https://picasion.com/
https://picasion.com/

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος (+ΦΩΤΟ)

 
 
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τα Ιωάννινα!
 
Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο «επισκέφτηκε» το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προκαλώντας το θαυμασμό όσων τυχερών το αντίκρυσαν στον ορίζοντα.
 
Ευτυχώς, ο ανεμοστρόβιλος απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό,του Νεκτάριου Γιαννούλη,στο ύψος του χωριού Λυκόστομο.
Read More »
Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος (+ΦΩΤΟ) Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας την 10η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ» ιδιοκτησίας Ασημούλας Γουρνάρη – Σεϊτανίδη του Νικηφόρου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 2ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (απλά μηχανικά μέσα) για το χρονικό διάστημα από 01.10.2014 έως 31.12.2014 στο κατάστημα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ», ιδιοκτησίας της Victoria Hachi του Gregory, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 3ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί των αιτήσεων Κωνσταντίνου Χριστάκη του Δημήτριου και Πέτρου Μυρισκλάβου του Θεόδωρου σχετικά με την έγκριση ή μη αμοιβαίας ανταλλαγής των οικοπέδων τους 2β στο Ο.Τ. 165 και 33α στο Ο.Τ. 160 αντίστοιχα στη θέση «Βουνίστρα» της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 4ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της αιτήσεως Νικόλαου Μήτση του Γεώργιου για την εκμίσθωση ή μη μετά από δημοπράτηση έκτασης εμβαδού 6.991,03τμ από το υπ’ αριθ. 1257 τεμάχιο διανομής αγροκτήματος Συβότων της Τοπικής Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις.

Θέμα 5ο.
Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της αιτήσεως Diana Gjoli, σύζυγος Γεώργιου Κατσέλη, για την εκμίσθωση ή μη μετά από δημοπράτηση έκτασης εμβαδού 4.059,00τμ από το υπ’ αριθ. 623 τεμάχιο διανομής Νέας Σελεύκειας – Δημοκρατίας της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ελεύθερο σταβλισμό αιγοπροβάτων.
Read More »
Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Έπνιξαν σκύλους με καλώδιο και τους πέταξαν στο ποτάμι (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Έπνιξαν σκύλους με καλώδιο και τους πέταξαν στο ποτάμι (+ΦΩΤΟ)


Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε στην Άρτα από την επιχείρηση ανηλίκων να κάψουν ζωντανό έναν σκύλο, που οδήγησε στη σύλληψη ορισμένων εκ των πρωταγωνιστών της βαρβαρότητας, έρχεται ένα ακόμη περιστατικό φρίκης να προβληματίσει και να προκαλέσει ερωτήματα.

Δύο σκυλιά νεκρά στο ποτάμι.. 
 
Γύρω από το λαιμό τους καλώδιο.

Κάποιοι ασυνείδητοι τα έπνιξαν και τα πέταξαν.

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε για μία ακόμη φορά το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας το οποίο καταγγέλλει το περιστατικό σημειώνοντας ότι η ανθρωπιά κοντεύει να εξαφανιστεί από την περιοχή.

Παράλληλα καλεί όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι σχετικό με το συγκεκριμένο περιστατικό να το ενημερώσει το σωματείο. 
 
Read More »
Έπνιξαν σκύλους με καλώδιο και τους πέταξαν στο ποτάμι (+ΦΩΤΟ)  Έπνιξαν σκύλους με καλώδιο και τους πέταξαν στο ποτάμι (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Φιλιάτες: Ο θάνατος του Ιταλού διοικητή

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Φιλιάτες: Ο θάνατος του Ιταλού διοικητή

Σκαλίζοντας τα γεγονότα των πρώτων ημερών του πολέμου του 1940 στη Θεσπρωτία, ασχοληθήκαμε πολύ και με το ημερολόγιο του Φερνάντο Καμπιόνε. Σε λίγο καιρό θα το έχουμε στα χέρια μας στο πρωτότυπο κι έτσι θα αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες. Για την ώρα βασιστήκαμε στη μετάφραση που δημοσίευσε το “ΕΘΝΟΣ” το 1953. Ο Γιώργος ο Κώτσης (Ιγκορ) φρόντισε να αναδημοσιεύσει το τμήμα που αφορούσε τη Θεσπρωτία στην εφημερίδα του, αλλά και στο βιβλίο του για το Φιλιάτι. Δε σταμάτησε όμως εκεί: Φρόντισε να βρει και την αναμνηστική στήλη που τοποθέτησαν οι Ιταλοί, προς τιμήν του σκοτωμένου διοικητή και να τη φωτογραφίσει. Βρίσκεται στου “Τάκα” και πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθεί σε ένα υπόβαθρο. Μπορεί οι Ιταλοί να επιτέθηκαν απροκάλυπτα στη χώρα μας, μπορεί τα στρατεύματά τους να σκόρπισαν το θάνατο, την πείνα και τον εξευτελισμό, αλλά δεν χρειάζεται εμείς να ξεφτιλίζουμε τους νεκρούς τους.

Ας διαβάσουμε το περιστατικό του θανάτου του Ιταλού διοικητή, όπως το περιγράφει ο Καμπιόνε:

“…30 Οκτωβρίου 1940. Ξαφνικά το βράδυ, σαν κεραυνός σε καθαρό ουρανό, έρχεται η ανακοίνωση ότι σκοτώθηκε στους Φιλιάτες ο διοικητής του 32ου συντάγματος. Αποτελεί σημαντικότατη απώλεια ο θάνατός του κατά την αρχική φάση των επιχειρήσεων, γιατί στερεί το σύνταγμα του γέρου διοικητή που τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν οι υφιστάμενοί του, κυρίως οι στρατιώτες. Ο συνταγματάρχης είχε πάει στο παρατηρητήριο του πυροβολικού για να εξετάσει ο ίδιος από πού προερχόταν η βολή μιας εχθρικής πυροβολαρχίας, η οποία παρενοχλούσε τα συγκεντρωμένα στρατεύματα στους Φιλιάτες.

Εκεί στο παρατηρητήριο τον πέτυχε μια εχθρική οβίδα και τον κομμάτιασε. Ήταν ο μόνος αξιωματικός που έπεσε κατά την πρώτη φάση των επιχειρήσεων. Ο θάνατός του προκάλεσε γενική και ειλικρινή θλίψη, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη, γιατί αυτό το τραγικό γεγονός ήρθε την ώρα που οι επιχειρήσεις εξελισσόταν τόσο λαμπρά…”

Βέβαια το γεγονός αυτό διαδόθηκε αστραπιαία και στον ελληνικό πληθυσμό της περιοχής. Ήταν η πρώτη ευχάριστη είδηση από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.( Μην ξεχνάμε ότι ο στρατός αποσύρθηκε πίσω από το φυσικό φράγμα του Καλαμά κι άφησε ανυπεράσπιστη την επαρχία Φιλιατών, όπως και την αντίστοιχη περιοχή στο Ν. Ιωαννίνων. Ο κόσμος ένοιωσε προδομένος. Φανταστείτε τους φαντάρους που πολεμούσαν πίσω από τον Καλαμά αλλά οι οικογένειές τους, οι μανάδες κι οι πατεράδες τους, τα παιδιά τους ήταν στα χέρια των Ιταλών και το χειρότερο των Αλβανοτσάμηδων!
Με τί καρδιά θ’ αντιστέκονταν; Επειδή τους απειλούσαν με στρατοδικείο κι εκτέλεση;)
Η είδηση λοιπόν ότι σκοτώθηκε ο Ιταλός διοικητής, από το ελληνικό πυροβολικό, πήρε θρυλικές διαστάσεις! Η οβίδα έπεσε μέσα στο καζάνι με το τσάι και τον ξεπάστρεψε. Κι ο επόμενος διοικητής, τόσο τρομοκρατήθηκε από την ευστοχία των Ελλήνων, ώστε εξέδωσε τη διαταγή “No fatsa Doulca”
“Όχι φάτσα στη Ντούλκα” από όπου ξεκίνησε το βλήμα. Ο Καμπιόνε δεν αναφέρει φυσικά τέτοια εντολή.
Μιχάλης Γ. Πασιάκος -labastia.blogspot.gr

Σ. Ιστολόγου: Να ευχαριστήσω τον ακούραστο Μιχάλη και να προσθέσω οτι η ανεύρεση της μισοκατεστραμένης επιτύμβιας στήλης έγινε με την συμβολή του Ηλία Λαγού, και το όνομα του στρατηγού είναι ROBERTO CIOVANI…


Για τα υπόλοιπα ας φροντίσει η δημοτική αρχή. 
 
Σε μια άκρη στο δρόμο προς του ΤΑΚΑ- πριν το εργοστάσιο- ας γίνει ένα βάθρο για να στηθεί επάνω του η επιτύμβια στήλη- δείγμα της τοπικής ιστορίας και της αξιοπρέπειας των Φιλιαταίων…
 
Read More »
Φιλιάτες: Ο θάνατος του Ιταλού διοικητή Φιλιάτες: Ο θάνατος του Ιταλού διοικητή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Επιχείρηση διάσωσης 2 σκύλων από σπηλαιοβάραθρο (+ΦΩΤΟ) Κατάφεραν και έμειναν ζωντανοί, χωρίς τροφή και νερό για μια ολόκληρη εβδομάδα

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Επιχείρηση διάσωσης 2 σκύλων από σπηλαιοβάραθρο (+ΦΩΤΟ)
Κατάφεραν και έμειναν ζωντανοί, χωρίς τροφή και νερό για μια ολόκληρη εβδομάδα
Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δυο άτυχων σκύλων,που έπεσαν σε σπηλαιοβάραθρο,στήθηκε στο Βραδέτο Ζαγορίου.
 
Όλα ξεκίνησαν,όταν τo προηγούμενο Σάββατο ένα κυνηγόσκυλο έπεσε στο βάραθρο και παρά τις προσπάθειες που κατάβαλε τόσο το ίδιο,όσο και ο ιδιοκτήτης του,στάθηκε αδύνατον να βγει στην επιφάνεια.
 
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Νομεβρίου,εντελώς τυχαία έπεσε και δεύτερος σκύλος στο ίδιο βάραθρο!!! 
 
 
 
Οι ιδιοκτήτες και των δυο σκύλων,μετά από ώρες προσπαθειών και μη ακούγοντας γάβγισματα, θεώρησαν ότι τα σκυλιά ήταν νεκρά.Χθες το πρωί, μια ολόκληρη βδομάδα μετά, ένας κυνηγός,φίλος του ιδιοκτήτη του δεύτερου σκύλου,περνώντας από το σημείο άκουσε γάβγισμα!
 
Πλησιάζοντας στην άκρη του στομίου του σπηλαιοβάραθρου,διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν όχι ένα,αλλά δυο σκυλιά και μάλιστα ζωντανά!!!
 
Ένας από τους ιδιοκτήτες,ειδοποίησε αμέσως για το συμβάν τον Γιαννιώτη εκπαιδευτή αναρρίχησης Ηρακλή Μωυσίδη και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού των άτυχων σκύλων.
 
Μόλις ο κ. Μωυσίδης έφτασε στο σημείο, έκανε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι η διάσωση είναι εφικτή. 
 
 
 
Ετοίμασε ότι ήταν απαραίτητο για την ασφάλειά του και κατέβηκε στο βάραθρο.
 
 
 
Στα αριστερά του βάραθρου,σε βάθος 15-20 μέτρων,υπήρχε ένα πατάρι,στο οποί και βρήκε τα σκυλάκια, στα δεξιά του συνέχιζε δεύτερο πιο στενό βάραθρο στο οποίο ξανά έκανε πατάρι και στα 10 μέτρα χανόταν πιο μέσα.
 
Η έκπληξη του διασώστη,ήταν πολύ μεγάλη,όταν διαπίστωσε πως τα σκυλιά δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας από την πτώση.
 
"Ήταν αδύνατα αλλά σε καλή κατάσταση και χάρηκαν μόλις με είδαν.Τα έδεσα ένα ένα και έδωσα σήμα στους φίλους που ήταν στην επιφάνεια του βαράθρου να τα ανεβάσουν σιγά σιγά στην επιφάνεια",δήλωσε στο epirusgate,ο Ηρακλής Μωυσίδης..
"Μετά το γεγονός αυτό είμαι χαρούμενος γιατί τα σκυλάκια είναι καλά στην ασφάλεια των σπιτιών τους",κατέληξε.
 
 
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην περιοχή του Ζαγορίου και στον ευρύτερο ορεινό όγκο της Τύμφης υπάρχουν εκατοντάδες σπηλαιοβάραθρα λόγω του ότι τα πετρώματα των βουνών της περιοχής είναι ασβεστολιθικά τα οποία διαβρώνονται από το νερό αλλά και σε συνδυασμό με διάφορα τεκτονικά φαινόμενα, σε μια συνεχόμενη διεργασία της φύσης που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια.
 
Στο συγκεκριμένο είναι απαραίτητο να περιφραχτεί ο χώρος γύρο από την είσοδο του Βαράθρου,προκειμένου στο μέλλον αν μην συμβούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά...
Read More »
Επιχείρηση διάσωσης 2 σκύλων από σπηλαιοβάραθρο (+ΦΩΤΟ) Κατάφεραν και έμειναν ζωντανοί, χωρίς τροφή και νερό για μια ολόκληρη εβδομάδα Επιχείρηση διάσωσης 2 σκύλων από σπηλαιοβάραθρο (+ΦΩΤΟ) Κατάφεραν και έμειναν ζωντανοί, χωρίς τροφή και νερό για μια ολόκληρη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Του βγήκε το λάδι του Νικόλα

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Του βγήκε το λάδι του Νικόλα


Όχι, δεν κουράστηκε ακόμα.

Και πως θα μπορούσε αφού είναι μόνο 35 ετών και έχει όλο το πολιτικό, και όχι μόνο, μέλλον, μπροστά του.

Ο τίλος μας μιλάει κυριολεκτικά.

Όντας Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τα ειδικά θέματα αγροτικής οικονομίας και κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου, έδωσε πρώτος το καλό παράδειγμα.Ραβδίζοντας και μαζεύοντας ο ίδιος τον καρπό από τα ελαιόδεντρά του και ακολουθώντας όλη τη μαγική πορεία του μέχρι και το ελαιοτριβείο.

Καλοφάγωτο Νικόλα.

 

Θα σου χρειαστεί στον δύσκολο πολιτικό αγώνα που έχεις μπροστά σου.

Όσο για τους εχθρούς σου ... κέρασέ τους.

Όχι λάδι αλλά ξύδι.

Read More »
Του βγήκε το λάδι του Νικόλα Του βγήκε το λάδι του Νικόλα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Πλήθος πιστών στη θεία Λειτουργία στο εξωκκλλησι του Αγίου Νεκταρίου, στην Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Πλήθος πιστών στη θεία Λειτουργία στο εξωκκλλησι του Αγίου Νεκταρίου, στην Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)
 

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη θεία Λειτουργία στο εξωκκλλησι του Αγίου Νεκταρίου, στην Γωνιά Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας του Λαδοχωρίου.
 

Το Σάββατο τελέσθει Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία στις 17:00 .
 
Read More »
Πλήθος πιστών στη θεία Λειτουργία στο εξωκκλλησι του Αγίου Νεκταρίου, στην Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Πλήθος πιστών στη θεία Λειτουργία στο εξωκκλλησι του Αγίου Νεκταρίου, στην Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Ραγίου "Ο Άγιος Κοσμάς" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Ραγίου "Ο Άγιος Κοσμάς" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
 


Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Ραγίου "Ο Άγιος Κοσμάς" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Ραγίου "Ο Άγιος Κοσμάς" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ 
ΕΤΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ; (+ΒΙΝΤΕΟ)Νομός κάποτε η Θεσπρωτία.
 
Περιφερειακή Ενότητα σήμερα.
 
Πρωτεύουσα νομού και Περιφέρειας η Ηγουμενίτσα.
 
Με αξιόλογη κίνηση στην αγορά εργασίας, λόγω, κυρίως, της τουριστικής ανάπτυξης των παραλιών, αλλά και του λιμανιού και της Εγνατίας, καθώς και της φιλοξενίας μεταναστών από τη γειτονική Αλβανία.
 
Παρόλα αυτά, η συγκυβέρνηση, θεωρώντας πως έτσι κάνει οικονομία, κατήργησε την Επιθεώρηση Εργασίας Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα.
 
Σιγά που θα νοιάζονταν για την ταλαιπωρία των πολιτών, εργοδοτών και εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της.
 
Όσοι γνωρίζουν , έκαναν τους υπολογισμούς τους και αποφάνθηκαν ότι περισσότερο θα στοιχίσει η δαπάνη εξόδων μετακίνησης υπαλλήλων από τα Γιάννενα, όπου μεταφέρθηκε η Επιθεώρηση, για ελέγχους, παρά το ενοίκιο των γραφείων και τα λειτουργικά τους έξοδα.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε από την συγκυβέρνηση, όταν στη Θεσπρωτία «βασίλευε» ο εκλεκτός του Καραμανλή, Σαμαρά και λοιπών παραγόντων, τοπικός βουλευτής και υφυπουργός Αντώνης Μπέζας!
 
Υλοποιήθηκε δε τώρα, που αρμόδιος υφυπουργός του αντικειμένου του Υπουργείου, είναι ο ίδιος ο Τοπικός Βουλευτής!!!
 
Επιπλέον, αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είναι ο επίσης Θεσπρωτός, εξέχον στέλεχος του δεύτερου μέρους της συγκυβέρνησης, τόσο ως νεολαίος, όσο και ως υποψήφιος Βουλευτής, εκλεκτός (και αυτός) του υπαρχηγού της συγκυβέρνησης, Κώστας Πανταζής.
 
Ο οποίος, όταν εερωτήθηκε από το Ράδιο Ηγουμενίτσα και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου, επιχείρησε να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν 1,5 χρόνο, όταν δεν ήταν ο ίδιος γραμματέας.
 
Λες και δεν μπορούσε, τόσο ο ίδιος, όσο και σε συνεργασία με τον επίσης Θεσπρωτό αρμόδιο υφυπουργό, να ακυρώσει την επαίσχυντη αυτή απόφαση, με μια υπογραφή, ενός από τους δύο, ή και των δύο μαζί.
 
Αυτοί είναι όμως.
 
Εκπρόσωποι, υπηρέτες και προστάτες του τόπου τους.
Δείτε τι δήλωσε για το θέμα ο κ. Πανταζής στο Ράδιο Ηγουμενίτσα
 
Read More »
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ; (+ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ   ΕΤΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ; (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Έμπορος ναρκωτικών πήδηξε σε γκρεμό για να αποφύγει την σύλληψη Κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης, συνελήφθησαν τρία άτομα, αναζητείται ένας συνεργός τους

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Έμπορος ναρκωτικών πήδηξε σε γκρεμό για να αποφύγει την σύλληψη
Κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης, συνελήφθησαν τρία άτομα, αναζητείται ένας συνεργός τους


Συνελήφθησαν, προχθές (07-11-2014) αργά το απόγευμα, σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας (32, 26 και 25 χρονών), για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας ομοεθνής συνεργός τους.

Συγκεκριμένα, προχθές αργά το απόγευμα, αστυνομικοί, εντόπισαν σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να μεταφέρουν πεζή ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά.

Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ενώ ο τέταρτος διέφυγε και αναζητείται, ενώ κατέσχεσαν δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (9) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (39) κιλών και (200) γραμμαρίων.

Σημειώνεται, ότι κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των δραστών, ο 25χρονος δράστης στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε από γκρεμό ύψους (6) μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Έμπορος ναρκωτικών πήδηξε σε γκρεμό για να αποφύγει την σύλληψη Κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης, συνελήφθησαν τρία άτομα, αναζητείται ένας συνεργός τους Έμπορος ναρκωτικών πήδηξε σε γκρεμό για να αποφύγει την σύλληψη Κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης, συνελήφθησαν τρία άτομα, αναζητείται ένας συνεργός τους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5
Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Βρέθηκε σε συνεργείο κλεμμένο τρέιλερ, συνελήφθη 43χρονος

http://kazani.gr/uploads/posts/2012-10/1350296885_trailer-park02.jpg

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές (07-11-2014) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε συνεργείο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας του 43χρονου, όπου βρέθηκε στην κατοχή του ένα τρέιλερ, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 19-10-2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το τρέιλερ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο 43χρονος δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Η ταινία της Κυριακής από τους ΕστιάζωντεςΑυτή την Κυριακή 09.11.2014 προβάλουμε την κλασική ταινία Sci-Fi Blade Runner!

Σκηνοθεσία: Ridley Scott
Σενάριο: Hampton Fancher, David Webb Peoples, Philip K. Dick (μυθιστόρημα "Do Androids Dream of Electric Sheep?")
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh , Daryl Hannah

«Η ταινία "Blade Runner", σε σκηνοθεσία Ρίντλευ Σκοτ και βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ ''Do Androids Dream of Electric Sheep?'', είναι μια ταινία-εφιάλτης επιστημονικής φαντασίας/ νουάρ για έναν μπάτσο στο εξαθλιωμένο Λος Άντζελες του 2019, του οποίου η αποστολή είναι να αποσύρει τέσσερα γενετικά κατασκευασμένα σάιμποργκς με ανθρώπινες μορφές, γνωστά ως ''Replicants''.

Οι τέσσερις ρέπλικες έχουν δραπετεύσει από μια αποικία προκειμένου να βρουν τον κατασκευαστή τους και να τον αναγκάσουν να επεκτείνει τον προκαθορισμένο τετραετή κύκλο ζωής τους. Ο Ρίντλευ Σκοτ αποτυπώνει στοιχεία νουάρ με την αστική ατμόσφαιρα της παρακμής, το φωτισμό, τους βρώμικους ιδρωμένους δρόμους, το μόνιμο σκοτάδι μαζί με τη μόνιμη βροχή, και τους χαρακτήρες αφού δεν είναι σαφές αν είναι καλοί ή κακοί.

Η αίσθηση που μας δίνεται είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, αφήνοντας πίσω μόνο το περιθώριο. Η δωροδοκία υπάρχει παντού. Η εκπληκτική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου λειτουργεί για να αντιπροσωπεύσει έναν σκοτεινό, ευμετάβλητο κόσμο της αβεβαιότητας και της απαισιοδοξίας.

Η ταινία έχει τη δυνατότητά να λειτουργεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Μια αστυνομική/ νουάρ αναζήτηση του νοήματος της ζωής σε ένα περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας. Το στόρυ, όμως, αποτελεί σχόλιο στο νόημα του να είσαι άνθρωπος και στις απορίες που έχει ο καθένας από μας για τη ζωή. Το πότε θα πεθάνουμε, το πόσο θα ζήσουμε, αν ο δημιουργός μας νοιάζεται, και αν τελικά όλο αυτό είναι μια παραίσθηση.

Ο Ρίντλευ Σκοτ θέτει περισσότερες ερωτήσεις από απαντήσεις, με αποτέλεσμα μια ταινία γεμάτη από μυστήρια. Η ρέπλικα είναι ανθρώπινη; Μήπως είμαστε και εμεις ρέπλικες; Ο κόσμος γίνεται λιγότερο ανθρώπινος σε μια κοινωνία που διαμορφώνεται από την τεχνολογική και καπιταλιστική υπερβολή. Ο ρόλος του δημιουργού και του δημιουργήματος ποιος είναι;

Η αμοιβαία υποδούλωσή τους ή ο θρίαμβος της δημιουργίας πέρα από το δημιουργό του; Η φύση της ίδιας της ανθρωπότητας: συναίσθημα, μνήμη, σκοπός, επιθυμία, σκληρότητα, τεχνολογική κυριότητα του περιβάλλοντος και του κόσμου, θνησιμότητα, θάνατος. Προσωπική ταυτότητα και αυτογνωσία. Η έννοια της ύπαρξης.»
Πηγή: sevenart.gr

FB event: https://www.facebook.com/events/998225313528234/?ref_dashboard_filter=upcoming
Read More »
Η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες Η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών σε όλη την επαρχία Φιλιατών για τον εντοπισμό των 4 Αλβανών ληστών

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών σε όλη την επαρχία Φιλιατών για τον εντοπισμό των 4 Αλβανών ληστών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που διέπραξαν ληστεία σε σπίτι, σήμερα (08.11.2014) το πρωί (ώρα 10.30), στο Σμέρτο Φιλιατών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, εισήλθαν στο σπίτι, όπου διαμένουν μία 30χρονη ημεδαπή και ένας 18χρονος και αφού ακινητοποίησαν την 30χρονη, απαίτησαν να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή.

Στη συνέχεια, οι δράστες προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και τον 18χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφαιρώντας τρία κινητά τηλέφωνα από το σπίτι. Κατά τη διαφυγή τους, επιτέθηκαν σε 79χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 79χρονου στο κεφάλι.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο των Φιλιατών.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας
Read More »
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών σε όλη την επαρχία Φιλιατών για τον εντοπισμό των 4 Αλβανών ληστών Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών σε όλη την επαρχία Φιλιατών για τον εντοπισμό των 4 Αλβανών ληστών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

11 ακόμα συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
11 ακόμα συλλήψεις το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΈνας 58χρονος αλλοδαπός διακινητής και δέκα (10) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 58χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, να μεταφέρει εντός του φορτίου του δέκα (10) παράνομους μετανάστες στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.
Read More »
11 ακόμα συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα 11 ακόμα συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Finley Quaye - Sunday Shining

Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
Finley Quaye - Sunday ShiningRead More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Finley Quaye - Sunday Shining Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  Finley Quaye - Sunday Shining Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014 Rating: 5