Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος με 20 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018


Έναν ακόμα έμπορο ναρκωτικών εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων «Nero», στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνά τους, εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Nero», σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος (στους θόλους των τροχών, στους προφυλακτήρες, στο χώρο της μηχανής και στις ταπετσαρίες των πίσω καθισμάτων), (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (19) κιλών και (900) γραμμαρίων.

Κατά την έρευνα, κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα του δράστη, ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και το αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 34χρονος με 20 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 34χρονος με 20 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτός δάσκαλος, άγνωστος ήρωας του έπους '40-41, που σκοτώθηκε στο Γκολέμι Τεπελενίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Ο Γλουστινός δάσκαλος Σωτήριος Μούτσος, από τη Γλούστα Φιλιατών, είναι άγνωστος ήρωας του έπους '40-41, που σκοτώθηκε στο Γκολέμι Τεπελενίου, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 1941. 
Ήταν 30 ετών, έφεδρος δεκανέας Πεζικού του 85ου Συντάγματος της 8ης Μεραρχίας. 
Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του, η γυναίκα του Σταματία Ματθαίου Πλόκα, από την Λίστα Φιλιατών, γέννησε την κόρη του Σωτηρία (Ρούλα) η οποία πήρε το όνομά του. 
Τη δεκαετία του 1930 υπηρέτησε ως δάσκαλος στα χωριά του τόπου του: Νεροχώρι, Πηγαδούλια, Κοκκινιά, Φοινίκι και από την 26η Αυγούστου 1935 μέχρι του θανάτου του στο Δημοτικό Σχολείο της Γλούστας. 


 
Read More »
Θεσπρωτός δάσκαλος, άγνωστος ήρωας του έπους '40-41, που σκοτώθηκε στο Γκολέμι Τεπελενίου  Θεσπρωτός δάσκαλος, άγνωστος ήρωας του έπους '40-41, που σκοτώθηκε στο Γκολέμι Τεπελενίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Επέλεξε την καρέκλα από την ιδεολογία

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Παραιτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας, ο κ. Σταύρος Κατσίλης.

Ο κ. Κατσίλης οδηγήθηκε στην ουσία σε παραίτηση, μετά από τις αντιδράσεις δεκάδων Νεοδημοκρατών, προς τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, ο οποίος έχει διορίσει τον κ. Κατσίλη στην έμμισθη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

Ο κ. Κατσίλης, ως μέλος του ΚΙΝΑΛ, συμμετείχε στις διεργασίες για τον ορισμό υποψήφιου δημάρχου, ο οποίος θα προσδοκά στην "εκθρόνηση" του κ. Λώλου, του ανθρώπου δηλαδή που τον διόρισε σε έμμισθη θέση.

Έτσι, ο κ. Κατσίλης κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στην έμμισθη θέση του Γενικού Γραμματέα του "δεξιού" δήμου Ηγουμενίτσας και στην πολιτική θέση του μέλους της "πράσινης"  Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας.

Τελικά επέλεξε την δεξιά καρέκλα και απαρνήθηκε (;) τον Σοσιαλισμό του ΚΙΝΑΛ. Read More »
Επέλεξε την καρέκλα από την ιδεολογία Επέλεξε την καρέκλα από την ιδεολογία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Κατατέθηκε ο Φάκελος για την χορήγηση της άδειας του Υδατοδρομίου Λιμένα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Στα πλαίσια των στρατηγικών στόχων του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη Υδατοδρομίου που θα εξυπηρετεί συνδέσεις με τις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου, αλλά και τα παράλια της Δυτικής Ελλάδας και με μακροπρόθεσμο στόχο την σύνδεση με περιοχές της Ιταλίας.

Στις 14/11/2018 ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας κατέθεσε αίτηση και σχετικό Τεχνικό Φάκελο για την έκδοση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Τμήμα Εναέριων Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αριθμ. πρωτ.8923/14-11-2018.

Μέχρι στιγμής έχουν εκπονηθεί και κατατέθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν. 4568/2018 μεταξύ αυτών:
1) Εγχειρίδιο λειτουργίας «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»
2) Εγχειρίδιο Ασφαλείας «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»
3) Εγχειρίδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»
4) Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) «Υδατοδρομίου Ηγουμενίτσας»
5) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
6) Οι απαιτούμενοι χάρτες και τοπογραφικά διαγράμματα

Το υπό αδειοδότηση Υδατοδρόμιο χωροθετείται στον Προβλήτα του Παλαιού Λιμένα, ο οποίος έχει υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ο πλέον καταλληλότερος χώρος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος κ. Ανδρέας Νταής τόνισε: «Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνεχίζει να αναβαθμίζεται σε υποδομές και πολύπλευρες υπηρεσίες που ενισχύσουν το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα και ταυτόχρονα μετατρέπουν την Ηγουμενίτσα σε πραγματικό μεταφορικό κόμβο, συμμετέχοντας στο ευρύτερο δίκτυο αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται στην περιοχή Ιονίου και Αδριατικής.»


Read More »
Κατατέθηκε ο Φάκελος για την χορήγηση της άδειας του Υδατοδρομίου Λιμένα Ηγουμενίτσας Κατατέθηκε ο Φάκελος για την χορήγηση της άδειας του Υδατοδρομίου Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Black Friday από την Τυποργάνωση Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018


Read More »
Black Friday από την Τυποργάνωση Ηγουμενίτσας Black Friday από την Τυποργάνωση Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ τ. ΟΓΑ

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ για τους οποίους δεν είναι εφικτό να εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός ευλόγου χρόνου χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογραμμίζει ότι η προσωρινή σύνταξη θα πρέπει να χορηγείται κατ’ εξαίρεση και με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου για τις περιπτώσεις που με την παρέλευση ενός έτους και χωρίς να ευθύνεται ο ασφαλισμένος δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του φακέλου συνταξιοδότησής του. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ»

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ στις οποίες η έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης δεν είναι εφικτή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (με την ολοκλήρωση ενός έτους), δίχως υπαιτιότητα των ιδίων των ασφαλισμένων και δίχως να επιτρέπεται η χορήγηση προσωρινής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ Αγροτών. Αυτό οφείλεται ενδεικτικά σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις μεταξύ Ταμείων και πολίτη ή Ταμείων και επιχειρήσεων, καθυστερήσεις στην ενημέρωση από άλλο φορέα ασφάλισης - όταν πρόκειται για παράλληλη ή διαδοχική ασφάλιση -, διχογνωμίες της διοίκησης επί του ασφαλιστικού φορέα υπαγωγής ή επί της ερμηνείας ασφαλιστικών διατάξεων. Συνέπεια τούτου είναι οι ασφαλισμένοι αυτοί - που κατά τα’ άλλα πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις - να στερούνται ενός εισοδήματος που ενίοτε είναι και το μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους.

Για προφανείς κοινωνικούς λόγους θα ήταν σκόπιμο να προβλεφθεί σε αυτές περιπτώσεις η κατ’ εξαίρεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τη σύμφωνη γνώμη (γραπτή δήλωση) του ασφαλισμένου, το ποσό της οποίας θα υπολογίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η σύνταξη αυτή θα μπορεί ενδεχομένως να χορηγείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ένα ανώτατο όριο πραγματικού ή/και τεκμαρτού εισοδήματος και η μη άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας για την οποία υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης στο ΕΦΚΑ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ρυθμίσεις με σκοπό την απονομή προσωρινής σύνταξης κατ’ εξαίρεση, σε ασφαλισμένους για τους οποίους δεν είναι εφικτή εντός ευλόγου χρόνου η έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης και οι οποίοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. 


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ τ. ΟΓΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ τ. ΟΓΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018Απαγορευτικό απόπλου από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα και το αντίστροφο, για τα ανοιχτού τύπου πλοία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο. 
Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Απαγόρευση απόπλου και από λιμάνι της Λευκίμμης. 
Από το πρωί όλα τα πλοία παραμένουν «δεμένα» και δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου  Ηγουμενίτσα: «Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Τραυματισμός επιβάτιδος πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΩΝΑΣ'' Ν.Π. 12458, για περιστατικό τραυματισμού μίας 84χρονης επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα η ανωτέρω έπεσε από τις κυλιόμενες σκάλες κατά την επιβίβασή της στο εν λόγω πλοίο, ενώ άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τραυματισμός επιβάτιδος πλοίου στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός επιβάτιδος πλοίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Σελίδες