Ηγουμενίτσα: "Καλωσορίζει" ο Γιάννης Γόγολος τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Γόγολο και τους υποψηφίους που συνθέτουν τον συνδυασμό, εκφράζουν σήμερα την ικανοποίηση τους για την υποστήριξη από το Κίνημα Αλλαγής της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει πριν έξη μήνες. 
Η εξέλιξη αυτή, θα δυναμώσει περαιτέρω την προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, δημιουργώντας μια νικηφόρα προοπτική στην πορεία προς τις εκλογές.

Με σταθερή βάση την υπάρχουσα αποδοχή από τους πολίτες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ακόμη πιο ισχυρού ψηφοδελτίου, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων και αποδεκτών από την κοινωνία στελεχών, με εμπειρία, γνώσεις και ήθος, αρχής γενομένης από αυτή του Παναγιώτη Β. Νταή με πλούσιο βιογραφικό και σήμερα κατέχει την θέση Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και σε αυτό το σημείο θέλω να τον ευχαριστήσω για την απόφαση να προτάξει το συμφέρον του τόπου και όχι το προσωπικό, επίσης να καλωσορίσω και την Αχοντούλα Η. Γιαννακού Δικηγόρο με ενεργή συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις υπάρχουσες υποψηφιότητες, βάζοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στη δυναμική που έχει αποκτήσει ήδη η ΑΝΕΞΑΡΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.

Με αυτή την προοπτική ολοκληρώνουμε σύντομα το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, όχι με βάση την πολιτική συγκρότηση των υποψηφίων, αλλά με βάση την ενεργοποίηση τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και τη διάθεση προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σας καλούμε όλους να αντιπαρατεθούμε στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. 
Να βάλουμε τέλος στην αδιαφορία, την αλαζονεία και την αναποτελεσματικότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. 
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, ώστε όλοι μαζί με συμμετοχικές διαδικασίες να διαμορφώσουμε ένα οραματικό και παράλληλα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα εγγυάται την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Πατάμε γερά, παραμένουμε ανοιχτοί σε πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες χωρίς χρίσματα και χρωματισμούς να συνταχτούν με την προσπάθεια μας.

Καλό μας αγώνα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: "Καλωσορίζει" ο Γιάννης Γόγολος τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Ηγουμενίτσα: "Καλωσορίζει" ο Γιάννης Γόγολος τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικο Video της ΔΩΔΩΝΗ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Αγαπητοί συνάδελφοι

Και αυτές τις γιορτές, μοιραζόμαστε τη γεύση του καλού, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ξεκινώντας από την Ήπειρο, η γεύση του καλού φτάνει σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα αγνά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, κάνοντας τις στιγμές μας ακόμα πιο ξεχωριστές, μοναδικές και νόστιμες!

Όλη η οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και μία νέα χρονιά συναρπαστική γεμάτη υγεία, καλοτυχία και δημιουργικότητα.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε και να αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε το Χριστουγεννιάτικο βίντεο της εταιρίας που συγκινεί με την ανάδειξη της σχέσης με τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών μας που μας παραδίδουν το πιο αγνό φρέσκο γάλα για την παρασκευή των προϊόντων μας με τη ΔΩΔΩΝΗ.

Πολλές φορές είναι ο μοναδικός άνθρωπος που βλέπουν καθημερινά.

Η Ηπειρώτισσα που δεν αφήνει τον τόπο της που είναι δεμένη μαζί του που όλος ο κόσμος της είναι ένας χαμόγελο μια καλημέρα.

Δύναμή της η προσμονή Σύμμαχός της η απέραντη αγάπη, κέρδος της η προσφορά.

Τρεις γενιές μαζί

Η Ηπειρώτισσα που στο πρόσωπο των εγγονών της βλέπει όλα τα παιδιά του κόσμου που αξίζουν το καλύτερο που δικαιούνται ένα ποτήρι αγνό φρέσκο γάλα

Ένα συγκινητικό βίντεο παραγωγής της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε με την υπογραφή του καταξιωμένου Γιαννιώτης σκηνοθέτη Μενέλαου Συκοβέλου Η αξία του συγκινητικό αυτού βίντεο έγκειται και στο γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές του δεν είναι ηθοποιοί αλλα καθημερινοί άνθρωποι της περιοχής των Ιωαννίνων 
 
Read More »
Χριστουγεννιάτικο Video της ΔΩΔΩΝΗ Χριστουγεννιάτικο Video της ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Γραικοχωριό

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018Read More »
Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Γραικοχωριό Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Γραικοχωριό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Παιδιά και Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - Της Μανωλίας Σφακιανάκη

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Επιμέλεια: Μανωλία Σφακιανάκη, 
Λογοθεραπεύτρια MA Cand.


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Μια γιορτή που όλα τα παιδιά την περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία. Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, παίξτε και διασκεδάστε μαζί τους. Ανακαλύψτε το ξεχασμένο παιδί μέσα σας και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατάνε μέσα τους σα θησαυρό. Αφήστε πίσω εκφράσεις όπως «οι πειρατές δεν πηγαίνουν στο διάστημα», «ο άνθρωπος έχει μόνο δύο μάτια» ή «δεν μπορεί να πετάξει μία φάλαινα» και αφεθείτε στις ιδέες των παιδιών σας. Πάνω απ’ όλα ενθαρρύνετε την ευρηματικότητά τους. Έτοιμοι;

Story cubes με θέμα τα Χριστούγεννα
Πρώτα, ξεκινάτε φτιάχνοντας το κλασικό σχέδιο για τα ζάρια πάνω σε χαρτόνι ή σε σκληρό χαρτί. Ιδανικά φτιάξτε εννέα ζάρια για να υπάρχει ποικιλία στις ιστορίες αλλά και τρία ζάρια είναι αρκετά. Όταν τελειώσετε το σχήμα για το ζάρι καλό είναι να ζωγραφίσετε πρώτα τις θεματικές εικόνες για τα Χριστούγεννα (έλατα, χιονάνθρωπο, στολίδια, ελαφάκια, χιόνι κ.ά) και μετά να το κόψετε. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, σχεδιάζοντας και κόβοντας το χαρτόνι με λίγη βοήθεια από εσάς. Τα μικρότερα μπορούν να χρωματίσουν μαζί σας τα σχέδια. Τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο φυσικά. Αν θελήσουν να ζωγραφίσουν κάτι άλλο μπορούν! Όταν τελειώσετε το δημιουργικό κομμάτι και τα ζάρια αποκτήσουν την τελική τους μορφή, τα ρίχνετε και φτιάχνετε ιστορίες με τις εικόνες. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι ιστορία θέλει!

Μαγειρική
Τι πιο όμορφο και δημιουργικό από το να φτιάξετε μαζί κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Σκεφτείτε πόση ομαδικότητα και συνεργασία χρειάζεται για να πετύχει μια συνταγή. Τέλειοι κουραμπιέδες υπάρχουν μόνο αν υπάρχει άχνη ζάχαρη σε κόκκινα μαγουλάκια. Φορέστε ποδιά μαζί τους και δώστε σημαντικό ρόλο στα παιδιά. Με εναλλαγή σειράς μπορείτε να προσθέτετε τα υλικά. Επιτρέψτε τους να απλώσουν την ζύμη και να τους δώσουν σχήμα με τα Κουπ Πατ ή να βάλουν το ανθόνερο με το πινέλο στους κουραμπιέδες και να απλώσουν τους ξηρούς καρπούς στα μυρωδάτα μελομακάρονα.
Tip1! Αν έχετε παραπάνω από ένα παιδί οι αρμοδιότητες καλό είναι να μοιραστούν. Συγκεκριμένα, μπορεί το ένα παιδί να είναι υπεύθυνο στην ανάγνωση της συνταγής και το άλλο να δίνει τα υλικά ενώ εσείς να είστε αυτός που εκτελεί την συνταγή. Στη συνέχεια, αλλάξτε κυκλικά τις αρμοδιότητες ώστε όλοι να συμμετέχουν στην παρασκευή των γλυκών.
Tip2! Στα μικρότερα παιδιά μπορείτε να δώσετε ζύμη από το μίγμα σας για να παίξουν μαζί της και να πειραματιστούν με την υφή και την γεύση.

Μουσικές Καρέκλες
Ένα κλασικό παιχνίδι όπως οι μουσικές καρέκλες μπορεί να διαφοροποιηθεί εύκολα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Δοκιμάστε να το παίξετε όταν έχετε καλεσμένους με παιδιά στο σπίτι. Οι καρέκλες πρέπει πάντα να είναι μείον μία σε σχέση με τον αριθμό παικτών. Δηλαδή αν τα παιδιά είναι 5, οι καρέκλες πρέπει να είναι 4. Ένας παίκτης ξεκινά και σταματά τη μουσική ενώ οι υπόλοιποι χορεύουν κυκλικά γύρω από τις καρέκλες. Όταν σταματάει η μουσική οι παίκτες πρέπει να καθίσουν στις καρέκλες. Αυτός που μένει όρθιος δυστυχώς βγαίνει από το παιχνίδι. Κερδίζει αυτός που θα καταφέρει να καθίσει πρώτος στην τελευταία καρέκλα.

Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια.
Κλέψανε το σάκο του Άγιου Βασίλη και τώρα δεν μπορεί να μοιράσει δώρα στα παιδιά. Χρειάζεται βοήθεια. Φτιάξτε στοιχεία και γρίφους, κρύψτε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι και αφήστε τα παιδιά σας να σκεφτούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν.

Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
Επιτρέψτε στο παιδί σας να πάρει πρωτοβουλίες για την διακόσμηση του δέντρου και ενισχύστε την συνεργασία.
Tip1! Μπορείτε να φτιάξετε οι ίδιοι τα στολίδια. Τα παιδιά έχουν καταπληκτικές ιδέες, εμπιστευτείτε τα!
Tip2! Φορέστε τις γιρλάντες γύρω από το λαιμό και τα σκουλαρίκια στα αυτιά και μεταμορφωθείτε σε φανταστικές Χριστουγεννιάτικες προσωπικότητες !

I spy with my little eye.
Αυτό το ξενόφερτο παιχνίδι είναι κατάλληλο για να περάσετε ένα ήσυχο απόγευμα στο καθιστικό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται στο δωμάτιο και να πείτε : «Κατασκοπεύω με το μικρό μου μάτι ένα αντικείμενο που ξεκινά από …Β (π.χ. βάζο).
Tip1! Για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη φωνολογική ενημερότητα, χαμηλώστε το δείκτη δυσκολίας με το να τους δίνετε τη πρώτη ή ακόμα και τη δεύτερη συλλαβή της λέξης που ψάχνουν.
Tip2! Για να δυσκολέψετε τα μεγαλύτερα παιδιά, πείτε σε τι συλλαβή τελειώνει το αντικείμενο που έχετε σκεφτεί ή ακόμα κάντε ομοιοκαταληξία με ένα άλλο αντικείμενο (π.χ. Κατασκοπεύω με το μικρό μου μάτι ένα αντικείμενο που τελειώνει όπως τελειώνει το «ψαλίδι», δηλαδή στολίδι).

Καραβάκια από τσόφλια καρυδιών
Χρειάζεστε τσόφλια από καρύδια, τα οποία πρέπει να έχετε σπάσει ομοιόμορφα στη μέση. Στη συνέχεια λιώνετε κερί μέσα τους και να καρφώνετε μία οδοντογλυφίδα μαζί με ένα λευκό πανάκι ή σκληρό χαρτόνι το οποίο έχετε κόψει σε σχήμα τρίγωνο, για να φτιάξετε το πανί του καραβιού. Τα παιδιά μπορούν να το κόψουν σε ό,τι σχήμα θέλουν, όπως επίσης μπορούν να το ζωγραφίσουν με μπογιές. Τέλος, αφεθείτε σε περιπέτειες με πειρατές, γοργόνες και μάχες για τον χαμένο θησαυρό των Χριστουγέννων!

Ιστορίες να μου πεις
Τοποθετήστε 4 καρέκλες με μικρή απόσταση μεταξύ τους σχηματίζοντας μια μικρή γωνιά ανάλογα με το χώρο σας. Σκεπάστε τις καρέκλες με ένα ύφασμα (σκούρο θα ήταν το ιδανικό) και μαζί με το παιδί διακοσμήστε την εσωτερικά (π.χ. μαξιλάρια, κουβέρτα ή χαλί για να είναι πιο ζεστή). Ανάψτε ένα φως, διαλέξτε ένα βιβλίο και απολαύστε την ανάγνωση του παιδιού σας ή το παιδί την δικιά σας. Σε όλες τις περιπτώσεις, ταξιδέψτε με ένα βιβλίο!

Μαριονέτες
Όλοι έχουμε κάλτσες στο σπίτι τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε. Διακοσμείστε τις με διάφορα υλικά, όπως κουμπιά, κορδέλες, υφάσματα και δημιουργήστε τις δικές σας μαριονέτες χεριού. Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει τη μαριονέτα που φαντάστηκε και ακολουθήστε το στην ιστορία που θα σας διηγηθεί.
Tip! Μπορείτε να δημιουργήσετε μία μαριονέτα με βάση ένα ήρωα ενός βιβλίου που σας αρέσει πολύ.

Παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο
Επιλέξτε μια μέρα που μπορείτε να πάτε σε ένα κοντινό πάρκο ή παιδική χαρά ή αλάνα. Ντυθείτε κατάλληλα με άνετα ζεστά ρούχα και παίξτε μήλα, κρυφτό, κυνηγητό. Αφήστε τα παιδιά σας να σας δείξουν τα καινούρια παιχνίδια που παίζουν στο διάλλειμα και διηγηθείτε τους με τη σειρά σας τα παιχνίδια που παίζατε εσείς στην ηλικία τους. Χοροπηδήστε σε λακκούβες, σκαρφαλώστε σε φράκτες και αφουγκραστείτε την ανάγκη τους για σωματική εκτόνωση και άσκηση.
Αυτές οι δραστηριότητες είναι απλά η αρχή. Είμαι σίγουρη ότι όταν αρχίσετε να παίζετε, οι μικροί μου φίλοι θα σκεφτούν πολύ καλύτερες ιδέες. Δεν μένει παρά να τους ακολουθήσετε για να τις ανακαλύψετε!


 
Read More »
Παιδιά και Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - Της Μανωλίας Σφακιανάκη Παιδιά και Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - Της Μανωλίας Σφακιανάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα το 1990

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα (περιοχή Τσιφλικίου) το 1990, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, λίγο πριν πέσει το καθεστώς Χότζα. 
Με αρχιερατική θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο ναό της αγίας Βαρβάρας στο Αλύκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου. 
Αλλά και με εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο δήμος Φοινικαίων και η "Ομόνοια" στην πλατεία «Κύπρος» του Αλύκο, όπου υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στους τέσσερις «Μάρτυρες της Δημοκρατίας». 
Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος, οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Μιχαήλ Γκίκας, Φιλιατών Κωνσταντίνος Μποροδήμος, Πρέβεζας Βαγγέλης Ρομπότης, Δρόπολης Μιχάλης Μάνος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.


 
Read More »
Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα το 1990 Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα το 1990 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019: "1,1 ΔΙΣ ΚΟΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης εξήγησαν γιατί ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι αντιαναπτυξιακός.

Κάποιοι μίλησαν επίσης για προεκλογικό ή για ψηφοθηρικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, ο κύριος Πρωθυπουργός τις προάλλες θεώρησε προσβλητικές τις αναφορές για παροχολογία.

Όχι απέναντι στην Κυβέρνηση, όπως είπε, αλλά απέναντι στους πολίτες.

Ίσως, από μία άποψη, ο Πρωθυπουργός να έχει δίκιο.

Γιατί τα νούμερα του Προϋπολογισμού δείχνουν ότι δεν έχουν μείνει και πολλά για να δώσει η Κυβέρνηση.

Ούτε καν για να κάνει πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί λίγους μήνες πριν.

Έτσι η Κυβέρνηση έκοψε 260 εκατομμύρια ευρώ για τα προγράμματα απασχόλησης 30.000 ανέργων.

240 εκατομμύρια ευρώ που θα πήγαιναν για να μειώσουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

200 εκατομμύρια από το επίδομα στέγασης, που θα είχε μειωθεί κι άλλο αν δεν είχε παρέμβει η Κομισιόν.

140 εκατομμύρια ευρώ για θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών για παιδιά έως 4 ετών.

190 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για δωρεάν σχολικά γεύματα.

50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 50% του αρχικού προϋπολογισμού, από την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών.

Συνολικά, κόψατε μέτρα 1,1 δισ. ευρώ για ανέργους, μαθητές, νέους γονείς, εργαζόμενες μητέρες και νέους ασφαλισμένους.

Και, μαζί με τη δραστική μείωση του επιδόματος θέρμανσης και την ανούσια μείωση του ΕΝΦΙΑ, φέρνετε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα.

Το 2019 προβλέπονται κοινωνικές παροχές 30% μειωμένες απ’ ό,τι προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο – 1,6 αντί 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ

Έχοντας, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, όλα αυτά κατά νου, μπορούμε να πούμε ότι η Κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη των δικών της δεσμεύσεων.

Ή, όπως πολύ ωραία ειπώθηκε πριν λίγες μέρες σε αυτή την αίθουσα, «τρέξατε μόνοι σας και βγήκατε δεύτεροι».


Κοιτάξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εμείς ψηφίσαμε και τη μικρή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, και τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς, που άλλωστε είχαμε προτείνει πρώτοι με τροπολογία.

Εσείς, τα επιδιώξατε γιατί τα χρειάζεστε ως το τελευταίο άλλοθι την εκλογική χρονιά που έρχεται.

Είναι το δικό σας «φύλλο συκής» με το οποίο προσπαθείτε να καλύψετε τη γύμνια των πολιτικών σας.

Έχουμε, λοιπόν, έναν Προϋπολογισμό με περιορισμένες και πετσοκομμένες κοινωνικές παροχές.

Το ότι έχουμε έναν κατά βάση κοινωνικά άδικο Προϋπολογισμό προκύπτει επίσης και από τα απογοητευτικά στοιχεία της φορολογικής πολιτικής.

Και το 2019 η Ελλάδα παραμένει η χώρα με τη βαρύτερη έμμεση φορολογία μεταξύ των 19 χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Είναι επίσης η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση μεταξύ έμμεσης και άμεσης φορολογίας.

Η έμμεση φορολογία θα επιβαρύνει τους πολίτες το 2019 με φόρους ίσους με το 17% του ΑΕΠ, όταν οι άμεσοι φόροι αντιστοιχούν μόλις στο 10% του ΑΕΠ.

Τι σημαίνουν αυτά:

Πρώτα απ’ όλα ότι υπάρχει πρόβλημα φορολογικής δικαιοσύνης, που είναι και πρόβλημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού οι έμμεσοι φόροι αποτελούν μεγαλύτερο βάρος για τους μη έχοντες.

Δεύτερο, ότι η υπερβολική άμεση φορολόγηση οδηγεί σε απόκρυψη εισοδημάτων και άρα σε μείωση των εσόδων.

Αυτή είναι η ταξική, αριστερή υποτίθεται, φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης:
Αντι-κοινωνική και αντι-αναπτυξιακή.
Και την οποία συνεχίζει και μέσω του Προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς.
Κινούμενη στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της δικής μας πρότασης.

Εμείς θέλουμε μια φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα κάνει τη διαφορά, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα, να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να ενισχυθεί η φορολογική συμμόρφωση.

Προτείνουμε τη γενναία μείωση του εταιρικού φόρου, από το 29 στο 20% και του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22 στο 9%.

Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, μέσα στα πρώτα δύο χρόνια, κατά 30% για όλους τους Έλληνες.

Μειώνουμε αμέσως τον ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24%.

Προτείνουμε τη φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

Αυξάνουμε το όριο για υποβολή Φ.Π.Α. από 10.000 στις 25.000 ευρώ.

Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις μέσα στην πρώτη διετία της διακυβέρνησής μας.

Τέτοιες παρεμβάσεις είναι δυνατό να γίνουν με ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τη μείωση της φορολογίας, δραστική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, συμμάζεμα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των κρατικών δαπανών.

Θέλουμε όχι μόνο να δώσουμε ανάσες, περισσότερες ανάσες στους φορολογούμενους, αλλά και να φροντίσουμε ώστε αυτά που δίνουν με τους φόρους τους να πιάνουν τόπο.

Να έχουν πιο ποιοτική Υγεία και Παιδεία, καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και πραγματικές δυνατότητες στήριξης όταν και όπου υπάρχει ανάγκη.

Αυτό σημαίνει για εμάς πολιτικές και οικονομικές επιλογές πέρα κι έξω από μνημονιακές υποχρεώσεις!

Γιατί, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, όσο κι αν μιλάτε για έξοδο από τα μνημόνια, ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι ένας κλασικός, μνημονιακός προϋπολογισμός της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μια συνταγή με την οποία κρατάτε τη χώρα καθηλωμένη γιατί, απλά, ούτε μπορείτε ούτε θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Μια συνταγή που, είναι αυτονόητο, ότι καταψηφίζουμε.

Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019: "1,1 ΔΙΣ ΚΟΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019: "1,1 ΔΙΣ ΚΟΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Ευχές από την Maestro Sound - Ηγουμενίτσα & Κέρκυρα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018Read More »
Ευχές από την Maestro Sound - Ηγουμενίτσα & Κέρκυρα Ευχές από την Maestro Sound -  Ηγουμενίτσα & Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Ομιλία Μ. Κάτση για τον Προϋπολογισμό

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι ενδεικτική για το πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και πως η αντιπολίτευση σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας.
Συγκρούονται 2 κόσμοι:
Δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό κράτος, με όφελος για το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων από την μια,
Κέρδη και φοροαπαλλαγές για τους λίγους και ισχυρούς, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και εκχώρηση του κοινωνικού κράτους σε ιδιώτες από την άλλη.
Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός από το 2010 και μετά που δεν παίρνει αλλά δίνει.
Δεν περιλαμβάνει περικοπές, αλλά ενισχυτικά μέτρα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ανάπτυξη για την επιχειρηματικότητα και διόρθωση αδικιών.
Εμπεριέχει κλιμακωτή μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, επιδότηση εισφορών για την πρόσληψη νέων κάτω των 25ετών, προσλήψεις σε παιδεία και κοινωνικό κράτος, μείωση έως 30% του ΕΝΦΙΑ για τα περισσότερα νοικοκυριά, μηνιαίο επίδομα ενοικίου για τους αδύναμους και τα νέα ζευγάρια, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος σε συνεταιρισμένους αγρότες, κατάργηση φόρου στο κρασί, κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Αυτός ο προϋπολογισμός λοιπόν, στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, και των και οικονομικών δεικτών.

Όλοι, μα όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι ξεκάθαρα βελτιωμένοι σε σχέση με εκεί που τους αφήσατε το 2015. Η ανάπτυξη, η ανεργία, οι εξαγωγές, η βιομηχανική παραγωγή, ο τουρισμός, η απορρόφηση κονδυλίων, η ιδιωτική κατανάλωση, το ισοζύγιο νέων- κλειστών επιχειρήσεων, το δημόσιο χρέος, τα επιτόκια δανεισμού, τα κόκκινα δάνεια,
όποιον δείκτη και αν αναλύσουμε όπως θα το κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνέχεια, δείχνει ότι πετυχαίνουμε εκεί που εσείς αποτύχατε. Και μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών συγκρίνοντας μπακαλίστικα τις προβλέψεις το μεσοπροθέσμου σας το 2014 με τα πεπραγμένα μας όταν δεν πιάσατε ούτε ένα στόχο! Μιλάμε για τον πλήρη παραλογισμό.
Εμείς μπορεί να μην είμαστε οικονομικά ακόμη στο σημείο που θα έπρεπε, καθώς δεν ανακτήσαμε το 25% του ΑΕΠ που εσείς απωλέσατε, αλλά η σύγκριση των πεπραγμένων μας είναι συντριπτική, ενώ δείχνει ότι η πορεία της οικονομίας είναι πλέον σε ενάρετο κύκλο.

Και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι συνιστά την έξοδο από τα αγαπημένα σας μνημόνια . Αυτό που δεν θέλετε με τίποτα να παραδεχτείτε, αυτό που σας έχει διαλύσει οποιαδήποτε δυνατότητα να παράξετε πολιτική και προτάσεις για το αύριο.

Επειδή δεν έχετε επιχειρήματα και αφού διαψευστήκατε σε όλα, έχετε καταφύγει στις ακροδεξιές κορώνες,
σαν αυτή που εκστόμισε πρόσφατα ο πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης ωρυόμενος από το βήμα της Βουλής, ως άριστος απόφοιτος της Ελληνικής Αγωγής, ότι δηλαδή τι;
Ανταλλάξαμε, λέει, τη Μακεδονία για τις συντάξεις με παγκόσμια συνομωσία μεταξύ του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Κομισιόν και του Eurogroup με τον σατανικό Τσίπρα.
Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να τα πει αυτά στα διεθνή fora αν έχει τα κότσια, τον προκαλούμε! Είμαι σίγουρος ότι η διεθνής κοινότητα τότε θα τον τοποθετήσει επάξια στο κάδρο της γραφικότητας και της απομόνωσης, πλάι στον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε!

Βρήκατε βέβαια ανταπόκριση! Από ποιους; Από την ναζιστική οργάνωση της Χ.Α. που τσίμπησε στο ψάρεμά σας στα θολά νερά και σας έκανε πρόταση συνεργασίας.
Ανατριχιάζουν οι μετριοπαθείς κεντρώοι , οι δημοκρατικοί και οι αριστεροί πολίτες και μόνο που σκέφτονται να έρθει ξανά η πιο σκοτεινή δεξιά βγαλμένη από τον χειρότερο εφιάλτη της νεοελληνικής ιστορίας.

Δεν θα σας ακολουθήσουμε πλέον στον κατήφορό σας. Εμείς απευθυνόμαστε ανοιχτά και καθαρά στους πολίτες με τα πεπραγμένα μας και με το σχέδιο μας για το μέλλον.
Πάνω σε αυτό το μονοπάτι βαδίζει η κυβέρνηση μας εκτελώντας πιστά τους προϋπολογισμούς της. Βάλαμε πάτο στο βαρέλι, περάσαμε στην ανάπτυξη άνω του 2%, προστατέψαμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, τώρα προχωράμε με στοχευμένες παρεμβάσεις για την μεσαία τάξη, στο πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ώστε να ξεδιπλώσουμε ένα νέο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε καλά πως οι συνέπειες της πολυετούς κρίσης δεν μπορούν να διορθωθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ήδη φαίνεται να αποδίδει. Η πορεία της χώρας μας εξαρτάται, ας μη το κρύβουμε και από την διεθνή συγκυρία. Η κρίση λιτότητας δημιουργεί πολιτική αστάθεια στις χώρες του κέντρου της ΕΕ όπως η Αγγλία με το Brexit, η Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα, η Ιταλία με τον προϋπολογισμό και η Γερμανία με το AfD. Παράλληλα οι χώρες του νότου όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν κάνει προοδευτική συμμαχία αντιλιτότητας. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο στην ανάγνωση της κρίσης ως ευρωπαϊκό πρόβλημα λόγω νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ότι η κρίση είναι ο αριστερός προοδευτικός φεντεραλισμός.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου, ως νέος άνθρωπος, να αναφερθώ στο φαινόμενο του brain drain και τι κάνει ο προϋπολογισμός για αυτό.

Τι βλέπουμε από τα στοιχεία του προϋπολογισμού; Διπλασιασμός χρηματοδότησης από το 2014, οι δαπάνες για την έρευνα και την καινοτομία θα ξεπεράσουν το 1,3% του ΑΕΠ το 2018 με περαιτέρω αυξητικές τάσεις για το 2019.
Επίσης η στροφή στα ψηφιακά έργα όπως η ψηφιοποίηση του δημοσίου, η γεωργία ακριβείας και το superfast broadband θα δώσει προστιθέμενη αξία και στην οικονομία και στην αξιοποίηση των νέων επιστημόνων.

Απομένει σύντομα και σταδιακά να αποκαταστήσουμε τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις και τότε θα μιλάμε για πραγματική προοπτική για την νέα γενιά να προκόψει στον τόπο της.

Ευχαριστώ.

Read More »
Ομιλία Μ. Κάτση για τον Προϋπολογισμό Ομιλία Μ. Κάτση για τον Προϋπολογισμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Σήμερα η Χρισρουγεννιάτικη γιορτή στην Τοπική Κοινότητα Σαγιάδας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018Read More »
Σήμερα η Χρισρουγεννιάτικη γιορτή στην Τοπική Κοινότητα Σαγιάδας Σήμερα η Χρισρουγεννιάτικη γιορτή στην Τοπική Κοινότητα Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Ευχές από την Ένωση Συνταιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018Read More »
Ευχές από την Ένωση Συνταιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Ευχές από την Ένωση Συνταιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Στα Γιάννινα την Δευτέρα το τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018Η καρδιά της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει την Δευτέρα στα Γιάννινα.

Το τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ θα φέρει στην πόλη 293 σύνεδρους, που είναι οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας. Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων και οι Εκτελεστικοί Γραμματείς των Περιφερειών.

Στις εργασίες θα παραστεί και θα μιλήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Τα

Το βασικό θέμα που θα αναπτυχθεί είναι «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξία».

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς από

-τον Γενικό Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

-τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμο

-τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα

-τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρο Αντωνίου,

-την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κα Βέτα Πανουτσάκου

-τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργο Πατούλη.

Θα ακολουθήσουν (11 π. μ.) η κεντρική εισήγηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και η ομιλία (11.30 π. μ.) του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια θα γίνουν

-τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων,

-παρέμβαση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη,

-παρουσίαση του Βραβευμένου Eυρωπαϊκού Καινοτόμου Προγράμματος Πρόληψης από το «Εργαστήρι Ζωής» του ΟΚΑΝΑ με εισηγητές τον Πρόεδρο του οργανισμού κ. Βαγγέλη Καφετζόπουλο και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ-Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας-Μέλος Γενικής Συνέλευσης ΕΝΠΕ και Ευαγγελία Λιακούλη,

-ομιλίες μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και συνέδρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ με την έγκριση του απολογισμού Οικονομικής Διαχείρισης Έτους 2017 και την έκδοση ψηφίσματος.


 
Read More »
Στα Γιάννινα την Δευτέρα το τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Στα Γιάννινα την Δευτέρα το τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30΄,για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  • Κατάρτιση όρων συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  • Έγκριση Πρακτικού (ελέγχου δικαιολογητικών) και κατακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ».
  • Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικών κληρώσεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων (άρθρο 118 του Ν. 4412/2016).

Η Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε.
Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα 


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

8 εκ. ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου για το 2019

Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σουλίου για το 2019

Το τεχνικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 7.981.809 ευρώ, ψηφίστηκε από την συμπολίτευση, με την Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη να ψηφίζει παρόν και με την Λαϊκή Συσπείρωση να το καταψηφίζει.

Στο τεχνικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
– Η ύδρευση της Παραμυθιάς με 2.308.000€
– Το πρ. σχολείο Bvlgari με 2.468.000€
– Τα πεζοδρόμια Παραμυθιάς με 619.000€
– Οι συνδέσεις των δικτύων αποχέτευσης της Παραμυθιάς με 419.000€
– Η τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο Παραμυθιάς με 392.000€
– H μετατοπιση του Παντορροϊκού δικτύου Παραμυθιάς με 107.000€
– H αγροτική οδοποιία Καρυωτίου Παραμυθιάς με 619.000€
– Το εσωτερικο δίκτυο ύδρευσης Καρυωτίου Παραμυθιάς με 500.000€
– Η ενίσχυση της ύδρευσης Καρυωτίου Παραμυθιάς με 220.000€
– Η αποκατάσταση του νερόμυλου Αγ. Δονάτου με 392.000€

Αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, περιλαμβάνει:Read More »
8 εκ. ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου για το 2019 8 εκ. ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου για το 2019 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες