https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΝΔ: Υποψήφια πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου η Βέρα Βέρμπη

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας δημοκρατίας που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 3 Απριλίου του 2016 ,από τις 10:00π.μ. έως τις 19:00μ.μ.

Αιτούμαι την ψήφο σας για να ηγηθώ στη Τοπική Οργάνωση του κόμματος μας δεσμεύομαι απέναντι σας ότι θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ με σθένος και πίστη, εκτός των άλλων, θέματα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και ενίσχυση της καθημερινότητας του πολίτη .

Σταθερή μου προτεραιότητα είναι μια κοινωνία των πολιτών δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, με αγάπη, ισότητα απέναντι στο νόμο και δικαιοσύνη. Θέτω λοιπόν υποψηφιότητα, ζητώντας την εμπιστοσύνη σας στη βάση δύο αρχών: της αξιοπιστίας των λόγων και της αποτελεσματικότητας των έργων.

Ζητώ τις προτάσεις σας, την αυστηρή σας κριτική , τη γόνιμη συμμετοχή σας σε μια εκλογική διαδικασία, που αφορά όλους μας και πρωτίστως το μέλλον των παιδιών μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους φίλους, που εγκάρδια εξεδήλωσαν την επιθυμία τους επιλέγοντας να στηρίξουν την παραπάνω υποψηφιότητά μου .

Με γνωρίζεται όλοι ως μαχόμενη δικηγόρος .Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας να με γνωρίσετε και ως μαχόμενη στη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας και ιδιαίτερα η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Η διεκδίκηση θα γίνεται πάντα μέσα από την πολιτισμικότητα πολυσυλλεκτική Συμμαχία δυνάμεων και την συμμετοχική δημοκρατία , σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου μας .
Θα κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με όλες της τάσεις της τοπικής μας κοινωνίας.
Οι γέφυρες δε συνδέουν μόνο όχθες αλλά ενώνουν τους ανθρώπους

Το οφείλουμε στη νέα γενιά και στο μέλλον του τόπου.Στη σημερινή εποχή θα πρέπει να επικρατεί ο πολιτικός πολιτισμός και όχι οι κραυγές και αντεγκλήσεις και θα πρέπει να κυριαρχούν οι προτάσεις και η σύνθεση, όχι το γκρέμισμα, η δημιουργία και όχι η καταστροφολογία.

Δεν επιθυμώ να είμαι πολιτικό πρόσωπο με την κλασική έννοια του όρου. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σαν επάγγελμα και δεν πρόκειται να το επιδιώξω, όπως δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Επιδίωξη μου είναι να παραμείνω ενεργός πολίτης, να στέκομαι ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματα του.
Θέλω να μετατρέψω την Δημοτική Τοπική Οργάνωση από διοίκηση των μελών σε εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διότι Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του.

Όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να πάμε τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Δεσμεύομαι ότι ο κώδικας αρχών και αξιών που με διέπει στην μέχρι σήμερα κοινωνική μου και επαγγελματική μου πορεία θα συνεχίσει να με διέπει και να με χαρακτηρίζει και από τη θέση της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου της Νέας Δημοκρατίας.Σας θέλω όλους ενεργούς πολίτες και σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για να πάμε όλοι μαζί τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!!
Με αγάπη και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Βέρα Β. Βέρμπη
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δ.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Υποψήφια Πρόεδρος
Read More »
ΝΔ: Υποψήφια πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου η Βέρα Βέρμπη ΝΔ: Υποψήφια πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου η Βέρα Βέρμπη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Πωλούνται παραφυάδες και σμήνος σμηνουργίας με νέες βασίλισσες

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Από Μελισσοκομία Κίτσιος Παντελής στην Κεστρίνη πωλούνται παραφυάδες και σμήνος σμηνουργίας με νέες βασίλισσες . 
 
Τηλ παραγγελιών 6976732713 . 
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Read More »
Πωλούνται παραφυάδες και σμήνος σμηνουργίας με νέες βασίλισσες Πωλούνται παραφυάδες και σμήνος σμηνουργίας με νέες βασίλισσες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Σπάνιο Στικταετός (Aquila clanga) στο Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016
 

 
Ολιγάριθμος επισκέπτης του Δέλτα Καλαμά. 
 
Αναζητά τροφή σε καλαμιώνες, αλμυρόβαλτους, κανάλια κλπ. 
 
Συχνά κουρνιάζει ομαδικά σε συστάδες δέντρων. 
 
 
 
Είναι απειλούμενο είδος και ανήκει στην κατηγορία VU (Vulnerable - Τρωτό) σύμφωνα με την IUCN.
 
Ο συνολικός, πολύ μικρός και έντονα κυμαινόμενος αριθμός του πληθυσμού του, έχει κατατάξει τον στικταετό, ειδικά στην Ελλάδα, στην κατηγορία Κινδυνεύοντα (ΕΝ) είδη.
 
 
 
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο στικταετός στην Ελλάδα είναι η λαθροθηρία και οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις στους βιοτόπους του (αποξηράνσεις, αποψιλώσεις παραποτάμιων δασών).
 
Το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά.

Read More »
Σπάνιο Στικταετός (Aquila clanga) στο Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)  Σπάνιο Στικταετός (Aquila clanga) στο Δέλτα Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη Βύρωνα Πολύδωρα στο Δημαρχείο Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Την Δευτέρα 21/03/2016, ο πρώην Υπουργός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρωνας Πολύδωρας, επισκέφτηκε εθιμοτυπικά το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, επ’ ευκαιρία περιοδείας του στην Θεσπρωτική και Ηπειρωτική γη. 
 
Στην συνάντηση παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης, οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι Φιλιατών και αρκετοί προσωπικοί φίλοι του κ. Πολύδωρα.

Ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος σημειωτέον έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του στο 628 Τάγμα Πεζικού Φιλιατών, αναφέρθηκε στην δύσκολη και δραματική κατάσταση που βιώνει ο τόπος και περιέγραψε με τον γλαφυρό του τόνο ελπίδας και αισιοδοξίας, τις απόψεις του, για το πως μπορούμε να εξέλθουμε από την παρούσα κατάσταση.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος, έλαβε τον λόγο ευχαριστώντας τον κ. Πολύδωρα για το διαρκές ενδιαφέρον του και την αγάπη που δείχνει για τον τόπο μας και τον ξεπροβόδισε λέγοντας του, ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος στο Δήμο μας και οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι πάντα ανοικτές γι’ αυτόν.

Read More »
Επίσκεψη Βύρωνα Πολύδωρα στο Δημαρχείο Φιλιατών Επίσκεψη Βύρωνα Πολύδωρα στο Δημαρχείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ζωντανή δημοτική βραδιά το Σάββατο στο Bo's Club στο Φιλιάτι

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Read More »
Ζωντανή δημοτική βραδιά το Σάββατο στο Bo's Club στο Φιλιάτι Ζωντανή δημοτική βραδιά το Σάββατο στο Bo's Club στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Θανάση Πορφύρη για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Φίλες και Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας,

Δηλώνω παρών στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στη Θεσπρωτία και θέτω την υποψηφιότητα μου για την εκλογή στη θέση του Πρόεδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη και μπορεί να εκφράσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, σ’ αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.

Φιλοδοξούμε, όλοι μαζί ενωμένοι, παλιά και νέα μέλη της, να την μετατρέψουμε σε ένα ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα με εσωκομματική δημοκρατία και διάλογο.

Η Νομαρχιακή μας Οργάνωση θα πρέπει να ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία, να την αφουγκράζεται και να συμμετέχει ενεργά κάνοντας προτάσεις σε προβλήματα που θα αναδεικνύονται από τα στελέχη της. Θα πρέπει ακόμη να επαναφέρει δυναμικά, σε τοπικό επίπεδο, την υγιή πολιτική στο προσκήνιο καθώς και τη χαμένη αισιοδοξία και ελπίδα στους απογοητευμένους πολίτες, που καταρρακώθηκαν από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και τους χειρισμούς της τωρινής κυβέρνησης.

Με στόχο και σκοπό τις αρχές που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με φρεσκάδα, εντιμότητα, γνώση και νέες δυνάμεις για μια κοινωνία αξιών, σας καλώ, όλα τα μέλη του κόμματος, να συμμετέχετε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές και ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

«Πρέπει να κάνουμε reboot στη ΝΔ».
Κυριάκος Μητσοτάκης

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Β. Πορφύρης
Read More »
Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Θανάση Πορφύρη για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Θανάση Πορφύρη για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού για παράβαση των διατάξεων του Ν.2960/2001 ''Περί Εθνικού και Τελωνειακού Κώδικα'' προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 
 
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν κρυμμένα ανάμεσα από την ταπετσαρία και το σασί του τράκτορα, τετρακόσια δεκαεννέα (419) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο ανωτέρω να τα μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 
 
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων καθώς και το προαναφερθέν Φ/Γ όχημα.
Read More »
Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το Σεμινάριο "Αναπαλαίωση Επίπλου" από τη Χαρά της Δημιουργίας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Αναπαλαίωση επίπλου» που διοργάνωσε το κατάστημα Η Χαρά της δημιουργίας στην Ηγουμενίτσα εχθές 20/03/2016 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας ΠΑΝΘΕΟΝ .

Οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να αναπαλαιώνουν παλιά έπιπλα με vintage χρώματα κιμωλίας και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το Σεμινάριο "Αναπαλαίωση Επίπλου" από τη Χαρά της Δημιουργίας Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το Σεμινάριο "Αναπαλαίωση Επίπλου" από τη Χαρά της Δημιουργίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική την Πέμπτη στο Donatello Cafe

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Μια βραδιά γεμάτη με έντεχνη ελληνική μουσική ...
Κιθάρα - Φωνή : Σταύρος Ντούσκας
Φωνή : Σύλβια Δρίμτζια

Πέμπτη στις 9:30 μ.μ.

More Info - Κρατήσεις : 26650 25069

Donatello Cafe
Γρ. Λαμπράκη 12, Ηγουμενίτσα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική την Πέμπτη στο Donatello Cafe Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική την Πέμπτη στο Donatello Cafe Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Kαθαρόαιμοι Έλληνες οι Σουλιώτες, που μιλούσαν την αρβανίτικη και όχι την αλβανική γλώσσα...

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

 
 
Οι Σουλιώτες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. 
 
Από το Άρβανον, τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που απαντά ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής, δηλαδή από την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. 
 
Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. 
 
Στα Βαλκάνια κατά τους τελευταίους πέντε τουλάχιστον αιώνες η Ορθόδοξη πίστη - και γενικότερα η θρησκεία - διαμορφώνει την εθνική συνείδηση πολύ περισσότερο και από το γλωσσικό ιδίωμα. 
 
Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. 
 
Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. 
 
Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. 
 
Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένας Έλλην αρβανιτόφωνος; 
 
Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. 
 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση... 
 
Read More »
Kαθαρόαιμοι Έλληνες οι Σουλιώτες, που μιλούσαν την αρβανίτικη και όχι την αλβανική γλώσσα...  Kαθαρόαιμοι Έλληνες οι Σουλιώτες, που μιλούσαν την αρβανίτικη και όχι την αλβανική γλώσσα... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Νεκρό σε τροχαίο 29χρονος μοτοσικλετιστής

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Ανείπωτος είναι ο πόνος που σκόρπισε ο θάνατος ενός 29χρονου παλικαριού.
 
Αρραβωνιασμένος, ετοίμαζε το ξεκίνημα της καινούριας του ζωής..

Όμως η μοίρα έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι της..

Ο 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Άρτας, στον κόμβο του στρατοπέδου Παπακώστα.

Η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο ΙΧ.

Ο 29χρονος βρέθηκε στο έδαφος, σοβαρά τραυματισμένος. 
 
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Άρτας. 
 
Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών ο 29χρονος εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του αλλά και ολόκληρο το Κομπότι Άρτας.
Read More »
Νεκρό σε τροχαίο 29χρονος μοτοσικλετιστής  Νεκρό σε τροχαίο 29χρονος μοτοσικλετιστής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

 
Αγαπητοί γονείς, 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να θυμηθούμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί «όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα». 
 
Τους τελευταίους μήνες όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες εικόνων ανθρώπων που διασχίζουν πεζοί την Ευρώπη, κουβαλώντας στους ώμους τα παιδιά και τους γονείς τους σέρνοντας τα όποια υπάρχοντά τους και αναζητώντας νέες πατρίδες. 
 
Τις τελευταίες εβδομάδες τα κράτη της “Ενωμένης” Ευρώπης των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σύνορά τους αρνούμενα να δεχτούν νέους πρόσφυγες και δείχνοντας για μία ακόμη φορά το σκληρό πρόσωπό τους. 
 
Τα κράτη αυτά, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί “εταίρους μας”, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμβάλουν στη δικαιότερη κατανομή των πληθυσμών των προσφύγων στις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου. 
 
Και το κάνουν αυτό παρά το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά -τα ισχυρότερα- ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες αυτές οι χώρες (η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ και τόσες άλλες). 
 
Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι ισχυροί της Ευρώπης παρενέβησαν απροκάλυπτα στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των χωρών αυτών, για να προωθήσουν τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. 
 
Να θυμηθούμε ότι οι ίδιοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη μας το 1922 έκαναν τους προγόνους μας να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να έρθουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. 
 
Να θυμηθούμε ότι από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι, ότι ο πόλεμος αποτελεί ένα μέσο με το οποίο οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, όταν δε χάνονται στα πεδία των μαχών. 
 
Να θυμηθούμε την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. 
 
Όλοι μαζί επιβάλλεται να παλέψουμε ώστε: 
 
- Στους χώρους προσωρινής διαμονής προσφύγων να διασφαλιστούν ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 
 
- Να δίνεται άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση χωρίς καμία διάκριση. 
 
- Η μεταφορά των προσφύγων να γίνεται απευθείας από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ελλάδα κ.ά) στις χώρες προορισμού με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
- Να αποχωρήσει άμεσα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όλοι μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά! 
 
Μάρτιος 2016 
Το Δ.Σ.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Το Facebook μετακόμισε το Ζαγόρι στην… Αλβανία!

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε.. 
 
Ήταν εκδρομή στο Ζαγόρι και γοητευμένος από την περιοχή, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους περισσότερους, έβγαλε μία όμορφη φωτογραφία –αυτή που βλέπετε- και έκανε κοινοποίηση παρουσίας στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook...

Και διαπιστώνει με έκπληξη ότι το Ζαγόρι... μετακόμισε στην Αλβανία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι... 
 
Ήταν όμως απολύτως σίγουρος ότι δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχε μπερδέψει τους τόπους.. 
 
Στο Ζαγόρι ήταν.. 
Της Ηπείρου!

Δεν ξέρουμε αν είναι ο μοναδικός στον οποίο συνέβη κάτι τέτοιο.. 
 
Αν πρόκειται για ένα... στιγμιαίο λάθος ή αν το Facebook αποφάσισε να αλλάξει τα σύνορα της χώρας και μαζί της Ηπείρου...

Εμείς γνωρίζουμε καλά που βρίσκεται το Ζαγόρι αλλά λάθη με την γεωγραφία και κυρίως με τα σύνορα –την εθνική κυριαρχία- δεν μπορεί να είναι ούτε στιγμιαία ούτε τυχαία..

Αν πρόκειται για κάτι άλλο, τότε γίνεται πιο σοβαρό.
Read More »
Το Facebook μετακόμισε το Ζαγόρι στην… Αλβανία! Το Facebook μετακόμισε το Ζαγόρι στην… Αλβανία! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 54χρονος ο οποίος μετέφερε έναν παράνομο μετανάστη

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Συνελήφθη, χθες (21-03-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, διαπίστωσαν ότι αυτός μετέφερε έναν 48χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 54χρονος ο οποίος μετέφερε έναν παράνομο μετανάστη Συνελήφθη 54χρονος ο οποίος μετέφερε έναν παράνομο μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου διοργανώνουν θεατρική εκδήλωση, την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

· ανάγνωση του μηνύματος, διακεκριμένου ανθρώπου του θεάτρου ο οποίος επιλέγεται κάθε φορά από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) να το γράψει, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

· Θεατρική παράσταση με τα μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς «Η αδέσμευτη» και «Λαίδη Φθειροζόλ» από τους σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου

· «Τραγούδια από το θέατρο» από τους σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου

Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας,  οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου έχουν την τιμή να προσκαλέσουν όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Βρέθηκε καβάντζα με 3 κιλά και 340 γρ. κάνναβης

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν κρυμμένη ανάμεσα σε θάμνους και δένδρα, σε σημείο κοντά στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης, βάρους (3.340) γραμμαρίων, η οποία εχτές (21-03-2016) το πρωί περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε.

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Βρέθηκε καβάντζα με 3 κιλά και 340 γρ. κάνναβης Βρέθηκε καβάντζα με 3 κιλά και 340 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Σύλλογος Κτηνοτρόφων: Ανοιχτή συζήτηση στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Καλούνται οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Σουλίου την Tρίτη 22/03/2016 στην Tαβέρνα «H Παρέα» στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς στις 8:00 το βράδυ σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Είναι μια προσπάθεια του συλλόγου μας να ακούσουμε και να καταγραψουμε τα προβλήματα όλων ώστε να δοθούν συνολικες λύσεις όπου είναι εφικτό.

Παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι να είναι εκει άσχετα με το αν είναι μέλη του συλλόγου η όχι.

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
Read More »
Σύλλογος Κτηνοτρόφων: Ανοιχτή συζήτηση στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς Σύλλογος Κτηνοτρόφων: Ανοιχτή συζήτηση στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες - Μικρασιατική καταστροφή αύριο στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Read More »
Εκδήλωση για τους πρόσφυγες - Μικρασιατική καταστροφή αύριο στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση για τους πρόσφυγες - Μικρασιατική καταστροφή αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Να εξετάσει την αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση, ζητά ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι με το ισχύον καθεστώς των 12 δόσεων, επιχειρήσεις και επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν ή ακόμα και να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:Προς τους:

κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Επέκταση αριθμού μηνιαίων δόσεων πάγιας ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης»

Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.1 της παραγράφου ΙΑ του άρθρου 1 του Ν. 4152/2013, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4158/2013 και με τις διατάξεις της παραγράφου Ε- υποπαράγραφος Ε1 του Ν.4336/2015, παρέχεται η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση προϋποτίθεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης ενώ οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μετά των προβλεπόμενων προσαυξήσεων εξοφλούνται, κατ' ανώτατο όριο, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ο περιορισμένος αριθμός των μηνιαίων δόσεων υποχρεώνει τους δικαιούχους - επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες – στην καταβολή ποσών ανά μήνα στα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα είτε να εκπίπτουν της πάγιας ρύθμισης, είτε να μην μπορούν να ενταχθούν εξ αρχής.

Η απουσία ενός αποτελεσματικού προγράμματος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία επιτείνει την υστέρηση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία στηρίζονται κυρίως στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) που διαβίβασε πρόσφατα στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τα 15.3 δισ. ευρώ - όταν το τρέχον υπόλοιπο στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 ανερχόταν στο ποσό των 14,9 δισ. ευρώ - ενώ το συνολικό ποσό των εισπράξεων από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και το Δεκέμβριο του 2015 δεν υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν προτίθενται να εξετάσουν την επέκταση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων, τουλάχιστον εις το διπλάσιο, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης,

- Εάν και ποια άλλα μέτρα μελετώνται για τον εξορθολογισμό της πάγιας ρύθμισης ώστε να συμπεριλάβει ει δυνατόν περισσότερους οφειλέτες.
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

ΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα. Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ηγουμενίτσας, από τις δύο αυτοκτονίες συμπολιτών μας, με διαφορά λίγων ωρών.

Στην πρώτη περίπτωση, εχτές το βράδυ, 50χρονος από το χωριό Ρίζανη, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του.

Το δεύτερο τραγικό συμβάν, συνέβη σήμερα το πρωί, όταν 47χρονος έδωσε τέρμα στη ζωή του, αυτοπυροβολούμενος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή του Παραποτάμου.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας, στις οικογένειες και τους οικείους των δύο συμπολιτών μας και ελπίζουμε να μην τριτώσει το κακό.
Read More »
ΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα. Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες ΣΟΚ στην Ηγουμενίτσα. Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται 4 έργα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μεταφέρονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις τα έργα «Βελτίωση και Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Πόλης Φιλιατών», «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Πλατάνου και Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών», «Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών» και «Ασφαλοτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Σαγιάδας». Αυτό επιβεβαιώνεται από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Β. Γιόγιακας.

Στην απάντηση διευκρινίζεται ότι τα έργα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις για να μεταφερθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς: α. αποτελούν έργα της προηγούμενης περιόδου που δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015 και β. ο Δήμος Φιλιατών είχε υποβάλει εγκαίρως, το Νοέμβριο του 2015, το 1ο αίτημα πληρωμής για κάθε έργο. Σημειώνεται επίσης ότι τυπική μεταφορά των έργων και η καταβολή της πρώτης πληρωμής του έργου που έχει αιτηθεί ο Δήμος θα πραγματοποιηθεί μετά τον καθορισμό του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. 
 
 
Read More »
Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται 4 έργα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Φιλιατών Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται 4 έργα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Θωμά Πιτούλη, γιατί, μετά από σχετικό αίτημά μας, ανταποκρίθηκε άμεσα και κάλυψε τα έξοδα της μετάβασης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας καθώς και των συνοδών τους εκπαιδευτικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αθήνα. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν από τις σχολικές μας μονάδες ακόμα και τέτοια μικρά ποσά ώστε να καλυφθούν αντίστοιχα έξοδα. Θεωρούμε όμως ότι η επένδυση στη γνώση και στην εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τη χώρα μας τη συγκεκριμένη εποχή, καθώς μακροπρόθεσμα δημιουργεί πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα και ανταποδίδει ποικιλοτρόπως στην κοινωνία μας τις όποιες επιχορηγήσεις προσφέρονται.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για την προσφορά αυτή και ευελπιστούμε ότι και άλλοι φορείς της περιοχής μας θα ανταποκριθούν θετικά σε ανάλογες πρωτοβουλίες του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου ΗγουμενίτσαςΓεώργιος Κύλλας

Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016Α΄. ΓΕΝΙΚΑ

1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών

Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών

και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι

και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς

και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες

της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.Β΄. ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 12.00΄: Προσκύνημα των μαθητών και σπουδαστών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , παρουσία των Αρχών της πόλης.

Γ’. ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού

της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ, επ’ ευκαιρία της

εορτής του Ιερού Ναού. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής

Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και συνοδεία των Αρχών και του λαού της πόλης.

Δ΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

1. Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ

- Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Άννα Ρεντζεπέρη, Φιλόλογο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.10΄.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

β.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο

γ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο

δ.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας

ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας

στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας

θ.- Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας

ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας

ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας

ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής

ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. ΑντίστασηςΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ5.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:

α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας

β.- Της σημαίας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

γ.- Τμήματος Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

δ.- Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

«ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».

ε. Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου

«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

στ.- Τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και

Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΥΠΕΥΘΥΝΟ για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κ. Πασχοδήμα Γεώργιο6.- Ώρα 12.30΄: Εθνικοί χοροί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας *

υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Κλειστό

Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στο Λαδοχώρι.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Σημαντική η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2016

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2016. 

Την αποστολή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, του πιο δυναμικού εξαγωγικού κλάδου της Ηπείρου, στην σημαντική αυτή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της από 19 έως 21 Μαρτίου 2016 για εκθέτες, εμπόρους, χιλιάδες επισκέπτες και καταναλωτές στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξένησε στο περίπτερο της η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, με την παρουσία τους στη έκθεση έκαναν ένα μεγάλο άλμα στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων τους σε νέες αγορές. 

 

Κατά κοινή ομολογία όλων η εκθεσιακή τους συμμετοχή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς διαπιστώθηκε εξαιρετικά μεγάλη ροή επισκεψιμότητας στο περίπτερο της Περιφέρειας και του Συλλόγου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εμπορικούς επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης, που προέρχονταν από πάρα πολλές χώρες, για τα προϊόντα όχι μόνο των υδατοκαλλιεργειών αλλά και της περιοχής μας. 

Άλλωστε ο Σύλλογος, προσέφερε στους επισκέπτες, τσιπούρα και λαβράκι καπνιστό, συνοδευόμενο από εκλεκτά Ηπειρωτικά κρασιά και τσίπουρα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει όχι μόνο το προϊόν αλλά την Ηπειρωτική παραγωγή γενικότερα. 

Η υποδοχή που είχαν αυτά τα νέα προϊόντα από τους επισκέπτες γεννά αισιοδοξία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέα, καινοτόμα, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.

To περίπτερο του συλλόγου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, οι οποίοι και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του Συλλόγου. 

Αρωγός στην προσπάθεια του Συλλόγου, πέρα από την Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.
Read More »
Σημαντική η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2016  Σημαντική η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Ενημέρωση κτηνοτρόφων στο Φιλιάτι για τα αναπτυξιακά προγράμματα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ. 


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Β. ΠΑΡΟΛΑΣ, ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Read More »
Ενημέρωση κτηνοτρόφων στο Φιλιάτι για τα αναπτυξιακά προγράμματα  Ενημέρωση κτηνοτρόφων στο Φιλιάτι για τα αναπτυξιακά προγράμματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Χορευτικές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 στην Πλατεία Δημαρχείου στις 12:30 μ.μ. αμέσως μετά την παρέλαση. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται στο κλειστό γυμναστήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ» την ίδια ώρα.
Read More »
Χορευτικές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Χορευτικές εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις σχιστίες στα Ιωάννινα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016
  
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις σχιστίες, στα Ιωάννινα το Σάββατο 19-03-2016, στον πολυχώρο Δημ.Χατζής. 

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης και το κέντρο διατροφικών μελετών (Ι.Δ.Μ.Ε). Τον συντονισμό της ημερίδας είχαν ο Τάσος Μώκας και ο Γιάννης Σουπιός. 

 

Ομιλήτες ήταν ο Τσάγκας Ανδρέας Γυναικολόγος, η Βέρμπη - Αυδή Λούλα παιδίατρος, ο Γκόλας Ευάγγελος Ωτορινολαρυγγολόγος, η Τσόγκα Αλεξάνδρα Λογοθεραπεύτρια, ο Kεχαγιάς Νίκος, ΣΓΠχος ο Τσέκος Αντώνης ΣΓΠχος, η Κολεβέντη Κατερίνα Στρατιωτικός οδοντίατρος και ο Καρατζένης Δημήτρης Παιδοψυχίατρος. Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του τμήματος λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, Δρ. Γρηγόριος Νάσιος, όπως και η πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ιωαννίνων, Μαρία Σκανδάλη.
Read More »
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις σχιστίες στα Ιωάννινα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις σχιστίες στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

 
Αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των ομογενών Ηπειρωτών της φιλαδέλφεια Αμερικής. 

 Είναι το συναπάντημα παλαιότερων και νεότερων γενιών υπό τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου και των παραδοσιακών και αυθεντικών γεύσεων του τσίπουρου και του πατσά που είχαν την τιμητική τους. 

Πέρα όμως απ’ αυτή τη γιορτή, το αντάμωμα των Ηπειρωτών που χρόνια τώρα ζουν και μεγαλουργούν στη Φιλαδέλφεια έχει και το φιλανθρωπικό του σκοπό. 

Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα δοθούν στη Μονή Δουραχάνης στα Γιάννενα και θα ενισχύσουν το έργο του ακούραστου παπά Θανάση. 

 

Το καλοκαίρι αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα και θα παραδώσει στη Μονή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Είναι η 10η συνάντηση των Ηπειρωτών μικροί και μεγάλοι τίμησαν την περίφημη «τσιπουροβραδιά» η φήμη της οποίας ξεπέρασε τα όρια της πολιτείας. 

Η Ήπειρος είχε την τιμητική της, έτσι όπως της αρμόζει από ηπειρώτες που ποτέ δεν ξεχνούν την πατρίδα τους. 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κεΐσογλου και ιδιοκτήτης του μοναδικού ομογενειακού μέσου Cosmosphilly.com στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των ομογενών και της πατρίδας, επεσήμανε τη δράση του Συλλόγου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κυρίως στη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα που πλήττεται από την κρίση. 

Στη φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, πλημμύρισε η αίθουσα, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι το πρωί υπό τους ήχους της ηπειρωτικής παράδοσης, της Ελλάδας.
Read More »
Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Δεσμεύσεις από το Κεντρικό Κράτος για το μεταναστευτικό ζητάνε οι Δήμαρχοι της Ηπείρου

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου σε συνεδρίασή του, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν και Δήμαρχοι από όλη την Ήπειρο, συζήτησε το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: 

Είμαστε διατεθειμένοι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η οποία έχει πάρει εθνικές διαστάσεις. 

Διαπιστώνουμε όμως για άλλη μια φορά με λύπη, ότι δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος κεντρικός σχεδιασμός για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. 

Ως εκ τούτου ζητούμε : 
α) Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο σε επίπεδο Ηπείρου, όπου θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Αυτοδιοίκηση, από την αρχή του εγχειρήματος έως τη λήξη του προσφυγικού προβλήματος και την εκ νέου απόδοση των χώρων στις Τοπικές Κοινωνίες . 
 β) Να υπάρξουν δεσμεύσεις από το Κεντρικό Κράτος για την ισομερή κατανομή των προσφύγων, για τον αριθμό που θα φιλοξενηθούν στην Ήπειρο, το χρονικό διάστημα φιλοξενίας τους και για το ποιος θα αναλάβει το κόστος του εγχειρήματος. 
γ) Να προστατευθούν οι Τοπικές Κοινωνίες από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών κάτι που θέτει και ως προϋπόθεση οι υποδομές να είναι ελεγχόμενες. 
δ) Θεωρούμε ότι οι προτεινόμενες θέσεις πρέπει να τύχουν της έγκρισης των Δημοτικών μας Συμβουλίων, σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
 ε) Οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν λόγο στην διαχείριση των κονδυλίων που θα διατεθούν από την πολιτεία, καθότι αυτοί θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της φιλοξενίας
Read More »
Δεσμεύσεις από το Κεντρικό Κράτος για το μεταναστευτικό ζητάνε οι Δήμαρχοι της Ηπείρου  Δεσμεύσεις από το Κεντρικό Κράτος για το μεταναστευτικό ζητάνε οι Δήμαρχοι της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5