Εκπαιδευτικοί από το "Erasmus" στο Λάμποβο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Εκπαιδευτικοί από το "Erasmus" στο Λάμποβο


Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε στο παζάρι μας εκπαιδευτικούς από πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την γειτονική μας χώρα την Τουρκία . 
Μέσα από την δράση αυτή μπορέσαμε να παρουσιάσουμε το "Λάμποβο" σε άτομα από το εξωτερικό με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της εμποροπανήγυρης αλλά και της ευρύτερης περιοχής αφού δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς του προγράμματος "Erasmus" ενημερωτικά φυλλάδια στα αγγλικά για τον Δήμο μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις έχουμε την ευκαιρία ως Δήμος να προωθήσουμε τον τόπο μας αλλά και ως άνθρωποι να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας σε νέες κουλτούρες που μας φέρνουν οι εκπαιδευτικοί του εκάστοτε προγράμματος όπως για παράδειγμα το "Erasmus".
Τέλος, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Μαρίνα Μπέση και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας κ. Συλβάνα Κούρτη που τις ευχαριστώ θερμά για την παραπάνω δράση και για την έμπρακτη στήριξή τους προς τον Δήμο μας.

Γιάννης Καραγιάννης
Δήμαρχος Σουλίου
Read More »
Εκπαιδευτικοί από το "Erasmus" στο Λάμποβο Εκπαιδευτικοί από το "Erasmus" στο Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

11 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
11 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας


Στην λίμνη Παμβώτιδα για τον 3ο Διεθνή Αγώνα " εις μνήμην Σωτήριου Στάμου" βρέθηκε ο ΔΝΟΗ κατακτώντας 11 μετάλλια
(4 Ασημένια 7 Χάλκινα) σε ιδανικές καιρικές συνθήκες σημειώνοντας μία σπουδαία εμφάνιση !!!

Αναλυτικά:
Ασημένια
2ΧΚΑ Ντάνη Α.- Βενέτη Α.
1ΧΠΑ Μιχαλόπουλος Ι.
1ΧΚ12 Μπέζα Α.Μ.
1ΧΠ12 Βένος Φ.

Χάλκινα
1ΧΚΑ Αναστασίου Μ.
2ΧΚΑ Καρβούνη Μ.- Παππά Κ.
2ΧΚ Ντάνη Ε. - Κωσταντή Δ.
2ΧΚ Καλαντζή Μ.- Λαμπρούση Ι.
1ΧΠΑ Γόγολος Γ.
1ΧΚ12 Νέτη Μ.
1ΧΠ12 Γόγολος Σ.

Τέταρτη θέση:
2-Π Τζανίδης Γ.- Βρακάς Σ.
4ΧΠ Δήμου Α. Κοτσάφτης Ρ. Σμυρόγλου Η. Νικολάου Ι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές-τριες και προπονητές για τις επιτυχίες τους καθώς και στον Ν.Ο. Ιωαννίνων για την άψογη διοργάνωση !!!
Read More »
11 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας 11 μετάλλια για το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική για καύση εντός οικοπέδου στο Καρυώτι Παραμυθιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική για καύση εντός οικοπέδου στο Καρυώτι Παραμυθιάς


Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας έχουν εκδηλωθεί 320 πυρκαγιές κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους.

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για καύση εντός οικοπεδικού χώρου στη Τ.Κ. Καρυωτίου – Δήμου Σουλίου σύμφωνα με την υπ’αριθμ 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.
Read More »
Διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική για καύση εντός οικοπέδου στο Καρυώτι Παραμυθιάς Διοικητικό πρόστιμο από την Πυροσβεστική για καύση εντός οικοπέδου στο Καρυώτι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

«Παγώνει» τη συμφωνία για προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
«Παγώνει» τη συμφωνία για προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ ο Αλβανός Πρωθυπουργός


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας παγώνει την συμφωνία με την Ελλάδα για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με σκοπό την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Στην Πράγα είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών και τόνισε ότι η υποβολή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως έχει συμφωνηθεί, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις καλής γειτονίας αξιοποιώντας την πλήρη δυναμική τους.

Ο Ράμα όμως αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις αρνούμενος ότι υπήρξε σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Θα καθίσουμε να μιλήσουμε. Πρόκειται για νομική διαδικασία. Έχει μια σειρά από κανόνες. Υπάρχουν διαδικασίες κι εμείς θα σεβαστούμε το σύνολο των διαδικασιών απ’ την αρχή έως το τέλος, διότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Θα πρέπει να καταστήσουμε ξεκάθαρο σε τι αποσκοπούμε από αυτή τη διαδικασία. Εκείνη η κοινή (ενοποιημένη) θέση που απαιτείται από αυτό το δικαστήριο, για το τι στοχεύει η μια πλευρά και τι η άλλη, θέλει το χρόνο της. Δηλαδή, δεν έχουμε μια σύγκλιση μεταξύ των πλευρών», ανέφερε αναλυτικά στη δήλωσή του ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Το 2009, οι δύο χώρες συμφώνησαν να οριοθετήσουν την υφαλοκρηπίδα αλλά ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που τότε ήταν στην αντιπολίτευση, προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Υποστήριξε ότι η συμφωνία έδινε στην Ελλάδα περίπου 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα αλβανικών υδάτων. Το δικαστήριο συμφώνησε, και οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Τιράνων άρχισαν να οξύνονται. Από τότε που ο Ράμα ανέλαβε την εξουσία το 2013, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ενώ τον Οκτώβριο του 2021 ανακοινώθηκε ότι το θέμα θα πάει στο διεθνές δικαστήριο.

Από τότε δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα καθώς η Αλβανική πλευρά δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμη για την προσφυγή αυτή.
Read More »
«Παγώνει» τη συμφωνία για προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ ο Αλβανός Πρωθυπουργός «Παγώνει» τη συμφωνία για προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ ο Αλβανός Πρωθυπουργός Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

😉 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
😉 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας


Ζούμε μια δύσκολη εποχή για την ενέργεια γεμάτη νέα δεδομένα. Το γραφείο μας είναι διπλά σας δίνοντας απαντήσεις σε κάθε απορία ή προβληματισμό. Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Πολλές φορές δεν είναι δύσκολο αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο.
❌Θερμάστρες, σόμπες, θερμοπομποί
Ό,τι ζεσταίνει το χώρο σας με ηλεκτρικό ρεύμα, κοστίζει πάρα πολύ.
Υπάρχουν συσκευές που η χρήση τους είναι πιο ακριβή από το πετρέλαιο!
Αποφύγετε τη χρήση τους.
❌Αφυγραντήρας
Από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές.
Προτείνουμε να τον χρησιμοποιείτε μόνο τις απολύτως απαραίτητες ώρες για π.χ. το στέγνωμα ρούχων.
❌Κλιματιστικά
Όταν λειτουργούν για να ζεστάνουν, καίνε διπλάσιο ή και τριπλάσιο ρεύμα από ότι για δροσίσουν.
Το χειμώνα, ρυθμίστε το μεταξύ 20-22 βαθμών, όχι παραπάνω και αποφύγετε κατάχρηση.
Είναι σημαντικό και για λόγους οικονομίας, αλλά και για λόγους υγιεινής να έχετε καθαρισμένα τα φίλτρα.
🍳Μαγείρεμα
♨️Προτιμήστε να ζεστάνετε το νερό στο βραστήρα, αντί να περιμένετε την κατσαρόλα.
🔴Φροντίστε να μην υπάρχει κενό μεταξύ σκεύους και εστίας θερμότητας.
Έστω και 2 εκατοστά να είναι μικρότερη η κατσαρόλα, σπαταλάτε ρεύμα.
⌚Προτιμήστε να σβήσετε το φούρνο 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματός
➡️Ρυθμίστε τη λειτουργία του ψυγείου και της κατάψυξης στη μεσαία (eco) ψύξη
✔️Προτιμήστε, όπου μπορείτε, να ρυθμίζετε το πλυντήριο ρούχων στους 30 βαθμούς θερμοκρασία.
🔌Αποσυνδέστε τις πρίζες των συσκευών που δεν χρησιμοποιείτε.
📺Αν αφήνετε κάθε βράδυ την τηλεόραση στο Stand by αντί να την κλείνετε τελείως, ξοδεύετε περίπου €20 / χρόνο.
(ακόμα κι αν έχετε τις χαμηλές χρεώσεις της #nrg)
💡Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα βάλει λάμπες νέας τεχνολογίας LED , βάλτε το στο πρόγραμμα για όταν μπορέσετε.

Επισκεφθείτε μας στο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά.
Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου.
➡️ George Verbis Επίσημος Συνεργάτης - Σύμβουλος Ενέργειας
📱 6974613977
📱 6993236888
☎️ 2665 100324
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil»
Read More »
😉 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας 😉 5+1 Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί ME ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, στις 12 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 202
Έγκριση της αρ. 73/2022 μελέτης με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία
–Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες ΔΕ Αχέροντα και ΔΕ Σουλίου».
Κατάρτιση όρων διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ» και Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού.
Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σουλίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για την διενέργεια Αρχαιολογικών και Σωστικών Ερευνών στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς».

Ο Δήμαρχος
ως Πρόεδρος της Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

ΟΜΥΛΕ: Οι θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
ΟΜΥΛΕ: Οι θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας


Την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) από τον ιταλικό όμιλο Grimaldi σχολιάζει, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΜΥΛΕ, τονίζοντας ότι η διασφάλιση και η ανάπτυξη θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμανιού.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης
Μετά από διαδικασίες πλήρους αδιαφάνειας, Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσαν ως προτιμητέο επενδυτή, τον όμιλο GRIMALDI, στον οποίο θα παραδώσουν τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και επιπλέον τα τρία λιμάνια της ευρύτερης περιοχής, πανηγυρίζοντας για το υψηλό τίμημα της αγοράς του. Ο “Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.) έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων τεσσάρων (4) λιμένων, και συγκεκριμένα του Λιμένα Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων, που βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυνάμει Σύμβασης Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Όλα τα παραδίδουν στον επενδυτή χωρίς καμία διασφάλιση. Το κείμενο δε της νέας Σύμβασης παραχώρησης, με το οποίο θα λειτουργήσει ο ιδιώτης επενδυτής, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
Δεν ξέρουμε αν το τίμημα είναι υψηλό, αλλά θα το πληρώσει το επιβατικό κοινό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την εγκατάσταση ενός μονοπωλίου στην ακτοπλοΐα που θα ελέγχει γραμμές, ακτοπλοϊκές συνδέσεις και Λιμάνι!!!!!!!
Σίγουρα είναι υψηλό το τίμημα που θα πληρώσει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, αφού εκτός από το τίμημα της αγοράς του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ ΑΕ, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ανάπτυξης και επενδύσεων μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού.
Ένα λιμάνι που αποτελεί κόμβο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και διασύνδεση της χώρας με την Ε.Ε., ένα μέχρι σήμερα δημόσιο λιμάνι, που χρησιμοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα πραγματοποίησε επενδύσεις πλέον των 300 εκατ. τα τελευταία χρόνια, παραδίδεται χωρίς καμία δέσμευση με το μοντέλο της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ένα ακόμα έγκλημα / ξεπούλημα που δημιουργεί ισχυρά ξένα μονοπώλια χωρίς δημόσιο έλεγχο και χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αλήθεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού τι λέει;
Αυτό που διαμηνύουμε ως Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι η διασφάλιση και η ανάπτυξη θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων είναι βασικό προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του Λιμένα. Μέχρι σήμερα, από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ καταγράφεται αδικαιολόγητη αδράνεια, αδιαφάνεια και κωλυσιεργία στη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων. Οι προφορικές γενικόλογες δεσμεύσεις και τα «μεγάλα λόγια» τύπου «είναι διασφαλιζόμενοι εργαζόμενοι και εργασιακές σχέσεις» δεν έχουν καμία αξία.
Καλούμε Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσουν τον εμπαιγμό και να προχωρήσουν άμεσα στη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων στη Σύμβαση Παραχώρησης και στο Κυρωτικό Νόμο, με προσωπικό μόνιμο και σταθερό που θα αμείβεται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες θα προκύπτουν από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
Read More »
ΟΜΥΛΕ: Οι θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας ΟΜΥΛΕ: Οι θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις προαπαιτούμενο για τη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα ΗγουμενίτσαςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Επίδομα θέρμανσης | Πως διαμορφώνεται στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Επίδομα θέρμανσης | Πως διαμορφώνεται στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου


Από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τέλος του μήνα ή αρχές Νοεμβρίου για να ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ και να υποβάλλουν την αίτησή τους, ενώ τα πρώτα ποσά αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς αρχές Δεκεμβρίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική ΚΥΑ στην οποία θα ορίζονται τα κριτήρια και οι δικαιούχοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι πέραν του επιδόματος θέρμανσης, οι καταναλωτές θα προμηθευτούν το συγκεκριμένο καύσιμο κατά 25 λεπτά φθηνότερα (ανά λίτρο), λόγω της κρατικής επιδότησης στην αντλία.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης (700 ευρώ).

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Έγγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ
Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ
Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ
Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ

Πώς διαμορφώνεται το επίδομα θέρμανσης
Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

Πώς και πότε κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης
Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:
Είσοδος στην πλατφόρμα
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Επιλέγω είδος καυσίμου
Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
Επιλέγω οικισμό
Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Το επίδομα θέρμανσης στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου με βάση όσα θα ισχύσουν διαμορφώνεται ως εξής:

Ν. Θεσπρωτίας – Ηγουμενίτσα
Άγαμος – €171,5 (πέρυσι €132) + €39,5
Οικογένεια με 1 παιδί – €205 (πέρυσι €158,4) + €47,4
Οικογένεια με 2 παιδιά – €240,1 (πέρυσι €184,8) + €55,3

Ν. Ιωαννίνων – Ιωάννινα
Άγαμος – €294 (πέρυσι €252) + €42
Οικογένεια με 1 παιδί – €352 (πέρυσι €302,4) + €50,4
Οικογένεια με 2 παιδιά – €411,6 (πέρυσι €352,8) + €58,8

Ν. Άρτας – Άρτα
Άγαμος – €178,5 (πέρυσι €153) + €25,5
Οικογένεια με 1 παιδί – €219,3 (πέρυσι €183,6) + €35,7
Οικογένεια με 2 παιδιά – €285,6 (πέρυσι €214,2) + €71,4

Ν. Πρέβεζας – Πρέβεζα
Άγαμος – €175 (πέρυσι €108) + €67
Οικογένεια με 1 παιδί – €210 (πέρυσι €129,6) + €80,4
Οικογένεια με 2 παιδιά – €245 (πέρυσι €151,2) + €93,8
Read More »
Επίδομα θέρμανσης | Πως διαμορφώνεται στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου Επίδομα θέρμανσης | Πως διαμορφώνεται στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Στον Λάμποβο της Παραμυθιάς περιόδευσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022
Στον Λάμποβο της Παραμυθιάς περιόδευσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος (+ΦΩΤΟ)


Στο παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου, στον Λάμποβο Παραμυθιάς, περιόδευσε το βράδυ της Κυριακής, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας και των τοπικών οργανώσεων Παραμυθιάς, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με εμπόρους και επισκέπτες τους Λαμπόβου, ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια.
Σε δηλώσεις του Ανδρέας Σπυρόπουλος μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επικεντρώνοντας στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, τονίζοντας την ελλιπή λήψη μέτρων, σημειώνοντας ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους πολίτες.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής με μαζική συμμετοχή στελεχών, φίλων και οπαδών του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννινα, εκδήλωση με θέμα την ενεργειακή κρίση και με ομιλητές τον Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον υπεύθυνο του τομέα ενέργειας Χάρη Δούκα.
Στην ομιλία του ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων ενώ άσκησε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. «Τα προβλήματα των πολιτών είναι πάρα πολλά. Μπαίνουμε σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης χωρίς όμως αποτέλεσμα» τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι το μόνο καθαρό μέτρο για την ενεργειακή κρίση είναι το πλαφόν στην ενέργεια. Έτσι οι πολίτες θα δουν άμεσο όφελος. Συνάμα οι παραγωγοί θα πρέπει να αναλάβουν ένα μέρος του κόστους ώστε να συμβάλλουν από την πλευρά τους.

Δείτε φωτογραφίες απο την περιοδεία του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και των μελών της Ν.Ε και των Τ.Ο και απο την πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα:Read More »
Στον Λάμποβο της Παραμυθιάς περιόδευσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος (+ΦΩΤΟ) Στον Λάμποβο της Παραμυθιάς περιόδευσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες