Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
 
 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας .

Στην συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής Νηπιαγωγείων και Δημοτικών . Ζητήθηκε η πραγματοποίηση αντισεισμικού έλεγχου των σχολικών κτηρίων και τέθηκε και το θέμα της σχολικής περιουσίας .

Στο πρόβλημα στέγης των Νηπιαγωγείων ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας , μόλις παραχωρηθεί στο Δήμο , ένα μέρος του θα χρησιμοποιηθεί για Νηπιαγωγείο , καθώς επίσης και σε δυο οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου θα γίνει προσπάθεια , μελλοντικά , για την κατασκευή Νηπιαγωγείων .

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο , 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας κ.α.) δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου μας δήλωσε ότι το κόστος είναι απαγορευτικό για τον Δήμο και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αίτημα μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών . Για το ζήτημα της σχολικής περιουσίας δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση .

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την προσπάθειά του ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων .

Read More »
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Έναρξη δράσεων από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Έναρξη δράσεων από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας
 
 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ: Αν είναι ανάγκη εμείς οι μεγάλοι να επανεξετάσουμε τη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πολύ περισσότερη προσοχή οφείλουμε να επιδείξουμε προς τα παιδιά και τους νέους μας. Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ. στις αίθουσες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αρχίζουν τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.
Κατηχητές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής Πρωτοπρεσβύτερος-Θεολόγος κ. Ξανθή Πρόιου Θεολόγος κ. Μαρία Τσίνα Θεολόγος.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Η Εκκλησιαστική χορωδία αποτελεί μέσο έκφρασης της ορθόδοξης πίστης. Η εκμάθηση χριστιανικών τραγουδιών πλουτίζει και καλλιεργεί τα ευγενή συναισθήματα των παιδιών καθώς μορφώνει αξίες και ιδανικά στις ψυχές τους. Μέσα από την μουσική τα παιδιά βιώνουν την αγάπη Του Χριστού μας. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό με πρόγραμμα που θα καθοριστεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου μετά το τέλος του μαθήματος του Κατηχητικού (12.00μ.).
Διδάσκουσα: κ. Μαγδαληνή Κωτσέα Μουσικός

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι μια σπουδαία ενασχόληση που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.
Διδάσκουν:α) κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης Πρωτοψάλτης β) κ. Δημήτριος Τσάνης Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ: Κάθε Δευτέρα και ώρα 5.00 μ.μ. θα γίνονται στον Ιερό Ναό ομιλίες α) Ερμηνείας του Ευαγγελίου β) Εορτών γ) Επίκαιρων Θεμάτων. Ομιλητές θα είναι :,ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής ,ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Πάκας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Μπράγιας , ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Ηλίας Μάκος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής.

Αρχή των ομιλιών την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 5μ.μ.
Για πληροφορίες εγγραφές π. Ελευθέριος Κωνσταντής τηλ. 6973806644

Read More »
Έναρξη δράσεων από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας Έναρξη δράσεων από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δουλεύοντας τις Δεξιότητες Δια Βίου Διαχείρισης της Σταδιοδρομίας με εφήβους μαθητές ή νέους - Της Βασιλικής Β. Παππά*

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Δουλεύοντας τις Δεξιότητες Δια Βίου Διαχείρισης της Σταδιοδρομίας με εφήβους μαθητές ή νέους - Της Βασιλικής Β. Παππά* 
 
 

Στη σημερινή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα ένας έφηβος ή ένας νέος επιβάλλεται να έχει δεξιότητες προκειμένου να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα τού παρουσιάζονται καθώς «ο καινούργιος κόσμος μας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και πολλαπλές αλλαγές» (Κοσμίδου-Hardy, 2004). Οι γενικότερες εξελίξεις δημιουργούν την ανάγκη για τους νέους που τώρα σπουδάζουν, ως αυριανοί εργαζόμενοι, πέραν της απόκτησης γνώσεων και τίτλων σπουδών να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για την εποχή όπου θα εργασθούν και θα ζήσουν.

Οι άνθρωποι, δεν καταφέρνουν πάντα να βρουν λύση σε ορισμένα προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή τους, με συνέπεια, πολλές φορές να οδηγούνται σε άγχος, σύγκρουση και κατάθλιψη. Σύμφωνα με μια μελέτη του ΟΟΣΑ: "η πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, κυρίως όσον αφορά τους νέους, θεωρείται βασικό προαπαιτούμενο στη διαδικασία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την απασχόληση, ενώ παράλληλα αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και περιστέλλει τον κοινωνικό αποκλεισμό".

Κάθε άνθρωπος προκειμένου να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, ακολουθεί μία προσωπική διαδικασία λήψης απόφασης. Επί παραδείγματι, η επιλογή επαγγέλματος είναι μια διαδικασία λήψης απόφασης, γενικότερης ή ειδικότερης, για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει όσον αφορά στην επαγγελματική του απασχόληση και καριέρα. Η επιλογή και η λήψη αποφάσεων είναι μία διαδικασία, μία δεξιότητα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Σύμφωνα με το μοντέλο λήψης αποφάσεων που παρουσίασε ο Gelatt (1962), όταν ένα άτομο πρόκειται να πάρει μια απόφαση, αντιμετωπίζει το λιγότερο δυο εναλλακτικές πορείες, ανάμεσα στις οποίες πρέπει να κάνει την επιλογή του. Σε πρώτη φάση λειτουργεί το σύστημα πρόβλεψης που έχει, καθώς εκτιμά τα πιθανά αποτελέσματα και τις πιθανότητες που έχουν να πραγματοποιηθούν. Στη δεύτερη φάση υπεισέρχεται το αξιολογικό του σύστημα. Καθώς εκτιμά την επιθυμητότητα που έχουν για αυτόν τα αποτελέσματα αυτά. Στο τρίτο στάδιο καταλήγει σε μια απόφαση, τελική ή προσωρινή/διερευνητική. Αν η απόφαση είναι διερευνητική, το άτομο αναζητά επιπρόσθετες πληροφορίες και αρχίζει νέος κύκλος, μέχρι να καταλήξει σε τελική απόφαση, που και αυτή μπορεί να αναθεωρηθεί με παρόμοιο τρόπο, αν προστεθούν νέες πληροφορίες.

Συνεπώς, τα προβλήματα πολλές φορές προκύπτουν είτε επειδή δεν διδάχθηκε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης, είτε επειδή ακολούθησε λανθασμένες - ακατάλληλες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων.
Οι δεξιότητες αποκτώνται, αναπτύσσονται και καλλιεργούνται ύστερα από εκπαίδευση, συστηματική προσπάθεια και άσκηση ή μέσα από σχετική εμπειρία, για παράδειγμα η εκτέλεση εργασιών ακριβείας και ταχύτητας, η δεξιότητα έκφρασης, η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.ά.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Ηolland (1987) συγκεκριμένοι τύποι ταιριάζουν ιδιαίτερα με συγκεκριμένα επαγγέλματα. Αυτό συνεπάγεται ότι το άτομο είναι ικανοποιημένο από το επάγγελμά του και δεν το αλλάζει, όταν η αντιστοίχιση προσωπικότητας και επαγγέλματος είναι επιτυχής. Το αντίθετο συμβαίνει όταν η αντιστοίχιση είναι ακατάλληλη.

Για να επιτύχει κάποιος επιβάλλεται να αποκτήσει κάποιες βασικές δεξιότητες προκειμένου να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Παρόλα αυτά όμως, πολλοί άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες, δεν έχουν αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δημιουργικότητα και προσαρμοστική ευελιξία. Απαιτείται επομένως, διδασκαλία και αγωγή. Η αγωγή αυτή θα βοηθήσει τους νέους, αλλά και τον πολίτη γενικότερα, να συνειδητοποιήσει τους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τη δόμηση της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας. Οι δεξιότητες αυτές περιλαμβάνουν: την ικανοποιητική ανάπτυξη της παρατήρησης και της ορθής κρίσης, βασικές ικανότητες διαλόγου, όπως το να γνωρίζει κανείς πώς να είναι καλός ακροατής, να υποβάλει ερωτήσεις και να μπορεί να συζητά. Δεξιότητες έκφρασης, όπως η χρήση της γλώσσας του σώματος, δεξιότητες που προωθούν την αυτοπεποίθηση και τη διεκδικητικότητα, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων θα βοηθήσει τους έφηβους και τους νέους να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και να σχεδιάσουν τη σταδιοδρομία τους με τέτοιο τρόπο προκειμένου να πετύχουν μια βαθύτερη αίσθηση ικανοποίησης και εκπλήρωσης.

Ιδιαίτερα, στην επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου συχνά προκύπτουν εμπόδια στα οποία καλούμαστε να δώσουμε λύσεις. Τα εμπόδια αυτά μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενα μοτίβα ή να αλλάζουν, αναλόγως το είδος της απόφασης, τη χρονική στιγμή, τις εξωτερικές συνθήκες κτλ. Συνήθως, το άτομο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση απροσδόκητων καταστάσεων και τείνει να ανταποκρίνεται στις αλλαγές με άρνηση και κλείσιμο σε ό, τι είναι καινούριο και διαφορετικό το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με μια ψυχαναλυτική οπτική, συνήθως εκλαμβάνεται ως απειλητικό και κατώτερο, μέσα από το μηχανισμό άμυνας της προβολής.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση με το σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην σωστότερη αντιμετώπιση του προβλήματος επιλογής επαγγέλματος καθώς η όποια επιλογή του έχει ποικίλες συνέπειες στην ανθρώπινη συμπεριφορά και, ειδικότερα, στο πώς νιώθει το άτομο σε σχέση τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους (Μπεζεβέγκης, 2013). Αυτό ξεκινάει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι, έφηβοι αλλά και ενήλικες, δεν έχουν αποκτήσει όπως ειπώθηκε και παραπάνω, βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δημιουργικότητα και προσαρμοστική ευελιξία.

Μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που βρίσκεται υπό πίεση, με την εφαρμογή της μεθόδου «επίλυσης των προβλημάτων». Στη μέθοδο αυτή δεν φτάνει το πρόβλημα να είναι «μικρό», πρέπει να είναι και «αντιμετωπίσιμο». Δεν είναι αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε και περιγράφουμε με πολύ γενικούς όρους. «Όλα μού πηγαίνουν στραβά», «Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», «Δεν υπάρχει καμία ελπίδα». Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα όταν αρέσκεται στην «καταστροφολογία». Στην πραγματικότητα, αυτά τα «τεράστια» προβλήματα μπορούν να πάρουν τις σωστές τους διαστάσεις, αν προσπαθήσει κανείς να μπει στην ουσία τους και απορρίψει τα άσχετα και λιγότερο σημαντικά στοιχεία. Αυτή η διαδικασία ανακάλυψης του πυρήνα του προβλήματος απαιτεί να εξετάσουμε όλες τις πλευρές του, και να προσδιορίσουμε και να κρατήσουμε τα σχετικά γεγονότα. Η άσκηση αυτή έχει ένα καθησυχαστικό χαρακτηριστικό όταν ο πανικός ή η θλίψη σκιάζουν την κρίση μας. Οι δεξιότητες που αποκτούμε με τη μέθοδο της επίλυσης προβλημάτων μάς προσφέρουν μια γενική στρατηγική αντιμετώπισης πολλών και δύσκολων καταστάσεων. Οι δεξιότητες αυτές μπορούν να βοηθήσουν τους έφηβους που τις μαθαίνουν - με τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου ή των γονιών - να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά καταστάσεις όπου υπάρχουν συγκρούσεις και διλήμματα, όπως να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς εναλλακτικούς τρόπους δράσης, να πάρουν μαζί με τους γονείς αμοιβαία αποδεκτές αποφάσεις, να αναπτύξουν συνεργασία. Tα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι διδάσκει τους ανθρώπους πώς να σκέφτονται και να λύνουν τα προβλήματα μόνοι τους.

Το να επιλέξουμε και να αποφασίσουμε αποτελεί μία ενεργητική διαδικασία.
Συνήθως ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

- Ορίζουμε ακριβώς τι μας ενοχλεί ή τι μας απασχολεί.

- Καθορίζουμε το στόχο μας.

- Προσδιορίζουμε τα κριτήρια. Τι είναι σημαντικό για εμάς.

- Παράγουμε εναλλακτικές λύσεις. Προσπαθούμε να καταγράψουμε όσο το δυνατό περισσότερες λύσεις, για κάθε πλευρά του προβλήματος που μας απασχολεί. Δε διστάζουμε να ζητήσουμε τη συμβουλή τρίτων.

- Για κάθε πιθανή λύση που βρήκαμε, καταγράφουμε τα υπέρ και τα κατά που θα προέκυπταν από την πιθανή εφαρμογή αυτής της λύσης. Στόχος είναι η ανεύρεση εκείνης της λύσης με τα περισσότερα ή σημαντικότερα υπέρ και τα λιγότερα ή πιο ανώδυνα κατά.

- Ιεραρχούμε τα κριτήρια.

- Με πολύ συγκεκριμένους όρους, αποφασίζουμε πώς θα εφαρμόσουμε την επιλεγμένη λύση. «Τι ακριβώς θα γίνει, πότε θα γίνει, ποιος θα αναμειχθεί, πού θα γίνει, ποια βήματα ακριβώς θα ακολουθήσουμε;» είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν.

- Προχωράμε σε δράση. Εφαρμόζουμε τη λύση που δώσαμε.

- Αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Αν η λύση πέτυχε εφαρμόζουμε τη μέθοδο και σε άλλα προβλήματά μας. Αν η λύση δεν πέτυχε τα αναμενόμενα, προσπαθούμε να ελέγξουμε και να κατανοήσουμε «τι δεν πήγε καλά». Ίσως φανήκαμε υπεραισιόδοξοι/ες, ίσως κρίναμε λάθος τις συνθήκες, ίσως ευθύνεται κάποιος τρίτος παράγοντας που δεν υπολογίσαμε.

- Όποιο και να είναι το συμπέρασμα μας, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν αποτύχαμε. Πρέπει να αναμένουμε κάποιες ατυχίες στη ζωή μας. Πρέπει να μαθαίνουμε από την εμπειρία μας και να ξαναπροσπαθούμε.

- Να ασχολούμαστε έγκαιρα με τα προβλήματά μας, ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας όλο τον απαραίτητο χρόνο. Δεν είναι αποτελεσματικό να αναβάλουμε τη λήψη αποφάσεων, παρά μόνο όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες.

* Η Βασιλική Β. Παππά είναι Msc, MA Θεολόγος – Κοινωνιολόγος, πρώην Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

Read More »
Δουλεύοντας τις Δεξιότητες Δια Βίου Διαχείρισης της Σταδιοδρομίας με εφήβους μαθητές ή νέους - Της Βασιλικής Β. Παππά* Δουλεύοντας τις Δεξιότητες Δια Βίου Διαχείρισης της Σταδιοδρομίας με εφήβους μαθητές ή νέους - Της Βασιλικής Β. Παππά* Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συναντήσεις για το Super Rally 2021 – Harley Davidson

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα: Συναντήσεις για το Super Rally 2021 – Harley Davidson
 
 

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας, ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις Καταλυμάτων, Ξενοδοχείων & Τουριστικών Γραφείων της Θεσπρωτίας ότι την επόμενη εβδομάδα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπή του SUPER RALLY 2021 κος Τάκης Φραντζής θα ευρίσκεται στην Θεσπρωτία προκειμένου συναντηθεί μαζί τους για να τις ενημερώσει για την διοργάνωση και τους όρους της συνεργασίας, να επισκεφθεί τα ενδιαφερόμενα καταλύματα και να συνάψει προσύμφωνα συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους.

Για τα ανωτέρω, και προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλύσετε τυχόν απορίες σας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει συναντήσεις και σας καλεί να συμμετέχετε:

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στην Ηγουμενίτσα
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Ηγουμενίτσας στα Σύβοτα
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δ. Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα

Υπενθυμίζουμε ότι αφορά την περίοδο 20-23/05/2021, και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένουν περίπου 8.000 άτομα. Επίσης τονίζουμε ότι ΔΕΝ αναφερόμαστε στις ετήσιες συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών διαφόρων μηχανών (που κατά περιόδους δημιούργησαν διάφορα προβλήματα) ΑΛΛΑ στην Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση HARLEY DAVIDSON, παρόμοια αυτής που είχε πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο το 2001, όπου όχι μόνο δεν είχε παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, αλλά το εναντίον, οι επισκέπτες ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υψηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου επιτρέποντας την πραγματοποίηση ενός εξαιρετικού γεγονότος με πολύ υψηλά έσοδα σχεδόν για το σύνολο της επιχειρηματικότητάς μας και μια διεθνή προβολή της περιοχής μας.

Καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία και προσπάθεια συνάντησης κι ενημέρωσης των μελών μας από τους αρμοδίους σας ΚΑΛΟΥΜΕ να είσθε όλοι εκεί.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συναντήσεις για το Super Rally 2021 – Harley Davidson Ηγουμενίτσα: Συναντήσεις για το Super Rally 2021 – Harley Davidson Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου 
 
 

Την Παρασκευή 11/10/2019, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πορφύρης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Σκοπός της συνάντησης η χάραξη μιας κοινής στρατηγικής του Λιμένα Ηγουμενίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό την προώθηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου μέσα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα
 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων του Δήμου Ηγουμενίτσας στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Εκλογή Αιρετών Αντιπροσώπων για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων των Δημοτικών Παρατάξεων «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για συζήτηση και για υποβολή πρότασης περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης απώλειας υπηρεσιακού φακέλου στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητές: 
α) Γόγολος Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
β) Δήμας Θεόδωρος – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
γ) Νταής Παναγιώτης - Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 4ο
Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων των Δημοτικών Παρατάξεων «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για συζήτηση και για υποβολή πρότασης εκκίνησης της διαδικασίας σύστασης πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις της Απόφασης με αριθμό 62038 (ΦΕΚ τ. Β' 3440/ 11 - 9 - 2019) του Υφυπουργού Εσωτερικών.
-Εισηγητές: 
α) Γόγολος Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
β) Δήμας Θεόδωρος – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
γ) Νταής Παναγιώτης - Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παράταση λειτουργίας των Δομών Κοινωνικό παντοπωλείο και Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας με ίδια χρηματοδότηση.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Επί αιτήματος Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας για εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 3121/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
(Σχετ. η με αριθμ. 3/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.)
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και ορισμούς εξουσιοδοτημένων οργάνων για την κίνηση του λογαριασμού.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επί αγωγής ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την αριθμ. 216/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύναμο κάτοικο του Δήμου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Λήψη απόφασης για απευθείας εκμίσθωση του πρώην κοινοτικού καταστήματος της κοινότητας Αγίας Μαρίνας για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2α του άρθρου 196 του Νόμου 4555/2018 (ΦΕΚ Α' 133).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Αποδοχή της απόφασης ένταξης και των όρων αυτής για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία στον κάμπο Ν. Σελεύκειας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Τροποποίηση - συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 180/2019 προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ. περί αποδοχής των όρων για τη λήψη επενδυτικού Δανείου από το Τ.Π.κ.Δ. για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση Αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Πρόσκληση IV.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Τροποποίηση - συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 181/2019 προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ. περί αποδοχής των όρων για τη λήψη επενδυτικού Δανείου από το Τ.Π.κ.Δ. για το έργο με τίτλο για το έργο με τίτλο: «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Πρόσκληση V.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου «ΕΜΑΥΤΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» και χορήγηση παράτασης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (με τροποποίηση σύμβασης) του έργου «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση της με αριθμ. 124/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” που αφορά την καταστροφή υλικού στο 5ο Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Κατανομή πίστωσης έτους 2019, ποσού 87.488,57 € στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και της αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων.
Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» που αφορά τη σύνθεση - συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Δημοτική Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 21ο
Τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» που αφορά τη σύνθεση - συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Δημοτική Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 22ο
Ορισμός μελών και συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Ορισμός μελών και συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Ορισμός μελών και συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ηγουμενίτσας» (Δ.Ε.Υ.Α.Η.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Ορισμός μελών και συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. “ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του, για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης “ΑΡΙΑΔΝΗ”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο
Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων του Ν.4264/2014 (βεβαιώσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων σε πωλητές λαϊκών αγορών).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 29ο
Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 Ν.3852/2010).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 30ο
Τροποποίηση της με αριθ. 156/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa" (Ακρωνύμιο DOCK-BI) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Cooperation Programme Interreg V/AGreece – Italy (EL-IT) 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος: 3.1)».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Καθαρισμός φρεατίων παραλιακής οδού και χώρων αρμοδιότητας ΟΛΗΓ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Καθαρισμός φρεατίων παραλιακής οδού και χώρων αρμοδιότητας ΟΛΗΓ 
 
 

Σε καθαρισμό των φρεατίων που βρίσκονται επί της παραλιακής οδού, καθώς και σε χώρους αρμοδιότητάς του, προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα όπως αυτά που αντιμετωπίστηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Εν προκειμένω, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχο κ. Λεωνίδα Γκιόκα, για τη συμβολή και άμεση κινητοποίηση στην καταστολή των δυσμενών συνθηκών που δημιουργήθηκαν στην παραλιακή οδό λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Read More »
Καθαρισμός φρεατίων παραλιακής οδού και χώρων αρμοδιότητας ΟΛΗΓ Καθαρισμός φρεατίων παραλιακής οδού και χώρων αρμοδιότητας ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας νέος Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Πρέβεζας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019

Ο Αντώνης Μπέζας νέος Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Πρέβεζας


Ο πρώην Υφ/γός Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας Αντώνης Μπέζας ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Δήμου Πρέβεζας.

Ο κ.Μπέζας συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις ανάγκες αλλά και τις προτεραιότητες,έτσι ώστε να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό δράσεις οι οποίες όχι μόνο θα ενισχύσουν αλλά και θα αναδείξουν τον ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου φιλικού προς τον πολίτη και τον επισκέπτη.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γεωργάκο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, διαβεβαιώνοντας ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών τις γνώσεις και την εμπειρία του στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ.Αντώνης Μπέζας σε δήλωσή του του ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Με χαρά δέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου Πρέβεζας για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα στον Δήμο.

Ερχομαι εδώ αφήνοντας έξω την ιδιότητά μου ως πολιτικό και κομματικό στέλεχος.

Ερχομαι εδώ σαν ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, από εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Νίκου Γεωργάκου και από σεβασμό αλλά και αγάπη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δήμου Πρέβεζας.

Πιστεύω ότι θα βοηθήσω σημαντικά τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες”.
Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας νέος Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Πρέβεζας  Ο Αντώνης Μπέζας νέος Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Κριτική στον Μητροπολίτη; Ναι, αλλά χωρίς με μυθεύματα και χωρίς υπερβολές - Του Α. Τζίμα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Κριτική στον Μητροπολίτη; Ναι, αλλά χωρίς με μυθεύματα και χωρίς υπερβολές - Του Α. ΤζίμαΈνας Μητροπολίτης δεν είναι ούτε πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου για να είναι υπεύθυνος για την κίνηση των μαγαζιών, ούτε είναι Δήμαρχος ή Βουλευτής για να κοιτάζει τις δημόσιες σχέσεις του.

Ένας Μητροπολίτης πάνω από όλα είναι Μοναχός και σκοπός του είναι η διακονία του λαού και η διαχείριση του κλήρου.

Ο Μητροπολίτης μας, κατηγορείται από κοινωνικές ομάδες που έχουν προσωρινά η μόνιμα διακόψει κάθε σχέση και σύνδεσμο με το εκκλησιαστικό σώμα.

Ο Μητροπολίτης μας, κατηγορείται από ανθρώπους με πολιτικές ιδεολογίες που είναι κάθετα αντίθετοι στην ορθοδοξία μας.

Ο Μητροπολίτης μας, κατηγορείται από συμπολίτες μας που ποτέ δεν είχαν επαφή με την θρησκεία μας.

Είναι τόσο μεγάλη η αντιπάθεια που στο αφήγημα τους έχουν προσθέσει και τον Άγιο Δονάτο, καθώς τους ενόχλησε η ημερομηνία επιστροφής και η λιτάνευση σε ανάμνηση της ανακομιδής.

Το έργο μιας εκκλησίας είναι βουβό. Δεν βγαίνει σε ανακοινώσεις και στα facebook. Είναι σιωπηλό, πηγαίνει εκεί που πρέπει και ποτέ μα ποτέ δεν γίνεται γνωστό.

Εχω μερική γνώση για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και γνωρίζω πως τα τελευταία χρονιά έχει δώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έχει βοηθήσει ασθενείς να μεταφερθούν σε εξειδικευμένες κλινικές, έχει προσφέρει παραμυθία σε αρκετούς άπορους συμπατριώτες μας. Μια Μητρόπολη με μονά έσοδα τα ταμεία των εκκλησιών καθώς δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία.

Η Μητρόπολη Παραμυθιάς είναι φτωχή Μητρόπολη. Δεν είναι “μαγαζί γωνιά”. Όσοι νομίζουν πως είναι Ένας οικονομικός γίγαντας, κάνουν λάθος.

Σήμερα, σχεδόν κατά κανόνα, η «αγιότητα» είναι ένα «λησμονημένο όραμα» και υποτιμημένη αξία. Και όμως! O Μητροπολίτης μας ειναι Αγιος Ανθρωπος. Το εχει αποδειξει ολες αυτές τις δεκαετιες που βρήσκεται στην Παραμυθιά μας.

Καλό είναι στον δημόσιο διάλογο να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Όποιος θέλει να κριτικάρει τον Μητροπολίτη μας ας το κάνει άλλα με πραγματικά κριτήρια και όχι με μυθεύματα και καφενειακά σχόλια.

Και πριν γίνεται κριτές της Μητρόπολης, πηγαίνετε πρώτα καμιά φορά στην εκκλησία και μετά σχολιάστε.

Προβλήματα στην Μητρόπολη φυσικά και υπάρχουν και φυσικά θα υπάρχουν και στο μέλλον. Όπως όλες οι κοινωνικές ομάδες, έτσι και ο κλήρος έχει κακούς και καλούς λειτουργούς.
Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

Με τιμή
Α. Τζίμας
Read More »
Κριτική στον Μητροπολίτη; Ναι, αλλά χωρίς με μυθεύματα και χωρίς υπερβολές - Του Α. Τζίμα Κριτική στον Μητροπολίτη; Ναι, αλλά χωρίς με μυθεύματα και χωρίς υπερβολές - Του Α. Τζίμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας 
 

Με την με αριθ. πρωτ. 2802/08.10.2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου εγκρίθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 – 2020» η πράξη «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 189.472,00 ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχεύει στη δημιουργία και εγκατάσταση εξατομικευμένης πλατφόρμας λογισμικού έξυπνης πόλης σε υπολογιστικό νέφος, για τη λήψη, συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.

Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες δημιουργούμε την βασική υποδομή μιας ενοποιημένης πλατφόρμας «έξυπνης πόλης». Το έργο καλύπτει τους τομείς της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του, τη μείωση του λειτουργικού κόστους στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, της κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού, της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και την αποτελεσματική παρακολούθηση και βελτίωση των δεικτών αστικής βιώσιμης κινητικότητας για την κεντρική συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καινοτομεί για μια ακόμη φορά, έχοντας ως κύριο στόχο την εξατομίκευση των υπηρεσιών στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αστικού περιβάλλοντος της ίδιας της πόλης προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι τελικοί χρήστες και δικαιούχοι των εν λόγω τεχνολογιών, που θα τις αξιολογήσουν, θα τις προσαρμόσουν και θα δύνανται να κατευθύνουν την μελλοντική τους εξέλιξη δυναμικά.

Read More »
Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών 
 
 

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τους Φορείς Διαχείρισης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην σύσκεψη μετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ο οποίος εκπροσώπησε την Ένωση Περιφερειών της χώρας.

Ο κ. Καχριμάνης ανέδειξε διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα που διαπιστώνονται στην Ήπειρο, στην οποία – όπως είπε- το 50% του εδάφους της είναι ενταγμένο σε καθεστώς προστασίας NATURA, ενώ στα όρια της δραστηριοποιούνται πέντε Φορείς Προστασίας Περιβάλλοντος.

«Μέχρι σήμερα- πρόσθεσε- πολλές φορές επιτυχώς, άλλες φορές ανεπιτυχώς είχαμε συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων», επισημαίνοντας και το γεγονός πως φέτος για πρώτη φορά η λίμνη Παμβώτιδα δεν εμφάνισε πλαγκτόν.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης- μεταφέροντας και τη θέση της Ένωσης Περιφερειών- πρότεινε οι Φορείς να τεθούν υπό την εποπτεία των Περιφερειών, διατηρώντας τη διοικητική τους αυτοτέλεια.

«Οι Φορείς – εξήγησε- δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες και το προσωπικό έχει τεράστια ανασφάλεια. Θεωρώ ότι αν το κράτος θέλει να κάνει τομές, τότε πρέπει να φτιάξει τους φορείς να έχουν άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες. Το προσωπικό να υπάγεται στις Περιφέρειες και έτσι να βοηθάνε στο γίγνεσθαι της περιοχής χωρίς ακρότητες. Πρέπει να καταλαβαινόμαστε Τα ήμερα συνυπάρχουν με τα άγρια, έτσι τα έχει ορίσει η φύση. Και να είμαστε λογικοί και να ψάχνουμε σωστά την αειφορία και όχι με αυτά που μας έχουν περάσει στο μυαλό μας».

Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε και έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ήταν:
η αναγκαιότητα παράτασης για τις ενστάσεις στους Δασικούς χάρτες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στις δηλώσεις που γίνονται στο Κτηματολόγιο,
η ρίψη της εμπορεύσιμης μαύρης πεύκης μόνο στο τρίμηνο Νοεμβρίου- Ιανουαρίου,
η ενεργειακή αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ,
ως επίσης και η επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από Δασαρχεία για έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων των μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Read More »
Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Κατάσχεση 1 τόνου και 242 κιλών αλιευμάτων στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Κατάσχεση 1 τόνου και 242 κιλών αλιευμάτων στην Ηγουμενίτσα 
 

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτακόσια δώδεκα κιλά (812 kg) του είδους “MODIOLUS BARBATUS” (χάβαρα) και τετρακόσια τριάντα κιλά (430 kg) του είδους “PARACENTROTUS LIVIDUS” (αχινοί), τα οποία ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και διακινούμενα σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της εταιρείας διακίνησης.
Read More »
Κατάσχεση 1 τόνου και 242 κιλών αλιευμάτων στην Ηγουμενίτσα Κατάσχεση 1 τόνου και 242 κιλών αλιευμάτων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Συμμετοχή Δήμου Ηγουμενίτσας σε πρόγραμμα ευφυών πρακτικών ΣΒΑΚ στην Ισπανία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Συμμετοχή Δήμου Ηγουμενίτσας σε πρόγραμμα ευφυών πρακτικών ΣΒΑΚ στην Ισπανία
 

Επίσκεψη του μέλους της ομάδας ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας, κας Χριστίνας Γόγολου, πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου στην πόλη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας στο πλαίσιο του εξάμηνου προγράμματος PROSPECT HORIZON 2020, το οποίο στοχεύει στη μάθηση μεταξύ των Δήμων και των περιφερειών σχετικά με την καινοτόμο χρηματοδότηση έργων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το Βαγιαδολίδ, με επίκεντρο τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, χάρη στο δυναμικό του στυλ και τη συνεργασία με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελεί πόλη «φάρο» καλών πρακτικών στον τομέα της μετακίνησης.

Κατά την παρακολούθηση του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν έξι Ευρωπαϊκές πόλεις, αναλύθηκαν ευφυείς πρακτικές της πόλης του Βαγιαδολίδ στον τομέα της Αστικής Κινητικότητας με έμφαση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον οι έξι πόλεις μοιράστηκαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησαν συνδυασμό διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης και τον τρόπο συνεργασίας τους με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Αναφέρθηκαν επίσης στο είδος των αλλαγών που απαιτούνται, στις διαδικασίες και τον τρόπο με τον οποίο είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα σχετικά με το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας, με έργα ζώνης χαμηλών εκπομπών, με ηλεκτρικά λεωφορεία, πάρκα, ποδηλασία κ.α.

Read More »
Συμμετοχή Δήμου Ηγουμενίτσας σε πρόγραμμα ευφυών πρακτικών ΣΒΑΚ στην Ισπανία Συμμετοχή Δήμου Ηγουμενίτσας σε πρόγραμμα ευφυών πρακτικών ΣΒΑΚ στην Ισπανία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
 Σύλληψη ενός 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

 
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη ενός 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα  Σύλληψη ενός 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων 
 

Η επιστήμη στην υπηρεσία του πολίτη… 
Σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται σε μείζον θέμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύονται συχνά και καταστρεπτικά και για την χώρα μας, η Ήπειρος θωρακίζεται. Και όχι μόνο… Δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών. Σ’ αυτό αποσκοπεί η διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης των πολιτών και των ΟΤΑ για πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ και το φυσικό του αντικείμενο αφορά στην ανάπτυξη και αδιάλειπτη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που θα παρέχει έγκαιρη ενημέρωση αλλά και προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Αυτό θα επιτευχθεί με την χρήση αλγόριθμου δορυφορικού εντοπισμού και βραχείας πρόγνωσης δυνητικά επικίνδυνων νεφικών συστημάτων.

Την διαδικτυακή πλατφόρμα θα αποτελεί ένα καινοτόμο αυτοματοποιημένο εργαλείο βασισμένο σε δορυφορικές παρατηρήσεις, αναπτυγμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και προσαρμοσμένο στην έγκαιρη, αναλυτική και αυτοματοποιημένη ενημέρωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απευθείας των πολιτών.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί πριν τον Οκτώβριο του 2022.
Read More »
Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νεκρός 58χρονος μέσα στο πλοίο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019
Ηγουμενίτσα:  Νεκρός 58χρονος μέσα στο πλοίο


 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για την ύπαρξη 58χρονου αλλοδαπού επιβάτη χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΑΝΤΗ” Ν.Π. 4464 κατά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεκρός 58χρονος μέσα στο πλοίο Ηγουμενίτσα:  Νεκρός 58χρονος μέσα στο πλοίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες