Αναρτήθηκε η προκήρυξη για 132 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Ήπειρο - 12 στην Θεσπρωτία - Οι θέσεις και οι ειδικότητες

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017


Την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017, ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 2.868 θέσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). 
Από το σύνολο των θέσεων 132 αφορούν στην Ήπειρο, προκειμένου να στελεχωθούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας που βάση του νέου νόμου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα την λειτουργία τους.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη των ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8η Αυγούστου 2017 και ώρα 09:00 και λήγει την Παρασκευή 25η Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου 2017.

Στην Ήπειρο:Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Ήπειρο, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από τις τέσσερις πρωτεύουσες των Νομών, καθώς και οι θέσεις που προκηρύσσονται αφορούν μόνο στους Δήμους Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας.

Συνολικά προκηρύσσονται 44 θέσεις γενικών γιατρών, 11 θέσεις παιδιάτρων, 22 θέσεις νοσηλευτών, 11 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 22 θέσεις διοικητικών και 22 θέσεις ΤΕ επισκεπτών.

Αναλυτικά:

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Άρτας οκτώ θέσεις, Πρέβεζας οκτώ θέσεις, Ιωαννίνων 24 θέσεις και Ηγουμενίτσας τέσσερις θέσεις.

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Άρτα δύο θέσεις, Πρέβεζα δύο θέσεις, Ιωαννίνων έξι θέσεις, Ηγουμενίτσας μία θέση

ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Άρτας τέσσερις θέσεις, Πρέβεζας τέσσερις θέσεις, Ιωαννίνων 12 θέσεις, Ηγουμενίτσας δύο θέσεις

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Άρτας δύο θέσεις, Πρέβεζας δύο θέσεις, Ιωαννίνων έξι θέσεις, Ηγουμενίτσας μία θέση.

ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ Άρτας τέσσερις θέσεις, Πρέβεζας τέσσερις θέσεις, Ιωαννίνων 12 θέσεις, Ηγουμενίτσας δύο θέσεις.

ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Άρτας τέσσερις θέσεις, Πρέβεζας τέσσερις θέσεις, Ιωαννίνων 12 θέσεις, Ηγουμενίτσας δύο θέσεις.


 
Read More »
Αναρτήθηκε η προκήρυξη για 132 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Ήπειρο - 12 στην Θεσπρωτία - Οι θέσεις και οι ειδικότητες  Αναρτήθηκε η προκήρυξη για 132 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Ήπειρο - 12 στην Θεσπρωτία - Οι θέσεις και οι ειδικότητες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

1.000.000 ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ - Του Δημήτρη Ζώη

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017Ένα εκατομμύριο Ηπειρώτες ανά τον κόσμο!... 
Μετρημένοι είναι όμως αυτοί που έχουν ρίζες από τον ακριτικό δήμο Φιλιατών και επισκέπτονται το ακριτικό Φιλιάτι ή έρχονται στη Θεσπρωτία!... 
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η εγκατάλειψη του άλλοτε πνευματικού και οικονομικού κέντρου της Θεσπρωτίας που ήταν το Φιλιάτι, με 7.500 κατοίκους και γεμάτα τα χωριά της τη δεκαετία του ΄60 , πριν τη «μεγάλη φυγή» των τότε νέων για τη Γερμανία , όπου τότε τα χωριά της Μουργκάνας διέθεταν στον Τσαμαντά τράπεζα, ταχυδρομείο, σινεμά και πολλά μαγαζιά ,έχει πάρει σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις με προεκτάσεις που δεν τονίζονται σήμερα!...

Βάζω ένα ερώτημα. Οι δημοτικές Αρχές και συνολικά η κοινωνία στο Φιλιάτι αντιλαμβάνεται που οδηγείται το Φιλιάτι; Πιστεύουν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι πως με υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν ορισμένες φορές τα 2200% !!! και καλούμαστε χωρίς κάποια πειστική εξήγηση όλοι οι Φιλιατιώτες να πληρώσουμε, θα αντιμετωπιστούν τα πολύπλευρα προβλήματα που έχει αυτός ο ακριτικός δήμος της Θεσπρωτίας, το Φιλιάτι;


Αναρωτιέμαι, αν με τις 70% περικοπές στις δαπάνες του δήμου Φιλιατών πρέπει να εστιαστούν οι λόγοι αυτών των χωρίς προηγούμενο αυξήσεων και των ανεπαρκειών του δήμου. Περικοπές που επιβλήθηκαν κι επιβάλλονται στη μνημονιακή Ελλάδα. Αναρωτιέμαι όμως αν φταίει και η "ανακύκλωση" των συντοπιτών που ασχολούνται διαχρονικά με τα "κοινά" κι έχουν ευθύνες γι' αυτό το κατάντημα του δήμου. Αυτοί που πέρα από τις σπατάλες και τις ανεπάρκειές τους "εντυπωσίασαν" για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και το απίστευτο θράσος τους ή την αρρώστιά τους να "ροκανίζουν" ανεύθυνα απίστευτα ποσά που προοριζόταν για τις ανάγκες του δήμου ή των δημοτών. Και δε θέλω να δώσω τώρα συνέχεια για τα 4.500.000 € ή για τις τεράστιες κι απίστευτες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο Φιλιάτι!!!...

Αναρωτιέμαι, στο Φιλιάτι υπάρχουν Φιλιατιώτες που μπορούν να κάνουν "ένα βήμα μπροστά"; Υπάρχουν Φιλιατιώτες που πέρα από τον ανούσιο (πολιτικό) λόγο, τις διακομματικές και διαχρονικές μεγαλοστομίες ή την αναξιόπιστη υποσχεσιολογία, που θέλουν να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο που ζει το Φιλιάτι;

Και κάτι σημαντικό. Υπάρχουν Φιλιατιώτες που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν «γέφυρες επικοινωνίας» με τους απανταχού «Ξενιτεμένους»; Και κάτι που αφορά όλοι τη Θεσπρωτία. Μπορούμε να κατανοήσουμε στη Θεσπρωτία πως οι «γέφυρες επικοινωνίας» με τους απανταχού Θεσπρωτούς μπορούν να δώσουν σημαντικότατες τουριστικές και οικονομικές δυνατότητες στον Τόπο μας; ...


Read More »
1.000.000 ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ - Του Δημήτρη Ζώη 1.000.000 ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

Γλέντι μέσα στα νερά του ποταμού Καλαμά!

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017

Ο ποταμός Καλαμάς, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καταφύγιο για πολλούς απόδημους τόσο στα παρακαλάμια χωριά της Θεσπρωτίας, όσο και στα παρακαλάμια χωριά των Ιωαννίνων. 
Ειδικά στο "Κεφαλόβρυσο" της Λίστας Φιλιατών και στο "Θεογέφυρο" των Ιωαννίνων η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη. 


Eκτός από το ότι συχνάζουν κάτω από τα βαθύσκια πλατάνια του, τα οποία τώρα απειλούνται να μαραθούν λόγω μικροβίου, κολυμπούν, αγνοώντας τα λεγόμενα περί ρύπανσης των νερών του, αλλά και γλεντούν κιόλας (όπως δείχνει μια παλαιότερη φωτογραφία) μέσα στα νερά του ποταμού με κλαρίνο. 
Ο Καλαμάς, αν αξιοποιηθούν κατάλληλα ορισμένα σημεία του, μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός, αφού προσφέρεται, εκτός όλων των άλλων, και για θαλάσσιες δράσεις. 


 
Read More »
Γλέντι μέσα στα νερά του ποταμού Καλαμά!  Γλέντι μέσα στα νερά του ποταμού Καλαμά! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

10 χρόνια χωρίς τον αείμνηστο δήμαρχο Παραμυθιάς Βασίλη Λώλο (+Φωτοαφιέρωμα)

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017


Ήταν Τριτη 5 Αυγούστου 2007, όταν ο αείμνηστος Δήμαρχος Παραμυθιάς Βασίλης Λώλος, οντας εν ενεργεια δήμαρχος για δευτερη θητεία, έχανε την μάχη για την ζωή νικημένος απο την επάρατη νόσο και αφήνοντας ένα τεράστιο κενό τόσο στην Παραμυθιά όσο και σε ολόκληρο το νομό. Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2007, ο Βασίλης Λώλος έκανε το τελευταίο του ταξίδι σε ηλικία μολις 55 ετών.

Διατέλεσε Δήμαρχος Παραμυθιάς για 5 χρόνια με εξαιρετική επιτυχία. Το 2002 εκλέχτηκε για πρώτη φoρά και επανεκλέχτηκε το 2006. Εκτός των άλλων ήταν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Θεσπρωτία.

Πολιτεύτηκε με ήρεμο τρόπο, αφού δεν ήταν άνθρωπος των άκρων και ακολουθούσε ήπιους τόνους. Ενα απο τα χαρακτηριστικά του ήταν πως με πρωτοβουλίες του, δεν άφηνε ποτέ τις γραφειοκρατικές διαδικασίες να καθυστερούν την υλοποίηση των έργων του.

Έδωσε έμφαση στην πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής και πρωτοστατούσε σε περιβαλλοντολογικές δράσεις όπως στην προσπάθεια καθαρότητας των νερών του ποταμού Καλαμά.

Είναι από τις περιπτώσεις που οι συνδημότες του είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν, αφού πάντοτε ήταν ευδιάθετος, με το χαμόγελο στα χείλη και πρόθυμος να τους εξυπηρετήσει. Οι πόρτες του γραφείου δεν έκλειναν για τους πολίτες, τους οποίους δεχόταν χωρίς τυπικότητες και άκουγε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους με προσοχή. Άνθρωπος συναισθηματικός, υπηρετούσε τον τόπο του και τους συμπατριώτες του με καλοσύνη και νηφαλιότητα.


Επί μακρό χρονικό διάστημα διετέλεσε πρόεδρος στο χωριό του, Χρυσαυγή και μερίμνησε για την αξιοποίηση του αρχαίου οικισμού της Ελέας. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα του επίπλου. Μια από τις βασικές μέριμνές του σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας υπήρξε η προώθηση των εμπορικών σχέσεων με την γειτονική Αλβανία.

Η ανθρωπιστική συμπεριφορά του, υπήρξε κατά τη γνώμη μας, και η πολυτιμότερη κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως μετά από 10 χρόνια δεν έχει τιμηθεί από την αυτοδιοίκηση του τόπου δίνοντας το όνομα του είτε σε κάποιον δρόμο είτε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Όπως και να έχει, ο Βασίλης Λώλος θα μείνει για πάντα στις καρδιές και στο μυαλό μας. 


Read More »
10 χρόνια χωρίς τον αείμνηστο δήμαρχο Παραμυθιάς Βασίλη Λώλο (+Φωτοαφιέρωμα) 10 χρόνια χωρίς τον αείμνηστο δήμαρχο Παραμυθιάς Βασίλη Λώλο (+Φωτοαφιέρωμα) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι, η δασική φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας, αφήνοντας πίσω της καμμένα 20 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης και 1 στρέμμα ελαιώνα.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 15 άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας με 5 οχήματα, ενώ καταλυτική ήταν η συνεισφορά 2 πυροσβεστικών αεροπλάνων που πραγματοποίησαν 4 ρίψεις νερού.

Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, όσο και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, μαζί με τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Στέφος.

προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας.

Read More »
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, για την κατάσβεση μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Κόντρας δίπλα από το χωριό Σκορπιώνα.

Για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες της περιοχή, όμως πνέουν δυνατοί άνεμοι. 
Στην φωτιά επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα, ενώ καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.Read More »
Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή στην Σκορπιώνα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

Ανεκμετάλλευτος αρχαιολογικός πλούτος στη θάλασσα των Συβότων: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Θουκυδίδειου Ναυτικού Μουσείου

Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017

Ανεκμετάλλευτος παραμένει ο αρχαιολογικός πλούτος στη θάλασσα των Συβότων Θεσπρωτίας, ωστόσο δρομολογήθηκε η ίδρυση του Θουκυδίδειου Ναυτικού Μουσείου στην περιοχή. Από το 1995 γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, όταν ιδρύθηκε ο Θουκυδίδειος Σύλλογος Συβότων με πρόεδρο τον δρ. του Πανεπιστημίου Σορβόννης Γρηγόριο Καλογερόπουλο. 
Το όλο εγχείρημα, που υποστηρίζεται από τοπικούς φορείς, σχετίζεται με την περίφημη ναυμαχία των Συβότων το 433 π. Χ., την ανακάλυψη ευρημάτων, την αναγκαία αρχαιολογική έρευνα και την περιγραφή της σύγκρουσης από τον Θουκυδίδη. 
Τα 100 βυθισμένα πλοία (τριήρεις) και τμήματα του οπλισμού και εξοπλισμού (σπαθιά, ακόντια, περικεφαλαίες, βέλη, τρίαινες και ο υπόλοιπος εξοπλισμός των πλοίων (αμφορείς και υδρίες για τα τρόφιμα και το νερό κ.λπ.), από την άγνωστη για πολλούς ναυμαχία των Συβότων, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής, περιμένοντας τους ερευνητές – αρχαιολόγους να τα εντοπίσουν και να τα αναδείξουν. 
Εκτιμάται πως θα πρόκειται για σπουδαία ευρήματα, που θα δώσουν χρήσιμες απαντήσεις σε άγνωστες πτυχές της μεγαλύτερης ναυμαχίας όλων των εποχών (;) με κριτήριο τον αριθμό πλοίων.


Η ναυμαχία των Συβότων Θεσπρωτίας (που τότε ήταν έρημος τόπος, όπως γράφει ο Θουκυδίδης... «ἐστί δέ τά Σύβοτα της Θεσπρωτίδος λιμήν ἔρημος»), έγινε το 433 π.Χ. στην θαλάσσια περιοχή των Συβότων (ανάμεσα στις νησίδες των Συβότων και τον κάβο της Λευκίμης) με αντιπάλους τους Κερκυραίους και τους Κορινθίους. 
Οι δύο στόλοι αποτελούνταν από 290 συνολικά πλοία (τριήρεις). 
Οι Κορίνθιοι είχαν 150 και οι Κερκυραίοι 140 (μαζί με τα 30 των συμμάχων τους Αθηναίων). 
Αιτία της ναυμαχίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Θουκυδίδης στα «Ιστορικά», ήταν η διεκδίκηση από τους Κορινθίους της Επιδάμνου, η οποία ήταν αποικία των Κερκυραίων και βρίσκεται σήμερα επί αλβανικού εδάφους. Και οι δύο πλευρές ισχυρίστηκαν ότι νίκησαν. 
Σε σημεία της στεριάς έστησαν αναμνηστικά τρόπαια της νίκης και οι Κορίνθιοι και οι Κερκυραίοι. 
Κατά τη ναυμαχία βυθίστηκαν 70 κερκυραϊκές τριήρεις και 30 κορινθιακές. 


 
Read More »
Ανεκμετάλλευτος αρχαιολογικός πλούτος στη θάλασσα των Συβότων: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Θουκυδίδειου Ναυτικού Μουσείου  Ανεκμετάλλευτος αρχαιολογικός πλούτος στη θάλασσα των Συβότων: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Θουκυδίδειου Ναυτικού Μουσείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες