https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα για την επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους πρώτους εκτελεσθέντες Χρήστο Πιτούλη και ο Χρήστο Τσώνη

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα για την επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους πρώτους εκτελεσθέντες Χρήστο Πιτούλη και ο Χρήστο ΤσώνηΠέρασαν κιόλας 70 ολόκληρα χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τα εκατομμύρια νεκρούς. Η πατρίδα μας είχε το δικό της τίμημα και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην έκβασής του. Ο δικός μας τόπος η Θεσπρωτία μας είχε τα δικά της θύματα, τους δικούς της μάρτυρες. Οι δύο πρώτοι από αυτούς ήταν οι συμπολίτες μας Χρήστος Πιτούλης και ο Χρήστος Τσώνης για τους οποίους θα ήθελα να αναφερθώ επιγραμματικά.

Ο Χρήστος Πιτούλης και ο Χρήστος Τσώνης εκτελέστηκαν την 8η Νοεμβρίου 1940 από τους Ιταλούς μετά από προδοσία και απαίτηση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων. Τόπος εκτέλεσης ήταν η παραλία δίπλα από το γνωστό ξενοδοχείο «ΑΚΤΑΙΟΝ» και στη θέση που λεγόταν «Μόλιζα».

Οι Ιταλοί κήρυξαν τον πόλεμο την 28η Οκτωβρίου του 1940. Την επόμενη 29-10-40 ομάδα ανιχνευτών πέρασε τον Καλαμά στην θέση «Δάφνη Λεμπέτσι» στην περιοχή του Ραγίου. Ο τσομπάνος του Πιτούλη Βασίλειος Βαρβάρας που είδε και έτρεξε στην Ηγουμενίτσα και ενημέρωσε τον Χρήστο Πιτούλη. Αυτός ανέφερε το γεγονός στη Διοίκηση Χωροφυλακής. Έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο λοχαγός Στρατολογίας Σπύρος Μεσσάλας και ο Διοικητής Χωροφυλακής Γεώργιος Βαρδουλάκης. Συγκροτήθηκε ομάδα απόκρουσης αποτελούμενη από τον λοχαγό στρατολογίας Σπύρο Μεσσάλα, τον ενωμοτάρχη Παπαχαραλάμπους, δύο χωροφύλακες, τους αγροφύλακες Μάρκο Καίσαρη και Μάρκο Λιαμπούση, το Χρήστο Πιτούλη και τον Χρήστο Τσώνη.

Κατά τη σύγκρουση της Ιταλικής ομάδας ανιχνευτών και της ομάδας απόκρουσης σκοτώθηκε ένας Ιταλός αξιωματικός και οι υπόλοιποι ετράπησαν σε φυγή.

Στις 7-11-40 έσπασε η γραμμή Παραποτάμου και οι Ιταλοί μπήκαν στην Ηγουμενίτσα. Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά γιατί τους είχαν υποσχεθεί ότι η Μεγάλη Αλβανία θα συμπεριελάμβανε και την Θεσπρωτία.

Ο Χρήστος Πιτούλης είχε πάει στην Πέστιανη γιατί ήξερε ότι ήταν από του πρώτους στόχους γιατί ήταν σοβαρός παράγοντας της Ηγουμενίτσας και κυρίως γιατί είχε συμμετάσχει στο επεισόδιο στην ομάδα σύγκρουσης όπου σκοτώθηκε ο Ιταλός αξιωματικός.

Μετά γύρισε στην Ηγουμενίτσα. Με υπόδειξη και προδοσία των μουσουλμάνων Τσάμηδων συλλαμβάνεται μαζί με τους Βασίλη Πιτούλη, Χρήστο Τσώνη, Ευάγγελο Λιονταρίδη, Σταύρο Σακαρέλη, Χρήστο Γεωργούλη και οδηγούνται στον Ασίζ Τσάμη υπεύθυνο της διοίκησης των μουσουλμάνων τσάμηδων.

Ο Ελληνικός στρατός όμως είχε κρατήσει τις θέσεις του στο Καλπάκι και οι μουσουλμάνοι τσαμήδες φοβήθηκαν. Ζήτησαν να εκτελέσουν τους κρατούμενους, αλλά οι Ιταλοί ήταν ανένδοτοι. Άλλο πάνω στην μάχη και άλλο εκτέλεση. Ζήτησαν και ανέλαβαν την ευθύνη. Συγκροτήθηκε πρόχειρο Ιταλικό δικαστήριο. Κατήγοροι ήταν ο Ασίζ Τσάμης και ο Μαζάρ Ντίνο. Με ψήφους 3-2 αποφασίστηκε η εκτέλεση του Χρήστου Πιτούλη και του Χρήστου Τσώνη την οποία υπέγραψαν ο Νασίζ Τσάμης και ο Νουρί Ντίνο. Η κατηγορία ήταν ότι είχαν λάβει μέρος στη μάχη έναντι των Ιταλών. Ο Χρήστος Πιτούλης φερόταν ως αρχηγός των ελευθεροσκοπευτών και ότι ευθυνόταν για το θάνατο του Ιταλού αξιωματικού μια και αυτός είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Και ότι, δήθεν, παλαιότερα είχε συμμετάσχει στο φόνο του Ιταλού στρατηγού Τελίνι. Ο Χρήστος Τσώνης ως ελευθεροσκοπευτής. ‘Έπρεπε και αυτός να πληρώσει. Αυτά ήταν η αφορμή. Τα αίτια ήταν να εξαφανίσουν οι τσάμηδες τους Έλληνες και να πάρουν τις περιουσίες τους στα χέρια τους. Έτσι άρχισαν από τον Χρήστο Πιτούλη και τον Χρήστο Τσώνη.

Στην Ηγουμενίτσα ακόμη σκότωσαν το 1942 και τον τότε διευθυντή Νομαρχίας Γεώργιο Δ. Βασιλάκο του οποίου η προτομή βρίσκεται έξω από το κτήριο της παλιάς Νομαρχίας.

Βέβαια ακολούθησαν πολλές εκτελέσεις σε όλα τα χωριά και πόλεις της Θεσπρωτίας με αποκορύφωση τη εκτέλεση των 49 της Παραμυθιάς.

Τελικά σκότωσαν τον Χρήστο Πιτούλη ως ηθικό αυτουργό και τον Χρήστο Τσώνη ως φυσικό αυτουργό γιατί ισχυρίστηκαν ότι αυτός σκότωσε τον Ιταλό αξιωματικό.

Έτσι η Ηγουμενίτσα είχε το τραγικό προνόμιο να θρηνήσει τα δύο πρώτα θύματα με την έναρξη του πολέμου.

Βέβαια ακολούθησαν πολλές εκτελέσεις σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Θεσπρωτίας με αποκορύφωση του 49 εκτελεσθέντες της Παραμυθιάς.
Read More »
Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα για την επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους πρώτους εκτελεσθέντες Χρήστο Πιτούλη και ο Χρήστο Τσώνη Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα για την επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους πρώτους εκτελεσθέντες Χρήστο Πιτούλη και ο Χρήστο Τσώνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Το θέμα που ανέκυψε με την ποιότητα του νερού της Ηγουμενίτσας, μετά από τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που διενήργησε το Χημείο του Κράτους, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, το δημοσιοποιήσαμε και εμείς (εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και ιστοσελίδα THESPRO.GR) που δεν είμαστε ανώνυμο blog, αλλά επώνυμο, υπεύθυνο και έγκυρο ΜΜΕ.
Εμείς, αν και είχαμε στη διάθεσή μας τα αποτελέσματα του Χημείου, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, δίχως αυτό να το επιτύχουμε.
Για τον λόγο αυτό, επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, ο οποίος μας έκανε αναλυτικότερη ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιοποιηθέντα αποτελέσματα, του δειγματοληπτικού ελέγχου.
Ως είχαμε υποχρέωση ενημερώσαμε τους καταναλωτές - πολίτες και συγχρόνως ζητήσαμε, τόσο από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, όσο και από τη Δημοτική Αρχή, αφ’ ενός να λάβουν τα επιβαλλόμενα μέτρα και αφ’ ετέρου να ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα το λαό.
Δυστυχώς αντί τούτου, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, μας εγκαλεί, για διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες προκαλούν κοινωνικές αναταραχές. Διερωτώμεθα μετά από αυτό:
- Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων η δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων του ελέγχου του Γενικού Χημείου του Κράτους;
- Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων όταν τα αποτελέσματα αυτά, τα έδωσε, υπεύθυνα και έγκυρα, στη δημοσιότητα η Π.Ε. Θεσπρωτίας, Αιρετό Αυτοδιοικητικό Όργανο του Κράτους, όπως είναι και η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος;
- Επειδή και εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη του Δημάρχου ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία
- Επειδή εμείς έχουμε χρέος και καθήκον να ενημερώνουμε το λαό και μόνο, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή και τις επιχειρήσεις της, που αποφασίζει, ως έχουσα την αποκλειστική αρμοδιότητα να προστατεύει τη δημόσια υγεία.
- Επειδή η δημόσια υγεία προστατεύεται με τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει τόσο η Ελληνική Πολιτεία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα γνωστά επιστημονικά δεδομένα.
- Απευθυνθήκαμε και πάλι στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη:
Ο οποίος, για μια ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του ελέγχου του Χημείου του Κράτους και εξέφρασε τις απορίες του, γιατί ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος δεν επικοινώνησε μαζί του, έστω και τηλεφωνικά, πριν δώσει το Δελτίου Τύπου στη δημοσιότητα, όχι για τον τύπο, αλλά για την ουσία της ευθύνης που έχουν οι Αιρετοί Αυτοδιοικητικοί.
Ασφαλώς και ο Δήμαρχος κ. Ι. Λώλος, όφειλε να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας, από τον Δεκέμβριο μήνα του προηγούμενου έτους, μετά τις γνωστές πλημμύρες, όταν η ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε – και αρνείται μέχρι και σήμερα – να ενημερώσει τους κατοίκους – καταναλωτές, τόσο για την ποιότητα του νερού, το οποίο έφθανε στις βρύσες των σπιτιών τους πολύχρωμο και πολύοσμο, όσο και για την καθαριότητα ή μη των δεξαμενών από τις οποίες διέρχεται αυτό.
Είμαστε βέβαιοι πως η Εισαγγελική Αρχή, σε αντίθεση με τη Δημοτική, θα απαντήσει στο ερώτημα «ποιος παίζει με τη δημόσια υγεία»…
 
Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και ιστοσελίδα THESPRO.GR
Read More »
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

"Υπεύθυνο" βίντεο του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ για το νερό, χωρίς βέβαια τις απαραίτητες αποδείξεις

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
"Υπεύθυνο" βίντεο του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ για το νερό, χωρίς βέβαια τις απαραίτητες αποδείξεις


Read More »
"Υπεύθυνο" βίντεο του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ για το νερό, χωρίς βέβαια τις απαραίτητες αποδείξεις "Υπεύθυνο" βίντεο του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ για το νερό, χωρίς βέβαια τις απαραίτητες αποδείξεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το νερό Καταφεύγει στην δικαιοσύνη δίχως να απαντήσει για το έγγραφο της Π.Ε. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το νερό
Καταφεύγει στην δικαιοσύνη δίχως να απαντήσει για το έγγραφο της Π.Ε. Θεσπρωτίας


Με μία απλά ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως "
το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση όπως αυτό προκύπτει και από τις αναλύσεις που δημοσίευσε η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας" ενημερώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας τους πολίτες για τη ποιότητα του νερού.
Κατηγορεί επίσης το μπλοκ μας πως "παίζει με τη Δημόσια Υγεία διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις οι οποίες προκαλούν κοινωνικές αναταραχές" και πως "ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελίας για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης"
 
Δεν κάνει όμως ούτε μία αναφορά για την ουσία του δημοσιεύματός μας την Παρασκευή.
Εμείς, όπως είχαμε υποχρέωση, δημοσιεύσαμε ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους, την οποία παρήγγειλε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και όχι να παίξουμε με αυτή.
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό, κάτι που και εμείς ευχόμαστε, ας σταματήσει ο Δήμαρχος να παίζει με τη δημόσια υγεία και να ζητήσει από τη ΔΕΥΑΗ και να δημοσιεύσει, όλες τις μηνιαίες αναλύσεις από τα 8 σημεία δειγματοληψίας που οφείλει να πραγματοποιεί η Επιχείρηση Ύδρευσης. 
Τέλος εάν θεωρεί πλαστή την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους, ας κατηγορήσει ευθέως για αυτό την Π.Ε. Θεσπρωτίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη και όχι τον αγγελιοφόρο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας:
Ενημέρωση για το θέμα που έχει ανακύψει με την ποιότητα του νερού.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση όπως αυτό προκύπτει και από τις αναλύσεις που δημοσίευσε η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

Προκειμένου να δοθεί τέλος στη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ανώνυμο blog οι οποίες έχουν προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελίας για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη Δημόσια Υγεία διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις οι οποίες προκαλούν κοινωνικές αναταραχές.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το νερό Καταφεύγει στην δικαιοσύνη δίχως να απαντήσει για το έγγραφο της Π.Ε. Θεσπρωτίας Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το νερό  Καταφεύγει στην δικαιοσύνη δίχως να απαντήσει για το έγγραφο της Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα σχετικά με τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα σχετικά με τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου 
 
 

Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (05/05/2015), καθησυχάζει τους πολίτες ότι δεν μελετά συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων τονίζοντας ότι «σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης».

Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον οργανωτικό σχεδιασμό για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώνουμε ότι υπάρχει βούληση της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξουν αλλαγές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρείται πιθανή η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι αλλαγές που θα γίνουν να έχουν ως κριτήριο τη «χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας» ώστε αυτή «να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως σ’ ότ,ι αφορά το Αστυνομικό Τμήμα Πέρδικας, εξυπηρετεί: Μια τουριστική ζώνη που εκτίνεται σε πολλά χιλιόμετρα και εκτός από τους 1700 μόνιμους κατοίκους, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν το Αστυνομικό Τμήμα καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά κυρίως κατά τους θερινούς μήνες λόγω και της παρουσίας χιλιάδων τουριστών.

Από την άλλη το Αστυνομικό Τμήμα Μαργαριτίου, βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κοντά σε τουριστικές περιοχές και η σημασία της λειτουργίας του μπορεί να ταυτοποιηθεί με εθνικούς λόγους.

Παράλληλα στην περιοχή της μεθορίου της Θεσπρωτίας και κυρίως στα Ελληνοαλβανικά σύνορα υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της μείωσης του αριθμού των συνοριοφυλάκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ελέγχων κατά μήκος των συνόρων στην περιοχή κάτι που σημαίνει ότι η φύλαξη στα σύνορα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των χωριών της περιοχής και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.Κατόπιν των παραπάνω:

- Μελετά το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Θεσπρωτίας;

- Θα λάβει υπόψιν του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ώστε να μην προχωρήσει η συγχώνευσή τους;

- Πόσοι είναι οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική παραμεθόριο;

- Μελετά το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την αύξηση του αριθμού τους για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων;Ο ερωτών βουλευτήςΒασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα σχετικά με τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Ερώτηση Γιόγιακα σχετικά με τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Πέρδικας και Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού , 8 Μαίου, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην πλατεία Δημαρχείου με θέμα " Ζωγραφίζω για τον Ερυθρό Σταυρό , ζωγραφίζω για την ζωή" .

 
Παιδιά της πόλης μας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους αποτυπώνοντας στο χαρτί τις σκέψεις , τα οράματα και τις ελπίδες τους. Μέσα απο τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες έστειλαν το μήνυμα οτι ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται πάντα παρόν στις δύσκολες στιγμές , ενισχύοντας κι ενδυναμώνοντας με τους Εθελοντές του , την ίδια την ζωή.
 

 
Θα θελαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων Ηγουμενίτσας που λάβανε μέρος στην εκδήλωση και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας που με την παρουσία της δημιούργησε το αίσθημα ασφάλειας στον χώρο. 
 
Θα θέλαμε ολοκληρώνοντας να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας που με την πολύτιμη βοήθεια του, πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής.
 
Read More »
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών
 
 

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 - Φιλιάτες) την 13π του μηνός Μαίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την αναγκαστική μεταφορά διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. -Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Αποδοχή Επιχορήγησης - Έγκριση Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2015.
-Εισηγητής : Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία και κ. Μπέλλος Παύλος

3. Μετονομασία της Τοπικής Κοινότητας Ριζού σε Αράχωβα. -Εισηγητής :Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

4. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Α' Τριμήνου έτους 2015 Έσοδα - Έξοδα Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής : Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

5. Τροποποίηση της υπ' αρ. 172/2014 απόφασης Δ.Σ. ως προς τον εκπρόσωπο του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής :Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

6. Παράταση προθεσμίας του έργου «Ενίσχυση ύδρευσης Ν. Θεσπρωτίας , Β υποέργο Δίκτυο Άγιος Νικόλαος έως γέφυρα Νεράιδα -Εισηγητής :Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

7. Διαγραφή χρεών ύδρευσης.
-Εισηγητής :Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

8. Καθορισμός μιας (1) ειδικότητας για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη μαθητική εστία Δήμου Φιλιατών. -Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

9. Τροποποίηση εγκεκριμένου σχεδίου διανομής συνοικισμού Ελαίας, Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών μεταξύ των 550,551 και 554 κληροτεμαχίων Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα τραπεζοκαθίσματα

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα τραπεζοκαθίσματαΚαλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 11 Μαΐου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στο παρακάτω θέμα :

ΘΕΜΑ :
Κανονισμός χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας (Κανονιστική Απόφαση)


Το σχέδιο του κανονισμού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: igoumenitsa.gr / Για τον δημότη / Κανονισμοί Λειτουργίας (προς διαβούλευση):

http://www.igoumenitsa.gr/images/kanonismoi/kxkx-diavouleusi.pdf
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα τραπεζοκαθίσματα Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα τραπεζοκαθίσματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει στο Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει στο Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει στο Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει στο Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5