Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, αναζητείται ένας, που είχαν κατακλέψει σπίτια στο Μαυρούδι και στο Καστρί Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια στο Μαυρούδι και στο Καστρί Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε η συμμετοχή των τεσσάρων αλλοδαπών στις παρακάτω παράνομες πράξεις:

* Την 25/27-04-2016 αφαίρεσαν από σπίτι στο Καστρί Θεσπρωτίας, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα και ενδύματα.

* Την 12-05-2016 αφαίρεσαν από οικία στο Καστρί Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

* Την 18-05-2016 αφαίρεσαν από σπίτι στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

* Την 30-05-2016 αφαίρεσαν από οικία στο Καστρί Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό, έξι ρολόγια χειρός, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα.

Σημειώνεται, ότι κατόπιν συνεργασίας Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας, από την Αλβανική Αστυνομία οι τρεις από τους ανωτέρω δράστες, για παραβάσεις του Αλβανικού Ποινικού Κώδικα.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, αναζητείται ένας, που είχαν κατακλέψει σπίτια στο Μαυρούδι και στο Καστρί Θεσπρωτίας Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, αναζητείται ένας, που είχαν κατακλέψει σπίτια στο Μαυρούδι και στο Καστρί Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Αρνητικός στη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και ο Φορέας Πρέβεζας- Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016
 
Αρνητικός στη μεταφορά απορριμμάτων από τη Λευκάδα και ο Φορέας Πρέβεζας- Θεσπρωτίας, ο οποίος συνεδρίασε χθες βράδυ και με αυτή την απόφαση "κλείνει" τον δρόμο της μεταφοράς και στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.
Read More »
Αρνητικός στη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και ο Φορέας Πρέβεζας- Θεσπρωτίας Αρνητικός στη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και ο Φορέας Πρέβεζας- Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών και την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

Read More »
Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών και την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών και την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Ένας ιερέας στην ορεινή Θεσπρωτία μετά την κατοχή

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016
Γράφει ο Βασίλης Σ. Ε. Τσίχλης

 
Ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γεωργόπουλος εκοιμήθη εν Κυρίω το 1964. Υπήρξε εφημέριος του μικρού χωριού που ονομάζεται Άνω Ξέχωρο στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, δίπλα στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Ταπεινής καταγωγής εξ Ηπείρου, κατάφερε να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του στο Σχολαρχείο Κέρκυρας, πολέμησε ως κληρωτός στρατιώτης στη Μικρά Ασία όπου διακρίθηκε στη μάχη του Αφιόν Καραχισάρ, αργότερα χιροτονήθηκε διάκος και εν συνεχεία πρεσβύτερος. Διακόνευσε έως το τέλος του επιγείου βίου του στο χωριό από το οποίο καταγόταν παρ’ ό,τι εδύνατο, λόγω της επαρκούς (για εκείνη την εποχή) μορφώσεώς του, να διακονεύσει σε οιαδήποτε ενορία μεγάλης πόλεως επιθυμούσε.

    Προσφάτως, επισκέφθηκα το Άνω Ξέχωρο λόγω της φιλίας μου με έναν εκ των εγγονών του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου. Συν τοις άλλοις, επισκέφθηκα την ταπεινή οικεία όπου έζησε και συμβουλεύθηκα τη βιβλιοθήκη του. Η φτώχεια της εποχής συμβαδίζει με τη φιλομάθεια του πατρός Ιωάννου. Στη βιβλιοθήκη του βρήκα, για παράδειγμα, την εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου, τη μοναδική εγκυκλοπαίδεια που υπήρχε εκείνη την εποχή στο χωριό και συμβουλεύονταν όσοι νέοι επιθυμούσαν να γνωρίσουν κάτι περισσότερο απ’ αυτά που μάθαιναν στα σχολικά βιβλία – αν βέβαια μπορούσαν να αγοράσουν τα σχολικά βιβλία και δεν μοιράζονταν ένα βιβλίο όλοι οι μαθητές μαζί. Με πρόχειρο τρόπο, πιθανώς από τον ίδιο τον πατέρα Ιωάννη, είναι «δεμένα» τα τεύχη της εγκυκλοπαιδείας (οι παλαιότεροι ενθυμούνται ότι, ακόμη και τη δεκαετία του 1990, οι πολύτομες εκδόσεις κυκλοφορούσαν αρχικώς σε τεύχη) και των υπολοίπων περιοδικών της βιβλιοθήκης του. Φαίνεται ότι δεν διέθετε την οικονομική δυνατότητα να βιβλιοδετήσει τα τεύχη, εν τούτοις τα συνέλλεγε – και δεν ήταν αμελητέο το κόστος αγοράς τους, ιδίως σε ένα απομακρυσμένο και φτωχό ορεινό χωριό της Ηπείρου εκείνην την εποχή. Αλλά ξεχωρίζει η φιλομάθεια, καθώς στη μικρή αυτή οικία, η βιβλιοθήκη καταλαμβάνει έναν ολόκληρη τοίχο, που σε όλες τις υπόλοιπες οικίες χρησιμοποιούταν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να στεγάσει μια βιβλιοθήκη.

    Παρά την αμείλικτη  φθορά του χρόνου, και σε πείσμα της φθοράς αυτής, το μεγαλύτερο μέρος
της βιβλιοθήκης του πατρός Ιωάννου εξακολουθεί να υπάρχει στην οικία του. Τα τέκνα του έκριναν σκόπιμο να τη διατηρήσουν όπως την κατέλειπε και να μην τη μοιράσουν μεταξύ των. Στην επίσκεψή μου, πήρα έναν εκ των προχείρως δεμένων τόμων, προκειμένου να τον μελετήσω αργότερα με την ησυχία μου. Είναι δεμένος με γαλάζιο εξώφυλλο και μια ετικέτα, από αυτές που όταν ήμουν και εγώ μικρός βάζαμε στα βιβλία μας, γράφει: «Εκκλησία διαφορών ετών».

    Η «Εκκλησία» είναι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξακολουθεί να εκδίδεται. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο τόμος που πήρα μαζί μου αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ 16ης Σεπτεμβρίου 1946 και 15ης Ιουνίου 1947. Στην πρώτη σελίδα κάθε τεύχους αναγράφεται: «Ιερέα Ι. Γεωργόπουλο Άνω Ξέχωρο Φιλιατών» ενώ σε μερικά τεύχη υπάρχουν ακόμη τα γραμματόσημα αξίας 1.000 δραχμών (!)

    Στο δελτίο δημοσιεύονταν διάφορα άρθρα που αφορούν θεολογικά και σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, εκκλησιαστική ιστορία, εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας, τις δημοσιεύσεις στο Φ.Ε.Κ. κτλ. Ξεφυλλίζοντας την «Εκκλησία» βρήκαμε διάφορα ενδιαφέρονται κείμενα, λίγα εκ των οποίων παραθέτουμε κατωτέρω:

    15 Οκτωβρίου 1946, σελ. 51:

Ανήθικος άμιλλα

Βαθυτάτην κατ’ αυτάς εδοκίμασεν η ελληνική ψυχή θλίψην διά την τεραστίαν αδικίαν, την οποία επέδειξεν η εν Παρισίοις Διάσκεψης των Ειρήνης έναντι της πρώτης νικήτριας του λήξαντος πολέμου Ελλάδος. Την αδικίαν δε ταύτην διέπραξαν αυτοί ούτοι οι κατά την διεξαγωγήν του πολέμου μεγαλόστομαι κράκται των υψηλών ιδανικών, υπέρ ων έλεγον ότι τάχα ο τρομερός αυτός οικουμενικός αγών ανελήφθη. Εις τον βωμόν της κατά της αδικίας, της βίας και της απανθρωπίας παγκοσμίου μάχης πρώτη προσήνεγκεν εαυτήν ολοκαύτωμα η Ελλάς, δι’ όπερ και ήκουσεν εγκώμια και θαυμασμούς και ευγνώμονας υποσχέσεις καθ’ όλην την διάρκεια της πολεμικής γιγαντομαχίας. Η μετά την λήξιν της όμως απροσδόκητος ανακολουθία των τέως υμνητών, οίτινες ανέλαβον το έργον της εμπεδώσεως της ειρήνης διά της αναστηλώσεως των αρχών του δικαίου και της ανωτέρας ηθικής, απεκαλύφθη ως ανήθικος άμιλλα τις περισσότερον να αδικήση την Δικαιοσύνην και να ρίψη ασφαλέστερον τα σπέρματα ενός άλλου πολέμου. Ο ελληνικός λαός, αλλά και πάντες οι παρά της Διασκέψεως της Ειρήνης αναμείναντες την αναστήλωσιν των ούτω περιυβριζομένων υψηλών ιδανικών, υπέρ των οποίων εκατομμύρια ανθρώπων εθυσίασαν την ζωήν των, απέμειναν ανάπηροι, απέθανον εκ πείνης, υπελήφθησαν άστεγοι και εμαρτύρησαν εν αιχμαλωσία και αφαντάστοις βασάνοις, αναμιμνήσκονται την παρακέλευσιν του ιερού Ψαλμωδού: «μη πεποίθατε επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία»· «αγαθόν ελπίζειν επί Κύριον ή ελπίζειν επ’ άρχοντας».

    15 Ιανουαρίου 1947 σελ. 20:

Γνωστοποίησις γάμων και υιοθεσία

Ο τεθείς εις εφαρμογήν Αστικός Κώδιξ μεταξύ άλλων καινοτομιών, ας εισήγαγεν εις το δίκαιον της χώρας μας, επέβαλε δια των άρθρ. 1369 και 1937 την γνωστοποίησιν των μελλόντων να τελεσθώσι γάμων και διά του άρθρου 1568 επέτρεψε την υιοθέτησιν μόνον εις τον συμπληρώσαντα το 50ον έτος της ηλικίας του.
    Αι δύο αυταί καινοτομίαι συνήντησαν τας επικρίσεις τινών περί τους νόμους ασχολουμένων και υπεστηρίχθησαν απόψεις αντίκρυς αντίθετοι.

Εν συνεχεία, αναφέρονται οι διάφορες απόψεις. Όσον αφορά την ανακοίνωση των γάμων, το δελτίο σημειώνει ότι τα ελληνικά ήθη και έθιμα δεν προκρίνουν την εν κρυπτώ και παραβύστω τέλεση του μυστηρίου του γάμου αλλά στις μεγάλες πόλεις, πάσα ανακοίνωση είναι αλυσιτελής, γεγονός που άλλωστε απεδείχθη στην πράξη.
    Η διάταξη του άρθρου 1568 (που έχει πλέον καταργηθεί) προέβλεπε ότι όποιος επιθυμούσε να υιοθετήσει τέκνο έπρεπε να είχε συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας του. Βέβαια, στην ηλικία των πενήντα ετών λίγοι σκέφτονται να δημιουργήσουν οικογένεια (ειδικώς εκείνη την εποχή όπου ο μέσος όρος ζωής ήταν πολύ χαμηλότερος του σημερινού). Η λογική της διατάξεως είναι ότι προσπαθεί να αποφύγει «υιοθεσία η οποία πιθανόν θα ενείχεν ηθικούς κινδύνους διά το θετόν τέκνον». Μάλιστα ο Μέγας Ναπολέων, εισηγούμενος στην επιτροπή συντάξεως του Αστικού Κώδικος την υιοθεσία, επέμενε όπως αυτή ορισθεί στο πεντηκοστό έτος της ηλικίας.

    1 Φεβρουαρίου 1947 σελ. 48:

ΚΛΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΚΡΙΜΑ

Προς τον Ιερομόναχον Φιλόθεον Μωραΐτην
τέως εφημέριον του Ιερού Ναού της Αγίας Ελεούσης Αιγάλεω
Αγνώστου διαμονής

Καλούμεν σε όπως εμφανισθής ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου και εις τα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την 12ην Μαρτίου 1947, ημέραν Τετάρτην και ώραν 12ην μεσημβρ., ίνα δικασθής επί τη υφισταμένη κατά σου κατηγορίας επί αποβολή του ενδύματος του Κληρικού και τελέσει γάμου.
    Προσεπιδηλούμεν σοι δε ότι αν μη εμφανισθής τη ως άνω ημέρα τε και ώρα θέλεις δικασθή ερήμην.

Εν Αθήναις τη 10 Ιανουαρίου 1947
Ο Πρόεδρος του Επισκοπικού Δικαστηρίου
† Ο Ταλαντίου Βασίλειος

Μπορούμε, μάλλον βασίμως, να υποθέσουμε ότι ο ιερομόναχος δεν εμφανίσθηκε ποτέ προκειμένου να λογοδοτήσει…

    15 Μαΐου 1947 σελ. 156:

Την Κυριακή 5 μ.μ. η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος κατελθών εις Πειραιά παρέστη εις την γενομένην εν τω Πειραϊκώ Συνδέσμω εορτήν των Ορθοδόξων Χριστιανικών Ενώσεων, προς τα μέλη των οποίων και ωμίλησεν.

Πολλοί ίσως αναρωτηθούν τι σπουδαίο έπραξε ο πατήρ Ιωάννης προκειμένου σήμερα, περισσότερο από μισό αιώνα από την κοίμησή του, να αφιερώνουμε ένα άρθρο σε αυτόν. Ο ιστορικός κρίνει τους ανθρώπους αναλόγως της εποχής που έζησαν. Το να διατηρεί σήμερα κάποιος βιβλιοθήκη είναι συνηθισμένο. Το να διατηρεί όμως κάποιος βιβλιοθήκη, με όση επιμέλεια η κακή οικονομική του κατάσταση του επέτρεπε, τα πρώτα έτη μετά την κατοχή προκειμένου να τη χρησιμοποιεί όχι μόνον ο ίδιος αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε, αποτελεί προσφορά. Το Έθνος οφείλει πολλά σε όσους, κληρικούς και λαϊκούς, με άπειρες στερήσεις, προσπάθησαν να συνδράμουν στην εκπαίδευσή του.
 
Read More »
Ένας ιερέας στην ορεινή Θεσπρωτία μετά την κατοχή Ένας ιερέας στην ορεινή Θεσπρωτία μετά την κατοχή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Επιστολή Γιόγιακα και 35 βουλευτών της ΝΔ προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλαν 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπου υπογραμμίζουν το ζήτημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση, σε συνέχεια της σχετικής επιστολής που είχε αποστείλει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τρεις εβδομάδες.

Αφορμή αυτής της επιστολής αποτέλεσε η άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να απαντήσει σε ερώτησή τους για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να παραπέμψει στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης στη Βουλή.

Ολόκληρη η επιστολή των βουλευτών:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην προσβλητική απάντηση (αρ. πρωτ. 36705/22-06-16) του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη σε Ερωτήσεις και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Το συγκεκριμένο θέμα έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τόσο τη Βουλή των Ελλήνων, όσο και τη δημόσια ζωή γενικότερα με συχνές αναφορές στον τύπο. Ο κ. Πολάκης, κατά παράβαση του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, θεώρησε σκόπιμο απλώς να παραπέμψει τους αιτούντες Βουλευτές στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

Μπορεί οι προτεραιότητες του κ. Υφυπουργού να είναι οι λεκτικές επιθέσεις στον τύπο ή οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τη θεσμική υποχρέωση, έτσι όπως προκύπτει από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, να αναφέρεται στο Σώμα με σεβασμό στο ρόλο και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη απρεπέστατη συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί συνέχεια μίας σειράς πρακτικών που οδηγούν καθημερινά στην θεσμική υποβάθμιση της Ελληνικής Βουλής και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κατάχρηση στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το πρωτοφανές χαμηλό ποσοστό των απαντήσεων επί επίκαιρων ερωτήσεων, η παρείσφρηση σε κάθε νομοσχέδιο μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών, η αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων λίγο πριν την ψήφισή τους με την εσφαλμένη εφαρμογή της νομοτεχνικής βελτίωσης στρεβλώνουν την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Τα παραπάνω φαινόμενα σας έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο μέσω και της από 14-06-2016 σχετικής επιστολής που σας απέστειλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να έχει δοθεί κάποια απάντηση έως σήμερα και χωρίς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Με την παρούσα επιστολή ευελπιστούμε να επιτελέσετε τον υπερκομματικό σας ρόλο και με τις κατάλληλες συστάσεις σας να διακοπούν οι στρεβλές και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές από μέλη της Κυβέρνησης που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Με εκτίμηση,

Οι Βουλευτές:

1.Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
2.Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας, Γραμματέας ΚΟ ΝΔ
3.Γεωργιάδης Άδωνις-Σπυρίδων, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΝΔ
4.Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισσας
5.Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
6.Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων
7.Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας
8.Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
9.Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
10.Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
11.Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
12.Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
13.Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
14.Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
15.Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
16.Κεραμέως Νίκη, Βουλευτής Επικρατείας
17.Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας
18.Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας
19.Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
20.Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
21.Σκρέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Τρικάλων
22.Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
23.Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου, Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
24.Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας
25.Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
26.Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
27.Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας
28.Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής Άρτας
29.Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
30.Αραμπατζή φωτεινή, Βουλευτής Σερρών
31.Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
32.Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
33.Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
34.Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ευρυτανίας
35.Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας
36.Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ηλείας
Read More »
Επιστολή Γιόγιακα και 35 βουλευτών της ΝΔ προς τον Πρόεδρο της Βουλής Επιστολή Γιόγιακα και 35 βουλευτών της ΝΔ προς τον Πρόεδρο της Βουλής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα για συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (04-07-2016) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο 34χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • είκοσι δύο (22) ναρκωτικά χάπια
  • ναρκωτική ουσία κωδεΐνη, βάρους (2,3) γραμμαρίων
  • ένα μεταλλικό στιλέτο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα για συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθησαν δύο άτομα για συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου στην Ποταμιά Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Χθες (04.07.2016) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εργασιών άρδευσης σε αγρόκτημα στην Ποταμιά Θεσπρωτίας, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 28χρονος ημεδαπός και ελαφρά ένας 56χρονος ημεδαπός.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Read More »
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου στην Ποταμιά Θεσπρωτίας Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου στην Ποταμιά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Οι νικητές του διαγωνισμού για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016
Ο Σωκράτης Μάλαμας παρέα με τους φίλους του κορυφαίους μουσικούς περιοδεύουν όλο το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα στις πιο διαδραστικές συναυλίες που γίνονται στον τόπο. 

Στις 25 Ιουλίου τα βήματά του, τον φέρνουν στην Ηγουμενίτσα, στο κάμπινγκ ΔΡΕΠΑΝΟΣ

Μαζί του οι:
  • Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
  • Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
  • Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
  • Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
  • Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι 
Νικητές του διαγωνισμού για 2 διπλές προσκλήσεις είναι οι:

Οι νικητές να έχουν μαζί τους τη ταυτότητά τους στην είσοδο της συναυλίας
Read More »
Οι νικητές του διαγωνισμού για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Ηγουμενίτσα Οι νικητές του διαγωνισμού για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Η πιο καλοκαιρινή παιδική παράσταση έρχεται στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 12 Ιουλίου

Το Καλοκαίρι έφτασε και το Θέατρο του Βορρά, με περηφάνια παρουσιάζει φέτος τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη! Ο ήρωας μας παίρνει τα μπρατσάκια του και με τους αγαπημένους φίλους του ετοιμάζεται για τρελές βουτιές στις θάλασσες της Ελλάδας!

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη ζωνταντεύει σε μια μαγική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά! Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τον Καρχαρία, τον Αστερία, την Κυρία Σουπιά, τη Γλώσσα, τον Αχινό και φυσικά τον Τριγωνοψαρούλη, που χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη!

Μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία!

Ένας τελικός ψαρόσφαιρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό!

Λίγα λόγια για το έργο

Τρείς φορές εμπιστεύτηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών.

Θα καταφέρει με τη βοήθεια των παιδιών, το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ ... στο μίσος και τις διακρίσεις;

Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Mια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση με τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη, που προωθεί την αγάπη για τον διπλανό και μας μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός!

Συντελεστές

Κείμενο | Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία | Διασκευή | Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνικά: Θέατρο του Βορρά

Κατασκευή Σκηνικών: Anna Wassiac

Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας

Φωτογράφιση: Κατερίνα Κούτρου

Editing: Γιώργος Ηλιόπουλος
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά «Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό»


Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Δαλλές, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου


Διάρκεια: 65 λεπτά

Η παιδική παράσταση « Τριγωνοψαρούλη... μην εμπιστεύεσαι ποτέ Αχινό!» θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Άλσος Ηγουμενίτσας στις 21:00 μ.μ.

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός, Καταστήματα Public , καταστήματα Παπασωτηρίου, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Προπώληση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΗΤΣΕΛΟΥ

Τιμή εισητήριου: 8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

Πληροφορίες: 6986 523898
Read More »
Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: BALUX pool bar

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Καλως ήρθατε στον ανακαινισμένο χωρο μας, σε ένα ηρεμο περιβάλλον με χαλαρή ξένη αλλα και ελληνική μουσική καθαρά ποτά και άφθονους μεζέδες.
 
Χαλαρωστε δίπλα από την πισίνα αποφεύγοντας το καθημερινό ανχος της πόλης.
 
Μπορειτε να δοκιμάσετε τα πιάτα της κουζίνας μας και στη συνέχεια να διασκεδάσεται πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ στο μπαρ.
 
Να επισημάνουμε ότι ο χώρος μας έχει απεντομοωθει από εξειδικευμένο συνεργείο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: BALUX pool bar Ηγουμενίτσα: BALUX pool bar Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Διημερίδα αφιερωμένη στην Κοινοτική Διερμηνεία

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου διοργανώνει στις 14 και 15 Ιουλίου (9.30 πμ - 14.30 μμ) διημερίδα αφιερωμένη στην Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα. 

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι Community Interpreting in Greece An International Roundtable 

Στόχος της διημερίδας είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα (CiGreece) » το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικον ομικού χώρου 2009 - 2014 και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας . 

Επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από Νορβηγία, Ισπανία και Ελλάδα θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, τις επιπτώσεις και τις προοπτικές που διαφαίνονται για τον θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό ρόλο της κοινοτικής διερμηνείας σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον. 

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο συνεδριακό χώρο του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα . 

Προσκεκλημένοι ομιλητές 
Hanne SKAADEN (Oslo and Akershus University College of Applied Scienc es) 
Φωτεινή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) 
Ανθή ΒΗΔΕΝΜΑΙΕΡ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) 
Leticia SANTAMARIA CIORDIA (University of Valladolid) 
Pascal RILOFF (President of the European Network for Public Service Interpreting a nd Translation) 
Leonardo Doria DE SOUSA (IMDI), 
Leticia Ciordia (University of Valladolid) 
Richard SCIABA (Government authorized translator and interpreter in Norway, Norwegian Association of Interpreters) 

Η γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης είναι η Αγγλική. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ηλεκτρονικό μήνυμα στην κ. Αννα Χήτα (chita@teiep.gr)
Read More »
ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Διημερίδα αφιερωμένη στην Κοινοτική Διερμηνεία ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Διημερίδα αφιερωμένη στην Κοινοτική Διερμηνεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Εντοπίστηκε φυτεία 3.191 δενδρυλλίων κάνναβης

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν χθες (04-07-2016) κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην παραπάνω περιοχή, (3.191) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή και προσβάσιμη η καλλιέργεια ενώ είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (σύστημα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κτλ.).

Ενεργούνται έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εντοπίστηκε φυτεία 3.191 δενδρυλλίων κάνναβης Εντοπίστηκε φυτεία 3.191 δενδρυλλίων κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

7 ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Στους Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, προς τιμήν του Μιχάλη Μπατσόπουλου, το Σάββατο 2-6-2016, οι αθλητές του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, και πάλι με τη συνδρομή του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, κατέκτησαν 7 χρυσά και συνολικά 19 μετάλλια, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι νεαροί αθλητές που δεν κατέκτησαν μετάλλια. 
 
 Η αναλυτική κατάταξη των αθλητών μας έχει ως εξής :

Χρυσό μετάλλιο :
- Καλαγάνη Βικτωρία, Κάτσιου Σοφία, Κουλούρη Φωτεινή, Ματρακούκα Ελευθερία (4πλό σκιφ κορασίδων)
- Καλαγάνη Βικτωρία, Ματρακούκα Ελευθερία (2πλό σκιφ κορασίδων)
- Κάτσενος Πέτρος, Κλεφτάκης Κων/νος, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Ανδρέας (4κωπος παίδων).
- Μυγδάλης Βασίλειος, Κώτσης Γεώργιος, Καρβούνης Σπυρίδων, Κώτσης Σπυρίδων (4πλο σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Καλτσά Ευαγγελία, Φίλιου Αθηνά (2πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων)
- Κωλέτσης Πέτρος (σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Μπότσης Αλέξανδρος (σκιφ παίδων αρχαρίων)

Ασημένιο μετάλλιο :
- Λούπα Μαργαρίτα, Χριστοφίδη Ευγενία, Ιωάννου Στεφανία, Βέρμπη Φλωρένια, (4πλό σκιφ κορασίδων)
- Ιωάννου Στεφανία, Βέρμπη Φλωρένια (2πλό σκιφ κορασίδων)
- Μπέζας Ιάσων, Κώτσης Σωτήριος, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Κων/νος (4πλό σκιφ παίδων)
- Κάτσενος Πέτρος, Κλεφτάκης Ανδρέας (2πλό σκιφ παίδων)
- Γεωργάκης Σπυρίδων, Στάθης Παναγιώτης (2πλό σκιφ παίδων)
- Βένος Χρήστος, Σουπιός Μιχαήλ – Δημήτριος (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Τσάλλος Φίλιππος, Παπαδόπουλος Γεώργιος – Θαλής (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Καλτσάς Νικόλαος, Σγουρός Κωνσταντίνος (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Γεωργίου Κωνσταντίνος (σκιφ παίδων γενν. 2005-06)

Χάλκινο μετάλλιο :
- Ζουριδάκη Ξανθή (σκιφ κορασίδων γενν. 2005-06)
- Παπάζογλου Απόστολος (σκιφ παίδων γενν. 2005-06)
- Τόκας Πέτρος, Κολέλης Ευάγγελος (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)

Τέταρτη θέση :
- Λούπα Μαργαρίτα, Χριστοφίδη Ευγενία (2πλό σκιφ κορασίδων)
- Γεωργάκης Σπυρίδων (σκιφ παίδων)
- Στάθης Παναγιώτης (σκιφ παίδων)
- Ευαγγέλου Σοφία – Αικατερίνη, Αθανασιάδη Όλγα, Χριστοφίδη Αικατερίνη, Κιτσιλή Μαρία (4πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων)
- Ζέρβας Ιωάννης (σκιφ παίδων αρχαρίων)

Πέμπτη θέση :
- Τσάλλος Ιάσονας (σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Κιτσάτης Ιωάννης, Κλεφτάκης Δευκαλλίων, Δήμας Διονύσιος, Τσολής Σπυρίδων (4πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)

Έκτη θέση :
- Κάτσιου Σοφία, Κουλούρη Φωτεινή (2πλό σκιφ νεανίδων)
- Δημητρίου Σωτηρία- Φιλοθέη, Σμιρνόγλου Ιωάννα Χαρίκλεια, Τάσιου Μαρία, Κίτου Πολυξένη (4πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων).


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους τρεις νεότερους αθλητές του Ομίλου, Ζουριδάκη Ξανθή, Παπάζογλου Απόστολο και Γεωργίου Κωνσταντίνο, ηλικίας 11 ετών, που εκτός από τα παραπάνω μετάλλια που κατέκτησαν (χάλκινο, χάλκινο, και ασημένιο αντίστοιχα), είχαν κατακτήσει μετάλλια (χρυσό, χάλκινο και χάλκινο αντίστοιχα) και στους αγώνες της λίμνης Πολυφύτου, στην Κοζάνη, την 18-6-2016.

Συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές που με τον μεθοδικό καθημερινό αγώνα τους, έχουν αναδείξει τον Δ.Ν.Ο.Η. ως έναν από τους καλύτερους κωπηλατικούς συλλόγους στην Ελλάδα.

Read More »
7 ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 7 ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

Το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους πραγματοποίησε τρεις καλοκαιρινές μαθητικές συναυλίες, που έλαβαν χώρα στις 26, 29 & 30 Ιουνίου 2016 στο «Πάνθεον».

Η πρώτη μαθητική συναυλία ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί με το γνωστό μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος κι ο λύκος» του Σεργκέϊ Προκόφιεφ. Το τμήμα της μουσικής προπαιδείας σε συνεργασία και με άλλα τμήματα του ωδείου παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι δίνοντας στους μικρούς φίλους που παρευρέθηκαν εκεί να καταλάβουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τη διαφορετικότητα στον ήχο των μουσικών οργάνων και πώς μπορούμε να περιγράψουμε καταστάσεις, ανθρώπους και ζώα με τη μουσική. Οι μικροί μαθητές πραγματικά έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο που βρέθηκε στο χώρο του «Πάνθεον». Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας μαθητές της προκαταρκτικής τάξης όλων των μουσικών οργάνων του ωδείου παρουσίασαν στο κοινό, είτε μεμονωμένα, είτε συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα, γνωστά μουσικά κομμάτια.

Στις 29 και 30 Ιουνίου το βράδυ ακολούθησαν οι δύο επόμενες μαθητικές συναυλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του «Πάνθεον», δίπλα στη θάλασσα. Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα μικροί και μεγάλοι μαθητές του ωδείου παρουσίασαν τις μουσικές τους ικανότητες στο βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, φλάουτο, κλασικό τραγούδι, μπουζούκι, αρμόνιο, παραδοσιακό κλαρίνο, ντραμς, φωνητική, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα. Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών συναυλιών περιελάμβανε όλα τα είδη της μουσικής (κλασική, rock, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή) τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε σύνολα. Τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των συναυλιών είχε ο διευθυντής του ωδείου κ. Γιώργος Λάμπρης και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου.

Το Πρότυπο Ωδείο είναι γεγονός ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που παίζουν οι μαθητικές συναυλίες στη μουσική εξέλιξη των μαθητών. Μέσα από τις συναυλίες αυτές οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν να εκφράζονται μέσω της μουσικής αλλά και να εξοικειώνονται με την παρουσία ακροατηρίου. Μέσα από τις απαραίτητες πολλαπλές πρόβες που γίνονται ενόψει των συναυλιών, οι μαθητές καθοδηγούνται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως, για παράδειγμα, χαλιναγώγηση του τρακ, αρχές σκηνικής παρουσίας, συνεργασία με άλλους μαθητές σε μουσικά σύνολα κ.λ.π.

Όλες οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Χορηγοί ήταν η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και η VODAFONE, ενώ η κάβα ποτών-είδη δώρων «ΚΕΛΑΡΙ», δρόσισε τους παρευρισκόμενους προσφέροντας λευκό παγωμένο κρασί.

Χορηγοί επικοινωνίας: thespro.gr και ΒΔΕΛΛΑ.

Επόμενες εκδηλώσεις του Ωδείου είναι στις 7 & 8 Ιουλίου 2016, στην Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 21:30.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016: Συναυλία με έντεχνο και Rock πρόγραμμα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016: Συναυλία με λαϊκό πρόγραμμα.

Read More »
ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΩΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ (ΚΟΥΡΝΙΕΣ)

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Υπάρχουν είδη, όπως ο κορμοράνος, η χαλκόκοτα, ο αργυροτσικνιάς, ο λευκοτσικνιάς και ο γελαδάρης τα οποία κάθε σούρουπο συγκεντρώνονται ομαδικά σε επιλεγμένες θέσεις και κουρνιάζουν. 
Αυτές λέγονται κούρνιες ή θέσεις ανάπαυσης (roost). 

Ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποιεί αυτές τις μετρήσεις από το 2012 και διατηρεί ένα μεγάλο αρχείο με τις διακυμάνσεις των πληθυσμών των ερωδιών στα σημεία κούρνιας. 
Κάθε μήνα και από επιλεγμένες θέσεις θέας- ανάλογα την εποχή και τις μετακινήσεις των ερωδιόμορφων- καταμετρούνται εκατοντάδες άτομα λευκοτσικνιά, χαλκόκοτας και γελαδάρη σε πτήση προς τα σημεία ανάπαυσής τους. 
Πολλές φορές, υπάρχουν 2 περιοχές κουρνιάσματος και σε κάποιες εποχές και 3 περιοχές κουρνιάσματος, οι οποίες χρησιμοποιούνται είτε από διαφορετικά είδη, είτε το ίδιο είδος κουρνιάζει σε δύο περιοχές και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται 2 και 3 ομάδες ατόμων για την ταυτόχρονη καταμέτρησή τους, καθώς άτομα καταφτάνουν σε μεγάλους αριθμούς από διάφορες διευθύνσεις. 
Οι μετρήσεις κούρνιας πραγματοποιούνται στο δέλτα Καλαμά και στο δέλτα Αχέροντα. 


Γνωρίζοντας τις συγκεκριμένες θέσεις και πραγματοποιώντας καταγραφές τις κατάλληλες ώρες (πριν αρχίσουν να κουρνιάζουν τα άτομα), μπορούμε να μετρήσουμε με μεγάλη ακρίβεια το συνολικό πληθυσμό από αυτά τα είδη την συγκεκριμένη περίοδο. 
Έτσι, μπορούμε να ελέγξουμε και πιθανές υποεκτιμήσεις που κάνουμε κατά την εφαρμογή των άλλων μεθοδολογιών (διαδρομές, σημεία παρατήρησης κ.α.).

Read More »
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΩΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ (ΚΟΥΡΝΙΕΣ)  ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΩΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ (ΚΟΥΡΝΙΕΣ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Η συγγραφέας Λένα Μαντά σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Το Βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ (ΚΥΠΡΟΥ 8 , Ηγουμενίτσα, τηλ.: 26650 24991) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά "Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"
στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 8:00μ.μ

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Read More »
Η συγγραφέας Λένα Μαντά σήμερα στην Ηγουμενίτσα Η συγγραφέας Λένα Μαντά σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, το Σάββατο στο Donatello

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, το Σάββατο στο Donatello Ηγουμενίτσα: Ροκ βραδιά, το Σάββατο στο Donatello Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

Read More »
1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα 1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή στην Σαγιάδα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016


Σε μία ακόμα τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή, προχωράει η Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή τη φορά με δωρεά του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας.

Η τοποθέτηση του απινιδωτή θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι, στον Αστυνομικό Σταθμό Σαγιάδας.

Read More »
Τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή στην Σαγιάδα Τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή στην Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως"

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως" Ηγουμενίτσα: Έκθεση του Σπύρου Χαλιάσου "Ξύλο - Μέταλλο - Φως" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες