Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην ΠέρδικαΤην εντυπωσιακή εικόνα ενός υδροστρόβιλου που ήρθε μαζί με την αλλαγή του καιρού και τις τοπικές καταιγίδες της Κυριακής, μοιράζεται η σελίδα «Πέρδικα Θεσπρωτίας».

Η φωτογραφία του Χριστόφορου Λαχανίδη, είναι τραβηγμένη από το πανέμορφο χωριό και έτσι διακρίνεται στην θάλασσα σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχουν 5 στάδια στον «κύκλο ζωής» ενός υδροστρόβιλου . Στο πρώτο στάδιο ένας κυκλικός δίσκος κάνει την εμφάνιση του στην επιφάνεια του νερού, η οποία περιβάλλεται από μία μεγαλύτερη σκοτεινή περιοχή απροσδιόριστου σχήματος.

Στο δεύτερο στάδιο ένα σχήμα φωτός αναπτύσσεται γύρω από το σκοτεινό σημείο στην επιφάνεια του νερού ενώ στο τρίτο στάδιο ένας πυκνός θαλάσσιος δακτύλιος (ονομάζεται ‘καταρράκτης), εμφανίζεται γύρω από το σκοτεινό σημείο.

Στο τέταρτο στάδιο ο υδροστρόβιλος γίνεται ορατός ως χοάνη από την επιφάνεια του νερού προς το εναέριο σύννεφο με τη δίνη ανέρχεται σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων δημιουργώντας μια ορατή προειδοποίηση ότι προετοιμάζεται να κινηθεί.

Στο τελευταίο στάδιο η χοάνη και τα χωνοειδή νέφη αρχίζουν να διαλύονται δεδομένου ότι η εισροή θερμού αέρα στη δίνη τα αποδυναμώνει με αποτέλεσμα τελειώνει τον κύκλο ζωής του υδροστρόβιλου .


Read More »
Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισήμων και επισκεπτών, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Σούλι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας οι βουλευτές Βασίλης Γιογιακας, Μάριος Κάτσης, Μαρία Κεφαλά και Χρήστος Γκογκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, o αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Δωδώνης και Νικολάου Σκουφά, Γιάννης Καραγιάννης, Ιωάννης Λώλος, Νίκος Ζαχαριάς, Ροζίνα Βαβέτση και Χρήστος Ντακαλέτσης αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος προσκυνητών.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό από τoν Δήμαρχο Σουλίου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ο 9ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβη το πρωί της Κυριακής στο Σούλι


Read More »
Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορτές Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Προς ολοκλήρωση οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου Σουλίου προϋπολογισμού 1,5 εκ.

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Προς ολοκλήρωση οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου Σουλίου προϋπολογισμού 1,5 εκ.


Σε ολοκλήρωση φτάνουν οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Βελτιώσεις – Ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Σουλίου».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 1.570.000,00€, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και αφορά σε παρεμβάσεις τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων και στις 32 Κοινότητες του Δήμου.

Συγκεκριμένα τα σημεία των παρεμβάσεων προέκυψαν βάσει των τοπικών αναγκών, έπειτα από σχετικές εισηγήσεις των προέδρων των Κοινοτήτων, αυτοψία των εκπροσώπων μηχανικών της οικίας Τεχνικής Υπηρεσίας και επιλογή από τη Δημοτική Αρχή με ιεράρχηση της σπουδαιότητας και σε συνάρτηση με το τελικό κόστος αυτών. Σε Κοινότητες που τα προβλήματα των προσβάσεων των κατοικιών έχουν ήδη αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται με τις συνεχείς παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου, προτάθηκαν από τους προέδρους παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις, αποτελούν μικρό μέρος μόνο των έργων οδοποιίας που έχουν δρομολογηθεί από πλευράς του Δήμου. Υπενθυμίζεται ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο: «Βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 897.000,00€ και σύντομα αναμένεται η έναρξη των εργασιών. Τον ερχόμενο μήνα πρόκειται να δημοπρατηθεί ένα επιπλέον έργο οδοποιίας προϋπολογισμού 1.882.760,00€ με τίτλο: «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Οδών Πρόσβασης σε Γεωργικές/Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου» το οποίο και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Τέλος, έχει υποβληθεί μια επιπλέον πρόταση χρηματοδότησης για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις» στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού ύψους 429.000,00€.

Στην παρούσα φάση, από το έργο που ήδη υλοποιείται, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 43 θέσεις παρεμβάσεων από τις 98 συνολικά που προβλέπει η μελέτη. Πρόκειται για τσιμεντοστρώσεις συνολικού μήκους 5.000m που αφορούν 25 από τις Κοινότητες του Δήμου. Στη συνέχεια, και στα πλαίσια του ίδιου έργου θα πραγματοποιηθούν οι ασφαλτοστρώσεις οδών, συνολικού μήκους 9.500m σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες του Δήμου. Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από την υλοποίηση του πρώτου σκέλους του εν λόγω έργου.

Read More »
Προς ολοκλήρωση οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου Σουλίου προϋπολογισμού 1,5 εκ. Προς ολοκλήρωση οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου Σουλίου προϋπολογισμού 1,5 εκ. Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Η ιστοσελίδα για το Σούλι, από νέους που ζουν μόνιμα εκεί

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Η ιστοσελίδα για το Σούλι, από νέους που ζουν μόνιμα εκεί


Την δική τους ιστοσελίδα για να προβάλουν την ιστορία και τις ομορφιές των ιστορικών Σουλιωτοχωριών, δημοσίευσε μία παρέα νέων που σε πείσμα των καιρών, ζούνε μόνιμα στα ιστορικά χωριά του Σουλίου.

Και οπω; αναφέρουν οι ιδιοι στην σελίδα τους, “Στο Σούλι δεν θα βρείτε αυτά που βρίσκετε στον κάτω κόσμο. Στο Σούλι θα ανεβείτε ψηλά. Σωματικά και ψυχικά. Θα κρεμαστείτε στους δείκτες του σταματημένου ρολογιού του και θ’ απολαύσετε αυτό που ο τόπος προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη προσκυνητή. Την πραγματική ζωή δίπλα στην φύση και τον γόνιμο ιδρώτα των απίστευτων διαδρομών του, όπου το μάτι αχόρταστο χάνεται και η φαντασία διαρκώς προκαλείται’

Δειτε την ιστοσελίδα εδώ
Read More »
Η ιστοσελίδα για το Σούλι, από νέους που ζουν μόνιμα εκεί Η ιστοσελίδα για το Σούλι, από νέους που ζουν μόνιμα εκεί Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

"Πολιορκούν" το Ιόνιο οι μωβ μέδουσες - Διαδραστικός χάρτης

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
"Πολιορκούν" το Ιόνιο οι μωβ μέδουσες - Διαδραστικός χάρτης


«Επελαύνουν» στα ελληνικά νερά οι μωβ μέδουσες καθώς εκτός από τον Σαρωνικό Κόλπο και το Αιγαίο έχουν αρχίσει να «πολιορκούν» και το Ιόνιο Πέλαγος.
Οι επιστήμονες, ενόψει και του καλοκαιριού, εφιστούν την προσοχή των λουόμενων αφού παρατηρείται έξαρση του φαινομένου στις θαλάσσιες ζώνες της Μεσογείου.
Στις θάλασσες της χώρας μας κυριαρχεί αυτή τη στιγμή η μωβ μέδουσα ή Pelagia noctiluca όπως είναι η επιστημονική της ονομασία.
Όπως διαπιστώνεται από την εφαρμογή «i Naturalist» έχει εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της χώρας από παρατηρητές που εντόπισαν στα ελληνικά νερά την Pelagia noctiluca.

Τι είναι η εφαρμογή i Naturalist;
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταγραφής Μεδουσών στην Ελλάδα το οποίο κατά κύριο λόγο βασίζεται στην επιστήμη των πολιτών. Ξεκίνησε το 2018 από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας. Μέχρι και το 2019 οι καταγραφές έμπαιναν σε μια ομάδα στο facebook που σχεδιάστηκε για αυτό το πρόγραμμα.
Σήμερα αυτή η βάση δεδομένων έχει μεταφερθεί πια στην εφαρμογή inaturalist με την καταγραφή στις ελληνικές να θάλασσες να συνεχίζεται.
Η χαρτογράφηση τους αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για επιστημονική παρατήρηση αλλά και για όλους όσους επιθυμούν να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για την «επέλαση» των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο αφού υπάρχουν στοιχεία για όλη τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό.

Read More »
"Πολιορκούν" το Ιόνιο οι μωβ μέδουσες - Διαδραστικός χάρτης "Πολιορκούν" το Ιόνιο οι μωβ μέδουσες - Διαδραστικός χάρτης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

23 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θεσπρωτία, συμμετέχουν στο φετινό κοινωνικό τουρισμό

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
23 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θεσπρωτία, συμμετέχουν στο φετινό κοινωνικό τουρισμό


23 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θεσπρωτία, συμμετέχουν στο φετινό κοινωνικό τουρισμό, το οποίο αναμένεται να ανοίξει εκτός απροόπτου τις αμέσως επόμενες μέρες μέχρι και αρχές Ιουνίου, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.
Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.
Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022
Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:
– Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
– Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Οι παροχές και οι αιτήσεις
Το πρόγραμμα αυτό παρέχει 6διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.
Read More »
23 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θεσπρωτία, συμμετέχουν στο φετινό κοινωνικό τουρισμό 23 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Θεσπρωτία, συμμετέχουν στο φετινό κοινωνικό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Απαλλοτριώσεις για την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο στην Γκρίκα

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Απαλλοτριώσεις για την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο στην Γκρίκα


Η Περιφέρεια Ηπείρου Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών – Περιφέρεια Ηπείρου – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων με το υπ’ άριθμ. 74102/7141/16-05-22 έγγραφο της, ανακοινώνει:

Την πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου για την Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης ακινήτων για λόγους δημόσιας ωφέλειας, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με τίτλο «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)» σύμφωνα με τη κτηματολογική μελέτη του έργου.

Καλεί τους ενδιαφερόμενους να προβούν σε προσφορά ή υπόδειξη, κατάλληλων για το σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)», που επιτελεί με την κατασκευή του τον σκοπό της Δημόσιας Ωφέλειας και η κήρυξη της απαλλοτρίωσης διέπεται από τις διατάξεις του Ν2882/2001 (ΦΕΚ17/Α/2001), όπως αυτός ισχύει κατά την δημοσίευση της παρούσης.

Η οριοθέτηση της υπό Απαλλοτρίωση έκτασης που προγραμματίζεται να κηρυχθεί, προσδιορίζεται από τα εξωτερικά όρια του εύρους κατάληψης των έργων, των ζωνών προστασίας, εξυπηρέτησης και συντήρησης τους.

Παρουσιάζεται από τα Όρια Νέας Απαλλοτρίωσης (εξωτερικές πολυγωνικές γραμμές μπλέ χρώματος _ με αναγραφόμενες κορυφές) στα Κτηματολογικά Διαγράμματα (ΚΤ-01 & ΚΤ-02, κλίμακας 1:500) και η κατανομή των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων, μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτών-Δήμων-Φορέων-Οργανισμών, αποτυπώνεται στον αντίστοιχο Κτηματολογικό Πίνακα της οριστικής κτηματολογικής μελέτης του έργου, όπως έχει εγκριθεί με την υπ. αριθ. 58899/5717/15-04-2022 απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Η.

Κατά την σύνταξη των Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και πίνακα δεν έχουν εφαρμοστεί οι επί μέρους τίτλοι ιδιοκτησιών. Έχουν ληφθεί υπόψη οι αποτυπώσεις της υφιστάμενης κατάστασης, τα εγκεκριμένα διαγράμματα των Συνοικισμών της περιοχής και τα υφιστάμενα όρια απαλλοτρίωσης έργων Δημόσιας Ωφέλειας, καθώς και σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα αγροκτημάτων που κατατέθηκαν στην υπηρεσία από ιδιοκτήτες.

Τα Κτηματολογικά Διαγράμματα και ο Κτηματολογικός Πίνακας θα τοιχοκολληθούν στα καταστήματα της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς, και στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες της, Γκρίκας και Ψάκας, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων αναπτύσσονται τα προβλεπόμενα έργα και βρίσκονται τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα.

Η ανωτέρω ανακοίνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των άμεσα εμπλεκόμενων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να λάβουν γνώση κατ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 5 του αριθ. 3 του Ν2882/2001 και εν γένη των διατάξεων του Ν2882/2001 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει την παρούσα χρονική στιγμή.

Επί των Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων δύναται να πραγματοποιηθούν αλλαγές, συμπληρώσεις και διορθώσεις κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος εκ των φερόμενων Ιδιοκτητών (για στοιχεία φερόμενων δικαιούχων, γεωμετρικών στοιχείων ιδιοκτησιών, συνενώσεις, κατατμήσεις κλπ) και κατόπιν τυχών προσκόμισης επιπρόσθετων στοιχείων από αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς. Τα ανωτέρω στοιχεία θα εξεταστούν από την Αρμόδια Διευθύνουσα Υπηρεσία και οι ενδεχόμενες αλλαγές που τυχών επιφέρουν ανακατανομές επί των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων θα ενσωματωθούν σε ανασύνταξη και έγκριση των Κτηματολογικών Στοιχείων, κατ εφαρμογή των διατάξεων του Ν2882/2001.

Πράξεις συμπληρωματικής κήρυξης ή ανάκλησης θα πραγματοποιηθούν μόνον εφόσον κριθεί απαραίτητη η τροποποίηση-διαφοροποίηση των εξωτερικών ορίων του εύρους Απαλλοτρίωσης.

Αρμόδια Υπηρεσία σχετικά με την παραπάνω προτεινόμενη απαλλοτρίωση είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΗ (Πλ. Πύρρου1, ΤΚ 45221, Ιωάννινα, Τηλ. 26510 87338.

Ορίζουμε το χρόνο των ενεργειών σύμφωνα με την παρ.5 του αρ. 3 του Ν2882/2001 σε τριάντα (30) ημέρες από την δημοσίευση και τοιχοκόλληση της παρούσης.


Read More »
Απαλλοτριώσεις για την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο στην Γκρίκα Απαλλοτριώσεις για την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο στην Γκρίκα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών | Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών | Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση


Ο Θεσπρωτός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών , Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση και προλόγισε τους ομιλητές
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων ,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαίου, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών ( ΣΕΟΔΙ) στην αίθουσα GOLDEN του ξενοδοχείου Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Θεσπρωτός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών , Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση και προλόγισε τους ομιλητές . Ειδικότερα με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή αναφέρθηκε στο βιβλίο του Άγγελου Συρίγου , «Μικρασιατική καταστροφή , 50 ερωτήσεις και απαντήσεις» δίνοντας στον Υφυπουργό την αφορμή να αναφερθεί και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ,Αλέξανδρος Κωστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οικονομικές εξελίξεις , στις προοπτικές , στις δυσκολίες αλλά και στις ευκαιρίες οι οποίες δημιουργούνται.


Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και μετέφερε την εμπειρία της από την συμμετοχή της στην κυβερνητική αποστολή και το εξαιρετικά επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ .

Κεντρικοί Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ,ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, με θέμα την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ,τον αναπτυξιακό νόμο και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία .


Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος ανέπτυξε το θέμα , η γεωπολιτική θέση της χώρας εν όψει των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή.

Η εκδήλωση ήταν υψηλού επιπέδου με εξαιρετικές εισηγήσεις και υποδειγματική οργάνωση.
Read More »
Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών | Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών | Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης, συντόνισε την εκδήλωση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσπρωτία και το συνέδριο για τις υδατοκαλλιέργειες

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσπρωτία και το συνέδριο για τις υδατοκαλλιέργειες 


Για τις πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σκοπό τη στήριξη των παραγωγών ενημέρωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς τους εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας παρουσία του Βασίλη Γιόγιακα την Παρασκευή 27 Μαΐου. Ο κ. Γεωργαντάς επιβεβαίωσε ότι όλες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις μανταρινιών θα υπολογιστούν στην καταβολή κρατικής ενίσχυσης λόγω της πανδημίας ακόμα και αν είχαν δηλωθεί ως κλημεντίνη στο ΟΣΔΕ το 2020 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθεί ενίσχυση για την απώλεια παραγωγής άνω του 50% λόγω του παγετού της άνοιξης του 2021. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα των ΤΟΕΒ ενώ ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγωγών.


Επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην υδατοκαλλιέργεια
Τη σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία μετά τη θεσμοθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) σε θαλάσσιες περιοχές της Θεσπρωτίας τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμβολή του κλάδου στην τοπική οικονομία το Σάββατο 28 Μαΐου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε επίσης στα 25 εκατομμύρια ευρώ που προβλέφθηκαν ως κεφάλαιο κίνησης ή αντιστάθμισμα στις επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας για το διάστημα από τον Φεβρουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω πτώσης των πωλήσεών τους καθώς και στο έργο ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας.
«Σε μια συνολική έκταση 26.500 και πλέον στρεμμάτων θα δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν νέες μονάδες υδατοκαλλιέργειας και να επεκταθούν ή να μετεγκατασταθούν υπάρχουσες. Να γίνουν επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υποστήριξης και να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των, ούτως ή άλλως, εξωστρεφών επιχειρήσεων του κλάδου. Με προοπτική να δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσπρωτία και το συνέδριο για τις υδατοκαλλιέργειες Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσπρωτία και το συνέδριο για τις υδατοκαλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Ομιλία Κάτση στην ημερίδα "Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας"

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Ομιλία Κάτση στην ημερίδα "Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας"


Αρχικά θα ήθελα από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να χαιρετίσω την προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς, όπως το επιμελητήριο με τη σημερινή εκδήλωση αλλά και τις θεσμικές ενώσεις των παραγωγών όπως η ΘΕΣΠΟΑΥ, η Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΙ), και η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) στους οποίους η Θεσπρωτοί παραγωγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο ώστε να αναπτυχθεί ο κλάδος των οργανωμένων υδατοκαλλιεργειών, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και πολλαπλά οικονομικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Αξίζει νομίζω εδώ μια αναφορά στα οφέλη της συνεταιρισμένης δράσης και της ενοποίησης δυνάμεων των παραγωγών σε συλλογικότητες, που αποδεικνύεται ο καλύτερος δρόμος προς την επιτυχία. Το παράδειγμά σας πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι της πρωτογενούς και όχι μόνο παραγωγής.
Όπως ειπώθηκε και πριν , ο δυναμικός κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών έχει έντονη παρουσία στη Θεσπρωτία, καθώς αποτελεί έναν ισχυρό βραχίονα υπερτοπικής ανάπτυξης, προσανατολισμένο μάλιστα στις εξαγωγές. Είναι σημαντικό να συνεχίσει ο κλάδος στην κατεύθυνση αυτή, με σεβασμό στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τήρηση των αρχών της αειφορίας αλλά και την τήρηση υψηλών στανταρ στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Πολιτεία και οι οργανωμένοι φορείς της από την δική τους πλευρά οφείλουν να στηρίζουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με σχέδιο, διαφάνεια, καθαρούς κανόνες, περιορισμό της γραφειοκρατίας αναπτυξιακά κίνητρα αλλά και στήριξη όταν οι συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δύσκολες όπως τα τελευταία χρόνια.
Σε ότι με αφορά μέσω του θεσμικού μου ρόλου αλλά εκπροσωπώντας και τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έχουμε σταθεί εμπράκτως στο πλευρό του κλάδου είτε από τη θέση της κυβέρνησης με παρεμβάσεις είτε από αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου σηκώσαμε ψηλά τα αιτήματα του κλάδου και ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Από την επίσκεψη του Προέδρου Αλ. Τσίπρα από τη θέση του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου του Δάγωνα, μέχρι τις επισκέψεις των αρμοδίων υπουργών στη Θεσπρωτία καταφέραμε να προωθήσουμε αιτήματα του κλάδου και να δώσουμε λύσεις.
Υπενθυμίζω τη 2 ετή παράταση για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και τη δρομολόγηση της έγκρισης της ΠΟΑΥ της Θεσπρωτίας από τις πρώτες στη χώρα που επιτέλους ολοκληρώθηκε έστω και με καθυστέρηση, τη μείωση του ΦΠΑ στο γόνο, στα ιχθυάλευρα και στις ζωοτροφές αλλά και η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου αλιείας που έβαλαν τον κλάδο σε ράγες ανάπτυξης. Ιδιαιτέρως για την έγκριση του χωροταξικού σχεδίου για τις ΠΟΑΥ που το αφήσαμε στο τελικό στάδιο, ελπίζουμε όλοι να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στον κλάδο, να επεκταθεί με νέες άδειες, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαδικασίες των αδειδοτήσεων χωρίς κωλυσιεργίες
Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια τόσο λόγω της πανδημίας και των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και λόγω των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης ο κλάδος αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις ειδικά από τη στιγμή που στη Θεσπρωτία τον απαρτίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρά τα όποια μέτρα στήριξης που δόθηκαν με καθυστέρηση, δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις ζημίες που υπέστη ο κλάδος από την πτώση τζίρου. Επίσης οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, στο ενεργειακό κόστος αλλά και η άνοδος του κόστους των μεταφορών είναι πραγματικά προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν ώστε να στηριχθούν έμπρακτα και ουσιαστικά σε αυτή τους την προσπάθεια και σήμερα αλλά και μελλοντικά. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας για την περίοδο 2021-2027, και το ταμείο ανάκαμψης εν μέρει, είναι δύο από αυτά τα εργαλεία. Χρειάζεται όμως αναπροσανατολισμός των πόρων με μέριμνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι να κατευθυνθούν όλα τα κονδύλια στις μεγάλες όπως πράττει η σημερινή κυβέρνηση.
Δε θα μακρυγορήσω, συγχαρητήρια και πάλι όλους τους συντελεστές αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την πρόσκληση, εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον και καλύτερες μέρες για όλους.
Read More »
Ομιλία Κάτση στην ημερίδα "Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας" Ομιλία Κάτση στην ημερίδα "Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Έλεγχοι και συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Έλεγχοι και συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης


Στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας στα καταστήματα διασκέδασης και την προστασία του κοινού από το θόρυβο, συνελήφθησαν εχτές (28-05-2022) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων δύο ημεδαποί.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση μουσικής υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο θορύβου.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Έλεγχοι και συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης Έλεγχοι και συλλήψεις για παραβάσεις σε καταστήματα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Τρίτη ηλικία και θάλασσα"

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Ηγουμενίτσα: Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Τρίτη ηλικία και θάλασσα"Read More »
Ηγουμενίτσα: Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Τρίτη ηλικία και θάλασσα" Ηγουμενίτσα: Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "Τρίτη ηλικία και θάλασσα" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Άνοιξε τις πύλες της για τις γιορτές Σουλίου η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων (+BINTEO)

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Άνοιξε τις πύλες της για τις γιορτές Σουλίου η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων (+BINTEO)


Η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων στο Σούλι, ανακαινισμένη πλέον, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες των τριήμερων εορτών Σουλίου
Κατά την διάρκεια των Ετήσιων Εκδηλώσεων Μνήμης Σουλίου, η οικία Τζαβέλα θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης.

Το ωράριο λειτουργείας για σήμερα:
Κυριακή 29 Μαΐου: 09:00-16:00


Read More »
Άνοιξε τις πύλες της για τις γιορτές Σουλίου η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων (+BINTEO) Άνοιξε τις πύλες της για τις γιορτές Σουλίου η πατρογονική εστία της ένδοξης οικογένειας των Τζαβελλαίων (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Οι Εορτές Σουλίου το 1972 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Οι Εορτές Σουλίου το 1972 (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το Σούλι είναι ιστορική και ορεινή και απότομη γεωγραφική περιοχή, που την αποτελούν ένα σύνολο χωριών, γνωστών ως Σουλιωτοχώρια, στην Κεντρική Ήπειρο.
Η ταινία ανοίγει μ’ ένα συγκλονιστικό πλάνο των ορεινών όγκων Μούργα, Ζαβρούχο, Τούρλια, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το Σούλι, σε απόκρημνη κορυφή λίγο πιο χαμηλά, μπορούμε να διακρίνουμε το Κάστρο της Κιάφας. 
Βλέπουμε ένα πετρόχτιστο εκκλησάκι. Πρόκειται για την Μονή Αγίας Παρασκευής η οποία κτίστηκε το 1793 από τον καλόγηρο Σαμουήλ και ανατινάχτηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1803 για να μην πατηθεί απ’ τον εχθρό. 
Η ημερομηνία λήψης του φιλμ είναι 4 Ιουνίου 1972. 
Βλέπουμε κόσμο συγκεντρωμένο να γιορτάζει την 169η Επέτειο των Γιορτών Σουλίου, μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν των Σουλιωτών που έπεσαν ηρωικά κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του τόπου τους. Είμαστε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. 
Ιερείς τελούν την δοξολογία παρουσία του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Παύλου, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πολιτών και μελών από χορευτικές ομάδες που είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τοπικές στολές. 
Μεταξύ των επισήμων διακρίνεται και ο Υφυπουργός - Περιφερειακός Ηπείρου της δικτατορίας των συνταγματαρχών, Πέτρος Κωτσέλης. Ένα πλάνο του μνημείου των πεσόντων με τους τσολιάδες τριγύρω να κρατάνε την ελληνική σημαία. 
Στη συνέχεια βλέπουμε ομάδες χορού να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. 
Ένα κοντινό στους μουσικούς που τους συνοδεύουν κρατώντας λαούτο, κλαρίνο, βιολί και μπεντίρ (ηπειρώτικο ντέφι) ενώ στο βάθος οι ομάδες του χορού συνεχίζουν να χορεύουν. 
Φωτογράφοι απαθανατίζουν τα δρώμενα και τους επίσημους, που παρακολουθούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθισμένοι κάτω από σκιερή τέντα. 
Στη συνέχεια, βλέπουμε μια νέα ομάδα να χορεύει φορώντας κόκκινη στολή με κίτρινη μαντήλα. 
Τέλος βλέπουμε μια γενική εικόνα όλων των ομάδων και των μουσικών.


Read More »
Οι Εορτές Σουλίου το 1972 (+ΒΙΝΤΕΟ) Οι Εορτές Σουλίου το 1972 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Παράταση έως 30 Ιουνίου για αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
Παράταση έως 30 Ιουνίου για αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες


Εκδόθηκε η ρύθμιση από το υπουργείο που δίνει τελική παράταση των ηλεκτρονικών αντιρρήσεων των πολιτών στους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων και όλης της Ελλάδας μέχρι 30 Ιουνίου. 

Η κυβέρνηση κατανοώντας το ελάχιστο χρονικό όριο που έδωσε (3-4 ημερών) για υποβολή των ηλεκτρονικών αντιρρήσεων αποδέχτηκε τις εισηγήσεις και έδωσε παράταση για τις ηλεκτρονικές αντιρρήσεις (έστω και χωρίς δικαιολογητικά σε τούτη τη φάση) για ένα μήνα.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες κατά ένα μήνα.».

Με την τελευταία αυτή παράταση οι μέχρι σήμερα υπερήμεροι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ενστάσεις, αντιρρήσεις ή ότι άλλο εγκαίρως και στη συνέχεια σε δεύτερο χρόνο να κινήσουν τις διαδικασίες για την συμπλήρωση του φακέλου τους.

Τονίζουμε πως είναι η τελευταία παράταση και με την ηλεκτρονική υποβολή και η τελευταία διευκόλυνση προς τους πολίτες. Από εκεί και πέρα τελειώνουν όλες οι προθεσμίες κι όσοι κατέθεσαν αντιρρήσεις κατέθεσαν. Όσοι δεν καταθέσουν χάνουν το δικαίωμα ενστάσεων ή αντιρρήσεων.
Read More »
Παράταση έως 30 Ιουνίου για αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες Παράταση έως 30 Ιουνίου για αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

476.000€ για την υδροδότηση της Τ.Κ Ασπροκκλησίου

Κυριακή, Μαΐου 29, 2022
476.000€ για την υδροδότηση της Τ.Κ Ασπροκκλησίου


Υπεγράφη την Πέμπτη 26/05/2022 ένα έργο ζωτικής σημασίας, η υδροδότηση της Τ.Κ Ασπροκκλησίου, με προϋπολογισμό 476.000,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η σύνδεση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ασπροκκλησίου με δεξαμενή που θα κατασκευαστεί, αντικαθιστώντας παλαιότερη στην περιοχή του Σμέρτου.

Ανάδοχος του έργου είναι η «ΜΠΑΓΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ»
Read More »
476.000€ για την υδροδότηση της Τ.Κ Ασπροκκλησίου 476.000€ για την υδροδότηση της Τ.Κ Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Σελίδες