Party για τον 1 χρόνο του Riviera με guest DJ τη Μαρία Τραγιανου

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022

 Party για τον 1 χρόνο του Riviera με guest DJ τη Μαρία ΤραγιανουRead More »
Party για τον 1 χρόνο του Riviera με guest DJ τη Μαρία Τραγιανου  Party για τον 1 χρόνο του Riviera με guest DJ τη Μαρία Τραγιανου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό.

Το τροχαίο έγινε εντός της σήραγγας Δωδώνης, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα όταν ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε προπορευμένο φορτηγό.

Από την σύγκρουση ένα άτομο -ο οδηγός- τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ενώ χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία και στις δύο λωρίδες για περίπου δύο ώρες.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Πρόστιμο ύψους 135.236 ευρώ σε εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Πρόστιμο ύψους 135.236 ευρώ σε εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


Συνολικό πρόστιμο 135.236 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τρεις εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης Κέρκυρας διότι συμμετείχαν σε συμφωνία/ εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών και κατανομής αγορών.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) ομόφωνα αποφάσισε σήμερα, 25 Ιουλίου 2022, κατόπιν σχετικής εισήγησης, σύμφωνα με την παρ. 35 της υπ’ αριθ. 704/2020 Απόφασής της, επί της αποδοχής των σχετικών προτάσεων Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλλαν οι εταιρείες ) «ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (ii) «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και iii) «ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που δραστηριοποιούνται στην πορθμειακή σύνδεση Ηγουμενίτσα με την Λευκίμμη της νήσου Κέρκυρας.
Για τους σκοπούς της έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, επιτόπιο έλεγχο στις 30 Ιουλίου 2019, στην έδρα, των ανωτέρω εταιρειών. Περαιτέρω, προκειμένου να αξιολογηθούν τα συλλεχθέντα από τον έλεγχο έγγραφα, ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους νόμιμους εκπροσώπους των προαναφερθέντων κοινοπραξιών και εστάλησαν επιστολές παροχής στοιχείων-ερωτηματολόγια.
Με βάση το ως άνω θεσμικό πλαίσιο, οι τρεις ελεγχόμενες εταιρίες ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV και ΣΑΡΡΗΣ, για τις οποίες συλλέχθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν παράβαση του άρθ. 1 του Ν. 3959/2011, εκδήλωσαν εγγράφως το ενδιαφέρον τους για διερεύνηση της δυνατότητας υπαγωγής της υπόθεσής τους στη ΔΔΔ και κατέθεσαν σχετικό αίτημα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παρ. 30 της Ανακοίνωσης για την ΔΔΔ.
Σε συνέχεια των ως άνω αιτημάτων των εταιρειών, η ΕΑ σε συνεδρίασή της στις 15.03.2022 έκρινε ομόφωνα ότι η παρούσα υπόθεση είναι πρόσφορη και μπορεί να υπαχθεί στην εν λόγω διαδικασία διευθέτησης, καθώς πληροί τα κριτήρια υπαγωγής σε αυτή. Η ΕΑ συνεκτίμησε, ιδίως, την ειλικρινή πρόθεση των ως άνω ενδιαφερομένων μερών να υπαχθούν στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, τον αριθμό των εμπλεκομένων εταιριών που αιτούνταν την υπαγωγή τους σε διαδικασία διευθέτησης και η οποία αφορούσε στο σύνολο των ελεγχόμενων εταιριών, τη φύση της εν λόγω παράβασης ως οριζόντια αντι-ανταγωνιστική σύμπραξη ιδιαίτερης σοβαρότητας (σύμπραξη καρτελικής φύσης), και τον προσδοκώμενο βαθμό επίτευξης διαδικαστικής αποτελεσματικότητας, ο οποίος κρίθηκε εν προκειμένω, αισθητά μεγάλος.
Η σχετική αγορά προϊόντος που αφορά την παρούσα υπόθεση είναι η παροχή υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μεταφοράς που αναφέρεται σε πορθμειακή σύνδεση. Η σχετική γεωγραφική αγορά είναι η πορθμειακή σύνδεση Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι εταιρείες ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ, ΣΑΡΡΗΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV προέβησαν σε ένα κοινό σχέδιο καθορισμού τιμών και αγορών, μέσω επιμέρους συνεννοήσεων και ενεργειών, εκφράζοντας τη βούλησή τους να συμπεριφερθούν από κοινού κατά ορισμένο τρόπο, συμμετέχοντας κατά τούτο σε οριζόντια αντιανταγωνιστική σύμπραξη κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011. Οι εταιρείες συμμετείχαν σε συμφωνία/ εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών και κατανομής αγορών, καθορίζοντας το πλαίσιο της κοινής τους δράσης σε σχέση με την εμπορική-εκπτωτική πολιτική και τα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούσαν στην πορθμειακή σύνδεση Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της οποίας μείωναν προληπτικά την αβεβαιότητα που συνεπάγεται η αυτοδύναμη επιχειρηματική και κατ’ επέκταση η ανταγωνιστική συμπεριφορά. H ως άνω συμφωνία μεταξύ των εταιρειών περί καθορισμού τιμών και δρομολογίων εφαρμόστηκε.

Η ολομέλεια της ΕΑ, δυνάμει της παρ. 35 της υπ’ αριθ. 704/2020 Απόφασης της Ολομέλειας της ΕΑ, αποδέχθηκε, σύμφωνα με το σχετικό σκεπτικό, των Προτάσεων Διευθέτησης Διαφοράς που υπεβλήθησαν από τις επιχειρήσεις α) ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, β) ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και γ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και:
Διαπιστώνει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις παραβίασαν το άρθρο 1 του Ν. 3959/2011 λόγω της συμμετοχής τους σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη δυνάμει των πρακτικών που συνοπτικά, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών που περιγράφονται στην εισήγηση.
Υποχρεώνει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις να παύσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει, και να παραλείπουν στο μέλλον τη διαπιστωθείσα στο ως άνω σκεπτικό παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι Εταιρίες δήλωσαν στις υποβληθείσες Προτάσεις Διευθέτησης Διαφοράς ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο προώθησης και πώλησης των υπηρεσιών τους (π.χ. μέσω πλατφόρμας την οποία δεν θα διαχειρίζεται ή/και δεν θα ελέγχει οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα στη σύμπραξη μέρη), η διαμόρφωση της εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής τους θα γίνεται αυτόνομα έναντι των ανταγωνιστών τους.
Επιβάλλει για την τέλεση της διαπιστωθείσας παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 μειωμένα πρόστιμα, λόγω της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών και συγκεκριμένα α) στην ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 44.069 ευρώ β) στην ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 41.974 ευρώ και γ) στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 49.193 ευρώ. Σύνολο προστίμων 135.236 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη έρχεται σε συνέχεια της αυτεπάγγελτης έρευνας της επιτροπής και της απόφασης υπ΄αριθ. 759/2021 που αφορούσε την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα με τον λιμένα της Κέρκυρας.
Read More »
Πρόστιμο ύψους 135.236 ευρώ σε εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Πρόστιμο ύψους 135.236 ευρώ σε εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη


Συνελήφθη σήμερα (25-07-2022) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε (αλκοτέστ), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Read More »
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Τα κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα και οι επιβάτες τους στα Μετέωρα... | Του Αντώνη Μπέζα

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Τα κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα και οι επιβάτες τους στα Μετέωρα... | Του Αντώνη Μπέζα


Έγραψε, πριν λίγες ημέρες, σε ανάρτηση του ο φίλος δημοσιογράφος Γιώργος Γιαννάκης: "Το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Όλοι οι επιβάτες επισκέπτες σε Μετέωρα και αρχαιολογικούς χώρους Ηπείρου με πρώτη προτίμηση τα Γιάννινα".
Η ανάρτηση αυτή αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Είναι καταρχάς θετικό το γεγονός ότι ένα κρουαζιερόπλοιο μετά από πολύ καιρό προσέγγισε στην Ηγουμενίτσα και ότι οι επιβάτες του επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και τα Μετέωρα. Όμως, δεν έρχονται εύκολα κρουαζιερόπλοια ή όταν έρχονται δεν υπάρχουν οφέλη γιατί οι επιβάτες τους φεύγουν εκτός Θεσπρωτίας και αυτό ακριβώς είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ηγουμενίτσας! Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί παρότι το Λιμάνι είναι σύγχρονο και τηρεί τις προδιαγραφές που θέτουν οι εταιρείες, η Ηγουμενίτσα δεν είναι τουριστική πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα και δε διαθέτει δίκτυο οργανωμένων χώρων επίσκεψης ενώ η Θεσπρωτία δεν αποτελεί, αν και θα μπορούσε, «επώνυμο» και «ξεχωριστό» προορισμό.
Ισχυρίζομαι ότι θα μπορούσε γιατί στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δύο διαχρονικά τοπόσημα εξαιρετικής ιστορικής και πολιτισμικής αξίας που αν αναδειχθούν (σήμερα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ως προς την επισκεψιμότητά τους) και προβληθούν κατάλληλα μπορούν με την ιδιαιτερότητα τους να αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο. Το πρώτο, είναι το μοναδικό στην Ευρώπη μαντείο νεκρών, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, με τον ομώνυμο ποταμό και το μύθο του. Τον ποταμό μέσω του οποίου χιλιάδες χρόνια πριν ο Όμηρος, (που διδάσκεται σε σχολεία από την Αμερική μέχρι την Κίνα και την Αφρική), περιγράφοντας στην Οδύσσεια αναλυτικά την περιοχή, εξιστορεί την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη. Το δεύτερο, είναι ο ιστορικός χώρος του Σουλίου, ένα παγκόσμιο σύμβολο των αξιών που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ως «δυτικές» αφού εκεί οι Σουλιώτες «προετοιμάζοντας» την εθνική μας παλιγγενεσία άνοιξαν πρώτοι το δρόμο που οδήγησε από την παλιά Ευρώπη των αυτοκρατοριών στη νέα Ευρώπη των εθνών – κρατών που γνωρίζουμε σήμερα.
Ένα βασικό πλεονέκτημα που έχει η αγορά της κρουαζιέρας είναι ότι δεν συνδέεται απαραίτητα με παραλίες και καλοκαιρινές δραστηριότητες. Οι διαδρομές των πλοίων αυτών μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα αξιοθέατα. Δίπλα στο Σούλι και τον Αχέροντα, όλες τις εποχές του χρόνου, η Ηγουμενίτσα θα μπορούσε να συνδυαστεί με επισκέψεις σε χώρους όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο και η αρχαία πόλη στα Γίτανα ή το Ενετικό Κάστρο. Στην περίπτωση αυτή, οι τουριστικοί πράκτορες που διακινούν κρουαζιερόπλοια θα αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι την προσέγγιση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το όφελος θα είναι για τη Θεσπρωτία και όχι για την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα…
Όλα αυτά όμως δεν γίνονται με μεμονωμένες ενέργειες αλλά μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία που θα περιλαμβάνει επαφές με ειδικούς, με τις εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες και με τον παραχωρησιούχο του Λιμένος καθώς και συνολικό σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο και μια κοστολογημένη και χρονολογημένη στρατηγική υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ;;
Read More »
Τα κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα και οι επιβάτες τους στα Μετέωρα... | Του Αντώνη Μπέζα Τα κρουαζιερόπλοια στην Ηγουμενίτσα και οι επιβάτες τους στα Μετέωρα... | Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Νέα αναστολή του Παιδικού Σταθμού Πέρδικας

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Νέα αναστολή του Παιδικού Σταθμού Πέρδικας


Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας από Δευτέρα 25-07-2022 έως και την Παρασκευή 29-07-2022 του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει: 
▪ Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα(1)έως(3) της ενότητας «Μέτρα για άτομα με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19» (πρωτόκολλο ΕΟΔΔΥ ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και 
▪ Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους –και με συχνή θερμομέτρηση– για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.
Read More »
Νέα αναστολή του Παιδικού Σταθμού Πέρδικας Νέα αναστολή του Παιδικού Σταθμού Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Πλαταριώτικα 2022 - Το πρόγραμμα

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Πλαταριώτικα 2022 - Το πρόγραμμα


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πλαταριώτικα 2022» που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, σας προσκαλούμε στις κάτωθι εκδηλώσεις:

25 Ιουλίου:
Βαρκαρόλα. Ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής με βάρκες στην παραλία της Πλαταριάς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

26 Ιουλίου, 10:00 μ.μ.:
13ο Χορευτικό Αντάμωμα με τη συμμετοχή χορευτικών. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

27 Ιουλίου, 07:00 μ.μ.:
Yoga στην παραλία, έναντι Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς

27 Ιουλίου, 09:00 μ.μ.:
Καντάδα στην παραλία Πλαταριάς από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης

3 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Εγώ ο διαφορετικός» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη

4 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Μια ουτοπία-η πόλη που θέλω να ζω» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη
Read More »
Πλαταριώτικα 2022 - Το πρόγραμμα Πλαταριώτικα 2022 - Το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ολοσχερώς καταστράφηκε όχημα στην Ηγουμενίτσα, όταν ξαφνικά εν κινήσει πήρε φωτιά.
Το όχημα κινούνταν προς το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όταν ξαφνικά ο οδηγός αντελήφθη καπνούς.
Εγκατέλειψε άμεσα το όχημά του και ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία αν και έφτασε σε χρόνο 2-3 λεπτών, δεν μπορούσε πλέον να κάνει τίποτα καθώς η φωτιά είχε φθάσει στη δεξαμενή καυσίμων του οχήματος.


Read More »
Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Αναστολή λειτουργίας του Δ' Παιδικού Σταθμού Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Αναστολή λειτουργίας του Δ' Παιδικού Σταθμού ΗγουμενίτσαςΗ Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας από Δευτέρα 25-07-2022 έως και την Παρασκευή 29-07-2022 του Δ΄ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει: 
▪ Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα(1)έως(3) της ενότητας «Μέτρα για άτομα με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19» (πρωτόκολλο ΕΟΔΔΥ ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και 
▪ Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους –και με συχνή θερμομέτρηση– για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.
Read More »
Αναστολή λειτουργίας του Δ' Παιδικού Σταθμού Ηγουμενίτσας Αναστολή λειτουργίας του Δ' Παιδικού Σταθμού Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (ΒΛΑΧΩΡΙ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (ΒΛΑΧΩΡΙ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Η Αδελφότητα των απανταχού Πολυδροσιτών διοργανώνει πανηγύρι την Τρίτη, 26/7/22, ώρα 10 το πρωί. Στην Αγία Παρασκευή Πολυδρόσου Θεσπρωτίας. Με παραδοσιακό γιαχνί προβατίνας και τρικούβερτο χορό. Όλα δωρεάν!
Δίπλα ακριβώς στον παλιό δημόσιο δρόμο Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στα μισά της διαδρομής. Παρκάρισμα άνετο.
Read More »
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (ΒΛΑΧΩΡΙ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (ΒΛΑΧΩΡΙ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Η (τουριστική) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία - Της Άννας Στεργίου

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Η (τουριστική) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία - Της Άννας Στεργίου


Η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή 22/7/2022 δεν είχε ούτε τον κόσμο ούτε τον παλμό, που θα ήθελαν τοπικοί παράγοντες.
Σε μία περιοχή, που μαστίζεται από την υπανάπτυξη, που έχει τεράστια προβλήματα το νοσοκομείο, λόγω της υποστελέχωσης, που πολλοί επαρχιακοί δρόμοι ειδικά στον βόρειο και τον νότιο άξονα είναι για κλάματα, οι φιέστες δεν βγαίνουν πάντα σε καλό.
Ιδίως, όταν είναι πολύ νωπές οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι τα χωριά της Θεσπρωτίας, κι όχι μόνο, αποδεκατίζονται. 
Μόνο στον νομό Ιωαννίνων είχαμε μία αμελητέα αύξηση πληθυσμού. Και οι τρεις νομοί Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας σε πτώση.
Η διαφορά με τις άλλες δυο περιοχές, είναι πως η Θεσπρωτία είναι παραμεθόριος. 
Κι οι κάτοικοι κάθε χρόνο κουνούν μαντήλια σε νέους απόδημους. 
Κι όλα αυτά ενώ η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει σταματημό και βρίσκει ερείσματα και χείρα βοηθείας στο πρόσωπο του Αλβανού ηγέτη, Έντι Ράμα.
Επομένως, το πιο λογικό, που θα περίμενε κάποιος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει κάτι για την ανεργία, για επενδύσεις. 
Χωριά ολόκληρα ξεκληρίστηκαν στη Θεσπρωτία κι εκείνος ήρθε επιεικώς ως τουρίστας, για να επιθεωρήσει την πόλη.
Το λιμάνι, το οποίο άλλαξε πράγματι τα δεδομένα στη Θεσπρωτία, από τη Νέα Δημοκρατία ονειρεύονται πρωί - βράδυ πως θα το πουλήσουν. 
Ναι, αλλά εδώ δεν πρόκειται για το λιμάνι του Πειραιά, που έχει απανωτούς χώρους για ελλιμενισμό.
Πρόκειται για το κεντρικό λιμάνι της πόλης, που αν δοθεί σε ιδιώτες, η πόλη δεν έχει αύριο. 
Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε δομές, που θα έπρεπε, αν μη τι άλλο για εθνικούς λόγους να είναι δημόσιες, έχει δείξει τα όριά της. 
Και μόνο για εθνικούς λόγους, λιμάνια, όπως της Ηγουμενίτσας ή της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να μην υπάρχει σκέψη περί ιδιωτικοποίησης. 
Αποτελεί, πρόκληση για κάθε νοήμονα Θεσπρωτό, η εκ νέου αναφορά του πρωθυπουργού στη χερσαία ζώνη και τον ΟΛΗΓ, όταν έχει εξαγγελθεί ξανά και ξανά.
Ας δούμε τι συνέβη όταν η Aegean αγόρασε την Ολυμπιακή; 
Τα εισιτήρια αυξήθηκαν και για να πάρεις βαλίτσα μαζί σου τη χρυσοπληρώνεις. 
Τι συνέβη, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΗ; 
Οι λογαριασμοί με τη ρήτρα αναπροσαρμογής έφτασαν στον Θεό.
Καφενεία στην Ήπειρο είδαν το ρεύμα να τους έρχεται 2 χιλιάρικα. 
Οι πρώτοι όμως, που θα χρυσοπληρώσουν αυτήν την πώληση του λιμανιού θα είναι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κι οι καταναλωτές. 
Πως θα στείλουν λ.χ. παραγωγοί φρούτων εμπορεύματα στην Κέρκυρα ή οι ιχθυοκαλλιεργητές ψάρια στις αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η Ιταλία. 
Πόσο θ΄ αυξηθούν οι ναύλοι, όταν ο ιδιώτης θα έχει το μονοπώλιο;
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξέροντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για περιοχή, που έχει δυο έδρες, ήρθε στη Θεσπρωτία ως τουρίστας. 
Και παρέμεινε τουρίστας μέχρι τέλους.
Ουδεμία λέξη για την περαιτέρω αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων. 
Ουδεμία λέξη για αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχές, που υπάρχουν ενδείξεις για αρχαιολογικά μνημεία. 
Ουδεμία λέξη για πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. 
Ουδεμία λέξη για κονδύλια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τους καρόδρομους της Θεσπρωτίας.
Μιλιά δεν έβγαλε για τα ΤΕΙ, που η Νίκη Κεραμέως κατάργησε με το καλημέρα, διαλύοντας τις ελπίδες των Θεσπρωτών. 
Ο πρωθυπουργός σε μία περιοχή, που πληθυσμιακά καταρρέει, βρήκε να πει για τον Κοινωνικό Τουρισμό.
Ούτε καν είπε κάτι για την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου στις τουριστικές περιοχές της Θεσπρωτίας. 
Τίποτα για τους παραγωγούς και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. 
Μόνο γενικόλογες κι αόριστες υποσχέσεις, ενώ λιπάσματα και ζωοτροφές έχουν διαλύσει το πορτοφόλι του αγροτικού πληθυσμού.
Να μιλήσουμε για το νοσοκομείο; Ή για το γηροκομείο; 
Ποια η μέριμνά του για τους ηλικιωμένους, που ζουν στην περιοχή;
Που καταργήθηκαν ουσιαστικά και τα τμήματα των τραπεζών που λειτουργούσαν και αν δεν βρει κάποιος λεφτά, πρέπει να κάνει χιλιόμετρα για να δώσει ακόμη κι ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια, λες κι όλοι οι 70άρηδες του νομού είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές συναλλαγές; 
Ή να εξηγήσουμε ότι οι ταχύτητες είναι χαμηλές στον νομό;
Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πανίσχυρος από τις δημοσκοπήσεις, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.
Το κόμμα του έχει μεγάλη φθορά στα αστικά κέντρα και τεράστια εσωτερικά προβλήματα. 
Με τις παλινωδίες τον καιρό της πανδημίας (φορέστε μάσκα, μη φοράτε μάσκα, κλείστε μαγαζιά, ανοίξτε μαγαζιά, βγάλτε τη μάσκα ελέω τουρισμού, κάντε εμβόλιο), με το πρωτοφανές φιάσκο με τις πυρκαγιές, με τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, με την εμπλοκή του σημιτικού ΠΑΣΟΚ σε θέσεις εξουσίας, με τα καύσιμα - φωτιά και τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα διπλασιασμένα, το μόνο που κατάφερε ήταν να εκνευρίσει ακόμη και σοβαρούς Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, που δεν φορούν μυωπικά, κομματικά γυαλιά.
Ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να σώσει ό,τι σώζεται ενώ ξέρει καλά, πως έχει μεγάλες διαρροές ψήφου. 
Με την επίσκεψή του απλά κατόρθωσε ν΄ αδειάσει κι ανθρώπους, που περίμεναν να δουν σοβαρές παρεμβάσεις και βλέπουν να κερδίζουν τέσσερις επιχειρηματικοί όμιλοι κι ο υπόλοιπος κόσμος να μην έχει να περάσει ούτε το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. 
Κοινώς ήλθε, είδε κι έβγαλε πλέον και την προεκλογική υποχρέωση!
Read More »
Η (τουριστική) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία - Της Άννας Στεργίου Η (τουριστική) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία - Της Άννας Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Την Πέμπτη το καλοκαιρινό παζάρι από το ΚΔΑΠμεΑ "το εργαστήρι"

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Την Πέμπτη το καλοκαιρινό παζάρι από το ΚΔΑΠμεΑ "το εργαστήρι"


Το ΚΔΑΠμεΑ "το εργαστήρι" του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο Λιμανάκι Ηγουμενίτσας.

Read More »
Την Πέμπτη το καλοκαιρινό παζάρι από το ΚΔΑΠμεΑ "το εργαστήρι" Την Πέμπτη το καλοκαιρινό παζάρι από το ΚΔΑΠμεΑ "το εργαστήρι" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Στις 26 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Στις 26 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) ΦιλιατώνRead More »
Στις 26 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών Στις 26 Ιουλίου το μεγάλο πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

4η Εικαστική έκθεση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
4η Εικαστική έκθεση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας4η Εικαστική έκθεση από 26/7/2022ως 31/7/2022 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ (ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνία-κέντημα- κόσμημα- φωτογραφία)
Read More »
4η Εικαστική έκθεση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας 4η Εικαστική έκθεση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση σε Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Πρόσκληση σε Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στις ακόλουθες Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022: Παιδική θεατρική παράσταση «Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς», στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2022: Κινηματογραφική βραδιά με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «στη Σμύρνη κάποτε…» , στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022: Χορευτική βραδιά με τοπικούς συλλόγους, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022: Συνάντηση με τη Μικρασιατική Μουσική και τον δεξιοτέχνη στο βιολί Κυριάκο Γκουβέντα, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο
Σάββατο 30 Ιουλίου 2022: Χορευτική βραδιά με Μικρασιατικούς Συλλόγους, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο
Read More »
Πρόσκληση σε Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή Πρόσκληση σε Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022

Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Γραικοχώρι ΗγουμενίτσαςRead More »
Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερίου

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ΕλευθερίουRead More »
Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερίου Στις 25 Ιουλίου το πανηγύρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο 4ος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες. Στην Ευρώπη κάθε χρόνο ~35.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ~15.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο αυτή (~200 στην Ελλάδα). Ακόμη και στην προηγμένη Ευρώπη σήμερα χάνουν κάθε ώρα τη ζωή τους περίπου τρεις νέες γυναίκες από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, δηλ. από μία νόσο που είναι δυνατό να προληφθεί σχεδόν 100%!

Με αφορμή τον περιορισμό των μέτρων για την πανδημία και τονίζοντας την αξία της πρόληψης που παραμελήθηκε στα χρόνια της Πανδημίας, το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί δράση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με τη δωρεάν λήψη Τεστ Παπανικολάου. Η δράση θα λάβει χώρα στις 27/7/2022 και η λήψη των Τεστ θα γίνεται στο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από τις 9:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ μετά από δήλωση συμμετοχής.

Η δράση θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και αφορά:
Γυναίκες με έναρξη σεξουαλικών επαφών.
Ηλικίες από 20-65 ετών.
Όσες γυναίκες έχουν ενεργό ΑΜΚΑ.
Τη διανομή ενημερωτικού υλικού

Στις εργαζόμενες του δημοσίου τομέα θα χορηγηθεί μία ημέρα άδεια όπως ισχύει από την νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με το Τηλ: 2665029142 (09:00-13:00).

Ο Συντονιστής Διευθυντής του ΚΥ Ηγουμενίτσας                  Ο Υπεύθυνος της Δράσης
                       Κ. Θωμαδάκης                                                             Δ. Γκόλιας
Read More »
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής ΑντίστασηςRead More »
Παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Αρχαία Ελέα από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Αρχαία Ελέα από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας


Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- παράσταση με τον τίτλο: «Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Η εκδήλωση – παράσταση (που σημειωτέον γίνεται με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τη στήριξη του Δήμου Σουλίου) θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελέας Παραμυθιάς την 31-07-2022 ημέρα Κυριακή και με ώρα έναρξης 21.30 μ.μ.
Read More »
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Αρχαία Ελέα από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Αρχαία Ελέα από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2022 Rating: 5

Σελίδες