» για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019


Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 πέντε πράξεων – συνολικού προϋπολογισμού 7.843.109 ευρώ – για παρεμβάσεις κατασκευής, ανάπλασης και αναβάθμισης πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού σε Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα αποφάσισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι πράξεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξης» του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και είναι οι εξής:
«Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμων και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 2.360.435 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
«Διαμόρφωση τάφρου Αγίου Ανδρέα», προϋπολογισμού 2.287.112 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Πρέβεζας και η ΕΦΑ Πρέβεζας.
«Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων αστικού ιστού της πόλης της Άρτας», προϋπολογισμού 2.072.362 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Αρταίων και η ΕΦΑ Άρτας.
«Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 714.000 ευρώ. Φορείς διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
«Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» στην Ηγουμενίτσα, προϋπολογισμού 409.200 ευρώ. Φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εντάξεις έργων ύψους 7,843 εκ. ευρώ στο Ε.Π. «’Ηπειρος 2014-2020» για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας Εντάξεις έργων ύψους 7,843 εκ. ευρώ στο Ε.Π. «’Ηπειρος 2014-2020» για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 37χρονου και 39χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 37χρονου και 39χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 37χρονου και 39χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Σελίδες