Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Νταής

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Νταής


Στους καινούριους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Χαριλάου Τρικούπη, από εδώ και πέρα ανατίθεται η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η τεκμηριωμένη κριτική που φιλοδοξεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στους αντιπάλους του στον δρόμο προς την κάλπη της απλής αναλογικής.
Αρκετά είναι νέα πρόσωπα, με σημαντικά βιογραφικά στον τομέα τους, η δε σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενώ σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο Παναγιώτης Νταής αναλαμβάνει το πόστο του Αναπληρωτή Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης με Γραμματέα την Έφη Στεφοπούλου.

Οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανάσης Πετρόπουλος και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής αναλαμβάνουν το βάρος καίριων τομέων όπως οι Ενέργεια – Οικονομία – Ανάπτυξη – Εργασία – Κοινωνική Ασφάλιση – Αγροτική Ανάπτυξη – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Αμυνα – Τουρισμού.
Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνεται στο θέμα, αλλά και να τονιστεί η πολιτική αντίστιξη με τη Ν.Δ., για παράδειγμα, όπου τον εν λόγω τομέα κρατά ο υιός Πάτσης. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος, εκ των συντακτών του Νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, που θεωρείται έξπερτ.
Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από τη δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για τη στελέχωση των τομέων.
Στα “βαριά βιογραφικά” συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κωνσταντίνος Τσάνης εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης «The World Bank Group» στην Ουάσιγκτον κ.λπ.
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου πλαισιώνει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει γραμματέας Πολιτισμού και η Κατερίνα Λάσπα τον τομέα Εθελοντισμού.
Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς εξωτερικών, αυτοδιοίκησης και απόδημου ελληνισμού.
Read More »
Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Νταής Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Νταής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Με 2 θεατρικά και σεμινάριο κορυφώνεται ο 12ος θεατρικός Νοέμβρης της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Με 2 θεατρικά και σεμινάριο κορυφώνεται ο 12ος θεατρικός Νοέμβρης της Παραμυθιάς


Φτάσαμε λοιπόν στο 4ο και τελευταίο ΠΣΚ του 12ου θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά μ4ε τίτλο “Θεατρικό +απάντημα” !!!!.

Σας προσκαλούμε λοιπόν :

Την Παρασκευή 2/12/22 με μια υπέροχη κωμωδία από τους “Οι Αθεράπευτοι” : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του Ντ. Φο στις 21.00 .

Το Σάββατο 3/12/22 η (καθιερωμένη ως τελευταία του Θ.Ν.) παιδική παράσταση από τους “Ερασιτέχνες Αμαλιάδας” : “Ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ” στις 20.00 (μια ιστορία που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι)

Την Κυριακή 4/12/22 στις 17.00 θα κλείσουμε με ένα βιωματικό σεμινάριο με την θεατρολόγο Ηλέκτρα Μήτσουρα .

Η όλη διοργάνωση οργανώθηκε από το θεατρικό σύλλογο ΘεαΤο Παραμυθιά Θεσπρωτία σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σουλίου και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και με την υποστήριξη του Εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς αλλά και την βοήθεια των χορηγών μας .

Σας περιμένουμε !
Πλαισιώστε το τελευταίο ΠΣΚ του 12ου Θ.Ν γιατί του χρόνου θα τον ξαναβρείτε !!!!
Read More »
Με 2 θεατρικά και σεμινάριο κορυφώνεται ο 12ος θεατρικός Νοέμβρης της Παραμυθιάς Με 2 θεατρικά και σεμινάριο κορυφώνεται ο 12ος θεατρικός Νοέμβρης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέστανηςRead More »
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης 


Οι μέρες μετράνε αντίστροφα για να υποδεχτούμε την πιο όμορφη και πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου.
Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που προετοιμάστηκαν για τις γιορτινές Ημέρες που έρχονται!
Read More »
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι


Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας γράφεται ο επίλογος στο πολυσυζητημένο θέμα για το φωτοβολταϊκό πάρκο παραγωγών και άλλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα και προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις λόγω των προσώπων που μετέχουν στο σχήμα των παραγωγών και της στενής οικογενειακής ή και πολιτικής σχέσης με την Περιφερειακή Αρχή.
Η Αποκεντρωμένη προχώρησε στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατασκευή του.
Το συγκεκριμένο πάρκο με εγκατεστημένη ισχύ 45,4 MW θα αναπτυχθεί σε δύο αγροτεμάχια στη θέση «Λιβάδι Μεσοβουνίου».
Η συνολική έκταση είναι 1.400 θα χρησιμοποιηθούν όμως τμήματα αυτής για τα 91 φωτοβολταϊκά από αντίστοιχους ιδιώτες- παραγωγούς.

Δύο σημεία έχουν ιδιαίτερα αξία στην απόφαση της Αποκεντρωμένης:
-Στους παραγωγούς δεν περιλαμβάνεται τελικά ο Δήμος Ηγουμενίτσας που επιχειρήθηκε να αποτελέσει το 92ο μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
-Στην απόφαση έγκρισης της ΜΠΕ αναφέρονται όλα τα ονόματα –και τα 91- όσων μετέχουν στο συγκεκριμένο σχήμα παρότι από άλλους φορείς κατά το στάδιο των γνωμοδοτήσεων είχε επιχειρηθεί να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση με επίκληση των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση ΕΔΩ
Read More »
Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Τα πλατάνια στην Ήπειρο πεθαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Τα πλατάνια στην Ήπειρο πεθαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα πλατανοδάση χάνονται το ένα μετά το άλλο χωρίς να μπορεί να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους που χτυπά τα τελευταία χρόνια. 
Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι η νόσος μεταδίδεται με τα έντομα και τα πουλιά, πέρα από τους τρόπους που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα. 
Αν οι ενδείξεις μετατραπούν σε αποδείξεις τότε είναι θέμα χρόνου να νεκρώσει ακόμη μεγαλύτερος αριθμός δέντρων. 
Νεαρά δένδρα συνήθως νεκρώνονται σε χρόνο μικρότερο των δύο ετών, ενώ τα μεγαλύτερα δένδρα μπορούν να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια μετά την προσβολή τους, ωστόσο, ο θάνατος των προσβεβλημένων φυτών είναι αναπόφευκτος. 
Αρχικά τα δέντρα απογυμνώνονται και μετά σαπίζουν. 
Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στα παρόχθια πλατανοδάση κατά μήκος των ποταμών Αράχθου, Αχέροντα, Λούρου, Αώου, Βοϊδομάτη και Καλαμά στην Ήπειρο. 
Σε αρκετά τμήματα αυτών των ποταμών έχει καταστραφεί πλήρως η παρόχθια βλάστηση πλατάνου.
Η ασθένεια που μετέδωσαν τα μπαούλα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά την πλέον διαδεδομένη εκδοχή, ο μύκητας εισήχθη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με ξύλο πλατάνου που είχε χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κιβωτίων για τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ. 

Στο βίντεο βλέπουμε το πλατανόδασος Αγίου Γεωργίου Φιλιππιάδας που το διασχίζει ο Λούρος ποταμός όπως είναι σήμερα. 

Music info: [ Free Epic Soundtrack ] Cinematic Celtic Instrumental [ NO COPYRIGHT MUSIC ] Alexander Nakarada 
Instagram: n.p._production https://bit.ly/2QnGVYS 


Read More »
Τα πλατάνια στην Ήπειρο πεθαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ) Τα πλατάνια στην Ήπειρο πεθαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Ξενάγηση Εκπαιδευτικών στο κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Ξενάγηση Εκπαιδευτικών στο κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα


Στις 19 και 26 Νοεμβρίου 2022 εβδομήντα εννέα καθηγητές και δάσκαλοι από όμορους νομούς (Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Άρτας, Λευκάδας) επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» και συγκεκριμένα της δράσης εκπαίδευσης δασκάλων & καθηγητών για την Ιχθυοκαλλιέργεια Θεσπρωτίας, που υλοποίησε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και το ΚΕΠΕΑ Φιλιατών.
Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην έκθεση και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Μονάδας για την πλούσια πανίδα, χλωρίδα και τους σημαντικούς τύπους οικοτόπων της προστατευόμενης περιοχής του Καλαμά καθώς και για το καθεστώς προστασίας της το οποίο είναι απαραίτητο για την ορθολογική διαχείρισή της.


Read More »
Ξενάγηση Εκπαιδευτικών στο κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Ξενάγηση Εκπαιδευτικών στο κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Ανάκληση της άδειας για τα ασφαλτικά ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Ανάκληση της άδειας για τα ασφαλτικά ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Με τον χαρακτήρα του έκτακτου και του κατεπείγοντος συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας η αδειοδότηση της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας.
Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής ενημέρωση από τον πρόεδρο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας Παναγιώτη Πάντο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης από το 2001, οπότε και κατατέθηκε το αίτημα για αυτή την «επένδυση» στην περιοχή και τον πρόεδρο του συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χεκίμογλου, ο οποίος έκανε εκτενή παρουσίαση των νομικών πλευρών.
Όπως αναφέρθηκε, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες που έχει με ΚΥΑ εγκριθεί και ισχύει από τις 04/11/2011 «θωρακίζει» τη Σαγιάδα ως ιχθυοκαλλιεργητική περιοχή και δεν επιτρέπει την εγκατάσταση βιομηχανικών δραστηριοτήτων σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζεται καθώς, όπως και από την αυτοψία που διενήργησε το ίδιο το υπουργείο περιβάλλοντος, πριν εκδώσει την επίμαχη άδεια εγκατάστασης, διαπιστώνεται ότι στα 750 μέτρα από την θέση που χωροθετείται η αποθήκη των πετρελαιοειδών υπάρχει και λειτουργεί μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.
Με τον ίδιο χαρακτηρισμό, της ιχθυοκαλλιεργητικής ζώνης, χαρακτηρίζεται η περιοχή και στο Χωροταξικό της Ηπείρου, κάτι που επίσης φαίνεται να μην έχει ληφθεί υπόψη στην αδειοδότηση, ενώ οι μόνες άλλες δραστηριότητες που στην ουσία επιτρέπονται στην περιοχή είναι η βόσκηση.
Τέλος, φυσικά, είναι σαφές ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από τις 11/05/2022, με Π.Δ. που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η περιοχή είναι Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
Η μη εξέταση των αδειοδοτήσεων της επίμαχης επένδυσης πετρελαιοειδών, μέσα από το συγκεκριμένο πλαίσιο, προφανώς αποτελεί ελάττωμα τόσο της άδειας εγκατάστασης, όσο και της βεβαίωσης χρήσης γης που έδωσε στις 18/05/2022, μόλις μια βδομάδα μετά την έκδοση του ΠΔ της ΠΟΑΥ η πολεοδομία του Δήμου Ηγουμενίτσας.
«Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας, από άγνοια ότι είχε εκδοθεί το ΠΔ της ΠΟΑΥ» χορήγησε τη βεβαίωση χρήσης γης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΥ Π. Πάντος, με τον Ι. Χεκίμογλου, να σημειώνει ότι από το σύλλογο υδατοκαλλιεργητών, υπεβλήθη ήδη αίτηση ανάκλησης της εν λόγω βεβαίωσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την απόφασή του σημειώνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη δραστηριότητα στη Λωρίδα Σαγιάδας πλην των ιχθυοκαλλιεργειών και της ήπιας κτηνοτροφίας», ζητά την προστασία της περιοχής από οποιαδήποτε άλλη οχλούσα δραστηριότητα, ζητά την ανάκληση της άδειας εγκατάστασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ζητά τέλος τον επανέλεγχο της βεβαίωσης χρήσης γης της πολεοδομίας, η οποία όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «έχει δια νόμου δικό της πρωτόκολλο και ανεξαρτησία» και οι αποφάσεις της δεν μπορούν να ανακληθούν από τον ίδιο.
Πέραν της απόφασης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
Read More »
Ανάκληση της άδειας για τα ασφαλτικά ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας Ανάκληση της άδειας για τα ασφαλτικά ζητά ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Παρασκευή και μεσημέρι και βράδυ στο 3D στην Πλαταριά

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022

Παρασκευή και μεσημέρι και βράδυ στο 3D στην ΠλαταριάRead More »
Παρασκευή και μεσημέρι και βράδυ στο 3D στην Πλαταριά Παρασκευή και μεσημέρι και βράδυ στο 3D στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, επέλεξε τα στοιχήματα «Ημίχρονο/Τελικό» & «Ακριβές Σκορ» σε πέντε αγώνες από το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, την πρώτη κατηγορία της Σλοβακίας, της Λιθουανίας και της Ινδίας, έπαιξε το σύστημα 2-4-5 και κέρδισε 29.842,25 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε 6 συνεχόμενες κούρσες) ένας νικητής κέρδισε 15.426,75 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα φυγόποινος για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα φυγόποινος για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Γ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -4- ετών και -3- μηνών και χρηματική ποινή -800- ευρώ για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα φυγόποινος για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα φυγόποινος για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη με 100 γραμμάρια ηρωίνης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Συνελήφθη με 100 γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθη προχθές (29-11-2022) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, λίγο αφότου είχε προμηθεύσει δύο ημεδαπούς με δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1 γραμμαρίου, έναντι χρηματικού ποσού 40 ευρώ.
Οι συσκευασίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε χώρο διαμονής του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 4 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου» συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων,
· 2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
· χρηματικό ποσό 80 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη με 100 γραμμάρια ηρωίνης Συνελήφθη με 100 γραμμάρια ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Πρόσκληση για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλούν με χαρά μικρούς και μεγάλους στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18:00, στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων.

Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε λάμψη και φως στην πόλη μας μέσα από τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μας, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική μας και πολλά βεγγαλικά. Μαζί θα ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων και θα γευτούμε χριστουγεννιάτικα εδέσματα, καραμελωμένα μήλα, ζεστή σοκολάτα, ποπ κορν, μαλλί της γριάς και ζεστό κρασί δωρεάν για όλους.

Μαζί μας θα βρίσκονται οι ΤΡΙΟ ΤΕΝΟΡΟ με ρυθμούς Χριστουγέννων και όχι μόνο.
Read More »
Πρόσκληση για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόσκληση για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καταδικάζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο-ταφόπλακα για την Δημόσια Υγεία και καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους του ν Θεσπρωτίας σε κινητοποίηση για την απόσυρσή του την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη από τις 11:00-15:00 κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Φιλιατών , μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στην Δημόσια Υγεία,

Με το παρόν νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Σήμερα δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία και τις λοιπές δομές του ΕΣΥ, είτε επειδή οι εξετάσεις και οι θεραπείες τους δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε επειδή μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής η οποία για συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι και πάνω από 6 μήνες. Το παρόν νομοσχέδιο πάει αυτή την πολιτική ακόμα παραπέρα, αφού δίπλα στα απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν με ιδιωτικούς όρους τώρα θεσμοθετεί και τα απογευματινά ιατρεία. Ως αποτέλεσμα, οι δωρεάν υπηρεσίες του ΕΣΥ συρρικνώνονται ακόμα παραπέρα και οι ασθενείς υποχρεώνονται στραφούν είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στις απογευματινές (εμπορευματοποιημένες) δομές του Δημόσιου τομέα. Και όλα αυτά ύστερα από την εμπειρία της πανδημίας που έδειξε ολοκάθαρα πως τα διαλυμένα και υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία σήκωσαν όλο το βάρος της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας έκαναν χρυσές δουλειές χωρίς να βρέξουν τα πόδια τους.

Αυτή η βαρβαρότητα συνοδεύεται απαραίτητα από επίθεση των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών ιατρών που έχει ομόφωνα απορρίψει το ν/σ. Στοιχείο αυτής της επίθεσης είναι και η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Συνοδεύεται από δηλώσεις όπως αυτή της υφυπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα πως «οι Έλληνες είναι τζαμπατζήδες, δεν θέλουν να δίνουν λεφτά για την Υγεία τους», τη στιγμή που όλο το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στηθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού για να το «αρμέγουν» τα κοράκια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η πρόβλεψη για θεσμοθέτηση της ανεύρεσης χρημάτων για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας απόρων ασθενών μέσω της χορηγίας πλήθους (crowdfunding) όπου το δράμα του ασθενούς που δεν μπορεί να πληρώσει για την νοσηλεία του θα γίνεται reality show με στόχο να συγκινήσει κοινό και περιμένοντας τον φιλάνθρωπο χορηγό-σωτήρα δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανατριχίλα για το τι μας περιμένει από την υλοποίηση του ν/σ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση μεθαύριο Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 11:00-15:00 κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Φιλιατών. Το νομοσχέδιο είναι ήδη καταδικασμένο στην συνείδηση του λαού και πρέπει να αποσυρθεί, να μην κατατεθεί για ψήφιση.

Απαιτούμε Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Υγείας υψηλού επιπέδου με το σύνολο των εξετάσεων, νοσηλειών, θεραπειών να παρέχονται δωρεάν και ισότιμα προς όλο τον λαό, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, καμία ανάμειξη ιδιωτών στην χρηματοδότηση και λειτουργία του ΕΣΥ, με όποιο χαρακτήρα κι αν αυτή εμφανίζεται. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους φορείς και τους συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν την κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 13:00.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει και ζητά την απόσυρση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.
Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό και να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία. Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία αυτών που θησαύριζαν και την περίοδο της πανδημίας, των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία και αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιδείνωση της περίθαλψης του λαού που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας.
Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης, αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύει συνολικά τους όρους παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το λαό.
Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση για ένα σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Απαιτούμε :
· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα
· Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.
· Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
· Να μην κλείσει κανένα κέντρο Υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους φορείς και τους συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν την κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 13:00.
Read More »
Σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου


Λαδοχώρι Κυριακή 04/12/22.
🎯 Παιδική χαρά Αγ.Πέτρου & Παύλου
👉Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
👉Παιχνίδι με τον Άλεξ τον Μάγο.
👉 Αποστολή γράμματος στον Άγιο Βασίλη.
Σε περίπτωση βροχής το δρώμενο θα λάβει μέρος στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.
Ώρα 17:00
Read More »
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού


Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας συνεχώς χειροτερεύει. Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας βρίσκεται στο «κόκκινο». Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας βουλιάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες. Η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό , με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών, η κυβέρνηση βαθαίνει την ιδιωτική- επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, κλείνοντας την πόρτα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει. Αντί να δώσει στους υγειονομικούς αξιοπρεπείς μισθούς , τους σπρώχνει να συμπληρώνουν το εισόδημα τους από τις πληρωμές των ασθενών.

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Αυτό σηματοδοτούν τα επίμαχα άρθρα για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Τα επιχειρήματα του υπουργείου υγείας για να υπερασπιστεί το έκτρωμα αυτό έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα. Η αντίθεση των υγειονομικών σε αυτό είναι καθολική, όπως εκφράζεται με δεκάδες αποφάσεις σωματείων, ενώσεων, συλλόγων.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς διεκδικούμε:

- κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

- αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

- μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών

- ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΥγείαςΤο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ
Read More »
Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας του λαού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης στο Βημα TV : «Όλη η αλήθεια για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Μάριος Κάτσης στο Βημα TV : «Όλη η αλήθεια για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας»


Με αφορμή την άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή Λωρίδα της Σαγιάδας που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με απόφασή του στις 16/11/2022, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε συνέντευξη στις 29/11/2022 στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Βήμα» στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα:

Ο Μάριος Κάτσης σχετικά με την πρόσφατη νέα αδειοδότηση της εγκατάστασης πετρελαιοειδών στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας θέλησε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που προκαλούν οι σκόρπιες δηλώσεις του κ. Γιόγιακα και του Υπουργού κ. Αμυρά για να κρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

Δήλωσε συγκεκριμένα:
Η αρχική άδεια εγκατάστασης που δόθηκε το 2012 έχει λήξει οριστικά το 2020
Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης είναι νέα άδεια και μάλιστα ενώ έχει εκδοθεί το ειδικό χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών που δίνει αποκλειστικές χρήσεις γης για υδατοκαλλιέργειες
Οι παρατάσεις που δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν τυπικές και προβλεπόμενες βάση νόμου υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν και οι υπόλοιπες αδειοδοτήσεις από τα άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες. Οι λοιπές προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις όμως ήταν αρνητικές και για αυτό τα ασφαλτικά δεν έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που έληξε η άδεια.
Ή η ΠΟΑΥ υπερισχύει άρα η νέα άδεια είναι έκνομη και πρέπει να ανακληθεί ή το ΠΔ της κυβέρνησης ΝΔ άφηνε τρύπες εσκεμμένα για την επένδυση. Σε κάθε περίπτωση έχει την ευθύνη. Ωστόσο κατά την έκδοση της ΠΟΑΥ και στη διαβούλευσή της δεν φάνηκε να προέκυψαν νομοθετικές τρύπες.
Ο κ. Γιόγιακας επιχειρεί γελοίο συμψηφισμό ευθυνών γιατί ουσιαστικά είναι ΥΠΕΡ των ασφαλτικών και ψάχνει διαμοιρασμό πολιτικού κόστους που τον βαρύνει εξ ολοκλήρου.

Στη συνέχεια ο κ. Κάτσης προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για το ζήτημα και στηλίτευσε τον κυβερνητικό βουλευτή για υποκρισία καθώς οι ιχθυοκαλλιεργητές, το Υπουργείο και η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι είναι υπέρ της επένδυσης και πήγαινε χέρι χέρι με τους επενδυτές στα Υπουργεία.
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι επί θητείας Γιόγιακα η Θεσπρωτία δεν έμεινε στάσιμη αλλά έκανε πολλά βήματα πίσω καθώς μείναμε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το λιμάνι ξεπουλιέται, ο πρωτογενής τομέας υποφέρει και κανένα νέο έργο δεν έχει χρηματοδοτηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης


Read More »
Μάριος Κάτσης στο Βημα TV : «Όλη η αλήθεια για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας» Μάριος Κάτσης στο Βημα TV : «Όλη η αλήθεια για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τους βασικούς στόχους του προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τους βασικούς στόχους του προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027»


Τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αξιοποίηση του Προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027» περιέγραψε συνοπτικά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στα Ιωάννινα.

«Όραμά μας είναι να φτάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο την Ήπειρο», υπογράμμισε για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι το νέο πρόγραμμα έχει πολύ περισσότερους πόρους, ήτοι 426,1 εκ. ευρώ από το προηγούμενο που είχε 295 εκ. ευρώ. «Καταλαβαίνετε ότι αλλάζουν όλα και θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εταίρους για να κάνουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει και έχετε εγκρίνει ως Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε απευθυνόμενος και προς τα στελέχη της που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος σε επιμέρους δράσεις, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει αρκετές στην έρευνα και στην καινοτομία. «Στο προηγούμενο πρόγραμμα- εξήγησε- είχαμε 44 ενέργειες με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις. Μέσα από αυτά προσπαθούμε να συνδέσουμε την έρευνα με την επιχειρηματικότητα και είδαμε μεγάλη διαφορά».


Το νέο πρόγραμμα έχει επίσης δράσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια, την κινητικότητα, την κοινωνική συνοχή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου στην Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, σε συνέχεια αυτής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον επιτυχημένη της χώρας. «Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να έχουμε και άλλες χωρικές ενότητες, όπως για το Σούλι, για τα Ιαματικά Λουτρά και τα Μαστοροχώρια και για ένα τμήμα των Τζουμέρκων, εκτός από τις πρωτεύουσες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Είχαμε παραλάβει την Ήπειρο στις τελευταίες θέσεις, έχουμε προχωρήσει αρκετά και έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες να πάμε καλύτερα. Στόχοι μας είναι η εξωστρέφεια και η βιώσιμη-αξιοβίωτη αειφορική ανάπτυξη. Κοιτάμε αξιοποιώντας το περιβάλλον να κάνουμε την Ήπειρο ελκυστικό προορισμό. Ετοιμάζουμε επίσης και ενεργειακό χώρο για να χρηματοδοτήσουμε δράσεις, ενώ θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Έγινε ένας τεράστιος αγώνας για τα περιφερειακά μας προγράμματα και στους πέντε στόχους της Ε.Ε. Θέλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες με δράσεις στην έρευνα, στην υγεία, στην επιχειρηματικότητα, στις υποδομές μεταφορών». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε δύο από τις μεγάλες εκκρεμότητες στα οδικά δίκτυα, ήτοι τον άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, για τον οποίο είπε ότι γνωρίζουμε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών και για τη σύνδεση Ιόνιας – Πρέβεζας και τον παραλιακό άξονα, που θα τους αναλάβει η Περιφέρεια.

Ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ

Ο Γ.Γ.ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος στην εισαγωγική του τοποθέτησε ευχαρίστησε τα στελέχη της ΕΥΔ για το έργο τους, τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου είναι από τα πρώτα που εγκρίθηκαν, αναφέρθηκε στις νέες προτεραιότητες και υπογράμμισε ότι η αύξηση των πόρων του, δημιουργεί και υψηλή ευθύνη για να αξιοποιηθεί σε δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για να αλλάξουν τη ζωή στην Περιφέρεια. Όσον αφορά το πρόγραμμα 2014-2020 είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει με «απόλυτη ασφάλεια».
Read More »
Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τους βασικούς στόχους του προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027» Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για τους βασικούς στόχους του προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Συνάντηση Περιφερειάρχη με στελέχη της PWC, ενόψει της εγκατάστασής της στα Ιωάννινα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022
Συνάντηση Περιφερειάρχη με στελέχη της PWC, ενόψει της εγκατάστασής της στα Ιωάννινα


Συνάντηση με στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας Price Waterhouse Coopers (PWC) είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενόψει λειτουργίας των γραφείων της στα Ιωάννινα.

Τα στελέχη της PWC, οι κυρίες Άννα Ταμπακιάν, Λευκή Αυδή, Βάσω Γρίβα και Μάνος Κουρκακιώτης, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για το πλάνο της εταιρείας η οποία έχοντας έδρα την Αθήνα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται περιφερειακά ανοίγοντας γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και από τον Δεκέμβριο- ως Digital Center- στα Ιωάννινα.

Σήμερα το δίκτυο της PWC περιλαμβάνει 742 σημεία σε 156 χώρες, απασχολεί πάνω από 295.000 εργαζόμενους, από τους οποίους 1800 και πλέον στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Ηπείρου για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή θα είναι αρωγός σε ο, τι εξαρτάται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, επιδιώκοντας να ενταχθεί και αυτή στο οικοσύστημα (κόμβο) καινοτομίας που δημιουργείται στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε τα στελέχη της PWC για την προοπτική της δημιουργίας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, για το οποίο η εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον ένταξής της σε αυτό, όταν ολοκληρωθεί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Περιφερειάρχη να εύχεται καλή επιτυχία στο εγχείρημα της νέας εταιρείας και να συμφωνείται στην ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία.

Read More »
Συνάντηση Περιφερειάρχη με στελέχη της PWC, ενόψει της εγκατάστασής της στα Ιωάννινα Συνάντηση Περιφερειάρχη με στελέχη της PWC, ενόψει της εγκατάστασής της στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες