20 θέσεις εργασίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ύστερα από την 16648/13.2.2018 έγκριση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας και την υπ’ αριθ. 26/2018 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα και για τον μήνα Φεβρουάριο, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων: ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΕ 20


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, και για δέκα (10) ημέρες, ήτοι από 15-02-2018 έως 24-02-2018.Read More »
20 θέσεις εργασίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας 20 θέσεις εργασίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού, που καλύπτει και τις γειτονικές περιοχές. Πέρα από την καθιερωμένη κοπή αγιοβασιλόπιτας, διανεμήθηκαν στα μέλη και στο προσωπικό του ΚΗΦΗ, που δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για τη διευκόλυνση των γερόντων, ξύλινες εικόνες του αγίου Μηνά, καθώς και αντίτυπα από εποικοδομητικό βιβλίο. 
Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) απηύθυνε σύντομες σκέψεις προς τους ηλικιωμένους, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να ενδιαφερόμαστε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που είναι κομμάτι από τον εαυτό μας και στα γόνατά τους έχουμε κλάψει ή έχουμε χαρεί. Να σημειωθεί ότι στην προοπτική της Αγίας Γραφής, καθώς και στους χαριτωμένους βίους των αγίων μας, η γεροντική ηλικία επαινείται και τιμάται και θεωρείται στεφάνι καυχήσεως και δόξας. 
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει διόλου ότι παραβλέπεται το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το «γήρας είναι όντως δεινόν», διότι «ουκ έρχεται μόνον». Και επίσης ότι «αι ημέραι των ετών ημών εν αυτοίς εβδομήκοντα έτη, εάν δε εν δυναστείαις, ογδοήκοντα έτη και το πλείον αυτών κόπος και πόνος…» .
Εν τούτοις η Εκκλησία μας θεωρεί τα γηρατειά την πιο σπουδαία ηλικία! 
Γιατί οι γέροντες είναι φορείς της παραδόσεως, των αξιών της ζωής, των ηθών και εθίμων, που τα παραδίδουν από γενεά σε γενεά. 
Εξ άλλου αναγνωρίζουμε ότι με τους δικούς τους μόχθους, θυσίες και στερήσεις, δάκρυα και στεναγμούς, εμείς ανδρωθήκαμε, αποκατασταθήκαμε και αναδειχθήκαμε σε όλα τα επίπεδα. 
Και εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, τοποθετούμε τα στεφάνια μας στις δικές τους λευκασμένες κεφαλές…

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης


Read More »
H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού H ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας κοντά στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του χωριού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Θέσεις εργασίας 8 εργατών καθαριότητας στο δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινωνει την πρόσληψη με επιλογή οκτώ (08) ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας , για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

8 Εργάτες/εργάτριες Καθαριότητας – Συνοδοί Απορριμματοφόρων ΥΕ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ, ΔΟΥ.,ΑΜΚΑ, αριθμ. Μητρώου ΙΚΑ.

2. φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

3.Υπεύθυνη δήλωση: – ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07. – ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 και ότι το κρίσιμο 12μηνο έχουν ή δεν έχουν απασχοληθεί σε Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 και αν ναι , σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους στο φορέα αυτόν.


Read More »
Θέσεις εργασίας 8 εργατών καθαριότητας στο δήμο Ηγουμενίτσας Θέσεις εργασίας 8 εργατών καθαριότητας στο δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Βασιλική Νταντά με την ορχήστρα της, Live στο NV Stage το Σάββατο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Βασιλική Νταντά με την ορχήστρα της, Live στο NV Stage το Σάββατο Ηγουμενίτσα: Η Βασιλική Νταντά με την ορχήστρα της, Live στο NV Stage το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Ο απολογισμός της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν Θεσπρωτίας την Τρίτη 13 Φλεβάρη , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο στην Ηγουμενίτσα.

Στην Γ.Σ. παρευρέθηκε πλήθος συναδέλφων καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μ. Γκίκας και Κ. Τσουμάνης, αντιπροσωπεία από τα Δ.Σ. των συνταξιουχικών οργανώσεων των Δ.Υ. και ΙΚΑ με επικεφαλής τους προέδρους τους, ο πρόεδρος του ΚΑΠΥ Ηγ/τσας καθώς και από το Δ.Σ. της ΠΟΣ ΟΑΕΕ ο Νίκος Βασιλείου. Στην Γ.Σ. έγινε ο απολογισμός του Δ.Σ. από τον πρόεδρο Τάκη Πετσίνη και δόθηκε ό λόγος στους παρευρισκόμενους, μέλη της Ένωσης μας και φιλοξενούμενους.

Κατά την εκδήλωση κόπηκε και η πίτα για το 2018.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια η ζωή γίνεται όλο και πιο δύσκολη για μας τους συνταξιούχους. Έχουν καταργηθεί 2 συντάξεις τον χρόνο η 13η και η 14η . Έχει μειωθεί το αφορολόγητο, το δε ΕΚΑΣ μειώνεται με στόχο την κατάργηση του. Από το 2019 με βάση και τον νόμο Κατρούγκαλου θα μειωθούν οι συντάξεις μας κατά 30% περίπου και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις τσέπες μας ακόμα λιγότερα χρήματα. Σε ορισμένους από εμάς θα μπει ακόμα θέμα επιβίωσης αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα , αυτοί οι νόμοι. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να τους εμποδίσουμε. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας , να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η Ένωση μας την χρονιά που πέρασε έκανε θετικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση:
Στις εκλογές που γίνανε ψηφίσαμε πολύ περισσότεροι. Έγινε κινητοποίηση να γραφούν νέα μέλη, να έλθουν να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν 140 συνάδελφοι και να βγάλουμε για την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας 3 αντιπροσώπους από 2 που είχαμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε για να εγγραφούν και να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι συνάδελφοι στην Ένωση μας .
Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και σε συνεργασία με το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ οργανώθηκε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας . Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Παντελής Τάτσης και πρόεδρος της ομοσπονδίας του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης
Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών στην συνέχεια επισκεφθήκαν τα γραφεία του Συλλόγου μας όπου είχαν σύντομη κουβέντα με το Δ.Σ. και τους προσφέραμε δώρα του τόπου μας.
Η Ένωση μας συμμετείχε στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που οργάνωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας πήρε μέρος στην σύσκεψη που έγινε στο Αγρίνιο με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της Πανηπειρώτικης κινητοποίησης που έγινε στα Ιωάννινα στις 06/10/2017 στην οποία συμμετείχαμε από κοινού με το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Συμμετείχαμε στην σύσκεψη των Δ.Σ. στην Άρτα στις 08/11/2017 που έγινε από την ΣΕΑ με σκοπό την προετοιμασία της Πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα και την δράση μας για το προβλήματα Υγείας.
Οργανώσαμε συνάντηση στις 13/11/2017 με τον Σύλλογο συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ στο Δημαρχείο. Στην συνάντηση αυτή αποφασίσαμε να συντονίσουμε την δράση μας μέσα στα πλαίσια τη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) συνταξιούχων όπου συμμετέχουν οι αντίστοιχες πανελλαδικές μας ομοσπονδίες που αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ των κλάδων.
Στις 28/11/17 οργανώσαμε από κοινού οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα θέματα υγείας στον νομό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε αρκετό κόσμο. Ωστόσο έγινε καλή κουβέντα ,αναδείχθηκαν τα προβλήματα που πήραμε θάρρος για παραπέρα δράση. Σε αυτή την σύσκεψη αποφασίσαμε να συμμετέχουμε από κοινού στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα στις 15/12/2017. Στο οποίο και συμμετείχαμε με ένα λεωφορείο από την Θεσπρωτία.
Η Ένωση μας εκτός από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φρόντισε και για την ψυχαγωγία μας . Οργάνωσε 3-μερη εκδρομή σε Σέρρες και γύρω περιοχή.
Βοήθησε δε αναξιοπαθούντες συναδέλφους με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που έχει.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε αποκτήσει στα γραφεία μας στην Ηγουμενίτσα computer και σύνδεση με το internet. Προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας, που μας έχει παραχωρήσει και τα γραφεία. Είναι στην διάθεση όλων των συναδέλφων που θέλουν να κάνουν χρήση. Όπως μπορούν να μας δώσουν το email τους για να τους ενημερώνουμε σχετικά.
Με προσφορές χρωμάτων από συνάδελφους και εργατικά από τον Δήμο φρεσκάραμε την πρόσοψη του παλιού Δημαρχείου που στεγάζεται η Ένωση μας και το ΚΑΠΗ.
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι πρόσφατα στις 2/01/2018 εγκαινιάσαμε και τα γραφεία μας στο Φιλιάτι, προσφορά του Δήμου. Στα εγκαίνια κόψαμε και την πίτα με συμμετοχή αρκετών συναδέλφων.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόψαμε και στην Παραμυθιά με πλήθος κόσμου στα γραφεία του ΦΟΠ στις 30/01/2018.
Κάναμε ξεχωριστές εκδηλώσεις επειδή θέλαμε να απευθυνθούμε σε περισσότερους συναδέλφους γιατί ξέρουμε ότι δύσκολα μετακινείται ο κόσμος σήμερα. Δηλαδή «Πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό αντί να πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών δείχνει ότι πράξαμε σωστά. Θα συνεχίσουμε έτσι με συσκέψεις κατά τόπους ελπίζουμε από κοινού και με τους Δ.Υ. και το ΙΚΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα όπως τονίσαμε στην αρχή. Η κυβέρνηση λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το διαφημίζει . Για μας έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει και αναπλήρωση των απωλειών που χάσαμε από την εφαρμογή τους π.χ. να έλθουν οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδο , να δοθούν πάλι οι συντάξεις που μας κλέψανε η 13η και η 14η. Να έλθει το αφορολόγητο στα 12.000 όπως ήταν πριν. Έλα όμως που από το 2019 μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου που ψαλιδίζει τις συντάξεις κατά 30% και καταργεί το ΕΚΑΣ. Το δε αφορολόγητο θα κατέβει κάτω από τις 6.000 και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο 2018. Για μας δεν μπορεί να ισχύει το « ο γέγονε , γέγονε» , να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι τα δικά μας χρήματα που με χίλιες δυσκολίες τα βγάζαμε από το συρτάρι μας για να έχουμε ασφάλιση και παροχές στην υγεία ,για τα γηρατειά μας. Για αυτό και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Για αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, να ενημερωνόμαστε τακτικά από την ΠΟΣ. Η ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. εκδίδει εφημερίδα , έχει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο . Να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Να γράψουμε νέα μέλη στην Ένωση μας. Να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική, να αγωνισθούμε μαζί με τις άλλες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ και Δημοσίων Υπαλλήλων στα πλαίσια της Πανελλαδικής ΣΕΑ.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τάκης Πετσίνης


Read More »
Ο απολογισμός της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας Ο απολογισμός της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Τακτικών Μελών για το Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του που εμπλέκονται στην υλοποίηση των προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» με αντικείμενο αναλόγως των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν από τους δικαιούχους, για την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκήρυξης του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.

Η μεγάλη τομή που εισάγει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», είναι η αποσύνδεση της υποχρέωσης λήψης δανείου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συνεπώς η λήψη δανείου από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωτική.

Επίσης, οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου οι δικαιούχοι θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια ένταξης. Με την απλούστευση της διαδικασίας της αίτησης, διευκολύνονται οι πολίτες, καθώς και μειώνεται σημαντικά η γραφειοκρατία.Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ

Οι παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν από τους ενδιαφερόμενους θα αφορούν τις εξής κατηγορίες:
1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων.
2. Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.
4. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης.
5. Αναβάθμιση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενεργεί για την διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τα Τακτικά Μέλη του κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στόχος της εκδήλωσης θα είναι η πληρέστερη πληροφόρηση και κατανόηση των απαιτήσεων του οδηγού του προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή υλοποίηση με την μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων σε αυτό.


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Τακτικών Μελών για το Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Τακτικών Μελών για το Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

ΟΑΕΔ Θεσπρωτίας: Προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα (προκήρυξη)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 478 ατόμων 9/μηνης διάρκειας και όχι πέραν της 31-12-2018 (τετράωρη
απασχόληση) για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων καθαριότητας των κτιρίων του Ο.Α.Ε.Δ. εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου. 
Read More »
ΟΑΕΔ Θεσπρωτίας: Προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα (προκήρυξη) ΟΑΕΔ Θεσπρωτίας: Προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα (προκήρυξη) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Βασίλης Παππάς - Ένας δικός μας άνθρωπος...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018

Είναι σημαντικό όταν βλέπουμε Θεσπρωτούς να προοδεύουν να το επισημαίνουμε και να το στηρίζουμε.
Ως εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και thespro.gr, χαιρόμαστε και θέλουμε να συγχαρούμε τον φίλο και συνεργάτη μας Βασίλη Παππά για τις συνεχείς δράσεις του για την διάδοση της Επιχειρηματικότητας και του Μάρκετινγκ.

Πρόσφατα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό σεμινάριο Marketing στο Ξενοδοχείο President στην Αθήνα όπου σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων το παρακολούθησαν.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι τακτικά συμμετέχει σε ενημερώσεις για θέματα επιχειρηματικότητας σε τοπικά σχολεία της περιοχής και βεβαίως αρθρογραφεί στην εφημερίδα μας επί σειρά ετών.

Ευχόμαστε στον φίλο Βασίλη, σύντομα να ξεπεράσει και τα στενά όρια της Ελλάδας, διότι πραγματικά το αξίζει.
Ο Βασίλης Παππάς είναι Σύμβουλος Marketing, ιδρυτής του Epixeirein.gr με έδρα την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας. Επικοινωνήστε μαζί του στο info@epixeirein.gr.Read More »
Βασίλης Παππάς - Ένας δικός μας άνθρωπος... Βασίλης Παππάς - Ένας δικός μας άνθρωπος... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις συντάξεις χηρείας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με αφορμή την αίτηση του «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων» , αφού συζήτησε το θέμα «Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας» και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου, το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 «Σύνταξη λόγω θανάτου» ,

Αποφάσισε τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα του «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων» για άρση του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας και επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών , μετά από σχετική τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν.4387/2016 «Σύνταξη λόγω θανάτου».

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δονάτος Μαρτίνης


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις συντάξεις χηρείας Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα σχετικά με τις συντάξεις χηρείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης απαγορεύεται από 15 Φεβρουαρίου 2018 έως 31 Μαΐου 2018 η αλιεία της καραβίδας (Astacus s.p.) με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του ποταμού και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου. Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, η απαγόρευση της διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2018, διότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν η αναπαραγωγική περίοδος έχει μεγαλύτερη διάρκεια.


Read More »
Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Εικόνες σοκ από την γέφυρα Κρυσταλλοπηγής Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού - Οι κατολισθήσεις «γυμνώνουν» την μια βάση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Ένα ανησυχητικό φαινόμενο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακος, το απόγευμα της Τετάρτης στην βάση της γέφυρας Κρυσταλλοπηγής Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού.

Η βάση έχει θεμελιωθεί στον λεγόμενο «λάκο Κρυσταλλοπηγής» στον οποίο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κατολίσθηση των φερτών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την θεμελίωση, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων. Αποτέλεσμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι η μία από τις δύο βάσεις να βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που εξελίσσεται η κατολίσθηση.

Για το ποσό επικίνδυνο είναι, η paramythia-online.gr απεύθυνε σχετικό ερώτημα πριν λίγο στην Εγνατία ΑΕ, επισυνάπτοντας και τις φωτογραφίες, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση.

Εκτος όμως από τον προφανή κίνδυνο, θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα φερτά υλικά καταλήγουν στο ρέμα της κοινότητας στο οποίο πρόσφατα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην Κρυσταλλοπηγή. Φωτογραφίες Παναγιώτης Τσουμέτης


 
Read More »
Εικόνες σοκ από την γέφυρα Κρυσταλλοπηγής Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού - Οι κατολισθήσεις «γυμνώνουν» την μια βάση Εικόνες σοκ από την γέφυρα Κρυσταλλοπηγής Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού - Οι κατολισθήσεις «γυμνώνουν» την μια βάση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Με χρηματοδότηση της ΕΡΤ το animation της Θεσπρωτής Έφης Παππά για την Κέρκυρα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018


Η νέα ταινία animation της Έφης Παππά που αναφέρεται στην Κέρκυρα, λαμβάνει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή της από το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της ΕΡΤ.

Η ταινία

To «Νησί που Μάγεψε η Θάλασσα» ξεκίνησε αρχικά ως πρότζεκτ με τον τίτλο «Moving Corfu», και ολοκληρώθηκε (σε πειραματική μορφή) το 2015 ως παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας και Be there! Corfu Animation Festival.

Η ταινία animation μικρού μήκους εμπνέεται από τον πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μέσα από μια περιπέτεια αυτογνωσίας.

Στη νέα της μορφή, η ταινία θα επεκτείνει την αρχική ιδέα μέσω της τεχνικής της ροτοσκόπησης (γυρίσματα με ηθοποιούς και στη συνέχεια animation). Σκηνοθέτρια η Έφη Παππά, υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, και βραβευμένη για την μικρού μήκους ταινία της My Stuffed Granny (2014).

Η ταινία με κούκλες για την ελληνική κρίση και οικογένεια βραβεύτηκε με 20 βραβεία σε και συμμετείχε σε περισσότερα από 200 διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει εργαστεί με διαφημιστικές ταινίες στις εταιρείες “La Perla”, Cartè D’Or, Mc Donalds, The Laughing Cow.Στο πλευρό της βραβευμένης Έφης Παππά βρίσκεται μια καλλιτεχνικά άρτια ομάδα αποτελούμενη από καλλιτέχνες από 4 χώρες (Ελλάδα – Μ. Βρετανία – Τσεχία – Σλοβακία): Adrian Peckitt (διευθυντή φωτογραφίας), Κατερίνα Γιαννάκου (σεναριογράφο), David Pearce (συνθέτη), Ίριδα Ζιόγκα (μοντάζ),Veronika Čačová, Zuzana Brachaczková (animation).

Τους κεντρικούς ρόλους στην ταινία animation “Το νησί που μάγεψε η θάλασσα” υποδύονται οι Χριστόδουλος Κωτσίνας, Ιλεάνα Χανδρινού, Λία Κολυτά, Αναστασία Τζιλιάνου και Αλεξάνδρα Παγιατάκη, τους οποίους συνεπικουρούν φιλικά αρκετοί Κερκυραίοι

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Ερρίκος είναι ένας όμορφος νέος Κερκυραίος και βιρτουόζος του φλερτ, παρά τη μακρόχρονη σχέση του με τη Βενετία. Όταν εκείνη του λέει ότι δεν μπορούν πλέον να είναι μαζί, έχει δύο επιλογές: να αντιμετωπίσει τους φόβους του που τον αποτρέπουν από την αφοσίωση και τη δέσμευση ή να συνεχίσει τη ζωή ενός Casanova.

Κι ενώ ο Ερρίκος τρομάζει από τα προσωπικά του διλήμματα, το νησί της Κέρκυρας θα τον τραβήξει περαιτέρω σε μια περιπέτεια και ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, χωρίς έλεος και με πολλά παράξενα ερωτήματα.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο για τον νεαρό μουσικό, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ξεφύγει από τον λαβύρινθο που ο ίδιος έχτισε.

H ταινία χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της ΕΡΤ (“ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης”) με το ποσό των 25,000 ευρώ. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Animate Corfu / Scheriaa Productions. Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται μέσα στο 2018.


 
Read More »
Με χρηματοδότηση της ΕΡΤ το animation της Θεσπρωτής Έφης Παππά για την Κέρκυρα Με χρηματοδότηση της ΕΡΤ το animation της Θεσπρωτής Έφης Παππά για την Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη - Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τόνοι λυματολάσπης από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων σωρεύονται πρόχειρα σε εκτάσεις πέριξ του εργοστασίου ενώ μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και στον Καλαμά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επεξεργασία. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις που έκανε επί τόπου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία εφιαλτική κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα.

Η λυματολάσπη συγκεντρώνεται πρόχειρα εδώ και δύο μήνες καθώς έχει λήξει η σύμβαση του είχε η ΔΕΥΑΙ για την διαχείρισή της.

Ο Δήμος Ζίτσας από τις 30 Ιανουαρίου είχε απευθύνει έγγραφο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, το οποίο έχει κοινοποιήσει στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας ενημέρωση για την διαχείριση, επεξεργασία και μεταφορά της λυματολάσπης που παράγεται από τον βιολογικό.Στο έγγραφο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Πλιάκος, δεν υπάρχει καμία απάντηση από την διοίκηση της επιχείρισης.

"Τόνιζα από το 2014 ότι η διαχείριση της λυματολάσπης είναι καλύτερη από τη μη διαχείριση και αυτό γίνεται κατανοητό σήμερα όπου έχουμε φτάσει στο μη παρέκει.. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα" τόνισε με έμφαση ο κ. Πλιάκος ζητώντας να παρέμβουν άμεσα όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επανέλαβε την πρόταση για κατασκευή δεύτερου βιολογικού στο λεκανοπέδιο, στα διοικητικά όρια του δήμου του, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να δοθεί οριστική λύση. Ζήτησε μάλιστα την στήριξη όλων των αρχών του νομού και των βουλευτών προκειμένου η πρόταση αυτή να υλοποιηθεί.Read More »
Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη - Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη - Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες