Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών! 
Με πρωτοβουλία της ενορίας, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, πιστοί λειτουργήθηκαν στο ναό της Αναστάσεως του νεκροταφείου. 
Έφεραν λουλούδια και τα απόθεσαν σε μνήματα. 
Στο ναό ψάλλονταν αναστάσιμοι ύμνοι και στους τάφους οι νεκροί αγάλλονταν. 
Το "Χριστός Ανέστη", αυτή η ιαχή νίκης και θριάμβου, συγκλόνισε τους ζωντανούς, αλλά ήταν και το προμήνυμα των νεκρών. 
Και από την εδώ, τη γήινη πλευρά, και από εκεί, την αντίπερα όχθη, την ουράνια πολιτεία, διαλαλήθηκε περίτρανα ότι ο αναστημένος Χριστός είναι παντοδύναμος και πάντοτε νικά. 
Πόσο θα είμαστε ευτυχείς, οι ζωντανοί αν παντού και πάντοτε και στη χαρά και στη λύπη μας μένουμε στενά αφοσιωμένοι και συνδεδεμένοι στον μαζί Του. 
Και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι νεκροί, που βρίσκονται στην αγκαλιά του νικητή του θανάτου. 
Με τη χάρη και τη δύναμη του Αναστημένου Χριστού οι λύπες μεταβάλλονται σε χαρές και οι χαρές είναι μόνιμες και αληθινές, γιατί είναι δώρα δικά Του...

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών Οι ζωντανοί στην ενορία Κεστρίνης συνεόρτασαν αναστάσιμα με τις ψυχές των νεκρών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά η Ζωοδόχος Πηγή

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018
 
Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά, με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, η Ζωοδόχος Πηγή, στο όνομα της οποίας είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ναός. 
Στον εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας, πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, ο οποίος ήταν επίσημα προσκεκλημένος, πλαισιούμενος από το δραστήριο και ευλαβή εφημέριο της ενορίας π. Χρήστο Γεωργίου και άλλους κληρικούς. 
Εν συντομία κήρυξε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από το στάδιο των ζωντανών νεκρών, που είμαστε, οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο των αναστημένων ζωντανών. 
Και πρόσθεσε: 
Η ψυχή ζητά ανάσταση. Ζωή χωρίς ανάσταση, δεν είναι ζωή. Και την ανάσταση των ψυχών, κανείς άλλος δεν μπορεί να την κατορθώσει, ούτε ιδεολογίες ούτε συστήματα, παρά ο αναστημένος Χριστός. 
Προς το τέλος του Εσπερινού, μετά την αρτοκλασία, λιτανεύτηκε η εικόνα της Ζωοδόχου πηγής στους δρόμους του χωριού. Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. 
Στα λειτουργικά δρώμενα παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης κ. ά. 


 
Read More »
Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά η Ζωοδόχος Πηγή Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά η Ζωοδόχος Πηγή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Tετάρτη το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά στις 18 η Απριλίου 2018, ημέρα Tετάρτη και ώρα 20:00, το δημοτικο συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1o: Αποδοχή Επιχορηγήσεων-Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου, οικ. έτους 2018

ΘΕΜΑ 2o: Αποδοχή όρων Δανειακής Σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών καιΔανείων

ΘΕΜΑ 3o: Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων δημοτικών τελών επί αιτήσεωςδημότη*

ΘΕΜΑ 4o: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση συμμετοχής και δαπάνης ημερήσιας αποζημίωσης αιρετών στηνΔιεθνή Τουριστική Έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2018.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ «Σχολική ΕπιτροπήΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ «Σχολική ΕπιτροπήΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.Εισηγητής

ΘΕΜΑ 9o: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 10o: Α] ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Β] ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ


Read More »
Συνεδριάζει την Tετάρτη το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Tετάρτη το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άγνωστη έννοια η κυκλοφοριακή αγωγή

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018


Άγνωστη έννοια φαίνεται πως είναι για ορισμένους από εμάς, η κυκλοφοριακή αγωγή και ο σεβασμός των σημάτων της τροχαίας.

Τελευταίο παράδειγμα, τα κολωνάκια στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, που αποτρέπουν τους οδηγούς να παρκάρουν, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Παρ' όλη την προσπάθεια από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος να βάλει τάξη στο παραλιακό μέτωπο, αίτημα πολλών χρόνων, φαίνεται πως ορισμένοι αδιαφορούν προκλητικά.

Λειτουργώντας ως "εξυπνότεροι" από εμάς τους υπόλοιπους, που παιδευόμαστε να βρούμε να παρκάρουμε νόμιμα, παρκάρουν πάνω στα κολωνάκια, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν καταστραφεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άντρες του λιμεναρχείου και της τροχαίας, καλό θα είναι, πέρα από το προβλεπόμενο πρόστιμο, να χρεώνουν στους "έξυπνους" οδηγούς και το κόστος αντικατάστασης για τα κολωνάκια που κατέστρεψαν.

Δεν φταίνε οι νομοταγείς πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν από τους φόρους τους αυτές τις ζημιές, επειδή κάποιοι δεν σέβονται το κοινωνικό σύνολο.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άγνωστη έννοια η κυκλοφοριακή αγωγή Ηγουμενίτσα: Άγνωστη έννοια η κυκλοφοριακή αγωγή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Ζητείται μηχανικός για εργασία Μάιο - Σεπτέμβριο σε ημερόπλοιο στην Πάργα. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976674487.
Read More »
Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στα γηπεδάκια (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, λίγη ώρα μετά από το δημοσίευμά μας, για την κατάσταση με τα σκουπίδια στα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, συνεργείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, με εντολή του αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ. Τζώρτζη, καθάρισαν και απομάκρυναν τα σκουπίδια από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Πριν τον καθαρισμό
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει παρέμβαση και για την κοπή των χόρτων αλλά και για τον καθαρισμό του διπλανού κτηρίου, το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης.

Συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή που αντέδρασε άμεσα και ελπίζουμε ο χώρος να διατηρηθεί καθαρός, με την συνδρομή όλων μας, αλλά και τον τακτικό καθαρισμό από την πλευρά του Δήμου.Read More »
Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στα γηπεδάκια (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στα γηπεδάκια (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 18η του μηνός Απριλίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις με αριθμ. 75 και 83/2016 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς


Read More »
Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Την Τετάρτη ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

To Αγιονήσι της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε από αναστάσιμη χαρά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018
ΦΩΤΟ: Βασίλης ΔάλλαςTo Αγιονήσι της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε από αναστάσιμη χαρά! Εορτάστηκε, με τη συμμετοχή προσκυνητών από την περιοχή της Ηγουμενίτσας, που έφθασαν εκεί με καΐκια, η Ζωοδόχος Πηγή, την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, στον ομώνυμο μικρό ναό, που σώζεται ανάμεσα στα ερείπια παλαιού μοναστηριού, μέσα σ' ένα απολαυστικό καταπράσινο περιβάλλον. 
Μετά τον όρθρο, τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία προσφέρθηκαν στους πιστούς εδέσματα από τα σούπερ Μάρκετ "Ξένος", με πρωτοβουλία του κοινωνικά ευαίσθητου επιχειρηματία Λάκη Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε εσωτερικά αναπαυμένος από την όμορφη αναστάσιμη ατμόσφαιρα στο Αγιονήσι. 
Μεταξύ των προσκυνητών ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, λιμενικές αρχές, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας κ. ά. 
Οι πιστοί, που παρέμειναν επί ώρες στο χώρο, συνεπαρμένοι από το λειτουργικό και φυσικό πλούτο, συλλογίστηκαν τη σπουδαία αυτή αλήθεια: Χωρίς ανάσταση, τίποτε το μεγάλο δεν επιτυγχάνεται. 
Η ανάσταση έχει και για την περίπτωση του καθενός μας πλήθος εφαρμογών. 
Την αρετή, την αγάπη, την αγνότητα, την ανιδιοτέλεια, δεν είναι είναι δυνατόν να την πετύχουμε αν δεν προχωρήσουμε με απόφαση ανάστασης.  
Read More »
To Αγιονήσι της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε από αναστάσιμη χαρά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) To Αγιονήσι της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε από αναστάσιμη χαρά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (16-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (17-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (18-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (19-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (20-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (21-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

«Θεατρικό Σεμινάριο με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Θέατρο «Αρλεκίνος» στην Ηγουμενίτσα, 14 & 15 Απριλίου»

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018Η Θεατρική Σκηνή Αρλεκίνος υποδέχεται με μεγάλη χαρά την υπέροχη ηθοποιό Ελισάβετ Κωνσταντινίδου η οποία θα διδάξει στο σεμινάριο θεάτρου το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου.

Η ηθοποιός που όλοι αγαπήσαμε θα είναι κοντά μας για να μας εμπνεύσει με την εκρηκτική της προσωπικότητα και την μεγάλη της εμπειρία από το θέατρο και την τηλεόραση. Με το μοναδικό της ταλέντο και την αμεσότητα στο λόγο που τη διακρίνει, θα μας δείξει δρόμους και τεχνικές για να επικοινωνούμε με την Τέχνη του Θεάτρου.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία, όπως άλλωστε και σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές. Την γνωρίσαμε όμως καλύτερα και την απολαύσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς της ρόλους σε σειρές όπως: «Για πάντα φίλες», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», «Safe Sex TV Stories», «Οι μάγισσες της Σμύρνης» και φυσικά τη λατρέψαμε «Στο Παρά 5» .

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Θεατρικής Σκηνής «Αρλεκίνος», Κουγκίου-Κιάφας 22, Ηγ/τσα.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο 14 Απριλίου 18:00-20:00 και Κυριακή 15 Απριλίου 11:00-13:00

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 6979575599 κα Φωτεινή Χριστάκη, καλλιτεχνική δ/ντρια


Read More »
«Θεατρικό Σεμινάριο με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Θέατρο «Αρλεκίνος» στην Ηγουμενίτσα, 14 & 15 Απριλίου» «Θεατρικό Σεμινάριο με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Θέατρο «Αρλεκίνος» στην Ηγουμενίτσα, 14 & 15 Απριλίου» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ημερίδα για την μέθοδο Μοντεσσόρι

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Μεγάλο γεγονός για την πόλη μας η διοργάνωση της ημερίδας για την μέθοδο Μοντεσσόρι που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Πάνθεον, το Σάββατο στις 18:00. 

Μια υψηλή προσωπικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο θα βρεθεί στην πόλη μας, η κ.Ζαφρανά και θα μιλήσει για τον εγκέφαλο των παιδιών και το πώς μαθαίνουν. 

Είναι από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησαν για το πώς μπορείς να μετατρέψεις τον παιδικό εγκέφαλο σε ένα ενήλικα πολύ χρήσιμο για την κοινωνία. 

Γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο θα βρεθούν το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ημερίδα για την μέθοδο Μοντεσσόρι Ηγουμενίτσα: Σήμερα η ημερίδα για την μέθοδο Μοντεσσόρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Εξόρμηση στον Γράμμο για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας το διήμερο 14-15 Απριλίου θα εξορμήσει στο 4ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδος, στο επιβλητικό και εντυπωσιακό Γράμμο (2.521 μ). Ένα βουνό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σε όλο της το μεγαλείο, ένα βουνό με νωπό το ιστορικό του αποτύπωμα.

Η προσέγγιση των κορυφών του Γράμμου αποτελεί λαχτάρα για πολλούς περιπατητές και ιστορικούς. Η διάσχιση της χιονισμένης κορυφογραμμής αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για τους επίδοξους ορειβάτες. Η κατάκτηση δε της κορυφής υπό χειμερινές συνθήκες (Τσούκα Πέτσικ, 2.521 μ), είναι ένας ιδιαίτερα ευσεβής πόθος για αυτούς !!!

Στον ορεινό όγκο του Γράμμου η φύση υπήρξε γενναιόδωρη χαρίζοντάς μας εντυπωσιακά και και ελκυστικά τοπία ανυπέρβλητου φυσικού κάλλους, με αλπικές λίμνες, καταρράκτες οι οποίοι σχηματίζονται από τα χιόνια που λιώνουν, αλπικά οροπέδια, εκπληκτική πανοραμική θέα 360 μοιρών, άφθονα γάργαρα νερά, που σαν ασημένιες τρεχούμενες φλέβες στολίζουν τις ρεματιές του.

Τα διάσπαρτα απομονωμένα γραφικά χωριά του Γράμμου είναι χτισμένα σαν αετοφωλιές ανάμεσα στις πλαγιές του, τα οποία δέχονται επισκέψεις από διάφορους εκδρομείς. Ψηλότερα και σε υψόμετρο 2.355 μ. δεσπόζει η δρακόλιμνη "Γκιστόβα" , η οποία αποτελεί πόλο έλξης για αυτούς. Πρόκειται για την υψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδος, ακριβώς στην κορυφογραμμή στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η ύπαρξή της σε τόσο μεγάλο υψόμετρο είναι ένα φαινόμενο σπάνιο, πολύ συναρπαστικό, και αποτελεί μια γοητευτική και συνάμα συναρπαστική πρόκληση για κάθε φυσιολάτρη. Εδώ είναι το φυσικό περιβάλλον του αλπικού τρίτωνα, ενός συμπαθούς και όμορφου αμφίβιου τετράποδου, το οποίο μοιάζει με μικρό δράκο, αποτελεί είδος προς εξαφάνιση και συγκαταλέγεται στα προστατευόμενα είδη.

Χαμηλότερα στα 1.730 μ., στη σκιά της κορυφής Επάνω Αρένας, κρυμμένες μέσα σε δάση οξιάς βρίσκονται οι λίμνες Αρένες / Μουτσάλια. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα δύο μικρών αλπικών λιμνών βάθους μόλις 1m περίπου, οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα ρυάκι μικρού μήκους και αποτελούν ένα από τα ομορφότερα ορεινά υδάτινα οικοσυστήματα της χώρας μας.

Το γεωγραφικό ανάγλυφο και η ποικιλία των πετρωμάτων (όπως ο ασβεστόλιθος), σε συνδυασμό με τα άφθονα νερά δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για το σχηματισμό πολλών οικοτόπων, που συντηρούν μεγάλη βιοποικιλία.

Βασικές Πληροφορίες Εκδρομής:

➢ Επικεφαλής: Κώστας Αθανασίου

➢ Προορισμός: Ξενοδοχείο "Αγριολούλουδο" στο χωριό Πληκάτι

➢ Αναχώρηση: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 στις 16:45 με λεωφορείο από το Πάνθεον

Στοιχεία πορειών:

➢ Α΄ πορεία:
Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο (κορυφή Κουκούλι) (1.943 μ) και επιστροφή
απόσταση: 6,5 km ,
Υ.Δ.: 663 μ,
Β.Δ.: 1+ (5 με χιόνι)
ώρες πορείας: 4
αρχηγός: Μαρία Βέλλη

➢ Β΄ πορεία:
Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο - Μαύρη Πέτρα (2.434 μ) & επιστροφή
απόσταση: 12,7 κμ ,
Υ.Δ.: 1.140 μ
Β.Δ.: 2+ (6 με χιόνι)
ώρες πορείας: 8
αρχηγός: Άρης Κέρος
(Σημείωση: Απαιτητική πορεία, αφορά γρήγορους ορειβάτες, με αντοχές, και εμπειρία σε χιόνια )

➢ Γ΄ πορεία: Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο - Μαύρη Πέτρα - Τσούκα Πέτσικ (κορυφή Γράμμου 2.521 μ) - Περήφανο (2.444) - Σκάλα - Μελούρα - Κοιλάδα Γοργοπόταμου - Αγριολούλουδο

απόσταση: 16,3 κμ ,
Υ.Δ.: 1.300 μ ,
Β.Δ.: 3
(7 με χιόνια)
ώρες πορείας: 10,

Οι συμμετέχοντες στην Γ΄ πορεία δύναται να παρακάμψουν λίγο πριν την Τσούκα Πέτσικ, προς την ΒΑ κορυφογραμμή του Γράμμου έως τη Δρακόλιμνη Γκιστόβα και επιστροφή. Η επιπλέον απόσταση είναι : 2,75 κμ Χ 2 (επιστροφή) = 5,5 km και επιπλέον Υ.Δ. + 345 μ. Θα πραγματοποιηθεί στην κρίση του αρχηγού και τη ομοφωνία όλων των συμμετεχόντων. Δηλ. η παραλλαγμένη Γ΄πορεία εάν γίνει θα είναι ως εξής:

➢ Γ΄ πορεία (παραλλαγμένη): Αγριολούλουδο - Παλαιό Φυλάκιο - Μαύρη Πέτρα - Τσούκα Πέτσικ (κορυφή Γράμμου 2.521 μ) - παράκαμψη έως την Γκιστόβα και επιστροφή προς Περήφανο (2.444) - Σκάλα - Μελούρα - Κοιλάδα Γοργοπόταμου - Αγριολούλουδο
Απόσταση: 16,3 + 5,5 = 21,8 κμ
Υ.Δ.: 1.300 μ. + 345 μ = 1.645 μ ,
Β.Δ.: 3+ (7+ με χιόνια)
ώρες πορείας: 12 ,5

Σημείωση: Ιδιαίτερα απαιτητική πορεία και ακόμη περισσότερο η παραλλαγμένη. Αφορά αποκλειστικά και μόνο επίλεκτους, με πολύ υψηλές αντοχές, γρήγορο ρυθμό και μεγάλη εμπειρία σε χιόνια. Απαραίτητα κραμπόν / πιολέ και κράνος

αρχηγός: Κώστας Αθανασίου

Σημείωση: Οι ώρες πορείας είναι εκτιμώμενες δίχως τα διαλείμματα, δίχως απρόοπτα και αστάθμητους παράγοντες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Συμμετεχόντων στην πορεία Γ΄
➢ 06:15: Εγερτήριο
➢ 06:30 ~ 6:45 : Πρωινό
➢ 06:45 (χαράματα): Αναχώρηση

Συμμετεχόντων στις πορεία Β΄ και Α΄:
➢ 07:15 : Εγερτήριο
➢ 07:30 ~ 07:45 : Πρωινό
➢ 07:45: Αναχώρηση.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

➢ κινητό τηλέφωνο,
➢ ορειβατικά μποτάκια (αδιάβροχα και με σόλα σε καλή κατάσταση)
➢ κραμπόν, πιολέ & κράνος (στην πορεία Γ΄) ,
➢ αδιάβροχα και αντιανεμικά ρούχα και γάντια,
➢ μπατόν,
➢ γκέτες
➢ νερό 2 λιτ, (3 λτ στη Γ΄)
➢ ελαφρύ κολατσιό υδατανθράκων,
➢ γυαλιά ηλίου
➢ καπέλο
➢ αντηλιακό
➢ σκούφος
➢ φακός
➢ ισοθερμική αλουμινοκουβέρτα
➢ σφυρίχτρα,
➢ αναπτήρας / σπίρτα ,
➢ μικρό φαρμακείο
➢ εφεδρικός στεγανοποιημένος ρουχισμός στο σάκο, κατάλληλος για την εποχή
➢ εφεδρική αλλαξιά ρούχων στο ξενοδοχείο ή στο λεωφορείο


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:

➢ Κυριακή, 1η Απρίλη:
Τηλεφωνικώς μετά τις 5:00 το απόγευμα στο κινητό 6909 266 296

➢ Δευτέρα 2/4 και Τρίτη Απρίλη 3/4
στο γραφείο του Ε.Ο.Σ.Η. στην παλιά μαθητική εστία, 2ος
όροφος. αριστερή πτέρυγα, ώρες 19.00-21.00, τηλ. 2665 400 802
κιν: 6909 266 296

Σημείωση: Οι θέσεις είναι περιορισμένες (λεωφορείο 22 θέσεων).

• Η συμμετοχή στην πορεία με αθλητικά παπούτσια δεν επιτρέπεται

• Οι τηλεφωνικές δηλώσεις συμμετοχών ισχύουν μόνο από μακρινές αποστάσεις (εκτός Ν. Θεσπρωτίας) και εξασφαλίζονται μόνο με την κατάθεση του αντίτιμου της συμμετοχής την επόμενη ημέρα.

• Ο κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει εξαρχής εάν επιθυμεί να κοιμηθεί στο καταφύγιο του ξενοδοχείου ή στα σπιτάκια. Όσοι προτιμήσουν τα σπιτάκια, θα ενημερωθούν σε ποιό ακριβώς από τα οχτώ (8) σπιτάκια θα κοιμηθούν και σε ποιά κλίνη.

• Στις ακυρώσεις δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής, παρά μόνο εάν βρεθεί αντικαταστάτης.

• Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να ματαιώσουν ή να μην ολοκληρώσουν τις πορείες τους, εάν κατά την κρίση τους οι τοπικές συνθήκες καιρού - βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.

• Ο κάθε ενδιαφερόμενος με τη δήλωση της συμμετοχής του αποδέχεται τις αρχές και τους κανονισμούς που διέπουν τον Ε.Ο.Σ.Η.


 
Read More »
Εξόρμηση στον Γράμμο για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εξόρμηση στον Γράμμο για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018
Read More »
Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€ Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018
Πωλείται σύγχρονο πλυντήριο και περιποίησης αυτοκινήτων, στο 2ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2665028975 Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018Το οικόπεδο 1 βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Έχει εμβαδόν Ε= 2.278,33 τμ. Βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς έχει πανοραμική θέα προς το χωριό και προς την θάλασσα. 
Το οικόπεδο 2 με εμβαδόν Ε=721,75 τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Αποτελεί από μόνο του ένα οικοδομικό τετράγωνο. Περιμετρικά περιβάλλεται από δρόμους . Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 3 με εμβαδόν Ε= 884,28τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Στις τρεί πλευρές του έχει πρόσωπο σε δρόμους. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 4 έχει εμβαδόν Ε=4.000,00τμ. Είναι εκτός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στην θέση ΔΕΗ και η απόσταση του από την κοντινή παραλία λουομένων είναι 200,00μ με τα πόδια. 
Τηλ. Επικοινωνίας : 6947 57 60 59 κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


Read More »
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018


Επιχείρηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη, για τις ανάγκες του εστιατορίου και του beach bar.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6984490182 (κα Εύα)


 
Read More »
Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός που έκλεψε τσάντα στο λιμάνι

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τσάντα πολίτη που βρισκόταν στο χώρο των εκδοτηρίων του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος στερούνταν νόμιμων εγγράφων.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός που έκλεψε τσάντα στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός που έκλεψε τσάντα στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες