Με δύο πρώην απαντά ο Ριζόπουλος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Ως απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και τα κομματικά της όργανα μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Σπύρος Ριζόπουλος και οι συνεργάτες του, επέλεξαν την σημερινή μέρα για να ανακοινώσουν την διεύρυνση της γραμματείας οργανωτικού.

Και το έκαναν με την ανακοίνωση δύο νέων ονομάτων, δύο πρώην δημάρχων της Ηπείρου.

Πρόκειται για τον Θωμά Πάντο από την Ηγουμενίτσα και τον Κώστα Παπαγεωργίου από την Πρέβεζα.

Ο πρώτος υπήρξε δήμαρχος μέχρι το 1998 και ο δεύτερος μέχρι το 2002.

Από τότε παρήλθε πολύς χρόνος και μπορεί η επιρροή τους πλέον στις τοπικές κοινωνίες να είναι μικρή ή ελάχιστη, ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο.

Και μάλλον το συμβολικό αξιολογείται ως σημαντικότερο από το ουσιαστικό στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του κ. Ριζόπουλου είναι σαφής η προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχουν "γαλάζια" στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του αψηφώντας τις κομματικές εντολές. 


 
Read More »
Με δύο πρώην απαντά ο Ριζόπουλος Με δύο πρώην απαντά ο Ριζόπουλος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας για τους κάδους στην Σκορπιώνα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Απόστολου Τζώρτζη, αναφορικά με την κατάσταση των κάδων σκουπιδιών στην Σκορπιώνα, μετά από χθεσινό ρεπορτάζ του thespro.gr.

Η κατάσταση εχθές Κυριακή
Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες, συνεργείο του δήμου Ηγουμενίτσας, αντικατέστησε σήμερα το πρωί τους δύο από τους τρεις κάδους σκουπιδιών.
Αν και οι νέοι κάδοι είναι και αυτοί χωρίς καπάκια, τουλάχιστον έχουν πάτο.

 

Ελπίζουμε πως σύντομα θα γίνει η αντικατάσταση και του τρίτου κάδου αλλά και η επιδιόρθωση των υπαρχόντων, καθώς και ο απαραίτητος καθαρισμός της περιοχής, από τα υγρά κατάλοιπα των σκουπιδιών, που για μήνες έσταζαν στο σημείο.

Μπράβο για ακόμα μία φορά στον κ. Τζώρτζη για τα άμεσα αντανακλαστικά του. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας για τους κάδους στην Σκορπιώνα (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας για τους κάδους στην Σκορπιώνα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Το τοπικο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τον κίνδυνο νέων καταργήσεων τμημάτων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018Η ΑΣΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας που έγιναν πράξη, σχετικάμε την μείωση της μοριοδότησης δυσμενών συνθηκών των σχολικών μονάδων και τον αποχαρακτηρισμόδυσπρόσιτων σχολείων. Αυτό συμβαίνει στη δευτεροβάθμια σε 140 σχολεία (98 ΓΕΛ, 42 ΕΠΑΛ) και αφοράιδιαίτερα το νομό μας. Η μεταφορά σχολείων σε ζώνες με λιγότερα μόρια, ο αποχαρακτηρισμός τωνδυσπρόσιτων, συνδέεται με μεγαλύτερο αναγκαίο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος καιμεγαλύτερες δυσχέρειες για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων. Ανοίγει ο δρόμος για νέες συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.

Συγχρόνως το Υπουργείο και στην πρόσφατη συνάντηση του με την ΟΛΜΕ απέρριψε τα αιτήματα του Κλάδου και υλοποίησε το πρόωρο κλείδωμα των τμημάτων (Ιούνιο και Ιούλιο) και αντίστοιχα δήλωσε ότι οιτοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά θα γίνουν με τα ίδια δεδομένα. Μια πολιτική που αγνοεί συνειδητά αυτό πουείναι δίκαιο για καθηγητές και μαθητές: οι τοποθετήσεις και η οριστικοποίηση τμημάτων να γίνουν τοΣεπτέμβριο έτσι ώστε να μην πετιούνται οι μαθητές από τα τμήματα που θέλουν να ακολουθήσουν και τασχολεία της περιοχής τους και να λαμβάνονται υπόψη στις υπηρεσιακές μεταβολές η πραγματική εικόνα τωναναγκών, που θα διαμορφωθεί τότε, με βάση τμήματα, μετεγγραφές, άδειες, μετακινήσεις.

Ουσιαστικά αυτή η αντιεκπαιδευτική διαδικασία θα προκαλέσει κλεισίματα τμημάτων καιαιφνιδιαστικές και αρνητικές αλλαγές σε βάρος πολλών εκπαιδευτικών. Σηματοδοτεί χτύπημα στηνοργανικότητα των σχολείων, απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, διόγκωση της εργασιακής περιπλάνησηςτων εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και καταστρατηγούνται ταμορφωτικά δικαιώματα μαθητών. Αποδεικνύεται πως η έξοδος από τα μνημόνια δεν αναιρεί διόλου τηνεφαρμογή των αναδιαρθρώσεων, των νόμων και των μνημονιακών δεσμεύσεων για τα σχολεία.

Ιδιαίτερα για το νομό μας η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της χωρικής διασποράςπληθυσμού και σχολικών μονάδων. Η διασπορά αυτή που βασίζεται στο ανάγλυφο και στους διάσπαρτουςοικισμούς, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει επιτρέψει τη λειτουργία σχολείων πουστα μάτια του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της εκάστοτε κυβέρνησης μοιάζουν «μικρά» και «δαπανηρά».

Άλλωστε έτσι εκτιμούν το αγαθό της μόρφωσης αυτοί οι οργανισμοί. Είναι μπροστά μας λοιπόν υπαρκτός οκίνδυνος νέων συγχωνεύσεων και κλεισιμάτων στα δύο περιφερειακά ΕΠΑΛ (Παραμυθιάς και Φιλιατών) πουήδη έχουν υποστεί συρρίκνωση και στα περιφερειακά ΓΕΛ και Γυμνάσια.

Η ΑΣΕ καλεί την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, σε συντονισμό με το Σύλλογο Δασκάλων να αντιδράσειστην πολιτική αυτή. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, το μέτωπο εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών –εργαζομένων, μπορεί να εγγυηθεί θετικές εξελίξεις.

ΥΓ 1: Για να μην μας κοροϊδεύουν προβάλλοντας μας επιχειρήματα περί «δημοκρατικού τρόπουαπόφασης» να σημειώσουμε ότι σε πολλούς νομούς κοινές αποφάσεις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ γιατην αναμοριοδότηση πετάχτηκαν στον «κάλαθο των αχρήστων». Πιο κραυγαλέο ήταν το παράδειγμα τηςΙθάκης όπου παρά την αντίθεση φορέων και υπηρεσιακών συμβουλίων, αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα!

ΥΓ 2: Για να προλάβουμε τη γνωστή «καραμέλα» της κυβέρνησης και των κατά τόπους «παπαγάλων»της περί αλλαγών που θα ενισχύσουν την «δικαιοσύνη στη μοριοδότηση» να τονίσουμε ότι η πολιτική καιαυτής της κυβέρνησης έχει μετατρέψει τις μεταθέσεις σε «όνειρο θερινής νυκτός». Π.χ στο νομό μαςσυνάδελφοι που κατοικούν στα Γιάννενα (αλλά και πιο μακριά) σπάνε κάθε χρόνο ρεκόρ συγκομιδής μορίωνμετάθεσης και… μετάθεση δεν βλέπουν. Άρα το επιχείρημα της δικαιοσύνης είναι επιεικώς πρόσχημα.

ΥΓ 3: Για να προλάβουμε τέλος το άλλο πασίγνωστο επιχείρημα κυβερνώντων και λοιπόν «αυλικών»,ότι για όλα φταίει η υπογεννητικότητα, τους υποβάλλουμε μερικά απλά ερωτήματα: αφού το πρόβλημα είναιότι δεν υπάρχουν παιδιά, τότε γιατί μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς πάνω από 35.000 παιδιά ακόμηκαι πυρόπληκτων οικογενειών; Εκεί δε ευθύνεται η υπογεννητικότητα… Μάλλον «ευθύνεται» όπου την έχουνανάγκη οι κυβερνώντες…


 
Read More »
Το τοπικο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τον κίνδυνο νέων καταργήσεων τμημάτων Το τοπικο ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τον κίνδυνο νέων καταργήσεων τμημάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία και αύριο - Νέα απεργία για την Τρίτη κήρυξε η ΠΝΟ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για αύριο Τρίτη 4/9, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η ένωση των ακτοπλόων επανήλθε με νέα πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ που ζητά αύξηση 5%.

Έτσι δεμένα θα παραμείνουν για αύριο δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180 χιλιάδες άτομα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».

«Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, επιβεβαιώνει τη βούληση των Ναυτεργατών να αγωνιστούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά έχουν διολισθήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα λόγω των μειώσεων και των περικοπών τόσο από τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και από τα φοροληστρικά μέτρα όλων ως τώρα των κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία και αύριο - Νέα απεργία για την Τρίτη κήρυξε η ΠΝΟ Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία και αύριο - Νέα απεργία για την Τρίτη κήρυξε η ΠΝΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Όπως γνωρίζετε η Ν.Δ. κινείται συντονισμένα και προετοιμάζεται εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου η απόφαση του κόμματος είναι σαφής και γνωστή. Στήριξη στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενός ικανού περιφερειάρχη και στελέχους της τοπικής κοινωνίας.

Είναι, επίσης, γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι ένα μικρό μέρος στελεχών του Κόμματος, επικαλούμενοι τις κομματικές τους ιδιότητες, κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση στηρίζοντας άλλες επιλογές.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το Κόμμα συντονισμένα κινείται σε όλα τα επίπεδα, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν δύο φωνές, δύο γραμμές, άλλες απόψεις και άλλες επιλογές. Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη.

Αυτή την ώρα προέχει το «εμείς» και το καλό της χώρας μας και όχι το «εγώ» οι προσωπικές στρατηγικές, όπως κάποιοι κάνουν.

Ήδη σήμερα έχουν κληθεί σε ακρόαση από τον Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ.Λ.Αυγενάκη 10 μέλη του κόμματος που φαίνεται να αγνοούν δομές και τις συλλογικές αποφάσεις. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική, η ενότητα και η πειθαρχία.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας συνεχίζουμε τη δουλειά μας, απαρέγκλιτα και συντονισμένα και καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες, όλα τα μέλη και στελέχη της παράταξης να πράξουν το ίδιο.

Μόνο έτσι πετύχαμε και θα πετύχουμε μεγάλες νίκες, ισχυρή Ν.Δ. και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κάνουν εκείνοι ότι κρίνουν ως πολίτες της Ηπείρου, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικαλούνται την κομματική τους ιδιότητα, να αγνοούν τα συλλογικά όργανα και να προσπαθούν να διασπάσουν το Κόμμα με τις επιλογές τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Read More »
ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας: Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο της οικογένειας Ανδρέου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Εκ μέρους της οικογένειας Ανδρέου, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγγενείς και φίλους για τη συμπαράστασή τους στο τελευταίο ταξίδι του πολυαγαπημένου μας πατέρα Χριστόφορου Ανδρέου. 

Η σύζυγος 
Πολυξένη

 Τα παιδιά
Βαγγέλης
Μιχάλης
Νίκος

Τα εγγόνια 


 
Read More »
Ευχαριστήριο της οικογένειας Ανδρέου Ευχαριστήριο της οικογένειας Ανδρέου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Αστυνομικός έσωσε νεαρή γυναίκα από τα νερά της λίμνης Ιωαννίνων

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Φύλακας- άγγελος για μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός στις τοπικές αρχές, όταν ενημερώθηκαν πως μία γυναίκα βρίσκεται στα νερά της λίμνης. Στο σημείο που υποδείχθηκε από διερχόμενους, στην Ακτή Μιαούλη, έφτασε πρώτο όχημα της Άμεσης Δράσης, με δύο αστυνομικούς. Σε απόσταση σαράντα μέτρων περίπου από την ακτή, είδαν τη γυναίκα. Αμέσως ο ένας εξ’ αυτών, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στην λίμνη, κολύμπησε μέχρι το σημείο και ανέσυρε την γυναίκα, ηλικίας τριάντα ετών περίπου.

Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες συνέδραμαν την επιχείρηση.

Η νεαρή γυναίκα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ήδη είχε φτάσει στην Ακτή Μιαούλη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Η κοπέλα νοσηλεύεται και φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η μεταμεσονύχτια επιχείρηση ολοκληρώθηκε υπό το βλέμμα δεκάδων πολιτών, που βλέποντας τι είχε συμβεί, σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους και παρακολουθούσαν με μεγάλη αγωνία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή γυναίκα βρέθηκε στην λίμνη διερευνώνται από την αστυνομία.


 
Read More »
Αστυνομικός έσωσε νεαρή γυναίκα από τα νερά της λίμνης Ιωαννίνων Αστυνομικός έσωσε νεαρή γυναίκα από τα νερά της λίμνης Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδέρης πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου τιμητική εκδήλωση για το έργο και την προσφορά Σιδεριτών συγγραφέων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα των συγγραφέων τη Σιδέρη και συγκεκριμένα στην μαγευτική τοποθεσία του χωριού, στον Αη Θανάση, δίπλα στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο που σύντομα θα λειτουργήσει σαν ξενώνας.
Από την τοποθεσία αυτή, παράλληλα με την εκδήλωση, οι ακροατές απολάμβαναν την καταπληκτική θέα με την κοιλάδα του Καλαμά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα νερά του Ιονίου.
Πρωτίστως όμως πρέπει να τονισθεί με έμφαση ότι ήταν πολύ πετυχημένη η πρωτοβουλία του συλλόγου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και για την ανάθεση της εισήγησης και της παρουσίασης στην κυρία Ουρανία Μασούρα.
Η εκδήλωση αυτή είχε σκοπό, όχι μόνο να συμπληρώσει τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, αλλά να γνωρίσουν οι ακροατές ότι σε αυτό το μικρό χωριό γεννήθηκαν και μεγάλωσαν άνθρωποι που κατάγονται από φτωχούς ίσως και αγράμματους γονείς και κατόρθωσαν με την προσωπικότητά τους και μόνο, να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη της λογοτεχνίας γενικά αλλά και της παράδοσης του χωριού τους ειδικότερα.

Οι τιμώμενοι συγγραφείς ήταν:
Γιώργος Κολιούσης - ένα βιβλίο 
Σταύρος Λάγγαρης - οχτώ βιβλία 
Παναγιώτης Παπασταύρου - δέκα βιβλία 
Κώστας Σπυρόπουλος - τρία βιβλία 
Δημήτριος Στραβέλης - ένα βιβλίο 
Χριστόδουλος Βαξεβάνος 
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα

Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα-πρώτα σε όλους τους συγγραφείς αλλά και στο σύλλογο που είχε την καταπληκτική ιδέα της εκδήλωσης.
Ευχόμαστε να τους μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι, γιατί σίγουρα κάθε χωριό θα έχει να αναδείξει ανάλογους αξιόλογους ανθρώπους.
Επίσης συγχαρητήρια ανήκουν και στην κυρία Ουρανία Μασούρα η οποία με το γλαφυρό της λόγο παρουσίασε τους συγγραφείς και το έργο τους, με τέτοιο τρόπο που κατέπληξε το ακροατήριο.


Read More »
Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Παραδοσιακός γάμος στην ύπαιθρο της Θεσπρωτίας με παλέτες χορταριού για καθίσματα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Ήταν, πραγματικά, εξαιρετικό το θέαμα. Και πρωτότυπο. 
Γι' αυτό όλοι οι καλεσμένοι έδωσαν αβίαστα συγχαρητήρια στο διαλεχτό ζευγάρι Ελευθέριου Μέμμου και Σπυριδούλας Καλιαμούρη, που ένωσαν τις ζωές τους σ' ένα κοινό μέλλον, που θα το καθορίσουν σίγουρα δημιουργικό, καθώς και στις οικογένειές τους για το χώρο, που επέλεξαν να γίνει ο γάμος και κυρίως το ντεκόρ, που στήθηκε. 
Ο χώρος: Στην ύπαιθρο της Θεσπρωτίας, έξω από το χωριό Κεστρίνη Φιλιατών, όπου ο παλαιός οικισμός "Μαυρομαντήλα", στον μαγευτικής ομορφιάς προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του αγίου Νικολάου. 
Κατανυκτική η εσπερινή ατμόσφαιρα, λαμπερό το ζευγάρι, ακτινοβολούντες χαρά οι γονείς, οι συγγενείς και οι προσκεκλημένοι. 
Όλοι, και μυστικά, σε στιγμές εσωτερικού διαλόγου, και ομολογημένα, ένιωσαν χαρά, μεγαλώνοντας την ευτυχία των νεονύμφων, που, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί ένα αρμονικό ζευγάρι και σε επίπεδο ψυχικών χαρισμάτων και από άποψη αισθητικής. 
Η ιεροτελεστία και το περιβάλλον αποκάλυψε το μεγαλείο της καρδιάς τους, που είναι μια στέρεη βάση για την ασάλευτη πορεία αγάπης στη ζωή τους. 


 
Read More »
Παραδοσιακός γάμος στην ύπαιθρο της Θεσπρωτίας με παλέτες χορταριού για καθίσματα Παραδοσιακός γάμος στην ύπαιθρο της Θεσπρωτίας με παλέτες χορταριού για καθίσματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Έναρξη Ακαδημιών του Θεσπρωτού

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Νέα αγωνιστική σεζόν, νέο αγωνιστικό ταξίδι για τους μικρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών του Θεσπρωτού.

Το πρώτο ραντεβού των Ακαδημιών θα δοθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι μετρήσεις των αθλητών και ο διαχωρισμός τους σε τμήματα. Ενώ έχει αναρτηθεί και το πρόγραμμα προπονήσεων για όλα τα τμήματα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας akadimia-as-thesprotos.webnode.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ηλίας Καρακίτσος τηλ. 6942849874


 
Read More »
Έναρξη Ακαδημιών του Θεσπρωτού Έναρξη Ακαδημιών του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Αντί απάντησης στη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018Την ίδια ώρα που ο Άδωνις το 2013 διέλυε την πρωτοβάθμια υγεία, διώχνοντας 3000 γιατρούς από τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, ο Αρχηγός της ΝΔ προσλάμβανε συνεργάτη τον ανιψιό του.

Ρωτάμε λοιπόν: Ήταν νομικός σύμβουλος, που έστηνε τις offshore της Energa και του καταδικασμένου Φλώρου που έκλεψε 250εκ€ από το δημόσιο και μπήκε φυλακή και που αποφυλακίστηκε με πλαστή γνωμάτευση, ο κ. Δημητριάδης ή όχι;

Ο πολιτικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Η τυμβωρυχία και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου για μικροκομματικούς σκοπούς, έχει γίνει καθημερινότητα διασπείροντας μάλιστα ασύστολα ψεύδη.
Συγγνώμη, αλλά δε θα σας ακολουθήσουμε.

Αφού αδυνατείτε να πείτε το παραμικρό για τα απανωτά σκάνδαλα του προέδρου σας και να παρουσιάσετε ευθαρσώς στην ελληνική κοινωνία το κρυφό «μνημόνιο Μητσοτάκη» που είναι άλλωστε το πρόγραμμά σας, για την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση, παριστάνετε και τους τιμητές που θέλουν να μας ξανασώσουν, αλλάζοντας την ατζέντα ατεκμηρίωτα και άγαρμπα.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει και μνήμη και κρίση.

Υγ: πόσες εφημερίες έκαναν τα Κέντρα Υγείας επι Αδωνι το 2013, πόσοι γιατροί υπηρετούσαν μετά τις απολύσεις και τι προϋπολογισμό είχαν άραγε;

Υγ2: Δε φτάνει που κάνετε εγκαίνια για κάθε απινιδωτή που τοποθετείται σε κάθε χωριό, μας ψεγετε κιόλας που κάναμε εγκαίνια και παραδώσαμε λειτουργικό αυτό το στολίδι με νέο εξοπλισμό, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας;

Έχει και η υποκρισία τα όριά της.


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: Αντί απάντησης στη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης: Αντί απάντησης στη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νεκρή χελώνα Καρέτα - Καρέτα, στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018
Μία ακόμα νεκρή χελώνα Καρέτα - Καρέτα, ξεβράστηκε στην παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα

Το κουφάρι της νεκρής χελώνας εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από λουόμενους, πίσω από το κάμπινγκ, στην πλευρά που βλέπει την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο για την καταγραφή του περιστατικού, ενώ ενημερώθηκε και η δημοτική αρχή για την περισυλλογή και τη ταφή της. 

Μέχρι και αυτή την ώρα όμως κανένας δεν έχει απομακρύνει τη νεκρή χελώνα, με αποτέλεσμα η δυσωδία από το ζώο που σαπίζει, να είναι έντονη 

Σημειώνεται ότι οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεκρή χελώνα Καρέτα - Καρέτα, στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Νεκρή χελώνα Καρέτα - Καρέτα, στην παραλία του Δρεπάνου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Συμπληρώνουμε φέτος 23 χρόνια υπεύθυνης, αποκλειστικής και εξειδικευμένης διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών μας. 
Στόχος μας η μετάδοση ουσιαστικής γνώσης και η επιτυχία των μαθητών μας.

- Εγγραφές στην Ηγουμενίτσα από Παρασκευή 7/9
10.30 - 12.30 και 18.00 - 20.00
- Εγγραφές στην Παραμυθιά Τρίτη 11/9 και Πέμπτη 13/9
18.00 - 20.00, Σάββατο 15/9 10.00 -11.30
- Έναρξη μαθημάτων 15/9


 
Read More »
Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας "Horizont" Αντιγόνη Φίλη - 23 χρόνια υπεύθυνης διδασκαλίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κοινωνικό φροντιστήριο από το "Σπίτι της Ρένας" - Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Κοινωνικό φροντιστήριο από το "Σπίτι της Ρένας" - Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς Ηγουμενίτσα: Κοινωνικό φροντιστήριο από το "Σπίτι της Ρένας" - Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη οι προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας»

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Σεπτέμβριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
 • Πέμπτη, 06/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 09/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 11/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 13/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 15/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 18/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 20/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 23/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 25/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 27/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 29/09/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Για τις προγραμματισμένες προβολές του Οκτωβρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος


Read More »
Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη οι προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη οι προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Σελίδες