Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Στη βουλή η πτώση βράχου στην ΠετροβίτσαΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 13/01/2021 
Του: Κωνσταντίνου Χήτα, 
Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης 
Ελληνική Λύση

ΠΡΟΣ: 
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών 

ΘΕΜΑ: «Αποκόλληση τεράστιου βράχου στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του διαδικτύου, της 9ης Ιανουαρίου 2021, τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και κατέπεσε, συμπαρασύροντας μεγάλες ποσότητες χώματος, επί του οδοστρώματος της Παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων. 
Το γεγονός συνέβη στο ύψος της Πετροβίτσας Παραμυθιάς, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, φράζοντας σχεδόν και τα δύο ρεύματα του δρόμου. 
Είναι παρατηρημένο, πάντως ότι, την τελευταία 20ετία, σε διάφορα σημεία της εν λόγω Παλιάς Εθνικής Οδού συμβαίνουν συχνά φαινόμενα κατολισθήσεων, είτε κατά τη διάρκεια, είτε ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 
Προτίθεσθε, αφενός, να εντοπίσετε τα ανωτέρω επίμαχα σημεία στις πλαγιές των λόφων και υψωμάτων επί αμφότερων των πλευρών της Παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, από τα οποία δύνανται να προκληθούν κατολισθητικά φαινόμενα, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις, και αφετέρου, να παρέμβετε καταλλήλως, προκειμένου να μειωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας των ανωτέρω πρανών πλαγιάς και να μην θρηνήσουμε θύματα; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Read More »
Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Μειώσεις μισθωμάτων παραχωρήσεων καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών σκίασης λόγω COVID

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
ΟΛΗΓ: Μειώσεις μισθωμάτων παραχωρήσεων καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών σκίασης λόγω COVIDΗ διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ομόφωνα αποφάσισε τη μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος κατά 40% για τα καταστήματα και 40% για τις ετήσιες παραχωρήσεις τραπεζοκαθισμάτων - ομπρελών σκίασης, για τους μήνες Ιούνιο έως Δεκέμβριο 2020,  με την προϋπόθεση οι  επιχειρήσεις (καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών σκίασης) να εμπίπτουν στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, κι έχουν υποβάλλει ανάλογα αιτήματα.
Read More »
ΟΛΗΓ: Μειώσεις μισθωμάτων παραχωρήσεων καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών σκίασης λόγω COVID ΟΛΗΓ: Μειώσεις μισθωμάτων παραχωρήσεων καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών σκίασης λόγω COVID Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος για το άνοιγμα της αγοράς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος για το άνοιγμα της αγοράςΣτις επιχειρήσεις του Δήμου μας που, μετά τα περιοριστικά μέτρα, ξεκίνησαν σήμερα τη λειτουργία τους, εύχομαι καλή επανεκκίνηση, με υγεία κι αισιοδοξία, έχοντας τον Δήμο Ηγουμενίτσας αλληλέγγυο συμπαραστάτη στον δύσκολο αγώνα τους.
Το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων και η πορεία προς την κανονικότητα, απαιτεί απ’ όλους μας υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και προσήλωση στις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Καλώ όλες και όλους να σταθούν στο πλευρό της τοπικής αγοράς, στηρίζοντας έμπρακτα τους συντοπίτες μας επιχειρηματίες.
Κάνουμε τις αγορές μας στον Δήμο μας.
Βοηθάμε στην επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας.
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε
Read More »
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος για το άνοιγμα της αγοράς Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος για το άνοιγμα της αγοράς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Τέσσερις ταχυδρομικοί διανομείς για ολόκληρο το νομό

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Θεσπρωτία: Τέσσερις ταχυδρομικοί διανομείς για ολόκληρο το νομόΜε μόλις τέσσερις ταχυδρομικούς διανομείς θα εξυπηρετείται πλέον ο Νομός Θεσπρωτίας καθώς, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ ο Δήμος της Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετείται πλέον με δύο μόνο διανομείς και μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ Φιλιάτες και Παραμυθιά με έναν μόνο.

Η απόφαση απορρέει από την επιθυμία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ που ψηφίστηκε των περασμένο Δεκέμβρη από τη Βουλή.

Στην απόφαση, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
Read More »
Θεσπρωτία: Τέσσερις ταχυδρομικοί διανομείς για ολόκληρο το νομό Θεσπρωτία: Τέσσερις ταχυδρομικοί διανομείς για ολόκληρο το νομό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόπειρες απάτης σε βάρος εμπόρων στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόπειρες απάτης σε βάρος εμπόρων στην ΗγουμενίτσαΤη γνωστή μέθοδο εξαπάτησης χρησιμοποιούν από την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με την οποία, τηλεφωνούν σε επαγγελματίες της πόλης εκ μέρους του αντιδημάρχου οικονομικών, για δήθεν παραγγελία προϊόντων για τις ανάγκες του δήμου Ηγουμενίτσας.

Άμεσα στέλνουν στον επαγγελματία το καταθετήριο, στο οποίο όμως έχουν κάνει "λάθος" και έχουν καταθέσει μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας πίσω τη διαφορά από τον επαγγελματία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, κατάφεραν και εξαπάτησαν επαγγελματίες της πόλης, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Όποιος δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα, καλό είναι να επικοινωνήσει τόσο με τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, όσο και με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόπειρες απάτης σε βάρος εμπόρων στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόπειρες απάτης σε βάρος εμπόρων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΠαρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27.11.2020 και ώρα 18:30, μέσω της εφαρμογής WEBEX (σε σύνδεσμο που θα σας σταλεί το επόμενο διάστημα με σχετικές οδηγίες), με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1ον : Έγκριση Πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης ΔΣ.

2ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

3ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.

4ον : Έγκριση Α΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού Έτους 2021.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

5ον : Παραγραφή Συνδρομών Επιμελητηρίου έτους 2010.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

6ον : Καθορισμός προαιρετικών συνδρομών Έτους 2021
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

7ον : Επικαιροποίηση Ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας έναντι της ετήσιας Συνδρομής έτους 2021 (Ν.4497/2017 αρθ.75 παρ.7&8).
Εισηγητής ο κ. Ανδρέας Σταύρου, Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου.

8ον : Σύσταση Επιτροπών Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το έτος 2021 α) Επιτροπή Προγραμμάτων Επιμελητηρίου (Μονάδα Προγραμματισμού – Σχεδιασμού και Ωρίμανσης Έργων)
β) Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης Διαγωνισμών.
γ) Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων Διαγωνισμών (διάφορα μέλη από την β περίπτωση).
δ) Επιτροπή Παραλαβής (Μονάδα Υλοποίησης – Παρακολούθησης Έργων). (διάφορα μέλη από την β & γ περίπτωση).
Εισηγητής ο κ. Ηλ. Τσακίρης, Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου..

9ον : Τρέχοντα θέματα.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Κέντρο Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας στην Κακαβιά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Κέντρο Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας στην ΚακαβιάΧαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως «ιδιαίτερης σημασίας», ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψε σήμερα στην Κακαβιά, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδιο επί θεμάτων διαχείρισης συνόρων, κ. Julian Hodaj, τη Συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επαφής, μεταξύ των αστυνομικών και τελωνειακών Αρχών Ελλάδας και Αλβανίας. 

Στην υπογραφή της Συμφωνίας παρέστη επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, κα Romina Kuko.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Συμφωνία: «συμβάλλει αφενός στην επιβεβαίωση των καλών σχέσεων των δύο χωρών αφετέρου στην ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας μας, με στόχο την από κοινού εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών ασφάλειας των χωρών μας».

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Επαφής στεγάζεται σε κτίριο επί ελληνικού εδάφους, στην περιοχή του συνοριακού σημείου διέλευσης στην Κακαβιά και θα στελεχωθεί από αστυνομικό και τελωνειακό προσωπικό των δύο χωρών, που θα εργάζονται σε ενιαίο χώρο.

Κύριος σκοπός του Κέντρου είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων Αρχών επιβολής του νόμου, σε περιφερειακό επίπεδο και η έμπρακτη αναβάθμιση της συνοριακής συνεργασίας στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.

Η ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω του Κέντρου, αφορά κυρίως στην παράνομη μετανάστευση, την εμπορία ανθρώπων, τον βίαιο εξτρεμισμό, την παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων, την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, καθώς και παραβάσεις που σχετίζονται με τον τελωνειακό κώδικα.

Στο πλαίσιο υπογραφής της Συμφωνίας ο κ. Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δυο ομολόγους του για θέματα που άπτονται της ενίσχυσης της συνεργασίας στο πεδίο της αντιμετώπισης του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Επιπλέον συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όσον αφορά ειδικότερα στην ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της δυνατότητας ανταλλαγής σπουδαστών, σε εκπαιδευτικά προγράμματα στις αστυνομικές Σχολές των δυο χωρών. 

Με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Σήμερα είχα την τιμή να υποδεχτώ στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Τζούλιαν Χοντάι (Julian Hodaj), αρμόδιο επί θεμάτων διαχείρισης συνόρων και την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Ρομίνα Κούκο (Romina Kuko), αρμόδια επί θεμάτων καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων. Με τον κ. Χοντάι υπογράψαμε τη διμερή Συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία ενός Κοινού Κέντρου Επαφής αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας, το οποίο θα στεγασθεί σε ελληνικό έδαφος στις εγκαταστάσεις του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κακαβιάς. Θεωρώ τη σημερινή μας συνάντηση «ιδιαίτερης σημασίας» διότι συμβάλλει αφενός στην επιβεβαίωση των καλών σχέσεων των δύο χωρών αφετέρου στην ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας μας, με στόχο την από κοινού εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών ασφάλειας των χωρών μας. Η δημιουργία του Κοινού Κέντρου Επαφής στην Κακαβιά θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών ζητημάτων, που απασχολούν καθημερινά τις Υπηρεσίες των Χωρών μας. Ευελπιστούμε ότι, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητά μας για άμεση συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, στα πρότυπα των σχετικών ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών και σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες των χωρών μας.»

Στην υπογραφή της Συμφωνίας παρέστησαν η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Σοφία Φιλιππίδου, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης.

Από την πλευρά της Αλβανίας παρέστησαν ο Διευθυντής του Κλάδου Συνόρων και Μετανάστευσης, κ. Eduard Merkaj, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας και Συντονισμού, κ. Andi Likaj.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννη Ντόντη, τη Διευθύντρια Τελωνείου Κακαβιάς, κα Παρασκευή Χήτα και το Δήμαρχο Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνο Καψάλη. 

Σημειώνεται ότι τα Κοινά Κέντρα Επαφής αποτελούν βέλτιστη πρακτική (best practice) ανταλλαγής πληροφοριών και η αξία τους στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος είναι αναγνωρισμένη τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελλάδα.

Με το Κέντρο Επαφής στην Κακαβιά η χώρα μας διευρύνει την παρουσία της σε τέτοιου είδους περιφερειακά σχήματα, καθώς συμμετέχει επιπλέον στο διμερές Κέντρο Επαφής με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα Σερρών και στο τριμερές με τη Βουλγαρία και τη Τουρκία, στο Καπιτάν Αντρέεβο της Βουλγαρίας.
Read More »
Κέντρο Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας στην Κακαβιά Κέντρο Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας στην Κακαβιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί και να παραταθεί το κυνήγι αγριόχοιρου για να προστατευθούν οι αγροτικές καλλιέργειες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί και να παραταθεί το κυνήγι αγριόχοιρου για να προστατευθούν οι αγροτικές καλλιέργειεςΝα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου και να παραταθεί το χρονικό διάστημα στο οποίο αυτό επιτρέπεται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου ζητούν με Ερώτησή τους προς τα συναρμόδια Υπουργεία ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. 
Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι η αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης της θήρας ως διαχειριστικού μέτρου για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών και την πρόληψη εκτεταμένων ζημιών, τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα από την υπέρμετρη πληθυσμιακή αύξηση των αγριόχοιρων όπως οι καταστροφές καλλιεργειών, οι ζημιές σε αρδευτικά συστήματα, οι εισβολές σε αυλές κατοικιών και ο κίνδυνος οδικών ατυχημάτων. 
Αναφέρουν επίσης ότι, ακόμα και σε εκείνες της χώρες όπου η κυνηγετική δραστηριότητα έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση το κυνήγι αγριόχοιρου και άλλων ειδών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άσκηση θήρας ως διαχειριστικού εργαλείου για την προστασία της αγροτικής παραγωγής»

Στην Εθνική Στρατηγική για τα Δάση («Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας 2018-2038», ΦΕΚ B’ 5351/28-11-2018) η θήρα αναγνωρίζεται (Άρθρο 3) ως εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό - και σε εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - το κυνήγι έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως διαχειριστικό μέτρο τόσο για την αντιμετώπιση ασθενειών όσο και για τον περιορισμό του πληθυσμού του αγριόχοιρου που προκαλεί εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Συγκεκριμένα, με προσθήκη στον Δασικό Κώδικα (Άρθρο 14, Ν. 4711/2020), μπορεί να επιτραπεί κατόπιν κοινής απόφασης των συναρμόδιων Υπουργών η θήρα αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας υγείας, υγείας και προστασίας των ζώων καθώς και προστασίας της αγροτικής παραγωγής.

Η παράταση αναστολής της κυνηγετικής δραστηριότητας έως και τις 25/1/2021 σε συνδυασμό με την επικείμενη λήξη, στις 20/1/2021, της περιόδου κατά την οποία επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης της θήρας ως διαχειριστικού εργαλείου για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών και την πρόληψη εκτεταμένων ζημιών. Αυτό συμβαίνει εν μέσω αναφοράς σοβαρών προβλημάτων σε αγροτικές περιοχές της χώρας τα οποία προκαλούνται από την υπέρμετρη πληθυσμιακή αύξηση των αγριόχοιρων, όπως καταστροφές οπωροφόρων και άλλων καλλιεργειών, ζημιές σε αρδευτικά συστήματα, εισβολές σε αυλές κατοικιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και κίνδυνος οδικών ατυχημάτων.

Σημειώνεται δε ότι στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών η κυνηγετική δραστηριότητα δεν έχει ανασταλεί ενώ σε εκείνες της χώρες όπου απαγορεύεται στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία) επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση το κυνήγι αγριόχοιρου και άλλων ειδών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα δε με την παρ. 1 του Άρθρου 251 του Ν. 86/1969 (Δασικός Κώδικας) η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως «άθλημα» σε όλη την Επικράτεια και υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι αποτελεί κατά κανόνα μοναχική δραστηριότητα που ασκείται σε περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό, δίχως κοντινή επαφή με άλλα άτομα καθώς αυτό επιτάσσει η ασφαλής χρήση του κυνηγετικού όπλου.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να άρουν την απαγόρευση της θήρας και να παρατείνουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου έως το τέλος της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, δηλαδή έως τις 28/2/2021, με τήρηση των λοιπών περιορισμών για το εν λόγω είδος όπως αυτοί προβλέπονται στη σχετική υπουργική απόφαση (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/68735/1777)

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας 
Χρήστος Μπουκώρος
Read More »
Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί και να παραταθεί το κυνήγι αγριόχοιρου για να προστατευθούν οι αγροτικές καλλιέργειες Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί και να παραταθεί το κυνήγι αγριόχοιρου για να προστατευθούν οι αγροτικές καλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

320 νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 322 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
320 νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 322 διασωληνωμένοι


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 320 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148925, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5763 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45578 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

322 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 231 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1031 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5488 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3234 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
320 νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 322 διασωληνωμένοι 320 νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 322 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Στη Θεσπρωτία το μοναδικό σημερινό κρούσμα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Στη Θεσπρωτία το μοναδικό σημερινό κρούσμα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 1
Π.Ε. Ιωαννίνων 0
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Στη Θεσπρωτία το μοναδικό σημερινό κρούσμα στην Ήπειρο Στη Θεσπρωτία το μοναδικό σημερινό κρούσμα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». 
Οι 180 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. 
Το πρόγραμμα που έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ευαισθητοποίησε τους συμμετέχοντες για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντικότητα της γνώσης Α΄ Βοηθειών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς στις μέρες μας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής καθιστούν τους κινδύνους από τα ατυχήματα, ακόμα μεγαλύτερους. Η ευαισθητοποίηση λοιπόν και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ παράλληλα η έγκαιρη αντίδραση και η σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια, μπορεί να αποβεί σωτήρια». 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Tο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Παρά τις αντίξοες περιστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης».
Read More »
Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Το 95% άνω των 85 ετών που είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο προσήλθαν για να το κάνουν

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Το 95% άνω των 85 ετών που είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο προσήλθαν για να το κάνουνΤο συντριπτικό ποσοστό όσων είχαν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid19 προσήλθαν κατά την πρώτη μέρα εμβολιασμών, το περασμένο Σάββατο 16/1. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 95% των πολιτών ηλικίας 85+ που είχαν ραντεβού προσήλθε και οι περισσότεροι – πλην κάποιων εξαιρέσεων – έκαναν το εμβόλιο.
Υπήρξαν 3777 επιβεβαιωμένα ραντεβού και προσήλθαν 3585 άτομα για να εμβολιασθούν. 
Για διάφορους ιατρικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό οι 46, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, το οποίο αναφέρει ότι το τελικό ποσοστό εμβολιασθέντων κυμάνθηκε στο 93,7% όσων είχαν κλείσει ραντεβού.
Read More »
Το 95% άνω των 85 ετών που είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο προσήλθαν για να το κάνουν Το 95% άνω των 85 ετών που είχαν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο προσήλθαν για να το κάνουν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Η λογική λέει...nrg

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Η λογική λέει...nrg Εύκολα, γρήγορα και από την ασφάλεια του σπιτιού σου! Κάνε σήμερα την αλλαγή κι έλα στον πιο αξιόπιστο πάροχο! Η λογική λέει...nrg 
Επικοινώνησε μαζί μας και ενημερώσου για όλα τα προνόμια που σε περιμένουν! 
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης για την Θεσπρωτία 
6974613977
6993236888
gverbis.nrgprovider@gmail.com
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil»
Read More »
Η λογική λέει...nrg Η λογική λέει...nrg Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Ανοίγουν από σήμερα οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα - Επιτρέπονται ξανά τα μυστήρια

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Ανοίγουν από σήμερα οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα - Επιτρέπονται ξανά τα μυστήριαΜαζί με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άνοιξαν και οι εκκλησίες για τους πιστούς, ενώ επιστρέφουν και τα μυστήρια (γάμοι, βαπτίσεις, κλπ.), με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων.

Ενδεικτικά, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με ανώτατο όριο τους 50 πιστούς.

Οι εκκλησίες ανοίγουν για τους πιστούς για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανάμεσα στους πιστούς. Παράλληλα, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι λιτανείες.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει τη σχετική εγκύκλιο στις μητροπόλεις, ενώ το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση με τα μέτρα παραμένει στα 1.500 ευρώ.
Read More »
Ανοίγουν από σήμερα οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα - Επιτρέπονται ξανά τα μυστήρια Ανοίγουν από σήμερα οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα - Επιτρέπονται ξανά τα μυστήρια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑΤο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΛΤΑ και στο Νομό Θεσπρωτίας όπως και σε όλη την Ελλάδα. 

Η Εξέλιξη αυτή δεν είναι κάτι καινούριο. Προωθείται εδώ και χρόνια από τις Διοικήσεις των ΕΛΤΑ και από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. 

Ακόμα και η τελευταία τροπολογία για τα ΕΛΤΑ, στα τέλη του 2020 που έφερε η Κυβέρνηση οδηγεί στον μαζικό διωγμό εργαζομένων από τα ΕΛΤΑ και το σάρωμα εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε "στρατηγικό επενδυτή". 

Για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ η τροπολογία έρχεται να σφραγίσει τον αντιδραστικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, να χτυπήσει τα οποία δικαιώματα έχουν απομείνει, να εφαρμόσει 2.000 εθελούσιες απολύσεις, δηλαδή περίπου στο 1/3 του προσωπικού. Επίσης μετατρέπει τους εργαζόμενους σε περιφερόμενους από υπηρεσία σε υπηρεσία μεταξύ ΕΛΤΑ και θυγατρικών του, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με κόστος και στο ύψος του μισθού τους. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στόχο έχει τη μετατροπή μιας κοινωνικής υπηρεσίας όπως το ταχυδρομείο, σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Εξάλλου η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και η λειτουργία του με σκοπό το κέρδος είναι διακηρυγμένος στόχος πάνω από μια 10ετία. Στόχος που υπηρετήθηκε πιστά από το κράτος ανεξαρτήτου κυβέρνησης ή διοίκησης. 

Για το λαό συνολικά πρόκειται για εξέλιξη που θα δυσκολέψει και θα ακριβύνει την πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία. Η καθολική υποχρέωση να φτάνει το Ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Έτσι θα συνεχίσουν να κλείνουν καταστήματα, θα μειωθεί και άλλο ο αριθμός των ταχυδρόμων, θα μπουν νέα κριτήρια για την παράδοση γραμμάτων και δεμάτων, ανάλογα με το αν αυτό επιφέρει κέρδος στον επενδυτή και όχι η υποχρεωτική και καθημερινή παράδοση όπως γνωρίζαμε, αλλά όλο και περισσότερο βλέπουμε να σταματάει. 

Πίσω από τις λέξεις "εξυγίανση" και "εκσυγχρονισμός", η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, κρύβουν ότι κριτήριο για τη λειτουργία των υπηρεσιών ταχυδρομείου - ταχυμεταφορών είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα κι όχι οι ανάγκες του λαού. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων των ΕΛΤΑ στον αγώνα τους και στις διεκδικήσεις τους για: 
· Προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στη διανομή και σε άλλες υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 
· Κανένα κλείσιμο καταστημάτων 
· Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα αποτελεί τη βάση για τις επιχειρησιακές, για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στα ΕΛΤΑ με αποκατάσταση των απωλειών, 
· Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στον εργοδότη που παρέχουν έργο και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

3.737 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
3.737 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην ΉπειροΣτους 3.737 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στα Νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα της Ηπείρου.

Από το Σάββατο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών οι οποίοι κατά την πρώτη ημέρα έγιναν χωρίς να καταγραφεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γηραιότερος που προσήλθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν 101 ετών… Γεννηθείς το 1920!

Στη Θεσπρωτία έγιναν 268 εμβολιασμοί.

Στα Γιάννινα έγιναν συνολικά 2.547 εμβόλια. Το Σάββατο ημέρα όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων πραγματοποιήθηκαν 119!

Στην Άρτα οι εμβολιασμοί ανέρχονται στους 590 και στην Πρέβεζα έχουν γίνει 332 εμβόλια. 

Οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων θα συνεχιστούν την Δευτέρα ενώ από την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα γίνεται ταυτόχρονα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και η δεύτερη δόση στους υγειονομικούς.
Read More »
3.737 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο 3.737 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021
Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19 


Ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ο εμβολιασμός ηλικιωμένων άνω των 85 ετών για covid-19 στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου είναι -προς το παρόν- το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσπρωτία.
Αναμένεται να γίνονται περίπου 95 εμβολιασμοί την ημέρα, δεδομένου ότι από λάθος η Επιτροπή Εμβολιασμού χρέωσε δύο εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο Φιλιατών και έκλεισε τα διπλάσια ραντεβού, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία. 
Έτσι, ναι μεν θα γίνονται περισσότεροι εμβολιασμοί, από μία μόνο ιατρική ομάδα, στον ίδιο χώρο, κάτι που ενέχει κινδύνους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ενέργειες του Διοικητή του νοσοκομείου για την ομαλή υλοποίηση των εμβολιασμών.
Έτσι γίνονται δύο εμβολιασμοί ανά 15 λεπτά. Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού θα πρέπει να προσέρχονται 15 λεπτά νωρίτερα και να παραμένουν στο χώρο 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό, προληπτικά μήπως κανείς εμφανίσει αλλεργική αντίδραση.
Μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, οι ηλικιωμένοι ενημερώνονται προσωπικά για την ώρα και τον τόπο του εμβολιασμού και έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού ή να αλλάξουν ημερομηνία του εμβολιασμού σε φαρμακεία, ΚΕΠ και στο https://emvolio.gov.gr/.
Μέσω αυτών των τρόπων μπορούν να κλείσουν ραντεβού και όσοι δεν έχουν εγγραφεί στην αύλη συνταγογράφηση.
Η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου θα είναι πρωινή και απογευματινή, όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην της Κυριακής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί κανείς, το τηλέφωνο του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο Φιλιατών είναι 2664360235.
Με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους πολίτες, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
Read More »
Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19 Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Σελίδες