https://picasion.com/
https://picasion.com/

Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στην Ηγουμενίτσα Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα ο Νικόλας Κάτσιος

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015

Με την κεντρική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ηγουμενίτσα ολοκληρώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα για τις εκλογές της Κυριακής.
Ο υποψήφιος Νικόλας Κάτσιος με τη μεστή ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στα λάθη του παρελθόντως,την διαφθορά,την γραφειοκρατία,και τους τρόπους και μεθόδους που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να απαλλαγεί η χώρα από το παρελθόν που μας πλήγωσε και  διέσυρε τη χώρα διεθνώς.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για να ιδρυθεί μια ξενοδοχειακή μονάδα χρειάστηκε ο επενδυτής να παλέψει 16 χρόνια με τη γραφειοκρατία καθώς και 3000 υπογραφές των αρμοδίων.
Σε άλλη περίπτωση,για γίνουν 9 επενδύσεις 5,5 δις ευρω χρειάστηκαν 10.700 υπογραφές και πάλι με τη γραφειοκρατία  10 χρόνια περίπου για κάθε επιχείρηση
Για τη διαφρορά ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκετε πρώτη στην Ευρώπη ωστόσο όμως η προσπάθεια που άρχισε εδώ και 2,5 χρόνια για την πάταξη της ανακόπηκε αδικαιολόγητα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη 5500 υποθέσεις επιόρκων ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και 80 συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επίσης ερευνούνται από τη δικαιοσύνη.
Όπως ανέφερε επίσης για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον για μια νέα Ελλάδα,πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε απο τις παθογένειες που επί δεκαετίες ταλαιπώρησαν την χώρα μας και μας έφεραν στην τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες.
Τελειώνοντας έδωσε μήνυμα έλπιδας για το νομό μας επισημαίνοντας τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του.

Read More »
Ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα ο Νικόλας Κάτσιος Ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα ο Νικόλας Κάτσιος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην ΗγουμενίτσαΘεσπρωτές και Θεσπρωτοί, Συμπατριώτες μου,

Φίλες και Φίλοι,Είμαι συγκινημένος που είμαι δίπλα σας, σε αυτή τη συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την αγάπη. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου γι’ αυτή την υποδοχή. Την Κυριακή θα κερδίσουμε. Σας ευχαριστώ γι’ όλα. Από την εποχή ακόμα που ήμουν Νομάρχης σταθήκατε δίπλα μου. Σας ζήτησα τη δύναμή σας και μου την δώσατε. Σας ζήτησα τον αγώνα σας και μου τον δώσατε. Και μου δώσατε το πιο σημαντικό: Την αγάπη σας. Μαζί με την αγάπη για την Θεσπρωτία μας, την Αγάπη για την Ελλάδα μας.Σήμερα, πάλι από δω, ζητάω από εσάς αγώνα και δύναμη! Εσείς με ξέρετε. Όλη η Ηγουμενίτσα με ξέρει, ολόκληρη η Θεσπρωτία με γνωρίζει. Για το αύριο των παιδιών μας. Στεκόμαστε όρθιοι μαζί σε αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Παίρνουμε κουράγιο για νέους αγώνες, μεγαλύτερους, σπουδαιότερους… Για την Θεσπρωτία, για τους Θεσπρωτούς.Και τώρα, από δω που βρίσκομαι σήμερα, σας λέω ότι θα κερδίσουμε και την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Την Κυριακή δεν είναι εκλογές μόνο για την επόμενη τετραετία… Αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες! 

Μαζί θα δώσουμε τη μάχη, μαζί θα την κερδίσουμε!Φίλες και Φίλοι,Μια ανάσα είμαστε για να διαχειριστούμε, μέσα από την κάλπη, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας, το δικό μας μέλλον.Μιά ανάσα πριν αποφασίσουμε σαν ελεύθερος και δημοκρατικός λαός, με την υπευθυνότητα που πρέπει να μας διακρίνει τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. Η τύχη αυτής της χώρας θα κριθεί στην κάλπη. Στην οποία οφείλουμε να οδηγηθούμε, με το χέρι στην καρδιά, με το βλέμμα στο σίγουρο μέλλον, με καθαρή άποψη και συνείδηση. 

Εμείς θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίσουμε μπροστά ή εμείς θα αποφασίσουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα 50 χρόνια πίσω, όπως με βεβαιότητα, έχουν αποφασίσει οι εχθροί της χώρας, που καθοδηγούν τους πλέον επικινδύνους και ανεύθυνους υπηρέτες και θαυμαστές του σύγχρονου λαϊκισμού.Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Δεν δικαιούται κανένας να πειραματίζεται με την δική μας χώρα. Δεν δικαιούται κανείς να συνδράμει σ’ αυτούς που θέλουν την πατρίδα μας εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Έξω από τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η οποία, παρά τη σωρεία λαθών κάποιων ηγετών που τους έλαχε, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, είναι η μόνη δύναμη δημοκρατίας και ειρήνης των λαών.

Στο χέρι όλων των ευρωπαίων είναι ν’ αναγκάσουν αυτούς τους ηγέτες να ταυτιστούν με το γενικό συμφέρον. Αυτές τις μέρες ζούμε μία καταιγίδα υποσχέσεων, που δεν την έχει ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Υπόσχονται, υπόσχονται! 

Υπόσχονται χρήματα που δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό ακούστε με: Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ανάμεσα σε δυο κόσμους, τελείως διαφορετικούς. Πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει. Κι έχει σημασία. Ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Βάλτε στην άκρη τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, ξεχάστε τι ψηφίζατε χθες. Αυτή η ψήφος θα είναι καθοριστική για την ζωή μας. Η ψήφος μας θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας! 

Η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να μας βγάλει οριστικά από την κρίση είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η μόνη εγγύηση για 

· την ανάπτυξη

· να κερδίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη

· να εξασφαλίσουμε την ασφάλειαΑς δώσουμε γι΄ αυτό την Κυριακή τη νίκη στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια νίκη που δεν θα είναι, ούτε θα αφορά μια παράταξη, ένα κόμμα ή κάποιους πολιτικούς αλλά απλά όλους τους Έλληνες, όλες τις Έλληνιδες, όλα τα ελληνόπουλα. 

Αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη ενάντια στα διάφορα ξένα συμφέροντα που θέλουν να επιβάλλουν το γνωστό λόμπι της δραχμής. Φίλες και Φίλοι.

Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί.Όπως επισήμανα χτες και στους Φιλιάτες, σήμερα ο Έλληνας έχει εξασφαλισμένες κάποιες προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις που διασφάλισε ο πρωθυπουργός της χώρας ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ο οποίος δεσμεύεται για:

· Τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 25% στο 15%

· Την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015 και μέσα στη διετία να φτάσει στο 1% του προϋπολογισμού

· Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης αφού πλέον έχει δημιουργηθεί η βάση δεδομένων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

· Την μείωση του ανώτατου συντελεστή από το 43% στο 35%.

· Να δώσει τέλος στις αδικίες που επέβαλλαν τα μνημόνια και οι δανειστές

· Να δώσει τέλος οριστικό στις μειώσεις των συντάξεων

· Να αποκαταστήσει την ισόβια σύνταξη

· Να προστατέψει από κάθε διεκδίκηση ή πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία

· Να επιβάλλει την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Επιτρέψτε μου για λίγο να αναφερθώ και στα δικά μας προβλήματα, τα τοπικά, οι λύσεις των οποίων, θα είναι ο στόχος μου, η μέριμνα μου, το χρέος μου:

Ο χρόνος μου επιτρέπει να εκφέρω αυτά συνοπτικά. Η Θεσπρωτία, έχει καταστεί ο κύριος κόμβος συγκοινωνιών και μεταφορών της Ευρώπης· Γι’ αυτό και πρέπει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από κέντρο διερχομένων να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της Θεσπρωτίας

· Πρέπει και θα πιέσω προς την κατεύθυνση αυτή μ’ όλες τις δυνάμεις, να ολοκληρωθούν οι φάσεις εργασιών του λιμανιού, για να δοθεί έμφαση στις υποδομές φιλοξενίας πολλών και μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Οι επιβάτες των οποίων θα οδηγηθούν στο εσωτερικό της χώρας, αφού και αυτές τις αναγκαίες υποδοχές τις βελτιώσουμε· Επιτέλους μια μαρίνα να βγει από τα ράφια των ψεύτικων δεσμεύσεων και εξαγγελιών. Δεν είναι, δυνατόν, στο μεγαλύτερο σ’ έκταση και κίνηση λιμάνι, να μην έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν τα μέσα του υψηλού τουρισμού

· Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, χρόνος που θα αναπληρωθεί με έργα. Ο τουρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσπρωτίας και η ανάπτυξη του βασικός μας στόχος. 

Ένας στόχος που θα δώσει θέσεις εργασίας, δημιουργία περισσότερων επιχειρήσεων και ζωντάνια στην αγορά.

Το διαμάντι της Ηπείρου ήρθε ο καιρός να λάμψει. Η νεολαία της Θεσπρωτίας θα έχει λόγο.

Ένα λόγο να ζει, να εργάζεται, να δημιουργεί, να φτιάχνει οικογένεια και να ονειρεύεται με ασφάλεια και αισιοδοξία. 

Δεν θα χρειάζεται να ετοιμάζει βαλίτσες για τα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα χειρότερα για το εξωτερικό . 

Η νεολαία μας είναι το μέλλον μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το καλύτερο αύριο. Μέσα από σκληρή εργασία θα αναπτύξουμε τις συνθήκες για μια Θεσπρωτία με τουρισμό, με τουρίστες που θα απολαμβάνουν τη φιλοξενία μας, τον πολιτισμό μας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. · Η λειτουργία της Εγνατίας, θα πρέπει να είναι υπόθεση και δικιά μας. Θα επιβάλλουμε να έχουμε και εμείς λόγο στις πολιτικές αυτής της λειτουργίας. Για παράδειγμα δεν θα επιτρέψουμε τα διόδια να δράσουν απαγορευτικά στην διακίνηση όλων των τροχοφόρων.· Το ίδιο πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ναύλα κίνησης του λιμανιού.

· Χρέος μου και χρέος όλων μας είναι να επιβάλλουμε τις απαραίτητες υποδομές που θα επιτρέψουν πια, με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προδιαγραφές την ολοκλήρωση, στη Θεσπρωτία των συνδυασμένων μεταφορών. · Ασφαλώς και η ίδρυση του περίφημου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, που για δεκαετίες το συζητούν οι αρμόδιοι του τόπου, θα πρέπει να γίνει άμεσα πράξη.

· Χρόνια τώρα ακούμε για τον ποδηλατικό τουρισμό. Μόνο, που την πρόταση του παραλιακού ποδηλατοδρόμου, από τη Σαγιάδα μέχρι την Πέρδικα, δε την άγγιξε κανείς μέχρι σήμερα. Είναι ένα έργο που δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πεποίθηση μου είναι πως θα το πετύχουμε Αγαπημένοι μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.Θέλω τελειώνοντας από το βήμα να σας καταστήσω αρωγούς της μεγάλης μου αυτής προσπάθειας για ένα καλύτερο θεσπρωτικό αύριο.Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την σημερινή σας παρουσία εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμιά. Και εκείνους που αγωνίζονται μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, τους πιο παλιούς, τους πιο νέους, αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου για πρώτη φορά. Να είστε όλοι καλά!

Σας Ευχαριστώ όλους.Με τη νίκη!

Read More »
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Την Κυριακή δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Βασίλης Γιόγιακας: Την Κυριακή δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνηςΑγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, 
κλείνει μια δύσκολη προεκλογική περίοδος που έλαβε δράση σε μια δύσκολη για τη χώρα συγκυρία.

Πέρα από την κούραση, την αγωνία μέσα μου νιώθω ικανοποιημένος από την επαφή που είχα μαζί σας.

Μια επαφή και μία σχέση που διατηρείται χρόνια ανάμεσα μας, μια σχέση αλληλοσεβασμού, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης.


Την Κυριακή δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης.

Σας ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου!
Βασίλης Γιόγιακας
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Την Κυριακή δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης Βασίλης Γιόγιακας: Την Κυριακή δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΑRT TV, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΟΥ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΑRT TV, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΟΥ

Στην εκπομπή ΕΛΕΥΘΕΡΑ του ARTtv και του Βαγγέλη Μάστορα, βρέθηκε ο υπόψηφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Νικόλας Κάτσιος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του, σήμερα το βράδυ στις 10, από το ARTtv.
 
Read More »
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΑRT TV, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΑRT TV, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Πέθανε η Θεσπρωτή δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Πέθανε η Θεσπρωτή δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα
 
 
Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα, κοινοβουλευτική συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού STAR και σχολιογράφος της εφημερίδας Espresso, πέθανε το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 44 ετών. Η Κατερίνα έδινε ασταμάτητη μάχη με τον καρκίνο απο το 2004 και τiς τελευταίες βδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα  Θεσπρωτίας, το 1970. 
 
Από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα τα έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό Star channel και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα Espresso. Ηταν μέτοχος και ιδρυτικό μέλος του protagon.gr και του bostanistas.gr.
Read More »
Πέθανε η Θεσπρωτή δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα  Πέθανε η Θεσπρωτή δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Σε λιμεναρχείο και Αστυνομία το Ποτάμι

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Σε λιμεναρχείο και Αστυνομία το Ποτάμι


Την Τετάρτη 21/01 έγινε επίσκεψη από τους υποψήφιους βουλευτές Θεσπρωτίας με Το Ποτάμι, κ. Μιττάκο Ιωάννη, κ. Ζγούρη Φώτιο και την κα. Ναταλία Τσίτου στην Αστυνομική διεύθυνση και στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 
 
 
 
Εκεί συνομίλησαν με τον κ. Μπέλλο Παναγιώτη, Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας και με τον κ. Μάζη Αντώνη κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας. 
 
 
 
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα της Θεσπρωτίας όπως το μεταναστευτικό και οι λειτουργίες της κάθε υπηρεσίας ενώ από την πλευρά του Το Ποτάμι, τόνισε ότι, ευαίσθητοι τομείς όπως τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας δεν μπορούν να αποτελούν κομματικό εργαλείο της κάθε κυβέρνησης. 
 
Όταν υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις στο έργο τους, τότε διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους. 
 
Το Ποτάμι και οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσπρωτίας ευχαριστούν τον κ. Μπέλλο Παναγιώτη, Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας και τον κ. Μάζη Αντώνη κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας για την εγκάρδια φιλοξενία τους. 
 
Είναι σίγουρο δε ότι ανανέωσαν το ραντεβού τους και για μετά τις εκλογές.
Read More »
Σε λιμεναρχείο και Αστυνομία το Ποτάμι Σε λιμεναρχείο και Αστυνομία το Ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα
 
 
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τους διεκδικητές για την διακυβέρνηση της χώρας. Και οι δύο προσπαθούν να περάσουν μηνύματα όπως <<εμείς ξέρουμε την δουλειά μας-εμάς εμπιστευθείτε>>. Λάθος παιδιά αυτή η χώρα δεν θα σωθεί εάν κυβερνάτε οι ίδιοι και οι ίδιοι αλλάζοντας απλώς στρατόπεδο, ταμπέλες και αρχηγό.

Πως όμως θα μπορέσουνε να βοηθήσουμε την χώρα όταν ο στόχος τους είναι το κράτος λάφυρο; Πρόσφατο άρθρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεοδωρόπουλου περιλάμβανε έναν πίνακα για την πραγματικότητα που βιώνουμε. Έγραφε λοιπόν ότι το 2008, χρονιά πριν την κρίση, το σύνολο των απασχολουμένων στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας ήταν 3,74 εκατ. Το 2013 είχαν περιοριστεί κατά 25,5%. Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε τις συνέπειες, μιας και οι απασχολούμενοι στον παραγωγικό τομέα είναι σημαντικοί διότι αυτοί συνεισφέρουν τους φόρους και τις εισφορές με τις οποίες πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και επιδοτούνται τα Ταμεία για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Πως θα αντιστραφεί το κλίμα της οικονομίας όταν δεν γίνεται καμία κίνηση για τον ανασχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας δημιουργώντας άμεσες συνέπειες και για τον τόπο μας. Η χώρα μας χάνει λίγο-λίγο τα παιδιά της που την εγκαταλείπουν (25% ανεργία). Όλα αυτά όμως πρέπει να αλλάξουν προς όφελος των νέων και αυτό δεν θα αλλάξει με πολιτικές λιτότητας αλλά ούτε με υποσχέσεις ή δανεικά. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο <<εθνικό θέμα>> από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας καθώς αυτό περιορίζει τις δυνατότητες να χειριστούμε τα άλλα εθνικά θέματα, πραγματικά ως εθνικά. Έχουμε τις λύσεις, τους Ανθρώπους και τη θέληση ώστε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Ιωάννης Μιττάκος Ιχθυολόγος και υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι
Read More »
Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Ας δώσουμε επιτέλους στη Θεσπρωτία την ευκαιρία που της αξίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Βασίλης Γιόγιακας: Ας δώσουμε επιτέλους στη Θεσπρωτία την ευκαιρία που της αξίζει (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Ας δώσουμε επιτέλους στη Θεσπρωτία την ευκαιρία που της αξίζει (ΒΙΝΤΕΟ) Βασίλης Γιόγιακας: Ας δώσουμε επιτέλους στη Θεσπρωτία την ευκαιρία που της αξίζει (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΠροχθες (21.01.2015) και ώρα 11.50, στην οδό Ιωαννίνων στην Ανατολή, αγνώστων στοιχείων όχημα, χρώματος κόκκινου, παρέσυρε 86χρονο ημεδαπό πεζό και εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος.

Ο 86χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά στo τηλέφωνo 2651091290.
Read More »
ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΣυνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα
Συνελήφθησαν, προχθες (21-01-2015) το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 62 και 40 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και δύο αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας (ένας 38χρονος άνδρας και μία 24χρονη γυναίκα).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, ενώ προέκυψε ότι οι διακινητές θα λάμβαναν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, κατά την άφιξή τους στην Ιταλία.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων
• δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας
• το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ
• δύο κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΩΝΚαλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την
28 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

2. Υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, με τίτλο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

3. Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας για τους δικαιούχους του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

4. Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 ΟΚΠΠΑΔΗΦ
-Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος πρόεδρος ΟΚΠΠΑΔΗΦ

5. Λύση μίσθωσης μεταξύ Δήμου Φιλιατών και ΛΑΖΟΥ Γεωργίου αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 13884 από 01-12-2014
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

6. Διαγραφή και επαναβεβαίωση στο ορθό οφειλής ύδρευσης της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε» Γ Τετραμήνου 2013
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7. Διαγραφή οφειλών ύδρευσης
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

8. Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τη διετία 2015-2016
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

9. Ορισμός Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

10. Ορισμός Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2015.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

11. Ορισμός Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μεγαλύτερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2015.
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

12. Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2015. (άρθρο 32 Ν.1080/80).
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

13. Συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 του Ν.3463/06 για την εκτίμηση της αξίας των εκτάσεων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν, να αγοραστούν να ανταλλαγούν ή να εκμισθωθούν για το έτος 2015
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

14. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για θαλάσσια μέσα αναψυχής.
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

15. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για πολυσύχναστες παραλίες.
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

16. Συγκρότηση επιτροπής για σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

17. Ορισμός δημοτικού συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών της Διοικητικής και οικονομικής Υπηρεσίας του για το έτος 2015.
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

18. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έτος 2015.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

19. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών και Επισκευών των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου για το έτος 2015.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

20. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών για υδραυλικά είδη, δομικά, ηλεκτρολογικά και οδοσήμανση κ..α. συναφή είδη για το έτος 2015.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

21. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών για είδη ατομικής προστασίας και γάλακτος δικαιούχων εργαζομένων για το έτος 2015.
-Εισηγητής: : Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

22. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής καυσίμων και ελαιολιπαντικών για το έτος 2015.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

23. Ορισμός Επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών οχημάτων και μηχανημάτων για το έτος 2015.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

24. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έτος 2015.
Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

25. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αντιπλημμυρικά Έργα Σαγιάδας»
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

26. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Υδροδότηση Κεστρίνης»
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

27. Ορισμός Υπολόγου για την πληρωμή του έργου «Συντήρηση- βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας».
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

28. Έγκριση απόφαση Δ.Σ της ΝΕ. Κ.Ε.Δ.Η.Φ για το Διετές πρόγραμμα Δράσης 2015-2016
-Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλης Χριστόφορος πρόεδρος ΝΕ. Κ.Ε.Δ.Η.Φ 29. Νέα εκκαθάριση οφειλών του κ. Σπυρίδωνα Παππά σε συμμόρφωση της υπ’ αριθμ. 104/2013 αποφάσεως του Εφετείου Κερκύρας
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
Read More »
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε χωριό της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε χωριό της Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή μεγάλης αξίας, που έγινε το Φεβρουάριο του 2014 σε χωριό της Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου υπηκόου Αλβανίας.

Ειδικότερα, το Φεβρουάριο του 2014, σε χωριό της Θεσπρωτίας, ο 32χρονος αλλοδαπός αφού εισήλθε σε σπίτι 62χρονου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε χωριό της Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε χωριό της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στους Φιλιάτες

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στους ΦιλιάτεςΑγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες από τους Φιλιάτες,

Σας ευχαριστω όλους θερμά για την υποδοχή σας εδώ σήμερα στους Φιλιάτες. Τους Φιλιάτες που είναι έτοιμοι να στείλουν το μήνυμα της νίκης της Δημοκρατικής μας Παράταξης σε κάθε γωνιά της Θεσπρωτίας, σε κάθε απόδημο Θεσπρωτό.

Βρίσκομαι εδώ σήμερα κοντά σας, όπως κοντά σας βρισκόμουν πάντα και πορευόμασταν μαζί! Γιατί εμείς μαζί κάναμε πολλά για τη Θεσπρωτία, μαζί μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ακόμα περισσότερα για το μέλλον των παιδιών μας με τη Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 25 του Γενάρη.

Σήμερα από εδώ, από τους Φιλιάτες, γεννιέται μια νέα δυναμική. Σήμερα εδώ, από τους Φιλιάτες, η συσπείρωση γίνεται πραγματικότητα! Σήμερα εδώ, από τους Φιλιάτες, στέλνουμε το μήνυμα ότι η νίκη είναι κοντά. Με κινητοποίηση! Με συστράτευση! Με αγώνα!

Φίλες και Φίλοι,

Στεκόμουν πάντα δίπλα σας, είμαι ένας από εσάς και μαζί μιλούσαμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Για αυτό, άλλωστε, είμαι και σήμερα εδώ. Για να πούμε για ακόμη μια φορά αλήθειες! Μεγάλες και γενναίες αλήθειες! Αλήθειες που ίσως κάποιους τους πονάνε...

Εμείς δεν ανήκουμε σε εκείνους που θέλουν να παίξουν την Πατρίδα μας «στα ζάρια». Και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας παρασύρει με ψεύτικες υποσχέσεις. Με ένα καινούργιο «λεφτά υπάρχουν»...

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι όταν πριν δυόμιση χρόνια η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η χώρα ήταν μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Κι αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο. Θα ήταν ολέθριο για το μέλλον των παιδιών μας. Γι' αυτό και με μπροστάρη σ' αυτό τον αγώνα τον Πρόεδρό μας, το σημερινό και αυριανό Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ματαιωθεί αυτό.

Είναι αλήθεια ότι δυόμιση χρόνια μετά, η Ελλάδα μας, η χώρα που κάποιοι ήθελαν να οδηγήσουν στο γκρεμό, έβγαλε πλεόνασμα, κατάφερε να μηδενίσει το Έλλειμά της!

Είναι αλήθεια οτι ύστερα από μια ύφεση έξι χρόνων, καταφέραμε ως χώρα να κάνουμε μια κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.

Είναι αλήθεια ότι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας μας, έχουμε πιάσει τους στόχους για να βγούμε απο τα Μνημόνια. Να υπογράψουμε τη συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Να προχωρήσουμε με ανάπτυξη. Χωρίς άλλη πια ταλαιπωρία. Χωρίς άλλες πια θυσίες. Με μια ανεργία η οποία σταθερά μειώνεται μήνα το μήνα τους τελευταίους εννέα μήνες.

Με όλους τους διεθνείς οργανισμούς να προβλέπουν σημαντική Ανάπτυξη για αυτό το χρόνο, για το 2015, και ακόμη μεγαλύτερη για τον επόμενο, για το 2016.

Αυτές είναι μεγάλες αλήθειες που δεν μπορούν να μας τις αμφισβητήσουν!

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση όλων των εποχών. Την πρόσκληση της ανάληψης των ευθυνών μας. Γιατί η αναμέτρηση της Κυριακής δεν αφορά απλά το μέλλον μιας παράταξης, το μέλλον ενός κόμματος, κάποιων προσώπων ή ορισμένων προσωπικών φιλοδοξιών...

Η αναμέτρηση της Κυριακής αφορά στο μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες. Η αναμαμέτρηση της Κυριακής πρέπει να κερδηθεί στο όνομα του μέλλοντος των παιδιών μας.

Κι αυτό το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας, της ελπίδας του τόπου μας δε μπορεί να είναι έξω από τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, έξω από το ευρώ, έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύονται τα λόμπι της δραχμής.

Είναι αλήθεια, ότι η μάχη που δώσαμε και δίνουμε όλοι μας είναι δύσκολη. Γιατί αυτές τις ημέρες περίσσεψαν ο λαϊκισμός και η υποσχεσιολογία ορισμένων.

Σε αυτή την ακατάσχετη και κενή περιεχομένου υποσχετολογία δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από τις αλήθειες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας, αλήθειες που μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί για το αύριο της πατρίδας μας.

Ο δρόμος για να συνεχιστεί η Ανάπτυξη είναι με μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και φορολογικές μειώσεις. Έτσι ακριβώς, όπως έχουν υποθεί δια στόματος του σημερινού και αυριανού Πρωθυπουργού.

- Με μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος. Για όλες τις κλίμακες! Με τον ανώτερο συντελεστή να υποχωρεί σταδιακά από το 42% που είναι σήμερα και από το 45% που ήταν πριν την κρίση, στο 33%!

- Με μειώσεις σε όλα τα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ! Όπως εκείνο που μειώθηκε για την εστίαση από το 23% στο 13%.

- Με μειώσεις στο φόρο της ακίνητης περιουσίας για να διευρυνθεί η φορολογική βάση .

- Με μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015 και θα συνεχίσει να μειώνεται, ώσπου να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα.

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αποδοθεί τελικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να μπορεί ο Δήμαρχος, να μπορεί ο Περιφερειάρχης να είναι αυτόνομος, με δικά του χρήματα. Να είναι υπεύθυνοι, αναπτυξιακοί και όχι «ζητιάνοι» εκείνοι οι οποίοι εκλέγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην περιφέρεια.

Και οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που έχουν πλήρη απαγόρευση χρήσης γης- θα πάρουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, έτσι, όπως ακριβώς σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία. Ενώ όσοι έχουν μερική απαγόρευση, θα πάρουν και μερική απαλλαγή.

Ενώ ήδη έχει μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%.

Έχει πάρει αναστολή για 2 χρόνια ο φόρος υπεραξίας...

Και τέλος, η μεγάλη τομή, που θα γίνει κι αυτή σταδιακά έτσι ακριβώς όπως σχεδιάζει η παράταξή μας, είναι η μείωση στο φόρο των κερδών του επιχειρηματία, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα. Δε γίνεται διαφορετικά. Δε γίνεται να μπορείς να πεις ότι θα έχεις Ανάπτυξη συνεχή και οι διπλανές σου χώρες να έχουν το 1/3 της φορολογίας που βάζεις εσύ. Επόμενο είναι ο ξένος ή και ο Έλληνας, να πηγαίνει στη Βουλγαρία ή να πηγαίνει στην Τουρκία ή να πηγαίνει αλλού. Γι' αυτό πρέπει να γίνει.

Και βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που έχει ήδη δώσει τη μεγάλη ανακούφιση με τις 100 δόσεις για όσους χρωστούσαν στην εφορεία ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στις τράπεζες.

Η παράταξή μας είναι εκείνη που εγγυάται ότι δε θα υπάρξει άλλη μείωση και μισθών και εισοδημάτων και συντάξεων!

Φίλες και φίλοι:

Την Κυριακή, ψηφίζουμε για την ανάπτυξη, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που μεγαλώνει τα εισοδήματα!

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη!

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ασφάλεια!

Η Κυριακή αυτή, ας γίνει γιορτή ενότητας των Ελλήνων.

Φίλες και Φίλοι,

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες της Υπερήφανης Επαρχίας των Φιλιατών,

Συγχωρέστε μου τη συναισθηματική φόρτιση που μου γεννά το γεγονός ότι από αυτά τα ιερά χώματα της γης που με γέννησε, της γης που με ανάθρεψε και αναθρέφει τα παιδιά μου, σήμερα ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ώστε να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου από ένα άλλο μετερίζι, από το μετερίζι της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι για εμένα προσωπικά εξαιρετική τιμή, η πρόταση της μεγάλης Φιλελεύθερης παράταξής μας, να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιό της, στην πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορίας της πατρίδας μας.

Και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αποδέχθηκα την πρόσκληση παύλα πρόκληση αυτή με περίσσευμα ενθουσιασμού, αλλά και γεμάτος προβληματισμό.

Ενθουσιασμό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου απο την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Εμπιστοσύνη την οποία έχω κερδίσει με μάχες, μάχες που δώσαμε μαζί, εμπειρία, γνώσεις, πίστη, θέληση και ήθος πολιτικό!

Οι μάχες, όμως, που μαζί έχουμε δώσει από άλλα μετερίζια είναι εκείνες που δικαιολογούν και τον προβληματισμό μου. Γνωρίζω, ωστόσο, καλά ότι όλοι μαζί ενωμένοι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Έχω πίστη στη Μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική Παράταξη!

Έχω πίστη στον ηγέτη αυτής, στον Αντώνη Σαμαρά!

Έχω πίστη σε κάθε μια και καθέναν από εσάς ξεχωριστά!

Φίλες και Φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η Χώρα βυθισμένη στην πενταετή μνημονιακή ύφεση, μόλις τώρα κάνει το πρώτο βήμα, με τη μικρή αχτίδα του φωτός, και βρίσκεται στο τέλος του σκοτεινού τούνελ.

Με τις αιματηρές θυσίες όλων μας, αγγίζουμε την ελπίδα.

Όμως, ο δρόμος είναι ακόμα ανηφορικός και με πολλά εμπόδια.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη, δεν έρχεται με άλματα. Όμως, ήδη είμαστε όρθιοι και με βήμα σταθερό, θα φτάσουμε στο σημείο συνάντησης, με την νεότερη ιστορία μας.

Φίλες και Φίλοι,

Όλοι, σήμερα, μιλάνε για το τέλος της μεταπολιτευτικής εποχής, την οποία οι σύγχρονες σελίδες της πολιτικής μας ιστορίας, τη χρέωσαν, με σωρεία λαθών, κυρίως εκείνων, που, με την ψήφο όλων μας, είχαν στα χέρια τους τη διαχείριση του μέλλοντός μας. Αυτός είναι και ο λόγος, που, σήμερα, από τούτα τα μονοπάτια της ιστορικής επαρχίας Φιλιατών, σας κοιτώ κατάματα, για να σας διαβεβαιώσω:

Ότι ζητώ την ψήφο σας όχι για να ικανοποιήσω προσωπικές μου φιλοδοξίες, αλλά για να χαράξουμε μαζί ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνον που αμαυρώθηκε από απαράδεκτες συμπεριφορές, λάθη και διχασμούς.

Κατά συρροή λάθη, εγκληματικά, που μας ταπείνωσαν. Λάθη που οδήγησαν τα παιδιά μας στην αγανάκτηση. Λάθη που οδήγησαν στην απαξίωση.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες, τα προβλήματα, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ την ψήφο σας για να διεκδικήσουμε αυτά που αναλογούν στον τόπο μας, αυτά που οφείλουμε στο αύριο των παιδιών μας.

Ας βάλουμε από εδώ σήμερα ένα τέρμα στις μαυρογιαλούρικες δηλώσεις και στα ατέρμονα θα ... θα... δια μέσω των οποίων ....συρρέουν εκαττομύρια στην επαρχία Φιλιατών, στη Θεσπρωτία ολόκληρη.

Η Θεσπρωτία, διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία είναι στο χέρι μας να αξιοιποιήσουμε για να πάψουμε πια να είμαστε ο... φτωχός συγγενής.

Ο ακρίτας της Μουργκάνας, δικαιούται να έχει εξασφαλισμένη την ασφάλεια του, την ασφάλεια της περιουσίας του, την ασφάλεια των συνόρων της πατρίδας του.

Όσοι επιθυμούν να ελέγχουν πολιτικούς, με σκυμμένο κεφάλι, πολιτικούς που τρέφονται από την ικανοποήση των ατομικών μικροπολιτικών τους συμφερόντων, ας ψάξουν να βρουν άλλον.

Το ιατρείο μου θα με περιμένει!

Φίλες συμπατριώτισες , Φίλοι συμπατριώτες:

• Είναι αδιανόητο, για κάθε θεσπρωτό βουλευτή, να μην αντιδρά δυναμικά και αποτελεσματικά στην κατάργηση, ουσιαστικά της φύλαξης των εθνικών συνόρων.

• Είναι αδιανόητο, για θεσπρωτό πολιτικό, να παρακολουθεί ανήμπορα ή αδιάφορα, τον μαρασμό του ιστορικού νοσοκομείου και την ουσιαστική διάλυση του συστήματος υγείας στον τόπο του.

Γιατί άραγε εγκαταλείφθηκε το αρδευτικό της Σκάλας Φιλιατών, χωρίς παράλληλα, οι καλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, να έχουν την παραμικρή ενημέρωση ;

Φίλες και Φίλοι,

Η επαρχία Φιλιατών, δεν αποκόπηκε από το ιστορικό παρελθόν.

Αν το '40 απέτρεψε τη φασιστική εισβολή, σήμερα είναι σε θέση να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός, ότι οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς, από τα γεωργικά πανεπιστήμια, επιβάλλουν την εκμετάλλευση κάθε δυνατότητας της περιοχής, όπως των αρωματικών φυτών της Μουργκάνας, από τα οποία πλουτίζουν κάποιοι ξένοι, που λαθραία τα εκμεταλλεύονται.

Όλα τα παραπάνω, δεν απαιτούν χρήματα και μόνο χρήματα.

Χρειάζεται και απαιτείται , θέληση και όραμα από εμάς για να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας, όσα κάποιοι προσπαθούν να του στερήσουν.

Οι αγώνες μας, η εμπειρία μου, η αστείρευτη αγάπη για τον τόπο μου είναι γερά εφόδια στη φαρέτρα μου στον κοινό μας αγώνα για το αύριο των παιδιών μας. Γιατί σε αυτό τον αγώνα εγώ και εσείς θα είμαστε πάντα συνοδοιπόροι. Γιατί οι δρόμοι μας τόσα χρόνια δε χώρισαν και δε θα χωρίσουν ποτέ!

Με γνωρίζετε πια όλοι σας καλά. Γνωρίζετε ότι είμαι χρόνια κοντά στα προβλήματα του τόπου μου, γνωρίζετε ότι έχω ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, ότι τολμώ να σας κοιτάξω έναν-έναν στα μάτια και να σας πω την αλήθεια. Είμαι ένας από σας.

Ζητώ τη δική σας στήριξη, γιατί γνωρίζω ότι έχουμε μπροστά μας σημαντικές μάχες να δώσουμε. Μάχες που όμως μπορούμε να τις κερδίσουμε. Να τις κερδίσουμε διεκδικώντας το σήμερα και το αύριο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας!

Δώστε μου την εντολή να διασφαλίσουμε, ότι δε θα σταματήσει αυτό που με κόπο ξεκίνησε η παράταξή μας και ο Αντώνης Σαμαράς!

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!

Με τη νίκη!
Read More »
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στους Φιλιάτες Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Η ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στους Φιλιάτες

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Η ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στους Φιλιάτες
 

Εχτές Πέμπτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Φιλιατών
Ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας Νικόλας Ε. Κάτσιος, έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τούς παρευρισκόμενους.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε με ιδαίτερη βαρύτητα στην αξιοκρατία, στην ανάγκη να ανανεωθεί η κεντρική πολιτική σκηνή με νέα πρόσωπα και στην αναγκαιότητα για νέα αντίληψη στη άσκηση της πολιτικής.
Ο υποψήφιος βουλευτής και αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ηπείρου, αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των Φιλιατών με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την επιστροφή των Θεσπρωτών στην πρωτογενή παραγωγή.
Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε οτι τα πανέμορφα χωριά των Φιλιατών μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά σύμφωνα με το πρότυπο των χωριών του Ζαγορίου και του Πηλίου.
Ο Νικόλας Κάτσιος είναι χαρακτηριστικό ότι μίλησε από στήθους και με ευφράδεια λόγου χωρίς να συμβουλεύεται σημειώσεις και ολοκλήρωσε την ομιλία του με την διατύπωση μιας πρόσκλησης-πρόκλησης
"Αυτά που επιλέξαμε εχθές μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα και οι επιλογές που θα κάνουμε σήμερα θα μας τοποθετήσουν στο αύριο"
Read More »
Η ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στους Φιλιάτες  Η ομιλία του Νικόλα Κάτσιου στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5