Η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη μιλά στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για τις δράσεις εθελοντισμού στη Θεσπρωτία και στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

Η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη μιλά στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για τις δράσεις εθελοντισμού στη Θεσπρωτία και στην Ήπειρο
 
Read More »
Η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη μιλά στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για τις δράσεις εθελοντισμού στη Θεσπρωτία και στην Ήπειρο Η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη μιλά στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για τις δράσεις εθελοντισμού στη Θεσπρωτία και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και η Δήμαρχος Σουλίου στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για το εμπορευματικό κέντρο και το ΒΙΟΠΑΘΕ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και η Δήμαρχος Σουλίου στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για το εμπορευματικό κέντρο και το ΒΙΟΠΑΘΕ
 
Read More »
O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και η Δήμαρχος Σουλίου στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για το εμπορευματικό κέντρο και το ΒΙΟΠΑΘΕ O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και η Δήμαρχος Σουλίου στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm για το εμπορευματικό κέντρο και το ΒΙΟΠΑΘΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ για την αποχή των δικηγόρων που ξεκινά από 09/12 στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ για την αποχή των δικηγόρων που ξεκινά από 09/12 στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm
 
Read More »
O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ για την αποχή των δικηγόρων που ξεκινά από 09/12 στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ για την αποχή των δικηγόρων που ξεκινά από 09/12 στην ΕΡA Ιωαννίνων 88.2 fm Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, συνεδρίασε εκτάκτως την 7/12/2015, και σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε:

Την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2015, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια των Δικηγόρων, για τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι και τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1-1-2016, παρά το γεγονός ότι σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει αντιταχθεί σε βασικές διατάξεις του, με τις οποίες μεταξύ άλλων καταργούνται προνόμια εργαζομένων και δημοσίου υπέρ των τραπεζών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και περιορίζεται η εμμάρτυρη απόδειξη στην τακτική διαδικασία, πράγμα που συνεπάγεται – μεταξύ των άλλων- σε περαιτέρω καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης .

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Β. Σιντόρης
Read More »
ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ 
 

Μαύρα σύννεφα σκίασαν τις ψυχές όλων των συγγενών, φίλων και γνωστών, από τις Βρυξέλλες του Βελγίου, ως την ακριτική Θεσπρωτία.
Πίστεψαν πως εσύ, Νίκο, δεν θα ακολουθούσες τα βήματα του αγαπημένου σου αδερφού, του αλησμόνητου Κώστα, ούτε το χαροκαμένου πατέρα σου, του πάντα ευγενικού Χρήστου Μάντζιου.
Πίστεψαν πως ο χάρος, θ’ ακουμπούσε το χέρι στην καρδιά και, έστω την τελευταία στιγμή, θα απέτρεπε τον ξεριζωμό της οικογένειά σας.
Πίστευαν πως ακόμη και καρκίνος, κάνει
πίσω, όταν διαπιστώνει πως βυθίζει στο πένθος ολόκληρη την Κοινωνία και όταν μια οικογένεια, δικαιούται να διατηρεί ένα, έστω και πικρό, χαμόγελο, που θα δίνει λίγη χαρά στα υπόλοιπα μέλη της.
Να όμως, Νίκο μας, που τίποτε απ’ όλα αυτά δε συνέβη, αν και εσύ, το πάλεψες, με πίστη και ελπίδα, πλημμυρισμένος με αγάπη, από την έρμη τη μάνα σου, την αγαπημένη σου ΤΖΑΝΑ, ακόμα περισσότερο από τα αγγελούδια σου, τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ και την ΚΛΑΡΑ, μα και απ’ όλους εμάς, τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς.
Δυστυχώς ο χάρος, δεν χόρτασε από τους Μαντζαίους και σε πήρε κοντά του.
Πέτρωσε η καρδιά της μάνας, όταν σε πρόβαλε, να συναντήσεις τον άλλο της γιό, με τον πατέρα σας.
Έσβησε το χαμόγελο της όμορφης και γλυκιάς σου γυναικούλας, της ΤΖΑΝΑΣ μας.
Μα περισσότερο πονάνε τα αγαπημένα σου αγγελούδια, η ΧΡΙΣΤΙΝΑ με την ΚΛΑΡΑ, που δεν πρόλαβαν να χαρούν τον μπαμπά τους, να νοιώσουν την πατρική στοργή, λίγο πριν οι καρδιές τους σκιρτήσουν για ενδιαφέροντα έξω από το σπίτι.
Έτσι, θα ζήσουν για πολλά χρόνια.
Με ένα τεράστιο ερωτηματικό, να πλανάται στο βλέμμα τους, χωρίς να παίρνουν απάντηση, στο γιατί (και) τον μπαμπά τους.
Θα λείψεις σ’ όλους μας Νίκο.
Θα μας λείψει η πραότητά σου, το αγαθό της συμπεριφοράς σου και οι φιλοσοφικές σου σκέψεις.
Θα μας λείψει η καλοκαιρινή σου παρέα.
Τώρα πια, μόνο με τη σκέψη εκεί, μακριά, στις Βρυξέλλες, που τα χώματά της σε σκέπασαν βαριά, θα σε κουβεντιάζουμε, για να κρατάμε βαθιά ριζωμένο τον πόνο της μάνας σου, γιατί, έτσι το θέλησε η μοίρα της.
Να ζει μ’ αυτόν τον πόνο, με το κενό που της άφησαν οι θάνατοι των δύο της παιδιών.
Για να γεμίζουμε τις κόγχες των ματιών της, ώστε να μην της στερέψουν τα δάκρυα, όταν θα αντικρίζει το απέναντί της νεκροταφείο. Μέσα στο οποίο έθαψε και το δικό σου πνεύμα.
Ας είναι όμως.
Εκεί ψηλά, να είσαι βέβαιος, πως θα σε συντροφεύσει η αγάπη όλων μας.
Read More »
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα της Θεσπρωτίας Χειρόγραφη η διαδικασία στο Τσαγγάρι Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα της Θεσπρωτίας
Χειρόγραφη η διαδικασία στο Τσαγγάρι Σουλίου


Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, η ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας ενημερώνει:

· Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία είναι τα εξής:

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, οι εκλογές μόνο στο εκλογικό κέντρο Τσαγγαρίου στο Σούλι, ενδέχεται να διεξαχθούν με χειρόγραφη διαδικασία, ελλείψει σήματος της κινητής τηλεφωνίας.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος.

· Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

· Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

· Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους. 

· Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).

· Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

· Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Read More »
Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα της Θεσπρωτίας Χειρόγραφη η διαδικασία στο Τσαγγάρι Σουλίου Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα της Θεσπρωτίας Χειρόγραφη η διαδικασία στο Τσαγγάρι Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (07-12-2015) το απόγευμα στη διασταύρωση Καμπής στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης.

Read More »
Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Απεργούν αύριο οι σχολικές καθαρίστριες

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Θεσπρωτία: Απεργούν αύριο οι σχολικές καθαρίστριες

http://www.dimokratis.gr/photos/big/81988.jpg
 
Το Σωματείο καθαριστριών σχολικών κτιρίων Βορειοδυτικής Ελλάδας συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας – Ο.Ι.Υ.Ε. – για τα αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων και προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για τις εργαζόμενες Ι.Δ.Α.Χ. την Τετάρτη 9η Δεκέμβρη 2015 από 10.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που εδώ και πέντε μήνες τους οφείλονται, την άμεση αποκατάσταση της αμοιβής τους που περικόπτεται κατά 10% , την απασχόληση με δεκάμηνη σύμβαση χωρίς περικοπές καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων καθώς καλύπτουν ανάγκες διαρκείς και πάγιες και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα .

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες/φους να συμμετάσχουν στην αγωνιστική μας κινητοποίηση, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, ώρα 10.30 το πρωί και όλα τα σωματεία , το Εργατικό Κέντρο , τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , τους συλλόγους εκπαιδευτικών του Νομού , τους Δημάρχους και τους βουλευτές του Νομού να σταθούν πλάι στον δίκαιο αγώνα μας .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Read More »
Θεσπρωτία: Απεργούν αύριο οι σχολικές καθαρίστριες Θεσπρωτία: Απεργούν αύριο οι σχολικές καθαρίστριες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο
Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 
 

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 8 Μαΐου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση «Ήχοι Αρχαίων». Αφετηρία και βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η έκθεση αποτελεί ένα σύνολο από δεκαεπτά ανακατασκευές και απομιμήματα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων που χειροποίησε ο Γιώργος Πολύζος για την ομάδα «Ευρετήριο» (την ορχήστρα και το όλο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και της Νεοελληνικής Αστικής Μουσικής του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών), κατά το διάστημα 1989-2004. 
 
Τα ανακατασκευασμένα όργανα επιχειρούν να αποδώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη μορφή και τη λειτουργία των αρχαίων προτύπων τους, ακολουθώντας τις βασικές αρχές κατασκευής όσον αφορά τα υλικά, τα οργανολογικά χαρακτηριστικά και ειδικότερες λεπτομέρειες των μουσικών οργάνων, με απώτερο στόχο την ανάκτηση των ήχων του παρελθόντος. Όλα τα όργανα είναι λειτουργικά και έχουν ηχήσει σε συναυλίες της ορχήστρας του «Ευρετηρίου». Η κατασκευή τους βασίστηκε στη μελέτη αρχαίων μουσικών οργάνων που έχουν διασωθεί, στην αρχαία εικονογραφία, που μας έχει παραδώσει πλήθος απεικονίσεων οργάνων και σκηνών με μουσικά θέματα, καθώς και στις πληροφορίες που αντλούμε από τις αναφορές στις γραμματειακές πηγές.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται ανακατασκευές από τα κυριότερα μουσικά όργανα της περιόδου από τον 8ο έως τον 3ο αι. π.Χ., εκπροσωπώντας τις τρεις βασικές κατηγορίες μουσικών οργάνων, χορδόφωνα, αερόφωνα και κρουστά: η λύρα και οι αυλοί, πρωταγωνιστές στη μουσική ζωή της αρχαίας Ελλάδας, η ομηρική φόρμιγγα των αοιδών, η κιθάρα, σύμβολο του Απόλλωνα και όργανο των επαγγελματιών μουσικών, η βάρβιτος των λυρικών ποιητών, η αιωρική κιθάρα, η πανδουρίδα και η άρπα των Μουσών και των εταίρων, η γλυκόφωνη σύριγγα των ποιμένων, η ταραχώδης σάλπιγγα των κηρύκων, το εκστατικό τύμπανο των μαινάδων, τα ρυθμικά κύμβαλα και τα κρόταλα των χορευτών, το σείστρο των λατρευτριών.

Η έκθεση πλαισιώνεται από σχετικό εποπτικό υλικό που παρουσιάζει την ιστορία, την εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά και τις περιστάσεις εκτέλεσης των μουσικών οργάνων, φωτίζει διάφορες πτυχές του ρόλου της μουσικής στον κόσμο των θνητών και αθανάτων και ανιχνεύει την πραγματικότητα πίσω από τους επικρατέστερους μύθους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ήχοι Αρχαίων» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00.

H έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. και της ΠΕΔ Ηπείρου, τη συμβολή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, την ευγενική συνδρομή των φωτογράφων Στέφανου & Νικόλαου Στουρνάρα και Γιώργου Μαλαμίδη και των εκδόσεων Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Καστανιώτης, Παπαδήμας, Κέδρος, Εν Πλω και με την υποστήριξη επικοινωνίας από τον δικτυακό τόπο Αrchaeology & Αrts. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας

Read More »
«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας «Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Καθορισμός δικαιώματος βοσκής στο Δήμο Σουλίου για το 2016

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Καθορισμός δικαιώματος βοσκής στο Δήμο Σουλίου για το 2016

 
 
Καθορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, το δικαίωμα βοσκής από 1-1-2016 και εφεξής ενιαία για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σουλίου, ως εξής:

1.-Ορίζει ότι κάθε δημότης δικαιούται να βόσκει εντός των δημοτικών βοσκησίμων τόπων: Δωρεάν τέσσερα ( 4 ) μεγάλα και δέκα ( 10) μικρά ζώ. Για θηλαζόμενα μικρά ζώα μέχρι 3 μηνών και μεγάλα ζώα μέχρι 6 μηνών δεν θα καταβάλλεται δικαίωμα βοσκής. Καθορίζει ετήσιο δικαίωμα βοσκής στους δημότες που κατέχουν από 11 & άνω μικρά ζώα, 0,21 ευρώ ανά κεφαλή ετησίως και στους δημότες που κατέχουν από 5 & άνω μεγάλα ζώα, 0,35 ευρώ ανά κεφαλή ετησίως.

2.-Η εγκατάσταση του κτηνοτρόφου στις βοσκές ενεργείται με άδεια του Δημάρχου στηνοποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του, η θέση όπου θα εγκατασταθεί το ποίμνιο και ο αριθμός των ζώων ( άρθρο 7 παραγ. 3 Β.Δ/τος 24/9-20/58.

3.-Aπαγορεύει αυστηρά τη χορήγηση άδειας εισαγωγής στους δημοτικούς βοσκοτόπους σε δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Σουλίου από δικαίωμα βοσκής (άρθρο 285 του Ν. 3463/2006).

4.-Κτηνοτρόφος δημότης ή ετεροδημότης που βόσκει αυθαίρετα το ποίμνιό του υποχρεούται να καταβάλλει δικαίωμα, διπλάσιο αυτού που έχει καθοριστεί ( άρθρο 32 παρ. 1 Ν.Δ. 4260/62)

5.-Η αυθαίρετη βόσκηση διαπιστώνεται από όργανα του Δήμου ( άρθρο 1 παραγ. 4 Ν. 1080/80).

6.-Ο ετεροδημότης ποιμένας που συμβάλλεται εταιρικά με δημότη, υποχρεούται να καταβάλλει για τα ζώα του δικαίωμα βοσκής, διπλάσιο αυτού που έχει καθορισθεί για τους δημότες. Σε καμία περίπτωση τα ζώα του ετεροδημότη ποιμένα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από τα μισά του δημότη που έχει συνάψει εταιρική σχέση. Γενικά η πρόσληψη ετεροδημότη ποιμένα με οποιοδήποτε τρόπο επιτρέπεται μόνο ύστερα από έγγραφη άδεια του Δημάρχου ( άρθρο 5 παραγ. 3 Β.Δ. 24/9-20/10/1958).

7.-Αν κάποιος κτηνοτρόφος αντιμετωπίσει πρόβλημα αναλογούντων στρεμμάτων για την εξασφάλιση των επιδοτήσεων του, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προβεί σε τροποποίηση της παρούσας και θα παραχωρήσει ανάλογο αριθμό στρεμμάτων από το περίσσευμα των δημοτικών βοσκοτόπων.

8.- Αν για κάποιον διαπιστωθεί ότι αυθαίρετα βόσκει σε ξένη Τοπική Κοινότητα ( πέρας τωνβοσκησίμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας που ανήκει), θα βεβαιώνεται σε αυτόν αυθαίρετη βοσκή και θα επιβάλλεται σε βάρος του οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

9 .- Ορίζει τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Κωσταρά Σταύρο , το Δημοτικό υπάλληλο, κ. Σπύρου Θωμά και τον πρόεδρο ή εκπρόσωπο της κάθε Τοπικής Κοινότητας, οι οποίοι θα μεταβαίνουν επί τόπου στις δημοτικές βοσκές και θα ενεργήσουν καταμέτρηση των εισαχθέντων ζώων και θα υποβάλλουν σχετική έκθεση της Επιτροπής.

Εάν από την έκθεση διαπιστωθεί ανακρίβεια των δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τους δημότες ή άλλη παράβαση Νόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούται να καταρτίσει συμπληρωματικό βεβαιωτικό κατάλογο
Read More »
Καθορισμός δικαιώματος βοσκής στο Δήμο Σουλίου για το 2016 Καθορισμός δικαιώματος βοσκής στο Δήμο Σουλίου για το 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον Γιάννη Ρίτσο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον Γιάννη Ρίτσο (+ΒΙΝΤΕΟ)
Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο πραγματοποίησε ο Σύλλογος ΟΤΑ Θεσπρωτίας το Σάββατο 5 Δεκέμβρη. 

Η εκδήλωση έγινε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και περιλάμβανε χρονολόγιο για τη ζωή του ποιητή, ανάλυση του έργου του, πλαισιωμένη από απαγγελία ποιημάτων και βίντεο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα. 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σπύρος Υφαντής, πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας και ο Κώστας Δελλής. 

Ποιήματα απήγγειλαν οι Γρηγόρης Πάρλας, Ραλλίτσα Αγγέλοβα, Κατερίνα Τζαφείρη, Βεατρίκη Τζούρτζου και Χρυσηίδα Γεωργίου. 

Μουσική έπαιξαν ο Αλέξανδρος Χρήστου - μπουζούκι, ο Σταύρος Ζώτος - κιθάρα, ενώ τραγούδησε η Χρυσηίδα Γεωργίου. 

Την επιμέλεια των ποιημάτων είχε η Ιωάννα Δημητρίου και τη σκηνοθεσία, αλλά και την επιμέλεια των video είχε ο Χαράλαμπος Τσιτουρίδης.
 
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον Γιάννη Ρίτσο (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τον Γιάννη Ρίτσο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Δ.Κ. Γραικοχωρίου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, για την αποκατάσταση χώρου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Ευχαριστήριο της Δ.Κ. Γραικοχωρίου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, για την αποκατάσταση χώρου


"Καθαρισμός Ρέματος και Αποκατάσταση χώρου στη Δ.Κ Γραικοχωρίου"
 
Η συνεργασία φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
 
Δεν μένει παρα να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειαρχη Θεσπρωτίας κ.Θωμά Πιτούλη που μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε το εγχείρημα ώστε να αποκαταστήσουμε έναν τεράστιο χώρο στο κέντρο του Γραικοχωρίου!
Read More »
Ευχαριστήριο της Δ.Κ. Γραικοχωρίου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, για την αποκατάσταση χώρου Ευχαριστήριο της Δ.Κ. Γραικοχωρίου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, για την αποκατάσταση χώρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης με δράστη 35χρονο ημεδαπό

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης με δράστη 35χρονο ημεδαπό


Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της δράσης 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε διαπράξει απάτη στην περιοχή της Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, άλλες δύο υποθέσεις απάτης (σχετικό το από 02-12-2015 Δελτίο Τύπου μας).

Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 35χρονος ενέχεται σε άλλες δύο υποθέσεις απάτης και συγκεκριμένα:

· Την 14-11-2015, αγόρασε δύο κινητά τηλέφωνα από κατάστημα στην Πρέβεζα, προφασιζόμενος ότι θα εξοφλούσε το αντίτιμο μέσω μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό του σε γερμανική τράπεζα, προσκομίζοντας παράλληλα ψευδή παραστατικά.

· Αρχές Σεπτεμβρίου 2015 στο Καλαμίτσι Πρέβεζας, αποπειράθηκε να εξαπατήσει 64χρονο ημεδαπό, δηλώνοντας ψευδώς ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείου από τράπεζα γερμανικών συμφερόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης με δράστη 35χρονο ημεδαπό Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης με δράστη 35χρονο ημεδαπό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός 216.834,07 € για καύσιμα στον Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Διαγωνισμός 216.834,07 € για καύσιμα στον Δήμο Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια Υγρών Καυσίμων του Δήμου Σουλίου» για το έτος 2016, με κριτήριο κατακύρωσης για τα καύσιμα, το κριτήριο κατακύρωσης, θα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις % στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης, όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών της υπηρεσίας εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3438/2006. Για τα λιπαντικά η ανάθεση θα γίνει σε προμηθευτή που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή στις τιμές της μελέτης και με την προϋπόθεση ότι τα προσφερόμενα από αυτόν λιπαντικά καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές της αριθ. 61/2015 Μελέτης.

Ο διαγωνισμός θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. 11389/93 (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 61/2015 μελέτη.

Η προμήθεια αφορά καύσιμα και λιπαντικά για τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. (Diesel, βενζίνη Super, βενζίνη Αμόλυβδη) και πετρέλαιο θέρμανσης για το Δήμο και των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Σουλίου.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 216.834,07 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά για μία ή για περισσότερες ομάδες η οποία θα αφορά στο σύνολο των ποσοτήτων και των ειδών της κάθε ομάδας και υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.qr. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 17/12/2015 και ώρα 09:00 που ορίζει η διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ν.4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της ΥΑ Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21- 102013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», στο ΠΔ60/07 και συμπληρωματικά στο Π.Δ. 118/07.

Απαιτούμενες εγγυήσεις: H προσφορά πρέπει υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, στο διαγωνισμό σε ευρώ (€), το ύψος της οποίας πρέπει να ανέρχεται στο 1%, του προϋπολογισμού προ ΦΠΑ.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού. Αντίγραφα της διακήρυξης διατίθενται στον Δημοτικό Κατάστημα, Κ. Καραμανλή 179 Παραμυθιά. Για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από ώρα 08:00 έως και ώρα 14:00 στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου τηλ.: 2666360132. Ο ανάδοχος θα βαρύνεται με τις νόμιμες κρατήσεις καθώς και με τα έξοδα δημοσίευσης (Ν.3801/2009 αρ.46). Το ποσοστό του Φ.Π.Α. που προβλέπεται από τον Νόμο, βαρύνει τον Δήμο.

Κατεβάστε την διακήρυξη από εδώ

την Μελέτη από εδώ
Read More »
Διαγωνισμός 216.834,07 € για καύσιμα στον Δήμο Σουλίου Διαγωνισμός 216.834,07 € για καύσιμα στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Στις 29.12 η παρουσιαση του βιβλίου του Αλ. Νίκα "'Ενας Αιώνας και Μία Νύχτα" στην Παραμυθιά

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Στις 29.12 η παρουσιαση του βιβλίου του Αλ. Νίκα "'Ενας Αιώνας και Μία Νύχτα" στην Παραμυθιά

Read More »
Στις 29.12 η παρουσιαση του βιβλίου του Αλ. Νίκα "'Ενας Αιώνας και Μία Νύχτα" στην Παραμυθιά Στις 29.12 η παρουσιαση του βιβλίου του Αλ. Νίκα "'Ενας Αιώνας και Μία Νύχτα" στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανηλίκου Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανηλίκου
Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση αρπαγής ανήλικου παιδιού, που έγινε το βράδυ της 05-12-2015 στην περιοχή της Άρτας.

Δράστες είναι πέντε ημεδαποί Ρομά, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 27, 20, 18, 17 και 43 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (07-12-2015) το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη ημεδαπό Ρομά συνεργό τους.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 17χρονης ημεδαπής Ρομά, μητέρας του ανήλικου παιδιού, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω δράστες μετέβησαν το βράδυ της 05-12-2015 με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σπίτι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, όπου φιλοξενούνταν η 17χρονη μαζί με τον 11 μηνών γιό της και αφού πήραν μαζί τους το παιδί, τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας ενώ το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανηλίκου Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανηλίκου Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές από την Π.Ε. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές από την Π.Ε. Θεσπρωτίας


Με μεγάλη συμμετοχή φορέων και εθελοντών ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για τον εθελοντισμό, σε συνεργασία με τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και τον ΟΛΗΓ Α.Ε.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πόλης, οι οποίοι ζωγράφισαν πανό με μηνύματα για τον εθελοντισμό. Στους Φιλιάτες μαθητές καθάρισαν δρόμους και γήπεδα, ενώ στην Παραμυθιά παιδιά ζωγράφισαν σε πανό και χαρτί και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τον Εθελοντισμό.

 
Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα, το ΚΔΑΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου», τη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο «Στοργή», το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι», τους Συβοτίστας, την Pelorous, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη και ανεκτίμητη συμβολή τους στη διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού.

Η συμμετοχή των φορέων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα πως όταν όλοι μαζί συνεργαστούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αξιοποιώντας τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που υπάρχει μέσα μας.

Read More »
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές από την Π.Ε. Θεσπρωτίας Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές από την Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"
 
 
Read More »
Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας, κ. Χαράλαμπου Παντέχη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II "Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020".

Απόρροια της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση των σχέσεων συνεργασίας των δύο θεσμών προκειμένου να συμμετάσχουν από κοινού στις προσκλήσεις του νέου Interreg.

Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αυλώνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης


Εκδικάσθηκε σήμερα,στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων,η υπόθεση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για τα έτη 2010, 2011 και 2012,του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,για τα τρία επίμαχα χρόνια, προέκυπταν ελλιπείς ή ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, μετά από έλεγχο που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου κατατίθενται τα πόθεν έσχες Βουλευτών, Υπουργών,αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων κ.α.
 
Η πιο σημαντική ανακρίβεια αφορούσε το οικονομικό έτος 2010, όταν και στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ιδίου (όντας νομάρχης Ιωαννίνων τότε), της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του δεν δηλώθηκαν καθόλου τραπεζικές καταθέσεις.
 
Για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,ανέφερε πως ξέχασε να δηλώσει τα χρήματα τα οποία ήταν κατατεθειμένα σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό μαζί με τη σύζυγό του και τα οποία προέρχονταν από δάνειο για να φτιάξει τον ξενώνα επί της οδού Τοσίτσα 31 στα Γιάννενα.
 
Η συγκεκριμένη επένδυση δεν προχώρησε λόγω των καταγγελιών που υπήρχαν εκείνη την εποχή και ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ για άλλα ποσά είπε ότι ήταν από συντάξεις γονιών και πεθερικών και δώρο του κουμπάρου του από την Αμερική στο γιό του τον οποίο είχε βαφτίσει.
 
Πριν από λίγη ώρα,το τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων,έκρινε τον Αλέκο Καχριμνάνη ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.
 
Το δικαστήριο δηλαδή,αναγνώρισε πως για κάποια αδικήματα σχετικά με την υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες,ήταν αθώος και για κάποια άλλα ότι έλαβαν χώρα μεν ,αλλά από αμέλεια δε και όχι από δόλο.
Read More »
Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σήμερα (08-12-2015) μετά τα μεσάνυχτα, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου οδηγού του μοτοποδηλάτου. 
 
Το θανατηφόρο ατύχημα, σημειώθηκε στο 71ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (περιοχή Ελεούσας Άρτας)

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβερνητική πολιτική, σε πλήρη συμπόρευση με τις υποδείξεις των λεγόμενων θεσμών, έχει στοχοποιήσει σε κάθε επίπεδο τους εργαζόμενους. Tο ασφαλιστικό σύστημα έχει χάσει κάθε έννοια πρόνοιας για τον πολίτη, οι συντάξεις περικόπτονται σε σχεδόν ευτελιστικά για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης επίπεδα. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι υποβαθμίζουν το επίπεδο της διαβίωσης των πολιτών σε καθημερινή βάση, όλο και περισσότερο.

Σε αυτά τα πλαίσια, στοχοποιείται και η μισθοδοσία μας. Η κυβέρνηση, δια του υπουργού εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με μεταμεσονύκτια τροπολογία μεταξύ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (κατά τη συνήθη αντιδημοκρατική τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων) , ψηφίζει την καταβολή της μισθοδοσίας μας από ίδιους πόρους των Περιφερειών, αντί να γίνεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Επιλέγουν να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Επιλέγουν να αγνοήσουν τη βούληση των εργαζομένων, που από το Μάρτιο είχαμε γνωστοποιήσει στον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών και καταστήσαμε σαφές ότι οι μισθοί μας πρέπει να καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα περαιτέρω. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δε, ο υπουργός Εσωτερικών, διατείνεται από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε. ότι με την αλλαγή αυτή στη μισθοδοσία μας ‘‘θα μπει τάξη’’, αντί να παραδεχτεί την έλλειψη κάθε πολιτικής βούλησης εκ μέρους της Κυβέρνησης.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Δεν θα ανεχθούμε οι μισθοί μας να μείνουν στον αέρα. Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή στην καταβολή της μισθοδοσίας μας, δεν θα επιτρέψουμε τη δέσμευσή της από τρίτους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Με την από 25/11/15 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, έχει προκηρυχθεί 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 , με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Read More »
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, γιορτάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου, και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και παρατρεχάμενοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, έτρεξαν να προλάβουν να φωτογραφηθούν και να βγάλουν ανακοινώσεις, για να δείξουν την ευαισθησία τους για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

Αυτά βέβαια για τους τύπους, γιατί στην πράξη κάνουν ότι μπορούν για να τους ταλαιπωρούν καθημερινά.

Μια βόλτα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης θα πείσουν τον κάθε δύσπιστο.

Αλλά με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε με νέο μας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Σήμερα θα σταθούμε, για πολλοστή φορά, στο θέμα του ανάπηρου συμπολίτη μας κ. Ευάγγελο Παππά και για την ταλαιπωρία που τραβάει, διαχρονικά, από τους "άρχοντες" της δύσμοιρης αυτής πόλης.

Ως γνωστόν, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους προβλέπουν, ο Βαγγέλης Παππάς έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας περιπτέρου. 
Για χρόνια, ενώ του υπόσχονταν την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του, το άφηναν στα συρτάρια της γραφειοκρατικής ή της κομματικής σκοπιμότητας και εκδίκησης.

Μετά από αδειοδότηση της τότε Νομαρχίας επί Γιόγιακα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει τη θέση του περιπτέρου σε μια ερημική περιοχή, μακρυά  στον συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης, για την υποτιθέμενη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.

Και πάλι μετά από σοβαρές αντιδράσεις του ίδιου, αποφάσισαν να του υποδείξουν άλλον χώρο, απέναντι από το παλαιό –νέο λιμάνι και άνθρωπος κατέθεσε τη σχετική αίτηση.


Από τότε 23 Μαΐου 2013 που κατατέθηκε η υποδειχθείσα αίτηση, η Δημοτική Αρχή σκέφθηκε να συγκεντρώσει τα σχετικά δικαιολογητικά, το 2014!!!

Για να δεχθεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου!!! Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Από τότε μέχρι σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2015 (!) με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απλά δεν έχουν βρει χρόνο να του υποδείξουν τη θέση για να τοποθετήσει το περίπτερό του.
Αντιλαμβάνεται  κανείς τον λόγο τόσο της συνέχισης του εμπαιγμού  σε βάρος του ανάπηρου και πάμπτωχου οικογενειάρχη, όσο και των όποιων σκοπιμοτήτων κρύβονται (Φίλε Βαγγέλη κακώς δεν στήριξες τη Δημοτική Αρχή του Λώλου και ήσουν υποψήφιος με τον Θωμά Παππά).Από την άλλη μεριά, σε αίτηση άλλου συμπολίτη μας, ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Λαδοχώρι, ο Δήμος Ηγουμενίτσας επέτρεπε τη μετατόπιση του περιπτέρου και μάλιστα με έξοδα του Δήμου, ώστε να πιάσει καλύτερο πόστο, στον υπό κατασκευή δρόμο της 49 Μαρτύρων.


Η αναξιοκρατία που επικρατεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας, φαίνεται και από το γεγονός, πως η μετατόπιση του περιπτέρου στο Λαδοχώρι, έγινε πριν καν ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πάρουν την σχετική απόφαση.

Όπως βλέπετε από την πρόσκληση της Επιτροπής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αύριο Τετάρτη συνεδριάζει για να πάρει απόφαση, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνει το περίπτερο στη νέα τους θέση.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΧΑΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ (ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13ο):
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ. 
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΑΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ
Read More »
Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κατά την συζήτηση «επί του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου».

· Συζητούμε τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό. Αν δεν πάρουμε όμως υπό όψη σε ποια χρονική περίοδο και σε ποιο μέρος του πλανήτη ζούμε, τότε μπορεί να κάνουμε μια καλή κουβέντα, να καταλήξουμε σε μια καλή έκθεση ιδεών, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Πολύ περισσότερο να καλλιεργήσουμε ανεκπλήρωτα οράματα και αυταπάτες στους κατοίκους της περιοχής μας.

· Να θυμίσουμε ότι ζούμε μέσα στην δίνη μιας βαθειάς παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Αυτή έχει οξύνει τις αντιθέσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και έχει οδηγήσει σε ένα ανελέητο σκληρό οικονομικό πόλεμο που τις συνέπειες του πληρώνουν οι λαοί. Πόλεμος που στην περιοχή μας γίνεται και με όπλα , όπως στην Συρία, Λιβύη, Ουκρανία…. Ακόμα πιο κρίσιμη γίνεται η κατάσταση μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αεροπλάνου. Κλίμα τρομολαγνείας υπάρχει σε όλη την Ευρώπη που αναπαράγεται από όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

· Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι κουμάντο στην οικονομία ,άρα και στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό της, κάνουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Οι οποίες λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Αυτό είναι και το κίνητρο τους για τον οποιοδήποτε σχεδιασμό. Με δοσμένο τον ανταγωνισμό τους λογικό είναι να περνάει κάθε φορά η γραμμή του πιο ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου σε κάθε τόπο.

· Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι η ανάπτυξη που προτείνεται για την περιοχή (συγκοινωνιακός κόμβος , λιμάνι Ηγουμενίτσας, δρόμοι…) σχεδιάζεται από φορείς όπως την ΟΛΗΓ Α.Ε., Εγνατία Α.Ε. που έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους. Είναι κατανοητό ότι οι νέοι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες θα κάνουν τον δικό τους σχεδιασμό. Αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το όποιο «όραμα» έχει ο Ανδρέας Νταής σημερινός πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. ,γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Κίνητρο και σκοπός της όποιας επένδυσης είναι το κέρδος του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη και όχι η κάλυψη αναγκών. Δεν γίνεται δηλαδή για το καλό του λαού και του τόπου.

· Δεν μπορούμε να μιλάμε για χωροταξικό σχεδιασμό σε επίπεδο περιοχής, αν δεν υπάρχει Κεντρικός Σχεδιασμός. Τέτοιος σχεδιασμός δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής παραγωγής όπου κυριαρχεί το κυνηγητό του επιχειρηματικού κέρδους. Κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα στα πλαίσια μιας λαϊκής οικονομίας με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής , με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Όσο τα κλειδιά της οικονομίας είναι στα χέρια των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει όσα σχέδια και να κάνουμε στο Δ.Σ. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια που θα έχει σαν σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

· Επιτρέψτε μας ορισμένες παρατηρήσεις σε συγκεκριμένα θέματα της εισήγησης :

· Αναφέρεται ότι το Τ.Ε.Π Ηγουμενίτσας θα αξιοποιηθεί μέσα σε ένα δίκτυο υγείας κλπ. Είναι όμως γνωστό ότι Τ.Ε.Π δεν μπορεί να λειτουργήσει μακριά από Νοσοκομείο. Αυτό με τι σχεδιασμό έγινε; Πως μπορεί να λειτουργήσει;

· Άλλο η χρήση του φυσικού αερίου για την ανάπτυξη της περιοχής και διαφορετικό η διέλευση αγωγών «τράνζιτ» προς την Ε.Ε. όπως αυτός που μας απασχόλησε για την Πέρδικα και τον αντιπαλέψαμε. Να μη ξεχνάμε ότι και ο πόλεμος στην Συρία για τέτοιους αγωγούς γίνεται.

· Σχετικά με την πετρέλευση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ,υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας που λέει όχι στις εγκαταστάσεις δεξαμενών καυσίμων στον Δήμο μας. Το θέμα έρχεται και ξαναέρχεται για να μας θυμίσει ποιος κάνει κουμάντο στην «ανάπτυξη».

· Ελάχιστα αναφέρεται η εισήγηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα ,αλλά και καλή παραγωγή σε αυτόν τον τομέα. Κατά την συζήτηση του δικού μας επιχειρησιακού προγράμματος είχαν επισημανθεί τα προβλήματα του. Είχε επισημανθεί και από την εισήγηση ότι αρνητικό για την ανάπτυξη είναι και η κατάτμηση σε μικρές αγροτικές καλλιέργειες. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η δημιουργία μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων με την εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Σε αυτόν τον δρόμο οδηγούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. μέσω της ΚΑΠ αλλά και τα τελευταία μέτρα της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως η φορολόγηση των αγροτών, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και το πετρέλαιο. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος του Παραγωγικού Συνεταιρισμού μέσα στα πλαίσια μιας λαϊκής οικονομίας με επιστημονικό Κεντρικό Σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Αυτός είναι ο μόνος που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες. Γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορεί εξασφαλιστεί και ό μικρός αγρότης, αλλά και η τροφοδοσία των λαϊκών στρωμάτων με υγιεινά και φθηνά προϊόντα. Αυτό όμως απαιτεί αγώνα ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλίων για να πάρει ο λαός το τιμόνι της οικονομίας στα χέρια.

· Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες που οδηγούνται στην φτώχεια και στην εξαθλίωση ,να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο, την δική τους λαϊκή συμμαχία που θα βάλει πλώρη για την κατάργηση της εξουσίας των επιχειρηματικών ομίλων και αντικατάσταση της με την λαϊκή εξουσία για μια λαϊκή οικονομία όπου η ανάπτυξη που θα έχει σαν στόχο της την ικανοποίηση τω διαρκώς διευρυνόμενων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα σας καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Αξιοκρατία πάνω απ’ όλα!!!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015
Αξιοκρατία πάνω απ’ όλα!!!
 
 
Η πλειοψηφία των διοικητών των Νοσοκομείων της Ηπείρου βλέπει την πόρτα της εξόδου, ένα χρόνο περίπου πριν λήξει η θητεία τους...

Οι προφορικές συνεντεύξεις στις οποίες κλήθηκαν ήταν απλά για τα μάτια του κόσμου... Άλλωστε τι πιο εύκολο από το να κοπεί κάποιος, ακόμη και άριστος, στα προφορικά!

Οι διοικητές φεύγουν λοιπόν... Αλλά μένουν οι γιατροί με τα φακελάκια! Αθάνατα άλλωστε τα φακελάκια!

Ακόμη και κείνοι που έχουν καταδικαστεί αλλά εξακολουθούν να δουλεύουν κανονικά στα νοσοκομεία!

Ε, αν έχουν χιούμορ στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μπορούν να φροντίσουν ώστε να τους εξασφαλίσουν δωρεάν δικηγόρους για τις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει εναντίον δημοσιογράφων.
 
Read More »
Αξιοκρατία πάνω απ’ όλα!!!  Αξιοκρατία πάνω απ’ όλα!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες