Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για κομμωτήριο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για κομμωτήριο


Ζητείται υπάλληλος για κομμωτήριο στην Ηγουμενίτσα (γυναίκα ή άντρας).
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2665028653
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για κομμωτήριο Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για κομμωτήριο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Ηγουμενίτσα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων


Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας για τα ανοιχτού τύπου πλοία λόγω των νοτίων ανέμων που τοπικά φτάνουν τα 8 μποφόρ. Τα δρομολόγια εκτελούνται με τα πλοία κλειστού τύπου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων Ηγουμενίτσα: Κλειστό το πορθμείο για τα ανοικτού τύπου πλοία λόγω ισχυρών ανέμων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 69χρονου από Κέρκυρα σε Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Διακομιδή 69χρονου από Κέρκυρα σε Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε διακομιδή 69χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Read More »
Διακομιδή 69χρονου από Κέρκυρα σε Ηγουμενίτσα Διακομιδή 69χρονου από Κέρκυρα σε Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
 Πρόσκληση  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 12 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ψηφίσματα
Εισηγήτρια: κα Μαρία Σαμίου – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα 1ο
Συζήτηση σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας και έκδοση ψηφίσματος.

Θέμα 2ο
Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ΟΣΟΚΕΘΕΑ.

Ειδικά Θέματα

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.
 
Θέμα 3ο
Ενημέρωση και συζήτηση για την προστασία και τη διαχείριση των παραλιών «Δρέπανο» και «Μακρυγιάλι»

Θέμα 4ο
Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 345/2019 απόφασης δημοτικού συμβουλίου περί καθορισμού αποζημιώσεων και εξόδων παράστασης προέδρων και αντιπροέδρων των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας

Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 5ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Δ’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2023.

Θέμα 6ο
Ορισμός υπευθύνων κίνησης τραπεζικών λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα Ηπείρου, χρήσης του συστήματος e-banking καθώς και παροχή εξουσιοδότησης για ενεργοποίηση νέων τραπεζικών προϊόντων.

Θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Εισηγητής: κ. Ηλίας Παππάς - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 7ο
Τετράμηνη παράταση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου, σύμφωνα με τις τιμές και ζώνες του ΟΛΗΓ ΑΕ.

Θέμα 8ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2024.

Θέματα που αφορούν το πρώην ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ»

Εισηγήτρια: κα Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 9ο
Εξουσιοδότηση Δήμαρχου ως Νόμιμου εκπρόσωπου της Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στην Περιφέρεια Ηπείρου» καθώς και επικαιροποίηση του ορισμού της επιτροπής Διοίκησης, Παρακολούθησης και Παραλαβής παραδοτέων και του Υπεύθυνου Έργου της Πράξης.

Θέμα 10ο
Εγγραφή νηπίων, βρεφών και διαγραφή νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Δημοτικών Κοινοτήτων

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Τακλάκογλου – Εντεταλμένος Δημ.Σύμβουλος.

Θέμα 11ο
Επί αιτήσεως του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου για διάθεση γραφείου στο κτήριο του Κοινοτικού Καταστήματος Γραικοχωρίου.

Επιτροπές – Ορισμός Εκπροσώπων

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 12ο
Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Θέμα 13ο
Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Θέμα 14ο
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».

Θέμα 15ο
Συγκρότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασίας εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων – ακινήτων για το έτος 2024, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 του ΠΔ 270/1981.

Θέμα 17ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.

Θέμα 18ο
Ορισμός αιρετών αντιπροσώπων για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ.

Θέμα 19ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου για τη συμμετοχή του στην επιτροπή εκκαθάρισης των παλαιών αρχείων του Δήμου Ηγουμενίτσας βάση του ΠΔ.480/85.

Θέμα 20ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας στην επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος “ΕΔΠ LEADER 2014-2020”.

Θέμα 21ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και εκτός ζώνης ευθύνης Οργανισμού Λιμένος Ηγ/τσας.

Θέμα 22ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον αναπληρωτή του στο συμβούλιο χρηστών Λιμένα.

Θέμα 23ο
Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ


Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Την πίτα του έκοψε το Σούλι Παραμυθιάς

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Την πίτα του έκοψε το Σούλι ΠαραμυθιάςΠαρουσία μεταξύ άλλων του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, του Δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της ΕΠΣ Θεσπρωτίας κα άλλων φορέων καθώς και πλήθους φιλάθλων, το Σούλι Παραμυθιάς έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το βράδυ της Παρασκευής.

Οι ευχές και οι δεσμεύσεις για στήριξη της ομάδας της Παραμυθιάς και γενικότερα του τοπικού ποδοσφαίρου κυριάρχησαν στους χαιρετισμούς, ενώ στην λαχειοφόρο αγορά, 17 τυχεροί κέρδισαν τα εξής δώρα:Φωτογραφίες Λευτέρης Τζώρτζης και Λάμπρος Παππάς
Read More »
Την πίτα του έκοψε το Σούλι Παραμυθιάς Την πίτα του έκοψε το Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Όφελος έως και 20% από την επιλογή του φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Όφελος έως και 20% από την επιλογή του φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος


Πάνω από το 20% της δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια ή περισσότερα από 120 ευρώ ετησίως μπορούν να εξοικονομήσουν οι καταναλωτές επιλέγοντας το φθηνότερο τιμολόγιο ρεύματος, από τα διαθέσιμα στην αγορά.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση για το νέο περιβάλλον τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, που εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο, με παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία διεξήγαγε ο οίκος VaasaETT και ο αναλυτής Ιωάννης Κορράς.

Σημειώνεται ότι η VaasaETT από κοινού με τις ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας (Energie-Control) και της Ουγγαρίας (MEKH), καταρτίζει σε μηνιαία βάση τον ευρωπαϊκό δείκτη τιμών ενέργειας HEPI (Household Energy Price Index).

Σύμφωνα με την ανάλυση, ενώ το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται στην επιλογή του κατάλληλου «χρώματος» τιμολογίου (πράσινο: ειδικό τιμολόγιο με προανακοίνωση της τιμής, κίτρινο: κυμαινόμενο, μπλε: σταθερό), ωστόσο, η ανάλυση αναδεικνύει ότι σημαντική εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχθεί και με την επιλογή της καταλληλότερης προσφοράς ακόμα και από την ίδια κατηγορία τιμολογίων.

Η ανάλυση βασίζεται στα δεδομένα για τα τιμολόγια των τριών μεγαλύτερων προμηθευτών κατά τον Ιανουάριο, πρώτο μήνα εφαρμογής του συστήματος και τα μοντέλα πρόβλεψης τιμών χονδρικής της VaasaETT.

Τα βασικά συμπεράσματα είναι:
Τον Ιανουάριο τα κίτρινα τιμολόγια παρουσίασαν τη φθηνότερη τιμή, στα 22 λεπτά Euro/kWh (τελική τιμή με φόρους). Επιλέγοντας το συγκεκριμένο προϊόν σε σύγκριση με το φθηνότερο διαθέσιμο πράσινο τιμολόγιο, ένας καταναλωτής εξοικονόμησε 2,5 Euro για τον πρώτο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσό ανήλθε στα 8,3 Euro κατά τη σύγκριση με το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις παρατηρούνται μεταξύ των τιμολογίων της ίδιας κατηγορίας:

Ένας καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει 9 Euro λιγότερα για τον μήνα Ιανουάριο, έχοντας επιλέξει το φθηνότερο κίτρινο τιμολόγιο σε σχέση με την ακριβότερη διαθέσιμη επιλογή μεταξύ των κίτρινων τιμολογίων.

Τα πράσινα τιμολόγια παρουσίασαν το μικρότερο εύρος τιμών. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο η διαφορά στη τελική τιμή μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου πράσινου τιμολογίου που προσέφεραν οι 3 μεγαλύτεροι προμηθευτές, ήταν μόλις 1 Euro.

Τα τιμολόγια σταθερής τιμής (μπλε) βρίσκονται επί του παρόντος στο άνω άκρο των προσφερόμενων τιμών, με τη φθηνότερη μπλε επιλογή να αγγίζει σχεδόν τα επίπεδα των ακριβότερων κίτρινων τιμολογίων για τον μήνα Ιανουάριο. Παρόλα αυτά, προσφέρουν σταθερότητα τιμών και προβλεψιμότητα, ενώ προστατεύουν τους καταναλωτές σε περιπτώσεις ξαφνικής ανόδου των τιμών στη χονδρική αγορά.

Η πρόβλεψη των τιμών χονδρικής παρουσιάζει αυξητική τάση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και οδηγεί σε αξιοσημείωτες διαφορές, με το κίτρινο τιμολόγιο να αναδεικνύεται και πάλι ως η πιο φθηνή επιλογή. Αντίθετα, η ανάλυση δείχνει ότι οι καταναλωτές που επέλεξαν ένα σταθερό μπλε τιμολόγιο τον Ιανουάριο θα πληρώσουν περισσότερα ετησίως σε σύγκριση με τις άλλες εναλλακτικές, υποθέτοντας ότι δε θα υπάρξει απρόσμενη άνοδος στις τιμές χονδρικής.

Η επιλογή του φθηνότερου κίτρινου τιμολογίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε σύγκριση με το φθηνότερο πράσινο, συνεπάγεται εξοικονόμηση της τάξεως των 14 Euro. Επιπλέον, αν συγκριθεί με την πιο ακριβή κίτρινη επιλογή, η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 120 Euro, ποσό που αποτελεί το 20% του συνολικού λογαριασμού. Το γεγονός αυτό τονίζει το ευρύ φάσμα μεταξύ τιμών των κίτρινων τιμολογίων και αναδεικνύει περαιτέρω τις σημαντικές δυνατότητες εξοικονόμησης για τους καταναλωτές μέσω της τακτικής σύγκρισης τιμών.
Read More »
Όφελος έως και 20% από την επιλογή του φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος Όφελος έως και 20% από την επιλογή του φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

ΕΟΔΥ: Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος ιλαράς

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
ΕΟΔΥ: Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος ιλαράςΗ ιλαρά επανεμφανίζεται δίνοντας εστίες επιδημικών εξάρσεων, λόγω της μείωσης των εμβολιασμών σε διεθνές επίπεδο.

Είναι υπερ-μεταδοτική, καθώς ο μέσος αριθμός ατόμων που θα μολύνει κάποιος με τον ιό ξεπερνά τα 15 άτομα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα περιστατικά ιλαράς πέρυσι αυξήθηκαν κατά 18% σε 9 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 43%.

Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ο ΕΟΔΥ λαμβάνει μέτρα πρόληψης, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό επιδημικό κύμα ιλαράς.

Από την αρχή του 2024 έως σήμερα έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, 5 κρούσματα ιλαράς.

Ο ΕΟΔΥ στοχεύει στην ενίσχυση του εμβολιασμού, με έμφαση στους εμβολιασμούς ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και στην ενημέρωση του πληθυσμού και ειδικά όσων πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες που παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων.

Η μείωση των εμβολιασμών στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο λόγος της διασποράς στην κοινότητα είναι η μείωση των εμβολιασμών.

Μάλιστα, η πανδημία συνέβαλλε στη μείωση του ποσοστού κάλυψης με την πρώτη δόση του εμβολίου, έναντι της ιλαράς.

Το ποσοστό κάλυψης από 94-95% που ήταν, έχει φθάσει κοντά στο 91-92% στην Ευρώπη.

Τάση μείωσης των εμβολιασμών παρατηρείται και στην Ελλάδα και σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων από τον ΕΟΔΥ, από το 2020 καταγράφεται μια μικρή πτώση σχετικά με την πρώτη δόση.

«Πάντα υπήρχε ένα ποσοστό παιδιών που δεν είχαν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυτό κυμαινόταν κοντά στο 5-6%», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σήμερα αυτό το ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 8-9%.

«Έχουμε τις συνθήκες που ευνοούν μια έξαρση κρουσμάτων, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο το επιθυμητό της εμβολιαστικής κάλυψης που είναι 95% του παιδικού πληθυσμού και έτσι έχουμε ένα αριθμό επίνοσων παιδιών και ενηλίκων και όταν γίνει κρίσιμη μάζα έχουμε την έξαρση, η οποία εμφανίζεται περίπου κάθε 6 με 7 χρόνια», δήλωσε.

«Τελευταία έξαρση είχαμε 2017-2018. Κατά την χρονική περίοδο 2004-2023 εκδηλώθηκαν τρεις επιδημίες ιλαράς στη χώρα μας και δηλώθηκαν συνολικά 4.151 κρούσματα και 4 θάνατοι. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορούσε Έλληνες Ρομά (56,9%), αλλά και νεαρούς ενήλικες από τον γενικό πληθυσμό που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Το νόσημα παρουσίασε την υψηλότερη επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα 0-4 ετών», συνέχισε.

Κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023 δεν δηλώθηκε κανένα κρούσμα ιλαράς και ο ΕΟΔΥ επισημαίνει την πιθανότητα υποδήλωσης λόγω της πανδημίας COVID-19.

Τα στοχευμένα μέτρα του ΕΟΔΥ

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή εμβολιασμού αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα, για τον έλεγχο της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η εντατικοποίηση των εμβολιασμών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, (Ρομά και μεταναστών), νεαρών εφήβων και ενηλίκων που δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους στο παρελθόν, καθώς και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με δήμους και τη ΜΚΟ «Υγεία για Όλους» θα διενεργήσει μαζικό εμβολιασμό σε καταυλισμούς Ρομά με τη συνδρομή των ΚΟΜΥ.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφθούν, επίσης, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και θα ενημερώσουν για την εμβολιασμό και τα μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε επαφή με ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας-εμβόλιο MMR) πριν από το ταξίδι τους, ιδιαίτερα αν πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων, όπως η Ρουμανία.

Τέλος, ειδικές δράσεις θα αφορούν περιοχές όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης 2020-2021, διαπιστώθηκε χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός στον παιδικό πληθυσμό.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχριστοδούλου, στην παρούσα φάση δεν υφίσταται λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αλλά πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη έξαρση ιλαράς και στην Ελλάδα.

Χώρες της Ευρώπης με αυξημένα κρούσματα

Σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων ιλαράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα: Από 1 Ιανουαρίου 2023 έως 30 Νοεμβρίου 2023 δηλώθηκαν 2.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται:
στη Ρουμανία (1.687),
στην Αυστρία (172),
στη Γαλλία (111),
στη Γερμανία (72),
στο Βέλγιο (70),
στην Πολωνία (32),
στην Ιταλία (27),
στην Ισπανία (12) και
στη Σουηδία (11).

Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δηλώσει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα λιγότερα από 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στις 9-10 Ιανουαρίου 2024 δηλώθηκαν 954 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία τα 932 στην Ρουμανία.

Τα υπόλοιπα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα δηλώθηκαν από την Αυστρία (17), την Πολωνία (3), την Τσεχία (1) και τη Δανία (1).

Ιλαρά: Μεταδοτικότητα, συμπτώματα, επιπτώσεις

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της ιλαράς.

Ο χρόνος επώασης κυμαίνεται από 7-21 ημέρες (συνήθως 10-12 ημέρες από την έκθεση έως το πρόδρομο στάδιο και 14 ημέρες από την έκθεση έως την εμφάνιση του εξανθήματος).

Η νόσος μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών.

Σπανιότερα, μεταδίδεται μέσω αντικειμένων.

Ο ιός της ιλαράς μπορεί να παραμείνει σε μολυσμένες επιφάνειες και στον περιβάλλοντα χώρο (σε σταγονίδια) μέχρι 2 ώρες μετά την αποχώρηση του ασθενούς.

Η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα με ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90% μεταξύ επίνοσων ατόμων (π.χ. ατόμων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί).

Όλα τα άτομα που δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν εμβολιασθεί είναι επίνοσα στην ιλαρά.

Πρόγραμμα εμβολιασμού

Συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Επιπλοκές

Περίπου 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές που είναι συχνότερες σε παιδιά <5 ετών και ενήλικες >20 ετών.

Οι συχνότερες επιπλοκές εμφανίζονται από το πεπτικό, αναπνευστικό και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σοβαρότερες επιπλοκές είναι η πνευμονία ιογενής (γιγαντοκυτταρική) ή δευτεροπαθής από μικρόβια (συχνότητα 6%), η οποία αποτελεί και τη συχνότερη αιτία θανάτου, η οξεία μέση πυώδης ωτίτιδα (7%), η οξεία εγκεφαλίτιδα (0,1%), που προβάλλει με υπερπυρεξία, ανησυχία, διέγερση, θόλωση της διάνοιας, σπασμούς και κώμα.

Η υποξεία σκληρυντική πανεγκεφαλίτις (SSPE), είναι σπάνια επιπλοκή, εμφανίζεται μετά παρέλευση κατά μέσο όρο 7 ετών από την εκδήλωση της ιλαράς και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό τής ιλαράς που παραμένει και πολλαπλασιάζεται μετά την αποδρομή της νόσου.

Οι ενήλικες νοσούν σπάνια από ιλαρά αλλά σοβαρότερα από τα παιδιά.

Οι επιπλοκές αφορούν κυρίως το αναπνευστικό: πνευμονία (30%), μέση πυώδης ωτίτιδα (29%), ιγμορίτιδα (25%).

Η νόσηση κατά την εγκυμοσύνη σχετίζεται με αποβολή του εμβρύου, πρόωρο τοκετό, χαμηλού βάρους γέννησης νεογνό.

Θάνατοι από ιλαρά έχουν αναφερθεί σε ανεπτυγμένες χώρες σε 1-2‰ των κρουσμάτων.

Η θνητότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες αγγίζει το 25%.
Read More »
ΕΟΔΥ: Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος ιλαράς ΕΟΔΥ: Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση πιθανού επιδημικού κύματος ιλαράς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Μαρτίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή στα Ταμεία - Δείτε τις ημερομηνίες

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Συντάξεις Μαρτίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή στα Ταμεία - Δείτε τις ημερομηνίες


Νωρίτερα έρχονται από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές για τις συντάξεις Μαρτίου 2024 στους συνταξιούχους των Ταμείων που πληρώνουν Φεβρουάριο.
Συντάξεις Μαρτίου 2024 – Μη μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που χορηγεί ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Συντάξεις Μαρτίου 2024 – Μισθωτοί

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Μαρτίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα:

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.
Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

e-ΕΦΚΑ: Αλλαγές στις ημερομηνίες για τις πληρωμές στις συντάξεις

Ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ;

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες (συνήθως από τις 18:00 έως 21:00 ανάλογα με την τράπεζα).

Επομένως μη μισθωτοί συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, οι μισθωτοί το απόγευμα της Τρίτης 27/02 και οι υπόλοιποι τις επόμενες ημέρες.


Read More »
Συντάξεις Μαρτίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή στα Ταμεία - Δείτε τις ημερομηνίες Συντάξεις Μαρτίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή στα Ταμεία - Δείτε τις ημερομηνίες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Την πίτα κόβει η Παγκόσμια Ένωση Θεσπρωτών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Την πίτα κόβει η Παγκόσμια Ένωση Θεσπρωτών


Αγαπητά μέλη και φίλοι της Παγκόσμιας Ένωσης Θεσπρωτών , Θεσπρωτοί Ηπειρώτες και Έλληνες.
Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε όλους και όλες καλή χρόνια , χρόνια πολλά με υγεία , φώτιση και οικογενειακή θαλπωρή για το νέο έτος 2024.
Σας προσκαλούμε στη πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας και σε ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Γιοβαννόπουλο που θα πραγματοποιηθεί στις 10/02/2024 και ώρα 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο πάνθεον Ηγουμενίτσας .
Η παρουσία όλων θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα και είναι απαραίτητη!
Φιλικούς χαιρετισμούς
Για το Δ/Σ
Η γραμματέας : Δοκοπουλου Χριστίνα
Read More »
Την πίτα κόβει η Παγκόσμια Ένωση Θεσπρωτών Την πίτα κόβει η Παγκόσμια Ένωση Θεσπρωτών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας 


Καλείστε στην 3η/2024 Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 75 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18 και την προσθήκη του άρθρου 74Α στο Ν. 3852/2010 και το άρθρο 9 του Ν. 5056/2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 13η Φεβρουαρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ. 3), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Ταμειακής Διαχείρισης Ιανουαρίου 2024.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, Αικ. Αθανασίου – Ταμίας.

Θέμα 2ο
Επί της με αριθμό πρωτ. 28577/28-12-2023 αιτήσεως του L. B. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με ζημία που υπέστη το όχημα του.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, Αικ. Διαμάντη - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 3ο
Λήψη απόφασης για: α) Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο εταιρικό σχήμα της πρότασης με τίτλο "Carbon reduction in port Cities through optimized efficiency technologies" και με ακρωνύμιο "NEWPORTS" στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2021 – 2027 (Interreg VI-A Greece – Italy 2021 – 2027) β) Την εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος – Αντιδήμαρχος, Παντελής Καραπιπέρης - Αναπλ. Προϊστάμενος.

Θέμα 4ο
Λήψη απόφασης για: α) Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο εταιρικό σχήμα της πρότασης με τίτλο "Transborder Initiatives in Mediterranean Exploration With Archaeology and Regional Theater" και με ακρωνύμιο "EPOCH" Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2021 – 2027 (Interreg VI-A Greece – Italy 2021 – 2027) β) Την εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος – Αντιδήμαρχος, Παντελής Καραπιπέρης - Αναπλ. Προϊστάμενος.

Θέμα 5ο
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “ΑμΚΕ Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη“, με τίτλο: «Μονάδα Κέντρο Ημέρας για άνοια 6η ΥΠΕ στην Περερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Περιφέρεια Ηπείρου».

Εισηγητής: Αλέξανδρος Μητσέλος – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο
Έγκριση του Πρακτικού Ι της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την «Προμήθεια Η/Υ, εκτυπωτών, Tablets & συστήματος προτεραιότητας» του Δήμου Ηγουμενίτσας, υποέργο 1 της δράσης «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» συνολικού προϋπολογισμού 51.832,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟΝ 1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 8ο
Επί της αιτήσεως Ο. Σ. του Γ. σχετικά με αποζημίωση της με εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με ζημία που υπέστη το Ι.Χ. όχημα της από επίθεση αδέσποτου σκύλου.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 9ο
Επί αιτήσεως Χ. Μ. του Χ. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του στην 3η Π.Ε.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 10ο
Επί αιτήσεως Σ. Μ. του Γ. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της στην 3η Π.Ε.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 11ο
Επί αιτήσεως Β. Γ. του Ε. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 12ο
Επί αιτήσεως Α. Κ. του Θ. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 13ο
Επί αιτήσεως Χ. Κ. του Μ. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 14ο
Επί αιτήσεως Β. Δ. του Ι. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 15ο
Επί αιτήσεως Χ. Π. του Α. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 16ο
Επί αιτήσεως Λ. Ζ. του Θ. για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος, - Ερ. Μητσιώνης - Νομ. Σύμβουλος.

Θέμα 17ο
Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του κ. Δημάρχου.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος

Παρακαλούνται οι εισηγητές των θεμάτων να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος του οποίου εισηγούνται.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Πρόστιμο 500 ευρώ για φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Πρόστιμο 500 ευρώ για φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών

Ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε αυτή την φορά, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας σε ημεδαπό.

Όπως διαπιστώθηκε ο συγκεκριμένος είχε βάλει φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα

Σημειώνεται ότι το άναμμα φωτιάς ακόμη και αυτή την περίοδο, που δεν ανήκει στο διάστημα της αντιπυρικής, πρέπει να γίνεται με ενημέρωση και με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε διοικητικό πρόστιμο ή ακόμη και σε σύλληψη.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Πρόστιμο 500 ευρώ για φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών Πρόστιμο 500 ευρώ για φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Βιωματική ενημέρωση μαθητών Δημοτικού για το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024
Βιωματική ενημέρωση μαθητών Δημοτικού για το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς


Μαθητές της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς με τους εκπαιδευτικούς τους περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, με στόχο την γνωριμία των ιστορικών κτιρίων της Παραμυθιάς.

Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Πηγάδι της Λαϊκής αγοράς και στο σπίτι του ευεργέτη μας Θεμιστοκλή Ρίγγα.

Οι μαθητές περπάτησαν στα δρομάκια του τόπου μας είδαν, άκουσαν και ένιωσαν και θα αποτυπώσουν την εμπειρία τους ως λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, αρχιτέκτονες και ζωγράφοι.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, ευχαριστούν θερμά τον κ. Κωλέτση Γεώργιο και κ. Μπρέστα Δημήτριο για τις πληροφορίες, καθώς και το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησαν.
Read More »
Βιωματική ενημέρωση μαθητών Δημοτικού για το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς Βιωματική ενημέρωση μαθητών Δημοτικού για το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Σελίδες