4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας.

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019
Πάνω από 13.000.000€ στην Θεσπρωτία


Νέες εντάξεις 90 έργων σε όλη τη χώρα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 173.693.580,25 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στη Θεσπρωτία, εντάσσονται 2 έργα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας συνολικού ύψους περίπου 4.700.000 €. Συγκεκριμένα πρόκειται για :

1. Αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 3.826.751,00 €. Πρόκειται για αντικατάσταση εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού λόγω παλαίωσης (20ετία) και εγκατάστασης αυτοτροφοδοτούμενης Φ/Β μονάδας για μείωση του λειτουργικού κόστους.

2. Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας 868.000,00 €. Σημειώνεται ότι στην ίδια πρόσκληση στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών έχουν εγκριθεί ήδη 1.736.000 €

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι γεγονός πως η Θεσπρωτία, τόσα πολλά έργα και πόρους μέσα σε μια 4ετία πρώτη φορά βλέπει. Έχουμε δώσει σαν κυβέρνηση στους ΟΤΑ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018, πάνω από 13.000.000€ μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτούν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων τους. Υποδομές κρίσιμες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, τώρα ολοκληρώνονται, ενώ έργα που πολλαπλασιάζουν τις τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως « Η κυβέρνηση συλλογικά κάνει το καθήκον της και βοηθάει τα μέγιστα. Είναι σειρά των Δημοτικών Αρχών να τρέξουν την υλοποίηση των έργων με αποτελεσματικότητα γιατί παρατηρούνται καθυστερήσεις. Η απορρόφηση των κονδυλιών και η υλοποίηση των ενταγμένων έργων είναι κάτι που, κατά τη γνώμη μου, θα αποτελέσει βασικό κριτήριο των συμπολιτών για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Read More »
4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας. 4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Συλλήψεις του Λιμενικού, μετά από καταδίωξη, για απόπειρα ιχθυοκλοπής

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Για απόπειρα κλοπής συνελήφθησαν δύο (02) άνδρες, ηλικίας 34 και 31 ετών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, τέσσερις (04) άνδρες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από λιμνοθάλασσα Βαθύ Πρέβεζας αλιεύματα, εκφορτώνοντας από Ι.Χ.Ε. όχημα πλησίον ακτής ξύλινη λέμβο (α.λ.σ.) και δίχτυα, οι τρεις εκ των οποίων τράπηκαν σε φυγή πεζοί, ενώ ο ένας διέφυγε με το ως άνω όχημα.
Ακολούθησε καταδίωξη με τη συνδρομή περιπολικών οχημάτων των Αστυνομικών Τμημάτων Λούρου και Ζηρού, κατά τη διάρκεια της οποίας ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 31χρονος οδηγός του, ενώ ο ένας από τους πεζούς, ηλικίας 34 ετών, προσήλθε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας, πρωινές ώρες σήμερα, ο οποίος συνελήφθη επίσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν η λέμβος καθώς και διακόσια πενήντα μέτρα (250m) δίχτυα μεσηνέζας.
Read More »
Συλλήψεις του Λιμενικού, μετά από καταδίωξη, για απόπειρα ιχθυοκλοπής Συλλήψεις του Λιμενικού, μετά από καταδίωξη, για απόπειρα ιχθυοκλοπής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019
 
Στη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 20χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Του Χρήστου Ζήγου

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Εισαγωγή

Ο αρχαιολογικός τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού που απευθύνετε σε υψηλά οικονομικοκοινωνικά στρώματα και κυρίως σε μεγάλες ηλικίες τουριστών . Το παγκοσμίως γνωστό και το πιο δυνατό ατού της Ελλάδος στον αρχαιολογικό τουρισμό είναι η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα . Την τριάδα παγκοσμίως συμπληρώνουν οι Πυραμίδες του Χέοπα στην Αίγυπτο , το Σινικό Τοίχος στην Κίνα και το Κολοσσαίο στην Ρώμη με εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο .

Στην Ήπειρο ο αρχαιολογικός τουρισμός άργησε να αναπτυχθεί ( με εξαίρεση το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και την Αρχαία Νικόπολη ) .Τα υπόλοιπα αρχαία θέατρα και κυρίως αυτό των Γιτάνων στην αρχαία Γκούμανη Θεσπρωτίας έχει πολλές ελλείψεις ουτως ώστε να καταστεί ένας ελκυστικός αρχαιολογικός προορισμός .

Α) Πρέπει να ολοκληρωθεί η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Β) Να προχωρήσουν οι ανασκαφές και η ανάδειξη της αρχαίας πολιτείας Γ) Να περιφραχθεί και να καθαριστεί ο χώρος Δ) Να υπάρχει φύλακας μόνιμος Ε) Να γίνει σωστή προβολή .

Σε συνδυασμό με την αναστήλωση και ανάδειξη του κάστρου της Ηγουμενίτσας και των άλλων αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων να προσελκύσουμε πολλούς τουρίστες ( ευτυχώς στην Ηγουμενίτσα έχουμε ένα αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο και μας βγάζει ασπροπρόσωπους ) .

Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει καλή δουλειά στο αναστηλωμένο αρχαιολογικό Βυζαντινό πάρκο της Οσδίνας αλλά χωρίς επισκέπτες . Για την μικρή επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας έχουμε ευθύνη και εμείς οι επαγγελματίες του τουρισμού που δεν τα προτείνουμε στους πελάτες μας και δεν τα προβάλλουμε μέσα από τα επαγγελματικά μας Site.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο τα πράγματα είναι καλύτερα και στα αρχαία θέατρα και στα κάστρα και στα βυζαντινά μνημεία για αυτό και προσελκύουν κάθε χρόνο και περισσότερους τουρίστες –επισκέπτες αρχαιολογικού τουρισμού . Υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη ανάπτυξη του αρχαιολογικού τουρισμού .Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε στις 10-12-2018 ο νέος φορέας ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΥΠΟΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ .

Έχοντας την θεσμική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου , την τεχνική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Ήπειρος Α.Ε. και την εμπειρία του κ. Μπένου Προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μαζί με τις 60 επιχειρήσεις του τουρισμού , του εμπορίου , των τοπικών προϊόντων κτλ . Συμφωνήσαμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας .Για την σύνδεση του αρχαιολογικού τουρισμού και πολιτιστικού με την τοπική οικονομία και κυρίως τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα .Συγκροτήθηκε η 15μελης επιτροπή παρακολούθησης στην οποία συμμετέχω και εγώ ως εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης OLYMPIC HOLIDAY ZIGOS .

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο τοπικό σύμφωνο θα πρέπει να πληρούν πολύ υψηλά κριτήρια και θα πιστοποιούνται από τον φορέα .Επίσης στην αρμοδιότητα του τοπικού συμφώνου θα είναι και η σωστή προβολή του αρχαιολογικού –πολιτιστικού τουριστικού πακέτου με την δημιουργία ενός δυναμικού site και ενός video με την χρήση της πληροφορικής και των social media να γίνουν γνωστά τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου σε όλους τους ενδιαφερόμενους τουρίστες και ιδίως στους Tour operator και στις ναυτιλιακές εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες στην Μεσόγειο για να το βάλουν στο πρόγραμμα τους στοχευμένη διαφήμιση στην πηγή .

Για να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα η οποία αδικείτε με 15άφιξη το χρόνο ενώ στην Κέρκυρα ξεπερνούν τις 500 αφίξεις το χρόνο .

Read More »
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Του Χρήστου Ζήγου ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Του Χρήστου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Γενική συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3/2019 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την γενική συνέλευση, απευθύνεται σε όλους εσάς που ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να δεχόμαστε τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Σε μια γενική συνέλευση που συμμετέχουν εργάτες και όχι εργοδότες (όπως στην ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) ή διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που σου ζητάνε να χαμογελάς για τα κέρδη των επιχειρήσεων (my market).

Σε μια γενική συνέλευση που στόχο έχει την ενημέρωση, την ουσιαστική συζήτηση, την ανάγκη να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τις δυσκολίες μας αλλά και πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας.

Σε μια γενική συνέλευση που την απασχολεί η ζωή και οι ανάγκες των συναδέλφων και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

Σε καλούμε στη Γενική Συνέλευση, ανεξάρτητα σε ποιο θεό πιστεύει ο καθένας, να σταθούμε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, μπροστά στις εξελίξεις, να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα μας, να αντιμετωπίσουμε το εργοδοτικό απόστημα ως εργάτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα σωματείο ακόμα πιο δυνατό, που μέσα από την ταξική γραμμή πάλης θα μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις που όμως αποδεικνύονται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ίσα ίσα για να κάμπτουν τη λαϊκή αντίδραση. Είναι πλέον φανερό πως όταν μιλούν για ανάπτυξη δεν εννοούν τη βελτίωση της ζωής μας, αλλά την ευημερία των μεγάλων επιχειρήσεων, της κερδοφορίας που αντλείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς.

Ξέρουμε πως αυτά που μας ετοιμάζουν είναι η περαιτέρω απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας από τις 7 που απελευθέρωσε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στις 32 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την πλήρη κατάργηση της, μισθούς ψίχουλα χωρίς κλαδική ΣΣΕ, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των ασθενειών, ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που μας τάζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση. Καθημερινά βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα πιο βασικά έξοδα του σπιτιού.

Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη”, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε με την δράση μας μέσα από το ταξικό σωματείο μας να βάλουμε φρένο στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και στα χρόνια της κρίσης αλλά και σήμερα στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.

Τέτοιο σωματείο, αποκούμπι των εργαζομένων και των ανέργων, χρειαζόμαστε που θα οργανώνει, θα παλεύει και δεν θα συμβιβάζεται με τα αφεντικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας -μαζικοποιούμε το σωματείο μας

Διεκδικούμε:
· Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
· Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
· Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
· Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
· Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συνάδελφοι σε καλούμε να ενισχύσεις με την συμμετοχή σου το σωματείο μας ώστε να συνεχίσουμε την πάλη μας με μεγαλύτερη δύναμη να ακουστεί η φωνή μας ακόμα πιο δυνατά.

Read More »
Γενική συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Γενική συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

ΦΙΛΙΑΤΙ: ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση

Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 27η του μηνός Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19:00, σύμφωνα με την με αριθμ. 50/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

Read More »
ΦΙΛΙΑΤΙ: ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΙΛΙΑΤΙ: ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Μιχάλης Κάτσινος

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ,
Όταν αγαπάς τον τόπο σου οφείλεις να αποτελείς τμήμα της εξέλιξης του.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ χρέος πρώτα απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό να συμβάλλω στην υλοποίηση όσων αποτελούσαν μέχρι τώρα όραμα για τον τόπο μας.
Κάτι τέτοιο βέβαια θα επιτευχθεί μόνο με την κοινή μας προσπάθεια.
Έκανα την αρχή αποδεχόμενος την πρόταση που μου έγινε να θέσω υποψηφιότητα στο πλευρό ενός δραστήριου ανθρώπου γεμάτο καινούργιες ιδέες,του Δημήτρη Δημητρίου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου,με τον συνδυασμό ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ.
Στο εξής ας ενωθούμε προκειμένου να δούμε την προσπάθειά μας να αποφέρει καρπούς.
Ζητώ την στήριξη σας στην προσπάθεια μου αυτή,να εκφράσω τον τόπο μου αλλά και την γενιά μου,μέσα απο της αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης της οποίας πάντα υπήρξα ενεργό μέλος.
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Μιχάλης Κάτσινος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Μιχάλης Κάτσινος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Δομές στήριξης επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Δομές Στήριξης Επιχειρήσεων δημιουργούνται στα Επιμελητήρια σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για το εμπορικό απόρρητο.

Με την διάταξη συστήνεται ένα δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους επιμελητήρια, που τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το ποσό χρηματοδότησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ για όλα τα θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες, τον κανονισμό λειτουργίας, τη χρηματοδότηση κλπ, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση από το υπουργείο Οικονομίας. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια σύγχρονη θεσμική συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών), που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

Κεντρικός στόχος είναι να περιοριστεί ή και κατά το δυνατό να εξαλειφθεί η ελλιπής ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με δημόσιες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς όφελός της. Παράλληλα, η δημιουργία αυτού του δικτύου καλείται να εξυπηρετήσει το διττό ρόλο του κράτους ως διαμεσολαβητή- πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης και ως μηχανισμού απορρόφησης και πρόληψης των κοινωνικών επιπτώσεων που προκάλεσαν τόσο η κρίση όσο και οι πιέσεις που ασκούνται ιδίως στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τάσεις όπως η συγκέντρωση κεφαλαίου, ο ανταγωνισμός των αναπτυσσόμενων χωρών, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, το φορολογικό και κοινωνικό ντάμπινγκ των χωρών της Βαλκανικής.
Read More »
Δομές στήριξης επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια Δομές στήριξης επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Ποσό 1,2 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ στους δήμους της Ηπείρου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Το συνολικό ποσό των 1.151.240 ευρώ δίνει η Κυβέρνηση στους δήμους της Ηπείρου για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών στα σχολεία τους. Συνολικά στους δήμους όλης της χώρας η Κυβέρνηση δίνε το ποσό των 28 εκ. ευρώ/ Ανά Περιφερειακή Ενότητα τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:

Π.Ε. Ιωαννίνων: 598.740 ευρώ,
Π.Ε. Άρτας: 218.820 ευρώ,
Π.Ε. Πρέβεζας: 183.090 ευρώ,
Π.Ε. Θεσπρωτίας: 150.590 ευρώ.
Read More »
Ποσό 1,2 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ στους δήμους της Ηπείρου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους Ποσό 1,2 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ στους δήμους της Ηπείρου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: B.I.G. BROTHERS LIVE στο VERDE

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: B.I.G. BROTHERS LIVE στο VERDE Ηγουμενίτσα: B.I.G. BROTHERS LIVE στο VERDE Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Η επόμενη μέρα - Του Σταύρου Κωστάρα

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019

Την Δευτέρα 27 Μαΐου, είτε, πιθανόν, την επομένη της 03 Ιουνίου, θα ξέρουμε ποιος από τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες θα έχει επιλεγεί για να διαχειριστεί ένα κομμάτι από τη ζωή μας και, ταυτόχρονα, ένα κομμάτι από την περιουσία μας, η οποία είναι σημαντική και για το μέλλον των παιδιών μας.
Η γνώμη μου είναι ότι:
- Επιλέγουμε δημοκρατικά εκείνον και εκείνους που θα διεκδικήσουν από οποιαδήποτε κυβέρνηση, και με οποιοδήποτε τρόπο, την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και ενίσχυση του τόπου, μην υποχωρώντας μπροστά στις επιταγές της κεντρικής κυβέρνησης και των κάθε λογής συμφερόντων.
- Επιλέγουμε με γνώμονα την κοινωνία μας η οποία, μπροστά στην οικονομική λαίλαπα των τελευταίων ετών, έχει περιέλθει, σε πολλές περιπτώσεις, σε κατάσταση απόγνωσης και πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε πολιτικό, για κάθε άνθρωπο που ασκεί εξουσία.
- Επιλέγουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν φτάνει μόνο να είναι τίμιοι και ηθικοί, αλλά θα πρέπει να έχουν και τις δυνάμεις, την ικανότητα, αλλά και την αυταπάρνηση σε πολλές περιπτώσεις, ώστε να αφιερώσουν όλο τον χρόνο που τους περισσεύει, αλλά και ακόμη περισσότερο, για να πετύχουν τους στόχους που, δεν μπορεί να είναι άλλοι, παρά το κοινό συμφέρον των πολιτών.
- Επιλέγουμε όραμα και ελπίδα για το μέλλον του τόπου και ανθρώπους οι οποίοι δεν βλέπουν κοντόφθαλμα το τέλος της θητείας, με μόνο σκοπό την επανεκλογή με κάθε τρόπο.
- Επιλέγουμε αυτούς που βλέπουν μπροστά και ατενίζουν το μέλλον το δικό τους και των απογόνων τους, και αυτός είναι ο μόνος φάρος που έχουν σαν σημάδι.
Όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα φτάσει το πέρας του χρόνου της θητείας, θα πρέπει ο απολογισμός που θα κάνουμε, για το αποτέλεσμα της κρίσης μας, να είναι θετικός και να μην έχουμε μετανιώσει για τις επιλογές μας!

Σταύρος Κωστάρας 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
με τον συνδυασμό 
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
Η επόμενη μέρα - Του Σταύρου Κωστάρα  Η επόμενη μέρα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Δωρεά από σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα μας για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. 
 
Επίσης να ευχαριστήσουμε και το προσωπικό του, για την άψογη εξυπηρέτηση. 
 
Ό,τι καλύτερο και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σας. Βοηθήστε μας να ενισχύσουμε με ακόμα περισσότερα τρόφιμα τους ωφελούμενους του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Καθημερινά 07:00-15:00, τηλέφωνο 2664022324.
Read More »
Δωρεά από σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Δωρεά από σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Υποψήφιος με τον Γιάννη Γόγολο, ο Γιάννης Γόγολος

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία ανακοινώνει:

Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου για να μπορέσουμε να κάνουμε την επανεκκίνηση του Δήμου μας χωρίς κομματικά κριτήρια, χωρίς χρώματα, αλλά με άξιους συνεργάτες.
Καλωσορίζουμε στην Δημοτική μας ομάδα τον κύριο Γιάννη Γόγολο του Σωτήρη.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσας.

Ο κύριος Γογολος επί σειρά ετών ήταν Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πόλη μας.
Σήμερα είναι οδηγός και ιδιοκτήτης Λεωφορείου ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας.
Είναι παντρεμένος με την κυρία Παναγιώτα Κυριάκη του Λάμπρου από την Καταβόθρα Μαργαριτίου
Read More »
Υποψήφιος με τον Γιάννη Γόγολο, ο Γιάννης Γόγολος Υποψήφιος με τον Γιάννη Γόγολο, ο Γιάννης Γόγολος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Στα όρη Σουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019

Read More »
Στα όρη Σουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στα όρη Σουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Σελίδες