Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (15-06-2018) το πρωί, στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, της κλοπής και της πλαστογραφίας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Αναλυτικότερα, προχθές το πρωί στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, οι πέντε δράστες συναντήθηκαν με τον 63χρονο με σκοπό να πραγματοποιήσουν αγοραπωλησία φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να του αποσπάσουν τον φορτωτή, χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα και πριν λίγα λεπτά

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018


Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν, η μία τα ξημερώματα με επίκεντρο την περιοχή της Γλυκής και η δεύτερη πριν λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από την Κέρκυρα και τις ακτές της Θεσπρωτίας.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 03.40, είχε ένταση 3,1 βαθμών ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων ενώ η δεύτερη σημειώθηκε στις 11.41, με ένταση 2,8 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.Read More »
Θεσπρωτία: Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα και πριν λίγα λεπτά Θεσπρωτία: Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα και πριν λίγα λεπτά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018

Από την αυξημένη παρατηρητικότητα της Διεύθυνσης Μεταφορών Θεσπρωτίας και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, άνοιξε η μεγάλη έρευνα που αποκαλύπτει το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας σε οδηγούς που είχε έδρα την Λαμία και πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν, όταν στην Διεύθυνση Μεταφορών Θεσπρωτίας όπου προσήλθε επαγγελματίας οδηγός, διαπίστωσαν ότι το πιστοποιητικό που ήθελε να ανανεώσει δεν ήταν περασμένο στην ηλεκτρονική βάση.

Μάλιστα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ειδικός αριθμός που έφερε ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κινητοποιήθηκε άμεσα κάνοντας την πρώτη επαφή με τον συνάδελφό του στην Λαμία, από όπου είχε εκδοθεί το πιστοποιητικό.

Παράλληλα από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Μεταφορών Θεσπρωτίας διαπίστωσε ότι πάνω από είκοσι πιστοποιητικά επαγγελματικής επάρκειας οδηγών της περιοχής είχαν εκδοθεί το 2013 στην Λαμία και είχαν όλα το ίδιο πρόβλημα.

Στην ουσία ήταν πλαστά.

Από συζητήσεις με τους οδηγούς διαπίστωσαν πως είχε στηθεί όλο το κύκλωμα…

Πλήρωναν μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ, πήγαιναν στην Λαμία, έπαιρναν τα πιστοποιητικά, τα οποία όμως δεν ήταν περασμένα στο σύστημα.

Στα τέλη του 2017 διαπιστώθηκε ότι ένα από τα πλαστά πιστοποιητικά είχε περαστεί στο σύστημα με ημερομηνία του 2013.

Τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, πήρε όλα τα στοιχεία και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για την φάμπρικα που είχε στηθεί..

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τα υπόλοιπα και τώρα το κύκλωμα ξηλώνεται.. Φαίνεται σε ότι είχε πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα, μοιράζοντας πλαστούς τίτλους έναντι αδράς αμοιβής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί πάνω από δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα διευθυντικά στελέχη αλλά και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Η έρευνα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη.


 
Read More »
Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη  Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας Παλιό Δημαρχείο, 1ος Όροφος

Ημερομηνίες κατάθεσης δικαιολογητικών στο ΠΑΚΠΠΟ: 18/6/2018 - 3/7/2017 Ώρες 8:30- 14:00

Θα πρέπει να γνωρίζετε:
· Κωδικούς ΤΑΧΙS
· ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μητέρας και πατέρα
· ΑΜΚΑ παιδιού για τα οποία υποβάλλει αίτηση
· email ενεργό υποχρεωτικό

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) σε ισχύ ή μετάφρασή του – εντός του τελευταίου τριμήνου - αν δεν είναι με λατινική γραφή. Για αλλοδαπές τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και η αίτηση ανανέωσής της προς τον αρμόδιο φορέα, που έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.

· Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση – εντός του τελευταίου τριμήνου -, εάν δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα.

· Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φορολογικό έτος 2017 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017) και των δύο μερών.

· Σε περίπτωση ανύπαντρης μητέρας (μονογονεϊκή οικογένεια), απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν το παιδί δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της αιτούσας. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της μητέρας αποστέλλεται υποχρεωτικά.

· Σε περίπτωση που η/ο ενδιαφερόμενη/νος είναι χήρα/χήρος, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν η χηρεία δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

· Σε περίπτωση διάζευξης απαιτείται αντίγραφο διαζευκτηρίου (από τη Μητρόπολη για θρησκευτικό γάμο ή από το Δήμο για πολιτικό γάμο), εάν η διάζευξη δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή το έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1) στο οποίο θα αναγράφεται η διάζευξη

· Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται το έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1) με ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

· Σε περίπτωση ανάδοχης μητέρας, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.

· Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας

3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2017 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017). Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες, που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Δικαιολογητικά απασχόλησης

1. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

- Βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στην θέση εξαρτημένης εργασίας, που η ενδιαφερόμενη κατέχει ΚΑΙ

- Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης (με Υ.Δ. του νόμιμου εκπροσώπου εάν έχει επέλθει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της εταιρείας ή του εργοδότη) ή πρόσφατο αντίγραφο πίνακα προσωπικού Ε4 (με τα στοιχεία μόνον της αιτούσας, την επωνυμία της εταιρείας, σφραγίδα και υπογραφή).

2. Εάν η ενδιαφερόμενη εργάζεται με εργόσημο (περιστασιακή απασχόληση), απαιτείται :

- Βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης) και το είδος απασχόλησης ΚΑΙ

- Εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα του τελευταίου 12μηνου, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον δύο (2) μηνών) Ή - Σε περίπτωση αυτασφάλισης, 50 ένσημα εντός των τελευταίων 12 μηνών.

3. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:

- Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ

- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές ή πρόσφατη Ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ΚΑΙ

- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος σφραγίδα της επιχείρησης.

4. Σε περιπτώσεις συμμετοχής σε Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή I.K.E. ή Ε.Π.Ε. ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Το αρχικό καταστατικό και σε περίπτωση μεταβολών, την τελευταία τροποποίησή του ΑΔΑ: 9ΡΦΣ465ΖΩ5-ΕΔ2 23

- Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.

- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης επιτηδεύματος με σφραγίδα της επιχείρησης.

- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή πρόσφατη ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ή πρόσφατη Ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών

- Ειδικότερα σε περίπτωση εταίρου Ι.Κ.Ε., Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 του Διαχειριστή της εταιρείας ΙΚΕ ότι η/ο ενδιαφερόμενη/ος απασχολείται κανονικά στην επιχείρηση σφραγίδα της επιχείρησης.

5. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

- Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή πρόσφατη ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

6. Δικαιολογητικά Ανεργίας

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη/άνεργος, απαιτούνται:

- Δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή την κατάσταση ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας, όπως αυτή εκτυπώνεται από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου ή όταν αφορά σε ειδικά ταμεία άλλο ισοδύναμο έγγραφο στο οποίο να βεβαιώνεται η ανεργία.

- Σε περίπτωση που η αιτούσα έχει σύζυγο ή σύντροφο (σύμφωνο συμβίωσης) άνεργο, απαιτείται Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή η κατάσταση ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας, όπως αυτή εκτυπώνεται από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου, όταν αφορά σε ειδικά ταμεία άλλο ισοδύναμο έγγραφο στο οποίο να βεβαιώνεται η ανεργία.

7. Δικαιολογητικά αναπηρίας

Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος - με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της : απαιτείται Αντίγραφο Βεβαίωσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε ισχύ από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με την χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας, - με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της: απαιτείται Αντίγραφο Βεβαίωσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε ισχύ από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με την χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΚΠΠΟ
Φουσέκης Γεράσιμος


Read More »
ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Απάντηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στην επερώτηση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» για τη μελέτη «Παραμυθιά- Μεσοπόταμος»

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Συζητήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η επερώτηση της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» για την εξέλιξη της μελέτης «Σύνδεσηη Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας με Εγνατία Οδό (Τμήμα Παραμυθιά- Μεσοπόταμος).

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην απάντησή του ανέφερε τα εξής:

Η Εγνατία και η Ιόνια οδός, έχουν φέρει «επανάσταση» στην οδική συγκοινωνία της Ηπείρου. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός πέραν ασφαλώς του ζητήματος που υπάρχει με το κόστος διέλευσης των διοδίων.

Είναι επίσης ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση οδεύει προς ολοκλήρωση και ο οδικός άξονας Αμβρακία- Άκτιο. Ένα έργο για το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου σε κάθε ευκαιρία ζητούσε και απαιτούσε από το αρμόδιο Υπουργείο την ολοκλήρωσή του.

Οι μεγάλοι αυτοί οδικοί άξονες δημιουργούν πλέον νέες προοπτικές για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για την παραλιακή ζώνη, που εκ των πραγμάτων, θα αρχίσει να δέχεται πολύ πιο μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο.

Το γεγονός αυτό επιτείνει την ανάγκη να βελτιωθεί το υπάρχον εθνικό δίκτυο, με την ανακατασκευή των τμημάτων Ιόνια οδός- Πρέβεζα, Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα (συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης Αρχ. Νικόπολης), Ηγουμενίτσα- σύνορα με Αλβανία, Μεσοπόταμος – Εγνατία, Εγνατία (Τύρια)- Λάκκα Σουλίου- Λούρος και τη μελέτη προς Θεσπρωτικό.

Για να μη προκαλούνται εντυπώσεις, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η αρμοδιότητα για τα έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο, ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επαφή για τα έργα αυτά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, έχοντας ζητήσει και μεταβίβαση της ευθύνης κατασκευής ορισμένων από αυτά τα τμήματα ώστε να τα προχωρήσει με ευθύνη της.

Θυμίζω ότι έχουμε δεσμευμένη πίστωση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για το τμήμα Καμπή Άρτας- Γέφυρα Καλογήρου και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από το Υπουργείο.

Επίσης υπάρχει ώριμη η μελέτη για το τμήμα Πάργα –Μεσοπόταμος, η οποία επίσης βρίσκεται στο Υπουργείο.

Είναι δύο έργα για τα οποία και μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε νέα επαφή με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, αναζητώντας τρόπο για την προώθησή τους. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Διερευνούμε επίσης τις δυνατότητες για εκπόνηση μελέτης του τμήματος από Μεσοπόταμο μέχρι Πρέβεζα, ενώ έχουμε δύο ακόμη εκκρεμότητες, ήτοι:

Ø Η πρώτη αφορά το κομμάτι Ηγουμενίτσα – Πλαταριά: Υπάρχει ένα τμήμα, περίπου 1,5 χλμ που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της εργολαβίας του λιμανιού. Το δεύτερο τμήμα, δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων. Το τρίτο τμήμα μέχρι την Πλαταριά είναι ώριμο κατασκευαστικά και για το τέταρτο, την παράκαμψη δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Υποδομών, να μας δώσει μια σαφή απάντηση του τι θέλει, ώστε στη συνέχεια να δούμε που μπορεί να συμβάλλει η Περιφέρεια στην κατασκευή του συνόλου ή τμήματος του έργου.

Ø Η δεύτερη εκκρεμότητα, αφορά το θέμα της επερώτησης της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών», τη σύνδεση Μεσοποτάμου- Εγνατίας μήκους 34χλμ. Η μελέτη του έργου, ανατέθηκε επί Κρατικής Περιφέρειας με προεκτιμώμενη αμοιβή 2,08 εκ. ευρώ. Μέχρι σήμερα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας έχει καταβληθεί το ποσό των 429 χιλιάδων ευρώ, με την εναπομείνασα αμοιβή για πλήρη εφαρμογή της σύμβασης σύμφωνα με τον 1ο ΑΠΕ να δύναται να ανέλθει σε 1,302 εκ. ευρώ.

Όπως γνωρίζετε κατά την εκπόνηση της μελέτης προέκυψαν αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής για τη χάραξη στο τμήμα από το 8ο μέχρι το 21ο χιλιόμετρο, γεγονός που δημιούργησε νέα δεδομένα και αίτημα για ορεινή χάραξη που προϋποθέτει επιπλέον δαπάνη περίπου 800.000 ευρώ.

Η πρόταση που επεξεργαζόμαστε είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες στο 1ο και στο 3ο τμήμα, ήτοι Παραμυθιά- Εγνατία και Μεσοπόταμος – Γαρδίκι για τα οποία δεν υπάρχουν ενστάσεις και αντιδράσεις. Με την παράδοση των οριστικών μελετών και της Μ.Π.Ε. καλύπτεται το ποσό της σύμβασης με το ανάδοχο μελετητικό σχήμα.

Το ενδιάμεσο τμήμα θα παραμείνει με τις προμελέτες και ταυτόχρονα η Περιφέρεια θα αναζητήσει τους απαιτούμενους πόρους των 800.000 περίπου ευρώ, ώστε να εκπονηθεί η μελέτη για τη λοφώδη χάραξη.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει νέα προκήρυξη, καθώς το επιπλέον κονδύλιο, υπερβαίνει κατά 650.000-700.000 την παρούσα σύμβαση. Για να ενσωματωθεί σε σχέδιο ΑΠΕ και σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης, θα έπρεπε να είναι εξ αναλογίας μικρότερο από το 50%.

Η διαδικασία αυτή θα εξελίσσεται παράλληλα με τις προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για το οποίο θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας, καθώς ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός ίσως φτάσει και τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειακή Αρχή, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν παραιτείται από κανένα έργο, αναζητά λύσεις και διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και για τους υπολειπόμενους οδικούς άξονες.


Read More »
Απάντηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στην επερώτηση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» για τη μελέτη «Παραμυθιά- Μεσοπόταμος» Απάντηση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στην επερώτηση της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» για τη μελέτη «Παραμυθιά- Μεσοπόταμος» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00, θα τελεστεί η ακολουθία του αγιασμού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας το οποίο συστεγάζετε με την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου επί της οδού Αγίων Αποστόλων 43, 1ος Όροφος στην Ηγουμενίτσα.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της προνοιακής του πολιτικής που σκοπό έχει την ολιστική υποστήριξη των ωφελούμενων για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού της κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.


Read More »
Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Αγιασμός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: Μέσω Ηγουμενίτσας η μόνη σίγουρη προοπτική για να μπορέσει η Ήπειρος να αποκτήσει φυσικό αέριο

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενημέρωσε το Σώμα για τις εξελίξεις στο ζήτημα της επέκτασης του δικτύου Φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Η Περιφερειακή Αρχή, μια από τις προτεραιότητες που είχε θέσει με την ανάληψη των καθηκόντων της ήταν η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο.

Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν επί υπουργίας του Γιάννη Μανιάτη.

Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν πιο έντονα τα επόμενα χρόνια και σήμερα είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα παράλια της Θεσπρωτίας, από το 2013 είχε ξεκαθαριστεί και εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη που χειρίζεται το θέμα ότι πλέον η λύση που αναζητείται είναι στην τεχνολογία GNG/LNG.

Στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τη ΔΕΠΑ και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι κινούμαστε πλέον σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Σήμερα ο μοναδικός τρόπος για να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο η Ήπειρος, είναι μέσω της τροφοδοσίας της μέσω του λιμένος Ηγουμενίτσας.

Για να μπορέσει να προχωρήσει ο σχεδιασμός, έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό στοιχεία καταναλώσεων από τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τα νοσοκομεία κλπ.. Στον τομέα αυτό υπάρχει μια δυστοκία κυρίως από τις επιχειρήσεις, ακόμη και από αυτές που είναι εγκαταστημένες στις ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Στο ερώτημα γιατί η Ήπειρος δεν περιλαμβάνεται στις άλλες περιοχές της χώρας, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ανακοινώθηκε προ δύο περίπου εβδομάδων, η απάντηση είναι απλή:Σε αυτές υπάρχει διέλευση αγωγού φυσικού αερίου. Στην Ήπειρο, όπως και στη Δυτική Ελλάδα, που δεν υπάρχει διέλευση αγωγού, επιλέγεται άλλος τρόπος εφοδιασμού τους. Στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τα τοπικά δίκτυα διανομής, άλλα που θα είναι υπόγεια και άλλα που θα εξυπηρετούνται από βυτία, όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την περίοδο αυτή ήδη εκπονείται μελέτη από την POSEIDON για Πειραιά-Πάτρα-Ηγουμενίτσα. Ειδικά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εκπονείται μελέτη εγκατάστασης LNG με τη συνεργασία ΔΕΠΑ- POSEIDON στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη», ενώ ετοιμάζεται και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων.

Για την κατασκευή του έργου, από ότι έχουμε ενημερωθεί, ενδιαφέρεται η ίδια η ΔΕΠΑ. Υπάρχει ωστόσο μια καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας κωλυσιεργεί για την έγκριση του Master Plan του λιμανιού Ηγουμενίτσας. Αυτό υποχρεώνει την Περιφέρεια να μεταθέσει την υποβολή των σχεδίων- προτάσεών της από τις αρχές Ιουλίου, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Για την επιτάχυνση της έγκρισης του Master Plan, ζητήθηκε από τους μελετητές παρέμβαση προς το Υπουργείο από την Περιφέρεια.

Εκείνο που πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι η εγκατάσταση της μονάδας LNG στην Ηγουμενίτσα, είναι η μόνη σίγουρη προοπτική για να μπορέσει η Ήπειρος να αποκτήσει πρόσβαση σε φυσικό αέριο και σε φτηνή ενέργεια».


Read More »
Αλ. Καχριμάνης: Μέσω Ηγουμενίτσας η μόνη σίγουρη προοπτική για να μπορέσει η Ήπειρος να αποκτήσει φυσικό αέριο Αλ. Καχριμάνης: Μέσω Ηγουμενίτσας η μόνη σίγουρη προοπτική για να μπορέσει η Ήπειρος να αποκτήσει φυσικό αέριο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Στο 22,8% η ανεργία στην Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Στο 21,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α’ τρίμηνο εφέτος. Μειώθηκε μεν κατά 2,1 μονάδες από το 23,3% του α’ τριμήνου 2017, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο 2017.

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.001.191 άτομα, με την πλειονότητα αυτών (68,4% ή 684.815 άτομα) να είναι μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι να αναζητούν εργασία για ένα έτος ή περισσότερο.

Σύμφωνα με την τριμηνία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 10,2%, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 0,6%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι βασικοί λόγοι που σταμάτησαν οι άνεργοι να εργάζονται είναι είτε γιατί απολύθηκαν (25,0%) είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (28,9%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων εργαζόταν στους κλάδους ξενοδοχείων και εστίασης (22,3%).

Σε ό,τι αφορά στο επάγγελμα της προηγούμενης εργασίας τους, το μεγαλύτερο ποσοστό (30,9%) απασχολούνταν στην παροχή υπηρεσιών ή ως πωλητές. Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 19,4%.

Η πλειονότητα των ανέργων (68,4%) αναζητεί εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι), ενώ ποσοστό 92,1% των ανέργων αναζητεί εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση.

Το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 22,5%, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι λαμβάνουν επίδομα ή βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 13,2%.

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (26,2%) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (17,2%).

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις ομάδες 15-19 ετών (55,2%) και 20- 24 ετών (43%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 29 ετών (31,1%), 30- 44 ετών (20,4%), 45- 64 ετών (17,1%) και 65 ετών και άνω (10,2%).

Στους πολίτες με ελληνική υπηκοότητα το ποσοστό ανεργίας είναι 20,5% και σε εκείνους με ξένη είναι 31,8%.

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (ποσοστό ανεργίας 28,1%), οι Ιόνιοι Νήσοι (25,9%) και η Δυτική Ελλάδα (25,5%). Ακολουθούν, το Βόρειο Αιγαίο (24,5%), το Νότιο Αιγαίο (24,1%), η Ήπειρος (22,8%), η Κεντρική Μακεδονία (21,9%), η Αττική (21,2%), η Στερεά Ελλάδα (19,9%), η Κρήτη (19,9%), η Θεσσαλία (18,1%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (16,4%) και η Πελοπόννησος (15,9%).

Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.723.760 άτομα, με την απασχόληση να αυξάνεται κατά 1,8% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2017 και να μειώνεται κατά 0,3%, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2017. Το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων εργάζονται ως μισθωτοί (65,6%), ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό (22,7%).

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται σε 9,6%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία σε 6,1%. Η μερική απασχόληση εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


 
Read More »
Στο 22,8% η ανεργία στην Ήπειρο Στο 22,8% η ανεργία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018


Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

35 θέσεις γιατρών στις ΤΟΜΥ της Ηπείρου

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Με κίνητρα για τους γιατρούς, δημοσιεύθηκε η νέα προκήρυξη για την στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Με τη νέα προκήρυξη, οι γιατροί κατατάσσονται σε μισθολογική κλίμακα αντίστοιχη του επιμελητή Α΄ στο Ε.Σ.Υ., αναγνωρίζονται τα χρόνια προϋπηρεσίας τους και υπάρχει πρόβλεψη για εκπαιδευτική άδεια και συνεχιζόμενη εκπαίδευση στις ακαδημαϊκές μονάδες Π.Φ.Υ. Ταυτόχρονα, η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών γίνεται πιο ευέλικτη και απλή.

Ειδικότερα, η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας αφορά στην πρόσληψη γιατρών σε όλη τη χώρα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του τετραετούς συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, ενώ μετά τη λήξη της σύμβασής τους, οι γιατροί αυτοί θα δικαιούνται αυξημένης μοριοδότησης στο πλαίσιο της προκήρυξης μόνιμων θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των 953 θέσεων καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα, να υποβάλουν μία και μόνο «Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση», καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει σήμερα, 13 Ιουνίου (ώρα 12.00) και λήγει στις 22 Ιουνίου (ώρα 23.59). Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης δεν έχουν όσοι έχουν υπογράψει ήδη σύμβαση για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας που προβλέπονται στο άρθρο 106 του νόμου 4461/2017.

Στην Ήπειρο προκηρύσσονται συνολικά 35 θέσεις γιατρών. Πρόκειται για 33 γενικών παθολόγων και δύο παιδιάτρων. 

Αναλυτικά:

Οκτώ θέσεις γιατρών στην Πρέβεζα, 13 θέσεις γιατρών στα Ιωάννινα, τέσσερις θέσεις γιατρών στην Ηγουμενίτσα και οκτώ θέσεις γιατρών στην Άρτα. Τέλος προκηρύσσονται δύο θέσεις παιδιάτρων, μία στην Πρέβεζα και μία στην Άρτα.


 
Read More »
35 θέσεις γιατρών στις ΤΟΜΥ της Ηπείρου 35 θέσεις γιατρών στις ΤΟΜΥ της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018Ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας που δεν γνώριζαν καν ότι πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας, εξέφρασαν την δυσαρέσκεια αλλά και την αντίθεσή τους, στην απόφαση αυτή της πολιτείας. 
Στα πλαίσια της ενημέρωσης μοιράστηκε κείμενο το οποίο αναφέρει περιληπτικά:

«Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων που σχεδιάζεται από πολυεθνικές εταιρείες στη Θεσπρωτία, στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή των κατοίκων της περιοχής, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, αμπελουργία, μελισσοκομία, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ., με τα ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα της Ηπείρου) καθώς και για τον τουριστικό χαρακτήρα της (με τα ιδιαίτερα φημισμένα οικολογικά του χαρακτηριστικά).

Οι περίπου 11.500 γεωτρήσεις - εκρήξεις ανά 50μ, σε μήκος 575 χλμ., η αποψίλωση περίπου 400 στρεμμάτων δασικής έκτασης, με την διάνοιξη δρόμων, με τα 220 ελικοδρόμια κλπ., η όχληση της άγριας ζωής στην φάση των ερευνών, αλλά πολύ περισσότερο στη συνέχεια σε περίπτωση παραγωγικών γεωτρήσεων, η ατμοσφαιρική και εδαφική ρύπανση, ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλης έκτασης, σε συσχετισμό με την σεισμικότητα της περιοχής, η ρύπανση των υδάτινων οικοσυστημάτων

στις γεωτρήσεις, κατά μήκος των αγωγών, στα εργοτάξια, το βαρύ μεταφορικό έργο με δεκάδες μηχανήματα και η επιβάρυνση του λιμένα εξαγωγής και της θάλασσας, με εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και φόρτωσης, είναι θέματα που καθιστούν την δραστηριότητα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο πλούτος και ο θησαυρός της Ηπείρου είναι Πράσινος και όχι Μαύρος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης και των εταιριών. Ο πραγματικός πλούτος της Ηπείρου είναι το ανέπαφο και παρθένο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της και όχι η μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας και τους

κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς), αλλά και την προοπτική ο τόπος μας να μετατραπεί κάτι σε Ελευσίνα, Πτολεμαΐδα ή Μεγαλόπολη. Επιδιώκουν την διάσπαση του κόσμου με τις νέες θέσεις εργασίας που υπόσχονται, αποκρύπτοντας αυτές που θα χαθούν από τις υφιστάμενες δραστηριότητες που θα πληγούν καίρια »
Η ενημέρωση των πολιτών θα συνεχιστεί και αύριο, Κυριακή και ώρα 12:00, στην περιοχή της Ν.Σελεύκειας.

Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας 
ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Σελίδες