https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Ψήφισμα της ΝΔ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη υιοθετήθηκε από το ΕΛΚ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Ψήφισμα της ΝΔ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη υιοθετήθηκε από το ΕΛΚ


Έκτακτο ψήφισμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και υιοθέτησαν ομόφωνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα σε αυτό αναφέρεται:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ως υποψήφιος από την ελληνική μειονότητα για τη θέση του δημάρχου της Χειμάρρας, μιας πόλης στην Αλβανία που κατοικείται κυρίως από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιθέσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama κορυφώθηκαν την εβδομάδα πριν από τις εκλογές και αυτές οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Μπελέρη κατέληξαν στη σύλληψή του από τις αλβανικές αρχές, την παραμονή των τοπικών εκλογών στην Αλβανία, βάσει ισχυρισμών για δωροδοκία ψηφοφόρων,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Φρέντι Μπελέρης, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, στις 14 Μαΐου 2023 εξελέγη Δήμαρχος της Χειμάρρας,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, μετά από τρεις και πλέον μήνες, το μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας Φρέντι Μπελέρης παραμένει υπό κράτηση και ότι οι επανειλημμένες αιτήσεις του δικηγόρου του έχουν απορριφθεί.

 Λαμβάνοντας υπόψη ότι, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Αυλώνα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη Χειμάρρα, δεν του έχει επιτραπεί να ορκιστεί και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να χάσει το δικαίωμα να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Δήμαρχος της Χειμάρρας,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εφαρμογή του νόμου δεν πρέπει ποτέ να οδηγεί στην παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας ενός κατηγορουμένου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και ότι είναι προφανές πως η κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Μπελέρη χρησιμοποιείται από τις αλβανικές αρχές ως πρόσχημα για να εμποδίσουν την ορκωμοσία του και επομένως να εμποδίσουν την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου της Χειμάρρας,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ και ότι ο δημοκρατικός μετασχηματισμός, το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και η τήρηση των κανόνων, αξιών και προτύπων της ΕΕ διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία προσχώρησης στην ΕΕ και αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της προόδου με στόχο την ένταξη στην ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε υπό ένταξη χώρα θα πρέπει να επιδείξει ισχυρά, μη αναστρέψιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη δημοκρατική της ανθεκτικότητα,

Η Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

Υπενθυμίζει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 12ης Ιουλίου 2023 σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία, όσον αφορά τη σύλληψη του νέου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, την παραμονή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, η οποία αφενός παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας και αφετέρου εμπόδισε τον εκλεγμένο Δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζει ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 12ης Ιουλίου 2023 συνέδεσε το θέμα αυτό με τον γενικότερο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, την εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τις περιουσίες των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή του εν λόγω Δήμου και τις κατηγορίες για καταπατήσεις από το κράτος.

Καταδικάζει έντονα τις ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης εναντίον ενός εκλεγμένου Δημάρχου που προέρχεται από εθνική μειονότητα και την ευθεία παρέμβασή της στις εκλογικές διαδικασίες, ενέργειες που αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές αξίες.

Τονίζει ότι η καταφανής έλλειψη σεβασμού της αλβανικής κυβέρνησης προς το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και, πρωτίστως, το κοινοτικό κεκτημένο, δημιουργεί πολιτικό χάσμα μεταξύ της Αλβανίας και της ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι καμία χώρα που επιδιώκει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο.

Καλεί τις αλβανικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Όλοι θα πρέπει να τηρούν τους νόμους, τους εκλογικούς κανόνες, καθώς και όλα τα κύρια διεθνή πρότυπα.

Καλεί τις αλβανικές αρχές να σεβαστούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Μαΐου 2023 και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα -νομοθετικά, διοικητικά ή άλλα- για να διασφαλίσουν ότι θα γίνει η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου, η οποία δεν σχετίζεται με δικαστικές διαδικασίες.
Read More »
Ψήφισμα της ΝΔ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη υιοθετήθηκε από το ΕΛΚ Ψήφισμα της ΝΔ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη υιοθετήθηκε από το ΕΛΚ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Κικίλιας: «Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο»

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Κικίλιας: «Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο»Για το πιο ακραίο φαινόμενο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα, έκανε λόγο, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
 Ο κ. Κικίλιας ζήτησε «ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση» και προσέθεσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα.

Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι.

Από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 690 κλήσεις».
Read More »
Κικίλιας: «Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο» Κικίλιας: «Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ό,τι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

H προκήρυξη του Λαμπόβου για τις 420 θέσεις εμπόρων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
H προκήρυξη του Λαμπόβου για τις 420 θέσεις εμπόρων

Ο Δήμος Σουλίου καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη ( ΛΑΜΠΟΒΟΣ ) , η οποία θα διεξαχθεί από 6/10/2023 ημέρα Παρασκευή στην Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς, να υποβάλλουν αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από 05/9/2023 ημέρα Τρίτη έως και 13/09/2023 ημέρα Τετάρτη.ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΔικαίωμα συμμετοχής στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη έχουν όσοι λάβουν σχετική άδεια συμμετοχής από την επιτροπή εμποροπανήγυρης του Δήμου Σουλίου

1.2 Οι άδειες συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη εκδίδονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμπορεύονται διάφορα είδη ως εξής :

α) To εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές

β) Το Δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.

γ) Το Δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο.

δ) Το Πέντε (5%) τοις εκατό των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΑίτηση (είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου)
Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας
Άδεια διαμονής ( για αλλοδαπούς ) σε ισχύ
Δημοτική ενημερότητα από το αρμόδιο Τμήμα Ταμείου του Δήμου ( άρθρου 285 Κ.Δ.Κ )
Βεβαίωση Δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή άδεια πωλητή Λαϊκών Αγορών ή άδεια στάσιμου-πλανόδιου εμπορίου ή άδεια χειροτέχνη-καλλιτέχνη
Πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων
Άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ του δηλούμενου προς χρήση οχήματος για την άσκηση της αιτούμενης δραστηριότητας και πιστοποιητικό υγείας , εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων – ποτών ( καντίνες )
Διπλότυπο είσπραξης για την καταβολή του τέλους, το οποίο υποβάλλεται ΜΕΤΑ την ανάρτηση του καταλόγου συμμετεχόντων στο δημοτικό κατάστημα.ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις συμμετοχής με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν:

3.1. Δια ζώσης στο αρμόδιο Τμήμα ή στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου του Δήμου Σουλίου.

3.2. Ταχυδρομικά στην Δ/νση ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 179 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Τ.Κ. 46200 με την ένδειξη «Αίτηση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη ( ΛΑΜΠΟΒΟΣ).

3.3. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα e–mail στην διεύθυνση protocol@paramythia.grΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

4.1. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου Παραλαβής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, θα εκδοθεί ονομαστική κατάσταση με τους δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής είναι λιγότερες από τον αριθμό των θέσεων της κατηγορίας, τότε επιλέγονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι . Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των θέσεων για την συγκεκριμένη κατηγορία θα διενεργείται δημόσια κλήρωση των ενδιαφερόμενων που περιλαμβάνονται στην ονομαστική κατάσταση , σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή της Εμποροπανήγυρης.

4.2. Για την έκδοση της σχετικής άδειας συμμετοχής και την απόδοση της θέσης, ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει το προβλεπόμενο τέλος όπως ορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης

4.3. Εκπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής ή αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δεν θα γίνονται αποδεκτές. Όσες θέσεις μείνουν αδιάθετες θα μπορούν να διατεθούν σε τυχόν ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, με ευθύνη της επιτροπής εμποροπανήγυρης.ΓΕΝΙΚΑ

5.1. Οι προς διάθεση χώροι και τα πωλούμενα είδη αναγράφονται στον Κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου.

5.2. Η συμμετοχή στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Δ.Κ. Παραμυθιάς ( ΛΑΜΠΟΒΟΥ ) συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της παρούσας, καθώς και του κανονισμού λειτουργίας της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:2666360123,2666360135.


Συνημμένα :Αίτηση συμμετοχής ( παράρτημα 1).
Δήλωση ( παράρτημα 2 ) .
Κανονισμός Λειτουργίας
Τοπογραφικό Διάγραμμα
Read More »
H προκήρυξη του Λαμπόβου για τις 420 θέσεις εμπόρων H προκήρυξη του Λαμπόβου για τις 420 θέσεις εμπόρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Υποχρεωτική δήλωση κατεχόμενων κυψελών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023

 Υποχρεωτική δήλωση κατεχόμενων κυψελών


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, πρέπει να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2023. Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ., είτε μέσω ψηφιακής εφαρμογής του Υπ.Α.Α.Τ.

Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή) έως και την 20η Οκτωβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή).

Ενεργός μελισσοκόμος, ο οποίος υποβάλλει τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών μεταξύ της 21ης Οκτωβρίου 2023 και της 20ης Νοεμβρίου 2023 συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αξιοποιήσουν εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή του Υπ.Α.Α.Τ. και την ηλεκτρονική επικοινωνία στα κάτωθι ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (p.mavrogiorgos@php.gov.gr και p.loli@php.gov.gr) προκειμένου να λάβουν και να αποστείλουν την αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών καθώς και την παραλαβή ή/και αποστολή της αίτησης μέσω τηλεομοιότυπου (fax) στο 26510 78280.

Η αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου( www.php.gov.gr.)

Σε περίπτωση που η υποβολή της αίτησης δε δύναται να πραγματοποιηθεί με τους ανωτέρω τρόπους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο Γραφείο 112 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων.
Read More »
Υποχρεωτική δήλωση κατεχόμενων κυψελών  Υποχρεωτική δήλωση κατεχόμενων κυψελών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Εξετάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου για Ειδική Άδεια Ταξί

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023

 Εξετάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου για Ειδική Άδεια Ταξί


Οι εξετάσεις για Ειδική άδεια ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 203, ημέρα Τρίτη, και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα Εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών.

 Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 μ. να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων. Αρμόδιος υπάλληλος κ. Γεώργιος Καλτσούνης.


Read More »
Εξετάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου για Ειδική Άδεια Ταξί  Εξετάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου για Ειδική Άδεια Ταξί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου


Την Τετάρτη 06-09-2023 και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2023 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Έγκριση του Πρακτικού Νο3/04-09-2023 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του Έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου» και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-06-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 845.000,00 με ΦΠΑ.

4. Έγκριση και αποδοχή δωρεάς της μελέτης με τίτλο «Μελέτη δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αρίστης Δ. Ζαγορίου & Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» με μελετητή/ δωρητή την εταιρεία «ΥΔΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μελετητές».

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του Υποέργου 1: «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του», προϋπολογισμού 1.110.000,00 € με ΦΠΑ, του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», ενταγμένου με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5200182 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2023.

7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού», αναδόχου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΕΔΕ, μέχρι την 14-02-2024.

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης στα Λουτρά Καβασίλων» αναδόχου «R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.», μέχρι την 31-12-2023.

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση διευθέτηση ρέματος Ασπροποτάμου και εναρμόνισή του με το έργο πρόσβασης στη Λωρίδα Σαγιάδας», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ», μέχρι την 31-10-2023.

10. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού με τροποποίηση σύμβασης κατά 32,18%) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

11. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Πολυνερίου (παροχή υπηρεσιών)».

12. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-07-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση υποδομών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 125.000,00 € ΦΠΑ.

13. Έγκριση του από 04-09-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κατοικίας στο Μαυρονόρος Πωγωνίου», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας οδού σύνδεσης Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης με Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2023.

15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποπεράτωση γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την ΤΚ Λοφίσκου», αναδόχου «ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2023.

16. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα όρια του Καπέσοβου (παροχή υπηρεσιών).

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την λήψη στοιχείων και την σύνταξη ειδικών μελετών αποκατάστασης και συντήρησης γεφυρών (παροχή υπηρεσιών)».

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση φθορών επαρχιακού δικτύου προς Ποτιστικά Τζουμέρκων (προμήθεια υλικών).

19. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση Ανακοίνωσης-Πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στo πλαίσιο της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Κατασκευή κόμβου Γοργόμυλου, Δ.Ε. Ανωγείου, Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την Περιφέρεια Ηπείρου.

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση Ανακοίνωσης-Πρόσκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στo πλαίσιο της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Κατασκευή κόμβου κυκλικής κίνησης στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού 8: Λούρος -Πολυστάφυλο προς Άσσο, με τη δημοτική οδό προς τον οικισμό Πολυστάφυλο, Δ.Ε. Θεσπρωτικού, Δ. Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την Περιφέρεια Ηπείρου.

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων, στη διοργάνωση του 17ου Γύρου Λίμνης – (IOANNINA LAKE RUN), με τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων, στις 23-24/9/2023 στα Ιωάννινα.

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του 15ου Φεστιβάλ Φωτομετρίας, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23/09-12/12/2023, στα Ιωάννινα.

23. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση Χορευτικής Εκδήλωσης, με την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ανατολή Ιωαννίνων.

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση του πολυθεματικού φεστιβάλ Zagori Fiction Days, με την εταιρεία Επέκεινα Χώρα ΑμΚΕ, στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, στη Βίτσα Ζαγορίου.

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «GREECE RALLY 2023», με την Αθλητική Λέσχη Μηχανοκίνητων Σπορ Ιωαννίνων - ΦΜ36, το διάστημα 1-8/10/2023.

26. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην διοργάνωση εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2023» με τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ, στις 25-27/09/2023 στην Άρτα.

27. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην διοργάνωση έκθεσης του Ζωγράφου Μιχαήλ Οικονόμου, με το Ίδρυμα Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσα και την Πινακοθήκη Αβέρωφ, στις 30/09/2023, στο Μέτσοβο.

28. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην διοργάνωση του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορητικής Φροντίδας στις 28/09-1/10/2023 στα Ιωάννινα.

29. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην διοργάνωση εκδήλωσης ενάντια στην αθλητική - οπαδική βία με το Α.Σ. Άρης Φιλιατών, στις 15/09/2023 στους Φιλιάτες.

30. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην φιλοξενία για την εκπόνηση άσκησης Προπτυχιακών Φοιτητών του ΕΜΠ στα Τζουμέρκα στις 21-26/10/2023.

31. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην συναυλία «Αλησμονώ και Χαίρομαι» με το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής στις 2/10/2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

32. Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με Ε.Μ.Δ., χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, του άρθρου 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

33. Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με επιδόματα του άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

34. Έγκριση πίνακα δρομολογίου με χρήση ιδιωτών για την μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υποστήριξη του Λογιστικού Συστήματος της Περιφέρειας Ηπείρου, για την αποδοχή ηλεκτρονικών τιμολογίων (my data).

36. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.

37. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ioannina Lake Festival, που διοργανώνεται το διάστημα 8-10/09/2023 στα Ιωάννινα.

38. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη συμπληρωματικών δαπανών της εκδήλωσης παρουσίασης των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου με τίτλο «Κερνάμε Ήπειρο 2023», που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-22/10/2023, στο Ζάππειο.

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τροφίμων FRUIT ATTRACTION 2023.

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «Discover Dogs 2023» που διοργανώνεται στην Αθήνα, το διάστημα 20-22/10/2023.

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 2023», που διοργανώνεται στη Λευκωσία, το διάστημα 20-22/10/2023.

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη φιλοξενία κινηματογραφικού συνεργείου από το Ισραήλ.

43. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για επανέκδοση τρίπτυχων φυλλαδίων της Περιφέρειας Ηπείρου.

44. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της 14ης Σεπτεμβρίου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος στην Περιφέρεια Ηπείρου.

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό δημόσιων βοσκοτόπων του Δήμου Νικολάου Σκουφά (παροχή υπηρεσιών)».

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση πρανών τον καθαρισμό ερεισμάτων στην περιοχή Ραδοβυζίων της ΠΕ Άρτας».

47. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αποζημίωση μελών του γνωμοδοτικού οργάνου του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016 (Α’ 147) της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

48. Απόφαση για την άσκηση ενδίκου μέσου (έφεση) κατά της υπ’ αριθμ. 96/2023 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων.

49. Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Διαγραμμίσεις οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.000,00 € με ΦΠΑ.

50. Έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος της Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2023.

51. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας.

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας στη διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «Κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θάλασσας στην Πρέβεζα».

53. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην φιλοξενία για την εκπόνηση άσκησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΕΜΠ στα Ζαγοροχώρια στις 17-23/09/2023.

54. Έγκριση του 1ου/01-09-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια συσκευασμένου ψυχρού ασφαλτομίγματος για την συντήρηση και αποκατάσταση φθορών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 74.400,00 € με ΦΠΑ.


Read More »
Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών - Θα παίρνουν και ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον ΟΛΗΓ για 40 χρόνια

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών περνούν 6.000 στρέμματα που αποχαρακτηρίστηκαν ως Χερσαία Ζώνη Λιμένα και εξαιρέθηκαν από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

 Επίσης στους δύο δήμους θα καταβάλλεται από τον ΟΛΗΓ για τα επόμενα περίπου 40 χρόνια, το 85% ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης ύψους 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού. Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ σε θυγατρική εταιρεία του κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο αναδείχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας αναφέρθηκε στα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την επιτυχία της διαγωνιστικής διαδικασίας όπως είναι το υψηλό τίμημα των 84,2 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλε ο επενδυτής και το οποίο ισοδυναμεί με περισσότερες από 50 φορές τα κέρδη προ φόρων του ΟΛΗΓ το 2022. Τόνισε την υποχρέωση του επενδυτή να υποβάλει επικαιροποιημένο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης εντός 9 μηνών από την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Ελληνικού Δημοσίου.

 Ειδικά για τη νέα μαρίνα που έχει χωροθετηθεί στο βόρειο άκρο του λιμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι η λειτουργία της αναφέρεται ρητά στη σύμβαση παραχώρησης και περιλαμβάνεται στα στοιχεία τα οποία παραχωρούνται στον επενδυτή. «Όσοι σπεύδουν να κινδυνολογήσουν και δυσπιστούν για την επένδυση στη νέα μαρίνα - με τον ίδιο τρόπο που δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει η απόδοση εκτάσεων στις δήμους - φοβάμαι ότι θα πέσουν έξω για μία ακόμα φορά.», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Σχετικά με το μοντέλο αξιοποίησης του ΟΛΗΓ, ανέφερε ότι το μοντέλο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αποτέλεσμα μελέτης, γι’ αυτό επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε ανεξάρτητους μελετητές να προτείνουν με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε ένα περιφερειακό λιμάνι που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε επίσης στη συστηματική συνεργασία Υπουργείων, ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΗΓ κατά τα προηγούμενα 3,5 χρόνια προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες δεκαετιών σε σχέση με τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας και να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση σε αυτήν εκτάσεων που δεν προορίζονται για λιμενικές δραστηριότητες.

«Με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό – στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα - θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ανάπτυξη που μεταφράζεται σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων, άμεσων και έμμεσων, θέσεων εργασίας», τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Ακολουθούν σημεία της αρχικής εισήγησης και της δευτερολογίας του Βασίλη Γιόγιακα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:Εάν ήθελε κανείς να δώσει έναν τίτλο σε αυτό το νομοσχέδιο, θα μπορούσε να μιλήσει για ένα διαγωνισμό – υπόδειγμα και μια συμφωνία με ιδιαίτερα οφέλη τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και την τοπική κοινωνία.

Το νομοσχέδιο αυτό σηματοδοτεί και μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ένα ορόσημο, για την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας. Και δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη συγκίνηση και την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτή. Γιατί, ύστερα από αναμονή και πισωγυρίσματα είκοσι χρόνων, αποδίδονται για διαχείριση στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών εκτάσεις 6.000 στρεμμάτων οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δραστηριότητες. Για να γίνει αυτό, έπρεπε πρώτα να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα τα οποία εκκρεμούσαν για δεκαετίες ολόκληρες.

Πέρα από την εξυγίανση και τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια έγινε επίσης μια παράλληλη προσπάθεια, που επίσης στέφθηκε με επιτυχία: γιατί, στην τροποποίηση των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα το 2017, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, δεν εξαιρέθηκαν όλες οι εκτάσεις που δεν χρειάζονται για λιμενικές δραστηριότητες. Χρειάστηκε αγώνας για να εξαιρεθούν περισσότερες εκτάσεις από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού, προκειμένου να είναι περισσότεροι οι χώροι που θα περάσουν στη διαχείριση των δήμων.

Έχοντας δει βήμα – βήμα όλα όσα έγιναν αυτά τα 3,5 χρόνια προκειμένου να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω και από αυτό το βήμα τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, τον κύριο Κυριαζόπουλο, τους πρώην Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κύριο Πολίτη, καθώς και τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Όπως είχα πει σε μια δήλωσή μου τον Ιούλιο του 2021, σε μια επίσκεψη της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα σχετικά με τους πρόσθετους χώρους που θα αποδίδονταν στην τοπική κοινωνία: «βγήκε “λευκός καπνός”! Έκλεισαν εκκρεμότητες δεκαετιών σε σχέση με τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας. Ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Διασφαλίστηκε ένα οικονομικό αντάλλαγμα που θα παίρνουν κάθε χρόνο οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Διασφαλίστηκε το μέλλον του προσωπικού του Οργανισμού, με δυνατότητα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτόν με σχέση εργασίας ή έμμισθης εντολής να επιλέξουν μέχρι το τέλος του 2024 αν θα παραμείνουν σε αυτόν ή αν θα μεταταχθούν σε φορείς ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα.

Πλέον, με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό – στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα - θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ανάπτυξη που μεταφράζεται σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων, άμεσων και έμμεσων, θέσεων εργασίας.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που τεκμηριώνουν την επιτυχία της διαγωνιστικής διαδικασίας; Είναι το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων επενδυτών, αφού 9 σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και 7 από αυτά κρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι πληρούν τα κριτήρια για την υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών. Είναι η ποιότητα του κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο παραχωρήθηκε η πλειοψηφία των μετοχών, με αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση λιμένων, διεθνές εκτόπισμα, γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αδριατικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι το τίμημα που καταβάλλει ο Προτιμητέος Επενδυτής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα περίπου 84,2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο ισοδυναμεί με 12 φορές τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και με περισσότερες από 50 φορές τα κέρδη προ φόρων του ΟΛΗΓ το 2022. Για έχουμε μια ακόμα συγκριτική αποτίμηση του τιμήματος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πούμε ότι αντιστοιχεί στο ¼ της χρηματιστηριακής αποτίμησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όταν ο ΟΛΠ έχει 25 φορές μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.

Ένα ακόμα στοιχείο που καταγράφεται στα πολύ θετικά της σύμβασης είναι το αντάλλαγμα παραχώρησης, 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού, που θα καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο και για κάθε ένα χρόνο, από τα 40 που θα διαρκέσει η συμφωνία. Με το 85% του ετήσιου αυτού του τέλους να καταβάλλεται στους δύο Δήμους που φιλοξενούν λιμενικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Η παραχώρηση συνδέεται υποχρεωτικά με ένα επικαιροποιημένο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης – το λεγόμενο Master Plan - στο οποίο θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για συγκεκριμένες επενδύσεις σε συγκεκριμένο χρόνο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κατασκευή και η λειτουργία της νέας Μαρίνας Ηγουμενίτσας που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στον Τουρισμό Σκαφών Αναψυχής, τριπλασιάζοντας τις θέσεις ελλιμενισμού, με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 40 γιοτ άνω των 40 μέτρων. Μια μαρίνα η οποία έχει χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί ήδη στο βόρειο άκρο του λιμένα. Όσοι, λοιπόν, σπεύδουν να κινδυνολογήσουν και δυσπιστούν για την επένδυση στη νέα μαρίνα - με τον ίδιο τρόπο που δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει η απόδοση εκτάσεων στις δήμους - φοβάμαι ότι θα πέσουν έξω για μία ακόμα φορά.

Στο Άρθρο 3 της σύμβασης παραχώρησης, η μαρίνα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνεται στα Στοιχεία Παραχώρησης του Κεντρικού Λιμένα. Στο Άρθρο 11, στο οποίο αναφέρεται επί λέξη ότι ο ΟΛΗΓ «υποχρεούται με δικό του κίνδυνο και έξοδα να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία της σχεδιαζόμενης νέας μαρίνας στα βόρεια του λιμένος».

Το μοντέλο υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων συναντάται σε λιμάνια με εκτεταμένη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων, όπως είναι τα logistics, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η κρουαζιέρα, η διαμετακόμιση αυτοκινήτων και τα λοιπά. Δηλαδή δραστηριότητες που είναι τόσο αναπτυγμένες ώστε κάθε τέτοια να είναι από μόνη της ελκυστική για τον υποψήφιο επενδυτή. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του ΟΛΗΓ, ο οποίος δεν έχει αναπτύξει σε τέτοια έκταση διαφορετικές δραστηριότητες, αφού πάνω από τα 2/3 του τζίρου του προέρχονται από τις διεθνείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Tο μοντέλο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων - το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Φλεβάρη του 2019 για μια σειρά περιφερειακών λιμένων – δεν ήταν το κατάλληλο για την αξιοποίηση του ΟΛΗΓ. Απλώς βόλευε την τότε κυβέρνηση να λέει προεκλογικά – και στις τοπικές κοινωνίες - ότι «εμείς δεν ξεπουλήσαμε τα λιμάνια και κρατήσαμε τη διαχείριση στο Κράτος». Αντίθετα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε ανεξάρτητους μελετητές να προτείνουν με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε ένα περιφερειακό λιμάνι που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του. Έτσι, για κάποια λιμάνια, όπως της Καβάλας, του Λαυρίου και της Κέρκυρας, έχει προταθεί αξιοποίηση μέσω υποπαραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Επομένως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει γενικά και για όλες τις περιπτώσεις, «καλό» και «κακό» μοντέλο αξιοποίησης. Υπάρχει αυτό που οι ειδικοί προτείνουν ως καταλληλότερο.

Η σύμβαση παραχώρησης έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η οποία ελέγχει και την τιμολογιακή πολιτική, και οποιαδήποτε άλλη πρακτική που μπορεί να παραβαίνει το Δίκαιο του Ανταγωνισμού, όπως η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ακούσαμε, άλλωστε, και από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στην ακρόαση των φορέων ότι δεν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σε όλα τα παραχωρημένα ή υπό παραχώρηση λιμάνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν προβλέψει δύο βασικές δικλείδες ελέγχου. Από τη μια, υποχρεώνουν σε σοβαρές επενδύσεις που θα αυξήσουν το όφελος για την πραγματική οικονομία και θα διασφαλίσουν την ποιότητα των επενδυτών. Από την άλλη, εφ’ όσον το ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί να διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό στον Οργανισμό, εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΗΓ, κάτι που περιορίζει τον επενδυτή από το να λαμβάνει μονομερώς σημαντικές αποφάσεις που κρίνεται ότι είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Με τη σύμβαση παραχωρούνται δικαιώματα χρήσης και λειτουργίας γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης για 40 χρόνια. Όχι δικαιώματα κυριότητας! Με την λήξη της σύμβασης παραχώρησης, η διαχείριση όλων των λιμενικών υποδομών επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με όλες τις επενδύσεις και υποδομές που έχουν στο μεταξύ υλοποιηθεί και αναπτυχθεί.
Και στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι μπορεί να δίνει λύσεις σε προβλήματα που σέρνονταν επί δεκαετίες. Και ότι συνεχίζει να κάνει πράξη το σχέδιό της για νέες επενδύσεις, για καλύτερες δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, με τρόπο που ωφελεί όχι μόνο την εθνική οικονομία, αλλά και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΕΔΩ

Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών - Θα παίρνουν και ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον ΟΛΗΓ για 40 χρόνια Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών - Θα παίρνουν και ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον ΟΛΗΓ για 40 χρόνια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Στο συνδυασμό Ντάνη η Εύη Μπάρμπα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Στο συνδυασμό Ντάνη η Εύη Μπάρμπα


Εργατική, δραστήρια, με θετικό αποτύπωμα σε συνθήκες κρίσης.
Η Εύη Μπάρμπα (Evi Barba) με φρεσκάδα και όρεξη για το αύριο λέει #nai_mporoume #nai_gia_ton_dimo_mas #nai #ntanis
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Σουλίου
Αθανάσιος Ντάνης
Read More »
Στο συνδυασμό Ντάνη η Εύη Μπάρμπα Στο συνδυασμό Ντάνη η Εύη Μπάρμπα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Υπουργός Ναυτιλίας-«Επένδυση μεγάλης αναπτυξιακής πνοής για την Θεσπρωτία η παραχώρηση του ΟΛΗΓ»

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Υπουργός Ναυτιλίας-«Επένδυση μεγάλης αναπτυξιακής πνοής για την Θεσπρωτία η παραχώρηση του ΟΛΗΓ»


Στην συζήτηση του Σ/Ν για την «Κύρωση Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε."

Δεν πωλείται κανένα λιμάνι, καμία υποδομή, κανένα κτήριο ή οποιαδήποτε άλλη περιουσία του δημοσίου αλλά παραχωρείται σε ιδιώτη η διαχείριση της εταιρείας “Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας”» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την «Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” – Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τόνισε ότι « η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ θα δώσει μια μεγάλη αναπτυξιακή πνοή στην Θεσπρωτία, στον θαλάσσιο τουρισμό και την οικονομία».


Απαντώντας στις αιτιάσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «ο επενδυτής αναλαμβάνει την διαχείριση μαζί με την ευθύνη να κάνει ο ίδιος σημαντικές επενδύσεις μέχρι το 2062». 
Χαρακτήρισε ικανοποιητικό το τίμημα των 125 εκατ. ευρώ της παραχώρησης καθώς όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης ο ΟΛΗΓ είχε το 2022 τζίρο 6 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 ο τζίρος ήταν 5,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη 800.000 ευρώ. Ο υπουργός σημείωσε ότι ο επενδυτής, ο όμιλος Grimaldi, προέκυψε μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πολλά επιχειρηματικά σχήματα.

 Ο υπουργός, υπεραμύνθηκε της πολιτικής επιλογής της αξιοποίησης λιμένων μέσω παραχωρήσεων αναφέροντας ότι στον ΟΛΘ από την παραχώρηση που έγινε το 2018 έχουν υπάρξει 70 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 52%, οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ από του 83 εργαζόμενους που αρχικά είχαν ζητήσει μετάταξη τελικά μόνο 13 θέλησαν να ολοκληρωθεί.

 Ο κ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε, πως «αξιοποιούμε την δημόσια περιουσία, χωρίς φόβο και χωρίς κανένα πάθος». Ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που γίνεται στην Ηγουμενίτσα θα μπορούσε να περιγραφή και ως υπό- παραχώρηση μέρους του τμήματος που είχε στην ευθύνη του ο κρατικός ΟΛΗΓ, καθώς μεγάλο μέρος από τις υποδομές μεταφέρονται στην τοπική κοινωνία. 

Αντίθετα, ο επενδυτής αναλαμβάνει να κατασκευάσει και άλλες στοχευμένες υποδομές στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, όπως οι επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τουριστικών καταφυγίων, την μετατροπή αλιευτικών σε τουριστικά καταφύγια και βέβαια την μεγάλη μαρίνα στην Ηγουμενίτσα. Επενδύσεις και έργα που θα γίνουν, όπως είπε, θα είναι δημόσια περιουσία καθώς ούτε τα ντοκς, ούτε οι γερανογέφυρες, ούτε οι μαρίνες, ούτε ο ηλεκτροφωτισμός δεν μπορεί ούτε να φύγουν ούτε να μετακομίσουν.

Στο αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη να καταθέσει ο υπουργός την σύμβαση παραχώρησης των μετοχών του ΟΛΗΓ, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι αυτό εκ φεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του, καθώς η σύμβαση παραχώρησης έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο δεν οφείλει να τις κοινοποιεί
Read More »
Υπουργός Ναυτιλίας-«Επένδυση μεγάλης αναπτυξιακής πνοής για την Θεσπρωτία η παραχώρηση του ΟΛΗΓ» Υπουργός Ναυτιλίας-«Επένδυση μεγάλης αναπτυξιακής πνοής για την Θεσπρωτία η παραχώρηση του ΟΛΗΓ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Σαν σήμερα 05.09.1991- Εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης +Φωτογραφίες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Σαν σήμερα 05.09.1991- Εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης
+Φωτογραφίες


Ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου Τίτος Α΄, ο Ματθαιάκης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1914 από Κρήτες και ευσεβείς γονείς, τον Εμμανουήλ και την Αικατερίνη.

Το κατά κόσμον αυτού όνομα ήταν Κωνσταντίνος. Η οικογένεια του προσέφερε στην Εκκλησία άλλους δυο Αρχιερείς, τον αδελφό του, Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, μακαριστό, Τιμόθεο και τον ανεψιό του, Μητροπολίτη Τριφυλίας, μακαριστό Στέφανο Ματακούλια.Ο μακαριστός Μητροπολίτης Τίτος σπούδασε εις το Ιεροδιδασκαλείο Κορίνθου και στην συνέχεια στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, ενώ συγχρόνως εργαζόταν ως Δάσκαλος σε διάφορα σχολεία των Αθηνών και ως αντιγραφεύς των συγγραμμάτων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ακαδημαϊκού Χρυσοστόμου Α΄ Παπαδοπούλου.

Το έτος 1935, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, εχειροτονήθη Διάκονος, την εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, υπό του τότε Βοηθού Επισκόπου Ταλαντίου Παντελεήμονος, του μετέπειτα Εδέσσης και κατόπιν Θεσσαλονίκης. Το 1937 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτη υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Α΄ και διορίσθηκε Εφημέριος, Ιεροκήρυκας και Ιερός Προϊστάμενος διαδοχικώς εις τους Ιερούς Ναούς, Αγίας Φωτεινής Ν. Σμύρνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση και Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών εργασθείς σύντονος για την αποπεράτωση αυτού

Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41) προσέφερε τις υπηρεσίες ως Στρατιωτικός Ιερεύς εις το Αλβανικό Μέτωπο τιμηθείς από την Πολιτεία μας με ανώτατες διακρίσεις.

Την 11ην Δεκεμβρίου 1957 η Εκκλησία, αμείβουσα την εν γένει προσφορά αυτού, ανέδειξε αυτόν εις Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου. Η χειροτονία του έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Θεόκλητο.
Κατά την Ποιμαντορία του εις την ακριτική Μητρόπολη Παραμυθίας, επέδειξε απαράμιλλο δραστηριότητα εις όλους τους τομείς του Ποιμαντορικού έργου, κατέβαλε δε συντόνους προσπαθείας δια την επισκευή των, κατά την διάρκεια του Ανταρτοπόλεμου (1946-49) καταστραφέντων Ιερών Ναών, ως και δια την ανέγερση νέων.

Μερίμνησε για την μόρφωση των παιδιών των ακριτικών χωριών, με την εκ βάθρων ανακαίνιση του Μαθητικού Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου στη Παραμυθιά καθώς και την ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου. Εις την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας ο μακαριστός Τίτος, παρέμεινε μόνον επί μια δεκαετία, ήτοι μέχρι του Δεκεμβρίου του έτους 1967,οπότε εξαναγκάσθη εις παραίτησιν εκ της ενεργού υπηρεσίας, ασκηθείσης προς αυτόν πολλής πιέσεως και καταθλιπτικής βίας υπό του τότε αντικανονικού εκκλησιαστικού καθεστώτος.

Μετά την παραίτηση του ο αείμνηστος Ιεράρχης ασχολήθηκε με την συγγραφή Θεολογικών έργων με κορυφαία την «Εξομολογητική» καθώς και τα περί Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, συγγράμματα του. Επίσης υπήρξε ο πρώτος βιογράφος των αγίων Νεκταρίου και Νικολάου του Πλανά του οποίου διετέλεσε πνευματικό τέκνο. Το σύνολο των συγγραφικών του έργων ανέρχεται σε 152 βιβλία και μελέτες.

Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας του εύρισκε φιλόξενο εκκλησιαστικό καταφύγιο στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, όπου με την άδεια του μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ιερουργούσε και κήρυττέ ανελλιπώς. Το έτος 1974 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον αποκατέστησε ηθικά,» ως παρανόμως, αντικανονικώς και αδίκως εκδιωχθέντα».

Απεβίωσε ειρηνικά στα χέρια του αδελφού του, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Τιμοθέου στην κατοικία τους στη Ν. Πολιτεία Αττικής στις 5 Σεπτεμβρίου 1991. Η εξόδιος Ακολουθία εψάλλει στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μακαριστού, Σεραφείμ, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου, πλειάδας Αρχιερέων και Κληρικών. Η ταφή του σκηνώματος του έγινε στο Κοιμητήριο της Ν. Φιλαδέλφειας σε τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Η μνήμη αυτού είη άληστος και αιώνια.Read More »
Σαν σήμερα 05.09.1991- Εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης +Φωτογραφίες Σαν σήμερα 05.09.1991- Εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σήμερα οι αιτήσεις τοποθέτησης στο ΟΠΣΥΔ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σήμερα οι αιτήσεις τοποθέτησης στο ΟΠΣΥΔ

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις τοποθέτησης υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).

Οι Αποφάσεις πρόσληψης με τα ονόματα των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων για το 2023-24 ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, θα διαρκέσει έως σήμερα τα μεσάνυχτα (έως τις 23:59).

Το αρμόδιο υπουργείο στην ανακοίνωσή του, αναφέρει το εξής:

«Καλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που προσλήφθηκαν σε περιοχές μετάθεσης κατά την 1η φάση προσλήψεων αναπληρωτών σχολικού έτους 2023-2024 να υποβάλουν Αίτηση-δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων».
Το Εγχειρίδιο για Αίτηση – Δήλωση Προτίμησης Προσληφθέντων

Ο παρών οδηγός περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι αναπληρωτές, μετά την πρόσληψη τους, για να δηλώσουν σειρά προτίμησης για την τοποθέτησή τους στις διαθέσιμες σχολικές μονάδες. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για τους χρήστες με ρόλο χρήστη «Εκπαιδευτικός».

Συνοπτικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι τα εξής:
Άνοιγμα της Αίτησης – Δήλωσης από το Βασικό μενού
Έλεγχος ορθότητας των προσωπικών στοιχείων
Χρήση διαθέσιμων εργαλείων για την επιλογή της σειράς προτίμησης
Έλεγχος ορθότητας επιλογών
Υποβολή

Ο αναπληρωτήςμπορεί να αλλάξει τις προτιμήσεις του όσες φορές το επιθυμεί, μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζεται για την καταχώριση των αιτήσεων. Ωστόσο, για την αποθήκευση των αλλαγών ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί «Υποβολή». Η αίτηση που θα ληφθεί υπόψη για την τοποθέτηση θα είναι η τελευταία χρονικά και το αντίστοιχο αρχείο σε μορφή pdf είναι διαθέσιμο στο Βασικό Μενού, στο Ιστορικό Αιτήσεων.


Read More »
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σήμερα οι αιτήσεις τοποθέτησης στο ΟΠΣΥΔ Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σήμερα οι αιτήσεις τοποθέτησης στο ΟΠΣΥΔ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο - Ποιες τιμές θα «τσιμπηθούν» κι άλλο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο - Ποιες τιμές θα «τσιμπηθούν» κι άλλοΜισθωτοί και συνταξιούχοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθημερινά προκειμένου να προμηθευτούν τα βασικά είδη για το τραπέζι με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος προβλέπει και νέες ανατιμήσεις -στις ήδη απλησιασίαστες τιμές-πάνω από 10% για τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Μεγάλες αυξήσεις θα δούμε από Σεπτέμβριο σε τυριά γαλακτοκομικά, αυγά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος.
Αγοράζουν λιγότερα, αλλά πληρώνουν περισσότερα

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 οι τζίροι των σούπερμαρκετ αυξήθηκαν κατά 9,6 % ενώ οι πωλήσεις σε όγκο παρέμειναν ίδιες με το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η μέση αύξηση των προϊόντων ήταν 9,6%.

Ειδικότερα στα γαλακτοκομικά προϊόντα βλέπουμε οι τζίροι να αυξάνονται 12,7% ενώ οι πωλήσεις να μειώνονται σε όγκο κατά 0,6% .
Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα αλλά πληρώνουν αρκετά περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με το τζίρο να αυξάνεται κατά 11,3% το πρώτο μισό του χρόνου στα απορρυπαντικά και οι πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 2,3%

Μεγάλη η διαφορά και σε ότι αφορά τα κατεψυγμένα προϊόντα με τον τζίρο τους να αυξάνεται κατά 6% και οι πωλήσεις των τεμαχίων να πέφτει κατά 4,1%


Με το ράλλυ των ανατιμήσεων να συνεχίζεται οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με έναν νέο πονοκέφαλο καθώς η τιμή του ελαιόλαδου έχει ήδη υπερδιπλασιάσει.
Read More »
Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο - Ποιες τιμές θα «τσιμπηθούν» κι άλλο Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο - Ποιες τιμές θα «τσιμπηθούν» κι άλλο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας | Δείτε τη συνεδρίαση ζωντανά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας | Δείτε τη συνεδρίαση ζωντανά


Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την "Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και "Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε." - Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."" συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ψηφίσθηκε επί της Αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Αντίθετα το καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα κατά την συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια. Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε πως το κόμμα του προσανατολίζεται στο να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου.

Στο σχέδιο νόμου, μέχρι την έναρξη της συζήτησής του στην Ολομέλεια δεν έχουν κατατεθεί υπουργικές ή βουλευτικές τροπολογίες.


Read More »
Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας | Δείτε τη συνεδρίαση ζωντανά Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας | Δείτε τη συνεδρίαση ζωντανά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση:Προγραμμα προεκλογικής δραστηριότητα της

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
  Λαϊκή Συσπείρωση:Προγραμμα  προεκλογικής δραστηριότητα της

Η προεκλογική δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Την τρέχουσα βδομάδα ξεκινούν οι παρουσιάσεις των κατά τόπους ψηφοδελτίων και πιο συγκεκριμένα:

 Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο καφενείο του Σεβαστού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση και παρουσίαση του τοπικού ψηφοδελτίου του Σεβαστού. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Θοδωρής Μπρέστας και ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Κουτσής.

 Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο καφέ Συνάντησις (Ποταμιά) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- συζήτηση και παρουσίαση του τοπικού ψηφοδελτίου της Γλυκής. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Θοδωρής Μπρέστας.

Και στις 2 εκδηλώσεις θα παρέμβουν στη συζήτηση τοπικοί υποψήφιοι.

Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση:Προγραμμα προεκλογικής δραστηριότητα της   Λαϊκή Συσπείρωση:Προγραμμα  προεκλογικής δραστηριότητα της Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -98.484- οχήματα και -133.743- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

· -2.063- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

· -5.982- προσαγωγές,

· -25.982- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

· -42- κατασχέσεις και -750- ακινητοποιήσεις οχημάτων,

· -33- παραβάσεις για ηχορύπανση, καθώς και

· -13- παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το τριήμερο από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023 αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -745- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -93- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -18- άτομα, από τα οποία τα -8- για παρεμπόριο.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν -101- έλεγχοι ατόμων, -82- έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκε -1- παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:
· πραγματοποιήθηκαν -530- έλεγχοι ατόμων και -233- έλεγχοι οχημάτων,

· προσήχθησαν -118- άτομα,

· συνελήφθησαν -11- άτομα, εκ των οποίων οι -4- για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμπλοκή, -3- για κλοπή, -1- για όπλα, -1- για καταδιωκτικά έγγραφα, -1- για νομοθεσία περί αλλοδαπών και -1- για μη έκδοση ταυτότητας.

Περαιτέρω, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια):

· πραγματοποιήθηκαν -121- έλεγχοι ατόμων και -113- έλεγχοι οχημάτων,

· προσήχθησαν -14- άτομα,

· συνελήφθησαν -3- άτομα και

· βεβαιώθηκαν -2- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επίσης, σε ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Πελοποννήσου:

· πραγματοποιήθηκαν -57- έλεγχοι ατόμων,

· προσήχθησαν -4- άτομα, ενώ

· συνελήφθησαν -2- άτομα – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας για το περιβάλλον, καθώς και για στέρηση άδειας λειτουργίας.

Παράλληλα, στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Σταυρούπολη την 30-08-2023 και στην Περαία την 02-09-2023:

· ελέγχθησαν -76- άτομα και -46- οχήματα,

· προσήχθησαν -3- άτομα,

· συνελήφθη -2- άτομο για ρευματοκλοπή,

· βεβαιώθηκαν -20- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

· βεβαιώθηκαν -4- παραβάσεις για υπαίθριο εμπόριο,

· κατασχέθηκε πυροβόλο όπλο τύπου FLOBER, ενώ

· ανευρέθηκε -1- όχημα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και εν συνεχεία παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από 28 έως 31 Αυγούστου σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα σε Πέλλα (Μελίσσι, Κρύα Βρύση, Άσπρο), σε Πιερία (Άγιος Δημήτριος – «Πέλεκας») και σε Σέρρες (Ηράκλεια – Ποντισμένο και Άγιος Ραφαήλ – Ξύλινα):

· ελέγχθησαν -143- άτομα και -64- οχήματα,

· προσήχθησαν -21- άτομα,

· βεβαιώθηκαν -4- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ακόμα, από 28 έως 30 Αυγούστου 2023 σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Νέα Σμύρνη, Τύρναβο και Φάρσαλα:

· ελέχθησαν -216- άτομα και -191- οχήματα,

· συνελήφθησαν -9- άτομα, εκ των οποίων -4- για διατάραξη κοινής ησυχίας, -2- για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, -2- για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και -1- για παράβαση της στρατιωτικής νομοθεσίας για ανυποταξία,

· προσήχθησαν -11- άτομα, ενώ

· βεβαιώθηκαν -48- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και

· ακινητοποιήθηκαν -2- οχήματα.

Τέλος, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα, στο πλαίσιο των οποίων:

· ελέγχθηκαν -607- άτομα και -404- οχήματα,

· συνελήφθησαν -4- άτομα, εκ των οποίων -1- για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς, -1- για ναρκωτικά, -1- καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και -1- για παράβαση του Κ.Ο.Κ.,

· προσήχθησαν -20- άτομα, ενώ

· ακινητοποιήθηκαν -8- οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.


Read More »
Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Συνέδριο για τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Συνέδριο για τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Υβριδικού Συνεδρίου με τίτλο «ICT in Education: Applications in Natural, Social and Health Sciences» που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – MIS: 5162213», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», «ΕΣΠΑ 2014-2020», με επιστημονική Υπεύθυνη της πράξης την Καθηγήτρια ΠΤΝ κυρία Τζένη Παγγέ, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα «Διεθνή Διδακτορικά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και κήρυξε την έναρξη εργασιών του συνεδρίου η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Α.Μπατιστάτου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κύριος Δ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΠΤΝ, κύριος Χ. Ζάραγκας, καθώς και η κυρία Γ. Γκαρδιακού και ο κύριος Ν. Φατσέας εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσης, στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό η Καθηγήτρια κυρία S. Mangialardo, εκ μέρους του UniAdrion και ο Καθηγητής κύριος S. P. D’ Alessandro εκ μέρους του Advenio eAcademy, Malta.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν φοιτητές, ερευνητές, και καθηγητές από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Klaipeda από την Λιθουανία, το Πανεπιστήμιο Zilina από τη Σλοβακία, το Πανεπιστήμιο της Foggia από την Ιταλία, και το Πανεπιστήμιο De Montfort University Leicester, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος του προγράμματος ήταν να παρουσιάσει πρωτότυπα ερευνητικά αποτελέσματα και να προωθήσει με ανεξάρτητες και αυτόνομες ερευνητικές δραστηριότητες τον εκπαιδευτικό αντίκτυπο των This program is co-financed by Greece and the European Union (European Social Fund- ESF) through the Operational Programme «Human Resources Development, Education and Lifelong Learning 2014-2020» in the context of the project “ICT in Education: Applications in Natural, Social and Health Sciences” (MIS 5162213). ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών) στην υγεία, τις κοινωνικές και τις φυσικές επιστήμες.
Read More »
Συνέδριο για τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Συνέδριο για τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Στις 6 Οκτωβρίου ο φετινός Λάμποβος Mε 420 θέσεις εμπόρων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Στις 6 Οκτωβρίου ο φετινός Λάμποβος
Mε 420 θέσεις εμπόρωνΤην Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο φετινός Λάμποβος που συμπέφτει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικά για φέτος αναμένεται αριθμός επισκεπτών ρεκόρ

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online,gr, θα υπάρχουν συνολικά 420 θέσεις εμπόρων, με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων να ξεκινά αύριο και να ολοκληρώνεται την άλλη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.


Read More »
Στις 6 Οκτωβρίου ο φετινός Λάμποβος Mε 420 θέσεις εμπόρων Στις 6 Οκτωβρίου ο φετινός Λάμποβος Mε 420 θέσεις εμπόρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Χατζηδάκης: Οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έως τις αρχές του 2024

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Χατζηδάκης: Οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έως τις αρχές του 2024«Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι σημαία μας» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ολοκληρωθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024.

«Υπάρχει υποχρέωση και αυτοδέσμευση της κυβέρνησης, προς το Ταμείο Ανάκαμψής μας, ότι τα POS (σ.σ. συσκευές αποδοχής πληρωμών) να συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024. Και θα συνδεθούν. Θα κάνουμε ό,τι μας περνάει και δεν μας περνάει από το χέρι μας, για να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία» δήλωσε εμφατικά ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας ότι, μεταξύ όλων των άλλων, διότι, επειδή είναι και ορόσημο αυτή η πρωτοβουλία στο Ταμείο Ανάκαμψης, η χώρα θα χάσει και λεφτά, εάν δεν συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με τα POS.

Απευθύνθηκε μάλιστα «προς όλους τους ενδιαφερόμενους, για να ξέρουν, ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο ελαστικότητας σε αυτό».

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε στενή συνεργασία με την ΑΑΔΕ «και πάμε με συντονισμό, ώστε να δημιουργηθεί μια καινούργια πραγματικότητα. Αυτή η ρύθμιση για την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, είναι η ναυαρχίδα των ρυθμίσεων στον τομέα της φοροδιαφυγής» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ανέφερε και τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπονται τα οποία φτάνουν μέχρι 200.000 ευρώ για τους παρόχους των POS, σε περίπτωση που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μέχρι 10.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις έχουν ακατάλληλα POS.
Read More »
Χατζηδάκης: Οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έως τις αρχές του 2024 Χατζηδάκης: Οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έως τις αρχές του 2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης: Επίσκεψη στο Γραικοχώρι

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης: Επίσκεψη στο ΓραικοχώριΑν το κέντρο της Ηγουμενίτσας θεωρείται η «καρδιά» της πόλης, το σίγουρο είναι ότι το Γραικοχώρι και η Νέα Σελεύκεια αποτελούν τους «πνεύμονες» της περιοχής, καθώς είναι τα δύο μεγαλύτερα και πιο πολυάνθρωπα προάστια της Ηγουμενίτσας, με ισχυρούς οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με αυτήν. Στο ίδιο πλαίσιο, αντιμετωπίζονται ενιαία, ως τμήματα του ευρύτερου οικιστικού συνόλου του αστικού κέντρου.

Η κάθε Κοινότητα βεβαίως έχει και τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες. Αυτά ακριβώς τα προβλήματα συζητήσαμε με τα μέλη του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» που είναι υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Κοινότητα: τη Βούλα Μπέζα, τον Θανάση Κατσούλη, τη Σπυριδούλα Κίτσου – Παπατσάτση, την Αθηνά Καίσαρη- Ντάσιου και την Μαριάννα Ντέντη.

Παρουσία πολλών άλλων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού, η συζήτηση κατέληξε στα ακόλουθα κύρια σημεία:

1.Συνέχιση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης των οδών που έχει αρχίσει με τους κεντρικούς δρόμους και στο δευτερεύον δίκτυο του χωριού.

2.Κατασκευή νέου δρόμου προς το Κοιμητήριο και τα πλησίον αυτού κτήματα, καθώς και προς τον παλαιό οικισμό Γραικοχωρίου. Βελτίωση της βατότητας του δρόμου προς το Γήπεδο.

3.Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την κατασκευή ολοκληρωμένων πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού Πάργης και επέκταση του έργου στην οδό Αγίου Δημητρίου, έως το ύψος του κόμβου.

4.Επανεξέταση του θέματος της χρήσης του ΚΕΓΕ, ώστε να διασφαλιστεί ότι το κτήριο θα παραμείνει στην δικαιοδοσία του Δήμου και θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη πρωτίστως εκπαιδευτικών και προνοιακών αναγκών, όπως αποτυπώθηκε στην αρχική συμφωνία παραχώρησης.

5.Αλλαγή δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρονολογείται από το 1970 και είναι κατασκευασμένο με παλιά και ξεπερασμένα υλικά.

6.Στο γενικότερο πλαίσιο της προστασίας και αξιοποίησης του αστικού δασυλλίου Ηγουμενίτσας, διασφάλιση επαρκούς καθαρισμού της πλευράς του, που γειτνιάζει με το Γραικοχώρι και ταυτόχρονα διευκόλυνση της πρόσβασης των κατοίκων του χωριού σε αυτό.

7.Ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Ηγουμενίτσας, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων, στην παραρεμάτια περιοχή του ρέματος της οδού Γκούμανης. Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν ανισόπεδες ή υπόγειες διαβάσεις πεζών και ποδηλάτων, ώστε να μην αποκοπεί η σύνδεση Γραικοχωρίου – Ηγουμενίτσας, με τα προαναφερόμενα μέσα, και ταυτόχρονα να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα, προκειμένου να μειωθεί η ηχορύπανση.

8.Συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Κοινοτικού Γραφείου, με την κατασκευή παιδικής χαράς στην δημοτική έκταση δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, περαιτέρω αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού των παρακείμενων πλατειών και χώρων αθλοπαιδιών και αναψυχής, καθώς και λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση του δρόμου από τα παιδιά στην περιοχή.

Οι οκτώ προαναφερόμενες προτάσεις, αποτελούν μόνο τη βάση του προγράμματός μας για το Γραικοχώρι. Μαζί με τις γενικές παρεμβάσεις που αφορούν το σύνολο του αστικού κέντρου, αλλά και την μέριμνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας (αποκομιδή απορριμάτων, επάρκεια ηλεκτροφωτισμού, κυκλοφοριακό κ.α.) θα αλλάξουν την μορφή και την εικόνα της περιοχής και θα βελτιώσουν αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, θέλουμε να τα επιλύσουμε, έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις και την ικανότητα να το πετύχουμε.
Read More »
Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης: Επίσκεψη στο Γραικοχώρι Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης: Επίσκεψη στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Θεατρικών Έργων Τριφυλίας, η ΘΕΑΤΟ.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023
Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Θεατρικών Έργων Τριφυλίας, η ΘΕΑΤΟ.


Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, πραγματοποιεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Θεατρικών Έργων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30, στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων από όλη την επικράτεια.


Συμμετέχουν οι ομάδες:
• Θεατρική Ομάδα «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ» – Ίλιον
• Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»
• Θεατρική Ομάδα «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» – Φυλή
• Θέατρο Σαλαμίνας – Σταθμός Έκφρασης & Πολιτισμού
• Θεατρικός Σύλλογος «ΘΕΑΤΟ» – Παραμυθιά
• Θεατρική Ομάδα Πάτρας «Υποκριτές»
• Θεατρική Ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας
• Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ»
• Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό ΘέατροRead More »
Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Θεατρικών Έργων Τριφυλίας, η ΘΕΑΤΟ. Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονόπρακτων Θεατρικών Έργων Τριφυλίας, η ΘΕΑΤΟ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023 Rating: 5

Σελίδες