Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 13
ΠΕ Ιωαννίνων 35
ΠΕ Πρέβεζας 7
Read More »
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 57 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Εικόνες ντροπής στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Εικόνες ντροπής στο Ενετικό Κάστρο ΗγουμενίτσαςΕικόνες ντροπής και υποβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο του Ενετικού Κάστρου Ηγουμενίτσας, με εναπόθεση σκουπιδιών περιμετρικά και εντός των οχυρώσεων, παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο αστικό αλσύλλιο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί αυτή η απαξιωτική εικόνα, την στιγμή μάλιστα που στο συγκεκριμένο σημείο ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας υλοποιούν έργα ανάδειξης του Ενετικού Κάστρου και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Δυστυχώς, ακόμη μια φορά, κάποιοι συμπολίτες μας με προφανή έλλειψη παιδείας υπονομεύουν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, καταδικάζοντας όλους μας σε εικόνες παρακμής.

Αν και ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα, ούτε τα μέσα για την αστυνόμευση και φύλαξη των χώρων, εντούτοις θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προστασίας του. Καλούμε τους δημότες να αποτρέπουν και να απονθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα της πολιτισμικής μας κληρονομίας και της πόλης μας γενικότερα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Εικόνες ντροπής στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας Εικόνες ντροπής στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Η χερσαία ζώνη λιμένα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Η χερσαία ζώνη λιμένα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 12 Μαΐου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Η χερσαία ζώνη μετά την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗΓ και ο προσδιορισμός της στάσης μας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 142/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Απευθείας εκμίσθωση, ύστερα από τη διενέργεια δύο άγονων διαγωνισμών, του με αριθ. 1226 τεμαχίου διανομής αγροκτήματος Πέρδικας εμβαδού 10.125,00τμ. με σκοπό τη συλλογή ελαιοκάρπου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την παραχώρηση χρήσης δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων στις Κοινότητες Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου και Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εξέταση αιτήματος της ΔΕΥΑΗ για δωρεάν παραχώρηση, κατά χρήση, εκτάσεων που βρίσκονται στις κοινότητες Μαζαρακιάς, Μεσοβουνίου και Συβότων, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΗ.

ΘΕΜΑ 7ο
Εξέταση αιτήματος της κυρίας Τακλάκογλου Σπυριδούλας για τη δραστηριοποίηση του σκάφους της στις θαλάσσιες περιοχές Πισίνα – Μπέλα Βράκα - Διαπόρι στα Σύβοτα .
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εξέταση αιτήματος του συλλόγου «Στοργή» που ζητά να τους επιτραπεί η πραγματοποίηση κατασκευών στο ΚΔΑΠ μεΑ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ».
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση ένταξης του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στην επόμενη πενταετή Φάση (2019-2024).
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Κατανομή Β’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 13ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Η χερσαία ζώνη λιμένα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Η χερσαία ζώνη λιμένα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτεροΕξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή από περίπτερο που έγινε προχθές (05-05-2021) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού συνεργού του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και εξύβρισης.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι κατηγορούμενοι έσπασαν υαλοπίνακα περιπτέρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τα θραύσματα ο υπάλληλος, όταν εκείνος αρνήθηκε να τους πωλήσει αλκοολούχα ποτά, επικαλούμενος τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και τράπηκαν σε φυγή.
Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από αυτούς χθες (06-05-2021) το μεσημέρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Συνελήφθη χθες (06-05-2021) αργά το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021

Ηγουμενίτσα: Γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίαςΣοβαρός κίνδυνος να υποστεί κάποιος συμπολίτης ηλεκτροπληξία, εξαιτίας γυμνού καλωδίου, ελλοχεύει στο σιντριβάνι που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, απέναντι από τα "Πλατάνια" και πολύ κοντά στην παιδική χαρά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, στο σημείο υπάρχει εκτεθειμένο καλώδιο ηλεκτρισμού, το οποίο φαίνεται πως είναι πρόσφατα κομμένο, χωρίς να ήμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν σε αυτό υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος.

Εφιστούμε την προσοχή στους υπευθύνους, ώστε άμεσα να ελέγξουν το καλώδιο, πριν συμβεί κάποιο δυσάρεστο ατύχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας Ηγουμενίτσα: Γυμνά καλώδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

40 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
40 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και μετακίνησηΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (06-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (40) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(32) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
40 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση 40 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο του ΔΝΟΗ για την ασφαλτόστρωσης του δρόμου

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Ευχαριστήριο του ΔΝΟΗ για την ασφαλτόστρωσης του δρόμουΤο Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές, οι αθλητές και όλη η οικογένεια του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχαήλ Γκίκα και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου, για το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου έξω από τον προαύλιο χώρο του Ομίλου. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και έμπρακτα βρίσκεται κοντά στον Ναυταθλητικό Όμιλο και τον ευχαριστούμε θερμά.Read More »
Ευχαριστήριο του ΔΝΟΗ για την ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ευχαριστήριο του ΔΝΟΗ για την ασφαλτόστρωσης του δρόμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για ΠαιδιάTο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα:
1. ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
2. ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)
3. ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων).

Η πρώτη ενότητα με θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 στις 18:30 μέσω της πλατφόρμας ZOOM και θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20΄ εισήγηση και 40΄ ερωτήσεις-συζήτηση).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής - Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να γίνουν γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://zoom.us/j/91596114405

Webinar ID: 915 9611 4405
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος για φούρνο

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021
Ζητείται υπάλληλος για φούρνοΖητείται άτομο για αρτεργάτης στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στο kotsampasidis.bakery@hotmail.com

Ή στο τηλέφωνο 2665097099
Read More »
Ζητείται υπάλληλος για φούρνο Ζητείται υπάλληλος για φούρνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες