Έκαψαν το τζιπ του Γιαννιώτη επιχειρηματία Β. Χήτου στη Γλυφάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016Θύμα επίθεσης, για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, έπεσε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του μεταλλικού νερού.

Πρόκειται για όχημα που ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία της εταιρείας «Ζαγόρι» Βασίλη Χήτο.Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το πολυτελές μαύρο τζιπ, μάρκας Range Rover, τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από εμπρηστική επίθεση.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από κατοικία στη Γλυφάδα και υπέστη εκτεταμένες υλικές φθορές.

Το τζιπ ερευνάται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής. 


Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο δεν βρέθηκαν γκαζάκια.
 
Read More »
Έκαψαν το τζιπ του Γιαννιώτη επιχειρηματία Β. Χήτου στη Γλυφάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Έκαψαν το τζιπ του Γιαννιώτη επιχειρηματία Β. Χήτου στη Γλυφάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα !
Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την απλήρωτη εργασία.

Οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας (‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’) παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ένα από τα πολλά προγράμματα των δήμων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ , που έχουν κάνει την απλήρωτη εργασία και την καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων για μήνες, ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Αντίστοιχα, καθυστέρηση δεδουλευμένων υπάρχει και στην Παραμυθιά (‘βοήθεια στο σπίτι’, ΚΔΑΠ) αλλά και στο νομό συνολικά, με τους δήμους να παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στην προώθηση αυτής της πολιτικής και στον εμπαιγμό των εργαζομένων.

Άλλο ένα σημαντικό χτύπημα στις κατακτήσεις επιχειρείται και στις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες Ηγουμενίτσας, όπου προσπαθούν να περικόψουν ένα μήνα από κάθε 10 μήνες σύμβασης ! Εκεί ο δήμος μάλιστα επικαλείται απόφαση Κουρουμπλή με στόχο ο Ιούνιος να μείνει απλήρωτος.

Να μην τους περάσει

Οι καθαρίστριες, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα προγράμματα και σε όλους τους χώρους εργασίας. Από τον Σεπτέμβριο πέρυσι έως το Δεκέμβρη ήταν απλήρωτες και έπειτα από απεργία, ό αγώνας τους νίκησε και τα δεδουλευμένα πληρώθηκαν. Η μάχη όμως συνεχίζεται καθώς το μαύρο μπλοκ συνέχισε την επίθεσή του τιμωρώντας τις καθαρίστριες μέσω … ΟΑΕΔ. (Πρόστημο 500€, γιατί δεν διέκοψαν οι ίδιες επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ)

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν την επίθεση αν δεν τους σταματήσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Η επίθεση του Κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, στοχεύει στο να μείνει καμία κατάκτηση όρθια. Να οργανωθούμε λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι και να αντισταθούμε σε όλους τους χώρους και σε όλα τα προγράμματα για να την ανατρέψουμε.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλει την απλήρωτη εργασία και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.
 • Να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα
 • Να μην κοπεί κανένα μηνιάτικο
 • ΚΑΤΩ η αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ 
 
Read More »
Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πίνδου για 15 (;) ημέρες

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν επί της οδού Πίνδου, στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» θα διακοπεί η κυκλοφορία από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στο εν λόγω τμήμα τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πίνδου για 15 (;) ημέρες Ηγουμενίτσα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πίνδου για 15 (;) ημέρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Τους λόγους για τους οποίους για πρώτη φορά εξαιρέθηκαν τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ζητεί να πληροφορηθεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

(Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης)

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση τέκνων πολυμελών οικογενειών από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για την εισαγωγή σε σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας»

Με το Προεδρικό Διάταγμα Υπ. Αριθμ. 44 (ΦΕΚ 68/Α/19-4-2016) σχετικά με τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εξαιρούνται τα τέκνα πολυμελών (τρίτεκνων και πολύτεκνων) οικογενειών από τις Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων του άρθρου 3 για τις οποίες προβλέπεται ποσόστωση επί του συνολικού αριθμού εισακτέων.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), είναι η πρώτη φορά που παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών εξαιρούνται από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων ενός Σώματος Ασφαλείας. Επίσης η απόφαση αυτή δε συνάδει με το πλαίσιο αυξημένης κοινωνικής προστασίας που η ελληνική Πολιτεία παρέχει στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, κυρίως μέσω του ν. 3454/2006 και του ν. 2643/1998, ούτε ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των πρόσφατων ασφαλιστικών και φορολογικών ρυθμίσεων δια των οποίων οι οικογένειες αυτές αναγνωρίζονται ως ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιο(ους) λόγο(ους) εξαιρέθηκαν τα τέκνα πολυμελών οικογενειών από τις Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων προς εισαγωγή στις Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,

- Εάν και πότε προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την αναίρεση της εν λόγω απόφασης.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΒΙΟΠΑΘΕ, ύψους 100.000€, από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία κατα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας, (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.ΑΕ) με το ποσό των 20.104,75 ΕΥΡΩ και την αγορά 685 νέων μετοχών.

Tο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξανόμενο ανέρχεται πλέον στο συνολικό ποσό του 1.358.875,65€ διαιρούμενο σε 49.709 ονομαστικές μετοχές αξίας 29,35 € η κάθε μία. 
 
Η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει ως εξής:
1.-ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: Εισφορά σε χρήμα 20.104,75 ευρώ Μετοχές 685,
2.- ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Εισφορά σε χρήμα 79.978,75 Μετοχές 2.725
3.-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εισφορά σε χρήμα 0,00 Μετοχές 0.
ΣΥΝΟΛΑ: ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ 100.083,50 ΜΕΤΟΧΕΣ 3.410

Τα νέα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Read More »
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΒΙΟΠΑΘΕ, ύψους 100.000€, από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΒΙΟΠΑΘΕ, ύψους 100.000€, από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης από σπίτι

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε προχθές (24-05-2016) το μεσημέρι στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 26χρονου ημεδαπού Ρομά.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το μεσημέρι της (24-05-2016) στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, ο 26χρονος απασχόλησε 75χρονη ημεδαπή ως πλανόδιος πωλητής ειδών μαναβικής και αφού εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι της, αφαίρεσε από το πορτοφόλι της χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Την αντίθεση της για την κυοφορούμενη κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων των προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ. των δημοσίων συμβάσεων στο περιφερειακό τύπο, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών που τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου στο θέμα αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών έχει ως εξής:

«Νομοσχέδιο - ταφόπλακα στον περιφερειακό Τύπο ετοιμάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Πράγματι: Όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο 61 του νομοσχεδίου περί Δημοσίων Συμβάσεων, οι επί δεκαετίες προβλεπόμενες ως υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των σχετικών προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ. των δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό Τύπο καταργούνται, αντικαθιστάμενες από αναρτήσεις (!) στο ΚΗΜΔΗΣ και στις ιστοσελίδες των φορέων, εφόσον διαθέτουν (!), με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσο και για την κοινωνικά αναγκαία βιωσιμότητα των 200 και πλέον περιφερειακών ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων που εντάσσονται σήμερα στον Ν.3548/2007.

Κι αυτό, παρ' ότι η κατάργηση των δημοσιεύσεων στις περιφερειακές -εβδομαδιαίες και ημερήσιες - εφημερίδες, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ούτε κοινοτική οδηγία, αλλά ούτε και θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Και παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι η κατάργηση των δημοσιεύσεων αυτών στις εφημερίδες, από τη μια θα πλήξει τη διαφάνεια (που συχνά πυκνά επικαλούνται οι ταγοί αυτού του «έρημου» τόπου) και από την άλλη θα σημάνει πρωτίστως την οριστική εξόντωση ενός ζωτικού κλάδου ενημέρωσης με ταυτόχρονο κλείσιμο επιχειρήσεων που αγωνίζονται καθημερινά υπέρ των τοπικών κοινωνιών, γεγονός που θα σημάνει και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ελληνική Περιφέρεια.

Προκαλεί μεγάλη έκπληξη και ανησυχία η προχειρότητα λήψης παρόμοιων αποφάσεων που τραυματίζουν καίρια την επιβίωση ενός πολύτιμου και κρίσιμου τομέα επικοινωνίας της χώρας: του περιφερειακού τύπου, από μία κοινοβουλευτική κυβέρνηση. Η τυχόν επιμονή μέχρι τέλους σε παρόμοιες αποφάσεις, θα είναι ένα ασυγχώρητο ολίσθημα με σοβαρές παρενέργειες για την ελληνική κοινωνία, την ελεύθερη πληροφόρηση και τη Δημοκρατία».

Το Δ.Σ. της Ένωσης 
τ. Βουλευτών - Ευρωβουλευτών
Read More »
Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Η Αγγελική Μητσέλου διασκευάζει Peggy Lee (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016
  


H 17χρονη Αγγελική Μητσέλου, άριστη μαθήτρια της Β΄λυκειου και αθλήτρια του βόλεϋ στον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ηγουμενίτσα.

Εδώ και δέκα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα κλασικής μουσικής και φωνητικής, στο ωδείο του Γιώργου Ντάλλα και τον τελευταίο χρόνο συνεχίζει στο ΙΟΝΝΙΝΑ SCOOL MUSIC, στο οποίο σπουδάζει φωνητική με ειδίκευση στην ΜΠΛΟΥΖ και την ΤΖΑΖ.

Συμμετέχει σε τοπικά γκρουπ ροκ και τζαζ συγκροτήματα και τελευταία τραγουδάει στο ANGIE & THE JAZZ DANIELS, συγκρότημα με μουσικούς από Πάργα και Ιωάννινα. 

 


Το πρώτο της τραγούδι, ονομάζεται "Αν ήταν όνειρο" και οι στίχοι και η μουσική έχουν γραφτεί από ένα ακόμα παιδί της πόλης της Ηγουμενίτσας, τον Σάκη Λέκκα.

Η παραγωγή και η ενορχήστρωση έχει γίνει στην Ηγουμενίτσα στο στούντιο F Dynamic
Video, montaz - Απόστολος Δήμος 


Read More »
Η Αγγελική Μητσέλου διασκευάζει Peggy Lee (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Αγγελική Μητσέλου διασκευάζει Peggy Lee (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

112.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλιατών διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3669/2008 για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου:

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 Προϋπολογισμού: εκατόν δώδεκα χιλιάδων ευρώ (112.000,00 €) με Φ.Π.Α 23%.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 21/6/2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Φιλιατών Νομού Θεσπρωτίας (Ελ. Βενιζέλου 8 Φιλιάτες).

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) Χωματουργικά, β) Τεχνικά έργα, γ) Οδοστρωσία & δ) Ασφαλτικά, ποσού 89.903,15 € (χωρίς τα κονδύλια της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α.).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην A1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου, στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

4. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.


Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.822,00 € και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα του Δήμου (Ελ. Βενιζέλου 8) στους Φιλιάτες Ν. Θεσπρωτίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις 16/6/2016 ημέρα Πέμπτη.

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2664360165, FAX επικοινωνίας 2664022989, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα Άρτεμις Ταφέκη.
Read More »
112.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 112.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Και μαθηματικά στη Β' Εθνική ο Θεσπρωτός

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Ο Θεσπρωτός νικώντας πρώτα τον δυνατό αέρα, κέρδισε και την πολύ καλή ομάδα των Ελπίδων Ιωαννίνων με σκορ 4-1 .
 
Σκόρερ οι Ντόκου Κωνσταντίνα με κεφαλιά,η Ντόκου Κατερίνα με απευθείας φάουλ,η Γεωργίου Τατιάνα και Σταύρου Άννα-Μαρία με σουτ, και για την ομάδα των Ιωαννίνων η Λισγάρα με πλασέ είχε μειώσει σε 3-1.

Μετά και τα προχθεσινά αποτελέσματα, η γυναικία ομάδα του Θεσπρωτού, εξασφάλισε και με μαθηματική ακρίβεια την άνοδο του στην Β εθνική έχοντας διαφορά 7 βαθμών, ενώ έχουν απομείνει 2 αγωνιστικές στις οποίες θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο.
Read More »
Και μαθηματικά στη Β' Εθνική ο Θεσπρωτός Και μαθηματικά στη Β' Εθνική ο Θεσπρωτός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Έτοιμες να δεχθούν μαθητές, μετά από 5 χρόνια, οι κατασκηνώσεις Σαγιάδας στη Θεσπρωτία.

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

 
 
Προχωρούν οι εργασίες (καθαριότητα εξωτερικών χώρων, συντήρηση κατασκευών κ.λπ.) στις κατασκηνώσεις Σαγιάδας, που μετά από 5 χρόνια θα δεχθούν, το φετινό καλοκαίρι, παιδιά. 
 
Πρόκειται για κατασκηνώσεις, από τις οποίες στο παρελθόν πέρασαν χιλιάδες παιδιά και έχουν ζήσει μέσα σ' ένα όμορφο και συναρπαστικό περιβάλλον, δίπλα στη θάλασσα. 
 
Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ’50 για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών άπορων παιδιών. 
 
Ο σημερινός τρόπος ζωής στα αστικά κέντρα, και όχι μόνο, για άλλους πια λόγους, καθιστά τη συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα των παιδικών κατασκηνώσεων πιο απαραίτητη κι από το σχολείο. 
 
 
Το παιδί στην κατασκήνωση: 
Ζει σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον, κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του. 
Διαπαιδαγωγείται κι εποπτεύεται από ειδικούς επιστήμονες που τους διακρίνει η αγάπη για το παιδί. 
Διατρέφεται και αθλείται σωστά και με ασφάλεια. 
Αναπτύσσει πρωτοβουλίες. 
Αναδεικνύει, καλλιεργεί και αξιοποιεί τις ικανότητές του. 
Παύει να είναι ο «ένας» το «κέντρο του κόσμου» και συνειδητοποιεί την αξία του «ΕΜΕΙΣ» και της «ΟΜΑΔΑΣ» και μαθαίνει να συνεργάζεται αρμονικά. 
Φεύγει από την απομόνωση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και κοινωνικοποιείται. 
Περνάει αξέχαστες, ευχάριστες, ασφαλείς διακοπές ανάμεσα σε συνομήλικους του. 
Φορτίζει το συναισθηματικό του κόσμο με συναισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και ομαδικότητα. 
Αποκτά αξέχαστα βιώματα. 
Η εμπειρία της κατασκήνωσης είναι ξεχωριστή για κάθε παιδί, καθώς ζει μοναδικές στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και δημιουργικότητας.
 
Read More »
Έτοιμες να δεχθούν μαθητές, μετά από 5 χρόνια, οι κατασκηνώσεις Σαγιάδας στη Θεσπρωτία. Έτοιμες να δεχθούν μαθητές, μετά από 5 χρόνια, οι κατασκηνώσεις Σαγιάδας στη Θεσπρωτία. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Η εγκληματικότητα στην ελληνοαλβανική μεθόριο χτύπησε κόκκινο - Του Πέτρου Μίντζα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ηγουμενίτσα, για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στον Νομό Θεσπρωτίας. Επανέρχομαι για μία φορά ακόμη στο καυτό πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης των χωριών του Δήμου Φιλιατών.
 
Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων χωριών της ελληνοαλαβανικής μεθορίου, εκτός από τις καθημερινές δυσκολίες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο των διαρρηκτών που τους ξαφρίζουν τις πενιχρές συντάξεις τους.
 
Τα πολλά κρούσματα διαρρήξεων στα σπίτια τους και οι κλοπές ζώων, έχουν οδηγήσει τους ηλικιωμένους ακρίτες να πλαγιάζουν -χωρίς υπερβολή- µε τα όπλα αγκαλιά και είναι πάντα -όπως λένε- έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν αν παραστεί ανάγκη.
 
Η αστυνομία είναι απούσα, δεν έχει προσωπικό να διαθέσει για την αστυνόμευση των χωριών. Και πώς να έχει, αφού οι περισσότεροι συνοριακοί που είχαν προσληφθεί για τη φύλαξη των συνόρων, έχουν μετακινηθεί στα αστικά κέντρα και φρουρούν πολιτικούς, μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοεπιχειρηματίες.
 
Οι αποδεκατισμένες τοπικές αστυνομικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν, αλλά θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να πετάξουν λευκή πετσέτα.
 
Σύμφωνα µε τα πληθυσμιακά στοιχεία των νομών της Ηπείρου και την αναλογία αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτούς, στη Θεσπρωτία, η αναλογία είναι ένας (1) αστυνομικός για περίπου 500 κατοίκους.
 
Ο θεσμός της κινητής αστυνομικής μονάδας που ήρθε και στη Θεσπρωτία, θα αναβαθμίσει μεν την εξυπηρέτηση των πολιτών στις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, αλλά δεν θα ενισχύσει εμπράκτως την προστασία των κατοίκων.
 
Δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στα δυσπρόσιτα-απομακρυσμένα χωριά μας, διότι θα περνάει από κάθε χωριό το πολύ δύο-τρεις φόρες το μήνα, διεκπεραιώνοντας κυρίως ζητήματα καθημερινού χαρακτήρα των ηλικιωμένων κατοίκων, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στα αστυνομικά τμήματα,.
 
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, για να υπάρχει δυνατότητα οργανωμένης αστυνόμευσης των απομακρυσμένων χωριών με περιπολίες όλο το 24ωρο, πρέπει να ενισχυθούν άμεσα τα τοπικά αστυνομικά τμήμα µε μετακινήσεις.
 
Είναι η μόνη λύση για να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των συντοπιτών µας.
Αλήθεια, ο τοπικοί Βουλευτές που έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι τελευταίοι εναπομείναντες υπερήλικες.
 
Τί απαντάνε;
 
Έχουν κάτι να πουν σ’ αυτούς τους απελπισμένους ακρίτες µας, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους και βγάζουν κραυγή αγωνίας. «Αμάν, κινδυνεύει η ζωή µας! Μας κατακλέβουν, κάντε κάτι».
 
Ας αναλογιστούν οι πολιτικοί ιθύνοντες του τόπου μας, τι θα γίνουν τα χωριά αυτά αν συνεχιστεί αυτή η δραματική κατάσταση. Τους προτρέπω, έστω και για λίγο να έρθουν στη θέση των ηλικιωμένων αυτών ανθρώπων, που ζουν και επιβιώνουν κάτω από αυτές τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.
 
Αυτό το φαινόμενο θα έπρεπε να έχει προβληματίσει ήδη τους Κυβερνώντες, που ενώ προεκλογικά μιλούσαν για στήριξη της Περιφέρειας, πρακτικά την απογυμνώνουν καταργώντας στο βωμό του Μνημονίου, είτε δυνάμεις ασφαλείας, είτε κρατικές Υπηρεσίες.
Θα τονίσω για πολλοστή φορά, ότι είναι αν μη τι άλλο ντροπή να αφήνουμε στο έλεος των κάθε λογής κακοποιών τους υπερήλικες συντοπίτες μας, που ζουν στην εσχατιά της πατρίδας μας.
 
Κάντε κάτι επιτέλους για να προστατέψετε τους ακρίτες μας, πριν μετατραπεί η περιοχή σε ένα απέραντο νεκροταφείο!
 
Read More »
Η εγκληματικότητα στην ελληνοαλβανική μεθόριο χτύπησε κόκκινο - Του Πέτρου Μίντζα Η εγκληματικότητα στην ελληνοαλβανική μεθόριο χτύπησε κόκκινο - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016Χθες τα αλβανικά ΜΜΕ έπαιξαν την είδηση της συλλήψεως αλβανικής σπείρας διακίνησης οπλισμού, η οποία δεν αναδείχτηκε σε καμία περίπτωση στην ορθή διάσταση τςη , σε σχέσυη με το τεράστιο πρόβλημα της αναγεννήσεως του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού πλέον και στην Ελλάδα .

Πρόκειται για την είδηση με την μορφή αστυνομικού δελτίου συμβάντων, της συλλήψεως δύο «μεταφορέων», του Αντίλ Μερσινλαρί 42 ετών και του Μπλένταρ Μουτσολάρι 32 ετών, οι οποίοι μετέφεραν βαρύ στρατιωτικού τύπου οπλισμό εντός της Ελλάδος.

Μαζί τους συνελήφθησαν και άλλα 16 άτομα, γεγονός που δύναται να αποσαφηνίσει το » βάθος» αυτής της στρατιωτικού τύπου δομής της παράνομης οργανώσεως τους .

Η αλβανική αστυνομία κατόπιν εφόδου κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει 23 εκτοξευτές αντιαρματικών RPG-7 , χειροβομβίδες, 3 μπαζούκας, 216 αντιαρματικά βλήματα, 1640 σφαίρες, ενώ ενδεχομένως μεγαλύτερος όγκος οπλισμού πιθανόν ξέφυγε ή απλά δεν πρόλαβε να παραδοθεί.

Μιλάμε για πανάκριβο και περιζήτητο στρατιωτικό οπλισμό , ο οποίος δεν αφορά ούτε ληστείες , ούτε άλλες αξιόποινες πράξεις τους ποινικού δικαίου, αλλά καθαρά και ξάστερα «στρατιωτική δράση», εντός Ελλάδος.


Σε άρθρο μας από τον Απρίλιο στο pentapostagma.gr με τίτλο (EKTAKTO: Πολεμική κινητοποίηση των Αλβανών UCKάδων στο Κοσσυφοπέδιο. Έρχεται «φωτιά» στα Βαλκάνια που απειλεί και την Ελλάδα), είχαμε αναφέρει ότι 0ι ένοπλες οργανώσεις του αποκαλούμενου Αλβανικού Εθνικού Στρατού «ΑΝΑ», στην πόλη της Μιτρόβιτσα, συγκεντρώθηκαν σε μια συνάντηση «ορόσημο» για την περιοχή μας και για την Ελλάδα με σκοπό την πολεμική κινητοποίηση των μαχητών τους.

Οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί κήρυξαν γενικό πόλεμο για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων ( Μεγάλη Αλβανία) , στα οποία συμπεριλαμβάνουν , την Ήπειρο, την Πρέβεζα την Καστοριά και την Κέρκυρα.

Πρόκειται για μια νέα γενιά «Ουτσεκάδων» η οποία έκανε την εμφάνισης της πριν μερικούς μήνες στο Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, σπέρνοντας τον πανικό στην κυβέρνηση στα Σκόπια . Σημειώνεται ότι έχουν ήδη σχηματισθεί ταξιαρχίες ολόκληρες από ένοπλους Αλβανούς εξτρεμιστές .

Ο οπλισμός ο οποίος κατασχέθηκε από την αλβανική αστυνομία και είχε προορισμό την Ελλάδα , ενδεχομένως να τοποθετούνταν σε ειδική κρύπτη κατά την συνήθη αλβανική πρακτική για να χρησιμοποιηθεί όταν παραστεί ανάγκη.

Τέτοια κρύπτη με όπλα ανακαλύφθηκε παλαιότερα και εντός ελληνικού εδάφους στα σύνορα με την Αλβανία και εμπεριείχε οπλισμό και προκηρύξεις του UCC ( Απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς).

Την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια την Αλβανία υπάρχει έξαψη εθνικισμού, υπενθυμίζουμε την λεηλασία του μνημείου του υψώματος 731 , στο οποίο κρίθηκε η νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών , η αρπαγή ελληνικής περιουσίας στην Βόρειο ΄Ηπειρο, ενώ οι τσάμηδες έχουν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τ6ην επιστροφή της περιουσίας τους στην Ήπειρο.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα διενρεγούνται βάσει σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί εδώ και πολλά χρόνια απο » άλλες δυνάμεις».

Πολλοί διεθνείς ειδικοί αμυντικοί αναλυτές , εδώ και μεγάλο διάστημα συμφωνούν ότι ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα πόλεμο που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί στα Βαλκάνια .

Μέσα σε όλα αυτά η Ρωσία παρεμβαίνει πριν δύο μήνες ανακοινώνοντας προ μηλών ότι «η «εθνικιστική αλβανική» ρητορική δεν θα συμβάλει στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια».

Τα συμφέροντας της Ρωσίας και των ορθοδόξων χωρών έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με αυτά της Τουρκίας , Αλβανίας , ΕΕ και ΗΠΑ στα Βαλκάνια την αποκαλούμενη και «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης».

Read More »
Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Σήμερα το πρωί η εκδήλωση «Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών, Βενετών και Οθωμανών»

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων για ενήλικες και παιδιά, το διάστημα από 21 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2016.

Αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ Δήμου Ηγουμενίτσας / 26 Μαΐου, 10:30
-Ενημερωτική παρουσίαση για το ευρύ κοινό με τίτλο «Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών, Βενετών και Οθωμανών»
Κάστρο Ηγουμενίτσας / 1 Ιουνίου, 9:00 – 10:30
-Εκπαιδευτική δράση – ξενάγηση στο Κάστρο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας με τίτλο «Μικροί εξερευνητές στο Κάστρο της Ηγουμενίτσας»
Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους:
-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αριάδνη»
-Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά
-Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Ηγουμενίτσας
-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας
Read More »
Σήμερα το πρωί η εκδήλωση «Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών, Βενετών και Οθωμανών» Σήμερα το πρωί η εκδήλωση «Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών, Βενετών και Οθωμανών» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες σήμερα στις 10

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης καθηγητών από Πανεπιστήμια της Πολωνίας και της Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ξένες γλώσσες για ειδικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες σήμερα στις 10 Ημερίδα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για τις ξένες γλώσσες σήμερα στις 10 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών επισκέφθηκαν μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Οι όμορφες μέρες δεν τελειώνουν ποτέ! 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι φίλοι μας τα σκουπίδια" για την Ανακύκλωση που υλοποιούν από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές των τάξεων Α1 και Β1 του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, μαζί με τους δασκάλους τους Σισμανίδου Βασιλική και Παλπάνη Στέργιο επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας που βρίσκεται στη Βρυσσέλα Φιλιατών, παίρνοντας μέρος σε ένα από τα πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα (Ανακύκλωση) που υλοποιεί το Κέντρο κάθε χρόνο για μαθητές απ' όλη την Ελλάδα και όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης .
 
Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό του Κ.Π.Ε για την άριστη φιλοξενία και την υπομονή που είχαν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών παιδιών.
Read More »
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών επισκέφθηκαν μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών επισκέφθηκαν μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Δύο χρόνια μετά - Του Σταύρου Κωσταρά

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Δεν συνηθίζω να απολογούμαι για τις πράξεις στις οποίες προβαίνω με πλήρη συνείδηση, αλλά αυτή τη φορά νιώθω ότι το οφείλω σε κάποιους ανθρώπους και πρέπει να το κάνω έστω κι αν πέρασαν ακριβώς 2 χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές!
Γνώριζα και γνωρίζω την αγάπη και την εκτίμηση που είχαν και έχουν για μένα αρκετοί συνδημότες, με τους οποίους ήρθαμε και είμαστε πολύ κοντά, και τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν θέλησα όμως να θέσω υποψηφιότητα στον Δήμο Φιλιατών και να ζητήσω την ψήφο τους ξανά, αν και είμαι σίγουρος ότι θα με τιμούσαν και θα είχα πάρα πολλές πιθανότητες να επανεκλεγώ.
Βρέθηκα όμως εκτεθειμένος απέναντι στους συμπολίτες μου, που με εξέλεξαν την πρώτη φορά, και ιδιαίτερα απέναντι στους δημότες του πρώην Δήμου Σαγιάδας, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς στην ουσία εκπροσώπηση στην τότε δημοτική αρχή, αφού επιδιώχτηκε η με κάθε τρόπο απομάκρυνσή μου από την θέση που κατείχα, χωρίς δυστυχώς και κυρίως να αντικατασταθώ.
Κάποιοι ενοχλήθηκαν φαίνεται και μάλλον θεώρησαν ότι η χωρίς ιδιοτέλεια προσφορά μου και ενασχόληση με τα προβλήματα όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μου, είχε ως στόχο την προσωπική μου ανάδειξη, πράγμα που δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλά και δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα το ήθελα και θα το επιζητούσα.
Κάποιοι μάλιστα με συκοφάντησαν κιόλας με ψεύδη που δεν τα χωρούσε ούτε καν η φαντασία μου και στη συνέχεια μου ζητούσαν επισταμένα να συμμετέχω στις εκλογές. Δεν θα ήταν φυσικά δυνατό να το παραβλέψω! Επέλεξα συνειδητά την έμμεση αποχή προκειμένου να μην προβώ σε άλλες ενέργειες, οι οποίες προεκλογικά θα δυσαρεστούσαν φίλους και άξιους συμπολίτες, οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
Σίγουρα, και χωρίς αμφιβολία, είναι επιλογή και ευθύνη του εκάστοτε δημάρχου να ορίσει με ποιους θέλει να πάει σε επόμενες εκλογές και οι επιλογές του πάντα βαρύνουν τον ίδιο. Ιδιαίτερα αν με κάθε τρόπο δεν ήταν επιθυμητή η συμμετοχή μου στην διοίκηση του Δήμου για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις μικρότητες και τις εμμονές ορισμένων. Η δε «αναγκαστική» επιλογή μου για θέση ευθύνης, η οποία έγινε κατόπιν του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε ο μέχρι τότε προέδρος επιχείρησης του Δήμου, δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε και από την αντίστοιχη συνεργασία για επίλυση των σοβαρότατων ζητημάτων που για πολλά χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζει η επιχείρηση αυτή, λόγω κακοδιαχείρισης και άλλων σοβαρότερων αιτιών. Η δικαίωση βέβαια έρχεται πάντα εκ του αποτελέσματος!!!
Πλέον αυτού ένιωθα, και νιώθω, ότι με τις συνθήκες που επικρατούσαν, και θεωρώ ότι επικρατούν ακόμα, στο Δήμο Φιλιατών, δεν θα μπορούσα να προσφέρω ποτέ όσα θα ήθελα και όσα θεωρώ είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Μικροπολιτική, σκοπιμότητες, αδιαφορία, έλλειψη στόχων, οργάνωσης και συνεργασίας, αλλά και θέλησης για προσφορά στα κοινά, δεν διαμορφώνουν συνθήκες κατάλληλες για όσους θέλησαν και θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω για τον τόπο τους.
Έδωσα από τον εαυτό μου και τη ζωή μου δύο από τα καλύτερά μου χρόνια απασχολούμενος μέρα νύχτα με τις υποθέσεις του Δήμου και των Δημοτών, ακόμα και για αυτές που δεν ήταν στις αρμοδιότητές μου, οι οποίες άλλαξαν τρεις -3- φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, εργαζόμενος καθημερινά χωρίς στην ουσία καμία ανταμοιβή και, επιπλέον, εκπροσωπώντας τον Δήμο σε πλείστες εκδηλώσεις σε όλο τον νομό και σε όλη την Ήπειρο, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα την συμπαράσταση και την συνεργασία την οποία περίμενα, αλλά ούτε και την θέληση για να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα του Δήμου. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω σημαντικότατη εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου για την δικιά μας Μονή Γηρομερίου σε κατάμεστη αίθουσα στα Ιωάννινα, με την παρουσία πρώην υπουργών, βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχων όλης της Ηπείρου και ιδιαίτερα του Νομού μας, με την συνοδεία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και πλήθους κόσμου, στην οποία ο μοναδικός εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατών που παραβρέθηκε ήμουν εγώ.
Είμαι βέβαιος ότι η εκ νέου εκλογή μου ήταν μέσα στις δυνατότητές μου. Μου το ζήτησαν άλλωστε επανειλημμένα τόσο η προηγούμενη, όσο και η νυν δημοτική αρχή, να συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια τους. Όταν θεωρώ ότι κάτι μπορώ να προσφέρω, δεν διστάζω και προσπαθώ να κάνω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Όταν όμως κατανοώ ότι οι συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν, τότε θεωρώ καλύτερο να αποχωρώ. Δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ άλλωστε για μένα, αυτοσκοπός η εξουσία.
Γι’ αυτό άλλωστε σκοπός μου δεν ήταν να εκλεγώ στον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου και εκτέθηκα ως υποψήφιος, αλλά να αποφύγω με κάθε τρόπο να θέσω ξανά υποψηφιότητα στον Δήμο Φιλιατών, διότι ήξερα τις πιέσεις που θα δεχτώ. Δεν ζήλωσα τα μεγάλα σαλόνια όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε!
Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το ότι δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου με την προώθηση της υποψηφιότητάς μου, αλλά συνέβαλα, κυρίως, στην συγκρότηση του συνδυασμού, με τον οποίο συμμετείχα στις εκλογές και για τον οποίο, όσοι γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι έκανα πολύ περισσότερα από όσα μου αναλογούσαν, χωρίς να επιδιώξω κάποιο προσωπικό όφελος. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τον τρόπο που αντιμετωπίζω ακόμη και τώρα το κόμμα που στήριξε τον συνδυασμό με τον οποίο συμμετείχα στις εκλογές, χωρίς να είμαι μέλος του και χωρίς ποτέ ο ίδιος να δω κομματικά τις δημοτικές και τοπικές εκλογές, οι οποίες, κατά την άποψή μου, πρέπει να απογαλακτιστούν από την κεντρική κομματική και πολιτική σκηνή και να στηρίζονται σε όλα ανεξαιρέτως τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας.
Οι ιδέες μου, ο τρόπος που βλέπω την πολιτική, ο τρόπος που έζησα σα 28 χρόνια που υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις, και ο τρόπος που βλέπω την ενασχόληση με τα κοινά, δεν μου επιτρέπουν να προσφέρω σε συνθήκες οι οποίες προσβάλλουν κάθε έννοια πολιτικής και διοικητικής δομής λειτουργίας.
Αναφέρω τα παραπάνω διότι πολλές φορές κάποιοι μου λένε «πήγες με τον ΣΥΡΙΖΑ»!!! Αυτά να μην είχε η Ελλάδα και θα ήταν πολύ μπροστά. Όλα τα κομματικοποιούμε με ποδοσφαιρικές δυστυχώς ορολογίες. Κατά την άποψή μου οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να βλέπουν κομματικούς υποψήφιους, αλλά να επιλέγουν μόνον όσους και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι «πήγα» στον ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν ήταν καν στην εξουσία για να αποκομίσω κάτι και τώρα που είναι στην εξουσία δεν έχω καμία ουσιαστικά σχέση, τότε μάλλον κάνουν λάθος.
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου του Δήμου Ηγουμενίτσας που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Και παρά την μήνι ορισμένων ήταν, συγκριτικά, πολλοί αυτοί που το έκαναν . Και αν δέχομαι κριτική για το ότι έθεσα υποψηφιότητα εδώ θα πρέπει να θυμίσω σε ορισμένους ότι, εν αντιθέσει με μερικούς που δεν μένουν καν στον τόπο τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εγώ έζησα και υπηρέτησα στους Φιλιάτες και στην Σαγιάδα σχεδόν 15 χρόνια και στην Ηγουμενίτσα διαμένω περίπου 9 χρόνια.
Δεν θα σταματήσω ποτέ να ασχολούμαι με την κοινωνία και την πολιτική αλλά πάντα με τον τρόπο που βλέπω εγώ την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά. Είναι ένας τρόπος που, ακόμη κι αν δεν αρέσει, τουλάχιστον προκαλεί την συζήτηση και την αντιπαράθεση. Κάθε συζήτηση και αντιπαράθεση γεννά ιδέες και κινεί την κοινωνία προς κάποιον σκοπό, από τον οποίο θεωρώ ότι μπορούν να προκύψουν αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα προκύπτουν κυρίως από τις διαφωνίες, όταν αυτές έχουν κοινό τόπο το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την θέληση για προσφορά στην κοινωνία.
Αν και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προσφέρω από κάθε θέση που θα έχω την δυνατότητα να το κάνω, θεωρώντας όμως πάντα ότι και ως απλός πολίτης ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει και να προσφέρει στην κοινωνία.
Read More »
Δύο χρόνια μετά - Του Σταύρου Κωσταρά Δύο χρόνια μετά - Του Σταύρου Κωσταρά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 19.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Μονή Γηρομερίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και η ενορία Κεστρίνης με θέμα «Άνθρωπος, Εκκλησία και Περιβάλλον», αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαθρολομαίο. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής. 
Η υπεύθυνη στο ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, θεολόγος Βασιλική Παππά θα παρουσιάσει την ποιητική ανθολογία «Άνθρωπος και Περιβάλλον», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος. Μουσικά κομμάτια στο πιάνο θα ερμηνεύσει η Γεωργία Παππά και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The Green Patriarch”.

Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστιανης

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ,σύμφωνα με το καταστατικό του , προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας « ΠΑΝΘΕΟΝ » στις 01/06/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

- Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
- Οικονομικός απολογισμός
- Δραστηριότητες και Εκδηλώσεις του Συλλόγου.
- Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής , αρχαιρεσίες.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα ( και είναι οικονομικά ενήμεροι ) θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 / 06 / 2016 και 13 : 30 μ.μ. να καταθέσουν Αίτηση υποψηφιότητας , στο Κατάστημα του μέλους Σπυρίδωνος Θωμά (Κρεοπωλείο) επί της οδού Αγ. Αποστόλων 39 - 41 .

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν διάθεση για να πλαισιώσουν το Δ.Σ . όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Το Δ.Σ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
« ΠΕΣΤΑΝΗΣ»

Read More »
Την Τετάρτη 1η Ιουνίου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστιανης Την Τετάρτη 1η Ιουνίου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστιανης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα"

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


 

Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα” διοργανώνει η "Κιβωτός Εξέλιξης" το οποιο θα απαντήσει σε ερωτήσεις όπως: 
- Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο;
- Ποιες πιθανές δυσκολίες ίσως επισκιάσουν την σχολική φοίτηση;
- Θα αναλυθούν δυσκολίες και διαταραχές (Ειδικές Μαθησιακές, Γλωσσικές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, Αυτισμός, Δυσπραξία κ.α.).
- Τι εξωσχολικές δραστηριότητες πρέπει να κάνει το παιδί σύμφωνα με το μαθησιακό του προφίλ; ( ποδόσφαιρο, ξένη γλώσσα κ.α.).

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 29 Μαΐου 2016, 10:00-15:00
Χώρος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων (Δωδώνης 25) – Ιωάννινα

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Συμμετοχή: 30€, Φοιτητές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: 20€
Για περισσότερες πληροφορίες, το Πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
www.thespro.gr
www.epixeirein.gr
www.paramythia-online.gr
Read More »
Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016Υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλιατών και την συνεργασία των Αθλητικών Σωματείων ΆΡΗΣ & ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών, της ομάδας Μπάσκετ ΗΡΑΚΛΗΣ 2006 και του Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Ασπροκκλησίου διοργανώνεται, η διεξαγωγή Μικρού Μαραθωνίου, διαδρομής 9,55 χιλιομέτρων, που  θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πλαισίου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατών, στις 19/06/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π. μ.

Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω Μαραθώνιο να δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια υπάλληλο κ. Σταματία Σιούτη   στο τηλέφωνο (2664360108) από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.  ή στο email: katsarisPetros@gmail.com

Στο Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους. 

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στο Πλαίσιο το αργότερο στις 9:45 π.μ. στην προαναφερόμενη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στην προαναφερόμενη υπάλληλο.
Read More »
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση την Κυριακή στη δρακόλιμνη Τύμφης

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 29/5 θα εξορμήσει στη Δρακόλιμνη της Τύμφης με 2 πορείες:

Α: Μικρό Πάπιγκο - Ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Ώρες πορείας: 5
Συνολική απόσταση: 12 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 970μ.
Β.Δ.: 1

Β: Μικρό Πάπιγκο - Ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας - Δρακόλιμνη
Ώρες πορείας: 8
Συνολική απόσταση: 17.5 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 1450μ.
Β.Δ.: 2


Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 23/5 εώς Πέμπτη 26/5 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6955386467 (ΔΕΥ-ΤΡΙ-TET-ΠΕΜ 19.00-21.00)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση την Κυριακή στη δρακόλιμνη Τύμφης Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση την Κυριακή στη δρακόλιμνη Τύμφης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες