Νέα σχολή οδηγών στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018Read More »
Νέα σχολή οδηγών στην Ηγουμενίτσα Νέα σχολή οδηγών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ για την "αποστρατεία" Μπέζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018


Read More »
Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ για την "αποστρατεία" Μπέζα (ΒΙΝΤΕΟ) Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ για την "αποστρατεία" Μπέζα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον άδικο θάνατο της 48χρονης στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

O Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, σχετικά με τον τραγικό θάνατο 48χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα Κέντρα Υγείας λόγω ελλείψεων ιατρών, το Υπουργείο Υγείας το μόνο που κάνει είναι να διοργανώνει φιέστες και εκδηλώσεις».

Πλήρης δήλωση:
«Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει την αποτυχημένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στην έγκαιρη και σωστή φροντίδα των ασθενών παρά επιλύει.

Άλλο ένα τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής αυτής. Το τοπικό Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας - όπου διέμενε άτυχη 48χρονη γυναίκα ήταν κλειστό από τις 3μμ λόγω έλλειψης ιατρών. Όταν μία ώρα μετά την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για διακομιδή στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας ήταν πια αργά.

Ουδόλως όμως ιδρώνει το αυτί των κ. Ξανθού και Πολάκη από τη δραματική έλλειψη ιατρών στα Κέντρα Υγείας. Αντί να μεριμνήσουν για την ενίσχυσή τους, αντιθέτως, θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, για να κόψουν κορδέλα σε μία ακόμα αχρείαστη κρατική δομή από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) και να περηφανευτούν για το ανύπαρκτο έργο τους στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ντροπή!»


 
Read More »
Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον άδικο θάνατο της 48χρονης στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον άδικο θάνατο της 48χρονης στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

ΚΟΥΙΖ: Ποιανού Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας σφράγισαν το κατάστημα για φορολογικές παραβάσεις;

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018
Υ.Γ. Επί της ευκαιρίας ας μας ενημερώσει η πολεοδομία του Δήμου εάν έχει διαπιστώσει και άλλες παραβάσεις στο κατάστημά του και τι έχει κάνει για αυτό...


Read More »
ΚΟΥΙΖ: Ποιανού Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας σφράγισαν το κατάστημα για φορολογικές παραβάσεις; ΚΟΥΙΖ: Ποιανού Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας σφράγισαν το κατάστημα για φορολογικές παραβάσεις; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Καυστική απάντηση Μπέζα σε δημοσίευμα της εφ. Παραπολιτικά

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Την δική του απάντηση εδωσε ο πρ. Υφυπουργός Αντώνης Μπεζας, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, στο οποιο αναφέρεται πως ο πρ. Βουλευτης Θεσπρωτιας κόβεται απο τα ψηφοδέλτια της Νεας Δημοκρατίας λογω ηλικίας.

Η απαντηση Μπεζα:

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει ότι «κόβομαι» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές λόγω ορίου ηλικίας…

Συγχαρητήρια παιδιά και σ΄ανώτερα!
Πάντως αυτοί που το έδωσαν στην εφημερίδα, για να με «βλέπουν» τόσο μεγάλο σε ηλικία θα πρέπει να είναι μωρά (…στο μυαλό)!


 
Read More »
Καυστική απάντηση Μπέζα σε δημοσίευμα της εφ. Παραπολιτικά Καυστική απάντηση Μπέζα σε δημοσίευμα της εφ. Παραπολιτικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο λιμάνι εδώ και δύο μήνες

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Εκτός λειτουργίας παραμένουν εδώ και περίπου δύο μήνες, τα φανάρια στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, έξω από το κτήριο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, εξαιτίας των χαλασμένων φαναριών.

Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να προχωρήσουν στην αποκατάσταση της βλάβης, πριν θρηνήσουμε θύματα, σε έναν δρόμο που καθημερινά χρησιμοποιούν εκατοντάδες φορτηγά και οχήματα, που είτε βγαίνουν από το λιμάνι, είτε μπαίνουν σε αυτό.Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο λιμάνι εδώ και δύο μήνες Ηγουμενίτσα: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο λιμάνι εδώ και δύο μήνες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ: "Απουσία έργων, υποδομών αντιπυρικής προστασίας, και αντιπυρικές ζώνες"

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, μετά και της συναντήσεις που είχε με την Διευθύντρια της Δασικής υπηρεσίας ,τον Διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του Σωματείου Θεσπρωτίας των πυροσβεστών, εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία στην περιοχή μας.

Από αυτές της συναντήσεις διαπιστώθηκε η απουσία έργων, υποδομών αντιπυρικής προστασίας, και αντιπυρικές ζώνες, έλλειψη ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού, ελλιπής συντήρηση των δασικών δρόμων κάτι που είναι άκρως απαραίτητο για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση κινδύνου.

Είναι ελλείψεις που οφείλονται στην λειψή χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, και έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική υπολειτουργία ιδιαίτερα στην Δασική υπηρεσία, με έλλειψη μόνιμου προσωπικού, και πενιχρά έσοδα για πρόληψη και προστασία των δασών.

Όταν από την κρατική χρηματοδότηση προς το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν περικοπεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα τελευταία εννέα χρόνια, είναι λογικό να υπάρχουν τεράστια κενά σε όλη την υποδομή σε έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν τραγικά αποτελέσματα σε περίπτωση πυρκαγιάς, σαν αυτά που βιώσαμε πρόσφατα στην Ανατολική Αττική.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όταν πρόκειται για έργα υποδομής και δημόσιες υπηρεσίες που αφορούν την προστασία του λαού, σκοντάφτουν στην λογική του ‘’κόστους οφέλους’’ που είναι κατεύθυνση της ΕΕ, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και δεν μπαίνουν σε κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Για της κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν μετράει η ζωή των λαϊκών στρωμάτων, αλλά το πως θα διοχετεύσουν τις χρηματοδοτήσεις σε έργα και επενδύσεις που θα εξυπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό καλούμε την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες να πάρουν και την υπόθεση της προστασίας των δασών στα χέρια τους.

Η γη και η δασική γη δεν πρέπει να αποτελεί ιδιοκτησία και πηγή πλούτου για τις μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους, που οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγάλες καταστροφές.

Tο εργατικό-λαϊκό κίνημα, με αποφασιστικότητα μπορεί και πρέπει να παλέψει για άμεσα ζητήματα σήμερα που επείγει η αντιμετώπιση και η λύση τους, όπως:

- Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

- Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας.

- Να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία.

- Ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων, κυρίως επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του πυροσβεστικού σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα για τους λιμενικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.

- Να ενισχυθεί και να ανανεωθεί ο εναέριος στόλος αεροπυρόσβεσης και διάσωσης, παίρνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα της χρήσης ως μέσο, καθώς και τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες της χώρας μας.

- Η οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους, μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης.

- Να υπάρξει ριζική αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης των πυροσβεστών, μέσα από ένα τρίχρονο πλάνο εκπαιδευτικής διαδικασίας που θα συμπεριλαμβάνει και την πρακτική εκπαίδευση. Η εκπαίδευση να γίνεται με αξιοποίηση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και όλων των απαραίτητων μέσων σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

- Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών.

- Να υπάρξει εξασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κάλυψη των ελλείψεων, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές, που να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων και καταστροφών από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.


Read More »
Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ: "Απουσία έργων, υποδομών αντιπυρικής προστασίας, και αντιπυρικές ζώνες" Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ: "Απουσία έργων, υποδομών αντιπυρικής προστασίας, και αντιπυρικές ζώνες" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σουλίου

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Δήμου Σουλίου για την αρνητική και εχθρική στάση της προς τους εργαζόμενους στο Δήμο Σουλίου και το νομικού προσώπου ΑΡΩΓΗ , σε μια σειρά ζητημάτων που κορυφώθηκαν την περίοδο αυτή, όπως :

-Την άρνηση της δημοτικής αρχής για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι παρέχουν εργασίες που εμπίπτουν σύμφωνα με το νόμο στην καταβολή του επιδόματος.(προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού καθαριότητας των παιδικών σταθμών , ΚΑΠΗ , και το νοσηλευτικό προσωπικό)

–Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να καταβάλει στους εργαζόμενους του προγράμματος <<Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής >> το σύνολο τον αποδοχών τους για τον μηνά Αύγουστο2018.
– Η Δημοτική αρχή αδιαφορεί για τον προβλεπόμενο από τον Νόμο εμβολιασμό των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο μολύνσεων και ασθενειών, τόσο για τους ίδιους, όσο και γενικότερα για τη δημόσια υγιεινή.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε την στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Σουλίου , γιατί παρότι (τόσο σε προφορική επικοινωνία, αλλά και με το υπ΄αριθμ.πρωτ.140/1-7-2018 και 151/9-8-2018 έγγραφα αιτήματα μας) μας αγνοεί και κωφεύει προκλητικά.
Αν οι εκπρόσωποι μιας Αρχής αντιμετωπίζουν και συμπεριφέρονται κατ΄αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά δίπλα τους, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί τι είδους στάση κρατούν απέναντι στους συνδημότες τους.

Δεν κάνουμε πίσω, δεν υποκύπτουμε ούτε στους εκβιασμούς, ούτε στους τραμπουκισμούς της Δημοτικής Αρχής. Από τη πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η μάχη που θα δώσουμε δεν θα ήταν εύκολη, ξέραμε πολύ καλά ποιον έχουμε απέναντι μας και ποια πολιτική εφαρμόζει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη δουλειά όσα εμπόδια και αν βάζουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή με μεγαλύτερο πείσμα. Θα μας βλέπουν μπροστά τους κάθε στιγμή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κοροϊδεύει και να μας θεωρεί ανακυκλώσιμα υλικά που θα κάνει τη δουλειά του και μετά θα μας πετάει στην ανεργία προκειμένου να ικανοποιήσει τα εργολαβικά συμφέροντα. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και στις οικογένειες μας.


Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σουλίου Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018Όσες μητέρες έχουν VOUCHER για παιδικό τμήμα (κατηγορία Α2) και θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας (Παλιό Δημαρχείο, 1ος Όροφος, τηλ: 2665360018) για την υπογραφή των συμβάσεων έως και την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΠΑΚΠΠΟ
Φουσέκης Γεράσιμος


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ Ηγουμενίτσα: Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

18χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018Ο τραυματισμός ενός νεαρού ήταν το αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στα φανάρια που βρίσκονται στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Το τροχαίο έγινε όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 18χρονου που οδηγούσε το μηχανάκι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τροχαία.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.


 
Read More »
18χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο 18χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πινακίδα σήμανσης κρέμεται ανάποδα εδώ και τρεις μήνες

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Εδώ και περίπου 3 μήνες κρέμεται ανάποδα, πινακίδα σήμανσης (STOP) κάτω από την γέφυρα στην έξοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Στο κεντρικό δηλαδή σημείο, με την μεγαλύτερη κίνηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κανένας από τους υπεύθυνους δεν το έχει αντιληφθεί ώστε να προχωρήσει στην επιδιόρθωσή του;

Κανένας αστυνομικός ή λιμενικός δεν έχει περάσει αυτούς τους 3 μήνες από το σημείο ώστε να ενημερώσουν την υπηρεσία τους;

Κανένας δημοτικός "άρχοντας";

Ελπίζουμε να επιδιορθωθεί σύντομα η πινακίδα και όχι να αφαιρεθεί όπως σε άλλες περιπτώσεις στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Άλλωστε μόνο μία βίδα χρειάζεται για να γίνει η επιδιόρθωση.Read More »
Ηγουμενίτσα: Πινακίδα σήμανσης κρέμεται ανάποδα εδώ και τρεις μήνες Ηγουμενίτσα: Πινακίδα σήμανσης κρέμεται ανάποδα εδώ και τρεις μήνες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης για το νέο έτος κατάρτισης 2018-2019 εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ οι παρακάτω ειδικότητες:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ  

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας :2665026987

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β  
Στο σύνδεσμο:  https://diek.it.minedu.gov.gr   γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2018Β.  
Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Τρίτη 28 Αυγούστου 2018και ώρα 17:00 και θα κλείσει τη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.Read More »
Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Βίντεο για την Πλακωτή Θεσπρωτίας από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018
Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την ιστορία της Πλακωτής Θεσπρωτίας έφτιαξε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. 
Πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύονται έντεχνα οι ομορφιές της Πλακωτής, διασώζεται στο χρόνο το παρελθόν της και παραδίδεται ως κληρονομιά στις επερχόμενες γενιές. 
Οι κάτοικοι της Πλακωτής είναι γνωστοί για την αγάπη τους προς τον τόπο, που είδαν το πρώτο φως του ήλιου. 
Και την αποδεικνύουν με διάφορους τρόπους. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το παράδειγμα της αγρότισσας Δήμητρας Αθανασίου-Μώκου, η οποία διατηρεί λαογραφικό μουσείο με εκατοντάδες αντικείμενα και έχει συγγράψει δύο βιβλία, διασώζοντας πολλά πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία. 
Τα χωριά είναι τα κύτταρα της πατρίδας μας, γι' αυτό δεν πρέπει να σβήσουν. 


 
 
Read More »
Βίντεο για την Πλακωτή Θεσπρωτίας από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού Βίντεο για την Πλακωτή Θεσπρωτίας από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Γεύματα για τους μαθητές 46 σχολείων στην Ήπειρο

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018


Σε 46 συνολικά σχολικές μονάδες της Ηπείρου (7 της Θεσπρωτίας) θα προσφερθούν κατά τη νέα σχολική χρονιά γεύματα στους μαθητές. 
Το σχετικό πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, με αρκετές δυσκολίες στην υλοποίησή του αλλά και με αντιδράσεις, κυρίως από τον εκπαιδευτικό κόσμο. 
Ωστόσο έρχεται να απαντήσει σε ένα σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε στα χρόνια των μνημονίων και της λιτότητας και αφορά στην υποσίτιση πολλών παιδιών. 
Οι σχολικές μονάδες όπως και όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 
Σκοπός είναι να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό καθώς τώρα υπάρχει και η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες σίτισης.

Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Τα σχολεία που θα εφαρμοστεί είναι τα ακόλουθα

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
  1. 2ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  2. 3ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
  3. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ
  4. Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
  5. ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
  6. Δ.ΣΧ. ΞΗΡΟΛΟΦΟΥ
  7. ΕΙΔΙΚΟ


 
Read More »
Γεύματα για τους μαθητές 46 σχολείων στην Ήπειρο Γεύματα για τους μαθητές 46 σχολείων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
Επίσης διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω αλλοδαπό υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 33χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Τραυματισμός στο Λουνα Πάρκ στην Ηγουμενίτσα, καταγγελία Μητέρας 9χρονου

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018
Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ τραυματίστηκε στο εποχιακό Λούνα Πάρκ Ηγουμενίτσας 9χρονο κοριτσάκι. Στο παρακάτω κείμενο θα δείτε την επιστολή , διαμαρτυρία, καταγγελία που μας έστειλε η μητέρα του παιδιου στο Facebook.

Καλησπέρα σας.

Είμαι μητέρα ενός 9χρονου κοριτσιού το οποίο τραυματίστηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο λούνα παρκ της Ηγουμενίτσας. Μετά από πολλή σκέψη σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας ενημερώσω για την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων στο συγκεκριμένο λούνα παρκ,όσο και για τις επικίνδυνες κατασκευές του.

Η κόρη μου τραυματίστηκε βγαίνοντας από το βαγόνι παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα την μπαλαρίνα....το κενό όμως ανάμεσα στο βαγόνι και την αποβάθρα ήταν τόσο μεγάλο που η μικρή μου έπεσε μέσα!!!!! Ευτυχώς κρατούσα το παιδί από το χέρι και μπόρεσα να το κρατήσω και να το τραβήξω έξω...δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν δεν κρατούσα το παιδί μου.

Η μικρή γλύτωσε το πόδι της με μερικά ράμματα στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί και νοσηλευτές υπήρξαν πραγματικά υπέροχοι και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Αυτό που με ξεπερνά είναι η αδιαφορία των ιδιοκτητών του λούνα παρκ...μας έδωσαν ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να συγκρατήσουμε τα αίματα του παιδιού μας και τρέξανε γρήγορα στο ταμείο για να βγάλουν κι άλλα εισιτήρια....

Αυτή την αισχρή συμπεριφορά και απάθεια από μέρους τους και την εγκληματική αμέλεια ως προς τις κατασκευές του εν λόγω λούνα παρκ θα ήθελα να καταγγείλω...παιδιά κινδυνεύουν!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ Penny


 
Read More »
Τραυματισμός στο Λουνα Πάρκ στην Ηγουμενίτσα, καταγγελία Μητέρας 9χρονου  Τραυματισμός στο Λουνα Πάρκ στην Ηγουμενίτσα, καταγγελία Μητέρας 9χρονου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Εντοπισμός τραυματισμένου μπούφου στο δέλτα Καλαμά

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018


Κατά την διάρκεια επόπτευσης της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Καλαμά αναφέρθηκε από πολίτη εντοπισμός τραυματισμένου μπούφου (Βubo bubo). 
Το προσωπικό φύλαξης του Φορέα παρέλαβε το τραυματισμένο πτηνό το οποίο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και στάλθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων Θεσσαλονίκης (ΕΚΠΑΖ). 

Μπούφος είναι η κοινή ονομασία του γένους Bubo. Απαντάται στην Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. 
Ο Ευρασιατικός μπούφος χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος (μήκος 66-71 εκ.), από 2 θυσάνους φτερών στα αυτιά και από μεγάλα πορτοκαλιά μάτια. 
Το φτέρωμά του είναι ξανθοκάστανο ως κιτρινόμαυρο, με καφέ κηλίδες, πιο ανοιχτόχρωμο στο κάτω μέρος. 
Ζει μοναχικός και φωλιάζει σε σχισμές βράχων, κουφάλες δέντρων, θάμνους και εγκαταλελειμμένες φωλιές αρπαχτικών. 
Κουρνιάζει όρθιος σε ένα κλαδί και ανιχνεύει το έδαφος για την λεία του, που αποτελείται κυρίως από μικρά θηλαστικά (λαγούς, ποντίκια, αρουραίους, σκαντζόχοιρους), και πουλιά (πέρδικες, κορακοειδή, γλάρους, πάπιες κλπ.) που τα συλλαμβάνει στα κλαδιά την ώρα που κοιμούνται τα οποία χτυπά με τις φτερούγες του για να ξυπνήσουν και τα πιάνει την ώρα που πάνε να πετάξουν. 
 Ο μπούφος προστατεύεται αυστηρά τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο εντασσόμενος σε πλήθος συμβάσεων και καταλόγων.


 
Read More »
Εντοπισμός τραυματισμένου μπούφου στο δέλτα Καλαμά Εντοπισμός τραυματισμένου μπούφου στο δέλτα Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018 Rating: 5

Σελίδες