https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Η πληροφορία ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα στελεχώνεται από υποψήφιους που θα κατέβουν ως αλεξιπτωτιστές στη Θεσπρωτία γα να σώσουν τον τόπο, έφερε παγωμάρα στην τοπική Κοινωνία.
 
Η παγωμάρα εξελίχτηκε σε μουρμούρα και έντονη διαμαρτυρία και πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαθορίσουν την ψήφο τους. Μεγαλύτερες αντιδράσεις υπάρχουν στην Παραμυθιά όπου φημολογείται ότι τον προτεινόμενο υποψήφιο από τα τοπικά όργανα, η ηγεσία θα αντικαταστήσει με δικηγόρο εξ Αθηνών. 
 
Ο λόγος; 
Ο προτεινόμενος είναι αγρότης κα εκπροσωπεί τα λαϊκά στρώματα.
 
«Χορτάσαμε τους γραβατωμένους». Θέλουμε ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα του τόπου, μας είπε χαρακτηριστικά ένας απ’ αυτούς.
 
Στην Ηγουμενίτσα θα πέσουν μεγάλα μαχαίρια αφού πρέπει να εκλεγεί ο «εξ Αθηνών» Δικηγόρος.
 
Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα της κυρίας Γκάνια από τους Φιλιάτες.
Γεωργίου Γιώργος
Read More »
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Έντονη ενόχληση της Δημάρχου Σουλίου για τη μη εκλογή της στην προεδρία του ΦΟΔΣΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Έντονη ενόχληση της Δημάρχου Σουλίου για τη μη εκλογή της στην προεδρία του ΦΟΔΣΑ
 
 
Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Σουλίου που στην εδαφική του περιφέρεια βρίσκεται ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου εκτός των οργάνων διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Νόμιμο μεν ηθικό όμως;

Την Τρίτη 30/12/2014 συνήλθε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Β΄ Διαχειριστικής Ενότητας (ΦΟΔΣΑ) στην Παραμυθιά με την προεδρία της Δημάρχου της έδρας, Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση, όπως ο νόμος ορίζει πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου - αντιπροέδρου και εκτελεστικής επιτροπής.

Από τις εκλογές προέκυψαν:
Πρόεδρος: Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας)
Αντιπρόεδρος: Στυλιανή Βαρτελάτου (Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας)
 
Εκτελεστική Επιτροπή:
Μέλος: Αντώνης Νάστας (Δήμαρχος Πάργας)
Μέλος: Ιωσήφ Σίσκας (Αντιδήμαρχος Πάργας)
Μέλος: Λώλης Ηλίας (Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας)
Αναπληρωματικό μέλος: Δημήτριος Παππάς (Δημ. Σύμβουλος Πρέβεζας)


Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Δήμου Πρέβεζας ομόφωνα είχαν δηλώσει στήριξη στην υποψηφιότητα της Δημάρχου Σουλίου για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ κυρίως για λόγους ηθικής και δεοντολογίας (αμεσότητα, εγγύτητα στα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ) και δεύτερον εξαιτίας του γεγονότος ότι ανήκουν στην ίδια παράταξη με την πλειοψηφία του Δήμου Σουλίου κάτι που φάνηκε και από την κοινή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Απορίας άξιο λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών.

· Παρασκηνιακές συμφωνίες;
· Συμφέροντα;

Οι ψηφοφορίες έδειξαν ξεκάθαρα τον..... "Εφιάλτη"


Οι λογικές αυτές προσβάλλουν το ήθος και την αξιοπρέπεια που πρέπει να χαρακτηρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα.Καταδικάστηκαν και θα καταδικάζονται.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ.

Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση – Δήμαρχος Σουλίου
Φράγκος Θωμάς – Αντιδήμαρχος Δήμου Σουλίου
Κατσιπανέλης Δημήτριος - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρέβεζας
Ροπόκης Ευάγγελος - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρέβεζας
Read More »
Έντονη ενόχληση της Δημάρχου Σουλίου για τη μη εκλογή της στην προεδρία του ΦΟΔΣΑ Έντονη ενόχληση της Δημάρχου Σουλίου για τη μη εκλογή της στην προεδρία του ΦΟΔΣΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ Ή ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ  Ή ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 


Στις 14 Δεκεμβρίου η ΤΙΤΑΝΗ είχε αναδείξει το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού της Ηγουμενίτσας (Δείτε ΕΔΩ), επειδή μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, από τις δεξαμενές το νερό που έφθανε στις βρύσες των καταναλωτών ήταν κόκκινο ή μαύρο ή άλλου χρώματος, αναλόγως με τα υλικά που εισέρρευσαν σ’ αυτές από τα δίκτυα.
 
Τότε ζητήθηκε από την ηγεσία της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΗ, να ενημερωθεί άμεσα και υπεύθυνα το καταναλωτικό κοινό για το κατά πόσο ήταν το νερό κατάλληλο και καθαρό και για το αν καθαρίστηκαν όπως επιβάλλεται, οι δεξαμενές.
 
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι, ΔΕΝ πήραν καμιά απάντηση.

Να υποθέσουμε ότι το νερό είναι κατάλληλο;
 
Τότε τι εμποδίζει την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ να ενημερώσει τους καταναλωτές;
 
Αν όμως, ακόμη και σήμερα, δεν επιτεύχθηκε η καταλληλότητα του νερού, η σιωπή της ΔΕΥΑΗ είναι αιτία έντονου προβληματισμού, είτε οφείλεται σε απαξίωση των πολιτών, είτε σε ανικανότητα ή άρνηση ανάληψης των ευθυνών της.
 
Ας ελπίσουμε πως δεν ισχύει τίποτε απ’ όλα αυτά, αλλά έχουμε να κάνουμε  με την Ελληνική νοοτροπία του Δημοσίου, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να απαιτήσουν τουλάχιστον την άμεση ενημέρωσή τους.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, ο λόγος στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που, τελικά, είναι και το αποκούμπι του λαού.
Read More »
ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ Ή ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ Ή ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Συσπειρώνετε το στρατόπεδο Παπανδρέου στη Θεσπρωτία Ποιοί στηρίζουν το νέο κόμμα Παπανδρέου στο Νομό

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Συσπειρώνετε το στρατόπεδο Παπανδρέου στη Θεσπρωτία
Ποιοί στηρίζουν το νέο κόμμα Παπανδρέου στο Νομό

Μετά την παραίτηση τριών από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για να ακολουθήσουν το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ" του Γιώργου Παπανδρέου, ξεκίνησαν και οι διεργασίες στο Νομό Θεσπρωτίας για την συσπείρωση των στελεχών που στηρίζουν την δημιουργία του νέου κόμματος του πρώην Πρωθυπουργού.

Πέρα από τα τρία μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΑΠΝΙΣΗ ΣΟΥΖΑΝΑ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΛΕΩΝΙΔΑ και ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΘΑΝΑΣΗ, δημόσια δήλωσαν πως θα βρίσκονται δίπλα στον κ. Παπανδρέου οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, βάζοντας στο εκλογικό παιχνίδι έναν ακόμα δυνατό παίχτη, ειδικά στη Θεσπρωτία, που οι Παπανδρεϊκές ρίζες είναι βαθιές.

Οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς και μέσα στην εβδομάδα πρέπει να τρέξουν πολλά διοργανωτικά θέματα, ενώ μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουν βρεθεί και οι τέσσερις που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο στη Θεσπρωτία με το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ"

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αξιολόγησης των ενδιαφερομένων για να είναι υποψήφιοι.
Read More »
Συσπειρώνετε το στρατόπεδο Παπανδρέου στη Θεσπρωτία Ποιοί στηρίζουν το νέο κόμμα Παπανδρέου στο Νομό Συσπειρώνετε το στρατόπεδο Παπανδρέου στη Θεσπρωτία Ποιοί στηρίζουν το νέο κόμμα Παπανδρέου στο Νομό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ;

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; 
 
 
Είχαμε διαπιστώσει και ετοιμαζόμαστε να το αναδείξουμε, ότι η ηγεσία του Νοσοκομείου Φιλιατών αγνοεί τις διατάξεις των νόμων για τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων διάφορων διαγωνισμών, όπως π.χ. την παρ. 4 του άρθρου 13 του Ν.2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α’), την παρ. 2 α του άρθρου 3 του Ν. 3548/07, την παρ. 3 του άρθρου 3 του ίδιου νόμου, καθώς και την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν.4909/12. 
 
Δυστυχώς τελευταία διαπιστώνουμε μετά από καταγγελίες, ότι από την ηγεσία του Νοσοκομείου καταστρατηγούνται και άλλοι νόμοι κατά τις διαδικασίες των διαγωνισμών. 
 
Τελευταία περίπτωση που μας καταγγέλθηκε, είναι εκείνη με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συντήρηση και επίβλεψη των Η/Μ εγκαταστάσεων. 
 
Συγκεκριμένα: 
 
- Ο διαγωνισμός ΔΕΝ δημοσιεύθηκε ούτε σε μια τοπική εφημερία. 
 
- Ενώ οι ενδιαφερόμενοι είχαν την υποχρέωση να καταθέσουν τις προσφορές μέχρι στις 10 το πρωί της 19/12/14, ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στη διαύγεια, μόλις στις 5:10 το απόγευμα της 17/12/14. Δηλαδή, έδινε προθεσμία μίας (1) ημέρας, σε αντίθεση με τις δώδεκα (12) τουλάχιστον που προβλέπεται. 
 
- Με τον διαγωνισμό αυτό καταστρατηγήθηκε η αυτονόητη διαδικασία και η νομοθεσία, αφού έγινε κατάτμηση του χρόνου. 
 
Απορίας άξιο είναι, πως παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε ένας (1) ενδιαφερόμενος, από τα Ιωάννινα, απ’ όπου, όπως καταγγέλλεται, κατάγεται και ο Διοικητής (αναπληρωτής) του Νοσοκομείου. 
 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η παραπάνω καταγγελία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γι’ αυτό και αναμένουμε τη σχετική διάψευσή της από την ηγεσία του Νοσοκομείου. 
 
Σε διαφορετική περίπτωση ο Διοικητής οφείλει εξηγήσεις, μαζί με τους αρμόδιους υπαλλήλους.
Read More »
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Πρωτιά για την Ήπειρο στις βροχοπτώσεις 2278,2 τόνους νερού ανά στρέμμα στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Πρωτιά για την Ήπειρο στις βροχοπτώσεις
2278,2 τόνους νερού ανά στρέμμα στο Ελευθεροχώρι ΠαραμυθιάςΣύμφωνα με το Αρχείο Δεδομένων παρατηρούμε ότι τα μεγαλύτερα ύψη υετού στην Ελλάδα για το 2014 έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο, ενώ την έκπληξη έκανε το νησί της Λευκάδος.

Οι έντεκα πρώτες περιοχές είναι οι εξής :
 1. Θεοδώριανα Άρτας: 2350.0 mm
 2. Ελευθεροχώρι Παραμυθιά Θεσπρωτίας: 2278.2 mm
 3. Βουργαρέλι Άρτας: 2164.8 mm
 4. Δερβίζιανα Ιωαννίνων: 2123.7 mm
 5. Δασικό Χωριό Άρτας: 2059.6 mm
 6. Αγία Κυριακή Ιωαννίνων: 1875.4 mm
 7. Λευκάδα: 1848.0 mm
 8. Τύρια Ιωαννίνων: 1825.8 mm
 9. Δωδώνη Ιωαννίνων: 1791.8 mm
 10. Παντοκράτορας Κέρκυρας: 1721.4 mm
 11. Τσαμαντάς – Θεσπρωτίας: 1702.6 mm

Για να καταλάβουμε το ύψος βροχής π.χ. στα Θεοδώριανα αρκεί να πούμε ότι τα 2350.0 mm αντιστοιχούν σε 2350.0 τόνους νερού ανά στρέμμα ή 2350.0 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο.
Read More »
Πρωτιά για την Ήπειρο στις βροχοπτώσεις 2278,2 τόνους νερού ανά στρέμμα στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Πρωτιά για την Ήπειρο στις βροχοπτώσεις 2278,2 τόνους νερού ανά στρέμμα στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΖΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΖΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Του κακοφαίνεται όταν αναδεικνύουμε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ του έργου του και της προσφοράς του για τον τόπο του.
Αντί όμως να δέχεται την κριτική αυτή και να προσπαθεί να απαλλαγεί από τα διάφορα σύνδρομα, το ρίχνει στις ύβρεις, τη λάσπη και τον πολιτικό ξεπεσμό.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, διαχειρίζεται ένα blog, χωρίς να τολμά να παραδεχθεί την ιδιοκτησία του, κατεβάζοντας το επίπεδο του πολιτικού λόγου και της πολιτικής συμπεριφοράς, στο βαθμό που έχετε όλοι διαβάσει και αποδεχθεί.
Ας είναι. Δικές του οι επιλογές, δική του και η ευθύνη.
Με την προϋπόθεση όμως, ότι οι επιλογές αυτές, δεν βλάπτουν τον τόπο του και τους συμπολίτες του, των οποίων, χωρίς να κουράζεται, ζητά την ψήφο, προκειμένου να εδραιώσει τον πολιτικό του επαγγελματισμό.
Γιατί η απόλυτη απουσία του, όλες τις προηγούμενες βουλευτικές του θητείες, από τη θεσπρωτική πραγματικότητα, έβλαψαν σοβαρά τούτον τον τόπο.
Παρά το σύνδρομό του να με θεωρεί εχθρό του, όλα αυτά τα χρόνια του συνιστούσα, τον ικέτευα, τον εκλιπαρούσα να σκύψει το βλέμμα του, με θάρρος και πίστη, στα συσσωρευμένα (και) με δικές του ευθύνες προβλήματα και να … καταδεχθεί να συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς για την επίλυσή τους.
Του υποδείκνυα διάφορες προσεγγίσεις και πολιτικές μεθόδους, για την επίτευξη του στόχου αυτών των προτάσεων.
Δυστυχώς τις απέρριψε όλες, μόνο γιατί με είχε κατατάξει σ’ αυτούς που, έχοντας άποψη και ελεύθερη έκφραση, μεταλλασσόμουν σε εχθρό του.
Τόσα χρόνια βουλευτής, υφυπουργός, με διασυνδέσεις με παράγοντες, όχι μόνο πολιτικούς αλλά και οικονομικούς, δεν καταδέχθηκε (ή μήπως δεν μπόρεσε και μας το κρύβει;) να καλέσει έστω και λίγους απ’ αυτούς στη Θεσπρωτία, ώστε να εφαρμόσει το σοφό των Εβραίων για το κέρδος της σκόνης του επισκέπτη.
Δεν θα προέβαινα στο παρόν σχόλιο, κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά – και να θέλει να αγιάσει κανείς – με εξανάγκασε να το κάνω, η είδηση που ταρακούνησε τα οικονομικά δεδομένα της Ηπείρου.
Σύμφωνα με την οποία, μποναμά ενός εκατομμυρίου ΕΥΡΩ προσκόμισε ο βουλευτής στα Γιάννενα για παρεμβάσεις σε … ποδοσφαιρικά γήπεδα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκρέκα!
Ο Γιαννιώτης Βουλευτής, μέσα σε ελάχιστους μήνες, ως μέλος της Κυβέρνησης, κατόρθωσε να δικτυωθεί με τον αρμόδιο Υπουργό και να αποσπάσει για τον τόπο του, το τεράστιο, για τα σημερινά δεδομένα, ποσό του ενός εκατομμυρίου.
Κίνηση που όχι μόνο θα τονώσει την Γιαννιώτικη οικονομική αγορά, αφού θα πέσει σ’ αυτή τόσο ζεστό χρήμα, αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να, λοιπόν, που ο Τοπικός μας Βουλευτής Αντώνης Μπέζας, πήρε τούτη τη φορά, όχι από τους άσπονδους εχθρούς του Θεσπρωτούς δημοσιογράφους, αλλά από τον συνάδελφό του στη Βουλή και την Κυβέρνηση, Κώστα Τασούλα, ένα γερό μάθημα.
Άραγε αυτό θα τον κάνει να κοκκινίσει ή και πάλι θα σφυρίξει αδιάφορα, θεωρώντας πως έχει στη τσέπη του και πάλι τρεις χιλιάδες Θεσπρωτούς ψηφοφόρους, με την βοήθεια κάποιων γλαστρών;
Η παραπάνω είδηση, δεν αφορά μόνο τον τοπικό βουλευτή Αντώνη Μπέζα.
Αφορά εξίσου «επιτιμητικά» και τους Θεσπρωτούς Περιφερειακούς Συμβούλους, μιας και σ’ αυτήν αναφέρεται ρητά ότι το ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ κερδήθηκε και με τη συνεργασία του βουλευτή Κώστα Τασούλα, με τον Περιφερειάρχη Ιωαννίνων (και όχι Ηπείρου) Αλέκο Καχριμάνη.
Στον οποίο όλοι οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο, γι’ αυτή του την ιδιότητα που κέρδισε, χωρίς αντιδράσεις.
Περισσότερα όμως στο μέλλον.
Read More »
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΖΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΖΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους των δήμων με ΑΠΕ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους των δήμων με ΑΠΕ


Μηδενικούς λογαριασμούς ή σημαντικές εκπτώσεις στο κόστος του ρεύματος θα δουν και φέτος χιλιάδες κάτοικοι δήμων, στα όρια των οποίων βρίσκονται εγκατεστημένες μονάδες ΑΠΕ. Αυτό προβλέπει η απόφαση για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων με μονάδες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης.

Δείτε την απόφαση
Read More »
Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους των δήμων με ΑΠΕ Δωρεάν ρεύμα για τους κατοίκους των δήμων με ΑΠΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σαγιάδα και Πρέβεζα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Συλλήψεις για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σαγιάδα και ΠρέβεζαΣυνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Σομαλίας, για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

1. Χθες (04-01-2015) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος Αλβανός λαθρομετανάστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

2. Χθες (04-01-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε παραβιάσει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.

3. Χθες (04-01-2015) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο γυναίκες υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 23 και 24 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλεμμένα διαβατήρια Φιλανδίας και Νορβηγίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (05-01-2015) στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συλλήψεις για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σαγιάδα και Πρέβεζα Συλλήψεις για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις σε Ηγουμενίτσα, Σαγιάδα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Έξι συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Έξι συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδυνές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, δύο (02) ακόμη παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες ώρες σήμερα, στον επιβατηγό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
Read More »
Έξι συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Έξι συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές περιοχέςΣύνδεση με το διαδίκτυο θα έχουν μέσα στο νέο έτος 5.493 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Οι συμβάσεις του έργου «RURAL BROADBAND, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης- Αξιοποίησης των Υποδομών» υπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαο Δασκαλάκη και τα ανάδοχα σχήματα.

Συγκεκριμένα, το έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, συνολικού προϋπολογισμού 161.077.032 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται με τη μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), από πόρους του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», του ΠΕΠ «Μακεδονία- Θράκη» και του ΕΠ «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013», αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε 5.493 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 50% της ελληνικής επικράτειας.

«Ο στρατηγικός στόχος του έργου είναι η μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες δεν παρέχεται ούτε καν η βασική πρόσβαση στο ίντερνετ και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας, όπου, ήδη, προσφέρονται αξιόπιστες υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο» επισήμανε ο κ. Δασκαλάκης. «Αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους 161 εκατ. ευρώ, η ελληνική Πολιτεία κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ουσιαστική ενίσχυση της περιφέρειας, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί» πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι με την άμεση υλοποίηση των έργων Rurals θα ενισχυθεί άμεσα η απασχόληση, ενώ δημιουργούνται οι κατάλληλες ψηφιακές υποδομές για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η άμεση διάθεση αγροτικών προϊόντων θα ενισχυθούν σημαντικά με την άμεση επαφή με νέες αγορές, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Ακόμη υποστήριξε ότι οι πολίτες της περιφέρειας θα αξιοποιούν άμεσα βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική σύνδεση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η ψηφιακή χορήγηση βεβαιώσεων και δημοσίων εγγράφων.

Σημειώνεται, ότι για τις ανάγκες του έργου, η χώρα (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης) έχει χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές (LOTs), από πλευράς απαιτήσεων, στις οποίες αναδείχτηκαν οι εξής ανάδοχοι:

Τομέας (LOT) 1: ΟΤΕ (περιοχές Θράκης, Μακεδονίας, Δυτικής Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου), αξία 44.375.478 ευρώ.

Τομέας (LOT) 2: INTRAKAT- INTRACOM HOLDINGS- HELLAS ON LINE (περιοχές Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς, Νοτίου Ηπείρου, Εύβοιας, Κυκλάδων), αξία 60.315.940 ευρώ.

Τομέας (LOT) 3: ΟΤΕ (περιοχές Πελοποννήσου, Κεντρικής Στερεάς, Δωδεκανήσου, Κρήτης), αξία 56.385.614 ευρώ.
Read More »
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για γρήγορο ίντερνετ σε αγροτικές περιοχές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματαΣήμερα (05-01-2015) και ώρα 02.20΄ στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Φιλιππιάδα), τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 30χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Επιχορήγηση 107,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για προνοιακά επιδόματα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Επιχορήγηση 107,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για προνοιακά επιδόματα


Την επιχορήγηση των δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του έτους 2015 με το ποσό των 107.838.217,82 ευρώ ενέκρινε με απόφασή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι αποδιδόμενες πιστώσεις αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2014 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους, καθώς και ποσά που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες πρόνοιες και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.
Read More »
Επιχορήγηση 107,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για προνοιακά επιδόματα Επιχορήγηση 107,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για προνοιακά επιδόματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Μια σύλληψη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015
Μια σύλληψη στην ΗγουμενίτσαΈνας (01) παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε, πρωινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ο ανωτέρω συνελήφθη επιχειρώντας να επιβιβασθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μια σύλληψη στην Ηγουμενίτσα Μια σύλληψη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2015 Rating: 5