Παρεμβαίνουν για τον εξωραϊσμό της αγοράς της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Παρεμβαίνουν για τον εξωραϊσμό της αγοράς της ΠαραμυθιάςΟ εξωραϊσμός της Κ. Καραμανλή και των πλακόστρωτων της αγοράς της πόλης, είναι το αντικείμενο της εθελοντικής δράσης που διοργανώνει ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς σε συνεργασία με το δήμο Σουλίου .

Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή στις 10:00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο κέντρο του πεζοδρομίου, με τον εμπορικό σύλλογο να καλεί τους εμπόρους και τους κατοίκους της πόλης να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Στο σχετικό κάλεσμα ο εμπορικός σύλλογος αναφέρει:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιας ενημερώνει τα μέλη και οποιον αλλοv ενδιαφέρεται: την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 και ωρα 10:00 το Πρωϊ, θα συναντηθούμε στο κέντρο του πεζοδρόμου (έναντι κομμωτηρίου Μαρίας Τσίπη) σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου για τον καλλωπισμό της αγοράς.”
Read More »
Παρεμβαίνουν για τον εξωραϊσμό της αγοράς της Παραμυθιάς Παρεμβαίνουν για τον εξωραϊσμό της αγοράς της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021

Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από την παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, προς τον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, εντάσσεται στο ευρύτερο έργο του Δήμου Ηγουμενίτσας που αφορά τη βελτίωση αγροτικών οδών, συνολικού προϋπολογισμού 836.893€ και το οποίο εκτελείται από την τεχνική εταιρεία Νικόλαος Κασσαβός.

Η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, ελπίζουμε να λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης προς την αρχαιολογία, ώστε ο Πύργος να είναι επισκέψιμος τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες για τους επισκέπτες και όχι με τηλεφωνικό ραντεβού, όπως ισχύει τώρα.


Read More »
Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ...

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ...


Τη διενέργεια διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου θυμήθηκε ξαφνικά φέτος ο ΟΛΗΓ...

Σε δελτίο Τύπου με ημερομηνία 22/4/2021, ο ΟΛΗΓ ενημερώνει ότι:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών Δρεπάνου, Μακρυγιαλιού και Πλαταριάς.
Το κόστος της υπηρεσίας προϋπολογίστηκε στο ποσό των 95.000,00€ πλέον ΦΠA .
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας και αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων".

Προφανώς, η ενέργεια αυτή του ΟΛΗΓ να διενεργήσει διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, δεν έχει ως στόχο την τοποθέτηση ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων, αλλά έμμεσα επιχειρούν να ...καβαντζώσουν την παραλία του Δρεπάνου από τη δικαιοδοσία του Δήμου, ο οποίος μόλις προχθές διενήργησε διαγωνισμό για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων στο Δρέπανο, με όρο μάλιστα προς τους αναδόχους, την τοποθέτηση ναυαγοσωστών...

Το ακόμη καλύτερο βέβαια, είναι, ότι πέρυσι, η ναυαγοσωστική κάλυψη έγινε από το Δήμο Ηγουμενίτσας με μεγάλη καθυστέρηση μάλιστα (ανέλαβαν 12 Ιουλίου) εξαιτίας ακριβώς αυτής της διένεξης με τον ΟΛΗΓ. Δηλαδή, σε ποιον ανήκει το Δρέπανο και ποιος ασκεί διαχείριση.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο συνήψαν οι δύο πλευρές πέρυσι (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση), ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναλάμβανε την υποχρέωση της ναυαγοσωστικής κάλυψης...

Φέτος δηλαδή τι άλλαξε;;
Το να ένιωσαν κάποια ευαισθησία οι ΟΛΗΓαρχες, αδύνατο...
Μήπως έληξε η ισχύς του μνημονίου Συνεργασίας ή μήπως αυτό ουδέποτε υπεγράφη επίσημα;;;

Ή μήπως απλώς βρήκαν έναν ακόμη τρόπο να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο Δρέπανο;;;

Κι εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μετά τη δημοπρασία των δύο καταστημάτων (που έγινε προχθες) ήταν έτοιμος να διενεργήσει διαγωνισμό κι αυτός με τη σειρά του για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Με λίγα λόγια, πέρυσι έμεινε η πιο πολυσύχναστη παραλία της Θεσπρωτίας, χωρίς ναυαγοσώστες μέχρι τα μέσα Ιουλίου επειδή οι Νεοδημοκράτες που κάνουν κουμάντο στην Ηγουμενίτσα, τσακώνονταν ποιος θα φορτωθεί τα έξοδα του Δρεπάνου και φέτος ενδέχεται να γίνουν δύο διαγωνισμοί και από τους δύο φορείς, οπότε μπορεί να βρεθούμε με τους διπλάσιους ναυαγοσώστες, επειδή πάλι οι Νεοδημοκράτες δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους...

Και δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία πλευρά, δεδομένου ότι και οι δυο, ανήκουν στην ίδια πλευρά...

Αντιλαμβάνονται ορισμένοι ότι εκτός του ότι έχουν εξοργίσει ΟΛΗ την τοπική κοινωνία, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος αν όχι κάτι πιο σοβαρό;;;

Υ.Γ. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ δύο περσινά ρεπορτάζ μας σχετικά με το θέμα, όπου θα βρείτε και τις σχετικές αποφάσεις...
Read More »
Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ... Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Την επανεξέταση των αδειοδοτήσεων των μονάδων βιομάζας ζήτησε η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Την επανεξέταση των αδειοδοτήσεων των μονάδων βιομάζας ζήτησε η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας ΗπείρουΤην επανεξέταση των αδειοδοτήσεων για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στο δήμο Σουλίου από το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, ζήτησε η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου σε σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από σχετική εισήγηση της προέδρου της επιτροπής αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας Μπράίμη.

«Αυτές οι μονάδες είναι μονάδες καύσης με πρώτες ύλες που δεν υπάρχουν στην περιοχή. Και αναρωτιόμαστε γιατί να λαμβάνει μια περιοχή τους ρύπους, όταν δεν έχει την πρώτη ύλη;» τόνισε μεταξύ άλλων η Στ. Μπραίμη, για να συμπληρώσει, ότι «υπάρχει χρόνος και τρόπος να διορθωθούν, όποιες αστοχίες συνέβησαν κατά το παρελθόν, τόσο για τις πραγματοποιούμενες, όσο και για τις μελλοντικές επενδύσεις».

Στη ιδια συνεδρίαση, η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, γνωμοδότησε θετικά επί των φακέλων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) των έργων:

• «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Καμίνια της Τ.Κ. Πηγαδουλίων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας».
• « Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΡΟΓΓΟΖΙΑ» της Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα, Δ. Αρταίων».
• «Φωτοβολταϊκό Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 10,019 MW «Καρίτσα 1» στη θέση «Κόντρες-Μελίσσια» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών & Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου».
• «Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας, στη Δ.Ε. Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου: «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) Άγιος Γεώργιος, ισχύος 2,13 MW, Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού/ Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».
Read More »
Την επανεξέταση των αδειοδοτήσεων των μονάδων βιομάζας ζήτησε η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου Την επανεξέταση των αδειοδοτήσεων των μονάδων βιομάζας ζήτησε η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

2.754 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
2.754 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.003 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 479 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Read More »
2.754 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι 2.754 νέα κρούσματα | 76 νέοι θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία -  43 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 33
ΠΕ Πρέβεζας 4
Read More »
Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 43 σε όλη την Ήπειρο Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία -  43 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Άρθρο που Παναγιώτη Νταή για τη Β' φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Άρθρο που Παναγιώτη Νταή για τη Β' φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο.Λ.ΗΓ. Ο «ΠΗΧΥΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε 7 από τα 9 επενδυτικά σχήματα, που είχαν καταθέσει προσφορά, για τη συμμετοχή τους στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού απόκτησης ποσοστού 67% (τουλάχιστον) του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ. Οι εταιρείες θα υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΛΗΓ, τα οποία ως γνωστό είναι όχι μόνο το λιμάνι Ηγουμενίτσας, αλλά και τα αλιευτικά καταφύγια σκαφών Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας, καθώς και όλη η χερσαία ζώνη λιμένος με όλες τις δημόσιες εγκαταστάσεις και κτήρια που λειτουργούν ή προβλέπεται να λειτουργήσουν σε αυτή για κοινωφελείς αθλητικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς, ψυχαγωγικούς κ.α. σκοπούς.

Αυτό σημαίνει ότι ένας φορέας που ελέγχεται από υπερεθνικούς φορείς όπως το ΤΑΙΠΕΔ θα διαπραγματευτεί με ιδιώτες όχι μόνο την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (κάτι το οποίο όπως έχουμε ξανατονίσει είναι από μόνο του λάθος) αλλά και για θέματα που αφορούν καθαρά την τοπική κοινωνία και τους φορείς της είτε αυτοδιοικητικούς, είτε επαγγελματικούς, είτε κοινωνικούς. Θα διαπραγματευτούν θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την προοπτική της αλιείας, αλλά και άλλα πιο «μικρά» αλλά το ίδιο ουσιαστικά όπως η χρήση των παραλιών, η πρόσβαση και οι όροι άσκησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων από ιδιώτες σε αυτές κ.α.

Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής. Στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, ουδέποτε συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το Πασαλιμάνι, την Φρεατίδα, το Φάληρο και άλλες δημοφιλείς περιοχές της πόλης. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου δεν τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιοχές κοινωνικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως η νέα παραλία της πόλης κ.α.

Και αυτό συνέβη γιατί είχε ληφθεί μέριμνα ώστε πριν την έναρξη των διαδικασιών να είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας, όπου ακόμα ο υπό ιδιωτικοποίηση ΟΛΗΓ κατέχει το σημαντικότερο από αναπτυξιακής άποψης τμήμα των παραλίων της Θεσπρωτίας. Η αδράνεια που επέδειξαν τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και οι τοπικοί φορείς από το 2015 και μετά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί και για αυτό κινδυνεύει να παρεξηγηθεί.

Το αποτέλεσμα αυτής της τουλάχιστον περίεργης αν όχι ύποπτης αδράνειας, είναι να συζητάνε για το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου υπερεθνικοί φορείς και ιδιώτες και να είναι εντελώς εκτός από τη συζήτηση η τοπική κοινωνία. Κυριολεκτικά εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία … «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει έστω και αυτήν την ύστατη ώρα είναι να ληφθούν αποφάσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να περιοριστούν οι διαπραγματεύσεις καθαρά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η Μαρίνα, τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια σκαφών Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας, το Δρέπανο, το Μακρυγιάλι, η παραλία της Ηγουμενίτσας και όλες οι παραλίες της λεγόμενης χερσαίας ζώνης, να εξαιρεθούν με σαφείς και ρητές αποφάσεις από το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων.

Αν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σημάνει την εκχώρηση σε ιδιώτη και άλλων περιοχών και δραστηριοτήτων εκτός του λιμανιού αποκλειστικά, αυτό θα είναι μια μεγάλη ήττα, αφού θα εκχωρηθεί η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής σε κρίσιμους τομείς, στην αρμοδιότητα ιδιωτών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Αλλιώς την υπονόμευση του μέλλοντος της τοπικής κοινωνίας θα τη χρεωθούν όλοι όσοι αδράνησαν ή συνέργησαν σε αυτό, στην περιοχή μας και αλλού.

Παναγιώτης Β. Νταής

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Άρθρο που Παναγιώτη Νταή για τη Β' φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Άρθρο που Παναγιώτη Νταή για τη Β' φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην ΗγουμενίτσαΗ Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στον κάμπο Λαδοχωρίου, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης από τις 8:30 έως 12:30 στις κάτωθι περιοχές:
· Λαδοχώρι
· Παραλικαή Οδός Αγίων Αποστόλων
· Χαμηλή Ζώνη Γρακοχωρίου
· Ελβετικά
· Περιοχή Γηροκομείου
· Μπεζέικα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας!
Read More »
Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΣας εύχομαι χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Όλοι θα θέλαμε, το φετινό Πάσχα να μπορούσαμε να το ζήσουμε χωρίς τους αναγκαστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις. Οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Θρηνήσαμε δικούς μας ανθρώπους . Σε κάποιες κοντινές μας οικογένειες στο τραπέζι φέτος θα είναι λιγότεροι . Οφείλουμε όλοι σαν υπεύθυνοι πολίτες έχοντας συναίσθηση της κατάστασης να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή για να επιστρέψουμε μια ώρα νωρίτερα στην κανονικότητα , στη σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας .

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τηρώντας με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και ας έχουμε στο μυαλό μας τους συνάνθρωπους μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δεν προλάβαν ακόμη να εμβολιασθούν και που οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε .

Ιδιαίτερα στο Φετινό Πάσχα , αν αναλογιστούμε όλοι ότι το μεγαλύτερο όπλο της Ανθρωπότητας κατά της Πανδημίας είναι ο εμβολιασμός , καλό θα ήταν , αν στο στενό φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον υπάρχουν φίλοι η συγγενείς μας που αρνούνται η έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό , να τους πούμε για τους κίνδυνους που διατρέχουν σε σχέση με όσους έχουν εμβολιαστεί .

Το Πάσχα , τη γιορτή της Αγάπης η γνώμη αγαπημένων προσώπων μπορεί να πείσει καλυτέρα , μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Καλή Ανάσταση , καλό Πάσχα και καλό εμβόλιο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη .
Read More »
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Read More »
Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΝα ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου ΠΕ06 από τη Διεύθυνση ΠΕ Θεσπρωτίας
Να ανανεωθούν τώρα όλες οι συμβάσεις

Εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας. 
Αντίθετα, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εισήγαγε φέτος νέα ελαστική μορφή εργασίας, τους «τριμηνίτες» αναπληρωτές, στο όνομα της πανδημίας… 
Στην πραγματικότητα, οι προσλήψεις αυτές μόνο λόγω πανδημίας δεν έγιναν, αφού οι συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν με τον τρόπο αυτό δεν αναπλήρωναν μόνο συναδέλφους που πήραν άδεια ειδικού σκοπού, αλλά τοποθετούνταν σε κάθε κενό στα σχολεία. 
Η κυβέρνηση με τη νέα αυτή μορφή απασχόλησης, ενίσχυσε το καθεστώς της ελαστικής εργασίας, με εκπαιδευτικούς- ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων. 
Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ντροπή, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα των συναδέλφων, παρέχοντας το δικαίωμα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να «εκτιμήσουν» αν χρειάζεται ή όχι να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους! 
Σε μία χρονιά που η πανδημία έχει πολλαπλασιάσει τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, έχει αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, το Υπουργείο επιλέγει να προσλαμβάνει και να απολύει συναδέλφους κάθε τρεις μήνες, αφήνοντας στην τύχη τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα τσακίζει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. 
Οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι κανένας/καμία συνάδελφος/ισσα δεν περισσεύει στο δημόσιο σχολείο! 
Ξεπεράσαμε φέτος τους 55.000 αναπληρωτές ,ενώ συνταξιοδοτούνται πάνω από 8.000 συνάδελφοι και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης . 
Τώρα φαίνεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη μαζικών μόνιμων διορισμών, η ανάγκη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! 
Να μη γίνει καμία απόλυση αναπληρωτή! Παράλληλα, διεκδικούμε την κατάργηση του αίσχους των τρίμηνων συμβάσεων και κάθε ελαστικής μορφής εργασίας! 
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση με τον θεσμό των τριμηνιτών θέλει να ανοίξει την κερκόπορτα της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κυβέρνηση, στη συνέχεια, πέρασε σε νομοσχέδιο και το δικαίωμα των Διευθυντών Εκπαίδευσης να προσλαμβάνουν αναπληρωτές, με κάποιες προϋποθέσεις, ακόμη και εκτός πινάκων! 
Δε συμβιβαζόμαστε με τρίμηνες συμβάσεις, με ψίχουλα! 
Οι ανάγκες μαθητών και Εκπαιδευτικών δεν έχουν ημερομηνία λήξης! 
 Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών - συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 

Ηγουμενίτσα 23/04/2021
Read More »
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Ευχές από την αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ανάπτυξης και εμπορίου κα Μπραΐμη

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Ευχές από την αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ανάπτυξης και εμπορίου κα ΜπραΐμηΒιώνουμε όλοι μας μία πρωτόγνωρη δοκιμασία. Το φετινό Πάσχα για μία ακόμη χρονιά θα είναι διαφορετικό. Για μια ακόμη χρονιά είμαστε αναγκασμένοι να στερηθούμε έθιμα και παραδόσεις αιώνων. Ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή σε λίγο καιρό όλα θα είναι διαφορετικά, θα είναι καλύτερα.

Άλλωστε στο τέλος του μαρτυρίου του Γολγοθά υπάρχει ο θρίαμβος της ζωής η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Οι μέρες μέχρι την Ανάσταση είναι μέρες περισυλλογής, από την δοκιμασία ας βγούμε πιο δυνατοί, εκτιμώντας αξίες που είχαν υποτιμηθεί όπως η υγεία και η αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο σώφρονες. Ας μην κλονίσει τίποτα την πίστη και την ελπίδα για το αύριο. Με το βλέμμα στραμμένο στους ευάλωτους συνανθρώπους μας και σε όλους αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή θα πορευτούμε, εξάλλου η αγάπη και η αυτοθυσία για το συνάνθρωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μήνυμα της Ανάστασης.

Χρόνια Πολλά – Καλό Πάσχα

Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση
Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου
Read More »
Ευχές από την αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ανάπτυξης και εμπορίου κα Μπραΐμη Ευχές από την αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ανάπτυξης και εμπορίου κα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Η ΕΤΑΝΑΜ γίνεται αναπτυξιακός οργανισμός

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Η ΕΤΑΝΑΜ γίνεται αναπτυξιακός οργανισμόςΜετά την Ήπειρος ΑΕ σε αναπτυξιακό οργανισμό θα μετεξελιχθεί και η ΕΤΑΝΑΜ. Πρόκειται για την δεύτερη αναπτυξιακή της Περιφέρειας Ηπείρου με αρμοδιότητα κυρίως στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί είναι ένα νέο εργαλείο που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία σε φορείς της αυτοδιοίκησης.

Η μετατροπή της ΕΤΑΝΑΜ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρια.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν:
1. Επικύρωση πρακτικών – αποφάσεων 4ης/2-4-2021 τακτικής, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.
2. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Α΄ τρίμηνο του 2021
3. Επικαιροποίηση (τροποποίηση-συμπλήρωση) κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων, που απαιτούνται για το έργο «Σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)».
4. Λήψη απόφασης επί αιτήματος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, με έδρα το Δήμο Ζίτσας και του Δήμου Ζίτσας, για μερική τροποποίηση της ισχύουσας απόφασης του Π.Σ., όσον αφορά στον καθορισμό των εδρών ΤΑΞΙ (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)
5. Μετατροπή της «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης
6. Ανανέωση θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου
Read More »
Η ΕΤΑΝΑΜ γίνεται αναπτυξιακός οργανισμός Η ΕΤΑΝΑΜ γίνεται αναπτυξιακός οργανισμός Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης και απευθύνει έκκληση στους πολίτες

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης και απευθύνει έκκληση στους πολίτεςΣτο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, καθώς όπως σημειώνει ήρθε και η δική του σειρά.

Ο ίδιος ανήρτησε φωτογραφία από τον εμβολιασμό ευχαριστώντας τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την εξαίρετη οργάνωση και λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου και παράλληλα παροτρύνει όλους να εμβολιαστούν ώστε να θωρακιστεί η κοινωνία απέναντι στην πανδημία.

«Θα ήθελα όμως να απευθύνω έκκληση και σε κάθε πολίτη να εμβολιαστεί, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία έναντι της πανδημίας και να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Η επιστήμη μας έκανε ένα μεγάλο δώρο, ανοίγοντας τον δρόμο για να τελειώσει το συντομότερο η μεγάλη αυτή περιπέτεια και μόνο ευγνώμονες πρέπει να αισθανόμαστε!» σημειώνει.
Read More »
Εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης και απευθύνει έκκληση στους πολίτες Εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης και απευθύνει έκκληση στους πολίτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Την Τετάρτη εκ νέου διαγωνισμός για το Κεντρικό

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
Την Τετάρτη εκ νέου διαγωνισμός για το ΚεντρικόΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ για την εκμίσθωση καταστήματος πρώην «Κεντρικό» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας . 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική με έγγραφες κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση καταστήματος πρώην «Κεντρικό » στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 28/04/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας. 
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 4.000,00 Ευρώ μηνιαίως. 
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 43.200,00 Ευρώ . 
Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην κ. Νικολοπούλου Ευτυχία, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνο 26653 61255 . 

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
Read More »
Την Τετάρτη εκ νέου διαγωνισμός για το Κεντρικό Την Τετάρτη εκ νέου διαγωνισμός για το Κεντρικό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021
52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (22-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (52) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(44) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 52 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021 Rating: 5

Σελίδες