Επικαλέστηκαν το θάνατο 12χρονου για να εξαπατήσουν 80χρονη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Μία απίστευτη απάτη σε βάρος 80χρονης έστησαν άγνωστοι οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν από την γριούλα το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ! Η 80χρονη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Ο άνδρας που της μιλούσε ισχυρίστηκε ότι ήταν γιατρός του Νοσοκομείου Άρτας. Εκεί βρισκόταν ο γιος της, ο οποίος είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 12χρονο παιδί από την Αλβανία. Στο νοσοκομείο είχαν σπεύσει οι συγγενείς του, οι οποίοι απειλούσαν τον γιο της για τη ζωή του! Εκείνος μπορούσε να τον σώσει αλλά έπρεπε να του δώσει το ποσό των σαράντα χιλιάδων!!!

Η γριούλα από την ταραχή και τον πανικό της, από το άγχος για την τύχη του δικού της παιδιού, το μόνο που σκέφτηκε ήταν ότι δεν διέθετε το συγκεκριμένο ποσό.

Έτσι μετά από τις εκκλήσεις της ο άγνωστος -υποτιθέμενος γιατρός- συμβιβάστηκε με τις δέκα χιλιάδες!

Υπό έναν όρο όμως!

Θα άφηνε τα χρήματα σε έναν σκουπιδοτενεκέ που της υπέδειξε, κοντά στο σπίτι της και με μεγάλη προσοχή ώστε να μην γίνει αντιληπτή από κανέναν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα τύλιξε προσεκτικά τα χρήματα και τα τοποθέτησε στο σημείο που της είχε υποδείξει ο άγνωστος...

Στην πορεία και αφού επικοινώνησε με τον γιο της κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ήταν όμως αργά. Τα χρήματα είχαν κάνει φτερά και το μόνο που της απέμεινε ήταν η καταγγελία στην αστυνομία!

Πρόκειται για μία ακόμη απάτη σε βάρος ηλικιωμένων, ζήτημα που κατά το παρελθόν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συνιστά σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι τους ζητούν χρήματα με διάφορα προσχήματα, όπως αυτό της πρόκλησης τροχαίου και να μην ενδίδουν σε πιέσεις αγνώστων.

Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία ακόμη και τις περιπτώσεις απάτης σε βάρος τους.

ΟΙ οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, θα πρέπει να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.


 
Read More »
Επικαλέστηκαν το θάνατο 12χρονου για να εξαπατήσουν 80χρονη Επικαλέστηκαν το θάνατο 12χρονου για να εξαπατήσουν 80χρονη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Παράταση εγγραφών στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφών καταρτιζομένων μέχρι την έναρξη των μαθημάτων στις παρακάτω ειδικότητες:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Οι κενές θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η διαδικασία της εγγραφής πραγματοποιείται στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.
Ωράριο λειτουργίας: 11:00-19:00
Τηλ. 26650-26987


 
Read More »
Παράταση εγγραφών στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Παράταση εγγραφών στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου η μονάδα Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, αναφερόμενος στο ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας επεσήμανε πως αποτελεί μία ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των μέσων μετακίνησης και ότι πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα 20ετιας που προβλέπει την ομαλή πρόσβαση σε κάθε σημείο της πόλης, με την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων καθώς και την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και την ενδυνάμωση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως η υλοποίηση του ΣΒΑΚ κρίνεται απαραίτητη, διότι υπέρτατος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πόλη της Ηγουμενίτσας να αποτελέσει ένα περιβάλλον κοινωνικά συνεκτικό και ταυτόχρονα να αναδείξει την ταυτότητά της.


Read More »
Επίσκεψη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου στον Δήμο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΛΕΥΚΙΜΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Read More »
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΛΕΥΚΙΜΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΛΕΥΚΙΜΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την μεγάλη προσφορά του σε ψάρια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.


Read More »
Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Ο Σύλλογος «Στοργή» ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους που προσήλθαν να ψηφίσουν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Οκτωβρίου 2018 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Η πολύπλευρη στήριξη των μελών και των φίλων του Συλλόγου «Στοργή» οπλίζει με δύναμη το Δ.Σ. να συνεχίσει το δύσκολο έργο του. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε μετά το πέρας των αρχαιρεσιών και τη συγκρότηση σε Σώμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάσσαρης Νικόλαος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κόντου Γαρυφαλλιά
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γκίνη Μαρία
ΤΑΜΙΑΣ: Δέλκου Αφροδίτη
ΜΕΛΗ: 
Χάλαρη Τζωρτζίνα
Γκουλιούμης Απόστολος
Κουτσοχρήστου Ευανθία

Όλοι οι ανωτέρω είναι γονείς ΑμεΑ. Στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπούνται
για πρώτη φορά όλες οι δομές AμεΑ και Ειδικής Αγωγής του νομού Θεσπρωτίας.
Το νεοσύστατο Δ.Σ. υπόσχεται με τη σειρά του καλή συνεργασία και πολλή δράση σε όλους
τους τομείς του Συλλόγου!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΑΣΣΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΙΝΗ ΜΑΡΙΑ


 
Read More »
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ» ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ο Λάμποβος σήμερα το βράδυ, κερνάει τα φημισμένα τυριά της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Ο Λάμποβος από τον 17ο αιώνα, δεν ήταν μια απλή ζώο/εμποροπανήγυρη. Ακόμα και σαν ατ-μπαζάρ, τα τοπικά προϊόντα είχαν πάντα εξέχουσα θέση.

Το πλαστάρι και το φημισμένο τυρί της Παραμυθιάς, ήταν ίσως από τα πιο ξακουστά εδέσματα της εποχής στην Ήπειρο.

Έγιναν στοίχοι, τραγούδια και χορός. Έγιναν απαραίτητο συστατικό σε κάθε λαογραφική ιστορία της εποχής. Ήταν μονόδρομος η γεύση τους για όποιον επισκεπτόταν την Παραμυθιά, άλλα και για τους ίδιους τους κάτοικους της πόλης. Ήταν το βασικό πρωινό μαθητών και μεγαλύτερων.

Έτσι και σήμερα, η Παραμυθιά προσπαθεί να ζωντανέψει λίγο από την λαογραφική ιστορία του παρελθόντος, με το ΚΑΠΗ της πόλης με τις παραδοσιακές στολές της Παραμυθιάς να βρίσκεται στον λάμποβο και να κερνάει το βράδυ της Πέμπτης, το παραδοσιακό πλαστάρι και τα φημισμένα τυριά της Παραμυθιάς, μια ευγενική προσφορά από τοπικά καταστήματα και παραγωγούς.

Σήμερα το βράδυ στον Λάμποβο Παραμυθιάς


 
Read More »
Ο Λάμποβος σήμερα το βράδυ, κερνάει τα φημισμένα τυριά της Παραμυθιάς Ο Λάμποβος σήμερα το βράδυ, κερνάει τα φημισμένα τυριά της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ίσως να μη φαίνεται σημαντικό θέμα, νομίζουμε όμως ότι τα φαινομενικά μικρά θέματα που αφορούν τους πολίτες μιας πόλης, έχουν την ξεχωριστή σημασία τους και τα οποία συναθροιζόμενα δημιουργούν την συνολοκή εικόνα θετική ή αρνητική, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εκάστοτε ταγούς αυτών.

Στον πεζόδρομο λοιπόν που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης και στο ύψος της κεντρικής εκκλησίας της πόλης, υπήρχε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2017, μια σειρά από υγειή, εύρωστα και καλαίσθητα από κάθε άποψη δέντρα δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα.

Μια ωραία πρωίαν, η καλαίσθητη αυτή σειρά δέντρων εξαφανίστηκε και τα δέντρα ξεριζώθηκαν, χωρίς να γνωρίζουμε από ποιόν ή από ποιούς και για ποιο λόγο.Σε μια άλλη επόμενη ωραίαν πρωίαν κάποιος ή κάποιοι φύτεψαν νέα δέντρα, άλλο είδος και βεβαίως μικρά στην ηλικία, γεγονός που απαιτούσε συνεχή φροντίδα, πότισμα λίπανση κ.λ.π.

Τα νέα αυτά δέντρα κατά περίεργο τρόπο δεν μπόρεσαν μέχρι και σήμερα στο ελάχιστο να μεγαλώσουν , να «πιάσουν», όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι σου δίνουν την θλιβερή εικόνα των παρατημένων, απότιστων και εν τέλει «καμμένων» δέντρων, μια εικόνα που αντικρύζουμε καθημερινά μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Με δεδομένο ότι αποκλειστική αρμοδιότητα για την φύτευση , συντήρηση και διαφύλαξη των υπο των πεζοδρομίων δέντρων, είχε και έχει ο Δήμος της πόλης, και εν προκειμένω ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

1) Τι ακριβώς συμβαίνει με το ζήτημα αυτό; και πως προτίθεται ο Δήμος να αντιμετωπίσει το «Δισεπίλυτο Μέγα Θέμα»;

2) Υπάρχει κάποια ανθρώπινη παρέμβαση από πλευράς της εκκλησίας που δεν επιτρέπει στα δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο να αναπτυχθούν; και αν ναι, ποια είναι αυτή;

3) Πως προτίθεται κυριαρχικά και αρμοδίως να αντιμετωπίσει ο Δήμος το θέμα αυτό;

Για τη Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας:
Θεοδώρου Νικόλαος
Βενετόπουλος Αντώνης
Φάτσιος Άλκης


Read More »
Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Εξ όνυχος τον λέοντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός παραγωγός Νίκος Τζάνης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας ταλαντούχος DJ έφυγε σήμερα από κοντά μας, πολύ νωρίς...

Ο λόγος για τον Νίκο Τζάνη, γνωστός με το όνομα DJ Nikos NTC, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Κάθε Κυριακή και τις τελευταίες ημέρες το Σάββατο, μας κρατούσε συντροφιά με την μουσική του στον Μελωδία 106,6. !

Ο Νίκος γεννήθηκε το 1978 στο Euskirchen της Γερμανίας, όπου απο τα 14 του ξεκίνησε την ενασχόληση με τη μουσική.

Πάνω απο 25 χρόνια σταθερής παρουσίας στα Decks στο ενεργητικό του, αλλά και η εμπειρία του σε όλα τα είδη ελληνικής μουσικής, τον αναδεικνύουν σε έναν από τους καλύτερους Dj της Γερμανίας.

Τα καλοκαίρια έδινε τον καλύτερο του εαυτό στα Decks του Nitro Club (Γλυκή / Ήπειρος) από όπου κατάγεται.

Στο Ραδιόφωνο τον ακούγαμε τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από τα Radio mix set που τροφοδοτεί τον Ρυθμός 89.3 FM (Λευκάδα) και τον Kosmos FM 100 (Χαλκίδα).

Από το 2012 άρχισε να ασχολείται με την οργάνωση εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, με επιτυχία και συνεργασία γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


 
Read More »
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός παραγωγός Νίκος Τζάνης Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Θεσπρωτός μουσικός παραγωγός Νίκος Τζάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση προϋπολογισμού 4.900.000,00€, για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας». Το έργο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020).

Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους.

Το τμήμα "Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα", μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.

Η προοδευτικά αυξητική τάση που παρουσιάζει το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τόσο σε επιβατική κίνηση όσο και στη διακίνηση εμπορευμάτων, θα ενισχυθεί περαιτέρω με την υλοποίηση ενός ασφαλούς οδικού άξονα που θα παρέχει υποστήριξη στον κυκλοφοριακό όγκο που διαχειρίζεται το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου και κομβικό σημείο διασύνδεσης με τα Βαλκάνια.

Οι σύγχρονες οδικές συνδέσεις της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού σε συνδυασμό με τον Κάθετος άξονας: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς και τις σύγχρονες και αναβαθμισμένες υποδομές του Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθιστούν το Λιμάνι Ηγουμενίτσας μεταφορικό κόμβο κλειδί για την Βορειοδυτική Ελλάδα με δυναμικό στίγμα στο χάρτη του Διευρωπαϊκού Δικτύου συνδυασμένων Μεταφορών.


Read More »
Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η σύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

2 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εγκρίθηκε η κατανομή χιλίων τετρακοσίων είκοσι οκτώ (1428) θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ’ ανώτατο όριο, με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) περιόδου 2018-19, όπως αυτές αξιολογούνται και προτείνονται προς έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δια της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Μεταξύ στις θέσεις και 2 για τα προγράμματα αθλητισμού του δημου Σουλίου

Οι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής επιλέγονται βάσει του Οργανωτικού Πλαισίου Π.Α.γ.Ο, (Υ.Α. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/ 187200/13385/1259-(ΦΕΚ 1774/Β’/17-6-2016) και υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος διάρκειας, έως 8 μήνες, στην οποία καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.


 
Read More »
2 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Σουλίου 2 προσλήψεις πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ημερίδα στις 4 Νοεμβρίου από το Κ.Π.Ε Φιλιατών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Το Κ.Π.Ε Φιλιατών-Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”, AΠ 6, στις Περιφέρειες ΠΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμματίζει δράση-ενημέρωση για τα λαογραφικά μουσεία Μουργκάνας-Φιλιατών.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μουργκάνα Φιλιατών.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/μιας Εκπ/σης των Νομών Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Άρτας-Πρέβεζας που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.kpe-filiaton.gr) στις ανακοινώσεις και να αποσταλεί στο email (kpefilia@otenet.gr) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00μ.μ.


 
Read More »
Ημερίδα στις 4 Νοεμβρίου από το Κ.Π.Ε Φιλιατών Ημερίδα στις 4 Νοεμβρίου από το Κ.Π.Ε Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με στόχο την επίτευξη άμεσης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας και την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται τετραμελής επιτροπή που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες καθώς και εκπροσώπους διαφόρων φορέων και οργανισμών των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας & Θεσπρωτίας, που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14:00-22:00.

Ο χώρος της ακρόασης θα είναι το γραφείο 211 του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, επί του 2ου ορόφου του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων (οδός 28ης Οκτωβρίου 11, Ιωάννινα) ενώ η επιτροπή θα εξετάζει αιτήματα που θα έχουν υποβληθεί μέχρι την προηγούμενη της συνεδρίασης ημέρα.

Οι πολίτες που επιθυμούν να τύχουν ακρόασης μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, είτε εγγράφως, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e - mail : gadpipirou @ astynomia . gr , είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 26510- 26582.

Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης στην Περιφέρεια, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της στην Αθήνα, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο ρόλος της Αστυνομίας στην κοινωνία και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Η ημέρα ακρόασης πολιτών θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα την Πέμπτη, 25η Οκτωβρίου 2018. 


 
Read More »
Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 52χρονης για κλοπές ρούχων από κατάστημα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Συνελήφθη, χθες (10-10-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 52χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, η 52χρονη εισήλθε σε κατάστημα στα Ιωάννινα και αφαίρεσε διάφορα είδη ένδυσης, αποκόπτοντας τις αντικλεπτικές ετικέτες, πλην όμως έγινε αντιληπτή από υπεύθυνη του καταστήματος και συνελήφθη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Σύλληψη 52χρονης για κλοπές ρούχων από κατάστημα Σύλληψη 52χρονης για κλοπές ρούχων από κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δωρεά Γαλλικής ΜΚΟ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Γαλλίας PHI Pharmacie Humanitaire Internationale και τον εκπρόσωπο της Zachariou George για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό.

Η PHI είναι μια Μη Κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1995 στην Γαλλία και από το 2005 έγινε Διεθνής Ανθρωπιστικού χαρακτήρα και οργανώνει και βοηθάει με φαρμακευτικό υλικό τους αναξιοπαθούντες της Γαλλίας αλλά και όλου του κόσμου. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.


 
Read More »
Δωρεά Γαλλικής ΜΚΟ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά Γαλλικής ΜΚΟ στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Επίδομα μέχρι 600 ευρώ σε οικογένειες – Οι περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών αριθμ. 2/71338/0026/22-07-2013 (Β.1911) επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :
— σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έως και 30.10.2018,

ημερομηνία μέχρι την οποία η αρμοδιότητα για την εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών (άρθρο 27 του ν. 3016/2002 (ΦΕΚ 110/Αϋ) παραμένει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

1) Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

2) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
4) Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
5) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα του 2016 – φορ. έτος 2016).

6) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται δύο μέλη και πάνω). Το επίδομα μπορεί να αιτηθεί ο δικαιούχος μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου.
Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας νοικοκυριού διευκρινίζεται: -Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.
Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο “οικογένεια” εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και άγαμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως οικογένεια θεωρούνται: Οι σύζυγοι μόνο ή και τα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο –αρχηγό της οικογένειας. -Επίσης την εισοδηματική ενίσχυση δικαιούνται και δυο (2) οικογένειες που συνοικούν κάτω από την ίδια στέγη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταβολή εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών & μειονεκτικών περιοχών κατά το έτος 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ .
Δείτε τις περιοχές του Ν.Θεσπρωτίας:


 

Read More »
Επίδομα μέχρι 600 ευρώ σε οικογένειες – Οι περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας Επίδομα μέχρι 600 ευρώ σε οικογένειες – Οι περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Η ιστορία της παλαιάς επισκοπής Γηρομερίου Φιλιατών και οι επίσκοποί της

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Τελευταία επισκοπή στη Θεσπρωτία ήταν του Γηρομερίου. 
Ο Πατριάρχης Νεόφυος την έκανε έδρα επισκοπής το Μάιο του 1800 και τη συναρίθμησε μεταξύ των επισκοπών της μητρόπολης Ιωαννίνων και όρισε ο επίσκοπός της να χειροτονείται από το Μητροπολίτη Ιωαννίνων. 
Τον Ιούνιο του 1803 ο Πατριάρχης Καλλίνικος Δ΄, την προσάρτησε στην επισκοπή Παραμυθιάς, αλλά υπαγόταν εκκλησιαστικά στη μητρόπολη Ιωαννίνων. 
Τον Αύγουστο του 1809 ο Πατριάρχης Ιερεμίας Δ΄ απέσπασε την επισκοπή Γηρομερίου και την έκανε πατριαρχική εξαρχία. 
Τον Ιανουάριο του 1821 ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ εξέλεξε αρχιερέα γι' αυτή, τον ιερομόναχο Αγαθάγγελο, ο οποίος δεν αξιώθηκε να φθάσει στην έδρα του, γιατί απαγχονίστηκε στα Γιάννινα. 
Το 1826 ο Πατριάρχης Ιωακείμ Β΄ προσάρτησε την εξαρχία Γηρομερίου στην επισκοπή Παραμυθιάς. 
Το 1867 αποσπάσθηκε και πάλι η εξαρχία Γηρομερίου από την επισκοπή Παραμυθιάς, στη δεύτερη Πατριαρχία Γρηγορίου του ΣΤ΄, ενώ τον Ιούνιο του 1895, επί Πατριαρχίας Ανθίμου Ζ΄ προσαρτήθηκε οριστικά στη μητρόπολη Παραμυθιάς. 
Επίσκοποι Γηρομερίου αναφέρονται οι: 
Σεραφείμ (1544), Χρύσανθος (16201645), Παρθένιος (1665-1685), Παρθένιος (1757-1885), Παΐσιος (1758), Βενέδικτος (1802), Σαμουήλ(1800-1803), Χρύσανθος Κουφάλας (1803-1805), Προκόπιος ο Βυζάντιος (1808) και Αγαθάγελος ο Βυζάντιος (1821). 


 
Read More »
Η ιστορία της παλαιάς επισκοπής Γηρομερίου Φιλιατών και οι επίσκοποί της Η ιστορία της παλαιάς επισκοπής Γηρομερίου Φιλιατών και οι επίσκοποί της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Τρία από τα «ανοικτά» ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα ήταν αντικείμενα συνάντησης και συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αντιπροσωπεία του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών». Πρόκειται για τις συζητούμενες – σε επίπεδο διαβούλευσης- αλλαγές στην εξισωτική αποζημίωση, την υπερκάλυψη των διαθέσιμων πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα Νέων Γεωργών.

Η αντιπροσωπεία της «Ένωσης Αγροτών», δια του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη ανέπτυξε τις θέσεις της και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον πρωτογενή τομέα του Νομού Ιωαννίνων από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, το κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ελληνοποιήσεις και τις αθρόες εισαγωγές. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν, κάθε περικοπή πόρων προς τους παραγωγούς θα επιφέρει νέα και ανεπανόρθωτα πλήγματα, οδηγώντας εκτός παραγωγικής διαδικασίες ενεργό αγροτικό πληθυσμό.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε από την πλευρά του ότι οι προβληματισμοί της «Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων», όπως και των άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων της Ηπείρου- με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή- είναι και δικοί του και τους έχει μεταφέρει κατ΄ επανάληψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τους ενημέρωσε δε ότι την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπ. Αραχωβίτη και την Υφυπουργό κ. Ολυμπία Τελιγγιορίδου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι όσον αφορά το Νομό Ιωαννίνων (που ενδιαφέρει την Ένωση Αγροτών), δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ούτε στις ορεινές, ούτε στις μειονεκτικές περιοχές, κάτι που υποσχέθηκαν να επιβεβαιώσουν εγγράφως προς την Περιφέρεια και την «Ένωση Αγροτών».

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με τα σχέδια βελτίωσης που έχουν υποβληθεί, τόσο από φυσικά πρόσωπα, όσο και από συλλογικές οργανώσεις και τα οποία υπερκαλύπτουν τις διαθέσιμες πιστώσεις. Το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης- σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στον Περιφερειάρχη, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων, βρίσκεται σε αναζήτηση πρόσθετων πόρων.

Τέλος όσον αφορά το Πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Ένωση Αγροτών για την ενεργό συμμετοχή της στις περυσινές ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις περιοχές ευθύνες της, χάρη και στην οποία η Ήπειρος, θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει περί τους 1.000 νέους που θα δραστηριοποιηθούν σε όλες σχεδόν τις παραγωγικές δομές. Ενημέρωσε ότι η αξιολόγηση των φακέλων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η εντολή- απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

«Με τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων, έχουμε μια συνεχή επαφή για τα τρέχοντα, αλλά και τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Υπάρχει συναντίληψη και συνεργασία για την προώθηση των λύσεων που απαιτούνται για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η μέχρι τώρα συνεργασία έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα, το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στο μέλλον», υπογράμμισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης.

Για την εποικοδομητική συνεργασία εκφράστηκε με θετικά λόγια η Αντιπροσωπεία της «Ένωσης Αγροτών», στην οποία εκτός του κ. Μπαλτογιάννη, συμμετείχαν οι γεωτεχνικοί της κ.κ. Βασίλης Θεοδωράκης – υπεύθυνος προγραμμάτων, και Σταύρος Τασούλας- υπεύθυνος ΟΣΔΕ.


Read More »
Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου στις εκδηλώσεις του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 
Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. 
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. 
 
Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.


Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου στις εκδηλώσεις του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ Η Περιφέρεια Ηπείρου στις εκδηλώσεις του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Ηπείρου ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο Σπύρος Ριζόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την ίδρυση της ανεξάρτητης, υπεριδεολογικής αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», της οποίας τίθεται επικεφαλής.

Στα γραφεία της παράταξης, Ναπολέοντος Ζέρβα 2 στα Ιωάννινα, παρουσιάστηκαν επίσης, το σήμα της νέας παράταξης, ο διαδικτυακός της ιστότοπος (www.orizontesepirou.gr) καθώς και το πρώτο σποτ με το οποίο συστήνονται επισήμως στους πολίτες της Ηπείρου, τόσο ο Σπύρος Ριζόπουλος όσο και η νέα αυτοδιοικητική παράταξη.


Read More »
Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ήπειρο Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Σύλληψη 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 29χρονου εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σελίδες