Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και η ανευθυνότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, θα μνημονεύεται για χρόνια.

Δεν μπορούμε όμως να τους επιτρέψουμε, μπροστά στον βωμό της αυτοπροβολής και του κέρδους, να καταστρέψουν τα πάντα, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Στα πλαίσια των ανταποδοτικών "πολιτιστικών" δράσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχουν ανακοινωθεί 43 εκδηλώσεις.

Δεν θα ασχοληθούμε με το παρόν άρθρο, με το πόσες από αυτές είναι πράγματι ανταποδοτικές εκδηλώσεις, πόσες πραγματοποιεί η ίδια η Δημοτική Αρχή και πόσες από αυτές πραγματοποιούνται από ιδιώτες, από πολιτιστικούς συλλόγους και από περιφερόμενους θιάσους για "αρπαχτή" στην επαρχία.

Ούτε με τους επιλεκτικούς χορηγούς επικοινωνίας, ούτε με την υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΚΚΠΟ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πως δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Με αυτά θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο μας.

Σήμερα θα σταθούμε μόνο στις 15 εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ή έχουν πραγματοποιηθεί, στον μοναδικό "πνεύμονα" της πόλης της Ηγουμενίτσας, το γνωστό μας δασάκι.

Εκεί που όλοι μεγαλώσαμε, παίξαμε και ερωτευτήκαμε και που οφείλουμε να παραδώσουμε, στο ακέραιο, στις επόμενες γενεές.

Χωρίς καμία αιδώ και με περίσσεια ανευθυνότητα, η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, αδιαφορεί για το νόμο και για τις συνέπειες των πράξεών του.

Και εξηγούμαστε:
Καταρχήν, με απόφαση του Αντιπεριφέρειάρχη Θεσπρωτίας, κάθε χρόνο και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η κυκλοφορία πεζών κατά τις ώρες 21.00 έως 06.00 (Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για το 2017 που το αναφέρει ονομαστικά ως "Άλσος θέση «Κάστρο»").

Οι περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, μέσα στα δασάκι (άλσος), ξεκινάνε στις 21.00, την ώρα δηλαδή που ξεκινάει η απαγόρευση.

Δεύτερον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ΒΑΣΙΛΙΚΟ  ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ  15/17  ΜΑΪΟΥ  1956 ( Φ . Ε . Κ .  Α ́  123) περί κανονισμού Θεάτρων  -  Κινηματογράφων κ.λ.π.,  άρθρο  9, παράγραφος 6, "απαγορεύεται ομοίως η επί κοινοχρήστων χώρων ή αλσών,  πρασιών κ .λ.π .  εν ανοικτώ χώρω εγκατάστασις θεάτρων,  κινηματογράφων εκτός αν εν των οικείω ρυμοτομικώ διαγράμματι έχωσι καθορισθή χώροι τοιούτων εγκαταστάσεων". 

Δεν θα σταθούμε όμως ούτε στο γράμμα του νόμου και την αδικαιολόγητη άγνοιά του από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, αλλά στην ουσία.
Όπως τα ανύπαρκτα μέτρα πυρασφάλειας -μέχρι και πριν 2 χρόνια στο σημείο ήταν μόνιμα παρκαρισμένο όχημα της Πυροσβεστικής- τώρα δεν υπάρχει ούτε πυροσβεστήρας.

Όπως το ότι επιτρέπουν στους θεατές να καπνίζουν.

Αλλά και την ανύπαρκτη μελέτη για την ηλεκτροδότηση των πρόχειρων εγκαταστάσεων (Αυτοσχεδιος τριφασικός ηλεκτρολογικός πίνακας με το καλώδιο από το πίλαρ του δασαρχείου).

Αφού η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω, θα καλέσουμε τις αρμόδιες, σύμφωνα με το νόμο, κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, τις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών, να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σε χώρο όπου απογορεύεται.

Αν και αυτές δεν πράξουν το καθήκον τους, θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Εισαγγελική Αρχή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν ό,τι πράσσινο έχει απομείνει στην πόλη που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...Read More »
Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Φορέας Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα: Αναμενόμενες συνέπειες στη Γλυκή

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


Αναμενόμενες συνέπειες μη συμμόρφωσης στις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή του ποταμού Αχέροντα στην Γλυκή. 
Ο Φορέας Διαχείρισης ευελπιστεί να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους «ατυχήματα» στο μέλλον.


Δείτε το ρεπορταζ του thespro.gr


 

Read More »
Φορέας Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα: Αναμενόμενες συνέπειες στη Γλυκή Φορέας Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα: Αναμενόμενες συνέπειες στη Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη :

Τις διατάξεις του άρθρ. 12 του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 τ.Α΄).

Το Γενικό Σχέδιο ``ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ``.

Την υπ΄αριθμ. 3841/29-05-2017 έγγραφο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας / διεύθυνση σχεδιασμού και αντιμετώπισης εκτάκτου αναγκών (λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιών)

Την υπ΄αρίθμ. 3958/01-06-2017 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών περί του νμέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

Την υπ΄αριθμ. 82266/22-06-2017 απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Το Τοπικό Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε σχέση :
α . Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
β . Εκτιμώντας την ετοιμότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α σε μέσα και προσωπικό.
γ . Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της περσινής θερμοπυρικής περιόδου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και την κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής 11-07-2017 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2017 και από ώρας 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά».
Άλσος θέση «Κάστρο».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
Πευκοδάσος – Ελαιώνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο).
Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Άλσος Παραμυθιάς.
Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Δάσος περιοχής Κογκέλες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης.
Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.

Β. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία.

Γ. Την εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

Δ. Η παρούσα, με μέριμνα των κ.κ. Δημάρχων να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Τ.Κ. Διαμερισμάτων για να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι κ.λ.π των περιοχών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


Read More »
Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων στα δάση της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Μετά το ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση βαφτίζει την πώληση των λιμανιών ως παραχώρηση δραστηριοτήτων

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017
 
Στο ξεπούλημα των δέκα μεγάλων, περιφερειακών λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων κι αυτό της Ηγουμενίτσας, προχωρά η Κυβέρνηση... Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βαφτίζει την ιδιωτικοποίηση... παραχώρηση δραστηριοτήτων!

«Η παραχώρηση δραστηριοτήτων είναι η νέα πολιτική που θα ακολουθεί στο εξής η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας και όχι η πώληση. Σταματάει δηλαδή το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης που επιλέχτηκε για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» και στο δημοσιογράφο Στάθη Σχινά.

Ο κ. Λαμπρίδης διευκρίνισε ότι για τα δέκα λιμάνια που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας) και που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της λιμενικής βιομηχανίας, μαζί με τα δύο μεγάλα, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η τελευταία απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, που εγκρίνει το πρόγραμμα δράσης του ΤΑΙΠΕΔ, είναι σαφής: «Δεν προχωράμε πλέον σε πωλήσεις, παρά μόνο σε παραχωρήσεις δραστηριοτήτων».

Ο κ. Λαμπρίδης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει μία σύγχυση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δημοσιεύματα, διευκρίνισε ότι υπάρχουν λιμάνια, «στα οποία έχουμε σημαντικές υποδομές και τα οποία για πάρα πολλά χρόνια, δεν υπήρχε η δυνατότητα να επενδύσουμε σε εξοπλισμούς, δεν είχαμε το ανθρώπινο δυναμικό να τα χειριστεί και έτσι είναι ανεκμετάλλευτα. 
Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε σε ένα λιμάνι, έναν προβλήτα, να τον παραχωρήσουμε σε ένα ιδιώτη για κάποια χρόνια. Ο ιδιώτης θα αναλάβει την υποχρέωση να εξοπλίσει τον προβλήτα,, να τον λειτουργήσει, να φέρει μέσα από μια σύμβαση παραχώρησης, συγκεκριμένο αριθμό, σε όγκο εμπορευμάτων και να τον εκμεταλλευτεί, αποδίδοντας στο ελληνικό δημόσιο μέσω του Οργανισμού Λιμένα ενοίκια, αλλά και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και γενικότερα να συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής και της εθνικής οικονομίας».

Όπως είπε πρόκειται για λιμάνια, στα οποία, μέχρι σήμερα, το Δημόσιο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είπε ο κ. Λαμπρίδης, «μπορούμε για κάποια χρόνια, να πάμε σε παραχωρήσεις, όχι όμως σε πωλήσεις λιμανιών». Είπε ακόμα ότι αυτό αναφέρει και η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ και μάλιστα προβλέπει ότι θα γίνει μελέτη από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα δείξει ποια λιμάνια έχουν μια αναπτυξιακή προοπτική για να προχωρήσει η διαδικασία των παραχωρήσεων. Στο τέλος και τα δέκα λιμάνια, και αυτά στα οποία θα πάμε σε παραχωρήσεις και αυτά στα οποία δεν θα πάμε σε παραχωρήσεις, όλα θα περάσουν στο υπερταμείο, στην Ε.ΔΗ.Σ.»

«Αυτό σημαίνει ότι τα λιμάνια δεν θα ιδιωτικοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Λαμπρίδης. Είπε ακόμα ότι «η πρακτική αυτή είναι σύμφωνη με τις βέλτιστες, διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές για την προσέλκυση επενδύσεων. Είναι το κυρίαρχο μοντέλο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είναι το μοντέλο της παραχώρησης από τα δημόσια λιμάνια σε ιδιώτες, του δικαιώματος εκμετάλλευσης δραστηριοτήτων, γιατί αυτό συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα».

Εξηγώντας το μοντέλο, ο κ. Λαμπρίδης είπε ότι μπορεί για παράδειγμα σε ένα λιμάνι να υπάρχουν υποδομές, όμως δεν υπάρχουν ανωδομές, γερανογέφυρες, εξοπλισμός, κτίρια κλπ. Σε τέτοιες, περιπτώσεις ο επενδυτής θα κληθεί να επενδύσει σε ανωδομές, σε εξοπλισμούς, σε κτίρια, σε οργάνωση, σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ασκήσει μια δραστηριότητα. Αν υπάρχουν χώροι αναξιοποίητοι θα κληθεί να επενδύσει και σε υποδομές, θα φτιάξει και προβλήτες και για κάποια χρόνια θα έχει την εκμετάλλευση αυτού του χώρου.

«Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους όρους, που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και την απασχόληση, και θα προβλέπουν μια σειρά ζητήματα που θα εξασφαλίσουν τη βιώσιμη λειτουργία του λιμανιού και την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Εταιρίες συνήθως με υψηλή εξειδίκευση, έρχονται να αναλάβουν τη διαχείριση μια δραστηριότητας για την οποία διαθέτουν εκτός από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία είναι απαραίτητα, διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία, καλή γνώση της αγοράς, έχουν συγκεκριμένες στρατηγικές προσέλκυσης φορτίων και επιβατών και έτσι είμαστε και εμείς διασφαλισμένοι ότι η παραχώρηση, η επένδυση θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο κ. Λαμπρίδης.


Read More »
Μετά το ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση βαφτίζει την πώληση των λιμανιών ως παραχώρηση δραστηριοτήτων Μετά το ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση βαφτίζει την πώληση των λιμανιών ως παραχώρηση δραστηριοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. 
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22/05/2017 σε διώροφη οικία στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Λίγες μόνον μέρες μετά τον τραγικό χαμό της εργαζόμενης στην καθαριότητα, στο Δήμο Ζωγράφου, και τον θάνατο ενός συμβασιούχος στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα (ευτυχώς όχι θανατηφόρο) σημειώθηκε σήμερα στον Δήμο Σουλίου επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της καθαριότητας θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Παράλληλα μια σειρά από εργατικά ατυχήματα εξακολουθούν να σημειώνονται καθημερινά.
Η εργατική τάξη έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της πλήρους απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της εντατικοποίησης της εργασίας, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά μιας οικονομίας που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.
Στα αμαξοστάσια των Δήμων η εντατικοποίηση της εργασίας τους καλοκαιρινούς μήνες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες σπάει κόκαλα. Η έλλειψη προσωπικού, η άσχημη κατάσταση των μηχανημάτων και η υποβάθμιση των υποδομών λόγω υποχρηματο-δότησης, η μη παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, η απουσία γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, οδηγούν σε εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα πολλά από τα οποία αποσιωπώνται. 
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου έχει μεγάλες ευθύνες για την εντατικοποίηση, καθώς ανοίγει τη βεντάλια των υπηρεσιών χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, τα υποχρεωτικά 6ημερα που προσπάθουν να επιβάλουν, το κόψιμο των κανονικών αδειών κλπ των εργαζομένων, για να βγαίνουν οι υπηρεσίες, προχωράει στη παραπέρα εντατικοποίηση της δουλειάς με κίνδυνο την πρόκληση νέων ατυχημάτων.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται.
Μόνη λύση, ο αγώνας για τη ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Κανένας εργαζόμενος στους δήμους, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, να μη δεχθεί να εργαστεί, χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο σωματείο για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

• Εκπαίδευση και εξειδίκευση, προστασία - ασφάλεια - υγιεινή όλων των εργαζομένων του δήμου (μέσα ατομικής προστασίας, εμβολιασμοί, εξετάσεις κλπ).

• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με μισθούς ψίχουλα.

Τέλος ευχόμαστε στους συνάδελφους γρήγορη ανάρρωση. 


Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης την Τετάρτη

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας , προσκαλεί όλους τους συγχωριανούς να παρευρεθούν στην συνάντηση , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο « Καϕενείο του Τσαούση » στις 12/07/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 μ.μ.

Θέματα προς συζήτηση:


 - Οργάνωση και προτάσεις για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 09/08/2017
- Προτάσεις για προγραμματισμό εκδηλώσεων στο Β’ εξάμηνο 2017
- Προτάσεις για έργα που μπορούν να γίνουν στο χωριό μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν διάθεση να βοηθήσουν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πανηγύρι στο χωριό μας , παρέχοντας τις υπηρεσίες τους την ημέρα του Πανηγυριού .

Το Δ.Σ. του
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
« ΠΕΣΤΑΝΗΣ»


 
Read More »
Συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης την Τετάρτη Συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Στο χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας, εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρα Αναστασίου του Γουναρά

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


Στο χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας, εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρα Αναστασίου του επανομαζόμενου και Γουναρά. 
Αν και δεν έχουν διασωθεί λεπτομερή στοιχεία για την καταγωγή του, υποστηρίζεται ότι η προέλευσή του είναι από την οικογένεια Παπαβασιλείου. Γεννήθηκε περί τα τέλη του 17ου με αρχές του 18ου αιώνος μ.Χ. 
Τότε το χωριό του λεγόταν Σούβλιαση (αργότερα μετονομάστηκε σε Άγιο Βλάσιο). 
Έζησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου χειροτονήθηκε κληρικός και μαρτύρησε.


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ιερουργούντων του ηγουμένου της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτη Μεθοδίου Ντελή, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη ζωή του αγίου Αναστασίου και στα ωφέλιμα διδάγματα, που απορρέουν από αυτή, του αρχιμανδρίτη της Μονής π. Σεραφείμ, του εφημερίου του χωριού π. Πέτρου Μιχαλά και του συνταξιούχου ιερέα π. Διονύσιου Ρέντζιου, ο οποίος, ως εφημέριος επί τρεις δεκαετίες περίπου στον Άγιο Βλάσιο, συνετέλεσε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στο να αναδειχθεί η τιμή προς τον ιερομάρτυρα Αναστάσιο. 
Προς το τέλος του εσπερινού λιτανεύτηκε η εικόνα του αγίου στους δρόμους του χωριού. 
Σχηματίστηκε πομπή, όπου προπορεύονταν η εικόνα και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι πιστοί. 
Ανήμερα της εορτής εψάλη όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. 
Στην άρτια οργάνωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων συνετέλεσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του χωριού (ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο νεαρός φοιτητής Πέτρος Τσούπης, που είχε ενεργητικό ρόλο, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι δεν είναι αποκομμένοι από την Εκκλησία). 
Ο άγιος Αναστάσιος δείχνει μέσα από τη μαρτυρία του μαρτυρίου του ότι η Ορθοδοξία δεν είναι απλή θεωρία, είναι πίστη και πράξη, είναι βίωμα, και γι' αυτό πετυχαίνει την ολοκληρωτική μεταστροφή της ψυχής. 


 
Read More »
Στο χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας, εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρα Αναστασίου του Γουναρά Στο χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο Ηγουμενίτσας, εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρα Αναστασίου του Γουναρά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Παρουσία του ΠτΔ το 4ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού διοργανώνει στις 27-29 Ιουλίου 2017 το 4ο Τακτικό Συνέδριο στην πόλη της Πρέβεζας, στο Ξενοδοχείο Margarona Royal. Το συνέδριο τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Προσκλήθηκαν σημαντικοί ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν την Ήπειρο και θα «μοιράσουν» την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία για τις βασικές θεματικές του συνεδρίου, οι οποίες είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού, η στήριξη και ενθάρρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διασύνδεσής της στον κόσμο και η δημιουργία συνεργασιών και δικτύων μεταξύ των μελών και των οργανισμών που συνδέονται με το Π.Σ.Η.Ε., τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρυσόστομος Δήμου.


Η Ήπειρος διακρινόταν πάντα, και παραμένει ψηλά στο βάθρο, στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Σε αυτό το συνέδριο θα εκτεθούν έργα, στην αίθουσα ΝΙΚΟΠΟΛΗ του ξενοδοχείου Margarona Royal, του ζωγράφου Γιώργου Θ. Μήτση με θέμα: «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης». Ο Γιώργος Μήτσης τιμήθηκε το 2014 από την Ακαδημία Αθηνών, ως καλλιτέχνης για το έργο του, το οποίο χαρακτηρίστηκε έργο μεγάλης ιστορικής αξίας.

Τέλος θα βραβευθούν προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς.

Στον επίσημο δείπνο το βράδυ της Παρασκευής, Κύριος Ομιλητής θα είναι η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. 


 
Read More »
Παρουσία του ΠτΔ το 4ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα Παρουσία του ΠτΔ το 4ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017
Read More »
Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Κεστρίνης

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


Κάνε μιά καρδιά νά χτυπᾶ δυνατά

Ἐλᾶτε νά συναντηθοῦμε στήν ἐθελοντική αἱμοδοσία την Κυριακή 16 Ἰουλίου ἀπό 10.30 τό πρωί ἕως τίς 2 τό μεσημέρι στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης

Πρόσφερε λίγο ἀπό τό αἷμα σου στήν αἱμοδοσία, πού ὀργανώνει ἡ Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ».

Ἄς δώσουμε όλοι τό «παρών» στό κατ’ ἐξοχήν αὐτό ἔργο τῆς ἀγάπηςἜρχονται στιγμές, πού ἡ ζωή τοῦ συνανθρώπου μας ἐξαρτᾶται ἀπό τό λίγο αἷμα, πού δίνουμε. Ἄς δώσουμε τή δυνατότητα στήν Τράπεζα Αἵματος ἐνορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ», νά μπορεῖ νά συμπαραστέκεται στιίς δύσκολες ὧρες τῶν ἀδελφῶν μας, προσφέροντας ἔστω και μία φιάλη αἵματος, πού ἐσεῖς τούς ἐξασφαλίσατε, ὠφελώντας καί τόν ἴδιο τόν ἑαυτό σας.

Ἐξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καί κατάλληλοι ἰατροί τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἰωαννίνων, θά ἐπιμεληθοῦν μέ μεγάλη προσοχή το ἔργο τῆς αἱμοληψίας.

Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424 


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Κεστρίνης Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συναυλία της Φιλαρμονικής με 80's τραγούδια

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συναυλία της Φιλαρμονικής με 80's τραγούδια Ηγουμενίτσα: Συναυλία της Φιλαρμονικής με 80's τραγούδια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι"

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Read More »
Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι" Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Τα ζώα μοιράζουν γνώση .
Βιβλία ,όλων των τύπων και όλων των ειδών ,θα διατεθούν για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της Θεσπρωτίας .
Ελάτε να μιλήσουμε ,να σκεφτούμε και να βρούμε λύσεις για τα αδέσποτα .


 
Read More »
Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα 2017

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017Η Ομοσπονδία Μουργκάνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει τον μήνα Αύγουστο στα πλαίσια του επιτυχημένου θεσμού '' 2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα 2017".

Σκοπός μας η διαμόρφωση στην περιοχή μας,ποιοτικών και δημιουργικών πολιτισμικών αξιών διότι ο πολιτισμός εκτός των άλλων παραμένει ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης της πολύπλευρης κρίσης .Ευχαριστούμε θερμά και τιμούμε την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των πολιτιστικών προσωπικοτήτων του τόπου μας,τους φορείς και τον Δήμο Φιλιατών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας έτσι ώστε με την επιμελημένη προσωπική τους προσπάθεια και βοήθεια,μπορούμε σήμερα να καλέσουμε όλους τους συμπατριώτες να στηρίξουν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους τις δράσεις του πλούσιου πολιτιστικού επταήμερου που σας παρουσιάζουμε.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΜΑΣ..!!
 
Read More »
2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα 2017 2η Γιορτή Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα 2017 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Στις 12 Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. 

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 και ώρα 08:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσης θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμή και μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου.

Παρακαλούνται να προσέλθουν όλοι οι ευλαβείς Χριστιανοί.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, 
Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσης


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου Ηγουμενίτσα: Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Συγκεκριμένες απαντήσεις ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για το εάν και με πόσες θέσεις θα καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν κλειστοί. 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητεί διευκρινίσεις για την αναμενόμενη προκήρυξη 400 πρόσθετων θέσεων φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα με τις οποίες το Υπουργείο υπόσχεται να καλύψει τα κενά σε διάφορες υπηρεσίες του ανά την επικράτεια. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:Προς την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη εποχικού προσωπικού φύλαξης αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας»

Με το υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΠΚΕ/100621/705/3-7-2017 απαντήθηκε η με αριθ. 4386/22-3-2017 Ερώτηση του υπογράφοντος με θέμα την εξαίρεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από την κατανομή θέσεων εποχικού προσωπικού - ημερησίων φυλάκων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων για τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων ευθύνης της, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί για το κοινό λόγω μη διαθέσιμου φυλακτικού προσωπικού.

Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι «ως προς την ομαλή λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων των Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου, Ελέας το θέμα θα αντιμετωπιστεί κατά την αναμενόμενη έγκριση των διαδικασιών πρόσληψης τετρακοσίων (400) επιπλέον θέσεων για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ». Σημειώνεται ότι ο όρος «επιπλέον» αναφέρεται σε θέσεις πέραν των 1.314 προσλήψεων ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών, από την κατανομή των οποίων εξαιρέθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Εάν και πόσες θέσεις φυλακτικού προσωπικού πρόκειται να κατανεμηθούν, από το σύνολο των 400 πρόσθετων θέσεων που αναμένεται να εγκριθούν, για τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του thespro.gr


 
Read More »
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου μεταξύ της Διοίκησης του φορέα και του Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κου Ηλία Μπούα για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων που θα προταθούν από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για το νέο σπουδαστικό έτος 2017/2018.

Οι δύο φορείς, στα πλαίσια της πολύχρονης αγαστής συνεργασίας τους, έχοντας από νωρίς αναγνωρίσει ότι η προσφορά υψηλού επιπέδου αλλά και κατάλληλα στοχευμένης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί προφανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη και δημιουργία νέων, εξειδικευμένων θέσεων εργασίας αλλά και το γεγονός, που η επιχειρηματική πραγματικότητα έχει αναδείξει, ότι στην κοινωνία της γνώσης οι επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες είναι πλέον εξίσου σημαντικές με τις ακαδημαϊκές δεξιότητες και ικανότητες, πραγματοποίησαν την συνάντηση εν όψει του σχεδιασμού, της οργάνωσης, της λειτουργίας και της υποβολής εμπεριστατωμένης πρότασης για τις νέες ειδικότητες.


Στόχος της συνάντησης ήταν η διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων για νέες ειδικότητες και επαγγέλματα αιχμής σε ολοκληρωμένους τομείς της οικονομίας του τόπου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής οικονομίας αλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το Δημόσιο ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, δια του Διευθυντή του κ. Ηλία Μπούα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Αλέξανδρο Πάσχο και την Διοίκηση του φορέα για την διαρκή συνεργασία και στήριξή τους στις προσπάθειές των σπουδαστών, των εκπαιδευτών και της Διοίκησης του ΙΕΚ για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στη περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Ηλ. Μπούα για το πνεύμα συνεργασίας που τον διακρίνει και την πρόθεσή του για κοινή ανάπτυξη δράσεων σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς προς όφελος των σπουδαστών (δηλαδή των παιδιών και συμπατριωτών μας), αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας. 


 
Read More »
Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Κατέπεσε ξεραμένος πλάτανος μέσα στο δρόμο, κοντά στην Πλακωτή Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017


Ξεραμένος πλάτανος κατέπεσε στο οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, κοντά στην Πλακωτή. 
Μάλιστα, επειδή ο δρόμος αυτός δεν πολυχρησιμοποιείται, παρέμεινε για αρκετές ώρες, μέχρι να καθαρισθεί. 
Η αιτία της πτώσης του πλατάνου ενδεχομένως να εντοπίζεται στην ασθένεια, που τα τελευταία χρόνια, μαστίζει τα δένδρα αυτά, με αποτέλεσμα να απειλείται ο πληθυσμός τους. 


Να θυμίσουμε ότι σ’ ολόκληρη την παρακαλάμια ζώνη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, σε σημείο, που οι επιστήμονες να ομιλούν ακόμη και για οικολογική καταστροφή. 
Πλατάνια ξεραίνονται το ένα μετά το άλλο, καθώς ο μύκητας εισβάλλει στο δένδρο από πληγές στα κλαδιά, τον κορμό ή τις ρίζες. 
 Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους προσβάλλει τα πλατάνια και προκαλείται από έναν μικροσκοπικό μύκητα, που ονομάζεται Ceratocystis platani. 
Το παθογόνο αυτό αναπτύσσεται μέσα στο ξύλο των δένδρων και προσβάλλει τις ρίζες, τον κορμό και τα κλαδιά των δένδρων. 
Η ασθένεια είναι θανατηφόρος. 
Το παθογόνο έχει τη δυνατότητα να νεκρώσει δένδρα οιουδήποτε μεγέθους και ηλικίας. 
Στην Ήπειρο τα νεκρά δένδρα από την ασθένεια είναι χιλιάδες. Read More »
Κατέπεσε ξεραμένος πλάτανος μέσα στο δρόμο, κοντά στην Πλακωτή Θεσπρωτίας  Κατέπεσε ξεραμένος πλάτανος μέσα στο δρόμο, κοντά στην Πλακωτή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Σελίδες