Οι Πνευμονολόγοι της Ηπείρου συνιστούν αντιγριπικό εμβόλιο

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Οι Πνευμονολόγοι της Ηπείρου συνιστούν αντιγριπικό εμβόλιο


Αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς καθυστέρηση και ενδοιασμούς συνιστά ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Πνευμονολόγων της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σημειώνει ότι η εποχική γρίπη προσβάλει κάθε χρόνο το 10 έως 30% του πληθυσμού και ευθύνεται για χιλιάδες εισαγωγές στο νοσοκομείο όπως και για απουσίες από τη δουλειά ή το σχολείο.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και ασθενείς με χρόνια νοσήματα υποφέρουν περισσότερο αλλά όλοι είναι σε δυνητικό κίνδυνο εμφάνισης πνευμονίας, μυοκαρδίτιδας ή εγκεφαλίτιδας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Το εμβόλιο της γρίπης είναι ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος προστασίας από την γρίπη.

Αποτελείται είτε από αδρανοποιημένο ιό είτε από κομμάτια του, τα οποία διεγείρουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων. Παρασκευάζεται κάθε χρόνο με βάση τους επικρατούντες υπότυπους του ιού της προηγούμενης περιόδου (δύο τύπου Α και δύο τύπου Β)

Η προστασία που παρέχει ξεκινάει δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, φθάνει το 60-70% των εμβολιασμένων και μειώνει τη συχνότητα, τη βαρύτητα και τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου ( προστασία από την πνευμονία κατά 50-60%).

Εμβόλιο της γρίπης πρέπει να κάνουν κατά προτεραιότητα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως:

Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών

 Ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά ή καρδιολογικά νοσήματα

 Ανοσοκατεσταλμένοι

 Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, μεταμοσχευμένοι, άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία

 Ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες, χρόνια νοσήματα του ήπατος, νεφρική ανεπάρκεια

 Έγκυες

 Άτομα που φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους ή παιδιά κάτω των 6 μηνών

 Ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα

 Υγειονομικό προσωπικό, άστεγοι κλπ

Το εμβόλιο γίνεται κάθε χρόνο από αρχές Οκτωβρίου μία φορά μέσα στο έτος καθώς δεν έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι στους ηλικιωμένους μειώνονται τα αντισώματα με το χρόνο περισσότερο από τους νέους.

Οι παρενέργειες του συνήθως είναι τοπικές: πόνος, ερυθρότητα ή σκληρία στο σημείο της ένεσης. Συστηματικές παρενέργειες περιλαμβάνουν πυρετό, αίσθημα κόπωσης, αρθραλγίες, μυαλγίες, πονοκέφαλο και πολύ σπάνια νευρολογικές εκδηλώσεις.

Ο εμβολιασμός για την γρίπη συστήνεται ανεπιφύλακτα για όποιον επιθυμεί να τον κάνει (άνω των 6 μηνών).
Read More »
Οι Πνευμονολόγοι της Ηπείρου συνιστούν αντιγριπικό εμβόλιο Οι Πνευμονολόγοι της Ηπείρου συνιστούν αντιγριπικό εμβόλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ήπειρο.. Ποιοι Δήμοι θα κριθούν την πρώτη Κυριακή, ποιοι πηγαίνουν στο β΄γύρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ήπειρο.. Ποιοι Δήμοι θα κριθούν την πρώτη Κυριακή ποιοι πηγαίνουν στο β΄γύροΕλάχιστοι είναι οι Δήμοι της Ηπείρου που όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούν σε δεύτερο εκλογικό γύρο για να αναδείξουν τους νέους δημάρχους. Αυτό δεν αποτελεί εκτίμηση αλλά δεδομένο με βάση το νέο εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται μία παράταξη μπορεί να κερδίσει τις εκλογές την πρώτη Κυριακή αρκεί να έχει συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43%.

Με δεδομένο ότι σε αρκετούς Δήμους οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τρεις, με μία από αυτές να είναι η Λαϊκή Συσπείρωση που συνήθως συγκεντρώνει ποσοστά κοντά σε αυτά του ΚΚΕ, συμπεραίνεται ότι δεύτερη Κυριακή θα υπάρξει σε πολύ λίγες περιπτώσεις.

Στο Νομό Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων είναι πολύ πιθανό να κριθεί στον πρώτο γύρο. Κατέρχονται τέσσερις παρατάξεις με τις δύο από αυτές να έχουν αναπτύξει δυναμική που μπορεί να τις φέρει κοντά στη νίκη.

Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης έχει ως ισχυρό αντίπαλο τον Χριστόφορο Σιαφάκα.

Στις εκλογές κατέρχονται επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Στράτο Καλλώνη και η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής την Βάσω Αμπελογιάννη.

Εκλογές ενός γύρου θα γίνουν στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη. Οι υποψήφιοι είναι δύο, ο σημερινός δήμαρχος Περικλής Μίγδος και η Ελευθερία Κοσσυβάκη και θα δώσουν την μάχη για την πρωτιά.

Τρεις παρατάξεις διεκδικούν τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος έχει απέναντί του τον Γιώργο Αθανασούλα και την Ερασμία Ζαβιτσάνου. Δύσκολα μπορεί να γίνει εκτίμηση για τη δυναμική των παρατάξεων και δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους Δήμους έκπληξη που μπορεί να οδηγηθεί στο δεύτερο γύρο.

Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν και τον Δήμο Σκουφά. Πρόκειται για τη σημερινή δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση που έχει απέναντί της την ισχυρή υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Κώστα Παπασιώζου και τον Ηλία Σαπρίκη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης. Ο Δήμος όπως όλα δείχνουν θα κριθεί στην πρώτη Κυριακή.

Στο Νομό Πρέβεζας

Στο Νομό Πρέβεζας ο μόνος δήμος που μπορεί να χρειαστεί δεύτερο γύρο είναι αυτός της Πάργας. Οι Δήμοι Πρέβεζας και Ζηρού με τρεις υποψηφιότητες στον καθένα, θα κριθούν την πρώτη Κυριακή.

Τον Δήμο Πρέβεζα διεκδικεί ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ο οποίος έχει ισχυρό αντίπαλο τον Γιώργο Νίτσα. Η τρίτη παράταξη είναι της Λαικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Κώστα Κύρλα.

Στο Δήμο Ζηρού οι παρατάξεις που μετέχουν είναι επίσης τρεις. Του σημερινού δημάρχου Νίκου Καλαντζή, του Γιώργου Ζυγούρη που επανέρχεται μετά από μία δεκαετία στα αυτοδιοκητικά πράγματα και η Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Μενέλαο Γείτονα.

Στο Δήμο Πάργας οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι τέσσερις. Ο σημερινός Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος έχει απέναντί του τον προερχόμενο από την παράταξη Καχριμάνη Αχιλλέα Γκούμα. Αναφορά στον κεντροδεξιό χώρο έχει και ο Γιάννης Δήμας που κατέρχεται υποψήφιος ενώ ο τέταρτος είναι ο Πέτρος- Αθανάσιος Δέσκας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στο Νομό Θεσπρωτίας

Στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα. Τα προγνωστικά είναι πολλά όμως οι εκλογές έχουν πάντα εκπλήξεις.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τους τρεις να διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή ή την είσοδο στο δεύτερο γύρο.

Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας και ο Παναγιώτης Νταής.

Το παζλ συμπληρώνεται με την Λαική Συσπείρωση και με επικεφαλής της τον Θεόδωρο Δήμα.

Εκλογές μιας Κυριακής θα γίνουν στο Δήμο Φιλιατών. Οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο και πρόκειται για τον Βασίλη Τζίγκο και τον Πέτρο Κατσάρη.

Το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και στο Δήμο Σουλίου με τρεις υποψηφιότητες.

Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης έχει απέναντί του τον Αθανάσιο Ντάνη και με την Λαική Συσπείρωση τον Θεόδωρο Μπρέστα.

Στο Νομό Ιωαννίνων

Στο Νομό Ιωαννίνων εκεί που θα χρειαστεί δεύτερος γύρος είναι στο μεγάλο δήμο Ιωαννιτών όπου κατεβαίνουν και οι περισσότεροι υποψήφιοι. Ενδέχεται το ίδιο να συμβεί και στο Δήμο Ζίτσας όπου οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Οι υπόλοιποι έξι δήμοι του Νομού, όπως όλα δείχνουν, θα κριθούν την πρώτη Κυριακή.

Τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων διεκδικούν ο Νίκος Βαίτσης, ο Λάμπρος Τραγουδάρας και ο Λεωνίδας Λεοντάρης με την παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης. Το 43% δείχνει μονόδρομος και η εκλογή θα κριθεί την πρώτη Κυριακή.

Το ίδιο θα συμβεί και στο Δήμο Δωδώνης όπου ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης έχει απέναντί του τον Γιάννη Καραμπίνα. Της Λαικής Συσπείρωσης ηγείται ο Αντώνης Πετράκης.

Εκλογές ενός γύρου για το Δήμο Ζαγορίου με δύο μόνο υποψηφιότητες. Ο σημερινός Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος διεκδικεί μία ακόμη θητεία ενώ νέα υποψηφιότητα για την περιοχή είναι αυτή του Λευτέρη Ζαρκάδα.

Ο Δήμος Ζίτσας παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον ως ο δεύτερος μεγαλύτερος του Νομού. Ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος έχει απέναντί του την πρώην αντιδήμαρχο Γιάννα Γεωργούλα, τον Σπύρο Πάικα και την Σπυριδούλα Δαρδάνη επικεφαλής της ΛΑΣΥ. Ο συγκεκριμένος είναι από τους Δήμους όπου το ΚΚΕ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του ενώ ήταν παραδοσιακά ενισχυμένες οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Πέρα από αυτούς ο σημερινός δήμαρχος μετρά διαρροές από την κεντροδεξιά από την οποία προέρχεται η Γιάννα Γεωργούλη.

Στο Δήμο Κόνιτσας οι υποψήφιοι είναι τρεις και η εκλογή αναμένεται να κριθεί την πρώτη Κυριακή. Ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Εξάρχου έχει απέναντί του τον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου που ηγείται διευρυμένης παράταξης ενώ ο Δημήτρης Σδούκος είναι επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης.

Την πρώτη Κυριακή θα κριθεί η εκλογή νέου Δημάρχου στο Δήμο Μετσόβου. Η Μαρία- Χριστίνα Αβέρωφ και ο Θεόφιλος Σούλτης είναι οι δύο υποψήφιοι και ένας από αυτούς θα κόψει το νήμα του 43%.

Στο Δήμο Πωγωνίου είναι επίσης πολύ πιθανό ότι η εκλογή θα κριθεί στον πρώτο γύρο. Ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Καψάλης έχει απέναντι τον πρώην συνεργάτη του Χρήστο Γκόγκο ενώ κυριολεκτικά στο παρά ένα μπήκε στην εκλογική μάχη μετά την περιπέτεια στο Πρωτοδικείο η Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Δημήτρη Ροσιλόβαλη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από αυτούς που θα οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο. Έτσι στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην πρώτη Κυριακή όπου οι δύο πρώτοι θα κληθούν να αναμετρηθούν.

Ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, η Όλυ Τσουμάνη επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης και ο Χρήστος Πάτσούρας επικεφαλής της ΑΡΠΙ-Αγωνιστικό Μέτωπο είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων που δίνουν την μάχη των εκλογών.
Read More »
Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ήπειρο.. Ποιοι Δήμοι θα κριθούν την πρώτη Κυριακή, ποιοι πηγαίνουν στο β΄γύρο Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ήπειρο.. Ποιοι Δήμοι θα κριθούν την πρώτη Κυριακή, ποιοι πηγαίνουν στο β΄γύρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

H Τράπεζα Ηπείρου στήριξε την εκδήλωση της ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
H Τράπεζα Ηπείρου στήριξε την εκδήλωση της ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Ιωάννινα, 3 Οκτωβρίου 2023 – Με τη χορηγία και τη συμμετοχή της Τράπεζας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα. Με τίτλο «Οι Προκλήσεις και τα νέα δεδομένα για μία σύγχρονη & ανταγωνιστική επιχείρηση», η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Epirus Palace Congress στα Ιωάννινα, την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και η αξία των επιχειρηματικών δεδομένων, οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα εργαλεία που υποστηρίζουν την εξωστρέφεια των εταιρειών, καθώς και τα επιχειρηματικά οφέλη από τη βιώσιμη ανάπτυξη. O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, στην ομιλία του με θέμα «Χρηματοδοτικές προτάσεις για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας», αναφέρθηκε στη διευρυμένη γκάμα των εργαλείων χρηματοδότησης που προσφέρει η Τράπεζα Ηπείρου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουγιούκας σημείωσε: «Οι ΜμΕ αποτελούν την κύρια βάση της οικονομίας. Διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στην τραπεζική χρηματοδότηση προκειμένου αυτές να ενισχύσουν το παραγωγικό και επιχειρηματικό τους μοντέλο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές απαιτήσεις. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με χρηματοδοτικές λύσεις στις ΜμΕ, τομέας που παρατηρείται έλλειμμα, ειδικά στην περιφέρεια. Στόχος μας είναι να αποτελούμε τον πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης επιλογής για τον τόπο μας, υποστηρίζοντας δυναμικά και με συνέπεια τις ΜμΕ της Ηπείρου, ώστε αυτές να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

Στις ομιλίες τους τα στελέχη της ICAP CRIF, Σέρκο Κουγιουμτζιάν Εκτελεστικός Διευθυντής Πωλήσεων, Απόστολος Τσούμπρης, Εκτελεστικός Διευθυντής Consulting and CRIF Local Competence Center, Αργύρης Καλδίρης Διευθυντής, Υπηρεσίες ΒΙ & Credit Risk και Marketing & Sales Services και Γιώργος Χατζηλεοντής Διευθυντής Πωλήσεων, ανέλυσαν πόσο σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες και τις προκλήσεις μιας εποχής αυξημένης αβεβαιότητας, όπου η αξιολόγηση και ο τρόπος αντιμετώπισης του πιστωτικού κινδύνου καθώς και η μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας είναι προτεραιότητες για την ανάπτυξή τους. Η ICAP CRIF δίνει ολοκληρωμένες λύσεις Finance & Credit Risk, Marketing & Sales, Consulting Services & Technology Solutions. Επίσης, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των εταιρειών για αναζήτηση αποτελεσματικών προσεγγίσεων για βιώσιμη χρηματοδότηση, παρέχει την παγκόσμια πλατφόρμα Synesgy, η οποία αξιολογεί τις εταιρείες ως προς τη βιωσιμότητά τους, βάσει των ESG κριτηρίων.

Ο κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν, Εκτελεστικός Διευθυντής Πωλήσεων, αναφέρθηκε στη νέα εποχή της ICAP CRIF, η οποία από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι μέλος της CRIF ενός πετυχημένου παγκόσμιου Οργανισμού.

Ο κ. Αργύρης Καλδίρης Διευθυντής, Υπηρεσίες ΒΙ & Credit Risk και Marketing & Sales Services, υπογράμμισε ότι ο πιστωτικός κίνδυνος παραμένει ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των διαχειριστών κινδύνου για το 2023, και ανέδειξε την αξία των επιχειρηματικών δεδομένων στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και πώς η ICAP CRIF την έχει μετασχηματίσει σε υπηρεσίες BI&Credit Risk που στοχεύουν να καλύψουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις που ισχύουν σήμερα για τις πωλήσεις και marketing, εστιάζοντας στην ανάλυση των πωλήσεων και συγκεκριμένα στη στόχευση ευκαιριών που μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνουν πραγματικές πωλήσεις.

Ο κ. Απόστολος Τσούμπρης, Εκτελεστικός Διευθυντής Consulting and CRIF Local Competence Center, παρουσίασε το μεγάλο εύρος εξιδεικευμένων και επίκαιρων λύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η ICAP CRIF, καθώς και πλήθος νέων εφαρμογών λογισμικού που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των μεγάλων οργανισμών όσο και το μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στη χάραξη και υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, και στην εξασφάλιση της επίτευξης των στόχων τους.

Ο κ. Γιώργος Χατζηλεοντής, Διευθυντής Πωλήσεων, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματική στρατηγική. Η μέτρηση των δεικτών ESG είναι εξόχως σημαντική για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να γνωρίζουν άμεσα τι έχουν πετύχει, και τι μπορούν να βελτιώσουν σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξή τους για τη συνεχή και ομαλή εξέλιξή τους.

Παρουσίασε ειδικά την παγκόσμια πλατφόρμα Synesgy, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να συλλέξουν πληροφορίες τόσο για τον βαθμό βιωσιμότητάς τους όσο και να αποκτήσουν μια πλήρη και ομοιόμορφη εικόνα της επίδοσης των προμηθευτών τους, με στόχο τη συνεχή και ομαλή βιώσιμη ανάπτυξή τους.Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:την Touchpoint Strategies: Θοδωρής Καλαμάκης, τηλ: 210 66 60 852, thodoris.kalamakis@touchpoint.gr

την Τράπεζα Ηπείρου: Ιωάννα Ζηκοπούλου, τηλ: 26510 59095, izikopoulou@epirusbank.gr
Read More »
H Τράπεζα Ηπείρου στήριξε την εκδήλωση της ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα H Τράπεζα Ηπείρου στήριξε την εκδήλωση της ICAP CRIF για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα : Πραγματοποιήθηκε Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
 Ηγουμενίτσα : Πραγματοποιήθηκε  Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο εξάσκησης για την εφαρμογή υφιστάμενων σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών πραγματοποίησε την 02-10-2023 και ώρα 10:30 Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, στον Νέο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας. σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΡΙΖΗΣ Κωνσταντίνος


Read More »
Ηγουμενίτσα : Πραγματοποιήθηκε Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης  Ηγουμενίτσα : Πραγματοποιήθηκε  Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
  Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 715.401,79€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στις ακόλουθες δράσεις:

· Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και οργάνωσης της Διοίκησης και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΤΑ.

· Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων.

· Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων.

· Έξυπνο σύστημα προειδοποίησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.

· Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλης.

· Ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

· Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

· Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας.

Η πρόταση ως ένα εργαλείο υλοποίησης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προτεραιότητες που τίθενται στην ψηφιακή στρατηγική του Δήμου, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την ψηφιακή μετάβαση.

Ο στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός να δημιουργήσει μια έξυπνη, ανοιχτή και διασυνδεδεμένη πόλη. Μια πόλη που υιοθετεί και ενσωματώνει εκείνες τις ψηφιακές τεχνολογίες που της επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης, την επίτευξη αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης Δημόσιας Διοίκησης και πάνω από όλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ευθεία σύνδεση με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η πράξη είναι ιδιαίτερα καινοτόμα δεδομένου ότι αφενός χρησιμοποιεί σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές και αφετέρου δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα διοικητικά όρια του Δήμου έως σήμερα.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού    Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Περιφερειακός Συνδυασμός " ΦΩΣ" : Ομιλία στην Ηγουμενίτσα του υποψήφιου περιφερειάρχη Λάμπρου Γεωργοπουλου

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Περιφερειακός Συνδυασμός " ΦΩΣ":Ομιλία στην Ηγουμενίτσα του υποψήφιου περιφερειάρχη Λάμπρου Γεωργοπουλου
Ελάτε να σας ακούσουμε!

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση του Περιφερειακού Συνδυασμού ΦΩΣ που θα πραγματοποιηθεί απόψε, το απόγευμα στο MANOIR στις 19:30

Τρίτη 3 Οκτωβρίου, 19:30, MANOIR (πεζόδρομος και Εθ. Αντιστάσεως 17)Read More »
Περιφερειακός Συνδυασμός " ΦΩΣ" : Ομιλία στην Ηγουμενίτσα του υποψήφιου περιφερειάρχη Λάμπρου Γεωργοπουλου Περιφερειακός Συνδυασμός " ΦΩΣ" : Ομιλία στην Ηγουμενίτσα του υποψήφιου περιφερειάρχη Λάμπρου Γεωργοπουλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Στα μέσα του 2024 η μεταβίβαση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Στα μέσα του 2024 η μεταβίβαση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ


Για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 μεταφέρεται πιθανότατα η μεταβίβαση του αυτοκινητόδρομου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» στο νέο ιδιοκτήτη που είναι η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, επίκειται έως το τέλος του χρόνου η έγκριση του τελικού σχεδίου της σύμβασης παραχώρησης και ακολουθεί η έκδοση της ΚΥΑ για την αναπροσαρμογή των τιμών στα διόδια.


Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2024 και η πλήρης λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου υπό το νέο καθεστώς αναμένεται στο β΄ τρίμηνο του ίδιου έτους.


Read More »
Στα μέσα του 2024 η μεταβίβαση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ Στα μέσα του 2024 η μεταβίβαση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Υδατοκαλλιέργειες: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα παράγουν τα δύο τρίτα του συνόλου στην ΕΕ

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Υδατοκαλλιέργειες: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα παράγουν τα δύο τρίτα του συνόλου στην ΕΕ


Το 2021, εκτιμάται ότι εκτρέφονταν 1,1 εκατομμύρια τόνοι υδρόβιων οργανισμών στην ΕΕ, αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η υδατοκαλλιέργεια περιλαμβάνει την ελεγχόμενη καλλιέργεια ψαριών, μαλακίων και καρκινοειδών.

Τέσσερις χώρες της ΕΕ αντιπροσώπευαν συλλογικά περίπου τα δύο τρίτα (68%) της συνολικής παραγωγής εκτρεφόμενων υδρόβιων οργανισμών το 2021: η Ισπανία 25%, η Γαλλία 17% και η Ιταλία και η Ελλάδα 13%.

Ωστόσο, η παραγωγή εντός της ΕΕ ήταν μικρότερη από εκείνη της Νορβηγίας, όπου παρήχθησαν 1,6 εκατομμύρια τόνοι υδρόβιων οργανισμών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν ο σολομός εκτροφής.

Η παραγωγή στην ΕΕ επικεντρώνεται κυρίως σε είδη όπως η πέστροφα, η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κυπρίνος, ο τόνος, ο σολομός καθώς και στα μαλάκια (συμπεριλαμβανομένων των μυδιών, των στρειδιών και των αχιβάδων), τα οποία μαζί αντιπροσώπευαν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής υδατοκαλλιέργειας κατά βάρος το 2021.

Διαφορετικοί υδρόβιοι οργανισμοί έχουν διαφορετικές τιμές. Η αξία παραγωγής της πέστροφας και του λαβρακιού το 2021 ήταν υψηλότερη από άλλα είδη στην ΕΕ (το καθένα αντιπροσώπευε μερίδιο 14% της συνολικής αξίας της υδροκαλλιέργειας της ΕΕ το 2021).


Read More »
Υδατοκαλλιέργειες: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα παράγουν τα δύο τρίτα του συνόλου στην ΕΕ Υδατοκαλλιέργειες: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα παράγουν τα δύο τρίτα του συνόλου στην ΕΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Οκτώβριο

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Οκτώβριο

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Οκτώβριο, διαμορφώνεται ως εξής:

 Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά, 09:00 – 15:00

 Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

 Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

 Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Οκτώβριο Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Η ΛΑ.ΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Η ΛΑ.ΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝΤην Δευτέρα 2/1/2023 κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Υφαντή Σπύρο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Φιλιατών και είχε συνάντηση με την διεύθυνση του σχολείου για θέματα που αντιμετωπίζει το κτίριο και οι εκπαιδευτικοί.

Αντικρίσαμε ανάγλυφα τα αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει το κόστος και το όφελος σε μία ζυγαριά. Η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική και επικίνδυνη. Σχεδόν σε όλα τα ταβάνια ήταν εμφανή τα σημάδια υγρασίας αλλά και μούχλας που μαρτυρά τη διαχρονικότητα των προβλημάτων. Το εργαστήριο ηλεκτρολογίας να είναι, υπό βροχή, μία μικρή λίμνη, να μην μπορεί να λειτουργήσει, με τον κίνδυνο να καταστραφεί εργαστηριακός εξοπλισμός, αν μία νέα τρύπα ανοίξει στο ταβάνι και δεν έχει «προβλέψει» ο εκπαιδευτικός να βάλει μία λεκάνη από κάτω. Νερό και ηλεκτρισμός είναι κακός και επικίνδυνος συνδυασμός, ειδικά όταν υπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί δίπλα τους. Στην ίδια λογική της απαξίωσης των υποδομών δίπλα από τον καινούργιο διαδραστικό πίνακα τρέχουν νερά όταν βρέχει. Άρα είναι θέμα χρόνου το πότε θα παροπλιστεί κι αυτός, αφού υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν τα ηλεκτρονικά του κυκλώματα από κανένα βραχυκύκλωμα. 
Σε αρκετές αίθουσες έχουν ήδη ξεκολλήσει τμήματα από τους σοφάδες των ταβανιών και αν κρίνουμε από την εικόνα που είδαμε δεν θα είναι οι μόνοι. Το προηγούμενο διάστημα, ξηλώθηκε η σκεπή του κτιρίου γιατί τα υλικά που είχε, όπως ο αμίαντος, δεν είχαν θέση σε ένα σχολείο με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εμφανείς είναι οι ρηγματώσεις εσωτερικά, ανάμεσα σε δοκάρια και τοίχους.


Όμως για τις διοικήσεις σε Δήμο Φιλιατών και Περιφέρεια , δεν ήταν προτεραιότητα η στεγανοποίηση του κτιρίου ή ακόμη πιο πολύ η νέα σκεπή. Και οι δύο κρύβονται πίσω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου( το κτήριο ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο Φιλιατών ) και έχουν αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά μέσα στη μούχλα και ετοιμόρροπους σοβάδες. Η πολιτική τους είναι αυτή που έχει οδηγήσει αυτό το κτίριο σε αυτή την κατάσταση και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για κάθε διάβρωση σε τσιμέντα, σίδερα και σοφάδες Η τοπική διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν προσεισμικό έλεγχο του κτιρίου, ούτε καν τον 1ου βαθμού. Ακόμη και σε κάποιο «ανοικτό» σημείο που προσπάθησαν με λίγο στόκο να καλύψουν, το εσωτερικό επίχρισμα τρίβεται απλά με το πέρασμα του αντίχειρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα δεκάδες «μικρά Τέμπη» που έχει φτιάξει η πολιτική που δίνει βάρος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

 Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να μην συναινέσουν σε αυτή την πολιτική. Να παλέψουν μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσουν:

- Σύγχρονη ασφαλή σχολική στέγη
- Προσεισμικό έλεγχο 1ου και 2ου βαθμού
- Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης στο κτίριο
- Προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό


Read More »
Η ΛΑ.ΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Η ΛΑ.ΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Συνάντηση - πάρτι νεολαίας του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023
Συνάντηση - πάρτι νεολαίας του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»

Συνάντηση - πάρτι νεολαίας πραγματοποίησε το Σάββατο 30/9 ο Συνδυασμός «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ- μπάρ NV στην Ηγουμενίτσα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όταν πριν ένα περίπου χρόνο κάποιοι φίλοι ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη διαδρομή, μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να φτιάξουμε Συνδυασμό. Όταν φτιάξαμε Συνδυασμό, και μάλιστα πολύ καλό, μας είπαν ότι ο Συνδυασμός μας είναι άχρηστος και ότι δεν μπορεί να πάρει τις εκλογές γιατί αποτελείται κυρίως από νέους και οι νέοι δεν ξέρουν να κάνουν εκλογές.

Το ότι έχουμε όμως νέους ηλικιακά και άφθαρτους πολιτικά, δε σημαίνει ότι αυτοί είναι άνθρωποι άγνωστοι ή μη αναγνωρίσιμοι. Ο καθένας τους, είτε έχει μια επαγγελματική καταξίωση ετών, είτε είναι γνωστός από κοινωνικές, εθελοντικές ή άλλες του δραστηριότητες. Οι νέοι, που είναι ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος ψηφίζουν με δικά τους κριτήρια και προσεγγίζονται με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό θα δείτε ότι οι νέοι υποψήφιοι θα υπερψηφιστούν. Οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη και η νίκη αυτή δεν θα είναι μόνο δική τους, θα είναι και νίκη των γονιών τους, θα είναι νίκη ολόκληρης της Ηγουμενίτσας!

Αλλά γιατί έρχονται, φίλες και φίλοι οι νέοι μαζί μας;

Έρχονται, πρώτα απ’ όλα γιατί θέλουν να ζουν σε ένα Δήμο που θα βρίσκουν δουλειές, που θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους και αυτά που έχουν σπουδάσει.

Έρχονται μαζί μας γιατί θέλουν να ζουν σε ένα Δήμο που θα τους προσφέρει ποιότητα ζωής, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, με επαρκείς υπηρεσίες υγείας, με πράσινο, με αθλητικές υποδομές, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με καθαριότητα και οργανωμένο οδικό δίκτυο.

Έρχονται μαζί μας γιατί θέλουν να ζουν σε ένα Δήμο που θα είναι κοσμοπολίτικος και εξωστρεφής, θα τους προσφέρει ευκαιρίες για διασκέδαση και αναψυχή και τη δυνατότητα να γνωρίζουν νέους ανθρώπους. Γι αυτό, θα στηρίξουμε τον τουρισμό, θα ανοίξουμε το Λιμάνι στην τοπική κοινωνία και θα ξαναφέρουμε το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα!

Όλα αυτά, μόνο εμείς μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Εμείς που έχουμε δίπλα μας νέους και άφθαρτους αλλά και όλους εσάς που αισθάνεστε νέοι και ξέρετε να ακούτε τη φωνή τους».Read More »
Συνάντηση - πάρτι νεολαίας του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» Συνάντηση - πάρτι νεολαίας του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Σελίδες