Φωτιά σε κάμπινγκ στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κάμπινγκ "Καλάμι" στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Ηγουμενίτσα, άντρες της οποίας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να την περιορίσουν και να την κατασβέσουν.

Η φωτιά ξέσπασε για άγνωστους λόγους, με το πιθανότερο να ξεκίνησε από κεραυνό ή από βραχυκύκλωμα.

Από την φωτιά υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του το κάμπινγκ, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κανένας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας.
 
Read More »
Φωτιά σε κάμπινγκ στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Φωτιά σε κάμπινγκ στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Ξανασυζητάει η ιεραρχία για τον Παραμυθιάς

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει την ιεραρχία το 2019, είναι το τι θα γίνει με την Μητρόπολη μας και αν θα αντικατασταθεί ο Σεβασμιώτατος κ. Τίτος. 

Κατά τις πληροφορίες μας ο Καλαβρύτων θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Γηρομεριου και Παργης.

Η Μητρόπολη μας σίγουρα μέσα από την αδυναμία του Σεβασμιωτατου κ.Τίτου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Μητρόπολης εδώ και πολύ καιρό, έχει δημιουργήσει παρασκήνιο στη Μονή Πετράκη και στην ιεραρχία. 

Από νεότερες πληροφορίες μας ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, όπως και αρκετοί ιεράρχες προσπαθούν να αποκαταστήσουν την φήμη του μητροπολίτη κ.Θεόκλητου Κουμαριανού. 

Μέσα σε αυτό το "τάγμα" προφανώς βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. 

Η παραίτηση του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη μας, είναι εδώ και καιρό στο συρτάρι του κ.Ιερώνυμου και ίσως μέσα στο 2019 να έχουμε και εξελίξεις. 

Εμείς σεβόμενοι το έργο του κ.Τίτου, να ευχηθούμε ότι θα ήταν θείο δώρο να έρθει ένας νέος ιεράρχης με το ήθος και τη πνευματικότητα του. 

Αντιλαμβανόμαστε όμως την ανάγκη πως η Μητρόπολη μας θα πρέπει να μπει σε νέα τροχιά με καινούργιους ανθρώπους και καινούργια λογική, διότι οι πιστοί αυτό έχουν ανάγκη. 

Κλείνοντας να πούμε ότι δεν χρειάζεται οι επιτελείς της Μητρόπολης και αυτοί που υπογράφουν για τον Μητροπολίτη να προβούν σε διάψευση του δημοσιεύματός μας. 

Ο χρόνος θα πρέπει να τους κάνει σοφούς και αυτούς, ώστε να συνεχίσουν το ποιμενικό τους έργο τους, με το νέο μητροπολίτη, εάν επιλέξει να τους έχει δίπλα του.

Read More »
Ξανασυζητάει η ιεραρχία για τον Παραμυθιάς Ξανασυζητάει η ιεραρχία για τον Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Εγνατία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων λόγω χιονοπτώσεων – παγετού και μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετικές Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (09-01-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου της Θεσπρωτίας:

Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας:
Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εγνατία Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 21,500 (Κόμβος Νεοχωρίου) έως χ/θ 49,000 (Κόμβος Τύριας).
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (από το 50ο έως και το 65ο χιλιόμετρο), όταν και όπου αυτό απαιτείται κατά την κρίση του Διοικητή του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας.

Read More »
Θεσπρωτία: Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Εγνατία Θεσπρωτία: Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Το thespro.gr έγινε thespro-news.com

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019

Αγαπητοί αναγνώστες.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων, που προκάλεσαν τρίτοι, το thespro.gr μετονομάστηκε σε thespro-news.com και σε λίγες ημέρες και σε thespro-news.gr.

Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο για την ενημέρωσή σας, για 10η συνεχόμενη χρονιά.

Με εκτίμηση 
Αναστασίου Αλ. Ευάγγελος
Read More »
Το thespro.gr έγινε thespro-news.com Το thespro.gr έγινε thespro-news.com Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Αρχές 20ου αιώνα. Όταν η Παραμυθιά παρήγαγε το δικό της ηλεκτρικό ρεύμα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019

Σε μία περίοδο μετάβασης από την τουρκοκρατία στην ελεύθερη Ελλάδα, η Παραμυθιά συνεχίζοντας το επιχειρηματικό παρελθόν που δημιούργησε τους προηγούμενους 3 αιώνες, απέκτησε την δική της εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, που κάλυπτε τις ανάγκες τις πόλης, όταν άλλες περιοχές ήταν στο σκοτάδι ακόμα και για δεκάδες χρόνια μετά.

Ο λόγος για την ηλεκτροφωτιστική εταιρεία Κολσουζιάν & Ριζιάν.

Οι ανάγκες της εποχής για ηλεκτροδότηση και η επιχειρηματικότητα των Αρμένιων, όπως συνηθιζόταν να αποκαλούν τους Λεωνίδα Κολσουζιάν και Συμεών Ριζιάν, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας εταιρείας πρότυπο για την εποχή, που σκοπό είχε την παροχή ρεύματος στους συνδρομητές πελάτες της.

Στην φωτογραφία βλέπετε μηνιαία απόδειξη πληρωμής για τον μήνα Νοέμβριο του 1932, συνολικής αξίας 99 δραχμών. Η απόδειξη είναι από το προσωπικό αρχείο της Κατερίνας Πλαπούρη, η οποία και την δώρισε στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς.

Τα γραφεία της εταιρείας βρισκόταν στην περιοχή του Μανόπουλου στην Παραμυθιά και η παραγωγή του ηλεκτρικού γινόταν στον κάμπο της Παραμυθιάς με την χρήση πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος για την εποχή ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Για να καταλάβουμε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΗ έκανε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια για την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων το 1932 (την ιδια χρονιά με την αποδειξη της φωτογραφίας), ενώ είχαν προηγηθεί ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες ανα την Ελλάδα που άρχιζαν να στήνουν τα πρώτα οργανωμένα δίκτυα ηλεκτροδότησης με μηχανές 220 Volt συνεχούς ρεύματος.

Όσο αφορά την εταιρεία της Παραμυθιάς και με την πάροδο του χρόνου, στα μέσα της δεκαετίας του 50, η ΔΕΗ έφτασε και στην Παραμυθιά και αγόρασε την εταιρεία Κολσουζιάν & Ριζιάν όπου και χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις και τον πετρελαιοκινητήρα για τις δικές της ανάγκες.

Η εξαγορά μικρών εταιρειών παραγωγής ρεύματος, ξεκίνησε από την ΔΕΗ το 1950, ενώ είχε προηγηθεί μια εξηκονταετία – από τη λειτουργία του πρώτου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Γενικής Εταιρείας Εργοληψιών το 1889 , κατά την οποία λιγες μικρές εταιρείες παρήγαγαν ρεύμα χαμηλής ποιότητας και υψηλής τιμής, στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση τα φτωχά νοικοκυριά. Η τάση του ήταν μειωμένη και έτσι ούτε σκέψη μπορούσε να γίνει για τη χρησιμοποίηση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, για αγροτικό εξηλεκτρισμό και για σοβαρή ηλεκτροκίνητη βιομηχανία.

Σε αντίθεση με αυτές τις εταιρείες, οι Κολσουζιάν & Ριζιάν πρόσφεραν ποιοτικές υπηρεσίες, φυσικά ακριβές, άλλα ικανές για χρήση πέραν του φωτισμού.

Σήμερα απόγονοι του Λεωνίδα Κολσουζιάν ζουν στην Κέρκυρα, ενώ του Συμεών Ριζιάν στην Αργεντινή.
Read More »
Αρχές 20ου αιώνα. Όταν η Παραμυθιά παρήγαγε το δικό της ηλεκτρικό ρεύμα Αρχές 20ου αιώνα. Όταν η Παραμυθιά παρήγαγε το δικό της ηλεκτρικό ρεύμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ιστορικής Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019

Τον Απρίλιο ολοκληρώνονται τα έργα αποκατάστασης στην ιστορική Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών. 
Πρόκειται για ένα έργο, που είχε ζητήσει και εγκρίθηκε μετά το θάνατό του, στη μνήμη του, ο αείμνηστος γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Μπάτσης (καταγόταν από τις Πέντε Εκκλησιές), για την όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του Μοναστηριού, που βρίσκεται μέσα σ' ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. 
Το Μοναστήρι της Μίχλας σε συνδυασμό με το αρχαιολογικό πάρκο της Οσδίνας, που περιλαμβάνει βυζαντινά μνημεία και το οποίο, παρότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την αναπαλαίωσή του, παραμένει αναξιοποίητο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν θρησκευτικό τουριστικό προορισμό, αφού, βέβαια, προηγηθεί η κατάλληλη και οργανωμένη προβολή. 


 
Read More »
Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ιστορικής Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών  Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ιστορικής Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019

 
Ο πρόεδρος και Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κα Τζέλλου Χριστίνα για την τοποθέτηση σχολικής τροχονόμου στο σχολείο μας.
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Έκκληση για δώρο ζωής σε ένα συνάνθρωπο μας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019


Ένας συνάνθρωπός μας ζητά τη βοήθεια όλων μας για να συνεχίσει να ζει. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Αποστόλου, κάτοικο Αννοβέρου, που με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους βιώνουν ένα δράμα τα τελευταία τρία χρόνια που ο καρκίνος τους χτύπησε την πόρτα.

Αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες μα προ πάντων η θέληση για ζωή έχουν κάνει τον Παναγιώτη να βγει νικητής σε πολλές μάχες με την αρρώστια του μέχρι σήμερα. Αυτή η θέληση του για ζωή έχει συγκινήσει όσους τον γνωρίζουν, μεταξύ αυτών και γιατροί που τον κουράρουν σε σημείο τέτοιο, που παραιτούνται πολλές φορές της προσωπικής τους αμοιβής, προκειμένου να τον διευκολύνουν οικονομικά.

Τελευταία διαγνώσθηκε ότι ο Παναγιώτης για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του χρειάζεται εξειδικευμένη επέμβαση και θεραπεία, την οποία δυστυχώς δεν καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας του. Το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί με ακρίβεια και ανέρχεται στο ποσό των 50,798,90 €. Για τον σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, από τον οποίο τα χρήματα διοχετεύονται απευθείας στα νοσοκομεία που έχουν αναλάβει τον Παναγιώτη. Μόλις συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό ο λογαριασμός αυτός κλείνει αυτόματα.

Ο ελληνισμός του Αννοβέρου συμπαρίσταται στον Παναγιώτη και γίνεται προσπάθεια για την συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και η Ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου και μεταξύ άλλων κάνουμε έκκληση και από εδώ σε όλους τους αναγνώστες των The New Hellenic Times για να βοηθήσουν.

Με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθείτε σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε μια καλή και ευλογημένη χρονιά!

Αρχιμανδρίτης, Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Ιερατικώς Προϊστάμενος Ενορίας Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου


Στοιχεία λογαριασμού:
Förder-und Freundeskreis
Elliniko e.v
IBAN:DE 43 2005 0550 1294 1290 26
BIC:HASPDEHHXXX

Verwendungszweck :
PANAGIOTIS APOSTOLOU
Read More »
Έκκληση για δώρο ζωής σε ένα συνάνθρωπο μας  Έκκληση για δώρο ζωής σε ένα συνάνθρωπο μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Σελίδες