https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παλαιό Αρχοντικό στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Παλαιό Αρχοντικό στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας

Υπάρχει εκεί στην Πλεσίβιτσα (Πλαίσιο) Φιλιατών , ένα παλιό αρχοντικό, χρονολογημένο από το 1700, αλλά τα γερά θεμέλιά του μαρτυρούν πως η ιστορία του ξεκινά ακόμα παλαιότερα.

Στέκει περήφανο σε πλαγιά του χωριού, παλαιό ορμητήριο του Κωνσταντίνου Θάνου που την περίοδο της Κατοχής ήταν πρόεδρος του χωριού. Υπήρξε σημαντικός παράγοντας της εποχής καθώς έβαζε πάνω από την ζωή του το ιερό καθήκον προς το χωριό. Δυστυχώς βάναυσα δολοφονημένος από τους αντάρτες όπως λέει απόσπασμα του Ιωάννη Πέγκα στο βιβλίο του για την Πλεσίβιτσα.

Ειδικότερα αναφέρει πως στις 17-05-1944, ομάδα ανταρτών πήγαν στο σπίτι του προέδρου και χτύπησαν την πόρτα. Τους υποδέχτηκε η σύζυγός του Μερόπη και τους ρώτησε τι θέλουν. Οι αντάρτες ζήτησαν να δουν τον πρόεδρο « Για το καλό της πατρίδας», όπως αναφέρεται! Η Μερόπη ειδοποιεί τον πρόεδρο ο οποίος ευγενικά ξαναρωτά τον σκοπό της «επίσκεψή τους». Οι αντάρτες ζήτησαν ψωμί για τους πατριώτες και ο πρόεδρος έσπευσε αμέσως να τους βοηθήσει. Πριν όμως φτάσει στο τρίτο σκαλοπάτι της εξώπορτας, αιφνιδίως τον πυροβολούν πισώπλατα, αφήνοντάς τον νεκρό μπροστά στα μάτια της γυναίκας του. Φεύγοντας οι αντάρτες αναφέρουν σε γυναίκες που έστεκαν στην βρύση του χωριού και ήταν ανήσυχες από τους πυροβολισμούς ότι: « Έτσι πεθαίνουν οι προδότες της πατρίδας» .


Το γεγονός άφησε άφωνους τους χωριανούς, που ακούγοντας τους πυροβολισμούς, έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει κι είδαν τον πρόεδρο νεκρό, στην αυλή του σπιτιού του. Tο χωριό πένθησε για το χαμό του προέδρου του. To γεγονός αυτό μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο την ψυχρή περίοδο που έμεινε στην ιστορία της Ελλάδος αργότερα με τα μελανότερα χρώματα ως ο Εμφύλιος.

Και το απόσπασμα συνεχίζει ως εξής:

«Δυστυχώς αυτοί που έδωσαν την διαταγή εκτελέσεως, επλανήθησαν από τους πληροφοριοδότες τους. Δεν γνώριζαν ότι έβαζε πάνω από την ζωή του το ιερό καθήκον προς το χωριό. Δεν γνώριζαν ότι στις 28-10-1940 όταν όλοι σχεδόν οι χωριανοί εγκατέλειψαν το χωριό την πρώτη ημέρα του πολέμου, ο πρόεδρος έμεινε στην πλατεία, να μεσολαβήσει να αποφευχθεί κάποιο κακό από την Ιταλική εισβολή. Δεν γνώριζαν ότι στις 14-9-1943 ήταν παρών στην πλατεία του χωριού, όταν τα πολυβόλα, οι όλμοι και τα ντουφέκια των Γερμανών και Μπαλιστών, πέφταν σαν το χαλάζι κατά του χωριού και των υψωμάτων του. με την διπλωματική του ικανότητα με χίλιες προσπάθειες τότε στις 14-9-1943 κατάφερε να γλιτώσει ανθρώπινες ζωές και να περιορίσει την συμφορά μόνο στην πυρπόληση των σπιτιών.»


Το αρχοντικό όμως δεν αφέθηκε στην μοίρα του. Με θυσίες και υπομονή συντηρήθηκε από τον γιο του Προέδρου, Μιχάλη Θάνο μαθηματικό με μεγάλη προσφορά στην επιστήμη και εν συνεχεία η σκυτάλη πέρασε στον εγγονό, Κωνσταντίνο, ο οποίος έκανε το μεγάλο βήμα και μετά από χρόνια δουλειάς ως ηλεκτρονικός δικτύων στην Αθήνα, αποφάσισε να μετεγκατασταθεί στο χωριό και να ζήσει εκεί μόνιμα, από το 2009. Στις πλάτες του έχει πέσει τώρα το βαρύ φορτίο της συντήρησης ενός αρχοντικού που κουβαλά μέσα του πλούσια ιστορία. Ο ίδιος με προθυμία και επιμονή καθημερινά φροντίζει για την διαφύλαξη της ιστορίας αυτής. Παντού στο εσωτερικό του διατηρούνται χαρακτηριστικά της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και παράδοσης. Αντικείμενα παλιά, αντίκες, τοξωτές καμάρες, πετρόχτιστες επενδύσεις και παραδοσιακά υφαντά, είναι λίγα μόνο από αυτά τα χαρακτηριστικά. Βασικό κίνητρο είναι η αγάπη του για την περιοχή και το όραμά του, να γίνει το χωριό όπως ήταν παλιά. Δηλαδή την εποχή που ήταν κεφαλοχώρι της περιοχής και συντηρούσε εργαστήρια βυρσοδεψίας, τσαρουχάδικα, ραφτάδικα παρουσιάζοντας έτσι ζωηρή εμπορική κίνηση. Όντας ο ίδιος μέλος του συλλόγου Πλαισίου ( γενικός γραμματέας) έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αναβίωση του χωριού με εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις που σαν στόχο έχουν την προβολή και προώθησή του. Ο ίδιος λέει ότι στο πανέμορφο Πλαίσιο βρήκε τον εαυτό του, αλλά και ότι υπάρχουν, εκτός από τα θετικά, πολλά αρνητικά στοιχεία που χρήζουν αντιμετώπισης.


Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο και ένα μεγάλο μπράβο για την επιλογή του. Την ίδια στιγμή που πολλά χωριά ρημάζουν από την εγκατάλειψη ο ίδιος παραμένει στην περιοχή που αγάπησε και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Η προσπάθειά του αξίζει βοήθειας από όλους μας. Ελπίζουμε ότι ο αγώνας του θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους νέους.
Παλαιό Αρχοντικό στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας  Παλαιό Αρχοντικό στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Έκρυβε στο φορτίο,χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα!

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Ένας 58χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος συνελήφθη για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εξωτερικού λιμένα Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή από μουσαμά (διπλό τοίχωμα) στην πλάτη της καρότσας του ανωτέρω οχήματος, τρεις χιλιάδες επτακόσια (3,700) πακέτα τσιγάρα τα οποία σκόπευε να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.Από το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα πακέτων τσιγάρων.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Έκρυβε στο φορτίο,χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα! ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Έκρυβε στο φορτίο,χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Γνωμοδότηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το προσχέδιο του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Γνωμοδότηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το προσχέδιο του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρωνκ. πρόεδρε

σας αποστέλλουμε την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση για τον νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων.

Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε αρνητική την ψήφιση νέου κανονισμού κοινόχρηστων χώρων, πράγμα που επισημάναμε στην προηγούμενη επιστολή μας, αλλά δεν εισακουστήκαμε, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά από όλες τις δημοτικές αρχές.

Θα ήταν προτιμότερο η δημοτική αρχή να είχε φροντίσει για τον καθημερινό έλεγχο του υπάρχοντος κανονισμού, κάτι που δεν έχει κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό, παρά τις εξαγγελίες της. Κι αυτό ακριβώς είναι η αιτία που ο κάθε κανονισμός μένει κενό γράμμα: η έλλειψη βούλησης από την πλευρά του Δήμου να τον εφαρμόσει. Δυστυχώς και η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της, αναζητώντας ελλείψεις στον κανονισμό. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» λέει ο σοφός λαός.

Και τι καινούργιο φέρνει ο νέος; με ποιους τρόπους θα επιβληθεί; ποια είναι «τα αρμόδια όργανα του Δήμου που θα καθαιρούν και θα απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα σε περιπτώσεις κατάληψης κοινόχρηστου χώρου»; πότε έγινε αυτό; ούτε όταν υπήρχε δημοτική αστυνομία.

Κατ’ αρχάς, στους σκοπούς που αναφέρονται της ύπαρξης κανονισμού, δεν αναγράφεται εκτός των άλλων, η προστασία του θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και η ίση αντιμετώπιση μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το σημείο που αναφέρει ότι «δεν παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος με εμπορεύματα στους πεζοδρόμους. Γιατί; για να μη χαλάσει η «ωραία εικόνα» των άναρχων τραπεζοκαθισμάτων; κι αλλού, στο άρθρο 6 αναγράφεται ότι «για τη χρήση τμήματος κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν να διαφοροποιηθούν – τα όσα αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό – με τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης. Εμείς, από την εμπειρία μας, καταλαβαίνουμε ότι η όποια τροποποίηση θα είναι προς όφελος των ΚΥΕ.

Ξεχνάτε, επίσης, να αναφέρετε ορισμένα πράγματα, που δείχνει είτε άγνοια της κατάστασης είτε σκοπιμότητα. Δεν αναφέρεστε στην υποχρέωση του Δήμου να προστατεύει τους περιοίκους από διάφορες οχλήσεις όπως είναι οι δυσάρεστες οσμές ή η ηχορύπανση σε ώρες κοινής ησυχίας. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση πινακίδων που να υπενθυμίζουν ότι απαγορεύεται το παιχνίδι στους πεζοδρόμους, π.χ. με μπάλα, αφού είναι χώρος δραστηριοποίησης επιχειρήσεων και γι΄αυτό υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι, όπως είναι οι παιδικές χαρές.

Στο άρθρο 22 τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Αναφέρεται ότι «παραχωρείται η χρήση του πεζόδρομου της οδού Γρ. Λαμπράκη (και Ελ. Βενιζέλου), μπροστά στην πρόσοψη των καταστημάτων Υ.Ε., για την ανάπτυξη τόσων τραπεζοκαθισμάτων, όσων προβλέπονται από τη σχετική άδεια λειτουργίας τους, σε πλάτος δύο μέτρων και πενήντα εκατοστών (2,50μ.), αφήνοντας ελεύθερη καθ’ όλο το μήκος του την ζώνη των τριών μέτρων και πενήντα εκατοστών (3,50μ.), η οποία από το σχεδιασμό του πεζοδρόμου προορίζεται για τη διέλευση πεζών και την εξυπηρέτηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης».

Εδώ, ανακύπτει σοβαρό ζήτημα: παραχωρείτε μεν 2,50 μέτρα, αλλά με τη διευκρίνιση ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να μείνει ελεύθερη μια κεντρική ζώνη 3,50 μέτρων. Τα δύο αυτά μας δίνουν άθροισμα 6 μέτρων. Μα η Γρ. Λαμπράκη έχει 10 μέτρα πλάτος και η Ελ. Βενιζέλου 12 μέτρα. Τι θα γίνει με όσα «περισσεύουν»; για μας, αυτή η διατύπωση είναι «πονηρή». Κι επειδή η κανονιστική απόφαση θα ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο, αυτή η διατύπωση ίσως δώσει το δικαίωμα σε κάποιους συμβούλους να προτείνουν π.χ. 3 μέτρα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αφού δεν θίγεται η κεντρική ζώνη των 3,50 μέτρων, που στην πράξη θα οδηγήσει σε κατάληψη χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα, πλάτους 3,25 μέτρων στη Γρ. Λαμπράκη και 4,25 μέτρων στην Ελ. Βενιζέλου. Και πως θα μείνει ελεύθερος χώρος στο κέντρο, αφού υπάρχουν οι στύλοι φωτισμού;

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι χρειάζεται απλώς τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού με σαφή διατύπωση. Πρέπει, ρητά και κατηγορηματικά να αναφέρετε ότι «παραχωρείται η χρήση του πεζόδρομου της οδού Γρ. Λαμπράκη (και Ελ. Βενιζέλου), μπροστά στην πρόσοψη των καταστημάτων Υ.Ε., για την ανάπτυξη τόσων τραπεζοκαθισμάτων, όσων προβλέπονται από τη σχετική άδεια λειτουργίας τους, σε πλάτος δύο μέτρων και πενήντα εκατοστών (2,50μ.), αφήνοντας ελεύθερη καθ’ όλο το μήκος του, όλη την υπόλοιπη κεντρική ζώνη, η οποία από το σχεδιασμό του πεζοδρόμου προορίζεται για τη διέλευση πεζών και την εξυπηρέτηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης». Επίσης, ότι η παραχώρηση 2,50 μέτρων κι όχι περισσότερων γίνεται με σκοπό την προστασία της βιωσιμότητας όλων των επιχειρήσεων του Πεζοδρόμου, εμπορικών και ΚΥΕ. Τέλος, ότι διασφαλίζετε πως αυτά τα 2,50 μέτρα θα τηρηθούν, μεταφέροντας τους στύλους φωτισμού στα όριά τους, εκατέρωθεν κι επίσης, τοποθετώντας είτε χαμηλά καγκελάκια είτε κολωνάκια, για να μην είναι δυνατό να τα υπερβούν με τραπεζοκαθίσματα και να καθίσταται ευκολότερος ο έλεγχος. Αυτές είναι καθαρές διατυπώσεις για όποιον θέλει να βάλει τάξη, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος.

Συμπερασματικά, είμαστε απολύτως επιφυλακτικοί σχετικά με την πρόθεσή σας να ψηφίσετε νέο κανονισμό, γιατί εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει επιβράβευση της καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων, όπως έγινε από τη δημοτική αρχή το 2011 και παραλίγο το 2014.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν μπορούν να επιβιώσουν περιτριγυρισμένα από τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές και σε απόσταση αρκετών μέτρων – πάνω από 2,50 – από τη ζώνη διέλευσης καταναλωτών και μάλιστα συναινούμε σε αυτά τα 2,50 μέτρα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, όχι γιατί μας είναι αρεστό, αλλά κατανοώντας τις ανάγκες των καταστημάτων εστίασης, στο βαθμό που εξασφαλίζεται η ισονομία.

Τέλος, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, για να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους: οι δικές μας παρεμβάσεις, διαχρονικά, είναι θεσμικές και δημόσιες, τα επιχειρήματά μας λογικά και στέρεα, αλλά δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα, με αυτό τον τρόπο, να θίξουμε τις ευαίσθητες χορδές προηγούμενων δημοτικών συμβούλων. Εμείς θέλουμε όλου του είδους οι επιχειρήσεις, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να αυξηθούν, γνωρίζοντας όμως ότι όποιος επενδύει, πρέπει να το κάνει λαμβάνοντας υπόψη του, τους κανονισμούς και τους νόμους που διέπουν τον θεμιτό ανταγωνισμό κι ανάλογα, κρίνοντας, αν αυτοί οι κανόνες καθιστούν επιτυχημένη την επένδυσή του. Εάν μέχρι σήμερα παρατηρείται «αντιπαλότητα» μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης, αυτό είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των δημοτικών αρχών, που μετακυλύουν τις ευθύνες τους.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς θα αποφασίσετε, αναλαμβάνοντας, πλήρως, την ευθύνη των αποφάσεών σας και των συνακόλουθων αποτελεσμάτων τους.

Κι εμείς, ως συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Γνωμοδότηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το προσχέδιο του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων Γνωμοδότηση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το προσχέδιο του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τη βελτίωση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για τη βελτίωση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – ΠλαταριάςΤο έργο της «Βελτίωσης Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς», παραμένει σε εκκρεμότητα. Θεωρείται ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και τους διερχόμενους οδηγούς για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού στο νομό Θεσπρωτίας, που αναβαθμίζει εκτός των άλλων και αναπτυξιακά όλα τα παράλια. Να σημειωθεί εδώ ότι τα άλλα δύο τμήματα συνέχειας του ίδιου δρόμου Πλαταριά - Καρτέρι και το Καρτέρι-Πάργα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (13/04/2014, αρ. πρωτ.: 649/ΜΣ625), «η μελέτη οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, Βελτίωση κατά τμήματα ολοκληρώθηκε στις 26/11/2013 και η συνολική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2.011.163,55€ (με ΦΠΑ)».

Επίσης σε άλλο έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (24/07/2014, αρ. πρωτ.:5708), αναφέρει ότι «το ΥΥΤ1β, (σ.σ. δηλαδή το έργο της οδού Ηγουμενίτσας Πλαταριάς) δεν θα κατασκευασθεί, παρά το γεγονός ότι έχει εγκεκριμένες μελέτες και περιβαλλοντικούς όρους» χωρίς όμως να γίνονται γνωστοί οι λόγοι που ελήφθη αυτή η απόφαση.

Καθώς:

- Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, αφού πρόκειται για τον οδικό άξονα που συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τα παράλια της Θεσπρωτίας και από τον οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί που κατευθύνονται από και προς τη Δυτική Ελλάδα

- Η κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο αναμένεται να αυξηθεί, όχι μόνο λόγω των τουριστικών διελεύσεων αλλά και λόγω της τοποθέτησης ηλεκτρονικών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς πολλοί σήμερα διέρχονται από το δρόμο χωρίς όμως, μέχρι τώρα, να πληρώνουν διόδια.

- Οι μελέτες του έργου που στοίχισαν 1,9 εκατομμύρια € έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι.

Ερωτάται ο υπουργός:

- Επειδή το έργο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά κυρίως να διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς, ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση έναρξής του;

- Αφού επί της ουσίας η καθυστέρηση όπως προκύπτει από τα έγγραφα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν οφείλεται σε ουσιώδεις λόγους και ενώ οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν καταβάλλει ποσό άνω των δύο εκατομμυρίων € για τις μελέτες πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, που παραμένει σε εκκρεμότητα;Ο ερώτων βουλευτήςΒασίλης Γιόγιακας
Ερώτηση Γιόγιακα για τη βελτίωση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς Ερώτηση Γιόγιακα για τη βελτίωση της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενόψει διεξαγωγής του έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις 5 , 6 & 7 Ιουνίου 2015 και στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού διαλόγου , της διαμόρφωσης των Πολιτικών θέσεων και της ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία εκλογής συνέδρων , καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ σε Ολομέλεια της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας , την Κυριακή 10 Μαίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί , στο Πνευματικό Κέντρο : « ΠΑΝΘΕΟΝ » επι της παραλιακής λεωφόρου στην Ηγουμενίτσα , με ομιλητή μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :
Ενημέρωση επι των πολιτικών θέσεων στα πλαίσια του Προσυνεδριακού διάλογου – Διαμόρφωση προτάσεων προς το Συνέδριο.
Ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις , για τα διαδικαστικά ζητήματα του Συνεδρίου και το νέο ηλεκτρονικό μητρώο μελών – Συγκρότηση Εφορευτικών Επιτροπών Δημοτικών οργανώσεων - Εγγραφή μελών .

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί μετά από αναβολή , στις 5 , 6 και 7 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα και το νέο ηλεκτρονικό Μητρώο μελών έχει αρχίσει να λειτουργεί στο site : www.pasok.gr όπου μπορούν τα παλιά και τα νέα μέλη ,οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και όποιος επιθυμεί να εγγράφονται μέχρι την εκλογή των Συνέδρων, οπότε και θα κλείσει προσωρινά το νέο Μητρώο . Η εκλογή των Συνέδρων θα γίνει την Κυριακή 24 Μαίου 2015 στις κατά τόπους Δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ των τριών Δήμων της Θεσπρωτίας και θα υπάρξει ανακοίνωση για τον τόπο , τον χώρο και την ώρα έναρξης και λήξης της εκλογικής διαδικασίας. Μετά την διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το μητρώο θα ξανανοίξει ώστε να υπάρξει νέο κύμα εγγραφών και την Κυριακή 14 Ιουνίου θα διεξαχθεί η άμεση εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία καταφυγίου σκαφών Πλαταριάς

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία καταφυγίου σκαφών Πλαταριάς
 
 
Αντικείμενο της παρούσας πρόσκλησης είναι η επιλογή αναδόχου για τη λειτουργία καταφυγίου σκαφών Πλαταριάς.

Ο ανάδοχος θα μεριμνά για τα εξής:

• Λειτουργία των pillars για παροχή νερού και ρεύματος στους χρήστες του καταφυγίου, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

• Καταγραφή των σκαφών που προσεγγίζουν το καταφύγιο.

• Αγκυροβολία σε συγκεκριμένες θέσεις πρόσδεσης των σκαφών.

• Είσπραξη από τους χρήστες των εσόδων από την αγκυροβολία και τη λειτουργία των pillars.

Χρονική διάρκεια λειτουργίας της υπηρεσίας είναι πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω υπηρεσίας ανέρχεται στις πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000,00) ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν προσφορές που θα αναγράφουν την τιμή χωρίς Φ.Π.Α. καθώς και:

1. Αντίγραφο ποινικού μητρώου.

2. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα αναγράφονται τα εξής:

• Έχω επισκεφτεί τους χώρους του καταφυγίου και αποδέχομαι τους όρους που

θα ορίζει η Σύμβαση.

• Δεν οφείλω ασφαλιστικές εισφορές και είμαι φορολογικά ενήμερος. Οι προσφορές θα κατατεθούν στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Κεντρικός Επιβατικός Σταθμός- Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας), την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Ο.Λ.ΗΓ. 26650 99300-335.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία καταφυγίου σκαφών Πλαταριάς Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία καταφυγίου σκαφών Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα


 
Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά τη θεία λειτουργία, και εν συνεχεία θα γίνει η ταφή του αρχιμανδρίτη στη μονή Παγανιών.
Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να κρυφτούν σε Φ/Γ οχήματα τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Επίσης, ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε κατόπιν ένδειξης σκύλου βιοανίχνευσης από υπάλληλο εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, και συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Φτερά στα 11.000.000€ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Φτερά στα 11.000.000€ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας


Τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν και με αγωνία αναδεικνύαμε σε μόνιμη βάση.

Τα αποθεματικά του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ύψους 11.000.000 ευρώ, μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διατεθούν στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας, προς τους τοκογλύφους - δανειστές - εταίρους.

Χρόνια τώρα πιέζαμε τις διορισμένες διοικήσεις (δυστυχώς έρμαια, με κομματικά ή βουλευτικά κριτήρια) να διαθέσουν αυτό τον πακτωλό χρημάτων, που εισπράχθηκαν εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, για έργα στη Θεσπρωτία, που σχετίζονται με εν δυνάμει δραστηριότητες του λιμανιού, όπως το εμπορευματικό κέντρο (αλήθεια γιατί θα τσακωνόσαστε χωρίς βαρβάρους, Σταυρούλα και Γιάννης;), αλλά και μαρίνες και λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις στην χερσαία ζώνη, ακόμα και για εκθεσιακό - εμπορικό - συνεδριακό κέντρο κτλ.

Δυστυχώς τα άτομα αυτά, αν και πολίτες της Θεσπρωτίας, αρκέστηκαν στο να ικανοποιούν ρουσφετολογικές απαιτήσεις, των εκάστοτε τοπικών κρατούντων, δηλαδή βουλευτές και κομματάρχες, όπως τις χορηγίες σε φιλοκομματικά προσκείμενους συλλόγους.

Τώρα, δυστυχώς, δίχως ίχνος συνειδησιακής επιβάρυνσης, θα κυκλοφορούν (;) ανάμεσα στους συμπολίτες τους, εισπράττοντας αντί της συμπατριωτικής καλημέρας, την πλήρη απαξίωση και αποστροφή.

Δικές τους οι επιλογές, δικό τους και το όποιο πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα.

Εμείς τους προειδοποιήσαμε και τους προϊδεάσαμε.
Φτερά στα 11.000.000€ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Φτερά στα 11.000.000€ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5

Ανοίξαμε την ΑΥΛΗ μας και σας περιμένουμε Ο Αντιδήμαρχος

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015
Ανοίξαμε την ΑΥΛΗ μας και σας περιμένουμε
Ο Αντιδήμαρχος


 
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Στα όμορφα Σύβοτα.

Στα νησιά της Καραϊβικής.Εκεί που ούτε ο νόμος μας πιάνει, ούτε ο Αντί-Δήμαρχος.
 
Εκεί που δεν υπάρχουν κίτρινες γραμμές.
 
Χωρίς κανόνες, χωρίς πρόστιμα.

Για τους συναδέλφους μας;
ΞΥΔΙ (+πρόστιμα)

Για τα λαμόγια τους δημοσιογράφους;
Μηνύσεις (-παράβαση καθήκοντος)
Ανοίξαμε την ΑΥΛΗ μας και σας περιμένουμε Ο Αντιδήμαρχος Ανοίξαμε την ΑΥΛΗ μας και σας περιμένουμε Ο Αντιδήμαρχος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015 Rating: 5