https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Ιουλίου η προθεσμία – Τι πρέπει να προσέξουμε

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Ιουλίου η προθεσμία – Τι πρέπει να προσέξουμε


Λήγει στις 31 Ιουλίου η προθεσμία που έχει δοθεί για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και έρχεται η πληρωμή της πρώτης δόσης, είπε στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα μέλη Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν απλογραφικά βιβλία είναι η 16η Αυγούστου. Έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι άλλαξαν φορολογική κατοικία το 2022 και οι συγγενείς θανόντων, είπε. Έως τις 31 Δεκεμβρίου υποβάλλονται και όλες οι δηλώσεις με αναδρομικά προηγουμένων ετών.

Το σύστημα άνοιξε μεν στις 30 Μαρτίου αλλά υπήρχαν ελλείψεις που εμπόδιζαν την υποβολή των δηλώσεων, είπε. Το σύστημα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του έως την πλήρη ψηφιοποίηση, διευκρίνισε.

Όσον αφορά στα πρόστιμα σε εκείνους που δεν θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήωση είναι:100 ευρώ για μη επαγγελματίες
250 ευρώ για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία
500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία

ΔΕΝ επιβάλλεται πρόστιμο εάν:Η δήλωση είναι χρεωστική
Δεν είναι χρεωστική, αλλά ο φόρος δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ

Επίσης:Στις χρεωστικές δηλώσεις επιβάλλεται και προσαύξηση 0,73% κάθε μήνα επί του ποσού κάθε απλήρωτης δόσης.

Έως χθες, σε σύνολο περίπου 6,5 εκατ. ΑΦΜ, είχαν υποβληθεί πάνω από 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις με το 51% να είναι μηδενικές και το 17% να είναι πιστωτικές.
Read More »
Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Ιουλίου η προθεσμία – Τι πρέπει να προσέξουμε Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Ιουλίου η προθεσμία – Τι πρέπει να προσέξουμε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές τηςΑρχίζει από σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 18:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών για πρόσληψη, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στις επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 10 Ιουλίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά, μέσω gov.gr. Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Οι 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Το σχολικό έτος 2023-2024 θα λειτουργήσουν 30 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, οκτώ εκ των οποίων εμπλουτισμένες θεματικά και γνωστικά, στο πλαίσιο ανάπτυξης πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές των ΕΠΑΣ: πραγματοποιούν μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση,
φοιτούν σε σύγχρονα εργαστήρια με τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα,
εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό,
λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και επίδομα σίτισης 9 ευρώ ημερήσια, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια,
δικαιούνται σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες, με αποδοχές,
δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Επιπλέον των 50 ΕΠΑΣ, λειτουργούν επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ, η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Οι μαθητές των ΠΕΠΑΣ πραγματοποιούν μαθητεία με αμοιβή και ασφάλιση σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr/.
Read More »
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις επαγγελματικές σχολές της Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων


Για ένα μήνα, έως τις 31 Ιουλίου, παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των μισθωτηρίων που έχουν λήξει έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή εάν η συμφωνία μίσθωσης που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» έχει λυθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, τότε ο εκμισθωτής, με βάση τη νέα προθεσμία, θα πρέπει να δηλώσει την ημερομηνία της λύσης, αλλιώς η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Ειδικότερα ο εκμισθωτής του ακινήτου θα πρέπει: Να επισκεφτεί το TAXISnet με τους προσωπικούς του κωδικούς και να επιλέξει το “Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας”.
Να επιλέξει “Επιλογή” όπου εμφανίζεται η φόρμα υποβολής την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει και να αναφέρει στο τέλος της σελίδας, δύο επιλογές:

–αποθήκευση στην περίπτωση που επιθυμείται η αποθήκευση της εργασίας. (Η επιλογή δεν οριστικοποιεί την υποβολή.)

– οριστικοποίηση. Με την επιλογή αυτή οριστικοποιείται (υποβάλλεται) η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλίζεται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση.
Read More »
Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων Παράταση έως 31 Ιουλίου για τα μισθωτήρια ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Σε γενική συνέλευση και εκλογές το Σούλι Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Σε γενική συνέλευση και εκλογές το Σούλι 
ΠαραμυθιάςΤο ΔΣ του ΑΠΣ ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ καλεί τα μέλη του συλλόγου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.00 στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο “49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ” σε γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.


Read More »
Σε γενική συνέλευση και εκλογές το Σούλι Παραμυθιάς Σε γενική συνέλευση και εκλογές το Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

ΤΕΕ: Δωρεάν 30.000 ψηφιακές υπογραφές σε μηχανικούς

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
ΤΕΕ: Δωρεάν 30.000 ψηφιακές υπογραφές σε μηχανικούς


Το ΤΕΕ στο πλαίσιο του έργου «Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης» προσφέρει δωρεάν 30.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας σε μηχανικούς.

Όπως αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών ως ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της ελληνικής Πολιτείας είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους, προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις. 

Η Δωρεάν Παροχή Ψηφιακής Υπογραφής τριετούς διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα μηχανικούς, που ήδη ξεκίνησε την παραγωγική της λειτουργία, αποτελεί ένα πρώτο «εξωστρεφές» παραδοτέο του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν απλοί χρήστες.

 Είναι ένας «προάγγελος» των δυνατοτήτων που θα αποκτήσει όλη η ελληνική οικονομία τους επόμενους μήνες με την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, αν και ψηφιακό έργο, αποκτά “σάρκα και οστά”.
 Με πρώτο προπομπό των αλλαγών που έρχονται τη δωρεάν παροχή 30.000 ψηφιακών υπογραφών σε φυσικά πρόσωπα μηχανικούς για τρία έτη».

Οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς myTEE στην «Εφαρμογή Διάθεσης Εγκεκριμένων Ψηφιακών Πιστοποιητικών»: https://web.tee.gr/diathesi-psifiakon-ypografon/

Μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της ψηφιακής υπογραφής θα μπορούν να υπογράφουν ηλεκτρονικά έγγραφα pdf μέσω της «Εφαρμογής Χρήσης Ψηφιακής Υπογραφής».

Οι ψηφιακές υπογραφές είναι ένας αποτελεσματικός και νόμιμος τρόπος για την ταχεία υπογραφή ηλεκτρονικών εγγράφων και μπορούν να αντικαταστήσουν τη χειρόγραφη υπογραφή σε αρκετές διαδικασίες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

Read More »
ΤΕΕ: Δωρεάν 30.000 ψηφιακές υπογραφές σε μηχανικούς ΤΕΕ: Δωρεάν 30.000 ψηφιακές υπογραφές σε μηχανικούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Παραμυθιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Παραμυθιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.Αγώνας μπάσκετ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.00 στο γήπεδο μπάσκετ Παραμυθιάς.


Read More »
Αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Παραμυθιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Αγώνας μπάσκετ στο κλειστό Παραμυθιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
ΑΑΔΕ: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία


Πραγματοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ η φορολοταρία που αφορά τις συναλλαγές που έγιναν τον Μάιο του 2023 με 556 τυχερούς φορολογούμενους να κερδίζουν σημαντικά ποσά που φτάνουν μέχρι και 50.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς της φορολοταρίας, πληκτρολογώντας τα στοιχεία εισόδου στο taxisnet.


Δείτε τα αποτελέσματα της φορολοταρίας ΕΔΩ
Read More »
ΑΑΔΕ: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία ΑΑΔΕ: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Προσφορά από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Προσφορά από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, αφουγκραζόμενη τις αυξημένες ανάγκες για τη διατήρηση των αποθεμάτων αίματος, διοργάνωσε χθες (27-06-2023) στην έδρα της εθελοντική αιμοδοσία.
Συνάδελφοί μας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, αφιερώνοντας ελάχιστα λεπτά από το χρόνο τους, χαρίζοντας όμως πολύτιμη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!
Δώσε αίμα, δώσε …ζωή!
Read More »
Προσφορά από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας Προσφορά από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023Σάββατο 1η Ιουλίου 2023, Θέατρο Πέτρας

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2023 όλα δείχνουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο πολυφωνικό αντάμωμα διαχρονικά στην Ελλάδα! Είκοσι πολυφωνικά σχήματα, όμιλοι, κομπανίες έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή! Από όλες τις γενιές, όλες τις περιοχές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας! Καθώς και αλβανική πολυφωνία, διφωνίες από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία! Και με Θρακιώτικες γκάιντες και χορούς με το σύνολο του ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΑΝΑΚΗ. Και με την αγαπημένη ηπειρώτικη κομπανία του ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ στον κυκλωτικό χορό μας στο αγαπημένο Θέατρο Πέτρας!

Καλή αντάμωση το άλλο Σάββατο, την πρώτη νύχτα του Iούλη, στην πιο μεγάλη, διαχρονικά γιορτή πολυφωνίας! Ας είμαστε όλοι εκεί, όλοι αντάμα! Με το κάλεσμα του παγκόσμια αναγνωρισμένου Πολυφωνικού Καραβανιού, την στήριξη του Υπουργείου Πoλιτισμού και της Πανηπειρωτικής

 Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!
Read More »
Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023 Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου: Πρωτοπόρος στην Απασχολησιμότητα και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου: Πρωτοπόρος στην Απασχολησιμότητα και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου πρωτοπόρος στις δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας των ανέργων της Περιφέρειας Ηπείρου και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, έχει αναλάβει ως Δικαιούχος το Έργο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ» στο πλαίσιο της Πράξης με «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» με κωδ. ΟΠΣ 5068870. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)), στα πλαίσια της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Σκοπός του Έργου είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης (on the job training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και πιστοποίησης σε 340 ανέργους τουλάχιστον αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν, νέες ή υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας στους δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) Ηπείρου σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης για τη Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

· ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ - SOCIAL ΜEDIA MARKETING

· ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

· ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

· ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

· ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Το κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει 200 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, 100 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και Πιστοποίηση των αποκτηθέντων προσόντων / δεξιοτήτων των ωφελούμενων από διαπιστευμένους Φορείς Πιστοποίησης.

To εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε άνεργο εγγεγραμμένο στα μητρώα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ανέρχεται στα 1.600,00€.

Η Υποβολή αιτήσεων γίνεται έως και 02/07/2023 και ώρα 23:59:59 μέσω της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας συμμετοχής https://forms.gle/2WUiJ9gC3L1J1juA7.

Η αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά (σε μορφή αρχείων.pdf), στην ηλεκτρονική διεύθυνση pedipeirou@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου:

https://pedepirus.gr/prosklisi-pros-ofeloumenous-sto-plaisio-tou-ypoergou-1-me-titlo-energeies-symvouleftikis-katartisis-kai-pistopoiisis-dexiotiton-ped-ipeirou-tis-praxis-me-mis-5068870/
Read More »
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου: Πρωτοπόρος στην Απασχολησιμότητα και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου: Πρωτοπόρος στην Απασχολησιμότητα και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη


Συνελήφθη χθες (27-06-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Πανελλαδικές 2023: Αύριο Πέμπτη 29/6 οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Τι ακολουθεί

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Πανελλαδικές 2023: Αύριο Πέμπτη 29/6 οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Τι ακολουθεί


Πανελλαδικές 2023:Το μηχανογραφικό και οι βάσεις εισαγωγής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2023.
 
Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να διαμορφώσουν σαφή εικόνα για την επίδοσή τους, καθώς θα γνωρίζουν τα μόριά τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Ο επόμενος σταθμός θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Αναλυτικά οι διαδικασίες

Το πρωί της Πέμπτης, οι Διευθυντές των Λυκείων θα παραλάβουν τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων ως εξής: «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τους βαθμούς και θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου – αν υπάρχει – καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών.
«ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ» που δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Ο/Η (Υπο)Διευθυντής/ντρια κάθε Λυκείου μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ για τη σχετική διόρθωση.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές/τριες θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές/τριες των Λυκείων να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά στα Λύκεια και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης ιδιαίτερα τη προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 29-6-2023, μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν και φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.
Μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ο κωδικός ασφαλείας

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης του Μηχανογραφικού και έτσι θα μπορούν να προβούν σε ενδεχόμενες αλλαγές έως ότου λήξει η προθεσμία. Τα ίδια θα ισχύσουν και για το Μηχανογραφικό των ΙΕΚ
Read More »
Πανελλαδικές 2023: Αύριο Πέμπτη 29/6 οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Τι ακολουθεί Πανελλαδικές 2023: Αύριο Πέμπτη 29/6 οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Τι ακολουθεί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί


Με 50 πλειστηριασμούς ακινήτων ξανά πιάνει «δουλειά» η εφορία μετά τις εκλογές σφίγγοντας τον κλοιό σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να «κρεμάσει στα μανταλάκια» χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες.

Στις 30 Ιουνίου η ΑΑΔΕ πρόκειται να δημοσιεύσει δύο λίστες για όσους χρωστούν σε Εφορίες, Τελωνεία και ΕΦΚΑ και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου.

Στη λίστα θα περιληφθούν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΕΦΚΑ και φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας περιλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων. Η μια λίστα θα περιλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα και η άλλη τις επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023 δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ύψους 2,45 δισ. ευρώ. Μόνο τον Απρίλιο το ποσό των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών ανήλθε σε 220 εκατ. ευρώ έναντι 252 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Το σύνολο δε των οφειλετών φτάνει πλέον τα 3.687.278

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, παλαιά και νέα, εκτινάχθηκαν στα 115,1 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2023, έναντι 113,7 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί ξεκινούν από τις 28 Ιουνίου ενώ το πρόγραμμα φτάνει μέχρι και τα τέλη Ιουλίου.

Στο σφυρί βγαίνουν ακίνητα όλων των κατηγοριών από κατοικίες, οικόπεδα και επαγγελματικά κτίρια μέχρι αποθήκες, αγροτεμάχια και χώροι στάθμευσης.
Read More »
Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Επίδομα 400 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με το «Πάω μπροστά»

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Επίδομα 400 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με το «Πάω μπροστά»Το πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά» παρέχει ένα εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ. Η διαδικασία «τρέχει» από τη ΔΥΠΑ και η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, ωστόσο να βιαστούν καθώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα με το επίδομα των 400 ευρώ ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα, 3 Ιουλίου.

Δικαιούχοι θα είναι 150.000 μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μέσω του προγράμματος θα μπορέσουν να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίδομα 400 ευρώ

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Να σημειωθεί ότι σε κάποιες θεματικές τα μαθήματα δεν γίνονται δια ζώσης, αλλά εξ αποστάσεως.
Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Read More »
Επίδομα 400 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με το «Πάω μπροστά» Επίδομα 400 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με το «Πάω μπροστά» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Οι εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου για τον Ιούλιο

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Οι εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου για τον Ιούλιο

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων πραγματοποιείται με την συνδρομή των:Δήμος Σουλίου
Ν.Π.Δ.Δ “Αρωγή”
Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς
Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π)
Ομάδα “Ενεργών Πολιτών”
Θεατρική ομάδα “ΘΕΑΤΟ”
Θεατρική ομάδα “Μ.Α.Τ.Τ”
Κ.Α.Ε Παραμυθιάς
Α.Π.Σ “Σούλι”
και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Κρυσταλλοπηγής, Καρβουναρίου, Προδρομίου, Ξηρολόφου, Γαρδικίου, Γλυκής – Ποταμιάς, Αυλοτόπου, Ζερβοχωρίου Νεράιδας, Αγοράς, Σεβαστού
Read More »
Οι εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου για τον Ιούλιο Οι εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου για τον Ιούλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Οι αμμοθίνες ισοπεδώθηκαν αλλά ο ΟΛΗΓ τις αποκατέστησε!!!

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Οι αμμοθίνες ισοπεδώθηκαν αλλά ο ΟΛΗΓ τις αποκατέστησε!!!


Τους υπεύθυνους για την καταστροφή των αμμοθινών στο Δρέπανο «έδειξε» στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έκανε γνωστό πως οι αμμοθίνες αποκαταστάθηκαν μετά από παρέμβαση του ΟΛΗΓ.

Άγνωστο μέσα από ποια διαδικασία, με ποια μελέτη και με ποια επίβλεψη καθώς πρόκειται για παρέμβαση ιδιαίτερη που σχετίζεται με το παρόν και το μέλλον της παραλίας.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι το μηχάνημα της Περιφέρειας καθάρισε την παραλία όπως και άλλες της Ηπείρου για να συμπληρώσει ότι η παρέμβαση στις αμμοθίνες έγινε από ιδιώτη, πιθανόν από κάποιον που έχει καντίνα ή ξαπλώστρες στην παραλία.

«Κακώς έγινε η παρέμβαση στις αμμοθίνες. Δεν θα πρέπει να πειράζονται γιατί θα είναι καταστροφικό για το Δρέπανο. Όμως πρέπει να αποφασίσουμε και μεις αν θέλουμε μία κοσμοπολίτικη παραλία ή έναν χώρο άθικτο.. Δεν μπορεί να έχεις και τουρισμό και περιοχή Natura» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος..

Για το θέμα δεν έγινε περισσότερη συζήτηση στη συνεδρίαση. Ωστόσο μένει το ερώτημα αν όντως οι αμμοθίνες αποκαταστάθηκαν από τον ΟΛΗΓ και μέσω ποιάς διαδικασίας έγινε..
Read More »
Οι αμμοθίνες ισοπεδώθηκαν αλλά ο ΟΛΗΓ τις αποκατέστησε!!! Οι αμμοθίνες ισοπεδώθηκαν αλλά ο ΟΛΗΓ τις αποκατέστησε!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών


Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) διοργανώνει πλήθος δράσεων ,οι οποίες απευθύνονται στην ευρύτερη τοπική κοινότητα και είναι οι ακόλουθες:

Το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας θα γίνει ομιλία με θέμα: «Είναι οι εξαρτήσεις μέρος της ζωής μας; Ποια μορφή έχουν σήμερα;»
Ομιλήτρια είναι η κα Σμαρούλα Παντελή ( ιατρική ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια , συγγραφέας).

Την Κυριακή 2 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας η θεατρική ομάδα “playback Nuevo” θα παρουσιάσει το έργο « Τοπία συνάντησης». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία που περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας σε θέματα εξάρτησης και ψυχοκοινωνικής υγείας.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα των αστυνομικών Θεσπρωτίας και την ανερχόμενη ομάδα μπάσκετ Παραμυθιάς. Ο αγώνας που έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο αθλητισμός ενώνει θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιουνίου ώρα 20.00 στο γήπεδο μπάσκετ Παραμυθιάς.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί θα υπάρξει ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Φιλιατών, ενώ το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 11.00 θα λειτουργήσει ανάλογο περίπτερο στον πεζόδρομο Παραμυθιάς και 13.00 στον πεζόδομο Ηγουμενίτσας.

Δημιουργήσαμε ποικίλα πεδία συνάντησης με την ελπίδα να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε με την ευρύτερη κοινότητα του Νομού Θεσπρωτίας στον οποίο δραστηριοποιείται το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ.

Για το Δ.Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Δημάκος
Read More »
Εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Τα λύκεια της Παραμυθιάς για τις εγγραφές για το νέο έτος

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Τα λύκεια της Παραμυθιάς για τις εγγραφές για το νέο έτος


Από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση, ή μέσω της διαδικτυακής πύλης συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα σχολεία τις πρωινές ώρες.

ΓΕΛ Παραμυθιάς τηλ. 2666022683

ΕΠΑΛ Παραμυθιάς τηλ. 2666023780
Read More »
Τα λύκεια της Παραμυθιάς για τις εγγραφές για το νέο έτος Τα λύκεια της Παραμυθιάς για τις εγγραφές για το νέο έτος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών


Παρακαλείσθε να συμμετάσχετε στην 13η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του έτους 2023, που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, στις 29-06-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα από 10:00 έως και 11:00, (σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ.5 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 184, παρ.1, το Ν.4635/2019, το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 ΦΕΚ 136/Α/ 28-06-2022), για λήψη απόφασης στο θέμα: Παραχώρηση χώρων σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Το επείγον της συνεδρίασης, συνίσταται στην άμεση ανάγκη να ληφθεί απόφαση, επειδή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες ημερομηνίες και προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας π.χ. με αποστολή e-mail του Δημοτικού Συμβουλίου , τηλεφωνικά , καθώς επίσης και για τις απόψεις σας επί των ανωτέρω θεμάτων και για την ψήφο σας.

Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Παραμυθιάς


Ο Δήμος Σουλίου σε συνέχεια του υπ’ άριθμ. 12358/20-06-2023 (Σχετ.Αριθμ.7670/2022) έγγραφο της Δ/νσης Τ.Υ Τμήμα Σχεδίου Πόλεως Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της διαδικασίας που αφορά την Τροποποίηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Παραμυθιάς στο Ο.Τ. 7, πραγματοποιείται ανάρτηση του διαγράμματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Παραμυθιάς σύμφωνα με την αρ. 51/2023 (ΑΔΑ: 91Ε2Ω1ΑΛ6Κ) απόφαση Δ.Σ. Δήμου Σουλίου.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να λάβουν γνώση της τροποποιήσεως και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις εντός 15α ήμερου από τη Δευτέρα 26/06/2023 έως και την Δευτέρα 10/07/2023 στο Δημαρχείο Σουλίου στην Παραμυθιά [Κ. Καραμανλή 179] .

Κατεβάστε το διάγραμμα που αφορά την πρόταση Τροποποίησης του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου από εδώ
Read More »
Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Παραμυθιάς Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Ζητείται γραφίστας/ρια στην ΚέρκυραΖητείται γραφίστας/ρια για πλήρη ή μερική απασχόληση στην Κέρκυρα.
 
Επικοινωνία στο τηλέφωνο 6977813959 στο email: print4ukerkyra@gmail.com


Read More »
Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα Ζητείται γραφίστας/ρια στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟ (ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ) - ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟ (ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ) - ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗΜε αφορμή την αναβίωση της παράδοσης του φραγκόσυκου, αναρτάται το αφήγημα του Τάσου Βασιάδη με τίτλο «ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟΟΟ!!» που αποτελεί απόσπασμα από την έκδοση «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗ» των Α.Βασιάδη και Κ. Λώμη.

ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟΟΟ !!!
του Τάσου Βασιάδη
Στην Ηγουμενίτσα, ενδημεί η φραγκοσυκιά σε όλο της το μεγαλείο, σε χωράφια, κήπους, ακρογιαλιές, βουνά, λόφους, ακροποταμιές και όχι σπάνια, σε στέγες εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Πρόκειται για το γνωστό κακτοειδές με μεγάλα παχιά φύλλα που με το πέρασμα του χρόνου εξελίσσονται σε ξυλώδεις κορμούς και κλαδιά.

Τα αγκάθια της φραγκοσυκιάς φθάνουν πολλές φορές τους δέκα πόντους και αποτελούν φόβο και τρόμο για κάθε περαστικό άνθρωπο ή ζώο.
Στα μικρότερα φύλλα, τα αγκάθια είναι μικρά και εύθραυστα με αποτέλεσμα να μένουν στο δέρμα κάθε απρόσεκτου περαστικού επί μέρες, προκαλώντας πόνους συνεχείς και αφόρητους.

Όταν πιάνουν οι ζέστες οι φραγκοσυκιές στολίζονται με τα μυρωδάτα κιτρινοκόκκινα λουλούδια τους που κάνουν τους περαστικούς να ξεχνούν για λίγο τα μπελαλίδικα αγκάθια, και να στέκονται να θαυμάσουν.

Τα λουλούδια υπακούοντας στους προαιώνιους νόμους της φύσης δίνουν σύντομα την θέση τους σε μικρούς αγκαθωτούς πράσινους καρπούς που μεγαλώνουν σιγά - σιγά φθάνοντας το μεσοκαλόκαιρο στο μέγεθος μεγάλου φιρικιού.

Το χρώμα τους γίνεται από πράσινο κίτρινο και στο τέλος ροδοκόκκινο, σημάδι ωρίμανσης. Η σάρκα του ώριμου φραγκόσυκου είναι κίτρινη με πολλά μαύρα σπόρια ανάμεσά της. Η γεύση του είναι θεσπέσια και αναδίδει ένα ξεχωριστό άρωμα.
Ζηλευτά τα ώριμα φραγκόσυκα για τον καθένα, λίγοι όμως τολμούν να τα τρυγήσουν, αφού τα μεγάλα αγκάθια των διπλανών φύλλων προστατεύουν αποτελεσματικά τους καρπούς.

Και τα ίδια φραγκόσυκα όμως περιβάλλονται από πυρόξανθα αγκάθια σε όλη τους την επιφάνεια, έτσι ώστε ο επιπόλαιος που θα τα πιάσει χωρίς προφύλαξη να έχει μπροστά του, μέρες ολόκληρες να το μετανιώνει...

Ακριβώς αυτά τα φραγκόσυκα, βρήκε ένας έξυπνος χωριάτης, να τα εμπορευτεί προκειμένου να βγάλει ένα φτωχό μεροκάματο.

Δεν συγκρατώ στη μνήμη το όνομά του, ούτε το χωριό του. Εχω όμως ολοζώντανη μπροστά μου την φιγούρα του.

Ηταν αδύνατος και καμπούρης με μαύρα μαλλιά και πρόσωπο κατασκαμμένο από ρυτίδες. Φορούσε μονίμως ένα σκούρο παντελόνι με ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο.
Στα πόδια του είχε ένα ζευγάρι χαρακτηριστικά λαστιχένια παπούτσια, χωρίς κάλτσες.
Στην πλάτη κρατούσε ένα μεγάλο καλάθι που είχε μέσα την πραμάτεια του, ολόφρεσκα φραγκόσυκα, και κομμάτια χασαπόχαρτο, που του χρησίμευε για να τα πιάνει και να τα προσφέρει. Με το δεξί χέρι βαστούσε το καλάθι και με το αριστερό έκανε χωνί στο στόμα του για να φωνάζει δυνατά την πραμάτεια του:

-Φρεσκαμέντοοο!...

Αυτή η λέξη ταυτίστηκε τόσο με τον ίδιο ,ώστε του έμεινε το προσωνύμιο “Φρεσκαμέντος”

Η φωνή του βραχνή, δυνατή και μακρόσυρτη αντιλαλούσε σε όλη την αγορά και τρύπωνε στα σπίτια και τα μαγαζιά.

Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έτρεχαν στο κάλεσμά του, για να γευτούν τα ολόγλυκα φραγκόσυκα.

Εκείνος έπιανε ένα - ένα τους αγκαθωτούς καρπούς με το χασαπόχαρτο και με ένα σουγιά τους έκοβε και τους ξεφλούδιζε επιδέξια προσφέροντάς τους στους πελάτες.
Και αφού πληρώνονταν, προσπαθούσε με την χαρακτηριστική του χωριάτικη κουτοπονηριά να αποφεύγει να δίνει ρέστα, καλύπτοντας την διαφορά με ... φραγκόσυκα!!!.

Μια μέρα πριν απ’ το ’70 έχοντας ξεπουλήσει την πρωινή του πραμάτεια ο Φρεσκαμέντος πήρε το δρόμο προς την Πλαταριά με το άδειο καλάθι του, όπου είχε εντοπίσει μια φορτωμένη φραγκοσυκιά σε ένα παραμελημένο χωράφι.

Πλησιάζοντας στο συγκεκριμένο σημείο μετά από κοπιαστική πεζοπορία κάτω απ’ τον μεσημεριάτικο καλοκαιρινό ήλιο, έφθασε επιτέλους καταϊδρωμένος και σταμάτησε να θαυμάσει την πανέμορφη φραγκοσυκιά που του χαμογελούσε θελκτικά με τα πολυάριθμα κατακόκκινα χαμόγελα των καρπών της που έσταζαν το γλυκό τους σιρόπι από τις άκρες τους.

Χωρίς να χάσει καιρό ο Φρεσκαμέντος γέμισε γρήγορα το καλάθι του, βγήκε στο δημόσιο δρόμο και πήρε την κατεύθυνση της επιστροφής προς την πόλη.

Για μια στιγμή κοντοστάθηκε για να θαυμάσει το τοπίο της γαλήνιας Ηγουμενίτσας όπως καθρεφτίζονταν στη θάλασσα.

Με το ίδιο θέαμα αφαιρέθηκε για μια στιγμή και ο οδηγός που κατέβαινε με το αυτοκίνητό του απ’ την πλευρά της Πλαταριάς.
Κανείς δεν πρόλαβε να αποτρέψει το ατύχημα.
Το κορμί του Φρεσκαμέντου τινάχτηκε άψυχο στον παρακείμενο φράχτη.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μαζέψει τα φραγκόσυκα που σκορπίστηκαν στο δρόμο και σε λίγη ώρα έλιωσαν κάτω από τις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Από τότε δεν εμφανίστηκε για πολλά χρόνια, άλλος πλανόδιος φραγκοσυκοπώλης στην αγορά.

Ετσι μαζί με τον αντίλαλο του “φρεσκαμέντο!” έλλειψαν τότε και τα φρεσκοκομμένα φραγκόσυκα από την Ηγουμενίτσα.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟ (ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ) - ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΑΜΕΝΤΟ (ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ) - ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Κτηματολόγιο: Συλλογή δηλώσεων σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Κτηματολόγιο: Συλλογή δηλώσεων σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα 


Ο Φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ν.2308/1995

Με την υπ’ αρίθμ. 000/0/00-00-2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και κατά τα οριζόμενα στο άρθρ. 2 παρ. 1 του Ν.2308/1995, όπως ισχύει, καλούνται όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα, επί των ακινήτων που βρίσκονται Α) στον Καλλικρατικό Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, Β) στον Καλλικρατικό Δήμο Νότιας Κέρκυρας, Γ) στον Καλλικρατικό Δήμο Παξών, Δ) στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΑΔΩΝ, ΑΝΩ ΓΑΡΟΥΝΑΣ, ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, ΑΦΡΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ, ΒΑΡΥΠΑΤΑΔΩΝ, ΒΑΤΟΥ, ΒΙΡΟΥ, ΓΑΡΔΕΛΑΔΩΝ, ΓΙΑΝΝΑΔΩΝ, ΔΟΥΚΑΔΩΝ, ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΣΗΣ, ΖΥΓΟΥ, ΚΑΛΑΦΑΤΙΩΝΩΝ, ΚΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΝΑΚΑΔΩΝ, ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ ΜΕΣΗΣ, ΚΑΤΩ ΓΑΡΟΥΝΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΙΟΥ, ΚΟΜΠΙΤΣΙΟΥ, ΚΟΥΡΑΜΑΔΩΝ, ΚΡΗΝΗΣ, ΛΑΚΩΝΩΝ, ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ, ΜΑΚΡΑΔΩΝ, ΜΑΡΜΑΡΟΥ, ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ, ΟΘΩΝΩΝ, ΠΕΛΕΚΑ, ΣΓΟΥΡΑΔΩΝ, ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ, ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ, ΣΠΑΡΤΥΛΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΩΚΡΑΚΙΟΥ του Καλλικρατικού Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Ε) στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΚΑΡΤΕΡΙΟΥ, ΚΑΤΑΒΟΘΡΑΣ, ΚΟΡΙΤΙΑΝΗΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ,ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ, ΣΥΒΟΤΩΝ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑΣ του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας, ΣΤ) στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΕΤΟΥ, ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ, ΑΝΑΒΡΥΤΟΥ, ΑΧΛΑΔΕΑΣ, ΒΑΒΟΥΡΙΟΥ, ΒΡΥΣΕΛΛΑΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ (ΣΟΥΛΙΟΥ), ΓΙΡΟΜΕΡΙΟΥ, ΓΟΛΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΦΙΛΙΑΤΩΝ), ΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΟΥ, ΚΕΡΑΜΙΤΣΗΣ, ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (ΠΛΑΓΙΑΣ), ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΛΙΘΑΡΙΟΥ, ΚΟΥΡΕΜΑΔΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΛΙΑΣ, ΛΙΣΤΑΣ, ΜΑΛΟΥΝΙΟΥ, ΜΗΛΕΑΣ, ΞΕΧΩΡΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΛΑΜΠΑ, ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΩΝ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ-(ΑΧΟΥΡΙΩΝ ΒΑΒΟΥΡΙΟΥ), ΡΑΒΕΝΗΣ, ΡΑΓΙΟΥ, ΡΙΖΟΥ, ΣΙΔΕΡΗΣ, ΣΜΕΡΤΟΥ (ΜΗΛΩΝ), ΤΡΙΚΟΡΥΦΟΥ, ΤΣΑΜΑΝΤΑ, ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ, ΧΑΡΑΥΓΗΣ του Καλλικρατικού Δήμου Φιλιατών και Ζ) στον Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας οι οποίες κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση με την υπ' αριθμ. 27826/28.06.2010 απόφαση της Υπουργού ΠΕ.ΚΑ (ΦΕΚ Β 1077/15.07.2010), να υποβάλουν δήλωση για το δικαίωμά τους αυτό με αναφορά στην αιτία κτήσης του.

Η δήλωση υποβάλλεται στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης που αναφέρονται στην παρούσα. Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Φορέα. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page.aspx).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 00-00-2023 και λήγει στις 00-00-2023 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 00-00-2023 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Read More »
Κτηματολόγιο: Συλλογή δηλώσεων σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα Κτηματολόγιο: Συλλογή δηλώσεων σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Ζωγραφίζω την πόλη μου, την Δευτέρα και την Τρίτη

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Ζωγραφίζω την πόλη μου, την Δευτέρα και την ΤρίτηΜία δράση του Δήμου Σουλίου σέ συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο τούς ενεργούς πολίτες το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς, την τοπική Κοινότητα καθώς και εθελοντέςRead More »
Ζωγραφίζω την πόλη μου, την Δευτέρα και την Τρίτη Ζωγραφίζω την πόλη μου, την Δευτέρα και την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023
Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα ΘεσπρωτίαςΗ παραλία Πισίνα είναι από τις πιο γνωστές στα Σύβοτα.
Τα νερά της είναι διάφανα, τιρκουάζ και νιώθει κανείς ότι βρίσκεται σε μια πισίνα της φύσης!
Βαρκάκια, πλωτές καντίνες, φουσκωτά, πολυκοσμία.
Αυτός είναι ο κανόνας για αυτή την πανέμορφη παραλία το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μόνη της, ερημική και τότε καταλαβαίνει κανείς την ομορφιά της σε όλο της το μεγαλείο.
Τέτοιες, σπάνιες, ερημικές εικόνες παρουσιάζονται στο drone βίντεο της ομάδας Haanity.Read More »
Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Σελίδες