Ακόμα μια μέρα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 44 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021
Ακόμα μια μέρα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 44 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ Πρέβεζας 0
Read More »
Ακόμα μια μέρα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 44 σε όλη την Ήπειρο Ακόμα μια μέρα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 44 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021
Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ ΘεσπρωτίαςΗ Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσεις της ΚΝΕ, καταγγέλλουμε το γεγονός της απρόκλητης βίας από την ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εναντίον μιας ομάδας νέων απέναντι από την παιδική χαρά με το πρόσχημα του συγχρωτισμού και της παραβίασης του ωραρίου.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός δεν αποτελεί παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο. Ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση η οποία αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, μειώνει τις δαπάνες για την υγεία την ίδια ώρα που δίνει δωράκια στους κλινικάρχες και επιχειρηματικούς ομίλους, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγεία μας, ενοχοποιεί τον λαό και ιδιαίτερα την νεολαία για τα αποτελέσματα της πανδημίας.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πέρσι έτσι και τώρα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και τα "πρωτόκολλα" των μεγάλων επιχειρήσεων, του τουριστικού κεφαλαίου και των touroperators, ανοίγει οικονομικές και άλλες δραστηριότητες επικαλούμενη το μαζικό εμβολιασμό και τα “selftests”.

Τελικά για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται δεν χρειάζεται η στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς και νεολαίους, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούμε το λαό της πόλης μας να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 10/5/2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Read More »
Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ Θεσπρωτίας Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει το ΚΚΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Προνόμια στους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021
Προνόμια στους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνησηΕιδικά προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί σκέφτεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος σε περισσότερες δραστηριότητες και να κινούνται σε περισσότερους χώρους. Για παράδειγμα, οι εμβολιασμένοι αλλά και όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση ενώ αναμένεται η δεύτερη μπορούν να μεταβούν στο γυμναστήριο από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους. Αυτό που έχει ειπωθεί έως τώρα για τα γυμναστήρια είναι ότι ενδέχεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του μήνα για όλους τους εμβολιασμένους, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορέσουν να πάνε όλοι οι πολίτες.

Άλλο ένα προνόμιο που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση αφορά τα ταξίδια. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στο εσωτερικό χωρίς self test ή μοριακό και χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid tests κατά την άφιξή τους στον επιλεγόμενο προορισμό.

Ακόμα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν στις συναυλίες αλλά και σε δραστηριότητες που διενεργούνται σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή πολυάριθμου πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος για 100.000 δόσεις την ημέρα και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια δόσεις. Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30 ετών, ώστε πλέον όλοι οι ενήλικοι να μπορούν να εμβολιαστούν επιτυγχάνοντας στις αρχές του καλοκαιριού ένα πρώτο τείχος ανοσίας.Read More »
Προνόμια στους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση Προνόμια στους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Λουκέτο και πρόστιμο 3.000€ σε καφέ-μπαρ στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021
Λουκέτο και πρόστιμο 3.000€ σε καφέ-μπαρ στη ΘεσπρωτίαΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (09-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (51) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(38) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(5) παραβάσεις για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας καθώς και από (300) ευρώ σε (4) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
Λουκέτο και πρόστιμο 3.000€ σε καφέ-μπαρ στη Θεσπρωτία Λουκέτο και πρόστιμο 3.000€ σε καφέ-μπαρ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021 Rating: 5

Σελίδες